זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 עגבניות בינוניות חתוכות גס
חצי כוס עלי כוסברה
שן שום
חצי פלפל צ’ילי או פלפל ירוק חריף (אם אוהבים יותר חריף אפשר להשתמש בפלפל שלם)
כף מיץ לימון
מלח (בין רבע לשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
טוחנים את כל החומרים עד לתערובת אחידה (אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי, האם הרוטב טוב בהקפאה?
היי
כן.
היי, עם מה זה יכול ללכת?
היי,
הרוטב הולך עם לחמים, טורטיות, בורקסים צמחוניים (מילוי ירקות) וכדומה.
היי,
זה טוב אולי לפלאפל ביתי?
היי,
כן, מתאים עם פלאפל(:
ואוו יצא טעים אש!
תודה🧡
שמחה ממש שאהבת את המתכון🌺
הי,
אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה?
פחות מתחברת לטעם…
תודה רבה!
עכשיו אני רואה שענית על זה בהמשך. לא ראיתי את התגובות.
תודה רבה!
אגב, יש לי את הספרים שלך והם הבסיס לכל הבישולים והאפייה שלי.
אין עליך!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים ומהספרים(: תודה על הפרגון🌺
היי,
אפשר(:
הי, אין לי פלפל חריף ורוצה קצת פיקנטי. יש לי טבסקו, אריסה וסחוג. מה הכי מתאים ?
היי,
את יכולה לשלב מעט סחוג או אריסה- לבחירתך(:
אכלנו בלי להוסיף חריף כי הכנתי לפני שענית ויצא יאמי יאמי 🙂 לא רציתי להשתמש בתחליף לחריף שלא מתאים ולהרוס. בפעם הבאה, ננסה פיקנטי. תודה על המתכון.
שמחה שיצא מוצלח(:
היי, אשמח לרעיונות. לשימוש ברוטב הזה.
היי דורית,
הרוטב משתלב מעולה עם מתכוני טורטיות ומאפים שונים, וגם עם מתכוני עוף או בשר.
.Sorry no Hebrew keyboard
We eat it with an eggplant “Glilot hazil” and it’s amazing!
😊thanks for sharing
אפרת, אין לי מלים.
תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון(:
שבת שלום!
היי אפרת הכנתי ובמקום פלפל חריף השתמשי בג’נבה. אדומה ממש טעים
תודה אורית 🙂
הי אפרת -טוחנים קודם ורק אחרי כן מוסיפים תיבול נכון?תודה
כן.
שלום אפרת,
אין לי פלפל חריף טרי ולא כוסברה טרייה.
מה יקרה אם אטחן עגבניות עם פלפל חריף בתבלין ופטרוזליה טריה או כוסברה יבשה?
תוכלי לתת לי כמויות?
קצת דחוף!
תודה רבה ושבת שלום ומבורך!
כבר עשיתי עם פפריקה חריפה וחצי כפית כוסברה יבשה ויצא טעים,
נראה לך סביר לעשות כך? אני לא מכירה את הטעם שאמור להיות.
שאלתי כעת היא האם אפשר להקפיא?
תודה רבה!
כן, נשמע בסדר גמור.
אפשר להקפיא.
שבת שלום 🌺
שאלה לגבי העגבניות, להשאיר קליפה לפני הטחינה?
אפשר לקלף את העגבניה אבל לא חובה (אני לא קילפתי).
הכנתי את החומוס ואת הטחינה רוטב הסלסה כולם יצאו מעולים.תודה רבה..💐💐💐💐
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,
תודה על המתכון.. כמה זמן הרוטב מחזיק במקרר?
רוצה להכין הערה ליום שלישי.. יישאר טוב?
אפשר לשמור במקרר כ-5 ימים.
תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים מאוד. הכנתי פעם ראשונה ויצא לא פחות ממדהים.מזכיר קצת רוטב צ’ימצ’ורי
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים שלך, הם חלק נכבד מהמטבח שלנו…
רציתי לשאול- איזה פלפל חריף עדיף, אדום או ירוק?
תודה!
לא משנה, מה שיש לך 🙂
הכנתי גם את החומוס וגם את הסלסה יצא פשוט אלוהי תודה לך ❤
שמחה לשמוע!
תודה נויה 🌷
היי אפרת הכנתי את הסלסה בבלנדר ויצא טוב.אפשר לא להכין בבלנדר פשוט להשתמש בסכין ולחתוך קוביות בסכין.
תודה ויום טוב
נכון, אפשר גם לקצוץ.
תודה שלומית 🙂
היי אפרת! איזה אתר מקסים, איך לא הכרתי אותו לפני זה 🙂
שאלה קטנה, אם יש לי רגישות לכוסברה, במה ניתן להחליף אותה?
או האם ניתן לוותר עליה בכלל.. תודה רבה 🙂
היי אילונה,
את יכולה לשים במקום פטרוזיליה או פשוט לוותר.
יום נפלא! 🙂
אפשר להשתמש בכמון במקום כוסברה.
היי אפרת,
הכנתי ויצא טעיםםםם
יופי של אתר יש לך 🙂
שבת שלום
תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום