שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4-6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

כפית שטוחה אבקת נס קפה (ניתן לוותר)

100 גרם ביסקוויטים “פתי בר” מפוררים (*לרגישים לגלוטן- להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).

לקישוט: שוקולד מריר מגורד

אופן הכנה:

-מניחים את קוביות שוקולד המריר בקערת זכוכית, מוסיפים 2 כפות קצפת צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.

-מקציפים את יתרת הקצפת הצמחית עם אבקת הנס קפה עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה).

-מוסיפים לקצפת את תערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה חמה אחרת יווצרו גושים) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

-מניחים בגביע שכבה של פירורי ביסקוויטים ועליה יוצקים את קצפת השוקולד. מפזרים מעל מעט שוקולד מריר מגורד.

-מעבירים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פרגיות בסילאן ובטטותפרגיות בסילאן ובטטות
קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה) קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירי (20:20 16.10.2021)

תודה רבה על המתכון
זה יצא ממש ממש יפה וטעים
כולם מאוד מאוד התלהבו

מתכונים ב-10 דקות (20:25 16.10.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון😊

הודיה (20:53 26.09.2021)

יצא מושלם! תודה 💜

מתכונים ב-10 דקות (21:55 26.09.2021)

נראה אליפות! תודה על השיתוף❤

אביגיל (01:23 20.09.2021)

תודה אפרת על המתכון המהממם יצא מושלם!!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:10 20.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
חג שמח🌺

שיר (00:43 20.09.2021)

הי אפרת אם יש גושים בקצפת בכל אןפן זה משנה לטעם הסופי?

מתכונים ב-10 דקות (10:06 20.09.2021)

היי שיר,
זה לא קריטי לטעם(:

תילי (12:57 19.09.2021)

הי אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:22 19.09.2021)

היי,
המוס במיטבו כ-4 ימים במקרר(:

נחמה (12:04 19.09.2021)

אפרת את פשוט אלופה, כשאני רוצה להרכיב תפריט אני נכנסת דבר ראשון לכאן… והרבה מהמתכונים שלך אני כבר יודעת בעל פה.. ואפילו הילדים כבר מכינים לבד!
רציתי לשאול משהו שמציק לי בהכנת עוגות, לאחר קיפול/עטיפת החלבונים לחלמונים יש להוסיף קמח – ותמיד נהיים לי גושים של קמח – גם אם אני מפזרת לאט. איך אני מונעת היווצרות גושים?
תודה רבה רבה על כל האוכל הטעים שבזכותך מוגש בבתי ישראל,
חג שמח! נחמי

מתכונים ב-10 דקות (13:18 19.09.2021)

היי נחמי,
תודה לך על הפרגון😊 שמחה שאתם נהנים מהמתכונים באתר!
בגדול אין כל כך מה לעשות כנגד הגושים- זו תופעה שכיחה וטבעית שנוצרת כתוצאה ממגע של חומרים נוזלים ויבשים. מה שכן יכול לעזור זה לנפות את הקמח ולהוסיף אותו בהדרגה לתערובת.
חג שמח(:

נחמה (13:58 19.09.2021)

תודה על התגובה המהירה.
אני קונה קמח מנופה בשביל לחסוך עבודה, אז לנפות נראה לי כבד…
חמותי טוענת ששמים קודם את הקמח ורק אח”כ את הנוזלים – אבל בכל המתכונים עם הפרדת ביצים שאני מכירה כתוב הפוך…
אז אין לזה שום פטנט? איך עושים המקצוענים?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 19.09.2021)

הוספת הקמח לתערובת תוך ניפוי (גם בקמח מנופה) עשויה להיות יעילה אבל כמובן איך שמסתדר לך…
לא ידוע לי על פטנט מסוים מלבד מה שכבר כתבתי לך(:
לא ניסיתי בעצמי וגם לא שמעתי לגבי מה שכתבת לשים קודם את הקמח ואז את התערובת, אבל את יכולה לנסות.
בהצלחה!

הודיה (12:06 17.09.2021)

אני אף פעם לא יודעת כמה זמן להקציף כדי שתצא קצפת טובה. אם אני מקציפה מעל 4 דקות היא כבר הופכת להיות קשה ממש ברמה שפחות נוח למרוח את זה על עוגות למשל.
כמה דקות לדעתך להקציף פה? בשני השלבים…
איך אדע שהגעתי למרקם הנכון? אני לא רוצה שיצא לי קשה.

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:30 17.09.2021)

היי הודיה,
אין בהקצפה דקות מדויקות כי זמן ההקצפה משתנה בין סוגי השמנת, דרגת הקור שלהן וחוזק/סוג המיקסר.
בהערכה לא מדויקת, הייתי אומרת שחצי הקצפה לוקחת כחצי דקה ושאר ההקצפה לוקחת כדקה- דקה וחצי.
טיפ ממני- אפשר וכדאי לעצור במהלך ההקצפה כדי לבדוק אם הקצפת כבר יציבה.
בהצלחה!

עדי (18:51 9.09.2021)

יכולים להחליף את הביסקוויטים בעוגיות לוטוס או עוגיות אחרות וכו”

מתכונים ב-10 דקות (18:59 9.09.2021)

כן, בטח(:

נטע (09:51 6.09.2021)

היי הכנתי את הקצפת והכוסוץ גבוהות מדי האם אפשר להשאיר את הקצפת במקרר כמה שעות עד שאביא כוסות מתאימות? ואיך עושים שלא ישאר סימנים של שוקולד על הדפנות?

מתכונים ב-10 דקות (12:03 6.09.2021)

היי נטע,
כן, אפשר לשמור במקרר כמה שעות.
לא הבנתי מה הכוונה סימני שוקולד על הדפנות? הרי המוס נמצא בתוך הכוסיות(:

רננה (16:32 5.09.2021)

לא הבנתי, שממיסים את השוקולד שמים 2 כפות קצפת צימחית או 2 כפות מים?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (17:06 5.09.2021)

היי רננה,
את השוקולד ממיסים עם הקצפת.

יפעה (17:42 18.08.2021)

אני מנסה להקציף עם מקציף ידני, וזה לוקח לי המוןןן זמןן! את יודעת אולי מה הבעיה?
זה לוקח עשרים דקות- חצי שעה..!

מתכונים ב-10 דקות (19:43 18.08.2021)

היי יפעה,
יש מקציפים ידניים שהם בעוצמה חלשה יחסית ולכן באמת לוקח המון זמן להקציף איתם (מניסיון, גם לי היה אחד כזה😊). הכי מומלץ להקציף עם מיקסר.

יהודית (16:10 28.06.2021)

אפשר להכין עם ריצ’ במקום שמנת.

מתכונים ב-10 דקות (17:16 28.06.2021)

כן, אפשר😊

יעל (03:25 4.06.2021)

ברוך השם יצא ממש יפה ונראה ממש טעים תודה רבה אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
רק שאלה קטנה מה עדיף להקפיא אותם 3 שעות או להשים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (03:56 4.06.2021)

אין בעיה להכניס למקרר ללא הקפאה לפני, פשוט ההקפאה תורמת להתייצבות מהירה.
שמחה שיצא מוצלח❤

יעל (16:58 7.06.2021)

אוקי תודה רבה
אלופההההה!!!

הדסה (13:49 28.05.2021)

את הביסקוויטים שמים ככה לבד?
בלי לערבב עם עוד משהו… זה נראה בתמונה שזה מעורבב עם עוד משהו.
מה אפשר להוסיף לביסקוויטים?

מתכונים ב-10 דקות (14:23 28.05.2021)

אין צורך להוסיף לביסקוויטים עוד משהו, אבל אפשר להוסיף להם שוקולד מגורד או אגוזים קצוצים.

מיכל (16:08 3.06.2021)

אפשר לזלף על הביסקוויט קרמל או מייפל

טל (13:04 23.04.2021)

היי אפרת😍
תודה על מתכונים מדהימים!!!!
מה זה אומר חצי הקצפה?

מתכונים ב-10 דקות (14:35 23.04.2021)

היי טל,
יש להקציף את השמנת עם הנס קפה כחצי דקה-דקה עד שהיא מסמיכה אך עדיין רכה. זה נקרה חצי הקצפה משום שעדיין לא נוצרת קצפת יציבה.😊

לבנת (17:44 13.04.2021)

היי אפרת!
כמה זמן מקסימום לפני ההגשה אפשר להכין את המוס? הכוונה אם אני אכין כמה ימים לפני ההגשה זה יישאר במצב ממש טוב?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:14 13.04.2021)

היי לבנת,
אפשר להכין יום- יומיים לפני ההגשה ולהקפיא, מומלץ להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה כדי שקצת יתרכך.

טלי (23:24 25.02.2021)

פורים שמח!!!
אין על המתכונים שלך הכל ממש מצליח לי ממש תודה רבה
סליחה על השאלה אני לא רגילה להשתמש בריץ לא צריך להוסיף פה סוכר זה מספיק מתוק?

טלי (23:51 25.02.2021)

הסתדרתי יצא מעדן תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:06 26.02.2021)

כל הכבוד טלי!🌺

מתכונים ב-10 דקות (00:22 26.02.2021)

היי טלי,
אין צורך להוסיף סוכר כי הריץ’, הביסקוויטים והשוקולד יוצרים את המתיקות:)

חנה שמחה (23:33 16.01.2021)

יצא פשוט מעדן עולמי
אין עליך ותודה על המתכון…………………………………………………………………………………………………………………………………

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 17.01.2021)

שמחה שיצא טעים !
תודה 🙂

לילך (14:13 31.12.2020)

היי אפרת רציתי לדעת כמה מנות יוצא מהמתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (15:47 31.12.2020)

4-6 מנות בערך

דבורי (08:31 15.11.2020)

הי אפרת.
יש לי נסיון מצוין עם מוס הזה, כולם לקקו את האצבעות…
אני מעוניינת להכין ממנו בערך 40 מנות, בכוסות קטנות יחסית- לבר.
מה הכמות לדעתך שאני אמורה לעשות מכל דבר?
תודה ענקית.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 15.11.2020)

היי דבורי,
בגלל שאני לא יודעת בדיוק מה גודל הכוס אני מציעה שתתחילי בכמות כפולה ותראי איזו כמות יוצאת לך.
בכל מקרה כדאי לקנות מראש 6 מיכלי קצפת צמחית ו6 חבילות שוקולד 2 חבילות ביסקוויטים.

אמונה פנחס (13:54 12.03.2021)

אפרת יצה תים
אפרת ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:33 12.03.2021)

שמחה לשמוע:) שבת שלום

חנה (11:43 27.10.2020)

המוס יצא ממש ממש טעים… תודה על המתכון!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:14 27.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

חני (10:42 20.10.2020)

הי אפרת !
המוס יצא טעים מאוווד!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 20.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

תמר (22:06 19.10.2020)

שלום אפרת
תודה רבה על המתכונים הטעימים וההענות!
הכנסתי מהמוס ויצא ממש טעים, נשארה לי כמות גדולה בקערה
השאלה אם אפשר להקפיא ככה בקערה, וביום שישי להפשיר ולהכניס לכוסות או שהמרקם יהרס?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 20.10.2020)

כן אפשר.

תמר (14:34 21.10.2020)

תודה רבה!

חני (08:14 16.10.2020)

היי אפרת המוס ניראה ממש טעים!!

אפשר במקום במיקרוגל בתנור??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 16.10.2020)

כן, אפשר להמיס בתנור.

חני (10:55 20.10.2020)

תודה!

נויה (07:58 12.10.2020)

היי, מה הכמות של מוס שמתקבל מהמתכון הזה?
והאם אפשר להקפיא? (זה ייצא מרקם רך של גלידה? או שצריך להפשיר במקרר לפני ההגשה?)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 12.10.2020)

זה יוצא 4-6 כוסות קטנות.
אפשר להקפיא אבל מומלץ להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה כדי שקצת יתרכך.

צופיה פנחס (16:50 25.09.2020)

יצא טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 25.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

דבי (22:30 27.08.2020)

ערב טוב!
אפשר להכין מוס שוקלד בלי שמנת או קצפת? ביצים במקום?
אפשר לשים בבסיס בצק לעוגת גבינה מפורר אחרי אפיה?
תודה רבה ושבת שלום!

הפסקתי לקבל תזכורות למייל על תשובה שלך, פעם כבר הסברת לי היכן התקלה ושכחתי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 28.08.2020)

היי דבי,
אפשר להכין מוס מביצים אבל אין לי מתכון (בגדול יש להקציף חלבונים עם סוכר, לערבב חלמונים עם שוקולד מומס בטמפ’ החדר ולקפל בעדינות עם הקצף).
אפשר לפזר פירורי בצק אפוי מעל המוס אבל מומלץ לשים את המוס קודם במקפיא להתייצבות.
את לא מקבלת כי המייל שהזנת בטופס התגובה לא נכון (רשמת 3 אותיות ואז gmail.com).
שבת שלום 🌺

דבי (08:29 30.08.2020)

תודה על תשובתך !
האם אפשר להקפיא ולהפשיר כמה פעמים, מוס שעשוי מביצים?
תודה ושבוע טוב לך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:15 30.08.2020)

שבוע טוב🌺
בגלל שזה מביצים עדיף להמנע מהפשרה והקפאה כמה פעמים.

אליהו (12:36 21.08.2020)

מה זה אומר מצננים? אני בדיוק מכינה את המוס ממליצה בחום

אליהו (12:52 21.08.2020)

סלייחה ניכתב בטעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:26 21.08.2020)

הכוונה שיש להניח לתערובת השוקולד להתקרר קצת לפני שמוסיפים לקצפת, כדי שלא תפגע בהקצפה.

חני (15:59 8.05.2020)

אין עליךךךךךךך
הצלת אותייייי!!!!!!!😍😍😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 8.05.2020)

מושלם!!😍
תודה חני

הודיה דהרי (12:53 4.05.2020)

היי, אני רוצה לחתוך פירות ולהוסיף למעלה במקום השוקולד המגורד.
אפשרי? מה ישתלב עם השוקולד?
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 4.05.2020)

תותים או פירות יער קפואים.

יעל (17:42 1.05.2020)

הכנתי והמתכון פצצה!! תודה רבה לך אפרת היקרה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

תהילה (19:31 9.03.2020)

אשמל קבל את הכמויות המדויקות ל 20 איש בכוסות קטנות ..
תודה רבה לך!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 9.03.2020)

ידוע לך מה נפח הכוסות? אם אלה כוסות ממש קטנות כמו בתמונה אפשר להכפיל כמויות ב-2.

אודיה (13:10 9.03.2020)

אני רוצה את הטעם יותר שוקולדי (לא מחבבת את הטעם הדומיננטי של הריצ\’). מה לדעתך יקרה אם אשים 150% מכמות השוקולד? (150 גרם שוקולד על כל 250 מ\”ל שמנת) זה יעבוד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:41 9.03.2020)

כן, אפשר.

ליהי (20:45 2.01.2020)

היי
מאוד אוהבת את האתר והמתכונים שלך!
התלהבתי מהקינוח הזה ורציתי לשאול לכמה מנות זה מתאים?
האם זה מוגש בכוסות קפה שחור קטנות כאלו?
ושאלה לא קשורה האם יש לך מתכון לרוטב צ’ימיצ’ורי?
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 2.01.2020)

היי ליהי 🙂
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אפשר להכין בכוסות קפה שחור קטנות או כוסות הגשה חד פעמיות.
אין לי מתכון לרוטב צ’ימיצ’ורי.

יעל (21:40 14.12.2019)

הכנתי לשבת ויצא ממש טעים! אהבתי את זה שאין ביצים במתכון, תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 14.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

חנה (22:29 10.12.2019)

שלום. כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 11.12.2019)

הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).

טל (13:51 15.11.2019)

היי אפרת בתמונה רואים כדורי ביסקוויטים איך עושים אותם או איך אפשר להרטיב קצת את הביסקוויטים זה נראה לי קצת יבש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 15.11.2019)

זה לא כדורים 🙂 זה נראה ככה בגלל הכוס.
בגלל שיש מוס על הפירורים הם נעשים פחות יבשים.

צופיה (13:42 25.10.2019)

הי אפרת, כרגיל חיפשתי בכל הרשת ובסוף חזרתי לכאן, אפשר להחליף את השוקולד לנוגט? או שיש לך מתכון מה לעשות עם נוגט, יש לי מלא ואני לא יודעת מה עושים איתו
תודה על הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 25.10.2019)

כן, אפשר להכין עם נוגט.

עינב (11:06 12.10.2019)

קודם כל רציתי להגיד שהמתכון פצצה !!! מכינה אותו שוב ושוב, מקפיאה והוא מציל אותי כל פעם מחדש כשרוצים קינוח ואים כוח להכין!
שאלה- אם אני רוצה לשנות למוס לוטוס, אפשר לחמם חצי קופסת ממרח לוטוס במקום ה100 גרם שוקולד מריר, ומכאן להמשיך כמו במתכון?
תודה רבה וחג שמח!!!😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 12.10.2019)

כן אפשר 🙂
חג שמח!

AYALA5250 (22:31 26.09.2019)

היי
האם ניתן להכין את המוס היום ומחר לשים בכוסיות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 27.09.2019)

כן. אפשר כבר היום לשים בכוסות ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.

גילית (21:50 25.09.2019)

האם אפשר להשתמש בצימקאו במקום שוקולד מריר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 25.09.2019)

כן.

חנה (00:12 20.03.2019)

אפרת שלום,
תודה על המתכונים המדהימים שלך. אני נהנית מהם בכל פעם מחדש.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום? כדי לקבל מוס לבן…
והאם מבחינת המרקם של המוס ניתן להרכיב בכוסיות מוס בשני צבעים?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 20.03.2019)

היי חנה,
מצורף מתכון למוס שוקולד לבן.
אפשר להרכיב בכוסיות מוס בשני צבעים.
פורים שמח 🙂

חדוה (11:00 8.03.2019)

הי…יש לי שאלה..השןקולד התקרר ונהפך לעיסה מוצקה…לכן נהיו גושים במוס, למרות ששמתי בו גם קצת מים וגם טיפה שמן…מה ניתן לעשות שלא יקרה פעם הבאה? כי בעיקרון ממש אהבתי את המתכון 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 8.03.2019)

היי חדוה,
השוקולד כנראה חומם קצת יותר ממה שצריך. פעם הבאה תמיסי אותו עם 2 כפות שמנת מתוקה. תתחילי ב-20 שניות ותערבבי. אם עדיין קשה תחזירי ל10 שניות נוספות.

אורי (01:49 1.03.2019)

אפיתי בראוניז כשרה לפסח (לבן שלי יש צליאק) ובזמן שהייתה בתנור הכנתי מוס, כשהתקררה מרחתי אותו מעליה- יצא מדהים והכי חשוב עבודה של רבע שעה גג!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:37 1.03.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

איילת א (11:00 25.02.2019)

היי אפרת,
אפשר להשתמש במוס כמילוי וציפוי לעוגת שכבות? הוא יציב מספיק? או שכדאי להוסיף אינסטנט פודינג?
תודה 😙

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 25.02.2019)

כדאי להוסיף 2-3 כפות אינסטנט פודינג.

איילת א (09:02 12.03.2019)

היי אפרת,
סופסוף עשינו יומולדת וזה מה שיצא 😊
יש גם שיכבה באמצע שלא רואים..טעים להפליא!! תודה רבה ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 12.03.2019)

נראה מושלם 😍
תודה על השיתוף והמון מזל טוב ליאיר 🙂

רותם (14:06 25.01.2019)

היי אפשר במוס שוקולד מריר שוקולד חלב??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 25.01.2019)

כן. המוס ייצא יותר בהיר.

מלי (12:48 30.12.2018)

הי
כמה כוסות יוצא ממתכון אחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 30.12.2018)

זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות-קטנות 4-6 יחידות.

Afik (22:26 25.12.2018)

היי אפשר עם קצפת רגילה של טרה (38%) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 26.12.2018)

כן.

פנינה (19:12 17.12.2018)

היי אפרת.
את המוס חייב להגיש קפוא?
או שאני יכולה להפשיר את זה 3 שעות קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 17.12.2018)

אפשר לשים אותו במקרר, לא חייבים להקפיא.

אורה (14:04 5.12.2018)

יצא לא נורמלי, פעם שניה שאני מכינה והפעם כמות כפולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 5.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂

אסתי (11:11 29.11.2018)

היי אפרת,
לא מכינים מוס עם ביצים?
יש לך מתכון קליל למוס עם ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 29.11.2018)

סורי, אין לי מתכון.
מוס אכן מכינים מביצים אבל מחשש לסלמונלה אני נמנעת מכך.

הדר מ (17:54 21.09.2018)

היי האם ניתן להחליף את הנס קפה במנת אספרסו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 21.09.2018)

אפשר אבל כדאי לשים ממש מעט וחשוב שזה יהיה במצב נוזלי וקר כדי שלא יפגע בהקצפה.

חני (11:38 21.09.2018)

היי
אם אני רוצה לזלף את עמוס מעל שכבת בראוניז כמנה אחרונה זה אפשרי???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 21.09.2018)

כן בטח.

שני (10:20 15.09.2018)

הי אפרת
לא צריך להוסיף להקצפה אינסטנט פודינג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 15.09.2018)

אין צורך במקרה הזה.

הודיה (11:50 6.09.2018)

היי 🙂
שאלה, אם אני אכין את המוס במוצש להכניס למקרר או למקפיא? אני צריכה את זה לחג בראשון בערב..
וכמה זמן באופן כללי זה נשמר טוב ואפשר לאכול מזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 6.09.2018)

זה נשמר במקרר כ-4 ימים.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.

מתכונית:) (16:52 5.09.2018)

היי, אני רוצה להכין את זה בתור עוגת מוס…
אפשר כמויות? והאם זה יצא טוב וטעים?
אשמח שתעני לי במהירות…
שבת שלום!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 5.09.2018)

יש מתכון לעוגת מוס שוקולד.
שנה טובה 🙂

הודיה (11:53 4.09.2018)

היי. אפשר לוותר על הנס קפה? זה יפגע בטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 4.09.2018)

אפשר. הטעם לא ייפגע.

הודיה (14:46 3.08.2018)

מתכונים ממש ממש מצויינים, בזכותם אני במטבח!! 🙂
שאלה די דחופה, הוספתי את השוקולד לשמנת ולאחר שערבבתי והקצפתי המוס שהתקבל היה מאוד נוזלי.. זה בסדר? ואם לא איך לתקן?
אשמח לתשובה מהירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 3.08.2018)

היי הודיה
זה לא טוב שהמוס נוזלי. תוציאי אותו מהמקרר, תוסיפי 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל אם יש לך ותקציפי עד למרקם יציב.

לירון (12:57 2.08.2018)

מעולהההה
ממש כמו מילקי
וכמובן הכפלתי כמויות ושילבתי עוגיות שוקולד צ’יפס עם פתי בר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 2.08.2018)

נראה מעולה!
תודה לירון 🌷

אפרת אלימלך (20:51 27.06.2018)

הי,
אפשר ריצ’ במקום קצפת צמחית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.06.2018)

כן בטח

IRISEFRAT (13:12 21.05.2018)

היי!
כשהכנתי את המוס ראיתי שכתבת לשים מים עם השוקולד כשממיסים אותו ושמעתי שזה הורס את השוקולד, ניסיתי בכל זאת לשים מים ויצא לי מלה גושים קטנים של שוקולד.
אני חושבת שכדאי לשים יין במקום, זה עושה את השוקולד נוזלי יותר (ככה אני עושה בדרך כלל)…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 21.05.2018)

תודה על הטיפ 🙂

הדר (16:18 15.05.2018)

מה הכמות של המתכון ?לכמה כוסיות מספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 15.05.2018)

זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות 4-6 יחידות.

שם *ניצן (21:53 27.02.2018)

שלום,
נראה מעולה, מתכננת להכין את המתכון למשלוחי מנות לצד קערית תותים.
3 שאלות:
1. כמה זמן מראש כדאי להכין?
2. האם המרקם שלו מספיק נוח בשביל לזלף לתוך כוסות קינוח קטנות?
3. מבחינת תוספת טעם- האם את ממליצה להכניס קצת ליקר שוקולד? ואם כן אז באיזו כמות?
תודה ופורים שמח (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 28.02.2018)

היי ניצן,
1. אפשר להכין יום-יומיים מראש.
2. כן.
3. אפשר להוסיף כמה טיפות ליקר שוקולד.
הקינוח צריך להיות במקרר אז חשוב שלא ישהה יותר מידי זמן בחוץ כדי שלא יימס.
פורים שמח 🙂

אנונימי/ת (20:55 2.02.2018)

יצא מעולה וטעים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 3.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂

אנונימי/ת (21:18 1.02.2018)

שלום לך אפרת,
אני מתכוונת לעשות מחר בבוקר את המוס ולכן אשמח לתשובה מהירה.
אם יש לי חצי מיכל שמנת מתוקה בלבד, לכמה כוסות זה יספיק ואיזה גודל?
תודה ותמשיכיבבלוג ובמתכונים הטעימים ויוצאי הכלל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 1.02.2018)

היי,
חצי מיכל שמנת יספיק ל 2-4 מנות תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה לך להכין בכוסות קטנות. אני השתמשתי בכוס קטנה בנפח של 100 מ”ל.

עלמה (16:09 1.02.2018)

היי! אשמח לדעת באיזו גודל כוס ההגשה שלך. דחוף!!!!!!!!! תודה רבה מראש!★★★★

בשלנית1 (07:30 1.02.2018)

היי אפרת, אשמח לדעת לכמה יחידות המתכון מיועד. די דחוף!!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 1.02.2018)

בוקר טוב,
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).

שלי (21:23 4.11.2017)

מהיר הכנה וטעים מאוד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 4.11.2017)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂

יוכי (01:05 4.10.2017)

היי ניסיתי להכין את המוס שוקולד שלך, ולצערי תערובת השוקולד עם קצפת לא מתייצבת, זה ממש נוזלי . מה ניתן לעשות? (הקפה שהוספתי היה מעט נוזלי כי היה לי רק מגורען ורציתי שיימס אבל זה ממש מעט מים.) מה ניתן לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 4.10.2017)

היי יוכי,
אני ממליצה להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך 10-15 דקות שתהיה קרה מאוד אבל לא קפואה. להוציא ולהוסיף 2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד ולהמשיך להקציף במיקסר.

לוטם (21:49 3.10.2017)

היי, אתר מעולה! תודה רבה!!!
אין לי מקרוגל, אפשר להמיס את השוקולד על הגז עם המים? זה יהיה קרם חלק או שחייבים בן מארי וכאלה….?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 3.10.2017)

כן אפשר. רק חשוב לחמם על האש הנמוכה ביותר ולוודא שזה לא נשרף.

אורטל (12:27 20.09.2017)

שלום
כדי לצנן את השוקולד אפשר לשים במקרר? על מנת שיהיה יותר מהיר
תודה מראש, אתר מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 20.09.2017)

כן בטח.
שנה טובה 🙂

אתתוש (16:16 3.08.2017)

הי, נראה לי שהגובה שרשמתי נמחקה..
קודם כל תודה על האתר המעולה! מטיילת פה הרבה:)
האם אפשר להשתמש בריץ שהוקצף כבר עם פודינג וניל לקצפת יציבה? אפשר להמיס את השוקולד ופשוט לאחד את התערובות?..
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 3.08.2017)

היי,
יכול להיות שהקצפת תפגע אם תערבבי אותה עם השוקולד המומס.
אם נשארה לך שמנת מתוקה, אני ממליצה להקציף כחצי מיכל שמנת עם השוקולד המומס ורק אז לקפל עם קרם הוניל.

אתתוש (16:50 3.08.2017)

תודה רבה:)
אולי יש לך רעיון למהו אחר שאפשר להכין מהקצפת שנשארה?

אתתוש (20:27 3.08.2017)

תודה:)

אתתוש (16:01 3.08.2017)

הי, האתר שלך מעולה! מוצאת את עצמי מסתובבת פה הרבה:)
שאלה- הקצפתי אתמול ריץ עם פודינג וניל לצורך קישוט עוגה ונשארו לי שאריות. יש מצב להמיס עכשיו שוקולד מריר, להוסיף לקצפת ולהכין מהן את הכוסות?.. ואם כן, רק להמיס ולקפל לקצפת?
תודה:)

שירן (18:13 7.07.2017)

הי.
רעיון מה ניתן לעשות מכמות גדולה שנשארה לי מהמוס?
האם ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (18:17 7.07.2017)

כן, אפשר להקפיא.
שבת שלום 🙂

יעל (21:00 9.04.2017)

שלום וברכה!
אשמח לקבל שובה כיצד במקום פתי בר אוכל להפוך מוס זה לגשר לפסח
והאם אפשר ללא ביסקוויטים בכלל
תודה וחג שמח יעל

מתכונים ב-10 דקות (21:08 9.04.2017)

היי יעל,
אפשר להכין בלי פירורים בכלל.
חג שמח 🙂

סימה (02:33 12.03.2017)

הי
לא יותר פשוט להמיס את השוקולד על הגז עם חצי שמנת מתוקה/ריץ ולהמשיך את אותו תהליך? אשמח לתשובה.

מתכונים ב-10 דקות (10:26 12.03.2017)

היי סימה,
את יכולה להמיס את השוקולד עם 2-3 כפות שמנת מתוקה. לא יותר. אחרת לא תוכלי להקציף את השמנת שחוממה (שמנת חמה קשה להקציף).

Michal Cohen (04:16 12.02.2017)

הי
הכנתי כמות כפולה בכלי אחד. נשאר לי לא מעט מוס. האם יש דרך להקפיא או להכין משאריות המוס איזה קינוח? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:31 12.02.2017)
גילה (19:31 5.02.2017)

אם אני צריכה לעשות את זה לכמות גדולה.. ואני צריכה שזה יעלה לי הכי קצת אז זה יעבוד עם קצפת קנויה?? מהבקבוקים? אשמח עם תעני לי בהקדם…

מתכונים ב-10 דקות (20:02 5.02.2017)

היי גילה,
מה הכוונה לקצפת קנויה? לקצפת בספריי? אם כן, זה לא מתאים להכין את המוס עם זה.
אם הכוונה לקצפת שאפשר להקציף אז אין בעיה.

לולו (16:56 5.02.2017)

לאיזה כמות זה יוצא?

מתכונים ב-10 דקות (17:16 5.02.2017)

היי,
הכמות מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי באיזה גודל כוס משתמשים.

רויטל (17:21 4.01.2017)

היי אשמח לתגובה מהירה.
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת צמחית?

מתכונים ב-10 דקות (17:39 4.01.2017)

היי רויטל,
כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת מומלץ לקרר אותו כל הלילה במקרר ואז להקציף רק את החלק השומני.

כרמל (11:18 29.12.2016)

כמה זמן צריך להקציף את השמנת?

מתכונים ב-10 דקות (11:26 29.12.2016)

היי כרמל,
יש להקציף את השמנת עם הנס קפה כחצי דקה-דקה עד שהיא מסמיכה אך עדיין רכה.
לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים 2-3 דקות נוספות, עד שהקצפת נעשית יציבה.

מוקילה (14:14 27.11.2016)

תודה על התשובה המהירה!

מוקילה (14:07 27.11.2016)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות (14:09 27.11.2016)

כן

רננה (17:14 17.11.2016)

הי מה קורה??
האם המוס יוצא יציב בכדי לזלף אותו??

מתכונים ב-10 דקות (20:04 17.11.2016)

היי רננה,
אולי הפיה קטנה מידי? את יכולה להשאיר את המוס קצת בטמפ’ החדר והוא יתרכך.

אבישג (18:06 4.08.2016)

המתכונים שלך מעולים!! אני תמיד נעזרת בהם!
לאיזה כמות זה בערך יספיק?
מכינה לערב צוות של הבן זוג..

מתכונים ב-10 דקות (20:52 4.08.2016)

היי אבישג,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).

אלישבע (22:39 13.06.2016)

היי!
אני עכשיו באמצע להכין את המוס 🙂
השוקולד לא נוזלי. הוא כמו קרם קשיח יחסית. זה אמור להיות ככה? להוסיף מים ולחמם?

מתכונים ב-10 דקות (23:05 13.06.2016)

היי אלישבע,
אם השוקולד מוצק אפשר לדלל אותו במים. חשוב שהוא יהיה נוזלי כדי שההקצפה לא תפגע. חשוב גם לקרר אותו לטמפ’ החדר ולהוסיף אותו לקצפת בהדרגה ותוך כדי הקצפה כדי שההקצפה תצליח.
בהצלחה 🙂

אלישבע (00:29 14.06.2016)

תודה! דיללתי בקצת מים והשוקולד יצא מעולה.
אפשר להוסיף מעל שקדים/אגוזים קצוצים במקום שוקולד? כי זה נראה לי כמו פצצת שוקולד..

מתכונים ב-10 דקות (08:47 14.06.2016)

מעולה 🙂
וכן בטח, אפשר להוסיף מעל שקדים או אגוזים קצוצים/טחונים.

אלישבע (14:45 13.06.2016)

היי!
המתכון נשמע מעולה =)
אני מתכננת להכין את המוס לאירוע, שיצא בין 30 ל50 כוסות (אני מתכננת כוסות קטנות מאוד, כמו של ליקר.)
בכמה להכפיל א הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (15:35 13.06.2016)

היי אלישבע,
אם אלה כוסות קטנות אני מניחה שאם תכפילי את כל החומרים ב-4 זה יספיק.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

אוריה (12:55 9.06.2016)

היי מה אני יכולה להוסיף מעל הכל חוץ משוקולד? פתי בר? קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:02 9.06.2016)

היי אוריה,
את יכולה לקשט בפירורי פתי בר או אגוזים טחונים.

ליאת (10:00 10.05.2016)

תודה רבה על כל המתכונים הטעימים…
רציתי לשאול שאלה נוספת אם אפשר לעשות שכבות שכבה ביסקוויטים מוס….
ואם אפשר להוסיף עוד שכבה חדשה…שיהיה 3 שכבות שונות.

מתכונים ב-10 דקות (10:40 10.05.2016)

היי ליאת,
בטח, את יכולה לעשות שכבת מוס, שכבת ביסקוויטים וכו’.
לגבי שכבה שלישית את יכולה לשים שברי פקאן מסוכרים או להכין מוס וניל ואז יהיו לך שני צבעים של מוס (מתכון למוס וניל: להקציף מיכל קצפת צמחית + 3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב סויה או רבע כוס מים קרים).

ליאת (08:46 10.05.2016)

שלום.
רציתי לדעת איך אפשר לפורר את הביסקוויטים בצורה הכי יעילה?
והאם עדיף פתי בר או לוטוס ( האם המוס יוצא מתוק?)

מתכונים ב-10 דקות (08:51 10.05.2016)

היי ליאת,
אם יש לך מעבד מזון את יכולה להשתמש בו (את שאריות הפירורים ניתן לאחסן בשקית ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש הבא). אם לא, אפשר לשים את הביסקוויטים בשקית אוכל כפולה (כי לפעמים שקית אחת נקרעת), להניח על קרש חיתוך או משטח כלשהו ולפורר בעזרת מערוך או משהו כבד ע”י מכות קטנות והפעלת לחץ עם הידיים. זה מתפורר די מהר.
לדעתי עדיף פתי בר. עם עוגיות לוטוס יכול שייצא מתוק מידי אבל שוב, זה עניין של טעם כי במוס עצמו אין תוספת של סוכר מעבר למתיקות שיש בקצפת הצמחית ובשוקולד המריר כך שהמוס עצמו לא מתוק מידי.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

מיכל (19:15 18.04.2016)

יש לי שאלה
ראיתי שרשמת למישהי בתגובה שאפשר לעשות את הקרמים של הקסטה הביתית בכוס
רציתי לשאול, אני רוצה לעשות שכבה פתי בר כפירורים מעל שכבה של קרם וניל מעל שכבה פתי בר שוב מעל קרם שוקולד וככה עד שמסתיימת הכוס
השאלה כמה זמן לפני כדאי להכין את הקינוח והאם מספיק לשמור במקרר או שצריך במקפיא?
אני רוצה את זה לשישי בערב ואם ישאר אז גם לשבת לצהריים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:51 18.04.2016)

היי מיכל,
מה שאת רוצה להכין נשמע מעולה 🙂
הקינוח נשמר במקרר 3-4 ימים או במקפיא כשבועיים. יש לכסות את הכוס בניילון נצמד.
בהצלחה וחג שמח!

נטע (18:56 9.04.2016)

אחרי שמערבבים את השוקולד עם הקצפת, צריך להקציף שוב או רק לערבב? והאם אפשר להשתמש במכשיר להקצפה ידנית?

מתכונים ב-10 דקות (20:48 9.04.2016)

היי נטע,
מקציפים כל הזמן, גם כשמוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת.
לגבי המכשיר, אם הוא מיועד להקצפה אז לא אמורה להיות בעיה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

ענת (18:15 25.02.2016)

יצא מדהים!
את פשוט אלופה, כל מתכון שאני מכינה יוצא טעים מאוד.
כל המשפחה נהנית ביחד איתי.
תמיד מחכה לעוד מתכונים שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:55 25.02.2016)

תודה ענת היקרה 🙂

מיכלי (14:18 8.01.2016)

היי רציתי לדעת אם יש משו אחר שאפשר לשים בתחתית חוץ מכדור שוקולד אבל שיהיה באותו רעיון

מתכונים ב-10 דקות (15:03 8.01.2016)

היי מיכלי,
לגבי התחתית- את יכולה לשים אגוזים טחונים או לערבב פירורי קורנפלקס רגיל עם ממרח שוקולד (על כל כוס קורנפלקס שימי כף וחצי ממרח ותערבבי היטב).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

מיטל (13:57 30.12.2015)

מה כמות הכוסות שיוצאת פחות או יותר?

מתכונים ב-10 דקות (14:16 30.12.2015)

היי מיטל,
6-7 כוסות קטנות או 4-5 כוסות בינוניות.
המשך יום מקסים

מור (12:21 1.12.2015)

אוף איזה באסה לא יצא לי טוב
א.המוס לא מספיק מתןק
ב. ההתקשקשות עם הכוסות לקחה לי זמן-היה אפשר לעשות בתבנית?
ג. השוקולד והקצפת לא התערבבו יפה אלא זה נראה כמו נקודות.. עכשיו זה במקפיא
יש מה לעשות כדי לתקן את הנעשה?מה לא עשיתי טוב?!

מתכונים ב-10 דקות (12:35 1.12.2015)

היי מור,
האם הקצפת את התערובת עד לקצפת יציבה? המוס היה קשה ויציב?
להמתקה אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. בסופו של דבר אבקת הסוכר תמס בתוך המוס ולא יראו אותה.
אפשר לצקת את זה לתבנית אחת או כלי אחד אם לא רוצים לחלק למנות אישיות.
לגבי הנקודות- זה כנראה בגלל שתערובת השוקולד הייתה עדיין קצת חמה כשהוספת אותה לקצפת. לא נורא, זה לא משהו שאמור לפגוע בטעם.

ידידיה (12:37 27.11.2015)

אני רוצה להכין בגירסה חלבית.. אפשר להחליף את הריצ’ בשמנת? צריך להוסיף סוכר אם עושים את זה?

מתכונים ב-10 דקות (13:15 27.11.2015)

כן בטח. אפשר להכין עם שמנת מתוקה ואין צורך להוסיף סוכר.
מכינים בדיוק באותו אופן.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

אדוה (09:48 2.10.2015)

היי, האם מומלץ לדעתך להוסיף מייפל על שכבת הביסקווטים או שזה יהיה מתוק מידי?
תודה ושבת שלום!!

מתכונים ב-10 דקות (10:00 2.10.2015)

היי אדוה,
המייפל אכן ימתיק את זה. אם את רוצה לשלב משהו נוסף שייתן עוד טעם אפשר להמיס במיקרוגל מעט שוקולד מריר עם כף מים עד לבלילה נוזלית חלקה ולהזליף מעל הביסקוויטים ומעל זה לשים את קרם מוס השוקולד.
שבת שלום 🙂

נטלי (01:32 29.09.2015)

היי האם אוכל לעשות תמתכון עם עוגיות לוטוס ולא פתי בר, האם ייצא טוב ?
והאם לא כדאי להשים מחמאה קצת מומסת על הביסקוויטים כביכול שידבקו ויוסיף טעם ?

מתכונים ב-10 דקות (09:48 29.09.2015)

היי נטלי,
אין בעיה להכין עם עוגיות לוטוס רק קחי בחשבון שהן יותר מתוקות מהפתי בר.
אם רוצים שהשכבה התחתונה תצא יציבה ולא פירורית, אפשר לערבב את הפירורים עם חמאה מומסת ולהדק בתחתית.
יום נפלא 🙂

מירב (14:58 27.09.2015)

הכנתי ויצא פשוט נהדר!! הרבה תודה, קליל וטעים! שידרגתי בקטנה עם כף ברנדי לתוך השוקולד המומס ומלמעלה בסוף הנחתי דובדבן מסוכר 🙂 חג שמח.

מתכונים ב-10 דקות (15:57 27.09.2015)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

קרין (14:38 27.09.2015)

היי, אני רוצה להכין יותר מנות
אז פשוט להכפיל את הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (14:42 27.09.2015)

נכון 🙂
חג שמח!

קרן (18:44 16.09.2015)

פשוט אתר מהמם ! תודה תודה תודה! הכנתי את המוס שוקולד לקינוח אחרי קידוש וכולם פשוט אכלו הכל! הפתעתי את עצמי :)) הכנתי המון מהמתכונים מהאתר והכל פשוט טעים וקל!

מתכונים ב-10 דקות (20:01 16.09.2015)

איזה כיף לשמוע קרן!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

אסף (20:29 23.08.2015)

שלום. תודה רבה על האתר פשוט מושלם אישתי הכינה השבת מוס שוקולד והילדים אמר שלא טעמו כזה בשום מקום אחר

מתכונים ב-10 דקות (20:40 23.08.2015)

תודה אסף! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

לילי (17:16 11.08.2015)

לאיזו כמות המתכון מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (17:38 11.08.2015)

היי לילי,
בסביבות 5-6 מנות, תלוי בגודל הגביעים ובכמות שממלאים.

מרים (17:22 16.07.2015)

תודה על השירות, שבת שלום!

מרים (16:58 16.07.2015)

לא צריך סוכר?!

מתכונים ב-10 דקות (17:12 16.07.2015)

היי מרים,
אין צורך להוסיף סוכר מאחר והקצפת הצמחית והשוקולד המריר מתוקים מספיק.

חלי (18:27 9.07.2015)

הי. אני רוצה להכין את זה היום בשביל שבת. השאלה שלי היא האם להקפיא? ואם כן כמה זמן לפני ההגשה להוציא??

מתכונים ב-10 דקות (19:26 9.07.2015)

כן חלי, את יכולה להקפיא.
תעבירי למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

סילבי (23:11 7.06.2015)

הי, אם אני רוצה להכין את הקינוח הזה חלבי במקום 2 כפות מים לשים חלב ?
הילדים שלי לא אוהבים שוקולד מריר ניתן להכין עם שוקולד חלב או שזה פחות טעים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:32 7.06.2015)

היי סילבי,
כן את יכולה לשים חלב. לגבי השוקולד, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בשוקולד חלב למרות שלאחר שזה מוכן כמעט ולא מרגישים שזה שוקולד מריר.

יוסיס (08:55 19.05.2015)

אני אחד שאף פעם לא נכנסתי למטבח ומאחר והמצב החדש שנוצר לא השאיר לי ברירה ומאז שגיליתי את האתר הנ”ל קיבלתי אומץ ואני לא מפסיק מלבשל לאפות ולהכין מנות אחרונות. כל הכבוד ותודה.
יוסיס.

מתכונים ב-10 דקות (09:56 19.05.2015)

תודה יוסיס, כיף גדול לשמוע 🙂
יום נפלא!

ברכה (16:55 29.01.2015)

מתכון מעולה!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:19 29.01.2015)

תודה ברכה 🙂

יפית (16:55 28.01.2015)

שלום!
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את אבקת הנס קפה בקפה רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 28.01.2015)

הי יפית,
אני חוששת שהטעם של הקפה יהיה דומיננטי מידי לכן הייתי ממליצה לוותר.

יפית (17:39 28.01.2015)

אוקיי תודה!
אבל כתוב באופן ההכנה שצריך להקציף את השמנת עם אבקת הנס קפה אז פשוט להקציף רק את השמנת?

מתכונים ב-10 דקות (18:01 28.01.2015)

כן, תקציפי את השמנת לבד חצי הקצפה (בערך כדקה) ואז תוסיפי את השוקולד המומס לאחר שהתקרר מעט ותמשיכי להקציף עד שהקצפת תהיה יציבה. ממליצה לשים את השמנת במקפיא כ-7 דקות לפני ההקצפה (ככל שהשמנת קרה יותר כך ההקצפה יותר מוצלחת).

לאה ס. (14:53 4.01.2015)

שאלת תם: האם במקום להמיס במיקרו אפשר לעשות אותו הדבר בתנור או בסיר?

מתכונים ב-10 דקות (14:58 4.01.2015)

הי לאה,
בוודאי. ההמסה במיקרוגל זאת הדרך הקלה והמהירה אבל אפשר גם להמיס את קוביות השוקולד בסיר קטן על הגז או בתנור (בדר”כ בתנור זה לוקח הכי הרבה זמן).
שבוע נפלא 🙂

שימי (14:36 5.12.2014)

יוואו איזה טעות! התבלבלתי וחשבתי שכתוב 2 כוסות מים ולא שתי כפות מים! מה אני אעשה עם זה עכשיו?!

מתכונים ב-10 דקות (16:24 5.12.2014)

היי שימי,
כנראה שיש היום משהו מבלבל באוויר.. אתה לא הראשון שהתבלבלת במתכונים 😉
מקווה ששמת לב לזה עוד בהתחלה ושהיה ניתן להציל את המתכון 🙂
שבת שלום!

אורטל (21:26 20.09.2014)

שבוע טוב היו אצלי אורחים אז החלטתי לפנק אותם בקינוח. ..
יצא טעים מאוד הם נשארו ללא מילים.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:52 20.09.2014)

הי אורטל,
שמחה מאוד לשמוע 😉
תודה על השיתוף ושבוע נפלא!

אורטל (15:17 18.09.2014)

אם אני מכינה את הקסטה בכוסות את ממליצה להישתמש בשמנת צמחית או מתוקה?
ואם כדאי לשים בסקוויטים בתחתית ?

מתכונים ב-10 דקות (15:22 18.09.2014)

מבחינת טעם עדיף שמנת מתוקה.
וכן, מומלץ לשים ביסקוויטים בתחתית, זה מוסיף למראה ולטעם 😉 אם זה בכוסות אז אפשר לפורר אותם לפני.

אורטל (15:09 18.09.2014)

תודה רבה;-)

צופית (14:29 18.09.2014)

לכמה מנות המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (15:06 18.09.2014)

הי צופית,
תלוי בגודל הגביעים ובכמות בכל גביע (ניתן למלא עד הסוף או עד 3/4 גביע).
זה יוצא בסביבות 7-9 מנות.
שנה טובה 🙂

אורטל (15:31 4.09.2014)

המתכונים שלכם ממש קלים וטעימים…
רציתי לדעת עם יש מתכון של מוס שוקולד ווניל ?

מתכונים ב-10 דקות (17:51 4.09.2014)

תודה אורטל 🙂
אין באתר מתכון למוס שוקולד ווניל אבל אני מצרפת מתכון ל”קסטה ביתית” ואפשר להכין את זה באותו אופן רק במקום לשים את הקרם בין הביסקווטים אפשר להניח בכוס הגשה – חצי וניל וחצי שוקולד ולשמור במקרר.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/

מירית שליו (13:20 28.11.2013)

מתכונים

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.