איך מכינים שניצל
איך מכינים שניצל?
מתכון לשניצל בציפוי פריך:
חומרים (כ-4 מנות):
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים (ניתן לבקש מהקצב לחתוך)
1 ביצה
חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)
אופן הכנה:
-טורפים בקערית את הביצה. מניחים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת.
-מתבלים את השניצלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום.
-טובלים כל חתיכה בביצה משני הצדדים ומיד לאחר מכן מהדקים בפירורי הלחם מכל צד.
-מחממים מחבת עם שמן בגובה כ1 ס”מ (על אש בינונית).
-טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות, השמן מוכן. אם אין בועות ולא קורה כלום – השמן עוד קר ויש להמתין שיתחמם.
-כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מניחים בזהירות את השניצלים וממתינים 10 שניות בין כל שניצל לשניצל אחרת הטמפ’ של השמן יורדת והשניצל יספוג יותר שמן. מטגנים צד אחד 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
*ניתן להוסיף לפירורי הלחם תוספות כמו שומשום, מעט קצח, וקצת עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.
מתכוני שניצל מומלצים
שניצלונים מטוגנים (ללא ביצה)
שניצלים בתנור – אפויים ופריכים ללא טיגון
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
היי,
אם אני שמה קמח בהתחלה (לפני הביצה), האם לשים קודם את התבלינים ואז את הקמח, או לשים את התבלינים מעורבבים יחד עם הקמח ולא צריך להפריד ביניהם? תודה
אפשר לערבב את הקמח התבלינים.
היי,
אם לא אוכלים מיד אחרי טיגון השניצלים, איך משאירים אותם חמים?
תודה
אפשר לשמור בתבנית מאלומיניום ולכסות חלקית.
האם אפשר להוסיף אבקת שום ? בביצה, פירורי לחם או לא משנה? אם כן, מוסיפים גם את שאר התבלינים שציינת או יהיה יותר מידי? תודה ושבת שלום !
כן אפשר, לא משנה איפה.
שבת שלום❤️
האם אני יכולה להמיר את פירורי הלחם בקוואקר שיבולת שועל?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן
היי אפרת כמה שזמן אפשר לשמור במקרר חזה עוף טרי פרוס לשניצל ?
תודה
אחרי טיגון/בישול? עד 4 ימים
היי אפרת כמה זמן אפשר להקפיא שניצל מוכן ?
3-4 שבועות
הי אפרת. בפסח זו היתה הפעם הראשונה שהכנתי שניצלים. לא מצאתי פירורי לחם כשרים אז השתמשתי בקמח מצה. נכדתי הגדולה, בת 7 +, אמרה לי שאלה השניצלים הכי טעימים שהיא אכלה. רק אוסיף שרצוי להשרות אותם בבלילה חצי שעה לפחות, אפשר גם ללילה, אבל לא יותר. תודה רבה לך על המתכונים המעולים.
דבר נוסף, אולי תרימי כפפה ופרסמי מתכון לאוסובוקו?
ראיתי המון במדיה, אבל ממש הלכתי לאיבוד. רק עלייך אני סומכת. מה דעתך?
היי רימה,
תודה על השיתוף💜 שמחה שיצא מוצלח.
אפרסם מתכון לאוסובוקו בקרוב:)
היי רימה,
חזרתי לעדכן שפירסמתי מתכון היום – אוסובוקו עגל.
הי, אפרת. משום מה אני לא מצליחה לראות את התשובה. היא לא נפתחת. תוכלי לשלוח שוב בבקשה?
סליחה אפרת, עכשיו ראיתי את תגובתך. המון תודות ושבת שלום.
היי אפרת המקסימה,
איכשהו אני תמיד מסתבעת עם התיבול ורציתי לשאול מה דעתך אם במקום לתבל בתבלינים אטבול את השניצלים ברוטב טריאקי. זה יכול לעבוד.. ?
תודה רבה על הכל !!!
אפשר אבל אל תשימי הרבה (כמה כפות). תוסיפי גם מלח.
האם אפשר להשתמש בסיר המצורף בתמונה לטיגון שניצלים? זה נירוסטה ללא ציפוי 18/10.
נראה לי שעדיף נירוסטה כדי לחסוך את החשש מקילופי הנונ סטיק (אלא אם כן החשש שלי הוא סתם).
מצד שני נראה לי זה יכול ממש להתלכלך מטיגונים (או שלא, אין לי הרבה בקיאות בתחום…)
היי,
אפשר להשתמש בסיר מנירוסטה לטיגון אבל כדאי למלא אותו במספיק שמן (עד לגובה שמספיק לטגן שניצל מבלי שייגע בקרקעית)
היתרון בסיר נון סטיק הוא שהשניצלים לא נדבקים לתחתית ואז לא חייבים לשים כמות גדולה של שמן. אם זה סיר נון סטיק איכותי אין סיבה שיתקלף (בתנאי שלא שורטים אותו עם מזלג או משהו).
שלום,
האם אפשר תוך כדי לטגן גם צ’יפס? כלומר לשים ליד השניצלים או מיד אחרי השניצלים גם צ’יפס. וכך בעצם אני מרויחה גם תוספת לארוחה באותה מחבת בלי עוד כלים, נקיונות וכו’?
תודה
היי יהלי,
בטח:)
אפשר לטגן את הצ’יפס אחרי השניצל (לא ביחד כי לכל אחד זמן שונה).
היי אפרת, האם אפשר לוותר במתכון הנוכחי על הביצה? מה זה משנה עם או בלי לטבול בביצה? (מבלי להפנות אותי לשניצולנים ללא ביצה). תודה
כן אפשר להכין בלי ביצה.
צריך להפשיר את הבשר לפני?
כמה זמן? איך?
היי
תמיד יש להפשיר לפני ההכנה. מפשירים כמה שעות על השיש או לילה במקרר ואז שעה על השיש.
פעם כמעט ראשונה שלי שאני מכינה שניצלים [נשואה כמעט עשור] בשביל הילד, יצא טוב!!!!!!!! מתכון פצצה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם יש בעיה להשתמש בשמן זית במחבת? כי קראתי שיש שאומרים שזה לא בריא עם שמן זית? תודה
אין בעיה, רק חשוב לא לשרוף אותו ולא להשתמש בו יותר מפעם אחת לטיגון.
הי,
אפשר לצפות בפירורי לחם בלי ביצה ולשמור במקרר ולטגן למחרת?
היי
מומלץ לא לשמור למשך יותר מ-8 שעות.
תודה
יצא טעיייייייייייייים
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
סליחה על השאלה המוזרה – אם אין לי מחבת, זה בעיה להכין את זה בסיר? תודה
היי, אפשר להכין בסיר(:
תודה על המתכון הפשוט והנהדר. הכנתי אותו עם שינויים קלים ויצא טעים מאוד :
1. הוספתי את התבלינים לביצה כי לא ידעתי איך לתבל את השניצלים בצורה אחידה
2. השתמשתי בפירורי פנקו
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אגב את השניצלים מעסים עם הידיים לאחר ששופכים עליהם את התבלינים עד לערבוב.
תודה רבה על הטיפ. אנסה בפעם הבאה שאכין.
גם לשניצלים מגיע מסאז’ !
היי , אני קצת מתלבטת עם הכמויות, כמה גרם של פירורי לחם צריך לקילו של חזה עוף?
היי,
לקילו חזה עוף תצטרכי כ-100 גרם פירורי לחם.
תודה רבה על התשובה!
היי אפרת לגבי התבלינים לא הבנתי לערבב את כולם יחד ואז לשפוך באופן אחיד על השניצלים או אחד אחד מהתבלינים
היי,
אפשר לערבב את התבלינים יחד ואז לשפוך ואפשר גם לתבל אחד אחד.
ראשית תודה על ההסברים והמתכונים הנהדרים. רק כדי לוודא שהבנתי נכון – האם תיבול השניצלים נעשה לפני טבילתם בביצה ? האם לערבב את התבלינים בקערה קטנה ואז לפזרם באופן אחיד על השניצלים מ-2 הצדדים לפני תיבולם בביצה ? או שאפשר לערבב את התבלינים בפירורי הלחם המוזהבים ? או שאם מערבבים בציפוי התבלינים יישרפו בטיגון בחום הגבוה ?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכונים(:
תיבול השניצלים לפני הטבילה בביצה. אפשר גם לערבב את התבלינים עם הפירורים אבל עדיף לתבל לפני כן.
תודה רבה על התשובה. הזמנתי 3 ספרים מהסדרה שלך וזה נהדר שיש בנוסף גם מתכונים באתר ושאת מאוד עוזרת בתשובות. שנה טובה וטעימה !
איזה כיף שהזמנת את הספרים, מקווה שתהנה מהם!
שנה מתוקה🍯
היי אפרת, יש לי קצת פחות מקילו וחצי.תוכלי לעזור לי עם כמויות?
היי,
כמויות לפחות מ-1.5 קילו שניצל:
2 ביצים L
כפית גדושה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית מחוקה כורכום, חמישית כפית פלפל שחור
כוס ורבע פירורי לחם לציפוי.
תודה
ואהווו תודה!!!!! יצא טעים😋😍😋
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
היי,
האם צריך לשטוף את השניצל לפני ההכנה או שלא מומלץ לשטוף בשר?
תודה רבה!
היי אירה,
הדעות חלוקות בעניין הזה, אבל אני אישית נוהגת לשטוף את העוף לפני ההכנה(:
יצא מעולה!
איזה כיף לשמוע😊
היי אפרת, כמה זמן מראש צריך להפשיר את החזה עוף?
הכי מומלץ להפשיר במקרר לילה לפני.
אם אין אפשרות, אפשר לשים את חזה העוף בתוך קערה עם מי ברז (כאשר חזה העוף עטוף בניילון או בשקית). זה יכול לקחת בין שעתיים ל-3 שעות, תלוי בטמפרטורה ובגודל הנתח.
היי יקירתי , על איזו אש לטגן?
בינונית-גבוהה.
הכוונה ללהבה הכי גדולה (עיגול הכי גדול) ולהנמיך לעוצמה בינונית.
היי אפרת האם אפשר לתבל ולצפות בביצה ופרורי לחם לשמור במקרר ולטגן יום למחרת ?
כן.
לא ככ מבינה בבשר ועוף
הקפאתי חזה עוף
הכנתי שניצלים
אפשר להקפיא אותם מוכנים שוב?
אפשר אבל להבא אם את יודעת שאת מקפיאה אז עדיף להשתמש בחזה עוף טרי.
הכנתי את זה כבר למעלה מ-20 פעמים
ואני מקווה להכין שוב ב”ה טעים לכל האירועים וכו’ תודה עדי
יצא מצויין! השניצלים הראשונים שלא הרסתי בזכות ההוראות המדוייקות, המון תודה 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🙂
.הי..
לא הבנתי איך לתבל את השניצלים .. אני רגילה להשים את התיבול או בביצה או בפירורים…
פשוט מפזרים מעל השניצלים ומערבבים. זה נספג טוב יותר מאשר שמים בביצה או בפירורים.
אני שמה בביצה רוטב סויה,
ובפרורי לחם גריל עוף
יוצא מעעדדןןןן
נשמע מעולה 🙂
תודה נעמה
כמה רוטב סויה?
שלום! איך אפשר להכין שניצל בלי פירורי לחם? קמח, קורנפלןר, קמח תפו”א, קמח תירס. מה עדיף מכל הנל? מה משתנה? תודה!
אפשר עם קמח תירס אבל זה יוצא פחות מוצלח.
אם יש לך לחם רגיל אז אפשר להכין את המתכון הזה- חטיף לחם קלוי, רק בלי הזעתר. לאחר האפיה לצנן ולפורר או לטחון לפירורים.
מדהים
תודה 🙂
שלום , אפשר לקמח קודם ולפירורי הלחם להוסיף כף גבישי שום ושומשום ולתת טפיחות כדי שהציפוי ידבק היטב.. מובטח לכם טעם מיוחד וציפוי קריספי! 🙂
אפשר להקפיא כשמוכן?
כן.
היי תודה על המתכון.רק שאלה קטנה.. למה הכוונה לחכות 10 שניות בין כל שניצל לשניצל?
כדי שטמפרטורת השמן לא תרד כדאי להמתין 10 שניות לפני שאת שמה את השניצל הבא. זאת אומרת שברגע שהשמן חם את שמה שניצל אחד, מחכה 10 שניות ושמה שניצל שני, ממתינה 10 שניות ושמה שניצל שלישי וכו’.
אין עלייך!!!!
תודה ❣️
תודה רבה אפרת!
אין עלייך ועל האתר
טעים מאוד וקל להכנה
נראה ממש טוב 🙂
מתכון טעים ופשוט ממליץ
תודה אורן 🙂
מתכון מצויין וטעים
אם מטגנים שניצלים ונשאר ארבע חתיכות שלא נאכלו באותו יום ,איך מחדשים את השניצל
אפשר להכניס את השניצלים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-5 דקות. להוציא ולצנן קצת.
היי
מה הסיבה שלפעמים הציפוי יורד מהשניצל לאחר הטיגון?
אני מסיימת לטגן, רק נוגעת בשניצל והציפוי פשוט נופל. עשיתי כמו שכתבת, עם התבלינים, הוספתי לזה קטשופ וחרדל גם, טבלתי בביצה ואחר כך פירורי לחם וטיגנתי במחבת חמה אחד אחד. וחיכיתי בין לבין גם…
תודה
היי רעות,
את שוטפת את השניצלים לפני ההכנה? אם כן, את מנגבת אותם?
הידקת את הפירורים היטב לשניצל?
היי, כן שטפתי ולא ניגבתי. וואי תודה . אני אדע שצריך לנגב אותם בנייר סופג לפני זה.
אז כדאי לנסות לנגב כי יכול להיות שזאת הסיבה.
יום מקסים 🙂
שניצלים מטגנים בשמן עמוק שחומם לחום של 175-180 (מעט מעל דרגת רתיחת השמן) מעלות צלסיוס.
טיגון בשמן עמוק מונע ספיחת שמן בשניצלים
שמתי שניצלים יומיים עם ביצה וחרדל במקרר והיום עטפתי בפרורי לחם ומחר מטגנת.זה בסדר??
נראה לי שכן.
היי , האם חייב “לדפוק” את החזה עוף לפני ההכנה ?
לא חייבים.
יצא מעולה..ממליצה להוסיף לימון על חתיכות השניצל לפני הטבילה בביצה ופרורי הלחם,שומר על רכות השניצל ולא מתייבש יום למחרת…:)
תודה מיכל 🙂
היי,
האם ניתן להכניס את התבלינים לביצה עצמה? ובמידה ואני משתמשת בפירורי לחם מתובלים, האם יש בכלל טעם לתבלן?
תודה!
אפשר אבל לדעתי זה פחות ייספג בשניצל עצמו.
הטעם של פירורים מתובלים הוא מעודן מבחינת התיבול לכן לדעתי כדאי לתבל בכל מקרה.
השניצלים יצאו מוצלחים ביותר!! תודה 🙂
יש לך רעיון איך להמנע מפרורי לחם שנושרים מהציפוי והופכים לשרופים במהלך הטיגון?
היי יערה,
זה טבעי שיש פירורי לחם שנופלים מהציפוי ובמהלך הטיגון הם נשרפים, במיוחד בטיגון השני והשלישי.
אפשר לנסות לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן שאמורה למנוע מהשמן להשרף. מומלץ להחליף את החתיכה כל טיגון.
מציע ללחוץ מעט עם כל כף היד על השניצל המצופה לפני הכנסת השניצל לשמן.
לא מונע אבל מפחית משמעותית את נפילת כמות פרורי הלחם.
הי אפרת! האם את מוצאת שלהשרות את חזה העוף ללילה, מוסיף לעסיסיות השניצל? חייבת לומר לך, אני לא תמיד מרגישה שזה תורם, הגם שמלא אנשים נשבעים שזה הסוד שלהם.
ובנוסף – האם את בעד להוסיף חרדל למשרה? ואם כן, כמה?
האמת? גם אני לא 🙂 אני בדר”כ מתבלת באותו רגע.
אפשר להוסיף בסביבות כפית חרדל לתערובת הביצה.
היי האם לנסות השניצליה התבלינים ואז לביתה? כמו” יהיה נחמד לקבל התגובות למייל או לקבל מייל זמנית על התגובה 🙂
היי אביחי,
אני לא מכירה את זה. אם זאת תערובת של תבלינים לשניצל אז אפשר לנסות.
שלחתי תשובה גם למייל.
,תודה על המתכון
השניצלים טעימים מאוד בטיגון יותר מהאפיה.
עדיף לאכול באותו היום.
מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.עם מתכונים טעימים.
תודה עדנה 🙂
שנה טובה ומתוקה!