זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 צלחות חומוס ביתי

סוג: פרווה

מצרכים:

חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)

כוס טחינה גולמית

5 כפות מיץ לימון

שן שום

חצי כפית מלח

שני שליש כוס מים קרים

רבע כפית כמון




אופן הכנה:

-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.

-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.

*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.

*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.

*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

חומוס ביתי, מתכון לחומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוטב סלסה חריףרוטב סלסה חריף
עוגת קרמבו לפסח עוגת קרמבו לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
פנחס שכנר (21:48 19.11.2021)

מאד טעים ופשוט!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 20.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺

avatar
רחלי (18:43 22.09.2021)

יצא טיללללל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 22.09.2021)

שמחה מאד שאהבת🙂

avatar
עדי (23:08 18.09.2021)

אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 18.09.2021)

היי עדי,
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות כתבה שאין בעיה להקפיא.

avatar
אטי (23:28 10.08.2021)

אפרת,
מה אני עושה שיש לי חומוס משקית וואקום (500 גרם)
מבושל ומרוסק עם איזה שליש כוס שמן?
אני יכולה להשתמש עם זה כמו חומוס משימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:22 11.08.2021)

היי אטי,
אני לא בטוחה שהמרקם יצא סמיך כמו במתכון היות ושמת שמן, אבל מניחה שאפשר להשתמש בזה.

avatar
שירה (12:13 4.08.2021)

היי אפרת האתר מדהיםם מכינה ממנו המון.. רציתי לשאול אין לי מעבד מזון אפשר לטחון ידני? או בנינגה של השייקים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 4.08.2021)

היי שירה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש בו, ואני חושבת שגם בנינג’ה לשייקים זה יצא די טוב.

avatar
נעמה (08:40 21.07.2021)

בגלל חוסר זמן , אני רוצה להכין בבוקר ולהגיש את החומוס חם בערב . יש דרך לחמם חוץ ממקרו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 21.07.2021)

היי נעמה,
אפשר לחמם גם על הגז(:

avatar
אלי (16:20 25.06.2021)

גם השבוע יצא לנו מגניב לכבוד שבת קודש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 25.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊

avatar
יניב (20:47 27.05.2021)

היי אפרת,
אני מעוניין להכין חומוס מגרגירים .
1. האם צריך להשרות או אפשר ישר לבשל (אולי לבשל יותר זמן, אבל בכללי זה חוסך זמן)?
2. אם חובה להשרות, כמה זמן רצוי?
3. כמה זמן נשמר החומוס במקרר אם החומוס מגרגירים ולא מקופסת שימורים (כלומר לא מכיר חומר משמר)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 27.05.2021)

היי,
1. חשוב מאד להשרות קטניות לפני השימוש בהן.
2. רצוי להשרות לילה.
3. החומוס נשמר כ-5 ימים במקרר.
בהצלחה😊

avatar
יוסי (15:58 21.05.2021)

ווואו! יצא פשוט מדהים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 21.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום:)

avatar
עדי (16:58 16.05.2021)

וואהו מדהים!!! המשפחה כל כך אהבה את החומוס, שפשוט אפילו לא חשבו שאני עשיתי. חשבו שהוא חומוס קנוי. מתכון מעולה!!! מומלץ בחום!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:26 16.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף וחג שמח😊

avatar
של (07:50 10.05.2021)

היה פשוט מעולה הוספתי חצי פלפל חריף וחצי בצל ובמקום מים קרים שמתי חמים יצא פשוט מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 10.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
ניצנוצ (10:06 14.04.2021)

חומוס מקופסת שימורים ???
למה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 14.04.2021)

היי,
שימוש בחומוס משימורים מקצר את תהליך ההכנה, אך כפי שכתוב במתכון אפשר גם להכין מגרגירי חומוס מבושלים.

avatar
טל (14:57 19.03.2021)

יצא מעולה! כמו תמיד המתכונים שלך מעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 19.03.2021)

תודה לך יקירה:)
שבת שלום🌺

avatar
ניצנוצ (10:07 14.04.2021)

כולה חומוס עם טחינה
לא יותר מורכב מהכנת חביתה

avatar
שרית (22:41 5.03.2021)

פעם ראשונה שהכנתי חומוס. הייתי בטוחה שזה קשה וזה היה כל כך קל.
עשיתי הכל לפי המתכון.
השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים.
יצא מדהים. את מעולה.

מתכון לחומוס ביתי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 6.03.2021)

וואו נראה מצוין! תודה על השיתוף שרית🌺

avatar
אלישבע (13:21 4.02.2021)

ממש מוצלח, הכנתי מספר פעמים !!
תודה על המתכונים המושלמים
האם ניתן להקפיא ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 4.02.2021)

שמחה שיוצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.

avatar
גלי (15:09 5.01.2021)

הי אפרת, לפני זמן מה השריתי הרבה חומוס, במקום להקפיא אחרי הבישול הקפאתי לפני הבישול, כאילו רק אחרי ההשרייה. אם אני רוצה להכין חומוס צריך להפשיר ואז לבשל? או שאפשר ישר לבשל מהפריזר?
טנקס ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 5.01.2021)

אפשר לבשל ישר מהפריזר 🙂

avatar
מלכה שפירא (16:10 17.12.2020)

איך עושים שהחומוס יצא מעט חמים כמו במסעדות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 17.12.2020)

מבשלים גרגירי חומוס בנפרד עם תיבול של כמון מלח ופלפל 🙂

avatar
פרח (13:50 26.12.2020)

וטוחנים כשזה חם או שהתכוונת רק להוסיף גרגרים מעל? האם גם חומוס מקופסת שימורים אפשר לבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 26.12.2020)

אפשר להשתמש גם בחומוס מקופסאת שימורים 🙂
ותוכלי לטחון שזה חם- זה כבר מסבחה
יש כאלו האוהבים גם גרגרים שלמים חמים ומתובלים על החומוס שלהם.
שבוע נפלא🌸

avatar
Moran (13:16 1.10.2020)

הכנתי עם חומוס קפוא סנפורסט בישלתי שעה ומשהו התרכך טוב
החומוס יצא טעים רק הטעם של הטחינה הורגש לי יותר זה בגלל חברה מסויימת או שכדאי פעם הבאה להפחית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 1.10.2020)

כנראה שזה סוג הטחינה כי היא לא אמורה להיות מורגשת כל כך.
באיזו טחינה השתמשת?

avatar
Moran (00:11 2.10.2020)

של מותג יש חסד.. מה הממולץ?
ועוד שאלה מבחינת גרגירי חומוס מה הכי טוב קפוא/שימורים/רגיל אחרי השריה ובישול? עם קפוא יצא מעולה גם שימורים האם זה עניין של נוחות וזמינות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 2.10.2020)

לא מכירה. אולי זאת טחינה משומשום מלא ובגל לזה הטעם היה כל כך מורגש?
אני משתמשת בטחינה ירושלים.
הכי מומלץ להכין מחומוס משימורים. אין צורך להשרות או לבשל אותו.

avatar
גלי (17:46 30.09.2020)

הי אפרת, אם אני משרה גרגירי חומוס אבל לא רוצה להשתמש בהכל, ניתן להקפיא אותם? אם כן-לפני/אחרי הבישול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:16 30.09.2020)

כן אפשר להקפיא לפני או אחרי הבישול.

avatar
גלי (19:17 30.09.2020)

פשוט להוציא מקערת ההשרייה לשקיות ולהקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 30.09.2020)

כן. זה יחסוך לך את ההשרייה בפעם הבאה שתרצי להכין.

avatar
נופר (10:21 28.08.2020)

האם יש לך מתכון של ממרח חומוס שילדים אוהבים אך ללא טחינה? ( אלרגיה לשומשום)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 28.08.2020)

אין לי אבל אפשר לנסות כמה כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.

avatar
רותם כהן גינדי (21:31 30.08.2020)

ואם האלרגיה היא גם לשומשום וגם לשקדים? 😀

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 30.08.2020)

אין לי רעיון אבל אני אם משהו יעלה לי אחזור לעדכן אותך 🙂

avatar
נופר (13:30 6.09.2020)

הגעתי למתכון פשוט ומעולה !!
כוס גרגירי חומוס שימורים ( ללא נוזלים)
חצי כוס של שמן
טיפה מלח ( לפי הטעם)
טחנתי הכל במג׳יק בולט. ( ככל שטוחנים יותר התערובת נהיית יותר חלקה ויותר בהירה- אז תני לזה זמן)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 6.09.2020)

אלופה! תודה שחזרת לשתף 🙂

avatar
הודיה (02:39 27.08.2020)

אפרת שלום
כמה זה 2 שליש כוס מים ?
כמה זה בכוס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:35 27.08.2020)

זה יוצא קצת יותר מחצי כוס (160 מ”ל).

avatar
אדון חומוס (11:10 30.09.2020)

זה שני שלישים, בדיוק.
לוקחים כוס מים ומחלקים לשלוש כוסיות שוות.
לוקחים שני חלקים ושופכים את השלישי.

avatar
אתי (21:49 7.08.2020)

טעים מאוד!תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 9.08.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אפרת טל (16:52 29.07.2020)

מתכון מעלף. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 29.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שילת (16:22 9.07.2020)

מוסיפה כאן (:
יש לי חומוס גרגירים, ואין לי 12 שעות להשריה.. ממליצה לנסות בכל זאת? חושבת שיצא טוב?
תודה רבה על האתר המעולה!! .
ממש גלגל הצלה בשנים הראשונות של הנישואים (:

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 9.07.2020)

היי שילת,
תשרי כמה שאת יכולה אבל הכי חשוב זה לבשל את הגרגירים עד לריכוך מלא.

avatar
Dudu Mor Malchi (18:38 8.07.2020)

אפרת את אלופה הכנתי את המתכון של הפיתות והחומוס ויצא מושלם תודה רבה ☺

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 8.07.2020)

שמחה שיצא טעים! תודה 🙂

avatar
שלום (17:53 2.07.2020)

מתכון פשוט מקסים כבר חודש אני מכין אותו לכול שבת ואירוע משפחתי וכולם ממש מתענגים. תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 2.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

avatar
Zipi (16:02 13.05.2020)

החומוס משתבח בכל פעם שאני מכינה.שאלתי האם ניתן להקפיא החומוס המוכן שעשיתי?תודה רבה וכמו תמיד אפרת היקרה מתכונייך משובחים ומוצלחים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 13.05.2020)

שמחה לשמוע 💜
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.

avatar
שרה בר (15:43 1.05.2020)

תקשיבו הכנתי את זה פעם אחת ומאז זה החומוס היחיד שאנחנו אוכלים בבית
כבר לא קונים
הרבה יותר טעים הרבה יותר בריא וההכנה דקה וחצי והמרקם כמו קנוי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 1.05.2020)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רחלי כרכום (12:04 29.04.2020)

תודה על השיתוף במתכונים. כשאני מחפשת להכין משהו, לרוב אני מוצאת באתר הזה בדיוק את מה שחיפשתי באופן הכנה קל ועם מצרכים שיש בבית.
אתמול היתה הפעם הראשונה שהכנתי פלאפאל, יצא מעולהההה. היום אנסה את החומוס, בטוחה שיצליח. שוב תודה על השיתוף והפשטות. הרבה בריאות ותמיד בשמחות🇮🇱

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 29.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה יקרה

avatar
הדס (12:29 22.04.2020)

תודה ענקית אפרת!!!
אתר מושלם!! מתכונים מטורפים…
ממליצה למי שאוהב- להכין בשר טחון, לתבל ולהוסיף על החומוס- יוצא פשוט מעדן!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 22.04.2020)

תודה הדס ❤️

avatar
מריה (09:20 22.04.2020)

מדהים! כלום עבודה ותוצאה נפלאה.
תודה על עוד מתכון מוצלח:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה

avatar
חן (12:12 10.04.2020)

היי,

תוכלי בבקשה להוסיףמשקלים לכל אחד מסוגי החומוס?
במקרה שלי זה חומוס יבקש שהשרתי במים ועכשיו מבשל במים רותחים.
ובנוסף של הטחינה.

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 11.04.2020)

היי חן,
אין לי משקלים כרגע אבל רצוי להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס מקרטון לשתיה חמה) ואז אין צורך לשקול.

avatar
חן (18:57 7.04.2020)

האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
כמו זה של סוגת שסגור בשקית.

אם כן, איך זה משנה במתכון?

צרפתי תמונה.

מתכון לחומוס ביתי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 7.04.2020)

היי חן,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון. את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

avatar
חן (12:10 10.04.2020)

מעולה!

האם זה נכון שעדיף בזמן הבישול להוציא כל כמה זמן את הקליפות שצפות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 11.04.2020)

כן.

avatar
אלה (10:02 30.03.2020)

מתכון מושלם!! תודה רבה אפרת אין עלייך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלה

avatar
דיני (19:42 22.03.2020)

היי.דבר ראשון חייבת להגיד שהעיצוה החדש של האתר כל כך נעים לעין ומזמין לחפש מתכונים:-)
דבר שני – יודעת להגיד לי כמה כוסות של חומוס יש בקופסת שימורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 22.03.2020)

קודם כל תודה 🙂
1+3/4 כוסות גרגירי חומוס (המדידה היא בכוס זכוכית רגילה עם ידית).

avatar
אור (19:41 22.03.2020)

היי,
האם מדובר במתכון זהה המידה ומשתמשים החומוס גרגירים רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 22.03.2020)

הכוונה לחומוס יבש?

avatar
אני (00:07 19.03.2020)

היי אני מאוד נהנה מהאתר שלך
האם אפשרי לעשות את זה גם עם בלנדר מוט? אם כן כמה זמן לטחון? ואם לא אז איזה חלק להשתמש במיקסר?
אם אני מכין את זה ביום שישי מומחץ לשמור את זה בחוץ עד לסעודת שבת או במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 19.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר להשתמש בבלנדר מוט למרות שאם יש לך מעבד מזון עם סכין אז עדיף להשתמש בו.
אם אתה טוחן עם בלנדר מוט יש לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
אם זה עומד יותר מ4-5 שעות מומלץ לשמור במקרר. בכל מקרה יש לכסות היטב.
קח בחשבון שהמרקם של החומוס מתקשה בקירור ולכן אם אתה יודע שתשמור במקרר תוסיף קצת יותר מים קרים.

avatar
לאה אלכביר (22:39 25.03.2020)

היי אם יש לי בלנדר זה אפשרי ? ואם כן זה יוצא שונה מממעבד מזון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.03.2020)

אפשר אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר נוזלים.

avatar
הודיה (18:15 15.02.2020)

היי, אני רוצה להכין חומוס סגול, ראיתי באיזו תוכנית שהוסיפו לזה סלק והוא נהיה סגול.
את יודעת אולי מתי ואיך אני יכולה להוסיף אותו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 15.02.2020)

במקום חצי כוס מים אפשר לשים מי סלק (הנוזלים שבהם מתבשל הסלק).
אם את קונה סלק מבושל משקית ואקום יש תשתמשי בנוזלים בתוך השקית.

avatar
נעמה פרחים (21:25 11.02.2020)

תודה רבה,
מכינה כמעט כל שבוע לשבת
מתכון אליפות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
קריסטינה (13:23 31.12.2019)

היי יקירה. הכנתי עכשיו , טעם משגע. עכשיו לשאלות:
1. החומוס יצא משחתי (די קשה)… איך אפשר לשדרג ?
2. אוכלים הערב, בינתיים החומוס נמצא בקופסת זכוכית מחוץ למקרר. האם כדאי להכניס למקרר או להמשיך להחזיק מחוץ למקרר ? אני בחו׳ל ודי קר כאן.
תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 31.12.2019)

היי יקרה 🙂
1. את יכולה להוסיף עוד מים ולטחון עד למרקם הרצוי.
2. אם מדובר בכמה שעות אפשר לשמור בחוץ אם קר (קחי בחשבון שבמקרר החומוס קצת מתקשה).

avatar
סוד (10:40 20.12.2019)

תודה

avatar
רביבית (20:13 14.10.2019)

הכנתי את החומוס לחג, קצר הצלחה רבה!
(הוספתי בשר מטוגן מעל החומוס בצלחת אחת, ופטריות מטוגנות בצלחת שניה).
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 14.10.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אורי (17:49 11.10.2019)

תודה יצא מעדן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 12.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ליאור (13:53 7.09.2019)

שלום
אם אין לי טחינה גולמית האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה רגילה? אם כן כמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 7.09.2019)

עדיף שלא, רק אם זה מה שיש לך כרגע.
אם כן, את יתר המרכיבים – לימון, שום, מלח ומים יש להוסיף בהדרגה ולפי הטעם/המרקם (כי בטחינה הקנויה נמצאים חלק ממרכיבים אלה).

avatar
ניסן וייס (13:34 20.08.2019)

המתכון מעולה רק הערה קטנה אני אישית מעדיף ללא לימון ומעל אני מוסיף שמן זית אמיתי וכן פטריות במחבת עים בצל במעט שמן. הבעיה היחידה עים חומוס ביתי שבדרך כלל למחרת הוא כבר לא טעים לכן לא כדאי לשמור אלא לסיים באותו היום הכמות מקופסת שימורי חומוס היא לא גדולה ולסיום לחומוס בקופסה הוסיפו ממילא מלח כך שלטעמי אין צורך שיהיה בתיאבון!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.08.2019)

תודה ניסן 🙂

avatar
חן (14:43 9.08.2019)

אפרת יצא מושלם ברמות!!!!!!!!!!!!!! את לא מבינה איזה עונג שבת הולך להיות לנו בזכותך:)
תבורכייייייייייי. תפתחי מסעדה(:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 9.08.2019)

תודה חן ❤️
שבת שלום!

avatar
גילה (18:06 4.08.2019)

וואוו. יצא מעולה. הכנתי עם תוספת פטריות (פרוסות בצל מטוגנות, פטריות וכורכום) יצא מעולה! יופי של ארוחה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 4.08.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה גילה

avatar
מיכל (18:17 4.07.2019)

הי אפרת, אם אני רוצה להכין מגרגירי חומוס יבשים- איזו כמות להשרות ולבשל? (אני מניחה שהגרגירים יגדילו את נפחם לאחר הבישול, לא?) תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 4.07.2019)

היי מיכל,
אם את כבר משרה כל הלילה ומבשלת כדאי להשתמש ב- 2 כוסות לפחות. מה שיישאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

avatar
אני (18:07 21.05.2019)

שלום, האם אפשר להקפיא את הממרח שנוצר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 21.05.2019)

אישית לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שאפשר.

avatar
אבישג (22:23 2.05.2019)

היי. אם אני עושה החומוס קפוא של סנפרוסט כמה כוסות לשים ?
ולהרתיחכמה זמן ?
תודה רבה לך את אלופה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 3.05.2019)

כוס וחצי (מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
להרתיח עד לריכוך מוחלט. שיהיו ממש רכים. משהו כמו שעה.

avatar
קרן (20:26 30.04.2019)

היי אני אלרגית לשומשום . מה את מציעה להוסיף במקום טחינה ? שמן ? שמנת לבישול ? ממרח שקדים ? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 30.04.2019)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי המרקם הרצוי.

avatar
תירוש (01:09 1.04.2019)

שלום ותודה על המתכונים הכל כך מוצלחים
רציתי לשאול אם כדאי להשתמש במי החומוס שסיננתי מהקופסא כדי להעצים טעמים?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 1.04.2019)

לנוזלים שבקופסת השימורים יש קצת טעם לוואי אז לא כדאי.
יום נפלא 🙂

avatar
אורי (09:04 19.02.2019)

היי אפרת,

הכנתי משתי קופסאות חומוס, כוס טחינה, חצי כוס מים, מיץ מלימון שלם, 3 שיני שום וקצת מלח וכמון.

יצא מעולה.

תודה על מתכון אדיר!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 19.02.2019)

מעולה 🙂
תודה אורי

avatar
נועה (22:16 16.01.2019)

אפרת יקרה לראשונה הכנתי חומוס!!!! ויצא מושלם!!!!!! גרפתי מחמאות ומאז כבר הכנתי עוד ועוד.
תודה רבה על הזמינות והקלות של מתכונייך.
גמאני בישלתי קודם את הגרגרים אחרי שעברו שטיפה, ומה שהוסיף למרקם קטיפתי (ולא גרגירי), זה בישול עם חצי כפית א. סודה לשתיה… ופשוט נטחן תוך 3 דקות בבלנדר יד פשוט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 17.01.2019)

תודה על השיתוף ❤️

avatar
שוש (18:30 4.12.2018)

הי אפרת,מתכון מעולה!!אני חיממתי את הגרגרים עם מעט כמון לטעם.וטחנתי כשהגרגרים חמים.יצא מצויין.תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 4.12.2018)

מעולה 🙂
תודה וחג שמח!

avatar
איריס (20:39 25.11.2018)

עוד טיפ שקיבלתי ועובד נפלא- אפשר להקפיא חומוס ביתי!!! (לא קנוי עם חומרים מעובדים!) . כשזה מפשיר אין שום הבדל בטעם. ההבדל הוא רק טיפה במרקם . אם היה קצת גרגרי לפני יהיה גם אחרי הקפאה.וההפך אם היה קרמי. תנסו ותראו זה ממש עובד 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 25.11.2018)

תודה איריס 🙂

avatar
חן (17:34 5.11.2018)

היי,
רציתי לשאול כמה מ”ל טחינה הכוונה בכוס אחת?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 5.11.2018)

כוס של 240 מ”ל.

avatar
אירה (18:13 18.10.2018)

היי אפרת,
האם אפשר לטחון אבוקדו עם כל המצרכים כדי שיצא חומוס אבוקדו? מה דעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 18.10.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
אלה (13:52 16.10.2018)

החומוס שאוכלים במסעדות תמיד חם אבל כשאני רואה מתכונים באינטרנט תמיד טוחנים את הגרגירים כשהם פושרים ואף ממליצים לקרר אותם לפני הטחינה. אם ככה איך החומוס יוצא חם בסופו של דבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 16.10.2018)

אין בעיה לחמם לפני את גרגירי החומוס ולטחון אותם כשהם חמים (אבל לא רותחים).

avatar
קרן (13:17 11.10.2018)

היי אפשר ממרח שקדיה במקום טחינה ? לאלרגניים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 11.10.2018)

היי קרן,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדיה, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

avatar
יוסי (01:33 22.08.2018)

הי,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום טחינה לאלרגי לשומשום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 22.08.2018)

היי יוסי,
אפשר לנסות לשים 2-3 כפות שמן ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.

avatar
יצחק (00:00 14.08.2018)

וואהו יצא פשוט מטריף
אין עלייך בעולם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 14.08.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה ויום מקסים!

avatar
נועה (21:35 14.06.2018)

אם אין לי טחינה גולמית? אפשר בלי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 14.06.2018)

לא מומלץ להכין בלי.

avatar
ליאת (09:56 11.06.2018)

היי אפרת,

אין מילים..כולם נהנו..הכנתי עם המתכון של הפיתות במחבת ועם סלט חציל על האש מעולה.
פשוט מאוהבת באתר שלך.
תודה רבה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 11.06.2018)

נראה מעולה!
תודה ליאת.
יום מקסים 🌷

avatar
מלכי (09:36 1.06.2018)

במילה אחת, מושלם!!!!
כמו שאר המתכונים שלך
עונג שבת אמיתי.
תודה
שבת שלום!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 1.06.2018)

איזה כיף 🙂
תודה מלכי, שבת שלום! ❤️

avatar
אסף. (22:31 6.05.2018)

עד היום הכנתי מגרגרים שהשריתי ובישלתי. חיפשתי מתכון לנסות מקופסאת שימורים ויצא מצויין למעט כמות הטחינה הגולמית שהייתה גדולה מדי לטעמי (שמתי כחצי כוס) והייתי צריך להוסיף מים (כמעט כוס סה”כ).
הרבה פחות עבודה ללא ספק ולא מבחינים בהבדל.
תודה רבה על המתכון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 7.05.2018)

תודה אסף 🙂

avatar
מיכל (21:30 6.04.2018)

מתכון מעולה! הכנתי מגרגירים יבשים שהושרו ובושלו, ושמתי קצת פחות טחינה (3/4 כוס). חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 7.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.

avatar
דנה (03:22 27.03.2018)

היי אפרת,

את יודעת איך אפשר להגיע למרקם חלק של החומוס ולא גרגירי?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 27.03.2018)

היי דנה,
זה קשור לסוג החומוס, לרכות שלו ולטחינה שלו.
ממליצה להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולטחון את החומוס כמה שיותר זמן, עד למרקם חלק.
בהצלחה 🙂

avatar
אסף. (20:32 6.05.2018)

מעבר לבישול ממש טוב של החומוס צריך מעבד מזון טוב ולטחון הרבה זמן. במעבד ביתי סטנדרטי לוקח כ-10 דקות של טחינה במהירות הגבוהה ותקבלי תוצאה חלקה דיה. את הסוד הזה גילו לי ב… כן כן, בחומוסיה.
אח”כ גיליתי שהכי טוב לטחון במיקסר חזק, זה לוקח פחות זמן (3 דקות במהירות הכי גבוהה) ויוצא חלק כמו בחומוסיה.

avatar
אסף. (20:33 6.05.2018)

הכוונה הייתה לבלנדר (לא מיקסר).

avatar
אוריה (15:10 1.02.2018)

הי! כמה זמן חומוס כזה נשמר במקרר? כלומר… אם אכין היום בשביל עוד יומיים- ישאר טרי ולא יתקלקל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 1.02.2018)

היי אוריה,
החומוס יישאר טרי רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתקשה קצת בקירור. אם זה מיועד לעוד יומיים אולי כדאי מראש לשים קצת יותר מים.

avatar
אבי (20:12 26.01.2018)

תודה על אתר נפלא! אני משתמש בו המון ומקבל המון מחמאות. תודה!
לגבי מיץ הלימון, אם אני סוחט לימון, צריך להשתמש ב5 כפות מהמיץ הסחוט, או כמות אחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 27.01.2018)

שמחה שאת נהנה מהאתר 🙂
נכון, 5 כפות ממיץ הלימון הסחוט.

avatar
אסתי (18:36 25.10.2017)

אני חייבת להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך כל יום אני מפתיעה בתבשילים חדשים כיף גדול להכנס לאתר הוא ברור והמתכונים מעולים!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 25.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אסתי.

avatar
הנסי (11:02 20.09.2017)

אני לאחר שטיפת הראשונה של גרגירי הקופסא מוסיף מים רותחים מקומקום ומחכה 2 עד 3 דקות ואז שוטף פעם נוספת לקראת טחינת החומרים כך לא נשאר טעם של הנוזל הקופסתי ממליץ על טחינה אל ארז אצל מאיר בשוק לוינסקי…. נחלת בינימין כמעט פינת לוינסקי תשאלו!!!! חנות לכל מיני מדהימה מאירת פנים נוסע מרעננה במיוחד אליו הרי פנסיונר אני ומשוטט ביתרת חיי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 20.09.2017)

תודה על ההמלצה 🙂
שנה טובה!

avatar
Debby (12:24 1.08.2017)

זו הפעם השלישית שבעלי מכין לנו חומוס עפ”י המתכון שלך ויוצא מעולה !!! *5
הורדנו קצת מהכמות של הטחינה, היתה דומיננטית מידי(לטעמנו).
תודה רבה על המתכון המוצלח !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 1.08.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

avatar
דקלה (10:02 14.06.2017)

היי, כבר הרבה זמן רוצה להכין חומוס מהיר
כרגע יש לי חומוס מקופסת שימורים שרשום משקל אחרי סינון 290 גרם
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
חשוב לי שיצא טוב
להפתיע את בעלי ☺
תודה רבה על האתר המדהים הזה שנותן לי להיות בשלנית טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 14.06.2017)

היי דקלה,
מה שיש לך זה מצוין. את יכולה לעבוד בדיוק לפי המתכון.
לקראת הסוף תטעמי ותשפרי תיבול במידה ויהיה צורך.
בהצלחה 🙂

avatar
דוד (11:39 9.06.2017)

יצא טעים עם יותר טעם של טחינה מאשר חומוס אבל טעים.
מה לעשות לפעם הבאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 9.06.2017)

היי דוד,
אפשר פעם הבאה לשים פחות טחינה (בין חצי לשני שליש כוס) ולהוסיף יותר מים לפי הצורך.
שבת שלום 🙂

avatar
דוד (00:20 11.06.2017)

תודה רבה כולם מאד נהנו ולקקו אצבעות.

avatar
אירית (10:14 11.05.2017)

היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 11.05.2017)

היי איריס,
את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂

avatar
שמואל (19:28 25.03.2017)

שלום
איזה מרכיב מומלץ להוסיף למעבד מזון על מנת שהחומוס יהיה במרקם דליל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 25.03.2017)

יש לשים יותר מים.

avatar
הנסי (15:41 26.08.2017)

שלום באמת חשוב לשחק בין כמות הטחינה הגלמית לבין הגרגרים והמים רצוי קרים אני מוביך בזמן שטוחנים חתיכת פלפל ירוק חריך ללא גרעינים זה מוסיף טעם

avatar
אמי (15:58 26.02.2017)

היי אפרת אם יש לי חומוס בשקית של סוגת אני צריכה גם לבשל אותו? או להשרות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 26.02.2017)

היי אמי,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אוסנת (18:03 16.02.2017)

עשיתי עם טחינה גולמית אתיופית, יצא לי קצת מריר.אבל בסדר, אכיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 16.02.2017)

זאת באמת טחינה עם טעם חזק. פעם הבאה נסי עם טחינה רגילה.
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טוביה (11:21 15.01.2017)

היי.
תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 15.01.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

avatar
ניצן (14:23 12.01.2017)

אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
ושוב תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 12.01.2017)

תודה רבה ניצן 🙂
יום נפלא

avatar
תמי (14:53 25.10.2016)

כמה זמן צריך לבשל את החומוס הקפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:15 25.10.2016)

היי תמי,
יש לבשל עד שהחומוס רך לגמרי. בסביבות 30 דקות אני מעריכה.

avatar
מיטל (21:16 13.10.2016)

היי אפרת
רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 13.10.2016)

היי מיטל,
אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.

avatar
אביטל (22:29 6.10.2016)

ערב טוב,
הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
הם התפעלו מ”חומוס מסעדות” כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות

אז ממש תודה

נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:47 7.10.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביטל ושבת שלום

avatar
ענת (20:11 18.09.2016)

אפרתוש יקירה,
הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
אז שוב תודה ענקית 🙂
רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
(בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
אני ממש אשמח לדעת שכן
בכל אופן המון תודה יקרה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:48 19.09.2016)

היי ענת,
שמחה שנהניתם מהחומוס 🙂
אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
שבוע נפלא!

avatar
מעין (21:49 25.07.2016)

הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
תודה רבה על המתכונים המעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 25.07.2016)

היי מעיין,
את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.

avatar
תהילה (21:03 24.07.2016)

אפרת, אין כמוך!
הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 24.07.2016)

תודה תהילה!
אחלה ארוחה 😉
שמחה שנהניתם ושבוע נפלא

avatar
יעל (14:01 15.07.2016)

אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 15.07.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה יעל ושבת שלום 🙂

avatar
אריאלה (13:03 13.06.2016)

תודה על אתר נפלא.
אני מעדיפה חומוס קפוא. מה הכמות והאם צריך לבשל או שמספיקה הפשרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 13.06.2016)

היי אריאלה,
מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
המשך יום נפלא 🙂

avatar
אורית (18:39 1.06.2016)

וואוו אפרת מתכון מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 1.06.2016)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אוסי (08:55 9.05.2016)

עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:12 9.05.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה אוסי ויום נפלא 🙂

avatar
דני (11:45 10.04.2016)

החומוס יצא אחלה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אלינור (11:54 8.04.2016)

אפשר גם להקפיא את החומוס? עשיתי פשוט כמות גדולה מידי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 8.04.2016)

היי אלינור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שהטעם והמרקם יפגעו בהקפאה.
שבת שלום 🙂

avatar
אורי (15:46 29.07.2016)

אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
יוצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 29.07.2016)

מצוין, תודה אורי 🙂

avatar
רעות (11:18 8.04.2016)

יש אפשרות לעשות בלי מעבד מזון? אולי בבלנדר זה גם יהיה בסדר…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 8.04.2016)

היי רעות,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות