שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

תבנית עגולה בקוטר 21 (עומק 4 ס”מ)

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)

בצל בינוני קצוץ מטוגן

3 ביצים

רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

תיבול: שני שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 21.

-מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, מערבבים עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, משטחים לגובה אחיד ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר שהיא התקררה והתייצבה, הופכים אותה על צלחת שטוחה ומגישים.

מעקודה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח שכבות תות, וניל ושוקולדקינוח שכבות תות, וניל ושוקולד
קציצות פרסה ובשר קציצות פרסה ובשר

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שלמה (18:44 14.10.2021)

היי
תודה רבה על המתכון המדהים!!
רציתי לשאול אם אפשר לשלב בטטה במתכון יחד עם תפוח האדמה?🙏 במידה וכן אשמח להסבר

מתכונים ב-10 דקות (19:41 14.10.2021)

היי,
פחות ממליצה לשלב בטטה כי הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה, אבל אפשר לבשל יחד עם תפוחי האדמה עוד בטטה קטנה ולהכין באופן זהה למתכון הרגיל.

שלמה (18:05 20.05.2021)

האם צריך לבשל את האפונה וגזר אם אני משתמש משקית רפואה?
במידה וכן- כמה זמן צריך ואיך לבשל?

מתכונים ב-10 דקות (19:04 20.05.2021)

היי,
אין צורך לבשל לפני:)

שלמה (22:13 25.05.2021)

יצא ממש טעים!! הילדים אכלו (הייתי בטוח שרק אני ואשתי נאכל חח).

רציתי לשאול- לא הצלחתי להפריד את הפשטידה מהתבנית. השתמשתי בתבנית רב פעמית של אינגליש קייק, שמתי שמן זית ומרחתי אותו באמצעות נייר סופג. חיכיתי עד שהפשטידה תתקרר אך לצערי שניסיתי להפוך זה יצא שהפשטידה נשברה ולא יצאה.
את יודעת אולי מה היה לא נכון?🙏

מתכונים ב-10 דקות (23:18 25.05.2021)

היי,
שמחה שאהבתם!
האם השתמשת בביצים M או S במקרה? הביצים מעניקות יציבות לפשטידה.
אפית בתוכנית קו עליון ותחתון? במרכז התנור? לא פחות מ45 דקות?
כשהפכת את הפשטידה האם ממש הצמדת בעדינות צלחת לפשטידה?

שלמה (23:23 25.05.2021)

השתמשתי בביצים L
עשיתי את חום התנור כפי שרשמת וקו עליון וקו תחתון, במרכז התנור.

הצמדתי צלחת אך הפשטידה לא “נפלה” לצלחת לכן ניסיתי לתת כמה דפיקות עדינות שלא ממש עזרו

מתכונים ב-10 דקות (00:01 26.05.2021)

אם כך יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד כמה דקות את הפשטידה, או שהדפיקות הקטנות גרמו לה להתפרק.
בפעם הבאה עדיף להעביר סכין בשולי הפשטידה ולהפריד בעדינות מהתבנית, ואז להצמיד צלחת (כך שלא יהיה מרווח בין הפשטידה ובין הצלחת) ולהפוך בעדינות.
מקווה שעזרתי😊

שלמה (00:27 26.05.2021)

תודה!!!

ליטל (08:59 3.05.2021)

היי אפרת בוקר טוב האם אפשר להכין 3 ימים לפני ולשמור במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (09:20 3.05.2021)

היי ליטל,
אפשר לשמור במקרר, אבל רצוי עד יומיים😊

בתאל (21:12 31.03.2021)

יצא מושלם!!
תודה רבה לך.

מתכונים ב-10 דקות (21:26 31.03.2021)

שמחה מאוד שהצליח! חג שמח:)

מאור (12:44 26.03.2021)

היי, מוסיפיפ כוס וחצי אפונה וגזר קפואים לאחר בישול?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:10 26.03.2021)

היי מאור,
כן🙂

רבקה (16:05 24.03.2021)

אפשר להקפיא ולחמם לפני הגשה?

מתכונים ב-10 דקות (16:32 24.03.2021)

היי רבקה,
לא מומלץ להקפיא בגלל שיש כאן תפוחי אדמה. את יכולה לשמור במקרר עד יומיים.

מלי (22:08 18.02.2021)

ביצים קשות?

מתכונים ב-10 דקות (22:54 18.02.2021)

היי מלי,
לא מבושלות, לערבב ביצים עם שאר החומרים…😊

ליאור (12:37 9.08.2020)

האם אפשר להכין בתבניות קטנות של קאפקאייק? ואם כן איך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 9.08.2020)

כן אפשר, באותו אופן.

ליאור (14:05 14.08.2020)

תודה רבה יצא מצויין האתר פשוט מושלם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 14.08.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

ליטל (11:56 23.04.2020)

היי אפרת יש לי תבנית אינגליש או תבנית מרובעת קטנה 21*15(תחתית התבנית) גובה 6 האם אפשר להשתמש באחת מהן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:13 23.04.2020)

היי ליטל,
בתבנית אינגליש קייק היא תצא גבוהה ובתבנית השניה היא תצא יותר נמוכה.

ורד (18:43 12.04.2020)

יש לי רק ביצים M.
כמה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 13.04.2020)

3 ביצים אמורות להספיק.

ורד (17:10 12.04.2020)

יש לי 270 גרם אפונה מסוננת. כמה גזרים להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 12.04.2020)

זאת אפונה מבושלת רכה?
אם כן שימי ¾ כוס אפונה ו¾ כוס קוביות גזר מבושלות.
אם את משתמשת בגזר טרי תבשלי כ-2 גזרים בינוניים.

חגית (00:36 10.04.2020)

תודה אפרת! יצא מושלם! בכלל 9 מתוך עשרת המאכלים שהכנתי לפסח היו מתכונים שלך. מלא תודות! ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 10.04.2020)

כיף לשמוע 💖
תודה חגית

ליטל (11:01 9.04.2020)

היי אפרת אני רוצה להכין את הפשטידה היום ולהגיש מחר בערב. מה את ממליצה לעשות מבחינת חימום ? האם להוציא היום לצלחת ? להשאיר בתבנית לחמם מחר ואז להוציא לצלחת ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 9.04.2020)

עדיף להשאיר בתבנית, לחמם ואז להפוך לצלחת.

חגית (18:36 8.04.2020)

בערך 30×25

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 9.04.2020)

אז כדאי להכפיל כמויות (אפשר לשים 5 ביצים גדולות).
אם יש לך תבנית אינגליש קייק אפשר להכין את הכמות שבמתכון.

חגית (02:54 8.04.2020)

שוב אני 🙂 מה הכמויות לתבנית מלבנית? אין לי עגולה וגם לא אינגליש קייק. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:36 8.04.2020)

באיזה גודל התבנית שיש לך? אורך ורוחב.

חגית (20:23 7.04.2020)

היי אפרת, כן זה לא הגיע. החלפתי כתובת אימייל והצלחתי להתחבר 🙂 פשוט חייבת להוסיף את המתכונים למחברת כי אני משתמשת בהמון! שוב תודה על אתר מהמם ומתכונים עוד יותר. חג שמח ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 7.04.2020)

שמחה שהצלחת 🙂
חג שמח ❤️

חגית (05:56 7.04.2020)

היי אפרת, תודה על התגובה המהירה. לא קיבלתי את האימייל שלך ועדיין לא מצליחה להרשם ☹️.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 7.04.2020)

היי חגית, בדקת בספאם?

חגית (22:27 5.04.2020)

היי אפרת!
קודם כל תודה על מתכונים מושלמים שאף פעם לא מאכזבים! האם אפשר להשתמש בתבנית מלבנית עמוקה? אין לי עגולה.
גם רציתי לציין שאני מנסה להרשם לאתר אבל לא מגיע לי האימייל להתחברות. איך אפשר להרשם?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 5.04.2020)

היי חגית,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אני חושבת שהכמות קטנה לתבנית מלבנית עמוקה.
שלחתי לך פרטי התחברות למייל.

רות (00:08 30.03.2020)

הי תודה על המתכונים הנפלאים…
רציתי לשאול יש אפשרות להכין אותה בסיר על הגז ואם כן איך?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 30.03.2020)

לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשמן היטב מחבת, לשים את התערובת בפנים, לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
במקרה כזה חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ויש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שהופכים אותה על הצלחת.

שמחה (08:14 20.08.2019)

שלום בוקר טוב , רציתי לשאול עם ניתן להמיר את ה- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים בתפוח אדמה מתוק(בטטה)
וכמה לחשב להוסיף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 20.08.2019)

לא מומלץ כי הבטטה יותר רכה ונוזלית והפשטידה לא תחזיק.

חיה (12:35 6.03.2020)

טרם ניסיתי….חברה אמרה לי לשים פחות ביצה….ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה…

מיכל (18:08 8.08.2019)

יצא מעולה!!! מאוד טעים.
שמתי כוסברה במקום פטרוזיליה, כי זה מה שהיה לי, ויצא מצויין!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 8.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל

יפעת (23:12 3.06.2019)

היי אפשר להכין ולהקפיא יומיים מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 4.06.2019)

לא מומלץ להקפיא אבל אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.

טל (16:12 10.05.2019)

באיזה אופן לאפות טורבו או רגיל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 11.05.2019)

רגיל (קו עליון וקו תחתון).

יפית (18:13 24.04.2019)

פשטידה מעולה!!
טעימה בטירוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 24.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה יפית וחג שמח 🌷

רותי (21:21 8.04.2019)

כדאי לשים אבקת אפיה חצי שקית גורם למעקודה לצאת אורירית יותר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 8.04.2019)

תודה רותי 🙂

שמחה (16:23 6.03.2019)

הכנתי עים בצל בסוף יצא מהמהםם תודהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 6.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שמחה (14:03 6.03.2019)

אפרת נתקעתי בלי בצל הכרחי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 6.03.2019)

זה מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.

אסנת (10:27 3.01.2019)

בוקר טוב
אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית אחת , אינגליש קייק – חד פעמית .
מה הכמויות שאני צריכה ?
תודה רבה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 3.01.2019)

עדיין אני ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון. אני מניחה שהתערובת תגיע עד גובה התבנית אבל אין עם זה בעיה כי הפשטידה לא תופחת.

טלי (16:32 7.10.2018)

היי,
אפשר להחליף את האפונה בברוקולי או משהו אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 7.10.2018)

נראה לי שכן. רצוי שהוא יהיה מבושל וקצוץ.

הודיה (17:40 4.10.2018)

היי אפרת! קודם כל ממש תודה אני משתמשת המון במתכונים שלך! כל מתכון נגיש וטעים מאוד!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף אפונה וגזר בפטריות מקופסת שימורים? זה יצא טוב לדעתך? ואם תוספת של ביצה קשה תוסיף לדעתך? תודה מראש על תשובתך:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 4.10.2018)

היי הודיה,
לגבי שימוש בפטריות והוספת ביצה קשה זה משהו שצריך לנסות 🙂 אבל נראה לי שכן.

עינת (15:16 13.09.2018)

היי
במקום אבקת מרק להוסיף כמה מלח או מה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:22 13.09.2018)

הכמות במתכון מתאימה לתבנית נמוכה (גובה 4 ס”מ) בקוטר 21.
אם יש לך תבנית גבוהה יותר את יכולה להשתמש בקוטר 18-20.
את הגזר הטרי יש לחתוך לקוביות קטנטנות ולבשל עד לריכוך. שימי 3/4 כוס קוביות גזר.
אפונה קפואה או יבשה מבושלת יש לשים 3/4 כוס. המדידה היא לאחר הבישול.
אם את לא שמה אבקת מרק שימי כפית מלח אבל לא מלאה (בין שטוחה לרגילה).

עינת (15:14 13.09.2018)

היי

אני שמה לאפונה וגזר גזר טרי כמה לשים במקום הגזר הקפוא ? אם משתמשת באפונה קפואה?

ואם אשתמש באפונה יבשה שאני מבשלת כמה להוסיף?
תודה.

עינת (15:11 13.09.2018)

היי אפרת

מה גודל התבנית העגולה צריכה להיות בלי להכין כמות כפולה?

ומה הקוטר?
אני מכינה בתבנית זכוכית רק .

שרון (08:54 6.09.2018)

היי אפרת. הפשטידה אף פעם לא יוצאת לי טוב. בדרכ מדחימה למעלה . נראית טוב. אבל בפנים יוצאת נוזלית. טעימה אבל לא יציבה. מה נראה לך שאני לא עושה טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 6.09.2018)

היי שרון,
הכוונה לפשטידה הזו ספציפית או לכל פשטידה ?
חשוב לוודא שאופים בתוכנית רגילה של התנור (קו עליון וקו תחתון) כשהפשטידה מונחת במרכז התנור.
אולי התנור שלך חזק מידי וכדאי לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

שרון (03:21 9.09.2018)

תודה. אנסה.. שנה טובה ומבורכת

Zipi (08:30 1.09.2018)

אפשר להקפיא?🍔

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 1.09.2018)

לא מומלץ במקרה הזה.

לאה ל. (09:21 22.06.2018)

אפשר עם פטרוזיליה יבשה? מה הכמות?
בתודה מראש
לאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 22.06.2018)

היי לאה,
אפשר לשים כפית שטוחה.

לאה ל. (09:38 22.06.2018)

תודה רבה ושבת שלום ומבורך!!!

מלכי (09:12 28.05.2018)

נראה ממש טוב.
חשבתי להכין בתבניות אישיות-אלומיניום או סיליקון.
יהיה שינויים במתכון, חוץ מזמן האפייה שבטח יקוצר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 28.05.2018)

אפשר. אין שינוי מלבד זמן האפיה שבטח יתקצר ל 35-40 דקות.

ענת (09:20 27.04.2018)

בוקר טוב אפרת
אפשר להוריד ביצה ולהחליף אותה בקצת קמח אולי?
הכנתי כבר פעם להורים והם ליקקו את האצבעות, תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 27.04.2018)

היי ענת,
הביצים הן אחראיות להדבקת החומרים. יכול להיות שאם תוסיפי קצת קמח הוא ייצב מעט אבל אני לא בטוחה עד כמה.

ענת (12:23 24.04.2018)

לכמה אינגליש קייק הכמות מתאימה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 24.04.2018)

אינגליש קייק אחת.

רותי (12:34 20.04.2018)

שלום רב
ראשית רוצה להודות לך שהפכת אותי ממישהי שחוששת לבשל לאוהבת מטבח ובישולים. רציתי לדעת האם אפשר להשתמש ב 2 ביצים גודל L/XL במקום 3 ?
שלך בהערצה, רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 20.04.2018)

היי רותי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין עם 2 ביצים XL אבל הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה מאשר עם 3 ביצים.

ד (08:26 4.04.2018)

היי. מועדים לשמחה
יש לי תבנית 24 חד פעמית
זה בסדר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 4.04.2018)

היי,
תבנית 24 היא גדולה לכמות. תצרכי להגדיל כמויות לפחות לאלה:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
בצל בינוני קצוץ מטוגן
4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות
שליש כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
תיבול: כפית מלח, כפית וחצי אבקת מרק, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

עינת (11:31 3.04.2018)

תודה

עינת (19:37 1.04.2018)

היי

האם תבנית קוטר 26 גם בסדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 1.04.2018)

היי עינת,
לתבנית בקוטר 26 אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה.

נטע (13:54 1.04.2018)

אפשר בלי אפונה? (אצ’כנטוזים.. לא אוכלים אפונה בפסח)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 1.04.2018)

נראה לי שכן 🙂

קריסטינה (21:45 31.03.2018)

חג שמח יקירה! יצאה טעימה וזהובה!!!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 31.03.2018)

תודה יקירתי!
חג שמח❣️

קריסטינה (00:58 1.04.2018)

אפיתי באייר פרי ! בום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 1.04.2018)

ואו מהמם!!😍

ספיר (16:53 30.03.2018)

רציתי לשאול האם הפשטידה לא צריכה לקבל קצת צבע שחום? היא יוצאת כולה צהובה? תודה רבה מראש וחג שמח. ספיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 30.03.2018)

היא מזהיבה מעט, לא משחימה יותר מידי.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.