זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)
מילוי גבינה לבורקס:
1/2 חבילת גבינת “טוב טעם” (125 גרם)
2 כפות גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית רכה
1 ביצה
1 כף קמח לבן
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.
-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
בורקס גבינה מבצק עלים, מתכון לבורקס גבינה, מילוי לבורקס גבינה
תודה רבה על האתר המדהים
אני רוצה להכין עכשיו ולחמם על הפלטה מחר. איך כדאי לעשות זאת הכי טוב ?
לשים בתבנית על הפלטה.
שלום,
תודה על האתר המדהים!!!!!!! נהנית ממנו בלי סוף!!!!!!!
רציתי לשאול האם ניתן לשים תפו”א מעוך (כמו פירה) עם קוטג’ וטיבול, במקום גבינות קשות?
אם כן, אשמח לכמויות.
תודה רבה רבה
היי🙂
אפשר להכין מילוי תפו”א.
מבחינת כמויות:
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים מעוכים
כף שמן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לא ניסיתי לערבב קוטג’ עם פירה, לא בטוחה אם משתלב יחד.
היי אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל? וכמה?
היי
אם אוהבים אפשר, תפו”א מבושל קטן.
שלום!
דחוף, איך עדיף להקפיא, אפוי או לא אפוי?
(מכינה עכשיו לחג השבועות בשבוע הבא)
בוקר טוב:)
עדיף להקפיא לפני האפיה.
תודה על התגובה המהירה!
הי אפרת, אחרי שהפשרתי במקרר בצק עלים לכמה ימים הוא טוב?
היי
מומלץ להשתמש בו בתוך יום.
ואם הפשרתי בשישי ולא השתמשתי? לפח?
כנראה שכן🙂
היי ,באתי להכין עכשיו את הבורקז עם הבצק עלים,אבל כשפתחתי את הבצק מצאתי שערה שם,ואין לי עוד בצק עלים
רציתי לדעת איזה עוד שימוש אפשר לעשות עם התערובת כי חבל לי לזרוק אותה
היי,
את יכולה להכין בצק כמו במתכון הזה ולמלא.
אפשר להשתמש גם בבצק פריך או שמרים או פילו.
תודה
היי
לא על גבי הרשת על תבנית ?
תודה .
היי,
יש לאפות על התבנית ולא על הרשת.
היי אפרת
בלי זיתים יצא גם טעים נכון?
תודה מראש
חג שמח .
היי,
נכון(:
חג שמח!
היי אפרת
בני הקטן מבקש בורקס עם גבינה לבנה בלבד (מבחינת הגבינות)
יש טעם לנסות את המתכון רק עם גבינה לבנה או שזה יצא פחות אכיל?
תודה מראש .
היי עינת,
גבינה לבנה היא נוזלית יחסית ולכן זה לא יהיה מוצלח.
הי צהריים טובים אפרת היקרה, יש לי שאלה-האם אולי יש לך מתכון לבצק לבורקס אבל לא בצק עלים? אני פשוט לא מכניסה לבית והילדים מתים על בורקס גבינה.
תודה, יום טוב
היי,
מצרפת לך את המתכון למאפה במילוי פטריות שתוכלי להכין את הבצק שלו.
בהצלחה!
בוקר טוב!
הכנתי את הבורקסים – יצא מעולה!!!
יצא לי המוןןן, האם אפשר להקפיא את מה שנשאר ולכמה זמן (זה מוכן – רק לא אפוי).
תודה ויום מקסים!!!
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא, מומלץ עד חודש.
שלום וכל הכבוד על האתר הנפלא!
כטירונית במטבח
כמה בערך מלח ופלפל לשים?
תודה רבה!
היי,
תתחילי בכ3/4 כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ותוסיפי לפי הטעם.
שמחה שאת נהנית מהאתר, מקווה שתאהבי את שאר המתכונים😊
בוקר טוב, אין לי גבינת טוב טעם מה אפשר לשים במקום ?
היי,
אפשר להשתמש בריקוטה, או לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.
אני מכינה הבוקסים מבצק עלים במילוי גבינה אבל העלים של הבורקס לא תופחים מה אפשר לעשות בשביל שהם יתפחו ויהיו נפוחים
יש לאפות על חום של 180-190 מעלות. יכול להיות שאפית על חום נמוך יותר ולכן זה לא מתנפח?
הי אפשר להכין את הבורקסים גם מבצק פילו?
היי,
פילו יוצא שונה… מצרפת מתכון למאפה פילו😊
היי
אני רוצה להכין מראש כדי שיהיה מוכן למחר בבוקר.
היכן כדאי לשמור את המאפים לאחר האפייה ובדרך הכי טובה?
איך כדאי לחמם מחדש לקראת הגשה?
היי יעל,
לאחר שהבורקסים מתקררים לטמפ’ החדר אפשר לשמור במקרר (יש לכסות היטב).
להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בלי מכסה.
היי איזה גבינה בולגרית עדיפה?? יש סוג מסוים שעדיף להשתמש בו? תודה!!
לא משנה, רק שתהיה בולגרית רכה.
היי אפרת!
הבורקסים יצאו מעולים תודה!
2 שאלות:
1. האם אפשר להקפיא את התערובת גבינה? (פשוט עשיתי כפול ובסוף לא רציתי להכין עוד… אציין שתערובת השנייה שהכנתי עדיין לא הוספתי ביצה אם זה משנה לתהליך ההקפאה)
2. האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר ההכנה? ואם כן לכמה זמן במקסימום?
תודה רבה!!!
היי אלינור,
1. אפשר (עדיף להוסיף את הביצה רק לאחר הפשרה).
2. אפשר להקפיא ל 2-3 שבועות. אח”כ כבר הטעם נפגע.
תודה רבה!
היי יקרה, שוב תודה על המתכונים המושלמים שלך! אין לי גבינת טוב טעם וגם אין לי בולגרית.. אפשר עם גבינה לבנה/קוטג’ וצהובה?? תודה רבה!!!!!
היי דפנה,
השילוב של טוב טעם עם בולגרית נותן מרקם וטעם כמו של בורקס הגבינה המוכר.
אפשר לשלב קוטג’ עם גבינה צהובה. זה ייצא במרקם אחר אבל עדיין טעים.
חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה/נוזלית לכן כדאי להשתמש בגבינה צהובה מגורדת.
הכנתי את הבורקס בצורת רולדה (לא היה לי זמן).
אני גרה בארצות הברית, החלפתי את הגבינות כנען לריקוטה והוספתי שמנת חמוצה. טעים מאוד!!!
מושלם!
תודה יקרה 🙂
היי אני רוצה להכין גם את הבצק עלים יש מצב למתכון?
סורי, אין לי מתכון לבצק עלים.
אה אוקיי באסה
היי אפרת
אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בבצק עלים ובאותה כמות?
תודה מראש
ושבת שלום
יש מתכון לבורקס פילו במילוי גבינה.
שבת שלום 🌺
שלום אפרת אנירוצה להכין את המלית אבל יש לי רק גבינת טוב טעם, קוטג’, גבינה לבנה, אשל ומשולשי גבינה מותכת. מה את ממליצה לעשות?
אני חושבת שאת יכולה לשים טוב טעם וכף גבינה לבנה ולהוסיף כמה משולשי גבינה מותכת.
היי אפרת. לא הצלחתי לרשום תגובה חדשה משום מה. רציתי לשאול האם ניתן להקפיא תערובת המילוי? הכנתי כמות נוספת של המילוי ובסוף לא הכנתי. אני רוצה להכין בעוד שבוע השאלה אם להקפיא או לשמור במקרר? אציין שהמילוי הוא ללא ביצה (טרם הוספתי למילוי ביצה) אם זה משנה להקפאה… תודה
כן אפשר להקפיא.
היי אפרת… האם אפשרי להכין עם בצק מלאווח?
כן אפשר.
היה מדהים—
שמחה לשמוע 🙂
רציתי לעדכן שיוצא נהדר גם לאחר הקפאה וחימום בתנור
שבת שלום!
תודה אדוה 🙂
שבת שלום 🌷
יצא מעולה. ממש טעים. לא דומה בכלל למוצר הקפוא התעשייתי.
שאלה – האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?
שמחה שאהבת 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.
היי אפרת,אם אני רוצה להכין רק רבע מהכמות – מה דין הביצה? איך מכמתים את יתר המצרכים? תודה
אפשר לטרוף את הביצה בקערית. להשתמש בכמות של רבע-שליש מהבלילה למלית ובמה שנשאר לציפוי (במקום החלמון).
היי
יש בחבילה 250 גרם בולגרית. איך אני יודעת כמה זה 100 גרם? אם אני אפורר את הבולגרית כמה כפות/כוסות זה?
היי סיון,
100 גרם = 3/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת.
מתכון מעולה הכנתי וכל המשפחה טרפה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך
Hi, do you happen to know what can replace Tov Taam in the USA, thanks
I think it’s called Farmerer’s Cheese
you are amazing, how did you know that,do you also know what can substitute white cheese 9%,thank you so much
Hi Orit
I heard about the SOUR CREAM of DAISY
היי, אני רוצה לציין שיש לך אתר נפלא ומאוד מועיל.
ברצוני לשאול, האם יש לך מתכון לבצק עלים ללא מרגרינה, עם שמן?
אשמח לתגובה.
יום מקסים 🙂
תודה מלי 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל את יכולה להכין את זה עם בצק הכיסונים (אמפנדס) שהוא על בסיס שמן.
הי אפרת
אתר מקסים ונפלא. מבורכו ידייך.
אני רוצה להכין היום ולאפות מחר.
איך עושים את זה?
תודה וחג שמח
אפשר להכין עד שלב האפיה ולשמור במקרר עד מחר. מחר רק למרוח חלבון ביצה ולפזר שונשום ולאפות.
חג שמח 🙂
הי
מה ניתן לשים במקום ביצה ?
היי אילנית,
בתערובת עצמה תוותרי על הביצה ובציפוי מרחי שמן במקום.
היי. אם אני מכינה אותם היום ואופה מחר, למרוח אותם כבר בביצה ושומשון? תודה רבה
היי שר,
את יכולה למרוח כבר היום או מחר, איך שנוח לך.
שבת שלום 🙂
היי,
יש לי ג. בולגארית, קשקבל וג. צהובה וג פטה
1. האם אפשר להוסיף קשקבל/גבינה צהובה למלית?
2. האם אפשר להוסיף בצל ירוק למלית?
היי חן,
אפשר להוסיף קשקבל או גבנ”צ למלית ואפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ דק-דק (אבל מעט).
שלום רב אפרת מתנצלת מראש על אורך השאלה:
1.איך מכינים כזה בורקס עם בשר?
2.איך מכינים כזה בורקס מתוק?
3.איך מכנים כזה בורקס עם תפוחי אדמה?
תודה ומתנצלת מראש
היי מיטל,
1. מלית בשר – מטגנים בצל קצוץ בינוני עד להזהבה. מוסיפים כ500 גרם בשר טחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים בכפית מלאה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. ניתן גם להוסיף כף רסק עגבניות (זה מוסיף טעם).
2. את מתכוונת למלית מתוקה?
3. מלית תפו”א- מבשלים במים רותחים עד לריכוך מלא 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות. מסננים מהמים ומועכים לפירה חלק. מתבלים בכף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
*אופן ההכנה אותו דבר, רק המלית משתנה.
היי
אפשר לוותר על הגבינה בולגרית (פשוט אין לי) יש לי את הטוב טעם?
אני רוצה להשתמש במלית למילוי הכיסונים במקום הפיטריות
תודה
היי שלי,
יכול להיות שבלי בולגרית הטעם ייצא קצת תפל כי גבינת הטוב טעם בפני עצמה אין לה כל כך הרבה טעם.
אם את מחליטה להכין בלי אני ממליצה לפחות להמליח את התערובת כמו שצריך (את יכולה להכין את התערובת, להמליח ולטעום ורק לאחר שהגעת למליחות הרצויה, להוסיף את הביצה).
בהצלחה וחג שמח 🙂
האם אפשר לוותר על כף הקמח?
היי הילה,
כף קמח פשוט מסמיך את תערובת הגבינות. אני מניחה שאפשר לשים קורנפלור במקום או לוותר.
חג שמח 🙂
האם אפשר למלא את הבצק ולהקפיא עד למחרת ורק אז להכניס לתנור?
היי ימית,
לא ניסיתי למרות שלדעתי אפשר. בכל אופן, אם את אופה מחר נראה לי שיותר כדאי לשמור אותם במקרר וכמובן לעטוף בניילון נצמד או בנייר כסף.
מה אפשר במקום גבינת טוב טעם? אפשר להוסיף מהגבינה בולגרית במקום? או לבנה?
היי טל,
אני מניחה שאפשר לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.
היי
האם אפשר להשתמש בסוג של גבינה אחרת מבולגרית ?
היי לינה,
אפשר גבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת.
אתר נפלא מתכונים נפלאים !
אגב, למי שאין גבינת טוב טעם יכולה לסנן גבינה במשך כמה שעות ויוצא נפלא. ניסיתי זה עבד.
ההמשך כרגיל.
רעיון מעולה, תודה אלישבע! 🙂
מה זאת אומרת לסנן גבינה לבנה?
היי דנה,
במקום להשתמש בגבינה כחושה אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה מנוזלים ואז היא הופכת להיות סמיכה ומוצקה יותר.
איך מסננים? שמים את הגבינה בתוך מסננת מיוחדת במקרר (יש לשים קערה מתחת למסננת) או בתוך בד כותנה (אפילו חולצה נקיה, אח”כ זה מתכבס בקלות) או בתוך מגבות נייר רב-פעמיות, קושרים ותולים מעל הברז ומשאירים למשך כ-3 שעות. לאחר מכן ניתן להשתמש בגבינה.