שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב)

1 עגבנייה גדולה מגורדת

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 שן שום גדולה כתושה

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.

-מוסיפים עגבנייה מגורדת ושום ומערבבים כדקה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק. מערבבים כ- 3 דקות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת החומרים באורז.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז צהובאורז צהוב
אורז עם תרד אורז עם תרד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחלי (00:06 6.08.2024)

היי אפרת,
תודה על עוד מתכון מוצלח
הפעם ויתרתי על העגבניה , אך זה היה חסר
אשמח להסבר איך מגרדים עגבניה שאדע לפעם הבאה
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 6.08.2024)

היי רחלי,
אפשר לגרד את העגבניה בעזרת פומפיה.

avatar
רותם (14:43 12.06.2024)

כמה טעים! וכמה פשוט להכנה .. תודה רבה רבה אפרת על עוד מתכון מושלם ! תבורכי … ♥
בכל מתכון שאני רוצה להכין מסתכלת בראשונה אצלך באתר … את מדהימה ומסבירה הכל שזה תענוג למי שמתקשים במטבח ( כמוני חח ) . תודה על הכל ..♥

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:35 13.06.2024)

תודה רותם❤️

avatar
חוי (12:24 5.02.2024)

אפרת המדהימה
תודה על המתכון המוצלח, משתמשת בו הרבה ותמיד מצליח
אני מטגנת גם פלפלים עם הבצל- מאד מוסיף.
המתכונים שלך במטבח שלי בלי סוף!!
אין כמוך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 5.02.2024)

תודה לך על השיתוף❤️

avatar
קרע (19:37 6.06.2023)

הי יש לי רוטב אדום שנשאר מהפסטה עם הנקניקיות שלך. אפשר להשתמש בו? אם כן מה אופן ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 7.06.2023)

היי
אפשר להכין אורז לבן ולהוסיף את הרוטב מעל האורז בצלחת ההגשה. אפשר גם להוסיף את הרוטב לאורז לאחר טיגון בשמן ולהמשיך בהכנה.

avatar
רונית (20:23 17.04.2023)

האם אפשר לוותר על השום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 17.04.2023)

כן(:

avatar
מיכל (22:27 4.03.2023)

תודה אפרת על המתכון, יצא מצוין.
נהנינו מאד מהתבשיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:11 4.03.2023)

שמחה שאהבתם את המתכון ותודה על השיתוף❤

avatar
מיכל (11:28 4.03.2023)

שלום אפרת.
ברצונו לשאול:
– כל תבשיל המכיל אורז, לדעתך, צריך להשרות שעה קודם?
– להשרות, מבחינתך להשאיר אותו במי ברז?
– אם את מיבשת – כמה זמן לייבוש האורז?
– איך את מייבשת אותו?
אשמח לתשובותייך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 4.03.2023)

היי,
לא משנה מה מכינים עם האורז- תמיד כדאי להשרות אותו.
להשרות= להשהות למשך כשעתיים-שלוש במי ברז.
אפשר לייבש במסננת או אם אין זמן- לשפוך את המים ולנגב את האורז קלות על מגבת או בעזרת נייר סופג.

avatar
Miriam (11:30 17.01.2023)

תקשיבי שאת פשוט אלופה כל מתכון בצבע..פשוט, ברור כייף לקרוא ולהכין
אף פעם לא מתאכזבת בקיצור תבורכי❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 17.01.2023)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון😊

avatar
עומר (18:40 2.12.2022)

היי אפרת, אשמח לדעת באיזה אורז הכי מומלץ להשתמש לדעתך כדי שיצא רך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 3.12.2022)

היי,
אפשר להשתמש באורז בסמטי או פרסי, אבל גם סוגים אחרים יצאו טוב(:

avatar
עינת (16:30 30.11.2022)

היי אפרת
כדי שיצא איד אחד חייב לייבש שעה אחרי השרייה ?
איך יוצרים אורז ברוטב אדום
שיצא אחד אחד ולא דביק ?
תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 30.11.2022)

היי,
מומלץ לייבש את האורז כדי שיצא אחד אחד. כמו כן חשוב לדייק בכמות המים.

avatar
עינת (15:21 30.11.2022)

היי אפרת
לכוס וחצי אורז כמה מים רצוי להוסיף לבישול?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 30.11.2022)

היי עינת,
מומלץ לשים כשתיים ורבע כוסות מים.

avatar
עינת (20:38 18.09.2022)

היי אפרת
במקום רסק העגבניות
להוסיף 3 עגבניות מגורדת לעגבנייה 1 שמדורגת או רק שתיים השחמה ל3 עגבניות?
ובקשר להשרייה של אורז משרה ללילה פוגע במרקם בטעם ?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 18.09.2022)

היי עינת,
סה”כ יש לשים 3 עגבניות גדולות אם מוותרים על הרסק.
השרייה למשך הלילה יכולה להשפיע על מרקם האורז ולהפוך אותו לרך יותר. זה לא אמור לפגוע בטעם או במרקם.

avatar
עינת (19:40 6.07.2022)

היי אפרת
עכשיו על האש
כשרשום על אש נמוכה
הכוונה גם לכיריים הכי קטנים ?
או אפשרי להבה נמוכה (כיריים גדולים)

ולא מערבבים בכלל אחרי הרתיחה נכון ?
תודה מראש על התגובה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:11 6.07.2022)

היי,
הכוונה לעוצמת הלהבה ולא לגודל. אורז מתאים לבשל על להבה בגודל בינוני- לא הכי קטן ולא גדול.
להבה בגודל הכי גדול גם כן לא מתאימה כי האורז עלול להישרף.
וכן, לא מערבבים לאחר הרתיחה.

avatar
ישראל (21:32 4.07.2022)

חייב לציין אורז אדום נדיר תותחית כל מה שאני מכין מהאתר יוצא וואו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 4.07.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
אנונימי (14:58 13.04.2022)

שאלה, האם ניתן להשתמש במחית עגבניות במקום רסק עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 13.04.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
מיכל (11:48 12.08.2021)

מהי מטרת השריית האורז 1 שעה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 12.08.2021)

השרייה חשובה לניקוי רעלנים מהאורז וגם משפרת את מרקמו.

avatar
מיכל (11:44 12.08.2021)

שאלה.
נראה לי מעט מדי מים.
זו טעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 12.08.2021)

לא, זה בסדר. הנוזלים מהעגבנייה מוסיפים כאן. (אם את רואה במהלך 20 דקות הבישול שחסר מים- כמובן שתוכלי להוסיף מעט).

avatar
מיכל (11:25 12.08.2021)

שלום לך.
שאלה:
אם אני מכינה בצהריים, לאירוח בערב,
אז איך את מציעה לי לחמם את האורז, כדי שלא יצא יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 12.08.2021)

אפשר בסיר על אש הכי נמוכה או במיקרוגל.

avatar
מיכל (10:30 12.08.2021)

שלום לך.
מהי לדעתך הדרך הטובה לחמם אורז לפני אירוח? האורז נעשה כמה שעות קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 12.08.2021)

היי מיכל,
הכי מומלץ לחמם בסיר על אש הכי נמוכה. אפשר גם במיקרוגל.

avatar
ליאור (14:46 15.07.2021)

שמתי כוס אורז אחת ואת השאר השארתי כמו שרשום במתכון
יצא מעולה!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 15.07.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
אהובה (13:19 5.07.2021)

האם אפשר לוותר על העגבניה והרסק(לא אוהבים באורז)ולהשאיר רק תבלינים ואני רוצה להוסיף גם אפונת גינה מקופסאת שימורים
תודה והמשך יום מקסים🌹

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 5.07.2021)

כן, אפשר.
מצרפת לך מתכון לאורז עם אפונה. (אפשר לוותר על השמיר במתכון)

avatar
מי שמבין באמת (18:14 3.07.2021)

שקרנים זה לא היחס בכלל של מים ואורז

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 3.07.2021)

זה היחס הנכון לרוב סוגי האורז הלבן.

avatar
לאה (15:57 17.08.2021)

למה להתבטא ככה???

avatar
מיכל שחר (13:39 4.04.2021)

שאלה.
להשרות אורז- כוונתך במים קרים או פושרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 4.04.2021)

היי מיכל,
כדאי להשרות במים קרים משום ששימוש במים חמים יתחיל את הבישול של האורז:)

avatar
חגית (14:31 31.03.2021)

שלום
אם האורז יצא עיסתי, האם ניתן לתקן או שסה כבר אבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 31.03.2021)

היי חגית,
אפשר לתת לאורז עוד כמה דקות בישול כדי שיתקשה מעט.😊

avatar
רביד (18:22 4.03.2021)

יצא ממש ממש ממש טעים!
ניסיתי כ”כ הרבה מתכונים של אורז אדום, שלך פשוט מדויק וטעים להפליא! תודה רבה:)

אגב השתמשתי באורז יסמין ויצא אש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 4.03.2021)

תודה רביד🌺

avatar
ורד (20:03 4.01.2021)

שלום אפרת
הפשרתי אפונה ירוקה מתי להוסיף אותה ?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 4.01.2021)

אחרי שמוסיפים את האורז (בתנאי שזו אפונה רכה משקית קפואה).

avatar
הדר (14:43 7.11.2020)

איזה סוג אורז את ממליצה?
עשיתי בסמטי, השרתי רק חצי שעה, יצא לי קצת יבש והיה חסר לי טעם של עגבניה למרות ששאר המרכיבים השארתי בכמות כפולה חוץ ממים.. מנסה להבין איפה טעיתי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 7.11.2020)

היי הדר,
יבש כי האורז נשאר קצת קשה או בגלל שהיתה חסרה עסיסיות?
אני משתמשת באורז פרסי.

avatar
חגית (18:21 4.09.2020)

כאחת שלא מתחברת לבישולים למטבח בכלל חיפשתי לעשות משהוא קל בכל זאת היום עם משפחה כבר לא רווקה והמתכון שלך של האורז האדום היה לי (בטח יגחכו כי זה קל) פשוט כיף לעשות אותו. תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 5.09.2020)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חגית

avatar
רינת (08:20 21.08.2020)

הי אפרת יקרה
האם אפשר להוסיף 2 גזרים מגורדים? כמו במתכון אורז אדום עם גזר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 21.08.2020)

כן, למה לא? 🙂

avatar
יעקב (08:43 17.08.2020)

היי אפרת
אפרת, מישהו כמוני (להלן אני)
שלא אוהב עגבניות .(רסק זה בסדר)
מה את ממליצה לשים במקום?

אפרת
אין שבת שאני לא מכין לפחות מתכון אחד מהאתר שלך
עלי והצליחי
חזקי ואימצי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 17.08.2020)

היי יעקב,
תכין בלי העגבניה.
ותודה רבה ❤️

avatar
ורד (18:20 31.07.2020)

היי
אפשר עם השרייה של 10 דקות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:32 1.08.2020)

אם אין זמן אז כן. רצוי להשרות במים רותחים.

avatar
עינת (11:44 22.07.2020)

היי

סיימתי להכין יצא טעים אך גם אחרי 20 דקות עדיין ישמים כמו מרק
איפה טעיתי הכנתי לפי ההוראות חוץ מלטגן בצל במים במקום בשמן.

אשמח לעזרה

תודה ויום טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 22.07.2020)

השתמשת באורז לבן רגיל?
שמת הרבה מים לטיגון הבצל?
השארת את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות?

avatar
עינת (11:05 22.07.2020)

בוקר טוב אפרת
האם להרתיח בסיר שוב את כוסות המים הרותחים ואז לאחר שרתחו בשנית להשאיר על האש20 דקות או באופו מידי בלי רתיחה להנמיך אש ל20 דקות .

תודה

יום מקסים לך .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 22.07.2020)

להרתיח שוב ואז להנמיך.

avatar
ליטל (14:45 2.07.2020)

היי אפרת אשמח אם תוכלי להסביר לי על עניי שטיפת ויבוש האורז. במתכון רשום לשטוף ולייבש שעה. אך בתגובות רשמת להשרות במים כשעה ואז לסנן מספר דקות . מה הדרך הנכונה ? (משתמשת באורז בסמטי אם משנה)
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 2.07.2020)

היי ליטל,
צודקת. תיקנתי במתכון שיהיה ברור יותר.
מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב (כמה שיותר תסנני כך האורז ייצא פחות דביק).

avatar
ליטל (18:41 2.07.2020)

תודה רבה אפרת !

avatar
ענתי (11:00 2.07.2020)

היי אפרת -האם האורז האדום יוצא אחד אחד בסוף הבישול?או דביק?
והאם רצוי לשים מעל מכסה הסיר/או מתחתו מגבת?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 2.07.2020)

יותר דביק.
אפשר לשים מגבת מעל הסיר (לא חובה).

avatar
רחלי (02:38 5.05.2020)

האורז האדוםיצא לי נפלא, הייתי שמחה לשמע איך אפשר לשלב בתוכו חומוס?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 5.05.2020)

היי רחלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף לאורז 2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים.
אם זה חומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם זה חומוס משקית קפואה- יש להשרות את הגרגירים במים רותחים במשך 10-15 דקות לפני ההכנה ולסנן (כי הם לא לגמרי רכים).

avatar
קרן בן עזרא (14:45 12.04.2020)

חג שמח אפרת
ותודה על מתכונים אליפות!
שמככבים אצלי💖

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:41 12.04.2020)

חג שמח והמון בריאות 💖

avatar
שרון (16:03 7.03.2020)

טעים וקל להכין אבל תמיד נשרפת תחתית האורז. מה שלא קורה לי עם אורז רגיל. הצעות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 7.03.2020)

באיזה סוג סיר את משתמשת?
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

avatar
ענת (13:30 12.01.2020)

סליחה על הבורות 🙄 אבל להשרות אומר למלא קערה במים עד כדי לכסות את האורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 12.01.2020)

נכון 🙂

avatar
טושו (09:41 27.12.2019)

יצא מושלם. תודה רבה!!!
פעם הייתי מכינה אורז אדום עם הרוטב של העוף. הפעם הכנתי אורז אדום טבעוני ויצא טעים ויפה.
כולם טרפו – גם הטבעוניים וגם הקרניבורים…
ממש תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 27.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת עדכן.

avatar
פנינה לפידות (12:02 27.11.2019)

היי אפרת, כשאני מכינה אורז כלשהו כשרותח מעבירה את הסיר (סגור כמובן) לתנור שחומם ל150 מעלות.יוצא מצוין ואף פעם לא נדבק או נשרף.אימי הייתה מכינה אורז אדום ולא היה לי את המתכון אז שמחתי לראותו ומיד הכנתי. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 27.11.2019)

תודה על השיתוף 🌺

avatar
RACHEL (11:54 18.11.2019)

היי אפרת,
האם יש אפשרות לשדרג אורז שהוא כבר מוכן?
אשמח לשמוע רעיונות. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 18.11.2019)

רעיונות למתכונים עם אורז מבושל:
אורז מוקפץ עם ירקות
קציצות אורז ובשר
אור מקסיקני

avatar
שרה (16:19 2.11.2019)

היי, צריך להשרות שעה ואז גם לייבש שעה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.11.2019)

רק להשרות כשעה ולייבש במסננת כמה דקות.

avatar
הודיה (16:43 2.10.2019)

היי אפרת, יש צורך לכסות עם מגבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.10.2019)

אין צורך.

avatar
שרון (14:54 25.09.2019)

היי אפרת תוכלי בבקשה לרשום מתכון לפי כוס אורז אחת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 25.09.2019)

1 בצל קטן קצוץ
כוס אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
עגבנייה קטנה מגורדת
כף גדושה רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

avatar
ח (21:28 19.08.2019)

לא שמים סוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 19.08.2019)

אין צורך.

avatar
רותי (12:25 10.07.2019)

מה אני עושה בטעות שמתי 2כפיות מלח במקום 1 איך אפשר לשפר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 10.07.2019)

היי רותי,
אם בסופו של דבר זה יצא מלוח מידי אפשר להכין חצי כמות נוספת (רק עם כוס אורז אחת) בלי להמליח בכלל ולאחר שזה מוכן לערבב עם האורז המלוח.

avatar
מיכל (16:38 9.05.2019)

אפשר גם עם קוסקוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 9.05.2019)

פחות מתאים עם קוסקוס.

avatar
יניב גליקו (12:15 6.04.2019)

שבת שלום הכנתי את האורז עם הרבה חששות הייתי סקפטי למען ההגינות אבל…… יצא אליפות תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 6.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יניב

avatar
שרון (19:16 21.03.2019)

היי רוצה להכין עוד יצא ממש טעים!!!
אבל נגמר לי האורז הפרסי נשאר לי רק בסמטי האם יש הבדל ביניהם בטעם וכו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 21.03.2019)

אפשר להכין גם עם בסמטי באותו אופן. כדאי להשרות אותו קודם במים.

avatar
חגית (14:02 21.03.2019)

האורז יצא לי עדיין קשה. למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 21.03.2019)

תוסיפי כחצי כוס מים רותחים, ערבבי ותבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. אם האורז עדיין קשה תחזרי על אותה פעולה.

avatar
אליה (21:00 2.02.2019)

היי אפרת, אורז מלא מצריך גם זמן בישול יותר ארוך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 3.02.2019)

היי אליה,
אורז מלא מצריך יותר מים ויותר זמן בישול (40 דקות).

avatar
רחלי (13:47 20.09.2018)

היי אפרת
המתכונים שלך תמיד נהדרים!
האם יש אפשרות לוותר על רסק העגבניות ולהשתמש רק בעגבניות טריות מגורדות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 20.09.2018)

כן אפשר לשים כ-3 עגבניות טריות מגורדות.

avatar
שולי (23:32 17.09.2018)

הי , אני מתכוונת להשתמש באורז בסמטי. האם לעבוד לפי אותן הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 18.09.2018)

כן.
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
צופיה (19:37 20.08.2018)

היי ערב טוב.
איך אפשר להכין אורז אדום במיקרוגל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 20.08.2018)

היי צופיה,
לא ניסיתי להכין אורז אדום במיקרוגל. יש לי מתכון לאורז לבן במיקרוגל.
אפשר לנסות להכין באותו אופן ולהוסיף עוד חצי כוס מים מעבר למה שרשום. גם הזמן במיקרו עשוי להשתנות.

avatar
נעימה משה (14:32 7.07.2018)

תודה,אחלה מתכון!
הוספתי גם פלפל ירוק חריף לרסק ויצא נהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 7.07.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אופיר (18:58 19.06.2018)

יצא ממש ממש טעים תודה
מתכון פשוט קל להכנה ומאד טעים

avatar
אופיר (18:56 19.06.2018)

יצא ממש ממש טעים תודה רבה לך😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 19.06.2018)

תודה אופיר, שמחה לשמוע 🙂

avatar
גפן (14:27 13.06.2018)

יצא פשוט מושלם!
מאוהבת במתכונים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 13.06.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה גפן.

avatar
ויקה (13:30 13.05.2018)

יצא ממש טעים בעלי והילד אכלו הכל ולא השיארו אפילו טיפה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 13.05.2018)

שמחה שאהבתם!
תודה ויקה ושבוע נפלא 🙂

avatar
טליה (12:46 10.04.2018)

האם אפשר להשתמש בבצל סגול ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 10.04.2018)

כן אפשר.

avatar
רחל (22:47 17.01.2018)

תודה על אתר מדהים עם מתכונים אלופים אחד אחד.
אני רוצה להחליף את האורז הפרסי באורז מלא, ראיתי שכתבת בתגובה למעלה לשים כוס ושליש אורז מלא ו3 כוסות מים, אך האם יש צורך להשרות אותו או לשטוף לפני הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 18.01.2018)

היי רחל,
מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה במי ברז ולסנן.
יום מקסים 🙂

avatar
ענת (15:35 15.12.2017)

הוספתי עוד רבע כוס מים ויצא מושלם. האורז הכי טעים בעולם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 15.12.2017)

תודה ענת 🙂
חנוכה שמח ושבת שלום

avatar
מיטב (17:34 7.11.2017)

האורז נדבק לתחתית הסיר ועשיתי בדיוק כמו במתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 7.11.2017)

היי מיטב,
זה כבר קשור לסיר. באיזה סוג סיר השתמשת? רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

avatar
גיא (01:02 8.09.2018)

זה קשור רק לאש..
בתחילת הבישול האש צריכה ליהיות גבוהה, וכשהמים מבעבעים איזה דקה אפשר לסגור ולהוריד את האש כמעט הכי נמוך שאפשר ל20 דקות..

avatar
טובה (10:57 3.11.2017)

כמה שמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.11.2017)

2-3 כפות שמן.

avatar
ניצן (21:34 18.10.2017)

היי,
האורז הראשון שלי ויצא מעולה!!!!!
ממש תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 18.10.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נעמה (21:24 7.08.2017)

ערב טוב
איזה כיף שמצאתי את המתכון הזה ☺
כרגע מתבשל. אחזור לעדכן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 7.08.2017)

מעולה, בתאבון 🙂

avatar
נעמה (21:53 7.08.2017)

מוכן!
יצא מעולה
תודה רבה אפרת.

avatar
נעמה (21:55 7.08.2017)

התכוונתי שיצא מעולה❤
תודה רבה ולילה טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 8.08.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
הודיה (11:55 2.08.2017)

היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשדרג איתו אורז שכבר מוכן ולהפוך אותו לאורז אדום או משהו. יש כזאת אופציה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 2.08.2017)

היי הודיה,
אם את רוצה להפוך אורז לבן מבושל לאדום זו קצת בעיה כי הוא לא יצבע לגמרי. רצוי שזה יהיה בבישול מהתחלה כדי שהטעם ייספגו לגמרי ויהיה צבע אדום אחיד.
יש מתכונים אחרים שאת יכולה להכין עם אורז מבושל:
אורז מוקפץ עם ירקות
קציצות אורז ובשר
אורז מקסיקני
אורז תאילנדי

avatar
הודיה (19:41 2.08.2017)

תודה רבה!

avatar
מירב (20:12 1.08.2017)

מתי מצרפים את הפפריקה, המלח והפלפל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 1.08.2017)

מיד לאחר שמוסיפים את האורז.

avatar
תהלי (13:10 31.07.2017)

יצא טעים טעיםםםםםםםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 31.07.2017)

תודה תהלי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירה (15:08 27.07.2017)

היי האם צריך לטגן את האורז ראשית ? או בדיוק לפי המתכון והאם הוא לא יצא דביק?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 27.07.2017)

היי שירה,
אין צורך לטגן את האורז לפני. האורז יוצא קצת דביק בגלל שהוא מבושל עם רסק עגבניות.

avatar
חיה רינה (15:26 14.07.2017)

מעולה! שדרגתע עם מעט כמון וכוס עדשים כתומים שהוספתי ביחד עם האורז ועוד כוס מים רותחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.07.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום

avatar
ליאל (12:15 17.06.2017)

הכנתי…יצא טעים טעים טעיםםםםם!!!
הילדים טרפוווו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.06.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
שיר (11:32 14.05.2017)

באיזה סיר כדאי להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 14.05.2017)

היי שיר,
מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. בכל מקרה נירוסטה פחות מומלץ.

avatar
רונית (06:52 6.05.2017)

טעים מאוד! נהננו מכל כף..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 6.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שני (10:45 9.04.2017)

הי
אם אני עושה 3 כוסות מה השינוי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 9.04.2017)

היי שני,
שימי בצל גדול, 2 עגבניות מגורדות, 3 כפות גדושות רסק, 2 שיני שום, כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 4.5 כוסות מים רותחים.

avatar
ענבל (15:30 31.01.2017)

הי, האם אפשר להכים את המתכון עם אורז מלא במקום אורז לבן? ואם כן, מה לשנות במתכון?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 31.01.2017)

היי ענבל,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.

avatar
יסמין (11:55 30.01.2017)

עשיתי לפי המתכון אך נשרף מלמטה ויצא עיסתי מלמעלה
למה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 30.01.2017)

היי יסמין,
לדעתי זה קשור לסוג הסיר. באיזה סוג סיר השתמשת?

avatar
שרון (12:35 27.01.2017)

אפרת המקסימה אפשר לגרד את העגבניה אחה”צ ולהכין את האורז מחר בצהריים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 27.01.2017)

כן, אין בעיה.

avatar
מקסים (11:30 9.01.2017)

היי רציתי לדעת אם יוצא אותו הדבר עם אורז בסמטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 9.01.2017)

היי מקסים,
הטעם אותו דבר, רק שהאורז הוא ארוך.

avatar
חן (17:34 27.12.2016)

האם הסיר צריכה להיות מכוסה תחילה בלי מגבת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 27.12.2016)

כן.

avatar
דרורה שירזלי (14:17 2.12.2016)

האורז האדום יצא טעים, אך דביק בפעם הבאה לא אוסיף רסק עגבניות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 2.12.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום

avatar
ליטל (15:26 2.11.2016)

היי באיזה סוג אורז את משתמשת ? כי באורז שאני משתמשת אני שמה על כוס אורז 3 כוסות מים וככה יוצא טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 2.11.2016)

היי ליטל,
אני משתמשת באורז פרסי בדר”כ.
אני יודעת שיש כאלה ששמים 2 כוסות מים על כוס אורז אבל לא שמעתי על 3 כוסות 🙂 בכל אופן אם את רגילה להכין ככה וזה יוצא טוב אז תמשיכי בזה.

avatar
ליטל (17:30 2.11.2016)

חחח , אני משתמשת בבסמטי אבל יקנה פרסי ויעשה בידיוק ככה כי לא מצליח לי אף פעם אורז אדום.
תודה על התשובה:)

avatar
אלי (08:58 1.11.2016)

שלום,
אתמול התחשק לי לאכול אורז אדום, אז חיפשתי בגוגל איך להכין אורז אדום והגעתי לכאן.
מצאתי את המתכון הזה לאורז אדוןם וכל המצרכים כבר היו לי בבית אז הכנתי את זה,
(רק רסק עגבניות לא היה לי מספיק,אז אילתרתי עם כף של קטשופ).
אבל בכל זאת, יצא לי אחלה של אורז, טעים מאוד.
המתכון פשוט וקל להבנה והכנה, תמשיכו כך.

(אגב, אני מתכוון להכין עוד מכמה מתכונים שונים שמצאתי כאן באתר, שנראים טוב )

תודה
אלי.מ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:59 1.11.2016)

היי אלי,
שמחה שיצא מוצלח וטעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

avatar
קרן (17:49 5.10.2016)

כשצריך לפרגן… אז בענק!
הכנתי אתמול את האורז המהמם הזה… טרפו!!!
דיברו רק על האורז..
ממש טעים!! וקל כל כך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 5.10.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה קרן 🙂

avatar
בן (21:15 26.09.2016)

נתחיל מזה שאין לי מושג בבישול כמעט בכלל… הכנתי את האורז לפי המתכון שלך עם אורז בסמטי והוספתי פולי סויה מבושלים כדי להוסיף חלבון למנה(אני טבעוני). יצא מצוין!!! אני לגמרי מוסיף את האתר שלך למועדפים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 26.09.2016)

תודה בן, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!

avatar
א (11:49 9.09.2016)

היי, חייב לסנן את האורז לפני? אפשר פשוט להשתמש באורז יבש רגיל מהשקית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 9.09.2016)

היי,
אם שוטפים את האורז יש לסנן אותו לפני מעודפי המים (אפשר לסנן גם 5 דקות). אפשר גם לא לשטוף ולהשתמש באורז יבש ישר מהשקית. אם עושים זאת, מומלץ להגדיל את כמות המים במתכון ל 3+1/4 כוסות.

avatar
ליטל (07:09 4.09.2020)

היי אפרת , האם כדאי להוסיף רבע כוס מים שמכינים ישר מהשקית רק במתכון הזה או גם מתכונים אחרים למשל של אורז לבן ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:15 4.09.2020)

בכל מתכון.

avatar
יפה (23:44 8.09.2016)

האורז טעיםםםם תודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:54 9.09.2016)

תודה יפה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לירן (20:45 24.07.2016)

הי זה פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל פשוט הייתי חייבת!
האורז יצא מושלם!! הכי טעים שיש! עשיתי הרבה מתכונים
שלך והכל יוצא טעים ממש ללקק את האצבעות
הייתי חייבת להגיד תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 24.07.2016)

תודה לירן! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

avatar
רעות (21:49 9.07.2016)

תודה רבה! האורז יצא מעולה, כמו כל המתכונים שאני מכינה מהאתר שלך.
בזכותך יש לנו ארוחות חמות וטעימות בבית :). שבוע טוב ותודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 9.07.2016)

תודה רעות! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב!

avatar
יהודה (14:59 25.06.2016)

היי,
תודה רבה על המתכון הפשוט, יצא ממש טעים:)
נותן חשק לנסות עוד דברים באתר.

תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 25.06.2016)

תודה יהודה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיקי (12:13 22.06.2016)

בישלתי טריו אורז אורגני:שחור אדום ולבן, יצא לי אחרי הבישול דבר שנראה כתולעים חומות.
האם זה האורז או שממה שנראה כאורז לפני הבישול נפתח והתפתח למה שנראה כתולעים?.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 22.06.2016)

היי מיקי,
קשה לי לומר מבלי לראות אבל אם זה נראה שונה מהאורז, יכול להיות שאלה תולעים שנצבעו בחום בזמן הבישול.
אם באורז המבושל את מצליחה לזהות את שלושת סוגי האורז ויש גם משהו שנראה שונה, יכול להיות שאלה תולעים כי האורז אמור להראות כמו אורז גם לאחר בישול.

avatar
נופר (16:01 25.04.2016)

לאלו שכן יצא טוב
באיזה סוג של אורז השתמשתם?
ומה היחס של האורז למים?

avatar
אלמוג (18:00 25.04.2016)

הי, אני מכינה עם אורז פרסי ומשרה אותו במי ברז כשעה לפני ההכנה ואז מסננת.
בבישול עצמה שמה 3 כוסות מים.

avatar
דנה (14:56 7.03.2016)

נתחיל מהסוף יצא מאוד טעים לא נשאר דבר!!! רק הערה קטנה לגבי היחס של האורז והמים… עשיתי לפי הוראות היצרן ויצא בול! ביחס של 1 כוס אורז ו2 כוסות מים.אותה כוס. כשעשיתי לפי ההוראות כאן הוא יצא קשה מאוד. אנע מוסיפה את המתכון בהחלט למטבח שלי.תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 7.03.2016)

תודה דנה על העדכון, שמחה שיצא טעים 🙂
אגב באיזה סוג אורז השתמשת?

avatar
שרה (16:44 24.01.2016)

הי
אורז קל וטעים מאוד! היום אני מכינה בפעם השנייה ומתכננת לאמץ כמתכון קבוע (הכנתי כוס אחת של אורז ושתי כוסות מים עם אותם כמויות של שאר החומרים)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 24.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא

avatar
סימונה (22:03 29.12.2015)

עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב ויצא לי אורז קשה 🙁 הבנתי שאין דרך לתקן אבל מה אפשר לעשות שמההתחלה זה לא יקרה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 29.12.2015)

היי סימונה,
אפשר לתקן את זה בהמשך בישול. תוסיפי לסיר עוד שליש כוס מים, תערבבי ותכסי. תבשלי על אש נמוכה עוד כ 10-15 דקות, עד שהאורז מתבשל כמו שצריך.
שמת 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז לבן? השתמשת באותה גודל כוס לאורז ולמים?

avatar
סימונה (22:26 29.12.2015)

כן וכן… אם כבר עירבבתי והורדתי מהאש אני עדיין יכולה לנסות לתקן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 29.12.2015)

אני מאמינה שכן.
בהצלחה 😉

avatar
סימונה (21:36 30.12.2015)

אחרי שהוספתי עוד מים ונתתי לזה להתבשל עוד קצת, יצאה לי עיסה בטעם טעים אבל האורז עדיין יחסית קשה.. וכן השתמשתי באותה כוס וביחסים הכתובים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 30.12.2015)

אגב באיזה סוג אורז לבן השתמשת?

avatar
סימונה (15:51 2.01.2016)

פרסי קלאסי

avatar
רןנית (13:00 3.12.2015)

מה אני מפספסת פה? אני מחפשת מתכון לאורז אדום . זו כן הכותרת, אך במתכון כתוב “אורז לבן”. האם הכוונה ב”אדום”, מתייחסת רק לצבע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 3.12.2015)

היי רונית,
זה מתכון לאורז לבן ברוטב אדום. את כנראה מחפשת מתכון לאורז מהסוג האדום 🙂

avatar
שר (21:30 9.11.2015)

שלום. אם אני רוצה להכין 4 כוסות אורז, האם להכפיל גם את כמות רסק העגבניות?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 9.11.2015)

היי שר,
תכפילי את כל החומרים במתכון (מלבד הבצל).

avatar
שני (21:20 3.11.2015)

ואו! יצא מעולה!! תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:43 3.11.2015)

תודה שני, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ליאורה (17:06 19.10.2015)

ערב טוב,
רציתי להגיד לך תודה.
סופסופ מצאתי את המתכון המושלם לאורז אדום.
יצא טעים מאוד לא נשרף לא נדבק לי לתחתית.
הוספתי עוד כפית של מלח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 19.10.2015)

אני ממש שמחה לשמוע ליאורה! 🙂

avatar
אסטפניה נוביצקי (18:57 20.09.2015)

יצא לי ממש ממש טעים, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 20.09.2015)

שמחה לשמוע! 🙂

avatar
שני (19:36 23.08.2015)

כמה נורא אם אין לי עגבניה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:49 23.08.2015)

היי שני,
במקרה הזה העגבניה די מוסיפה. אם יש לך עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) זה גם טוב. את יכולה לשים כרבע כוס.
אם לא, לא נורא 🙂 תכיני בלי אבל שימי ממש 2 כפות גדושות של רסק.

avatar
מיכל ב (19:20 21.08.2015)

עד כמה קריטי שלב ייבוש האורז? אני קצת קצרה בזמן…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 21.08.2015)

היי מיכל,
הייבוש נועד לזה שהאורז יהיה פחות דביק לאחר הבישול. תלוי עד כמה זה חשוב לך. מבחינת הטעם- אין הבדל 🙂
שבת שלום

avatar
pnina (17:14 27.07.2015)

אורז נהדר! אהבו אצלנו מאד!! תודה על עוד מתכון מוצלח שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 27.07.2015)

שמחה לשמוע פנינה! 🙂

avatar
שרון (13:34 21.07.2015)

האורז יצא מדהים!אני אישית הוספתי עוד כפית מלח ועוד קצת פלפל שחור.מומלץ בחום,בעיקר בחורף (מזכיר טעם של נזיד חם וטוב).תודה רבה על עוד מתכון נפלא ויום מקסים לכולנו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 21.07.2015)

תודה שרון! שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שרון (11:35 21.07.2015)

הי כמה פלפל לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:40 21.07.2015)

היי שרון,
ממש קמצוץ עם האצבעות.
יום טוב 🙂

avatar
אלונה (17:37 6.03.2015)

זה האורז האהוב עליי בעולם. חבר שלי שלא מת על אורז לא יכול להפסיק לאכול אותו, וכל מי שטועם אותו מתאהב בו. אין שבוע שאין אצלינו סיר של האורז הזה. גם מושלם לסטודנטים חסרי זמן ותקציב 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 6.03.2015)

מעולה! כיף לשמוע 🙂
תודה אלונה ושבת שלום:)

avatar
מיי (15:32 27.11.2014)

זה כל הזמן נדבק לי לתחתית של הסיר ונשרף קצת מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 27.11.2014)

היי,
באיזה סוג סיר את משתמשת?
מה שאפשר לעשות פעם הבאה זה לשים פרוסות תפו”א בתחתית הסיר ומעל זה את האורז.

avatar
אלונה (12:24 27.11.2014)

הכנתי כבר פעמיים ובשתיהן יצא מושלם. אורז מעולה וטעים! תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 27.11.2014)

היי אלונה, אני שמחה לשמוע!
תודה לך על העדכון 🙂

avatar
ענתי (08:58 27.11.2014)

בוקר אור -אורז יצא לי מעולה וטעים מאוד.תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:03 27.11.2014)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שיהיה לך יום נפלא!

avatar
ענתי (12:04 25.11.2014)

תודה רבה. מתכננת להיום.

avatar
ענתי (15:38 24.11.2014)

צהריים טובים-נראה מעולה. אם אני רוצה להכין עם כוס אורז-האם עלי לשים כוס וחצי מים?תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 24.11.2014)

היי ענתי,
נכון, את שמחה כוס וחצי מים. אם את רוצה אורז עסיסי יותר, אל תפחיתי בשאר הכמויות, הכוונה תכיני עם בצל קטן קצוץ, עגבניה מגורדת, 2 כפות רסק עגבניות, שן שום גדולה והתיבול כרגיל.

avatar
רבקה (07:40 26.06.2014)

אם אין לי שום כתוש ולא כותש אפשר לשים שיני שום רגילות? אם כן, כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 26.06.2014)

הי,
את יכולה לגרד או לקצוץ שן שום אחת גדולה.

לקריאת כל התגובות