זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 6 מאפינס תירס
סוג: חלבי
מצרכים:
ביצה
100 מ”ל שמנת חמוצה/יוגורט/ גבינה לבנה
רבע כוס חלב
4 כפות שמן
כפית שטוחה סוכר
רבע כפית מלח
חצי כוס קמח תירס טחון דק לאבקה (80 גרם)
שליש כוס קמח תפו”א (60 גרם)
כפית מלאה אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בלילה רכה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הי אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצה. הבת שלי רגישה לביצים ועכשיו אובחנה עם צליאק. קצת קשוח….
היי אירית,
הסיבה שמוסיפים ביצים למאפים ללא גלוטן היא שהביצים משפרות את המרקם.
אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה. שימי במקום כ-2 כפות יוגורט/גבינה.
מצרפת תמונה, בסיס אפוי לפיצה
רעיון מקסים! איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף😊
היי, הכנתי. מושלם!!!סיבוב שני נכנס לתנור כבסיס לפיצה. נראה מבטיח. תודה
יש אפשרות לעשות את המאפינס פרווה?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל יכול להיות שבמקום החלב והשמנת החמוצה אפשר לשים כחצי מיכל שמנת צמחית (125 מ”ל).
אם משתמשים בקצפת צמחית לדעתי אפשר לוותר על כף הסוכר.
אופציה נוספת היא להשתמש בגבינה טבעונית ובחלב סויה.
אפשרי חלב אורז?
כן, אפשר.
שלום
נראה לך אפשר להחליף את הקמח תירס בקמח כוסמין?
תודה רבה!
היי,
אני מניחה שאפשר, אך המרקם ישתנה ויהיה כבד קצת יותר.
קודם כל- ממש אוהבת את המתכונים שלך!
ועכשיו לשאלה שלי- אני רוצה להכין את המתכון כפשטידה לכ-20 אנשים. האם אפשרי ופי כמה מהחומרים אני צריכה להשתמש?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
המאפינס הם במרקם של מאפה, ולכן כפשטידה זה לא יצא מוצלח.
את יכולה להכין את המתכון הזה לפשטידת תירס.
בכל מקרה, את יכולה להכפיל כמויות במתכון הנוכחי פי 4 כדי שיצאו לך 24 מאפינס.
תודה רבה!
היי אפרת, אופים על טורבו או קו תחתון קו עליון?
היי ליה,
מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון.
בהצלחה!
הי אין לי קמח תפוא , האם להחליף בקמח רגיל או להשתמש רק בקמח תירס?
היי,
אפשר להחליף קמח תפו”א בקמח רגיל, ואפשר גם לשים כוס קמח רגיל סה”כ במקום שני הקמחים.
היי, אין לי קמח תירס, אפשר במקום להוסיף עוד קמח תפוחי אדמה?
היי שרית,
לא ניסיתי להכין רק עם קמח תפו”א כך שאני לא יודעת, אבל את יכולה לשים במקום קמח תירס קמח תמי או קמח כרגיל או קמח מצה דק לעוגות.
תנסי ותספרי לנו איך יצא
האם אני צריכה להוסיף את כול המרכיבים החלביים? או לבחור אחד מהם?
לבחור אחד מהם.
אם יש לי רק קמח תפו”א אפשרי להכין? כמה מאפינס יוצאים לפי הכמות שרשמת?
הכמות מספיק ל-6 מאפינס.
לא ניסיתי להכין רק עם קמח תפו”א כך שאני לא יודעת.
המאפינס הכי מוצלח שאכלתי אני רוצה להכין ליום הולדת של הבן שלי לגן למחר.
האם אוכל להכין היום בערב ? או שעדיף לקום בבוקר ולהכין
האם אפשר כמות של 20 מאפינס ?
היי יעל,
אם היה מדובר בקמח רגיל אז אין בעיה אבל מאחר ומדובר בקמחים כאלה אני חוששת שהמאפינס קצת יתייבשו עד מחר.
אם בכל זאת תחליטי להכין היום בערב אז אני ממליצה לפחות לחמם אותם מעט מחר בבוקר.
ומה כמות החומרים ל20 מאפינס ?
חייבת לציין כי האתר שלך מדהים והגיע לך להגיע לחדשות 2 היית מדהימה כרגיל!
כמויות ל 20-24 יחידות:
4 ביצים
400 מ”ל שמנת חמוצה/יוגורט/ גבינה לבנה
כוס חלב
שני שליש כוס שמן
2 כפות שטוחות סוכר
כפית מלח
2 כוסות קמח תירס טחון דק לאבקה
כוס ושליש כוס קמח תפו”א
4 כפיות אבקת אפיה
ותודה ❤️
אני צליאקית כבר 5 שנים,ולצערי אין לי קמח תירס בבית.אפשר להמיר בקמח אחר ללא גלוטן?
אני מניחה שאפשר לשים קמח תמי או כרגיל במקום קמח תירס+קמח תפו”א.
שלום
האם אפשר להוסיף קמח רגיל
במקום הקמחים
ולהוסיף גרגרי תירס
ואיזה כמויות?
נ.ב חולהה על המתכונים שלך ☺
אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח רגיל במקום שני הקמחים ולהוסיף לתערובת רבע-שליש גרגירי תירס משימורים.
אם במקרה התערובת יוצאת יבשה כדאי להוסיף כמה כפות חלב/מים לפי הצורך.
מתכון מעולה !!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
טבענתי את המתכון. במקום ביצה שמתי רבע כוס רסק תפוחי עץ, חלב צמחי יוגורט צמחי. יצא ממש טעים.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפשר להשתמש בקמח מצה במקום קמח תפו״א
לא יודעת, לא ניסיתי. לפי התגובות אפשר להמיר בקורנפלור או קמח חומוס.
לאתי
האם לא השתמשת במה ששינית בקמח תפוחי אדמה וקמח תירס?
או שבנוסף לזה הוספת קוטג וגבינה?
כמו שכתבת
הכנתי מנה כפול 3, יצא מאוד טעים.
שינתי מעט את המתכון:
1 גבינה שמנת;50 גרם קוטג\’ 50 גרם גבינה לבנה.
הוספתי כ-1/4 כוס קמח מצה ליצב את התערובת.
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף
ניסיתי עם 100מל שמנת פרווה+רבע כוס מים .לצערי יצא שמנוני,צמיגי וחסר נפח(צנח אחרי ההוצאה מהתנור לאחר 30 דקות אפיה). האם האשם בשמנת?
כן, המרקם יצא כך בגלל השמנת והמים. במקרה הזה השמנת החמוצה/גבינה/יוגורט הם שנותנים נפח ומרקם מוצלח.
בגלל אי סבילות ללקטוז.יש אופציה?
אני מבינה אבל במקרה הזה אין לי רעיון לתחליף שאינו חלבי שיעשה את העבודה.
אפשר להשתמש ביוגורט דל לקטוז.
לזיוה- באי סבילות ללקטוז הרבה פעמים יוגורט עיזים אפוי עובר בסדר, במידה ולא יש הרבה פעמים אפשרות להשתמש ביוגורט סויה בטעם טבעי של תנובה( באותה כמות) יחד עם 1/4-1/2 לימון סחוט קלות לטעם הרצוי..( אני טבעונית לשעבר שגם אני וגם הבנות שלי עם אי סבילות תורשתית ללקטוז)
עשיתי את זה פרווה. במקום גבינה שמתי תפוח אחד מרוסק ובמקום חלב שמתי מים. במקום סוכר שמתי כף מייפל. ושמתי פירות יער מהקפאה. יצא מעולה.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
אם אני רוצה לעשות כמות משולשת,
איך להכפיל את הכמויות? עדיף להכין כל פעם בלילה חדשה?
ואיך לשמור אותם אם אני מכינה יום לפני?
תודה מראש
היי לירון,
אפשר להכפיל כמויות ב-3:
3 ביצים
300 מ”ל שמנת חמוצה/יוגורט/ גבינה לבנה
3/4 כוס חלב
חצי כוס שמן
כף סוכר
כפית שטוחה מלח
כוס וחצי קמח תירס טחון דק לאבקה
כוס קמח תפו”א
3 כפיות מלאות אבקת אפיה
לדעתי עדיף להכין באותו יום שמגישים. אם את מכינה יום-יומיים לפני אז אפשר להקפיא לאחר שהמאפינס התקררו לטמפ’ החדר ולהפשיר באותו יום שמגישים. לחמם לפני ההגשה.
אהלן, יצא מעולה תודה רבה
רציתי לשאול כמה קלוריות בערך יש במאפינס אחד?
כ-150 קלוריות.
וואו מושלם!!!!!! פשוט, יפה וטעים להפליא!
אלופה!!
אגב, 100 מ”ל גבינה לבנה זה שווה ל100 גר’?
שמחה שאהבת 🙂
לשאלתך -כן (פחות או יותר).
וואו!! יצא להיט!! תכפילו כמויות או אפילו תשלשו אותם..
אם יש לך מתכון לעוגה כשרה לפסח (ללא צורך במיקסר) אשמח מאוד מאוד לקישור!
המון תודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
יש את המתכון הזה- מאפינס שוקולד לפסח.
חג שמח
יצא מעולה!! החלפתי את קמח תפ”א בקורנפלור
תודה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח!
שלום, הכנתי עכשיו את המתכון ויצא מעולה. האם אפשר להקפיא את הבלילה לפני האפייה, ולהפשיר כשרוצים לאפות? אם כן, באיזו דרך את ממליצה להפשיר במיקרו או בחוץ? תודה מראש
היי יונתן,
עדיף להקפיא את המאפינס עצמו לאחר אפיה. אני חוששת שהקפאת הבלילה תפגע בה.
הפשרה – בחוץ.
היי אפרת,
אין בעיה להכין ולהקפיא נכון ?
מה הדרך המומלצת לשמור על טריות המאפינס?
תודה מראש!
כן, אפשר להקפיא ולהפשיר כל פעם את הכמות שרוצים.
יום נפלא 🙂
היי, אני צליאקית מאובחנת כבר 6 שנים ועד היום לא מצאתי מתכונים קלים. כל המתכונים יש בהם קמחים משוניו ולי לא הייתה האנרגיה להכין. אתמול גיליצי את האתר שלך והכנתי את המאפינס רק שהחלפתי את קמח התירס בקמח חומוס ושינתי את היחסים כך שקמח תפ”א היה בכמות גדולה יותר. יצא נפלא אני בשוק כמה זה טעים. הכנתי גם לחם טחינה והוא יצא מהמם. תודה תודה תודה.
היי גלית,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מקווה שתמצאי עוד הרבה מתכונים טעימים.
המשך יום מקסים 🌷
תוכלי לכתוב מה המתכון שיצרת?
בוקר טוב.
אם אין לי קמח תפוח אדמה, האם אוכל להמיר אותו לקמח רגיל (כרגיל) או שזה יהרוס?
לדעתי אין בעיה.
חג שמח!
במה אפשר להמיר את מוצרי החלב?
תודה על האתר הנהדר.
חג שמח ענת 🙂
מוצרי החלב הם אלה שמעניקים למאפינס את המרקם. לא בטוחה אם ייצא מוצלח בלי.
יכול להיות שבמקום החלב והשמנת החמוצה אפשר להשתמש בשמנת פרווה ולשים כחצי מיכל (125 מ”ל). בכל מקרה לא ניסיתי.
שלום
מה אפשר לשים במקום סוכר?
כפית דבש או מייפל.
האם אפשר להמיר את הקמחים., לקמח רגיל (לבן)?.
אני חושבת שבמקום קמח תפו”א וקמח תירס אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל.
ועוד שאלה ברשותכם: האם אפשר להקפיא ואם כן לכמה ימים?
אני מניחה שאפשר להקפיא לחודש ימים, בתנאי שעוטפים היטב.
האתר הזה מנצח את כולם!! תודה רבה לכם.
שאלה: אפשר להמיר את קמח תפו”א בקמח אורז? כי יש לי את 2 הקמחים תירס ואורז.
תודה מראש,
לאה
היי לאה,
לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח אורז (לא ניסיתי). אם יש לך קמח ללא גלוטן כמו קונדיטור או תערובת קמחים כלשהי (כמו כרגיל או תמי) אז נראה לי שעדיף להשתמש בהם במקום קמח תפו”א.
יום מקסים 🙂
היי
האם אפשר להמיר לתבנית אינגליש קייק ? והאם אלו הכמויות ?
תודה
היי מאיה,
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5.
קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.
היי,
אפשר להכין בלי ביצה? להוסיף משהו אחר במקום ביצה?
תודה
היי דניאלה,
אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה, זה פשוט ייצא קצת פחות אוורירי.
אם הבלילה יוצאת קצת קשה או יבשה יש להוסיף עוד קצת יוגורט/גבינה לפי הצורך.
חג שמח 🙂
יקירתי…אין לי קמח תירס וחשוב שיהיה כשר לפסח. מה את מציעה לי כתחליף? באחת ההערות קראתי כי קמח תירס הולחף בקמח מצה , אם כן לטחון דק?
תודה
כן, רצוי לטחון את קמח המצה כמה שיותר דק.
יום מקסים יקירה 🙂
אתר נהדר, מתכונים מעולים! כמעט תמיד מוצאת.אצלך פתרון שווה 🙂
צריכה קמח ללא גלוטן, לצליאקים.. אשתמש בקמח תפא והאם חייבת.קמח תירס?
היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לדעתי עם קמח תפו”א בלבד זה ייצא הרבה פחות מוצלח. השילוב עם קמח תירס מוסיף ועושה את ההבדל.
יצא מעדן – שינויים שעשיתי : הכנתי כמויות בערך… במקום קמח תפוחי אדמה בשתמשתי בקמח 1 ל 1 ללא גלוטן, שמנת שמתי שמנת של פעם….במקום סוכר שמתי סוכר וניל. והכנתי בתבנית אינגליש-קיק מסיליקון, ואחרי 20 דק הוצאתי את העוגה, שמתי על נייר אפייה הפוך וחזרה לתנור לעוד 2 דק. יצא מעולה תודה רבה – מתכוונת להמשיך לשחק על בסיס המתכון הזה…. 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
יום מקסים
המרתי בקמח חומוס במקום קמח תפו”א כי לא היה לי. יצא פשוט מעדן!!!!
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
היי, אפשר להמיר את קמח תפ”א בעוד קמח תירס? ואם אני טוחנת את קמח התירס לאבקה, זה במעבד מזון?
היי,
לדעתי לא כדאי לוותר על קמח תפו”א כי הוא משפר את המרקם. לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח לא גלוטן במקום.
אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים אפשר לטחון את קמח התירס. מעבד מזון לא מספיק. אני קניתי את הקמח כבר טחון דק. רשום על האריזה “קמח תירס דק”.
עשיתי את המאפינס בהתאם למתכון שרשמת רק שהכפלתי הכמות, המאפינס יצאו יבשים מאוד.
היי אורה,
בדקת שלא התבלבלת בכמויות?
באיזה גודל כוס השתמשת?
המאפינס אמורים לצאת במרקם של לחמנית-מאפינס.
היי, השתמשתי בכוסות מדידה שקיימות בשוק מפלסטיק עם ידית והקפדתי מאוד לעמוד בכמויות הרשומות, אני אנסה שוב בכמות הקטנה ואראה האם באמת טעיתי בכמות. תודה……
היי
מתכונים מעולים.
איני אוכלת חלב ואשמח לדעת מה ניתן לשים במקום היוגורט? את החלב אני אחליף בחלב אורז..
ואני אלרגית לקמח תפו”א ניתן להחליף לקמח אורז?
תודה רבה
היי רוית,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר את היוגורט במעדן סויה.
לגבי קמח תפו”א, אולי קמח ללא גלוטן (כמו קונדיטור) יהיה עדיף או קמח רגיל אם אין רגישות לגלוטן.
אפשר להמיר לקמח רגיל?
היי דינה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
כמו כל שאר המתכונים שלך גם זה היה קל הכנה והטעם בסוף, נפלא. תודה רבה! גם העוגת שוקולד לפסח יצאה מקסים וטעים!תבורכי.
תודה נחמה! שמחה לשמוע 🙂
שלום. לא הבנתי מה זה קמח תירס טחון דק לאבקה ? את הקמח תירס הצהוב הרגיל (מעט גרגירי) אני צריכה לטחון עוד ?
תודה רבה.
היי גלית,
אפשר לקנות את זה מוכן (רשום על השקית “קמח תירס דק”) או שאפשר לטחון את קמח התירס הגרגירי לאבקה.
יצאו נפלא,שמתי קוטג במקום הגבינות.הוספתי טימין ובזיליקום יבשים .
הכפלתי את הכמויות פרט לביצה, שמתי אחת.
חוסלו בצהריים, בערב אפיתי כמות כפולה נוספת.
שמחה לשמוע אילנה (נשמע מעולה עם תוספת עשבי התיבול המיובשים 🙂 )
תודה ושבת שלום!
אפשר להוסיף גרגירי תירס? כמה?
היי חגית,
נראה לי שכן. שימי בסביבות 3/4 כוס.
תודה לך , הכנתי ויצא מעולה.
הוספתי כחצי כוס גרגירי תירס מקופסאת שימורים, שמיר טרי קצוץ, החלפתי את קמח התירס בקמח מצה – אותה כמות.
הבלילה יצאה סמיכה ולכן הוספתי עוד מעט חלב.
הכנסתי הכל לתבנית מאפינס ויצא ממש טעים.
מתכון מנצח
נשמע מעולה!
אני שמחה שחזרת לעדכן ושיצא טעים 🙂
תודה חגית ויום מקסים
סליחה על הבורות… קמח תירס זה כמו קורנפלור מעמילן תירס?
כי אין לי קמח תירס בבית כרגע…
היי לירון,
קמח תירס זה הקמח הצהוב. קורנפלור זה עמילן תירס ולצערי הוא פחות מתאים.
וואו !!
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
היי,
אם אני מכינה בפסח במה אפשר להחליף את קמח התירס?
היי תמר,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר בקמח מצה דק.
היי שרית,
אין ביצים במתכון?
היי,
יש ביצה אחת.
הי.האם אפשר להחליף את הקמח תפוח”א לקמח רגיל?
אני חושבת שכן.
כן. כשר לפסח. ואגב גם המתכון של העוגיות שהיום הבאתי ש בו טחינה. אפשר להחליף במשהו אחר כשר לפסח?
היי שרית,
לגבי המתכון הזה, לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח מצה טחון דק. השאלה אם קמח מצה גם בא בחשבון.
בעוגיות הטחינה את רוצה להחליף את קמח המצה או את קמח תפו”א?
שלום אפרת,
אם רוצים לעשות את זה פרווה יש אפשרות?
תודה רבה פסח כשר ושמח
היי דבורה,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שבמקום החלב והשמנת החמוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולשים כחצי מיכל (125 מ”ל).
אם משתמשים בקצפת צמחית לדעתי אפשר לוותר על כף הסוכר.
בהצלחה וחג שמח!
שלום וברכה.אין לי זמן לכתוב לך כל פעם אבל אני עושה כמעט כל מתכון שכתוב.יוצא מעולה!
יש אפשרות להחליף את הקמח תירס במשהו אחר?
תודה רבה רבה
היי שרית,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
זה צריך להיות קמח ללא גלוטן? כשר לפסח?