זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65-75 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 עגבניות גדולות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4-5 כוסות מים רותחים- לפי הסמיכות הרצויה
1/4 כוס גריסי פנינה (לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר)
1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
*ניתן להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את העגבניות המגורדות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הגזר, השום והסלרי ומערבבים.
-מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות, שעועית לבנה וגריסים ומערבבים היטב.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 50-60 דקות.
-מתבלים בפפריקה, מלח, א.מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מי שאוהב את המרק יותר דליל יכול להוסיף מים רותחים).
מרק שעועית לבנה, מתכון למרק שעועית
הכנתי היום והאמת שיצא חמוץ לטעמי. זה פשוט מרק עגבניות.. עם שעועית.
השאלה שלי היא האם אפשר לשנות משהו במתכון כדי שיצא יותר טעם של חמין? בלי החמיצות. תודה!
היי אסף,
כעקרון חמין מקבל את הטעם העמוק שלו מהבישול הארוך.
אם יש לך סיר לחץ אז אתה יכול לבשל את המרק במשך כ-40 דקות ויהיה לזה טעם יותר מיוחד ועמוק.
לגבי החמיצות אפשר להוסיף סילאן או קמצוץ סוכר כדי לאזן את הטעם.
היי
אין לי שעועית קפואה , רק יבשה , כמה זמן נדרש לבשל אותה ?
כוס שעועית יבשה תספיק רק חשוב להשרות אותה לילה לפני.
כדאי לבשל את השעועית במים רותחים עד היא כמעט רכה ואז להשתמש בה למתכון.
היי אפרת, מתכננת להכין עם שעועית יבשה. האם זמן הבישול של המרק (50 – 60 דקות) משתנה? כמובן לאחר השרייה ובישול בסיר לחץ. תודה.
בשבוע שעבר הכנתי מרק ברוקולי וקישואים… פשוט מעדן…
אם את משרה את השעועית ומבשלת בסיר לחץ אין שינוי:)
אפרת,
האם ניתן להוסיף מעט סוכר בגלל החמיצות של העגבניות,יוצא מעט חמוץ.
תודה מראש
מרק מעולה 🙂
כן בטח🙂
היי, אני לא כ”כ אוהבת בצל במרקים , מה אפשר לשים במקום בצל ?
אולי שום ? ואם כן כמה שיני שום לשים?
אפשר לשים 3-4 שיני שום.
תבשיל מעולה! הכנתי לילדים אז הכנתי ללא פטרוזיליה. רציתי משהו יותר סעיף ו”תבשילי” אז הכנתי עם 3 כוסות מים בלבד הילדים זללו 🙂 תודה, מיכל
שמחה שהם אכלו ונהנו❤️
תודה מיכל
אפרת תודה על המתכון, על שקית שעועית שלמה של סנפרוסט כמה מים לשים ?
כ-12 כוסות.
אפרת, יוצא כ”כ טעים!!!!!!
אני מוסיפה בשר/עוף וחצי חבילת פסטה – ויש לי ארוחת נזיד בסיר אחד. טורפים פה!
תודה רבה על מתכונים מעולים לאמא שבעצם לא אוהבת לבשל, אבל אוהבת אוכל טעים במעט מאמץ.
נשמע מעולה🙂
תודה דניאלה
תודה על המתכון אם משתמש בשעועית יבשה, גם שמים שתי כוסות?
אני חושבת שכוס שעועית יבשה תספיק רק חשוב להשרות אותה לילה לפני.
כדאי לבשל את השעועית במים רותחים עד היא כמעט רכה ואז להשתמש בה למתכון.
היי אפרת
אני רוצה להכין תבשיל שעועית סמיך סמיך, שכמעט אין רוטב אלא הרוטב נבלע בשעועית-כך אני אוהבת.
רציתי לדעת אם אני מכינה את המתכון הזה, איך אפשר להסמיך את התבשיל שיהיה כמו שאני רוצה?
שמעתי שמוסיפים קונפלור, האם זה נכון ואם כן כמה להוסיף?
ומה לעשות במקרה שאין לי קונפלור, האם יש תחליף?
אודה לתשובתך תודה רבה.
היי,
המתכון הזה הוא למרק שעועית, את יכולה להכין את המתכון לשעועית ברוטב עגבניות.
אפשר לערבב כף קורנפלור/קמח תפו”א/קמח לבן עם כף וחצי מים ולהוסיף לתבשיל לאחר כרבע שעת בישול.
תודה ענקית! עזרת לי מאד, יש לך אתר מושלם ומתכונים מעוליםם
פשוט כיף לבשל בזכותך, הכול יוצא מוצלח וטעים תמיד!!!
תודה על המילים הטובות❤
היי
אפשרי להכין מקופסת שימורים של שעועית לבנה ? ואם כן כמה קופסאות כוסות ?
היי,
אפשר להשתמש בכ3/4 קופסה בגודל 550 גרם.
את התבלינים מוסיפים לאחר ה 50 דקות?
נכון. אפשר גם לתבל מראש אבל התיבול בסוף הבישול מדגיש את הטעמים של המרק.
שלום,
רציתי להכין את המרק לארוחת ערב היום משעועית יבשה שעוד לא עברה בישול.
קראתי באחת מהתגובות שלך שצריך להשרות את השעועית לפחות 12 שעות.
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על ההשריה? כמו כן לכמה זמן השעועית צריכה להתבשל?
תודה רבה!!!!
היי,
לא מומלץ לוותר על השריית השעועית. אם אין זמן מומלץ להשרות לפחות שעתיים.
אם את משתמשת בשעועית יבשה יש לבשל אותה לפני כן:
בסיר לחץ זמן הבישול כ-30-45 דקות. בסיר רגיל- שעה ויותר עד לריכוך.
היי האם אפשר לשים קינואה במקום הגריסים?
אני משתמשת באתר הזה כבר כמה שנים ותמיד יוצא טעים ומוצלח
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים קינואה.
אפרת קראתי שאם אין שעועית קפואה יש להשרות ולבשל את השעועית ויש לי שתי שאלות
1 האם יש לבשל עד ריכוך השעועית?
2. האם היית ממליצה להשתמש במי בישול השעועית במרק?
תודה מראש
היי,
את השעועית יש לבשל עד לריכוך (לא עד שהשעועית מתפרקת, אבל כן עד שהיא רכה).
אין יתרון מיוחד בשימוש במי בישול השעועית (בשונה ממי בישול של בשר למשל).
אם אני רוצה להוסיף בשר למרק איך את ממליצה לשלב אותו ?
היי,
את הבשר מומלץ לבשל בנפרד לפני שמוסיפים למרק.
תחממי סיר עם 1-2 כפות שמן ותטגני את חתיכות הבשר מכל הצדדים. לאחר מכן תוסיפי מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ותביאי לרתיחה. תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי עם מכסה במשך כשעתיים.
את הבשר תוסיפי למרק יחד עם השעועית הלבנה ותבשלי לפי הזמנים שבמתכון.
*מומלץ להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר למרק עצמו.
איזה סוג בשר ממליצה להוסיף ואיזה כמות ? תודה ❤️
אפשר להוסיף בין חצי קילו לקילו בשר.
הנתחים הכי מומלצים למרק הם צוואר, שריר הזרוע, חזה, צלי כתף.
יאמי
כל פעם נלהבת מחדש מהמתכונים שלך 🙂
וזה המרק הכי הכי מבחינתי,כל כך טעים ובריא ופשוט והכנה
תודה רבה יקרה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
היי,
כמה זמן צריך לבשל שעועית יבשה, מושרית לילה, כדי שתתאים למרק הזה?
היי,
אם את משתמשת בשעועית יבשה יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי (בסיר רגיל זה עשוי לקחת יותר משעה).
רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
מרק מושלם!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
היי ,
איך לגרד את העגבניות? ושנית , אפשר לקחת גם שעועית מקופסת שימורים?
היי,
אפשר לגרד בפומפייה. אפשר גם להשתמש בשימורי שעועית.
הוספת הטיימר פה -רעיון גדול !!👏🏻👏🏻
שמחה שאהבת את הרעיון!
לגמרי,רעיון מעולה 🙂
אפרת שלום ותודה רבה על מתכונים טובים וטעימים !!
רציתי לשאול אם יתאים להוסיף למרק הזה קוביות שווארמה הודו ?
תודה רבה
היי אפרת,
המרק הזה יחסית סמיך ועשיר, כך שאפשר להוסיף לו שווארמה, אבל יש לקחת בחשבון שהוא ייעשה “כבד” יותר(:
היי
מכינה עכשיו מכוס אחת שעועית האם להפחית מכמות התבלינים , הירקות(הבצל וכו)
גריסי הפנינה והכל למעשה?
תודה מראש.
אכן, להכין מחצית מהכמות.
שבת שלום(:
ערב טוב. אני מתכננת להכין את המרק בסיר של 5.5-6 ליטר עם כדורי בשר מהמתכון שלך (ללא רוטב) ללא גריסי פנינה. תוכלי להנחות אותי לגבי הכמויות ומהלך הבישול? מה להוסיף ע”מ שחמיצות של העגבניות תהיה פחות מורגשת? המון תודות.
היי רימה,
הייתי מכפילה את כמויות המתכון פי 2 למעט כמות המים- לשים כ-13 כוסות מים (וכמובן לתבל בהתאם).
בנוסף, היות ואת מוותרת על גריסים אני ממליצה לך להוסיף קוביות תפוחי אדמה.
את כדורי הבשר יש להוסיף רק לאחר הבאת המרק לרתיחה: מכינים כרגיל עד לשלב הוספת המים והשעועית ואז מגבירים את עוצמת האש ומרתיחים את המרק. לאחר מכן מכניסים את הקציצות ומנמיכים את האש לעוצמה נמוכה.
לגבי העגבניות- אפשר להוסיף רבע כפית אבקת סודה לשתייה או כפית סוכר על מנת לנטרל את חמיצות העגבניות.
בהצלחה!
תודה, אפרת. יש לי עוד שתי שאלות: כמה תפוחי אדמה להוסיף ע”מ שלא יהיה עמוס מדי? אני מניחה שהעיסה לקציצות ניתן להכין ערב קודם? המון תודות.
הייתי מוסיפה 2 תפוחי אדמה גדולים, ואת הקציצות אפשר להכין ערב לפני🙂
אעדכן אותך איך יצא ואם אצליח לצלם, אצרף תמונה. המון ברכות ושבת שלום.
בטוחה שיצא מוצלח🙂
האם אפשר להחליף את השעועית הלבנה בשעועית אדומה ?
היי,
אפשר(:
היי,
אם אני משתמש בקופסת שימורים, למתכון הזה צריך קופסא אחת או שתיים ?
היי ליאור,
לכמות במתכון צריך להשתמש בכ-360 גרם, שזה אומר בערך 3/4 קופסה של 550 גרם.
יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
היי, אפשר לשים במתכון רק רסק עגבניות? (במקום העגבניות המגורדות) ואם כן, איזה כמות?
היי שקד,
לא ממליצה להשתמש רק ברסק, זה משפיע על הטעם וחבל(:
תוכלי לרסק עגבניות טריות במקום לקנות.
היי אפרת, רוצה להוסיף חתיכות קבנוס למרק. באיזה שלב והאם לטגן אותן קודם?
היי אורלי,
תפרסי דק את הנקניקיות ותוסיפי למרק לפני ההגשה, אין צורך לטגן קודם😊
היי יקירה
יש תחליף לרסק העגבניות? או שאפשר לוותר?
היי נועה😊
את יכולה לשים במקום חצי כוס עגבניות מרוסקות.
אם אין לי מספיק עגבניות,אפשר מחית עגבניות?
וכמה?
היי אורנה,
אפשר לשים מחית עגבניות באותה כמות.
בהצלחה:)
יצא מאוד מאוד טעים , מומלץ.
איזה כיף לשמוע, שמחה שחזרת לעדכן ❤️
מרק מרנין ובעל יכולות ריפוי ,
אם אתם חולי קורונה
מומלץ בחום (בקור חה חה חה)
אכן מרק נפלא, שמחה לשמוע שאהבת 😄
יצא מדהים מתאים בול למבול:)
ערב טוב מרים 😄שמחה לשמוע שיצא טעים, בהחלט מתאים למבול.
אין עלייך!
אמא שלי הכינה, ואנחנו-מלקקים את השפתיים. (גם היא, שלא תהינה טעויות…)
שמחה שנהניתם ❤️
תודה שירה
יצא מצוין! מרק חורפי אמיתי 🙂
תודה!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח הדס ❤️
בוקר טוב
האם אפשר לוותר על העגבניות המגורדות?
תודה
והמשך יום קסום
היי אהובה
זה יוצא פחות טעים בלי עגבניות בכלל.
אפשר להכין את מרק שעועית מש ולהמיר את המש בשעועית לבנה.
יש לבשל את השעועית עד שהיא מתרככת אבל לא לגמרי. זה יכול לקחת שעה וחצי-שעתיים, זה משתנה.
שבוע נפלא❤️
מרק מעולה,עושה אותו הרבה
בריאות בסיר ובצלחת 🙂
תודה רבה אפרת יקרה,את נכס טהור 🙂
שמחה לקרוא שאהבת אורנה🌸
למה השעועית יצאה לי קשה אחרי כמעט שעה וחצי על האש?
השתמשתי בשעועית לבנה מבושלת מוקפאת.
וגם הגזר יצא מעט קשה….
היי אודיה, מוזר מאוד
על איזו להבה בישלת את המרק?
בינונית- נמוכה
היי אפרת, האם השעועית אמורה למאת נימוחה? כי יצאה לי עדיין קצת קשה..אולי לא בישלתי מספיק זמן?
הכנתי לא מזמן את המרק מינסטרונה שהוא מאוד דומה ויצא מושלם מכל הבחינות ! שם השתמשתי בשעועית מקופסאת שימורים…
היי ליאב,
באיזה שעועית השתמשת? יבשה? אם כן יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
האם אפשר לוותר על הסלרי או להחליף עם תפוח אדמה או איזה שהוא ירק אחר?
אפשר לוותר 🙂
היי אפרת,
האם אפשרי להוסיף גזר גמדי קפוא משקית במקום טרי? אם כן כמה לשים? ולהכניס לבישול באותו זמן כמו גזר טרי?
כן אפשר לשים 1-2 כוסות גזר גמדי (כמה שאת אוהבת) באותו זמן.
זה היה מצוין! תודה אפרת.
שמחה שנהנית 🙂
היי אפרת
כיום אני מוצאת בסופר רק רוטב עגבניות
זה נחשב לרסק עגבניות או שעדיף עגבניות מרוסקות
תודה מראש
היי עינת,
זה יכול להיקרא גם בשם “תרכיז עגבניות” או “רסק עגבניות מרוכז”
יום מקסים🌸
עשיתי בדיוק לפי הכתוב ויצא מלא עגבניות..לא אהבנו במיוחד
זה עניין של טעם אהובה,
תוכלי לשים פחות עגבניות לפעם הבאה
יום מקסים🌸
אופס, הוספתי תבלינים בשלב של השעועית והגריסים… זה משנה? ועכשיו מבשלת 50 דקות…
מסתבר שזה לא משנה, יצא פגז!
אצלנו בפלורידה אין להשיג שועעית מוקפאת מבושלת,אפשר להשתמש בקופסת שימורים?
המון תודה אפרת,רק בזכותך למדתי לבשל
היי אורית,
יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
רציתי לשאול מה עושים באופן כללי שאני מוסיפה לשעועית רסק ועגבניות מרוסקות, המרק יוצא חמצמץ. האם יש טיפ אחר לבטל את החמצמצות בלי להוסיף כפית סוכר? כי אני סוכרתית. אשמח מאוד לתשובה.
שמעתי שאבקת סודה לשתיה יכולה לנטרל את הטעם החומצי. נסי לשים פעם הבאה חצי כפית.
תוסיפי את הגזר.הוא מתוק וממתיק את הטעם.ותפחיתי בכמות העגבניות.היית מאמינה שדוקא עגבניות עטירות בסוכר? למשל הן אסורות בכמות גדולה לחולי סכרת.במילה אחת הרבי בגזרים!
היי אפרת, דבר ראשון רציתי להודות על האתר המושלם הזה, אני כל היום מכינה ממנו דברים ותמיד יוצא מושלם!!!!!!!!!!! ובדיוק היום אפיתי בייגל ירושלמי, והכנתי את המרק ושניהם יצאו מושלמים!!!!!!!!!!!!!
ודבר שני ניסיתי להירשם לקבלת עידכונים במייל וזה לא שולח לי כלום, אשמח אם תייעצי לי מה לעשות.
תודה רחלי, כיף לשמוע ❤️
בדקתי ונרשמת בהצלחה.
יום נעים והמון בריאות!
יצא מעולה! טעים!
אפשר לוותר על השעועית ולהכין רק עם גריסים?
כן אפשר. כדאי לשים קצת יותר גריסים.
איזה כמות?
כ-2/3 כוס.
אם אין לי שעועית קפואה
רק שעועית יבשה שעדיין לא עברה בישול,
מה ניתן לעשות?
היי נחמה,
שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
תודה רבה על הזריזות,
האם זה משנה איזה צבע של שעועית?
יש לי שעועית לבנה,אדומה ומנומרת
עדיף שעועית לבנה.
אפרת, האתר החדש מאד בעייתי. הדף קופץ כל העת למעלה ולמטה ולא ניתן לקרוא את המתכון. בעיה
מה?? לא נתקלתי בדבר כזה.
שולחת לך מייל בפרטי. אשמח לצילום מסך.
כתו שזה ללא גלוטן וגריסים הם עם גלוטן – לתשומת לבך
רשום שזה לא חובה.
אפרת את אלופה. תודה רבה מאוד מאוד על האתר הנפלא הזה. כל מתכון מצליח בגדול, פשוט וכל כך טעים .
תבורכי !!!
שמחה לשמוע 💖
תודה מרים
לא פעםצראשונה שאני נהנת מהמתכונים כאןופשוט לא מעלה והפעם החלטתי שכן…
מרק שועית ממש טעים ונוסטלגי לי.
מה שכן אני הוספתי פלפל חריף אדום שיהיה פיקנטי
תענוג❤
שמחה לשמוע 🌺
תודה מיטל
היי
האם שעועית מקופסת שימורים “(במקרה זה אורגנית מזכוכית ?) האם אפשרי גם כשעועית?
תודה.
עדיף לשים עגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי. אם לא, אז אל תשימי כלום.
לגבי השעועית, אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית משקית קפואה. יש להוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
היי אפרת
האם במקום רסק העגבניות ניתן להוסיף עגבניות טריות ולא עגבניות מרוסקות (קנוי בבקבוק?)
ואם כן כמה עגבניות טריות אפשרי במקום הרסק נוסף על העגבניות שרשומות אם זה נחוץ
תודה וכבר רצה להכין
יום נפלא.
כל פעם מחדש מרוצה מהמתכונים באתר!!!
פשוט מושלם!!!
שמחה לשמוע ❤️
הכנתי את המרק היום. לפי הכמויות וההןראות.
הוא יצא עעים. אבל החמיצות של העגבניות מורגשת….
האם אפשר להיפטר ממנה?
היי מיטל,
את יכולה להוסיף למרק 1-2 כפיות סילאן (או מייפל/ דבש) כדי לאזן את הטעם.
קצת סוכר או ממתיק אחר
היי אפרת ,
רציתי לומר לך שיצא לי מרק שעועית מדהים כל כך טעים לא האמנתי שייצא לי טוב ועוד בפעם הראשונה בהחלט מתכון שייכנס אצלי לספר המתכונים תודה רבהה !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אני מעוניינת להכין את המרק עם שעועית בשימורים שבאה כבר עם רוטב עגבניות פעם טעמתי אצל חברה והיה טעים,
השאלה כמה מים להוסיף? איך לטבל?
אשמח לעזרה תודה
היי רותם,
תכיני את המרק כמו שרשום אבל עם 3 כוסות מים וחצי כפית מלח. את השעועית עם הרוטב תוסיפי רק לאחר 30 דקות בישול ולאחר מכן תבשלי עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
אם את רוצה לדלל את המרק אפשר להוסיף מים גם בסוף ולשפר מליחות לפי הטעם.
שלום וברכה,
בישלתי את השעועית משקית לאחר שעברה השרייה והקפאה.
האם להכניס את השעועית לסיר עם המים שבושלה בסיר ?
האם מתבלים את המרק לאחר ששמנו את השעועית או רק לקראת הסוף?
כן, אפשר לשים 4-5 כוסות מי בישול.
את המרק כדאי לתבל לקראת הסוף.
אני רוצה להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום עגבניות טריות. כמה צריך לשים?
במקום עגבניות טריות אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
מתכון מעולה! הורדתי את הגריסים ובישלתי רק חצי שעה ועדיין יצא פצצה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה
שעה ויש מרק מוכן.
בתאבון 🙂
היי אפרת,
כמה גרמים זה יוצא השועית משקית קפואה?
אם אני צריכה כמות ל6 מנות בכמה להכפיל ?
תודה רבה
היי חנה,
השבתי לך 🙂
תגללי מטה.
מושללללם !!! תודה על התשובות המהירות 😉
(הכנתי עם פחות מים כי רציתי מרקם סמיך)
נראה מעולה 😍
שלום אפרת,
אני רוצה להוסיף בשר ולעשות תבשיל..
מתי להכניס את הבשר ?
(3 חתיכות בשר מס׳ 5)
תודה רבה
היי חנה,
את הבשר מומלץ לבשל בנפרד לפני שמוסיפים למרק. תחממי סיר עם 1-2 כפות שמן ותטגני את חתיכות הבשר מכל הצדדים. לאחר מכן תוסיפי מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ותביאי לרתיחה. תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי עם מכסה במשך כשעתיים.
את הבשר תוסיפי למרק יחד עם השעועית הלבנה ותבשלי לפי הזמנים שבמתכון.
*מומלץ להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר למרק עצמו.
אפרת תודה על תשובתך,
שאלה אחרונה כמה זה שתי כוסות שועית (מופשרת משקית קפואה) בגרמים?
ואם אני צריכה ל6 מנות בכמה להכפיל את הכמויות?
תודה רבה 😉
בוקר טוב חנה,
2 כוסות שעועית קפואה = 300 גרם.
ל-6 מנות תכיני את הכמויות האלה:
3.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 עגבניות גדולות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
6-7 כוסות מים רותחים- לפי הסמיכות הרצויה
שליש כוס גריסי פנינה (לא חובה)
1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית וחצי אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
ניתן להקפיא?
כן.
יצא מושלם! פשוט להכנה וטעים ברמות.. תודה 👍
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
טעים, טעים, מושלם למזג האוויר החורפי.
תודה רבה על המתכונים.
אני נמנעת מא.מרק, להעשרת הטעם הוספתי גרעיני כוסברה טחונים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
עשיתי עכשיו נראה מוצלח מאוד עוד לא טעמנו. סתם מעלה רעיון אפשר ליד להוסיף חתיכות אלכסוניות של למחנה לשים קצת באוסטרליה אובן או תנור ולהגיש ליד מעין צנים 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה נטע 🌷
הי.
האם אפשר להוסיף תפו”א?
כן, אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
מושלם לחורף 😍
תודה רבה על עיד מתכון מוצלח
נראה מעולה! 😍
תודה על השיתוף!
היי אפרת
האם ניתן במקום הרסק עגבניות לשים עגבניות מרוסקות קנוי? במקום הרסק לא במקום העגבניות הטריות המגורדות?
אפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות (בלי קשר לעגבניות הטריות המגורדות).
היי יש לי שעועית לבנה בשקית של הקיטניות לא קפואה איך אני מבשלת איתה ?
היי ולריה,
שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס”מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
שלום רב,
רציתי לשאול, האם אפשר להכין את המרק ללא עגבניות? או אולי יש לך מתכון למרק שעועית ללא עגבניות?
וכן אם השעועית יבשה, לאחר ההשרייה של כ12 שעות צריך לבשל אותה ואז להוסיף למרק וכמה זמן?
בתודה מראש!
היי בר,
זה יוצא פחות טעים בלי עגבניות בכלל.
אפשר להכין את מרק שעועית מש ולהמיר את המש בשעועית לבנה.
יש לבשל את השעועית עד שהיא מתרככת אבל לא לגמרי. זה יכול לקחת שעה וחצי-שעתיים, זה משתנה.
היי:) באחת מהתגובות הגבת שבמידה ורוצים להשתמש בשעועית משימורים יש לשטוף היטב מהנוזלים, אם אני משתמשת בשעועית משימורים ברוטב עגבניות, צריך גם לסנן היטב מהרוטב? לא כדאי לנצל אותו למרק?
תטעמי את הרוטב לפני. אם הטעם בסדר אז אפשר להשתמש בו למרק.
הכנתי. יצא טעים וגם משביע.
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי.
היי אפרת,
כתבתי פעם אך כותבת שוב שהאתר שלך הוא אחד מהמדהימים ואת תמיד עונה בסובלנות ובאדיבות לכל אחד ואחת.
בנוגע למרק שעועית, מעוניינת לדעת ולהבין מדוע צריך לבשל בנפרד את השעועית. האם אפשרי לבשל את כל הרכיבים ביחד עם השעועית והאם יצא אותו הדבר?
תודה לתשובתך ושוב אתר אחד מהטובים שיש.
היי ליאורה,
קודם כל תודה רבה 🌷
לגבי השעועית, אני מבינה שאת מתכוונת לשעועית יבשה. הסיבה שאני ממליצה לבשל את השעועית בנפרד היא מכיוון שהשעועית סופחת הרבה נוזלים ואז הכמויות של הנוזלים המצוינות במתכון אינן מתאימות. כמו כן גם כמויות התיבול עשויות להשתנות במקרה שמוסיפים יותר מים.
אם את מעוניינת לבשל שעועית יבשה מהתחלה אז אפשר לשים כוס אחת ולהגדיל את כמות המים ב 1-2 כוסות נוספות וכל הזמן לעקוב אחרי הבישול ולוודא שאין צורך להוסיף יותר מים. בסוף הבישול (לאחר שהשעועית התרככה) אפשר לשפר תיבול לפי הטעם.
יום מקסים 🙂
והאם אפשר להשתמש בשעועית לבנה מקופסת שימורים? תודה (:
היי נעה,
במקום עגבניות מגורדות אפשר לשים 3/4 כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
לגבי השעועית משימורים, אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית משקית קפואה. יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
היי
מעוניינת להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים. כמה יש לשים?
תודה רבה!
היי אפרת,
המרק נראה מגרה
האם את חושבת ששמיר יוכל להתאים למרק?
טעמתי מרק שעועית, גזר, תפוח אדמה והיה שם שמיר…ברור שישר פניתי לאתר שלך וכמובן שיש מענה וטעים…אז רק מוודאה שלא אהרוס את המרק אם שמיר יתאים ובאילו כמויות?
אחרי שחפרתי 😕😕 תודה רבה ופורים שמח..🌷
היי דקלה,
שמיר משתלב טוב כמעט בכל מרק כך שכל עוד את אוהבת שמיר אין חשש שהטעם יפגע.
אני ממליצה להוסיף את השמיר לקראת סוף הבישול (כ-5 דקות לפני סיום) ולטעום. תתחילי בכרבע כוס עלי שמיר קצוצים. אפשר תמיד להוסיף יותר.
פורים שמח 🙂
מעולה…
איזה כיף, ממש אוהבת שמיר
האם לדעתך אפשר להוסיף גם קוביות ממש קטנות של קישואים או שזה כבר יותר מדי?
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
🌷
כן, אפשר.
היי, קודם תודה רבה על האתר הנהדר, בזכותך אני לא חיה על קוrנפלקס ומקבלת קצת ביטחון במטבח מעבר לחביתות וסלטים (:
לגבי הכמויות- אם אני צריכה כמות כפולה של מרק, פשוט להכפיל את כל המרכיבים?
בברכה
היי ליאור,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
כן, להכפיל את כל הכמויות.
איזה אבקת מרק לשים? (עוף, טעם עוף, בצל)
היי קובי,
עדיף בטעם של עוף אבל אל תקנה במיוחד, שים מה שיש לך.
איך אפשר לעשות משעועית רגילה יבשה ולא קפואה?
תודה
היי,
שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס”מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
תודה על התגובה המהירה!
המרק על האש. עוד שעה יהיה מוכן.
מתכון קל להכנה וטעים ..יצא מוצלח מהפעם הראשונה
תודה רוני, נראה מעולה 🙂
הי.
האם אפשר להוסיף תפו”א ומתי?
אפשר להוסיף תפו”א כשמוסיפים את הגזר. מומלץ לחתוך לקוביות קטנות כדי שיספיק להתרכך.
במה אפשר להחליף את ה-4 עגבניות המגורדות (לצערי, עגבניות/ ירקות חמוצים מבושלים גורמים לי לצרבת לפעמים… 🙃)? האם אפשר להמיר לכוס שעועית נוספת (שארסק אותם בתוך המרק בשביל הסמיכות) עם כף רסק עגבניות? או אולי תפוחי אדמה? או משהו אחר בשביל הסמיכות?
היי אביבית,
את יכולה לשים כוס שעועית נוספת ולרסק אותה למחית בשביל הסמיכות. אם תרגישי שחסר טעם תוסיפי כף נוספת של רסק.
האם ניתן לעשות ללא עגבניות. כמו כן האם ניתן לרסק למרק מחיתי כמו מרק אפונה? תודה
היי מלכה,
פחות מומלץ במקרה הזה לוותר על העגבניות. אפשר לרסק אבל לדעתי זה ייצא סמיך ודחוס מידי.
אם את רוצה מרק שעועית ללא עגבניות את יכולה להכין את מרק שעועית המש ולהמיר את המש בשעועית לבנה.
תודה. עשיתי דומה למש וריסקתי. יצא נהדר
נראה מצוין, תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טעים,סמיך ומפנק. הוספתי גם שמיר בנוסף לסלרי
תודה אדוה 🙂
בבקשה,את השעועית משקית קפואה,אני צריכה לבשל אותה לפני ה מתכון? או שרק צריך להפשיר? תודה!
היי מישל,
אין צורך לבשל לפני, רק להפשיר מעט.
אם אני רוצה להוסיף עוף איך לעשות את זה?
תודה
היי יערית,
לאחר טיגון הבצל מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהחלק החיצוני נעשה לבן. אח”כ ממשיכים רגיל לפי המתכון, מוסיפים עגבניות מגורדות וכו’.
שבוע נפלא 🙂
היי , אפשר לוותר על האבקת מרק ?
כן, שימי יותר מלח.
היי אפרת,
כמה מלח להוסיף במקום אבקת מרק בבקשה?
תודה רבה
כשליש כפית, לפי הטעם.
יצא מעדן.
תודה רבה!
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מקסים
מרק שעועית נפלא ביותר
אשמח לקבל עוד מתכונים
תודה גילי 🙂
היי אפרת, ניתן להוסיף שעועית אדומה ? האם זה קשור או לוותר ?
היי שני,
אפשר לשלב שעועית אדומה יחד עם הלבנה אבל כדאי שהיא תהיה קפואה או מבושלת.
באיזה שלב מוסיפים את השעועית הלבנה והאדומה אם השרתי ובישלתי עד לריכוך שעועית יבשה?
היי אסתי,
אחרי 30 דקות בישול ניתן להוסיף 2 כוסות מהשעועית שריככת ולבשל עוד 10-15 דקות נוספות
בהצלחה, סופש נעים♥
ממש טעים!!!!!!
משפחה מודה לך
שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
תודה ויום מקסים
היי יש לי שעועית בקופסת שימורים, האם אני יכולה להשתמש בה למרק? ואיך בדיוק? אני ממש חדשה בבישולים
תודה!
היי נועה,
אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית משקית קפואה.
יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
בהצלחה 🙂
את התבלינית מוסיפים רק בחמש דקות האחרונות? למה בעצם? האם זה משפיע על הטעם ?
אני לפעמים מעדיפה לתבל בסוף, אחרי שכל הטעמים הטבעיים מתגבשים אבל אפשר להוסיף את התבלינים כבר בהתחלה או לקראת סוף הבישול, זה לא משנה.
במקרה של קיטניות זה משנה בגלל המלח שמקשה אותן ומונע בישול מהיר. את המלח שמים בסוף. ובכל המקרים האתר שלך פצצה. מדויק, פשוט להבנה, ברור לעין, והכי הכי הכי חשוב, הנימוס המופלג שלך והמענה המקצועי על כל שאלה ללא עצלות. שאפו וכל הכבוד. נהנה מאוד מכל המתכונים ותמיד ממליץ בחום.
תודה על הפרגון🙂
וואווו יצא מושלם!!!! תודה!!! אגב אם אפשר להתעניין כמה קלוריות בערך למנה ?
היי גל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בסביבות 200 קלוריות למנה.
היי, אם אין לי שעועית קפואה , אלא יבשה ?
היי אביטל,
שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס”מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
אני מעדיפה להשתמש בשועיעת שרויה 🙂
תודה על מתכון קליל ונהדר שכזה! יצא נפלא!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים
הטעם נהדר. זו פעם ראשונה שאני מכינה מרק שעועית, אמי ז”ל תמיד בישלה. אבא שלי מרוצה, תודה לך על מתכון נהדר
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון והשיתוף.
אבי ע״ה היה עושה מרק שעועית נפלא.מאז שהלך לעולמו לא אכלתי מרק שעועית שנעשה בבית. היום לראשונה עשיתי מרק. הטעם נפלא. איזה כיף. זהו המתכון השני שאני עושה אחרי עוגת הדבש הנהדרת.
תודה
אני שמחה שנהנית מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא טעים מאוד.
השתמשנו בשעועית קפואה מבושלת מה שהיה במקפיא: שעועית מש לבנה, שעועית שחורה, ואפילו קצת פול.
אחלה מתכון!
מעולה 🙂
תודה יהודית ושבוע נפלא
איך מבשלים את השעועית בכלל? אפשר מתכון?
היי רחל,
אם את משתמשת בשעועית יבשה ולא קפואה אז יש צורך להשרות אותה לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס”מ מהשעועית)
אם את משתמשת בשעועית קפואה היא כבר חצי מבושלת וניתן להכין איתה את המתכון.
אחד המרקים!!!
יצא ממש טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
טעים מאוד שמוגש עם אורז לבן ביחד
שלום,
אני מעוניינת להכין את המרק ולהשתמש בשעועית יבשה, כזו שמשרים ואח״כ מבשלים עד ריכוך.
שאלתי: האם ניתן להשתמש בנוזלים בהם בושלה השעועית? קראתי שחלק מהוויטמינים עובר למים בעת הבישול.
תודה מראש על תשובתך,
עינת
כן, אפשר.
היי. אם אני רוצה להוסיף שעוית לבנה שהושרתה לילה שלם, כמה זמן יש לבשל אותה בנפרד לפני שמכניסים למרק?
תודה רבה
היי תמי,
יש לבשל אותה עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי. זה יכול להיות בין שעה וחצי לשעתיים. לפעמים זה לוקח גם יותר (תלוי בסוג השעועית ובטריות שלה).
מצוין. לא צריך להוסיף מילה…
תודה יוסי, שמחה שאהבת 🙂
המרק המועדף על הבנים שלי – מצוין. בגלל שבני לא אוהב גזר אני מרסקת 2 גזרים במקום לחתוך לקוביות. מומלץ מאוד
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירית ויום מקסים
היי אירית,
אזכור זאת אם אי-פעם יתעורר הצורך שאבשל עבור בנך… 😉
האם אפשר להשתמש בגריסים רגילים במקום פנינה?
כן, אפשר.
דבר ראשון תודה ענקית על אתר מעולה!
גיליתי שאין לי פטרוזיליה אחא כוסברה, המרק כבר על האש. להוסיף כוסברה או לא מתאים?
תודה
כן מיכל, אפשר להוסיף כוסברה.
יום מקסים 🙂
אם השריתי את השעועית לילה שלם ( היה מיועד לחמין) אני יכולה לעשות איתה את המרק הזה?
או שחייב שעועית קפואה ומופשרת?
היי יעל,
מומלץ קודם לבשל את השעועית במים בנפרד עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש ב-2 כוסות ממנה למתכון.
שבוע טוב 🙂
היי האם אפשר לשים גריסים רגילים ולא גריסי פנינה?
כן אירית, אפשר.
יום מקסים 🙂
מרק מדהים! תודה
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
נהדר הכנתי הבוקר טעים טעים.
תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
היי.
אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים?
היי מורן,
בגדול אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה.
בכל מקרה, יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה”כ 40 דקות בישול למרק).
למי שמחפש להתרשם בתגובות… מרק מצוין. מומלץ בחום..
ואני בכלל לא משתמשת באבקת מרק ועדיין המרק מתחסל במהירות.
תודה על אתר שתמיד נותן לי מענה ל… מה אכין היום 🙂
תודה אילנית 🙂
חג שמח!
אני תמיד מבשלת שעועית וחומוס שהושרו לילה שלם בכמות גדולה מבשלת כשעתיים ומחלקת לכמה שקיות ומקפיאה וכך תמיד יש לי חומוס ושעועית מוכנים לבישול מרק מהיר או לסלט חומוס או לסלט שעועית
רעיון מצוין 🙂
תודה דבי
היי.
אני רוצה להכין את המרק.
אבל אין לי עגבניות.ולא עגבניות מרוסקות.
רק קופסאות קטנות של רסק עגבניות.אפשר ?
היי ענבר,
פחות מומלץ להכין רק מרסק כי זה מרק. אם זה היה רוטב אז אולי כן.
אפשר להשמתמש בעגבניות שלמות או חתוכות בקופסה. הן לא מרוכזות וחוסכות עבודה
כן גורדון, אפשר.
לכי לקנות עגבניות אחותי זה ממש זול למרות שהממשלה עושקת אותנו ביבי מירי רגב בוזי דוד בן גוריון
הי.
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף תפו”א למרק שעועית, ואם כן אז באיזה שלב
חוץ מזה המתכונים שלך קלים בריאים ונפלאים! יישר כח!
היי ערן,
אפשר בהחלט להוסיף תפו”א. מומלץ לחתוך אותו לקוביות קטנות כדי שיתבשל כמו שצריך. יש להוסיף אותו בזמן שמוסיפים את הגזר, שום והסלרי.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
צריך להשרות את השעועית לפני ההכנה ?
היי איתן,
אם זאת שעועית קפואה אין צורך להשרות אותה לפני. אפשר להשתמש בה כמו שהיא קפואה.
שלום
הוספתי למרק תפוחי אדמה חתוכים, יצא טעים מאד.
מעולה 🙂
תודה נחמה
באמת יש לך זמן לענות על כל התגובות?
אני משתדלת לענות לכולם 🙂
השתמשתי בשעועית אדומה,המרק יצא מעולה
תודה רבה על כל המתכונים המהממים 🙂
טבעוני בריא וטעים 🙂 <3
תודה
אורנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מרק שעועית מדוגם ומדויק. הוספתי עוד חצי כוס שעועית בשביל להוסיף לאורז. הוספתי חצי קוביה תיבולית של קנור שום ופטרוזיליה. תודה על מתכון פשוט וטעים.
מעולה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אבי
מיוחד. איזה אבקת מרק להוסיף
היי אלישבע,
אפשר להשתמש בכל אבקת מרק שיש לך (בטעם ירקות, בטעם עוף וכו’)
יום מקסים 🙂
היי 🙂 תודה על המתכונים המעולים!
רציתי לשאול, אם אני מעוניינת להוסיף גרונות הודו.. באיזה שלב להוסיף אותם?
האם להשתמש במים שאיתם בישלתי את הגרונות למרק?
תודות!
עדי
היי עדי,
את גרונות ההודו יש להוסיף אחרי טיגון הבצל, לטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את העגבניות ולהמשיך כרגיל.
אם בכל זאת את מחליטה לבשל בנפרד את גרונות ההודו אז כדאי להשתמש במי הבישול למרק כי הם מלאים בטעם.
בהצלחה 🙂
הי אפרת
אוף, אין לי עגבניות. מה התחליף?
יש לך עגבניות מרוסקות משימורים?
כן וגם עגבניות שרי
אז מעולה. את יכולה לשים בסביבות כוס עגבניות מרוסקות.
הי,
האם צריך להשרות קודם את גריסי הפנינה?
היי אדוה,
אין צורך להשרות קודם אבל מומלץ מאוד לשטוף את גריסי הפנינה היטב מתחת לברז (בתוך מסננת).
היי אפרת,
כעת אני מכינה את האנטריקוט והירקות,
שאלתי היא , האם לאחר שטגנתי את הבשר,אני מעבירה אותו לירקות וממשיכה את הבישול שלו במחבת הירקות? אם כן , כמה זמן בישול?
היי דיקלה,
נתחי אנטריקוט צריכים טיגון קל אחרת הם מקבלים מרקם צמיגי לכן רק לאחר שהירקות כבר רכים את מעבירה למחבת עם הירקות, מתבלת ומערבבת כדקה לספיגת הטעמים ומיד מסירה מהאש.
בהצלחה ושבת שלום!
כן , הבשר זה 1 לצערי… תזכי למצוות את צדיקה אמיתית!!!!
מכינים עכשיו את הפנקקים שלך….
תודה רבה ולילה טוב
תודה יקירה 🙂
לילה טוב
תיקון…הבשר הוא מס’ 1… מה זה??
אם זה מספר 1 אז זה אנטריקוט והוא מתאים רק לצלייה קצרה ויבשה ולא מומלץ לבשל אותו במרקים (בטוח שזה מספר 1? כי חזה בקר זה משהו אחר)
את יכולה לחתוך אותו לרצועות דקות דקות ולהכין איתו תבשיל ירקות. לטגן בצל במחבת עד להזהבה קלה. להוסיף ירקות כמו גזר חתוך, פלפלים, פטריות וכו’ ולבשל עד שהם מתרככים.
במחבת נפרדת לטגן עם מעט שמן את נתחי האנטריקוט כדקה מכל צד ואז להוסיף אותם למחבת הירקות ולתבל ב 2-3 כפות רוטב סויה, 2-3 כפות צ’ילי מתוק, כף שטוחה סילאן ומעט פלפל שחור.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
ערב טוב אפרת היקרה,
אולי תעזרי לי…הצילו..
אין לי שעועית לבנה,יש לי שעועית אדומה ,האם אפשר? דבר שני , אני רוצה להוסיף גם בשר,ויש לי בשר חזה בקר טרי( פעם ראשונה שאנחנו קונים את זה, אני לא יודעת למה הבשר הזה מתאים ואיך מבשלים אותו, והאם הוא שומני או מזכיר את הצלי כתף שזה מה שאנו אוכלים בדר”כ) אשמח שתעזרי לי,אני באמצע בישולים לשבת ולא יודעת מה לבשל.תודה מראש.
היי דיקלה,
יש לך שעועית אדומה יבשה, מושרית או מבושלת? אם היא מבושלת את יכולה להשתמש בה למתכון כרגיל במקום השעועית הלבנה. אם היא יבשה, זאת בעיה כי צריך להשרות את השעועית לפחות לילה לפני שימוש. אם היא הושרתה אז יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש בה למתכון.
את נתח הבשר שיש לך את יכולה לטגן משני הצדדים כדי ל”סגור” אותו (רק עד שמשנה את הצבע). לאחר מכן לשפוך עליו מים רותחים עד לכיסוי ולבשל על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. לסנן מהמים ואז לבשל במרק. הבישול הוא ארוך ולכן אם יש לך שעועית שהושרתה ועדיין לא בושלה את יכולה לבשל יחד אבל קחי בחשבון שזה יכול להיות 2-3 שעות בישול וכל פעם יש לוודא שיש מספיק מים ושהם לא מתאדים.
בהצלחה 🙂
שלום וברכה, האם אפשר להוסיף אורז במקום הגריסי פנינה ואם כן כמה ומתי. תודה רבה.
כן דינה, אפשר להוסיף אורז יבש כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
אם זה אורז מבושל יש להוסיף אותו 5 דקות לפני הסוף.
שבת שלום 🙂
היי,
האם אפשר להשתמש בגריסים רגילים ולא בגריסי פנינה? זה משנה את הטעם של המרק?
בתודה!
כן רונית, אפשר. הטעם נשאר אותו טעם 🙂
הכנתי אתמול. יצא מעולה! לא היו לי גריסים וגם לא סלרי, כך שאני בטוחה שיכול היה לצאת אפילו יותר טוב… אבל באמת נהנינו מכל כף 🙂 תודה!
תודה קרן, שמחה שנהניתם 🙂
אין התיחסות כמה זמן לבשל שעועית שנקנתה יבשה .
ב. מתי מוסיפים את השעועית לא מצוין בכלל
היי משה,
אם זאת שעועית יבשה, יש להשרות אותה במים לפחות 3 שעות (עדיף לילה לפני).
אח”כ לבשל אותה במים רותחים בלי להוסיף מלח עד שהיא מתרככת (הזמן משתנה בין סוגי השעועית הלבנה ויכול לקחת בין שעה וחצי ל3 שעות).
שימוש בסיר לחץ יכול לזרז את משך הבישול משמעותית.
רק לאחר שהיא מתרככת ניתן להשתמש בה למתכון, ואז מוסיפים אותה לאחר המים הרותחים והרסק (מצוין במתכון).
יום נפלא 🙂
נשמע מעולה אנסה זאת מחר. כמה הערות.
אישית אני מעדיף לבשל את השעועית לבד אחרי שהושרתה במים למשך לילה שלם ולא להשתמש בשעועית שבושלה תעשייתית.
אני לא אוהב מרקים שהנוזל שלהם מימי ולכן אוסיף כוס נוספת שאבשל בנפרד ובמקל ריסוק ארסק את השעועית ואערבב זאת בנוזל המרק. מניסיון זה מוסיף המון לכל מרק.
בכל מקרה תודה על המתכונים הנפלאים שיש באתר הזה.
תודה אריה ושבת שלום 🙂
נראה נפלא וינוסה בקרוב מאוד. רק האם זמן הבישול במרק לא ארוך מדי לשעועית שכבר מבושלת? היא לא תתפורר? האם לא כדאי להכניס אליו שעועית לא מבושלת (שהושרתה) ולבשל אותה כבר בתוך המרק?ממה שזכור לי שעועית מושרית מתבשלת לי בערך תוך שעה. תודה מראש! 🙂
היי ויפי,
השעועית הלבנה משקיות קפואות מבושלת אבל לא לגמרי. היא עדיין קצת קשה ויש להמשיך לבשל אותה לפחות עוד 20-30 דקות עד שהיא מתרככת לגמרי. מאחר והמרק מכיל עגבניות ורכיבים נוספים, המרק יותר טעים ככל שמבשלים אותו יותר זמן ואין חשש שהשעועית תתפרק. לדעתי לשעועית יבשה שהושרתה ייקח הרבה יותר זמן להתבשל (כשעתיים-שלוש, אם הבישול הוא בסיר רגיל ולא בסיר לחץ).
בשלב הטיגון כדאי להוסיף תפוחי אדמה קצוץ לריבועים קטנים ,בנוסף לאחר הזהבה קלה יש להוסיף גזר מגורר ורק לאחר 3 דקות לעבור לשאר השלבים כמצוין.
תודה על השיתוף, נשמע מעולה 🙂
יום נפלא!
הי אפרת…
כ”כ עשית לי חשק להכין מחר את המרק..
אבל ממש בא לי להוסיף לו בשר..
אני לא מבינה כלל בבשרים.. איזה את ממליצה לקנות? ומה תהיה צורת הבישול??
תודה רבה!!
היי יהודית,
את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס’ 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים:
חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל”סגור” את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן שופכים על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו למרק השעועית לאחר טיגון העגבניות המגורדות. את מי הבישול של הבשר אין לשפוך וכדאי להשתמש בהם למרק (במקום מים רותחים או בנוסף).
בהצלחה 😉
היי
אם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה, האם להוסיף יחד עם הגזר?
תודה
כן צליל. ממליצה לחתוך לקוביות קטנות.
ערב טוב,
שכחתי להפשיר את השעועית… 🙁
אני יכולה לבשל עכשו ככה את המרק?
כן שושי, אין בעיה 🙂
כמה פשוט ככה מדהים!
נטרף ע”י חברים ומשפחה ישר מהסיר, ואחותי אפילו אמרה שזה המרק הכי טעים שאכלה בחיים. יש לציין שהשתמשתי בחצי כף פפריקה אדומה כך שיצא מעט חריף ומאוד טעים לדעת כולם. תודה על מתכונים נהדרים
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה דיינה וערב נעים 🙂
הכנתי את המרק לפי ההוראות והשתמשתי בחצי קופסה של עגבניות מרוסקות יוצא כ-200 גר. הוספתי בסוף עוד לפחות חצי ליטר מים רותחים כי מידי סמיך. יצא מרק חורפי וטעים. לאחרונה התחלתי לבשל מתכונים נוספים מהאתר כמו אורז ובורגול ואורז עם ירקות. קל וטעים. בהחלט אקח עוד מתכונים מהאתר
תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא!
היי לא יודעת אם הודעתי הקודמת התקבלה רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בשעועית בובס כוס ושעועית אדומה כוס??
היי מירב,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יש לבשל במים רותחים את שני סוגי השעועית עד לריכוך ואז להשתמש בהם למתכון.
בהצלחה 😉
יש מתכון למרק עם קמח מוצלח?
היי מלכה,
מה הכוונה מרק עם קמח?
יצא מדהים! חן חן לך
תודה חגי, שמחה לשמוע!
היי אפשר להוסיף בשר?
כן, אפשר בהחלט 🙂
היי,
המתכונים שלך מעולים אני נהנית כל פעם מחדש… האם אפשרי להחליף את הפיטרוזיליה בכוסברה?
תודה אביבית 🙂
כן, אפשר להמיר בכוסברה.
מעוניינת במתכון של מרק שעועית לבנה ללא רסק או עגבניות מרוסקות…ובלי בשר…
תודה ציפי
הי,שאלה… העצה שפורסמה מטה לגבי שעועית בקופסה ברוטב עגבניות זה במקום העגבניות שצריך לרסק?
היי רוית,
אפשר להשתמש בקופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות במקום העגבניות המרוסקות למרות שלדעתי יותר טעים לסנן את השעועית מהרוטב שבקופסה (לא להשתמש בו) ולרסק עגבניות טריות כי לפעמים הרוטב שבקופסת השימורים יכול להשאיר טעם לוואי במרק.
שבת שלום 🙂
הי, הייתי אתמול באמצע ההכנה ולא הספקתי להודות על תשובתך המהירה. את נפלאה! והמתכונים שלך קלים וטעימים להפליא. המטבח היה עבורי במשך שנים “מחוץ לתחום” ובזכותך אני ניגשת אליו בהנאה מרובה. באשר למרק, הכנתי בהמלצתך עם שעועית קפואה ולא מקופסה. יצא מושלם! תודה על הכל
תודה רוית! כיף גדול לשמוע 🙂
אתר מעולה משתמשת בו הרבה
האם ניתן להוסיף שעועית לבנה גדולה שהושרתה במים ללילה ובושלה ?
ענבל
תודה ענבל 🙂
כן, אפשר בהחלט.
אפשר להשתמש השעועית אדומה?
היי נועה, עדיף להשתמש בשעועית לבנה או לפחות לשלב חצי כמות לבנה וחצי אדומה.
שבת שלום 🙂
שלום, אם מוסיפים איטריות, מתי כדאי להוסיף?
היי אביה,
כדאי להוסיף 10-15 דקות לפני הסוף.
אין מנה יותר מנחמת כשחולים מהמתכון שהבאת כאן.
מנה מצויינתת!! תודה רבה לך !
הגרון שלי מודה לך !!
היי בר,
שמחה שנהנת מהמרק!
רפואה שלמה 🙂
לא הבנתי איך לעשות את השעועית ? אני קונה חבילה של סוגת . אז קודם כך אני צריך לבשל את זה ? איך מבשלים את זה?
היי ברק,
עדיף להשתמש בשעועית מבושלת משקית קפואה כי זה חוסך המון זמן אבל אם אתה רוצה להשתמש בשעועית יבשה אז מומלץ להשרות את השעועית קודם במי ברז למשך לילה. לאחר מכן לבשל אותה במים רותחים – מניחים את השעועית בסיר וממלאים את הסיר במים באופן שיכסה את השעועית ב10 ס”מ לפחות (כי השעועית סופחת המון מים תוך כדי בישול). מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (בסביבות שעה-שעה וחצי של בישול). במשך זמן זה יש להוסיף מים רותחים במידת הצורך.
למתכון- יש להשתמש ב2 כוסות שעועית מבושלת. את השעועית שנשארה כדאי לשים בשקית ולהקפיא כדי שפעם הבאה זה יחסוך לך את כל הבישול המקדים.
בהצלחה 😉
היי אפרת,
מכל הבישולים הנהדרים דרך המתכונים המעולים שלך נגמר לי הבצל חח..
אפשרי לוותר עליו?
הבצל כל כך מוסיף (לכל מרק) כך שאני לא יודעת מה לומר 🙂
אם יש לך דרך להשיג לפחות איזה אחד זה יהיה מצוין. אם לא, תכין בלי אבל תזכור שזה יכל להיות יותר טעים 😉
תודה רבה! מעדיף להקשיב לעצותייך.. ואני איתך, בצל מוסיף.
אלך לקנות תכף כמה 🙂
שבת שלום 🙂
הכותרת – מתכונים ב-10 דקות. הבישול
50-60 דקות ועוד 5 נוספות!!!!!
יש לכם בעיה בחשבון
היי מאיה,
זה מתכונים ב10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה ובישול.
הי האם אפשר להשתמש שעועית מקופסת שמורים?
היי ולנטינה,
אפשר רק רצוי לשטוף לפני את השעועית מהנוזלים ולסנן, כדי שלא יהיה טעם לוואי.
בהצלחה 🙂
תודה רבה
מדהים! עם קרוטונים תוצרת בית מלחם שחור מעדן!
שמחה שאהבת אדית!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי בשלישי האחרון ויצא מהמם! כל כך עשיר בטעם וכמובן מזין מאוד! ממליצה לא לוותר על הגזר והגריסים. נחמד לארוחת ערב חמה בחורף.
תודה שרון!
יום מקסים 🙂
מ ע ו ל ה ! 🙂 תודה
תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂
שלום
האם אפשר להשתמש בשועית לבנה קשה שעברה השרייה במשך כל הלילה?אם כן האם צריך לבשל אותה קודם?
היי שמואל,
אפשר אבל כדאי לבשל אותה קודם בנפרד עד שהיא מתרככת ואז להכין איתה את המרק.
הכנתי היום ויצא מדהים! כדאי להוסיף גם כפית סוכר לאזן קצת את החמיצות. מרק עשיר, מזין ועשיר בטעמו! תודה על עוד מתכון מנצח! המשך יום מקסים לכולנו
היי שרון,
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
מרק מעולה ותיבול מדויק! אני שמתי כף רסק עגבניות, לדעתי זה מספיק
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ויום מעולה!
היי, נשמע טוב! לכמה מנות מספיקה הכמות שמתוארת כאן? אני בדרך כלל מעדיפה לעשות סיר גדול ולכן תוהה אם לעשות כמות כפולה ממה שכתוב.
תודה
היי מורן,
הכמות מספיקה לכ-4 מנות. כמובן שאת יכולה להכפיל כמויות במידת הצורך.
המשך יום נפלא!
היי, נראה אחלה. יש מצב להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים במקום העגבניות המגורדות?
אם כן, האם קופסה אחת תספיק?
היי שרון,
את יכולה. שימי כ 3/4 כוס עגבניות מרוסקות.
היה מצוין!
פעלתי לפי ההוראות ויצא כל כך טעים שאני לא מפסיקה לפרסם את המתכון לכולם 🙂
תודה!!!
תודה שיר! שמחה לשמוע 🙂
היי, כמה מים לשים?
היי,
4-5 כוסות מים, לפי הסמיכות שאוהבים.
מקסימה בעיניי התגובה המהירה! תודה! 🙂
יצא מעולה!!!
אתמול סיר והיום עוד סיר….
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שמים תבלינים רק אחרי שעה של בישול או מיד אחרי עירבוב הגריסים?
היי שרון,
את התבלינים מוסיפים רק אחרי שעה של בישול.
יצא לי ממש טעים אבל מה שכן הגזר לא הכי רך וזה קצת הורס..למה לדעתך?
היי הדר,
אולי חתכת את הגזר לפרוסות עבות ולכן זה לא הספיק להתבשל?
פעם הבאה כדאי לחתוך לפרוסות יותר דקות או לקוביות קטנות ואז זה יתבשל מהר.
בכל אופן שמחה שיצא טעים 🙂
יצא טעיםםם !!! ממש מוצלח (:
תודה שלהבת, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להשתמש בשעועית לבנה יבשה שהושרתה במים לילה שלם?
היי אורטל,
אפשר אבל יש לבשל את השעועית בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואח”כ להכין את המתכון כרגיל.
לדעתי חייבים קצת סוכר להפחתת החמיצות
יצא מ-ו-ש-ל-ם !!!
תודה אורית, איזה כיף לשמוע!
שבת שלום 🙂
עשיתי ויצא מאד טעים. תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
תודה רבה על תשובתך, רציתי גם לשאול אם אפשר לרסק את המרק והאם אפשר להקפיאו?
אגב יש לך קטגוריה של מאכלים דיאטטים לגמרי? הרבה תודה!
היי דבי,
כל עוד אין במרק תפוח אדמה אין בעיה להקפיא אותו בתוך כלי סגור היטב. אפשר לרסק או לטחון את המרק אם אוהבים (קחי בחשבון שהוא יהפוך לסמיך אבל תמיד אפשר לדלל אותו ע”י הוספה של מים רותחים).
כרגע המתכונים הבריאים והדיאטטיים הם תחת אותה קטגוריה. אני מקווה בהמשך לפתוח שתי קטגוריות נפרדות (בריאים לחוד ודיאטטיים לחוד).
יום נפלא 🙂
היי!! איך זה דיאטטי, עם השעועית? תודה רבה!
אהה!!! הבנתי! (בסוף גם אני תופסת) שעועית קפואה! אבל מה בקשר למרק עדשים איך זה דיאטטי? תודה!
האם חייבים לגרד את העגבניות או אפשר לרסק? (בלנדר יד) תודה!
היי דבי,
כן, אפשר לרסק את העגבניות.
המתכונים בקטגוריה זו הם דיאטטיים-בריאים ולכן מרק עדשים נמצא שם 🙂
מה לעשות כשעומדים להשתמש בשעועית יבשה ?
היי דוד,
אם משתמשים בשעועית יבשה יש צורך להשרות את השעועית במים לפחות 8 שעות.
לאחר מכן יש לבשל במים רותחים עד שהשעועית מעט מתרככת. אם יש לך סיר לחץ זה חוסך את משך הבישול.
לאחר מכן ניתן להכין את המתכון כרגיל.
בהצלחה 😉
היי תודה רבה על המתכון פשוט קל וטעים=]
מי שרוצה לקצר תהליכים ויוצא גם ממש טעים אני לוקחת קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבנים במקום הקפוא ויוצא נהדר=]
רעיון מעולה וחוסך זמן 🙂
תודה מרב וחג שמח!
תודה ומתחייבת לעדכן אחרי שאכין
אפשר לוותר על הפטרוזיליה והכמון?לבשל בסיר קטן או גדול?כמה זמן להפשיר את השעועית?
היי שרון,
את יכולה לוותר על הפטרוזיליה. הכמון מוסיף טעם ומשתלב מצוין עם מרק שעועית אבל אפשר להכין גם בלי.
אם יש לך סיר בינוני זה מצוין. מספיק להפשיר את השעועית 10 דקות לפני.
המרק נראה מעולה-ב”ה ממתכננת להכין ביום שישי .
לפי הנבתי-את התיבולל שמים רק לאחר שהשעועית בושלה 50 דקות?
אם אני רוצה להוסיף גרונות הודו -מתי שמים ? והאם הבישול אז מתארך?תודה
היי ענת,
נכון, מתבלים בסוף.
ולגבי הגרונות, תוסיפי אותם אחרי טיגון הבצל. תטגני אותם כחצי דקה מכל צד ואז תוסיפי את שאר החומרים כפי שרשום (עגבניות מגורדות וכו’). זמן הבישול נשאר אותו זמן.
יום נפלא!
תודה, ואם משתמשים בשעועית משקית קפואה כמה זמן צריך לבשל אותה?
הי שרון,
אין צורך לבשל אותה לפני כי היא כבר אמורה להיות מבושלת. רק להפשיר מעט ולשים במרק (המרק מתבשל כשעה וזה מספיק לשעועית).
שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בשעועית לבנה לא משקית קפואה וכמה זמן צריך לבשל אותה?
היי שרון,
כן בטח. צריך לבשל את השעועית לפני בלי להוסיף מלח עד שהיא מתרככת (הזמן משתנה בין סוגי השעועית הלבנה ויכול לקחת בין שעה וחצי ל3 שעות).
מומלץ גם להשרות את השעועית לפני במים לפחות 3 שעות.
שימוש בסיר לחץ יכול לזרז את משך הבישול משמעותית.