שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 8-10 מאפינס

סוג: פרווה/חלבי

מצרכים להכנת המאפינס:

1 ביצה

1/4 כוס (50 ג’) סוכר

1/3 כוס (66 ג’) שמן

3 כפות (75 ג’) ממרח השחר העולה (לגרסת פרווה ניתן להשתמש בממרח פרווה)

1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים

1 כוס (140 ג’) קמח תופח




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבניות מאפינס (3/4 מגובה השקע) ואופים במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מצרכים ואופן הכנת הציפוי/קרם:

*להכנת ציפוי בטעם שוקולד: מערבבים בקערית 2 כפות גדושות ממרח השחר עם כף מים רותחים עד לקבלת ממרח מעט נוזלי יותר. מורחים על המאפינס לאחר האפיה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בטמפ’ החדר במקום קריר ומוצל.

*להכנת קרם/קצפת: מקציפים בקערה מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל) במשך כדקה ולאחר מכן מוסיפים 2 כפות ממרח השחר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר שהמאפינס מתקררים לטמפ’ החדר מזליפים את הקרם מעל העוגות. שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שוקולד ממכרותעוגיות שוקולד ממכרות
רולדת בצק פריך רולדת בצק פריך
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
טל (13:48 14.07.2024)

אפרתי תודה על המתכון.
למחוסרי הטיקטוק, תוכלי לפרסם פה את המתכון שלך לסופלה השחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 14.07.2024)

היי טל🙂
המתכון נמצא כאן – עוגת השחר

avatar
טל (17:24 14.07.2024)

תודה על המענה יקרה. לא הייתי מצליחה להגיע לזה לבד 🙂

avatar
אפרת לבנט (14:51 26.01.2024)

היי אפרת,
למה להכנת קרם השוקולד צריך לעטוף את המאפינס בניילון נצמד? מה זה נותן? אפשר לוותר על זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:16 26.01.2024)

מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד כי זה עושה אותה יותר רכה ועסיסית.
אפשר לוותר על זה.

avatar
כרמית (15:16 14.01.2022)

מוצלח ביותר.בשביל השחיתות,שמתי עוד כפית בערך של שוקולד,לפני ההכנסה לתנור.הילדים ליקקו את האצבעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 14.01.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
שירי (09:07 16.07.2021)

היי אפרת, המתכון מעולה והמאפינס ממש טעימים אבל אני רוצה לנסות להכין אותם בלי גלוטן ואין לי מושג איך להתחיל… מלבד קמח בלי גלוטן צריך להוסיף עוד משהו כדי שהוא יתפח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 16.07.2021)

היי שירי,
ממליצה לך להשתמש בקמח ללא גלוטן של “כרגיל” או “תמי”.
בנוסף, על כל כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפייה.
בהצלחה!

avatar
טל (13:53 30.05.2021)

הי אפרת, תודה רבה! יש לך אולי מתכון לממרח שוקולד ביתי שאפשר למרוח על רולדות במקום שוקולד השחר (ואז למנן את כמות הסוכר)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 30.05.2021)

היי טל,
את מתכוונת לעוגיות מגולגלות, כן?
אין כרגע מתכון לממרח שוקולד, אבל יש 3 מתכונים לציפוי שוקולד.
את יכולה להכין אחד מהם ולמרוח על הרולדות, זה נעשה ממש כמו ממרח באפייה.😊

avatar
טל (18:40 30.05.2021)

תודה רבה!

avatar
סיגי (18:43 21.05.2021)

אפרת הי, מתכון מושלם !!! טעים בטירוף !!! מדהים איך שבזמן ממש קצר, מקבלים קינוח מעולה !!! אני חייבת לציין כי מאז שהכרתי את האתר שלך וניסיתי כבר הרבה מתכונים, שכולם הצליחו, אני נכנסת כל הזמן רק לאתר שלך כי המתכונים בו מוסברים היטב ומאוד מדויקים. הביטחון שלי במטבח עלה 🙂 המון תודות מכל הלב. שבת מבורכת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 21.05.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר, זו המטרה!
תודה לך על השיתוף סיגי ושבת שלום🌺

avatar
איילת (07:20 30.06.2020)

הי אפרת,
קודם כל חייבת לך תודות על המתכונים המעולים! אנחנו ממש מתענגים עליהם 🙂
האם ניתן להכין כקאפקייקס? בתבניות קרטון של קאפקייקס?
תודה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 30.06.2020)

כן בטח 🙂

avatar
תמר (12:50 19.01.2020)

היי אפרת
הכנתי עם ממרח פסק זמן ויצא מעולה
תודה רבה!!
ושאפו על האתר המחודש!
נראה מעולה, נח ומאיר עיניים
תמר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 19.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר ❤️

avatar
ליאת חן (21:00 3.09.2019)

אלופה!! הילדים חפרו על עוגת שוקולד. לא היה לי שוקולית ולא קקאו. רק ממרח . יצא מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 3.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאת

avatar
Layla (20:17 22.08.2019)

שלום, הכנתי בעבר את הקאפקייקס יצאט מושלמים. לאחרונה, ניסיתי להכינם שוב אבל הקצפת לא משנה כמה זמן מקציפה נשארת נוזלית. אשמח לדעת אם יש לך אולי פתרון לזה.תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 22.08.2019)

חשוב שהקצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה אחרת ההקצפה עלולה שלא להצליח (אפשר אפילו להכניס את מיכל הקצפת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה). בנוסף, אפשר להוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל. זה אמור להסמיך את הקרם.

avatar
איילת (05:09 26.05.2019)

מתכון מעולה!!! הכנתי פרווה, עם קמח כרגיל ללא גלוטן, בלי קצפת או קרם. כוווולם זללו. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 26.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת ושבוע מקסים

avatar
סבתא מיזולדה (14:14 15.05.2019)

קאפקייקס. מאפין זה סוג של לחמניה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 15.05.2019)

מאפינס יכולים להיות גם מלוחים וגם מתוקים.

avatar
אהובה (16:55 28.03.2019)

האם התבנית הזאת טובה

ואם כן כמה כפות בערך לשים?

תודה על אתר מקסים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.03.2019)

כן. תשמני אותם היטב ותמלאי כמעט עד הסוף (תשאירי כחצי ס”מ).
אם יש לך מנג’טים מנייר את יכולה לשים בכל שקע ולצקת לתוכם את הבלילה ואז אין צורך לשמן.

avatar
אילנה. (15:40 15.01.2018)

דחוף!! אם שמתי כבר חצי כוס שמן במקוםשליש, מה לעשות??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 15.01.2018)

לא נורא, תמשיכי כרגיל.

avatar
אנסטסיה (19:46 25.09.2017)

היי תגידי לי בבקשה עם אני רוצה להחליף את המים בחלב זה אפשרי או שלא כדאי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 25.09.2017)

אפשרי.

avatar
דיקלה (14:28 25.06.2017)

עשיתי בתבנית אינגליש,יצא טעים אך פירורי משהו.
למה זה קרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 25.06.2017)

היי דיקלה,
הסיבה היא שיש ביצה אחת במתכון וכשמכינים בתבנית גדולה יותר אז העוגה יוצאת יותר מתפוררת. פעם הבאה אפשר פשוט להוסיף ביצה נוספת.
שבוע נפלא 🙂

avatar
קרינה (08:49 14.03.2017)

היי אפרת,
יש ממרח שוקולד פרווה של עלית האם ניתן לשתמש איתו והכול נישאר אותו הדבר לפי המתכון נכון?ולגירסה חלבית אני אשתמש בממרח של צ’וקטה או של נוטלה ראיתי בתגובות שאפשר להישתמש איזה יופי חייבת להכין.
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:51 14.03.2017)

כן, אפשר בהחלט.
בהצלחה 🙂

avatar
מיכל (18:22 14.12.2016)

חיפשתי מתכון פשוט וקל לקאפקייקס כדי להכין עם תלמידה, הכנו, קישטנו והיה לנו ממש יום של כיף!!!
תודה גדולה (על כל האתר הנפלא)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 14.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אורטל (12:07 9.11.2016)

מתכון מדהים!! הכנתי אתמול בלילה אחרי יום קשה עם הילדים… זה בדיוק מה שהייתי צריכה!! טעם מושלם בכלום עבודה!
הוספתי קצת שוקולד צ’יפס לבן בחלק מהמאפינס בשביל הצבע.. תוספת מצוינת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 9.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה אורטל ויום מקסים 🙂

avatar
נטלי (16:15 2.11.2016)

צהריים טובים
איפה ניתן לשמור את הקאפקייקס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:53 2.11.2016)

היי נטלי,
אפשר לשמור מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל. חשוב לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.

avatar
רפי (14:33 11.10.2016)

לא צריך להכפיל כמות ביצים רק ביצה 1 מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 11.10.2016)

לתבנית אינגליש קייק אחת זה מספיק. אפשר להוסיף ביצה נוספת כדי להעניק יותר נפח ושהעוגה תהיה יותר יציבה.

avatar
רפי (14:14 11.10.2016)

אפשר לקבל את המתכון לעוגה זו לתבנית אינגליש קייק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 11.10.2016)

היי רפי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. יש לשמן את התבנית לפני ולאפות במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
מרים (14:46 5.08.2016)

המתכון של המאפינס עם השוקולד…על הפנים!!!! הכנתי אתמול לפי ההוראות והכל גלש החוצה וטפטף בכל התנור ממש מעצבן ומרגיז

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 5.08.2016)

היי מרים,
זה לא בגלל שהמתכון לא טוב. זה בגלל שכנראה מילאת את השקעים עד הסוף במקום עד 3/4 מהגובה כמו שרשום.

avatar
מאיה (14:03 6.07.2016)

היי

כאשר אני מכינה קאפקייקס ורוצה להכין מעל קרם – האם צריך לנפי כן למרוח סירופ שוקולד או שאפשר ישר לצקת את הקרם על העוגה היבשה ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 6.07.2016)

היי מאיה,
לא חייבים למרוח קרם לפני. אפשר לצקת את את הקרם ישירות על העוגה רק חשוב קודם לצנן אותה לטמפ’ החדר אחרת הקצפת תימס.

avatar
אפרת מרקוביץ (13:56 29.06.2016)

היי, חיפשתי אתמול משהו לעשות עם ביצה אחת וניסיתי את המתכון.
למרות שהוא נראה כמו כל מאפין רגיל- יצא פשוט מושלם! רך (אבל לא מדי) ופשוט טעיייייימי! 🙂
מתכון פשוט ולא טעים- מדהים!
כל מי שקורא את הביקורת ומתלבט אם להכין- אני ממליצה בחום 🙂
תודה רבה וחופש מקסים ♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 29.06.2016)

היי אפרת,
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ וחופשה מהנה 🙂

avatar
רעות (22:06 31.01.2016)

חיפשתי מתכון טעים וקל ליומולדת של בני בגן. נסתי אותו לפניי והוא מוצלח ,טעים וקל להכנה . תודה רבה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 31.01.2016)

שמחה לשמוע רעות 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
הדס (20:37 12.01.2016)

הכנתי גם בתבניות קטנטנות של עוגות (בגודל של בערך 2 מאפינס) וגם כעוגה (תבנית רגילה) ואומנם הייתי צריכה לעוגה פי 2 בלילה אבל יצא מעולה!
דרך אגב, כל המתכונים באתר פשוט מצויינים! לא עוזבת ומשתמשת רק באתר הזה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 12.01.2016)

תודה הדס, אני ממש שמחה לשמוע 🙂

avatar
תמי (20:59 25.10.2015)

אפשר להשתמש בנוטלה במקום בשחר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 25.10.2015)

כן תמי, אפשר.

avatar
מאיה (17:48 24.10.2015)

היה טעים מאוד יצא מעולה הכנה קלה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:13 24.10.2015)

שמחה לשמוע מאיה 🙂

avatar
בחורה (21:01 29.09.2015)

הרגע הכנתי את המתכון ועשיתי אותו בלי לחלק למאפינס אלא בתור עוגה. היא מעולה!! מומלץ לאכול ישר אחרי שיוצאת מהתנור כשהיא חמה. תודה רבה על המתכון!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 29.09.2015)

אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מאיה (15:16 27.09.2015)

היי,
האם גודל הביצה משנה לשים m או L?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 27.09.2015)

היי מאיה,
את יכולה לשים מה שיש לך ואם יש לך כמה סוגים, תמיד עדיף לשים ביצה גדולה.
חג שמח 🙂

avatar
טובה (19:22 19.09.2015)

האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום ממרח השחר?
בברכה
טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 19.09.2015)

היי טובה,
לא ניסיתי אז אני לא יודעת אבל אני חייבת לציין שזה נשמע מעניין. אפשר להוסיף לזה גם חצי כפית אבקת קינמון.
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 😉
שבוע טוב

avatar
כרמית (12:26 12.09.2015)

יצא מעולה המאפינס
תודה רבה על הנחיות מדויקות.
שנה ובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 12.09.2015)

שמחה לשמוע כרמית 🙂
חג שמח ושנה טובה!

avatar
אסתי (11:03 3.09.2015)

הבת שלי (בת 12) הכינה לבד ויצא מעולה! ממש טעים
בכלל אנחנו מאד אוהבים את האתר שלך ומתשתמשים בו המון ויוצא מצוין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 3.09.2015)

מעולה!
תודה אסתי, אני מאוד שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרון (02:18 2.09.2015)

היי, אני נהנית מהמתכונים שלך, אז קודם כל – תודה!
האם הבלילה אמורה לצאת גושית?
השתמשתי בקמח תופח שתאריך פג התוקף שלו הוא באפריל, אך היה במקרר במשך כל הזמן הזה.
כשניפיתי אותו לא ראיתי שום דבר חריג.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 2.09.2015)

שמחה לשמוע שרון 🙂
הבלילה לא אמורה לצאת גושית, במיוחד אם ניפית את הקמח. מוזר.
איך המאפינס יצאו לאחר האפיה?

avatar
שרון (19:43 2.09.2015)

טעימים ולא היו בינתיים תופעות מוזרות בבטן.
אני מניחה שזה ישאר כתעלומה לנצח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 2.09.2015)

אם זה יצא טעים נוכל לחיות עם זה 😉

avatar
רז (15:38 7.08.2015)

יצא מעולה שבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 7.08.2015)

שמחה לשמוע רז!
שבת שלום 🙂

avatar
דנה (15:52 23.07.2015)

אוקיי תודה רבה 🙂 מקווה שיצא טוב

avatar
דנה (15:46 23.07.2015)

הבלילה אמורה לצאת שומנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 23.07.2015)

היי דנה,
מה הכוונה שומנית? הבלילה אמורה לצאת מעט נוזלית. יכול להיות שהיא נראת שומנית מאחר ויש בה שמן וממרח שוקולד שגם הוא מעט שומני בפני עצמו.

avatar
קורל (15:21 23.07.2015)

היי יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל+ אבקת אפיה ? אם כן מהן הכמויות ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 23.07.2015)

כן בטח קורל. כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 😉

avatar
קורל (15:29 23.07.2015)

תודה על המענה המהיר 🙂
יש לי שאלה נוספת במידה ואני משתמשת במנג’טים יש צורך לשמן אותם או שפשוט עדיף לשים ישר בתבנית שקעים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 23.07.2015)

עדיף לא להכין במנג’טים מנייר דק (כמו אלה בתמונה) אלא להשתמש בתבנית שקעים קשה כמו סיליקון, מתכת, אלומיניום (חד פעמי) או כוסות נייר (מנייר קרטון) כדי שהתערובת תחזיק מעמד בשקע. אחרי האפיה, אפשר לשים כל מאפינס במנג’טים מנייר דק להגשה יפה.
בכל מקרה יש צורך לשמן את תבנית השקעים לפני שאת יוצקת לתוכה את הבלילה.

avatar
מיכל (12:28 25.06.2015)

היי
רציתי לדעת האם ניתן לעשות ללא גלוטן עם קמת כרגיל או קמח תמי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 25.06.2015)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שעם קמח תמי זה ייצא בסדר 🙂

avatar
נטע (08:55 8.06.2015)

היי , לכמה מאפינסים מספיקה הכמות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 8.06.2015)

היי נטע,
8-10 מאפינס, תלוי בגודל השקעים.
יום נעים 🙂

avatar
רונית (19:18 8.05.2015)

פשוט מעולים.כבר הפעם המי יודע מה שעושה .טעים טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 8.05.2015)

שמחה לשמוע רונית 🙂
שבת שלום

avatar
מיטל (15:20 5.05.2015)

היי שוב ותודה על התשובה מה יהיו הכמויות ל12 מאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:28 5.05.2015)

הי מיטל,
הכמויות יהיו: ביצה גדולה, שליש כוס סוכר, חצי כוס שמן, 4.5 כפות ממרח השחר, 3/4 כוס מים רותחים, כוס וחצי קמח תופח.

avatar
מיטל (19:41 4.05.2015)

שלום רב יש לי תבנית מאפינס של 12 שקעים איך אני יכולה להכפיל כמויות? מה יהיו הכמויות החדשות ? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 4.05.2015)

היי מיטל,
את רוצה כמות של 12 מאפינס או כמות כפולה?
אם תכיני לפני המתכון לדעתי הכמות תספיק למלא 10 שקעים. אם תכפילי אז תצא כמות כפולה (של 18-20 מאפינס).

avatar
ויקטוריה (10:45 30.04.2015)

רוצה לעדכן שהכנתי עוגה בתבנית גדולה-
עשיתי את המתכון פי 4 כמויות ואפיתי ב 170 מעלות במשך 40 דקות ויצאה עוגה אווירית וטעימה מאוד! 🙂 תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 30.04.2015)

מצוין! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויקטוריה ויום נעים

avatar
מיכל (10:41 19.04.2015)

עשיתי את המתכון פעמיים
פעם אחת כמו שהוא ופעם שנייה היום בבוקר הוספתי 2 בננות שנשארו לי ובשתי הפעמים יצא מעולה וממש טעים ופשוט התחסלו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 19.04.2015)

מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
מאיה (12:27 9.04.2015)

תודה, עזרת לי מאוד.(:

avatar
מאיה (19:42 8.04.2015)

היי, חייבים לעשות את הקאפקייקס בתוך תבנית לקאפקייקסים או שאפשר גם בתבנית רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 8.04.2015)

היי מאיה,
לא ניסיתי להכין בתבנית אחת אבל אני מניחה שאפשר (בתבנית קטנה/אינגליש קייק).
קחי בחשבון שמשך זמן האפיה יתארך.

avatar
שני (22:36 15.03.2015)

שלום,
כשהכנתי את עוגת השוקולית העוגה נשרפה ויצא לה טעם של ביצים והלכתי לפי המתכון .. אני רוצה להפיק לקחים לקראת הכנת העוגה הזאת יש לך פתרון למה זה יצא כך?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 15.03.2015)

הי שני,
ממה שאת מתארת אני מניחה שהסיבה היא אפיה בטמפ’ גבוהה מידי. מה שקרה זה שהעוגה נשרפה מבחוץ אך מבפנים היא לא נאפתה כמו שצריך ובזמן שצריך ולכן טעם הביצים היה מורגש. יכול להיות שאפית בטמפ’ שצוינה במתכון אך בתוכנה אחרת או שהתנור שלך חזק מידי.
אני ממליצה בפעם הבאה לאפות בטמפ’ נמוכה יותר, למשל אם רשום במתכון 180 מעלות, אז לשים את העוגה בהתחלה על 170 מעלות ואחרי עשרים דקות להוריד את המעלות ל160. כמובן שחשוב לשים לב שהאפיה נעשת בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) ושהעוגה מונחת במרכז התנור.
*אם את מכינה את המתכון הזה בתבנית מאפינס תאפי על 170 מעלות.
בהצלחה בפעם הבאה 😉

avatar
שרית (17:26 14.03.2015)

האם אפשר לאפות בתבנית עגולה ? וכמה זמן צריך בתבנית עגולה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 14.03.2015)

הי שרית,
אפשר לאפות בתבנית עגולה. הכמות במתכון מתאימה לתבנית קטנה בקוטר 22 (אם יש לך תבנית עגולה חד פעמית מאלומיניום בקוטר 24 אני מניחה שהיא גם יכולה להתאים, כי התבניות החד פעמיות קטנות יותר בנפח).
אני מניחה שזמן האפיה יהיה כ-25 דקות. ממליצה לבדוק עם קיסם כבר לאחר 20 דקות.

avatar
אורית (23:31 26.02.2015)

הכנתי, נהדר!!!!
תודה אגב על כל המתכונים המעולים באתר, יישר כוח:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:35 27.02.2015)

מעולה! תודה אורית 🙂
שבת שלום

avatar
קרן (13:34 20.02.2015)

האם אפשר להשתמש במרכיבים אלו ובכמויות הנל ולשים את הבלילה לתוך תבנית אלומיניום מוארכת ולא ליצור מהם דווקא עוגות אישיות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 20.02.2015)

כן קרן, אפשר.
שימי לב שזמן האפיה יתארך בעוד 10-15 דקות.
שבת שלום 🙂

avatar
יסמין (09:33 18.01.2015)

בוקר טוב 🙂
אמנם כבר הגבתי על המתכון אבל חשתי צורך לחזור ולספר שאני מכינה את המתכון שוב ושוב והוא פשוט מתכון מנתח מבחינת טעם וקלות ההכנה! תודה רבה רבה על המתכון הזה ושאר המתכונים הנפלאים באתר:))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 18.01.2015)

תודה יסמין! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע מקסים:)

avatar
אביה (10:30 7.01.2015)

היי שאלה, האם אפשר להכין התבנית אינגליש קייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 7.01.2015)

הי אביה,
כן, אפשר להכין באינגליש קייק.
יום נעים 🙂

avatar
אביה (10:35 7.01.2015)

וואו איזה זריזות!!תודה!!!

avatar
אסתי מרדכייב (17:27 2.01.2015)

היי אני רוצה לנסות לעשות ויש לי שאלה: אם אין לי ממרח שוקולד אז זה בסדר להמיס במקום שוקולד מריר?
תוד’ה מראש, אסתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 2.01.2015)

הי אסתי,
אני מניחה שכן. מספיק להשתמש ב2/3 חבילת שוקולד בשביל המתכון הזה ואפשר להמיס במיקרוגל עם השמן ביחד, לערבב לבלילה חלקה, לקרר מעט ואז לערבב עם הביצה והסוכר, ובסוף להוסיף את המים והקמח.
בהצלחה ושבת שלום 😉

avatar
שירי (18:35 13.12.2014)

לכמה מנות המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 13.12.2014)

היי שירי,
8-10 מאפינס.
שבוע טוב 🙂

avatar
אורית (15:44 9.12.2014)

המזג אוויר הזה עושה חשק לאפות וזה נראה נהדר אבל אין לי קמח תופח. אם אני שמה קמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 9.12.2014)

היי אורית,
מסכימה איתך לגבי החשק לאפות 😉
תשימי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
מיטל (01:35 5.12.2014)

היי…ברצוני להבין משהו לפני שאני שמה מהבלילה אני משמנת בתרסיס שמן- האם המאפינס יוצא בקלות מהתבנית במידה אני שופכת מהבלילה ישירות לתבנית ללא מנגט או שצריך להיעזר בסכין או משהו?
ואיך אני מגישה אותו ללא מנג’ט? אפשרי? איך אני ישפוך שוקולד מעל או קצפת? זה לא ינזל ללא מנג’ט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:31 5.12.2014)

היי מיטל,
אם את משתמשת בתבנית מאפינס מסיליקון , המאפינס ייצא בקלות בתנאי שאת משמנת את השקעים לפני שאת יוצקת את הבלילה. אם את משתמשת בתבנית ממתכת – יש תבניות שזה יוצא בקלות ויש כאלה שצריך להעזר בסכין ולשחרר את העוגה משולי התבנית (אבל חשוב שלא תהיה חדה כדי לא לשרוט את התבנית).
אין בעיה להגיש ללא מנג’טים. אפשר פשוט לסדר יפה בצלחת/מגש ולהגיש.
את השוקולד/קצפת מעל את מורחת בעדינות, בכמויות קטנות, ואז זה לא נוזל בצדדים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
יונית (01:52 1.12.2014)

יש לי שאלה כמה מאפינס יוצאים מזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 1.12.2014)

היי יונית,
8-10 מאפינס (תלוי בגודל השקעים).

avatar
ליאל (16:55 26.11.2014)

היי אפשר להכין את המאפינסים עם ממרח שוקולד ״השחר״?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 26.11.2014)

בוודאי ליאל 🙂

avatar
תהילה (21:48 17.11.2014)

וואו! אני אופה המון וזה הכי מוצלח שיצא מבחינת הרכות והאווריריות שלו. מעולה, מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:50 17.11.2014)

תודה תהילה! כיף לשמוע 🙂

avatar
עדי (16:52 7.11.2014)

תודה רבה :)) ושבת שלום

avatar
שני (12:14 17.04.2017)

שלום! אני רוצה מאוד להכין את המתכון, נשמע מעולה!
אך אין לי קמח תופח, רק קמח לבן רגיל…
זה אפשרי כוס של קמח רגיל במקום תופח? אם אני כבר משתמשת בכוס של קמח רגיל צריך להוסיף עוד משהו או לנפות את הקמח?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 17.04.2017)

היי שני,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.

avatar
עדי (23:09 6.11.2014)

מעולה.שאלה לא קשורה למתכון הזה.
יש לך במקרה מתכון קל למעמולים?
תודה :)))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 6.11.2014)

היי עדי,
אין באתר מתכון למעמולים אך יש מתכונים דומים (מבחינת הבצק והמילוי):
רולדה (שניתן להכין עם ממרח תמרים)
https://www.10dakot.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9A/
עוגיות תמרים ואגוזים
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/

avatar
עדי (17:50 6.11.2014)

אפשר להחליף לנוטלה?סתם מעניין אותי לדעת במידה ואני נתקעת בלי השחר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 6.11.2014)

כן עדי, אפשר.

avatar
עידו (14:38 6.11.2014)

שאלה…כשאני מכין את הציפוי..מתי אני שם אותו? כשהמאפין חם או קר?
והאם הניילון הנצמד לא מורח את הציפוי? ולמה בכלל צריך אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 6.11.2014)

היי עידו,
אפשר בשני המקרים אבל עדיף כשהמאפינס חם.
לא חובה לשים ניילון נצמד, אפשר גם לשמור בקופסת פלסטיק סגורה, העיקר לעטוף במשהו כדי שיישמרו לחים ועסיסיים ולא יתייבשו.

avatar
עידו (15:55 6.11.2014)

אנסה היום עם הילדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 6.11.2014)

בהצלחה 🙂

avatar
עדי (22:21 4.11.2014)

טוב רק רציתי לעדכן שיצא מדהים!!! אחד המאפיניס הטעימים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 4.11.2014)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נסטיה (18:26 4.11.2014)

האם להוסיף רק לציפוי השוקולד את השוקולד והמים הרותחים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 4.11.2014)

כן נסטיה.

avatar
שרית (11:05 6.11.2014)

אז המים והממרח הם לא חלק מרכיבי המאפינס..?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 6.11.2014)

היי שרית,
אני אעשה קצת סדר.. 🙂
כל המצרכים המצוינים במתכון הם להכנת המאפינס (העוגה עצמה). זה כולל 3 כפות ממרח + 1/2 כוס מים.
חוץ מזה ובנוסף, המרכיבים לציפוי רשומים בחלק התחתון של המתכון (“להכנת ציפוי בטעם שוקולד”) וכוללים 2 כפות גדושות ממרח + כף מים רותחים.

avatar
עדי (18:35 3.11.2014)

תודה :)))

avatar
עדי (17:34 3.11.2014)

שאלה קצת דבילית, עם מה לשמן את התבנית? שמן או חמאה? או משו אחר
ואם אפשר לשים בתוך התבנית של הקאפקייס מנג׳טים?
תודה:))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 3.11.2014)

היי עדי,
הכי קל לשמן את התבנית עם שמן.
אפשר לשים מנג’טים רק בתנאי שהם מיועדים לאפיה כי יש כאלה שהם לא (צריך לקרוא מה רשום על העטיפה).

avatar
יסמין (22:42 1.11.2014)

ניסיתי עכשיו בגרסת מיני מאפינס ויצא טעים מאוד!
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 1.11.2014)

מעולה! תודה יסמין ושבוע נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות