מתכונים לשבת
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
24 אוק 2014
מתכונים קלים לשבת ולארוחת שישי
מתכון מפורט עם כל שלבי ההכנה בליווי תמונות להכנת חלה מנצחת
מתכון לחמין – למרות שמדובר בבישול ארוך, ההכנה היא פשוטה ומהירה.
מנות עיקריות (בשר, עוף ודגים לשבת)
מתכוני אורז
תוספות לשבת
פשטידות לשבת
סלטים לשבת
מתוקים:
עוגות לשבת
עוגיות לשבת
קינוחים לשבת
מתכונים לשבת קלים, אוכל לשבת, בישולים לשבת,תבשילים מרוקאים, חמין לשבת, מתכונים לארוחת שישי
היי. אשמח לעזרה..
אני רוצה לבשל אדממה לשבת.
זאת אומרת שזה אמור לעבור בישול- קירור- חימום על פלטה.. יש דרך לגרום לזה להיות נחמד לאכילה, למרות שזה לא יהיה טרי מהסיר?
אולי לבשל יותר זמן מכרגיל, ומחר לחמם טוב יעזור?
תודה לך🙏
היי,
אין צורך לבשל יותר מהדרוש.
מה שכן אפשר להוסיף לפני החימום כ-3 כפות מים רותחים לאדממה, על מנת להפחית את הייבוש שקורה בד”כ על הפלטה.
היי אפרת תודה על המתכונים האלופים,
רציתי להציע לך לעשות עוד קטגוריה של אוסף מתכונים לקידוש לבת, לדעתי יהיה יעיל….. תודה!!
היי,
יש מתכונים ספציפיים שנהוג להכין לקידוש לבת? לא ידעתי…
תודה על ההצעה😊
חחח לא מתכונים ספציפיים’ אבל מתכונים מתאימים -כמו קינוחים , מתוקים, דברים ורודים לבר וכד’..
מתכונים חמודים ומוצלחים!
תודה ❤️
היי אפרת.אני צמחונית ולא שומרת שבת. אבל יש לי אח וגיסה שומרי שבת שיתארחו אצלי בשבת הבאה. אשמח אם תוכלי לתת לי מתכונים צמחוניים שצריכים להיות על הפלטה כל השישי ועד לארוחת הצהריים בשבת. אחי מקפיד שהאוכל לא יוצא בשבת מהמקרר ויחומם על הפלטה.יש כמובן מאכלים שאפשר לאכול בטפרורת החדר שלא מחייבים חימום. בכל זאת משימה שקשה לי לצלוח ואשמח לעזרתך. רוב תודות נאוה
היי נאוה,
אפשר להכין חמין בגרסה הצמחונית ופשוט לוותר על הבשר. כדאי להוסיף ביצים קשות.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין גם מרק חומוס אבל יהיה צורך להוסיף יותר מים.
מעבר לזה אפשר להכין עוגות בחושות ו/או עוגיות שנשמרות מצוין על השיש.
אני מציעה לך גם לשאול אותם מה הם בדר”כ מכינים ואני אפנה אותך למתכונים דומים.
וואו, תשמעי אפרת המתכונים שלך פשוט מדהימים, קלים, כיפיים, כתובים כלכך יפה זה פשוט מדהים. והכי מדהים שזה תמיייייד מצליח!!!!!!
תודה! כיף לשמוע ❤️
אני רוצה מתכון לצלעות כבש
היי נורית,
אין לי מתכון אבל אשתדל להעלות בהמשך.
היי,אפרת
המתכונים שלך ממש ממש טעימים
כל טוב!
תודה שרה!
שבת שלום 🌷
אפרת,
המתכונים שלך מדהימים, קלים, טעימים.
יש בהם מין קסם שאי אפשר להסביר ושלא ראיתי באתרי מתכונים אחרים.
הזמנתי את הספר שלך גם לא ממזמן ואני מאוד מרוצה.
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים !
תודה נסטיה! ❤️
שלום וברכה.אני נהנת מאוד מהיצרתיות.ומהשפע שיש בך.זו מתנה משמים.תבורכי ותצליחי.
השאלה שלי היא.בשר אסדו מתאים רק לחמין או גם למשהו אחר ואיזה מרכים מתאימים לו.
הוא מתאים רק לבישול איטי או שאפשר לבשל בסיר לחץ? תודה ושבת שלום שלוה.אורלי.
היי אורלי,
קודם כל תודה רבה!
אסאדו מתאים לבישול ארוך. אפשר גם לשים אותו בתנור.
מלבד חמין, הוא מתאים לקדירות. אפשר להכין עם ירקות שורש וזה יוצא מעולה. ממליצה להוסיף סילאן.
לגבי סיר לחץ, אני חושבת שאפשר אבל כדאי רק באופן חלקי רק כדי לזרז את משך הבישול/אפיה בתנור.
שבת שלום
סליחה. לא בישול ופאפיה, אלה בישול ואפיה… 🙂
שמחה שאת נהנית מהאתר!
ולגבי המתכון אני אשמח 🙂
תוכלי לשתף את המתכון בתגובות כדי שכולם יוכלו להנות ממנו.
תודה רבה וערב נעים
קודם כל רציתי להגיד לך תודה רבה רבה רבה!!!!
ביזכותך אני הרבה יותר נהנת מבישול ופאפיה!!!
באמת תודה רבה!!!
דבר שני, הסתכלתי בתגובות וראיתי שיש רצון למתכון לחלות קל. אז יש לי. אם את רוצה אז בשמחה!!!
היי אפרת,
מתכונים מדהימים!!! התחלתי ממתכון סופר פשוט של עוף מבושל… ובזכות זה שהכל כל כך ברור ומדוייק, זה נותן תחושת הצלחה מאוד גדולה, שבזכותה גם התחלתי לנסות גם מתכונים יותר מורכבים.
בקיצור אני כבר חצי שנה מבשלת מהמתכונים שלך ואני נהנית מהם מאוד!
תודה על שאיפשרת לי לאהוב לבשל.
היי ירדן,
אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה ושבוע טוב!
שלום רב
המתכונים נהדרים ומצאתי הרבה רעיונות נפלאים לשמח בהם את משפחתי ועל כך רוב תודות!
מה שבכל זאת חסר לי זה מתכונים שניתן להעמיד על פלטת שבת, אשמח מאוד לתגובתך ומראש שוב תודה.
היי רועי,
אתה מתכוון למתכונים שניתן לשים על פלטת שבת כל הלילה?
אם אפשר, כן.
למשל חמין/טבית או קוגל מלוח/מתוק קלים להכנה ומתאימים להעמדה בחימום ארוך, ראיתי כל מיני מתכונים אבל יש לך לעניות דעתי דרך נפלאה לתת את הגירסה הטובה,הבסיסית והפשוטה ביותר בה כל אחד יכול להשתמש לפי טעמו ויכולתו.
בברכה ותודה
רועי
היי רועי,
בסדר גמור. רשמתי לפניי 🙂
אני אשתדל להעלות בהמשך גם מתכונים כאלה.
יום נפלא!
וואווווו איך אני שמחה שנסיתי מתכון אחד…. כי ממנו המשכתי לעוד המון מוצלחים!!!
כל יום מנסה משהו אחר והוא טעים יותר מקודמו!
מוצאת עצמי שולחת קישורים לכל מי שסביבי!!!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים ובמיוחד על כך שאינם צורכים הרבה זמן הכנה!!
אשמח לצרף תמונות של המטעמים:) רק אמרו איך ולאן..
תודה רוית
היי רוית,
אני ממש שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים 🙂
כרגע אין אפשרות להעלות תמונות לצד התגובה. אשמח אם תשלחי את התמונות למייל matkon@10dakot.co.il
תודה על העדכון והשיתוף והמשך יום נפלא!
שלום וברכה !
אי משתמשת המון במתכונים המדהימים שלך , משום מה אני לא מצליחה לפתוח את המתכון של הפודינג שוקולד , יש לך אפשרות לכתוב לי אותו? תודה ענקית
ותמשיכי לעשות חיל
היי עדנה,
מוזר שזה לא נפתח. בכל אופן, מצרפת את המתכון לפודינג שוקולד:
פודינג שוקולד:
2 כוסות חלב רגיל או סויה
2 כפות קורנפלור (לא גדושות ולא שטוחות, באמצע)
6 כפות מים קרים
100 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין גם עם שוקולד חלב)
4 כפות גדושות סוכר
קצפת וניל:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
-מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים עד שהסוכר נמס בתוך החלב.
-מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 6 כפות מים קרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב רותח (מבעבע) מוסיפים את מי הקורנפלור ומערבבים כל הזמן במשך 1-2 דקות, עד שהחלב מסמיך (לא מפסיקים לערבב!).
-שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת החלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת שוקולדית חלקה וסמיכה.
-מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה בגובה 2/3 מהכוס (רצוי כוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה) .
-מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.
-בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
-בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים מעל שכבת פודינג השוקולד.
*עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
שבת שלום!
אשמח לקבל מתכון מהיר ללחוח
שלופ
אשמח לקבל מכתכון לחלה לשבת
שלום.
הייתי שמחה שיתפרסם באתר שלכם תכון לחלה לשבת.
להכין בצק חלה ב10 דקות???
הזויייי אבל רצוי
זה בקשה של נשים רבות
היי רותי,
חלה לשבת זה לא מתכון של 10 דקות מאחר ויש צורך בלישה יחסית ארוכה ומספר התפחות אבל אם אני אמצא דרך קלה ויחסית מהירה להכין את זה אני בהחלט אפרסם 🙂