זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 57 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
בצל בינוני קצוץ
3 עגבניות בינוניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
גזר בינוני חותך לקוביות קטנות
כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כמון, כף מלאה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר, הדלעת וגרגירי החומוס ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.
-טוחנים את המרק עם מעבד מזון או מוט בלנדר ידני באופן חלקי (שהמרק יסמיך אך עדיין יישארו חתיכות של חומוס וירקות). בעזרת כף גדולה מוציאים את הקצף שנוצר בחלק העליון של המרק ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.
היי,
האם את התיבות מוסיפים רק לאחר סיום הבישול?
כן לקראת הסוף
היי
אפשר ללא שום?
נגמר לי
כן אפשר.
היי אפרת אין עלייך בעולם!!
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף חבילת כנפיים, או לחילופין יש לך מתכון לכנפיים וחומוס?
היי
אפשר להוסיף כנפיים(:
יש לי שתי שאלות:
1. יש לי חומוס יבש. מה כמות החומוס שאני צריכה להשרות כדי לקבל שתי כוסות חומוס מבושל?
2. כמה זמן יש לבשל את החומוס המושרה כדי שיהיה רך?
תודה מראש.
היי
1. בערך כוס- כוס וקצת.
2. בסיר רגיל- כשעה ורבע, בסיר לחץ- כ-40 דקות.
האם חייבים לטחון ? האם לא ניתן להנות ממרק חומוס מגרגרים שלמים?
הטחינה משפרת ומסמיכה את המרקם, אבל לא חייב לטחון.
למה מתבלים רק לאחר הבישול והטחינה?
היי,
אני מעדיפה לתת למרק לספוג טעמים ולהתבשל ורק בסיום להוסיף תבלינים. אפשר גם לתבל מראש.
טעים מאוד וקל להכנה.
יצא מעולה לשדרוג שמתי כף שטוחה פפריקה הורדתי כוס חומוס והוספתי כוס עדשים ירוקים
איזה כיף לשמוע!😊
היי אפרת,
אפשר לשים עגבניות מרוסקות במקום חתוכות?,
ומהי הכמות?
שבת שלום
היי נטע,
אפשר, אותה כמות.
בהצלחה!
הי, אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה במקום חומוס?
היי ענת,
אפשר😊
היי האם אפשר חומוס משימורים והאם ניתן להקפיא את המרק?
תודה על המתכונים המיוחדים.
אפשר רק כדאי לשטוף ולסנן את הגרגירים מהנוזלים שבקופסת השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא:)
היי אפרת, אפשר לגרד את העגבניות במגרדת דקה במקום לקצוץ?
כן עדן 🙂
האם להפשיר את החומוס?
אין צורך 🙂
היי אפרת. הכנתי את המרק כבר כמה מספר פעמים. חלק מהמשפחה אהב, חלק פחות. לרצות את כולם הרי אי אפשר. חשבתי על הוספת כדורי בשר למרק, רק שאני לא יודעת איך, מתי, כמה (לכמות כפולה, כרגיל אצלי). תוכלי לייעץ לי בבקשה? אגב, בפעם האחרונה הוספתי כפית חוייג’, ולדעתי זה מוצלח מאוד. תודה מראש
היי רימה,
את יכולה להכין את המתכון לכדורי בשר (ללא הרוטב) ולהכניס אותן למרק לאחר שהוא מגיע לרתיחה, ואז להנמיך את האש ולהמשיך לבשל.
מרק מעולה!!!
אין כמו האתר שלך:) בזכותך יש לי ארוחות צהריים מזינות למשפחה גם כשאין לי הרבה זמן. תודה רבה
אגב במקום אבקת מרק שמתי חוואייג’ למרק וזה תחליף מצוין.
המון תודה לך רחל!
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
ערב נפלא
אפשר להוסיף קצת לימון סחוט כדי שיהיה חמצמץ או שהטעם ייהרס? המרק נראה שיגעון אגב
אפשר אם את אוהבת 🙂
בהצלחה ❤️
תודה על המתכונים, את 10 כמו המתכונים שלך.
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המרק עם חומוס מונבט?
בתודה מראש שרי
היי שרי תודה רבה 🙂
אין בעיה
היי אפרת! תודה רבה על המתכונים הנפלאים והברורים…
יש לי שאלה, האם לדעתך אפשר להוסיף למרק גם איטריות דקות?
אם כן, באיזה שלב להוסיף?
אפשר. כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
האם חייב לעשות אם דלעת
לא חייב.
תודה רבה .אני שמח כל פעם להכין את המתכונים שלךךךךךך
עשיתי בלי אבקת מרק
מעולה 🙂
יצא לנו פצצה !!!!! תודה רבה על המתכון המדהים, הפשוט והטעים טעים הזה !!!
נראה מעולה 🙂
בתאבון!
היי אפרת האם ניתן להחליף את החומוס בבורגול? אם כן אשמח לדעת איך
והאם ניתן להחליף את הגזר בבטטה?
היי דנה,
אפשר לשים שליש כוס בורגול כ-30 דקות לפני סוף הבישול.
אפשר להחליף את הגזר בבטטה.
מה התכוונת כוס עלי פטרוזיליה קצוצים? כוס עלי פטרוזיליה יבשה קצוצה?
הכוונה לפטרוזליה טריה.
יצא טעים מאד. הכנתי משימורים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יסמין ושבוע נפלא
היי אפרת, האם אפשר לוותר על העגבניות?
והאם אפשר לא לטחון בכלל?
אפשר למרות שהעגבניות מוסיפות טעם.
לא חובה לטחון אבל מומלץ.
נפלא.
בלי הכמון.
תודה דליה 🙂
מרק מעולה!!!!!!😊😊😊🥣🥣🥣🥣
שמחה שאהבת 🙂
יצא מרק טעים (הוספתי גם טיפה חוויג’ – ניסיתי)
ללא דלעת (כי לא היה..)
מתכון מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה
האם אפשר חומוס משימורים,אין אצלנו חומוס קפוא. תודה
אפשר רק כדאי לשטוף ולסנן את הגרגירים מהנוזלים שבקופסת השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
סורי, לא ראיתי שכתבת שכן:)
האם אפשר להשתמש בחומוס בשקית? כלומר קפוא?
יצא מעולה!
תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, נראה לך שאפשר עגבניות מקופסה במקום טריות? אם כן, כמה
כן. אפשר לשים חצי כוס עגבניות מקופסה.
היי הוספתי מח עצם החסרתי דלעת וגזר
יצא משהו משהו תודה וחג חנוכה שמח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חג חנוכה שמח
טעים במיוחד! מרק שהוא ארוחה.
תודה מימי, שמחה שאהבת 🙂
פשוט מעולה! תודה.
שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת 🙂 הכנתי היום ו כאקט של רעב הוספתי מעט בורגול. יצא משביע טעים ומחמם – שילוב מופת באירופה.
תודה לך על עוד מתכון מצויין 🙂
שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🌺
שלום, האם אפשר להוסיף גם סלרי?
כן אפשר.
יצא מעולה!
אומנם לא היתה לי דלעת ושמתי בטטה במקום.
בנוסף הוספתי קצת קליפת לימון מגוררת וזה הוסיף טעם חמצמץ מצוין.
נשמע מצוין 🙂
תודה ליהיא.
היי אפרת,
איך הולך קישוא במקום הדלעת?
יכול להשתלב טוב 🙂
הכנתי הפעם לא כמרק אלא עם פחות מים ויצא תבשיל נחמד ליד אורז.
מעולה 🙂
תודה אורה.
המתכונים שלך נפלאים!
אין לי חומוס משקית קפואה, אלא מקופסת שימורים.
האם אפשרי להשתמש באותו האופן כמו בשקית הקפואה?
היי נועה,
אפשר באותו אופן רק כדאי לשטוף ולסנן את הגרגירים מהנוזלים שבקופסת השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
היי
איך הטחינה של המרק לא הורסת לחלוטין את גרגירי החומוס? לא להוסיף לאחר מכן את הגרגירים?
היי אבי,
את המרק טוחנים באופן חלקי. אם אתה רוצה שיישארו כמה גרגירים שלמים אז אפשר להוציא חלק מהם החוצה, לטחון את המרק ואז להחזיר אותם לסיר.
מרק מאד טעים, הכנתי היום.
תודה אורה, שמחה שיצא טעים 🙂
ממש יאמי,אני לא טוחנת את זה בכלל וזה ממש טעים.ובמקום מרק עוף,שמה כפית כורכום.
תודה רבה על מתכונן מנצח 🙂
מעולה 🙂
תודה אורנה.
הי אפרת, האם אפשר להקפיא את המרק? תודה רבה.
נראה לי שכן.
איך מבשלים את החומוס קודם?
היי יהודית,
אם את משתמשת בגרגירי חומוס משקית קפואה אין צורך לבשל לפני. הם כבר מבושלים.
אני משתמשת בשקית של מיה- לא קפוא.
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה לפני במים ואז לבשל אותם במים עד שהם מתרככים כמעט לגמרי ורק אז אפשר להשתמש בהם למרק לפי הכמות שרשומה במתכון. את עודפי החומוס ניתן לשמור בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.
האם החומוס מהשקית צריך לעבור קודם בישול?
אם זה חומוס משקית קפואה אז אין צורך לבשל אותו לפני.
יצא מעולה, אבל סמיך מידי.
להוסיף מים כדי לדלל מעט?
תודה רבה ❤
כן. אם זה יצא סמיך אפשר להוסיף עוד מים ולתקן תיבול לפי הטעם.
תודה רבה לך 🙂
היי אחלה אתר(:
מה אפשר לשים במקום הדלעת ?
היי זיו,
אפשר לשים במקום דלורית או גזר נוסף.
מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה? שמיר יכול להתאים?
היי אסתר,
אפשר לשים כוסברה. אם יש לך שמיר, אפשר לשים קצת.
המרק יצא מעולה
תודה ענקית
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבוע טוב
המרק יצא מושלם…
אני תמיד מכינה מרקים בעזרת המתכונים שלכם..טיפה משדרגת ומשנה אבל הבסיס שלכם..
תודה לכם
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
היי,
המרק יצא נפלא,ממש טעים,אני לא משתמשת באבקת מרק עוף,שמתי במקום זה,כפית גדושה של כורכום,
יצא ממש טוב,
תודה רבה
אורנה 🙂
תודה אורנה, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא ממש מעולה! תודה רבה!!
תודה אמונה, שמחה שיצא טעים 🙂
אהלן! יש אפשרות לוותר\להחליף את הדלעת?
היי צחי,
אפשר לשים במקום דלורית או גזר נוסף.
שלום,
הכנתי אתמול (יום שלישי) את המרק ויצא טעים ביותר! תודה.
כמה ימים ניתן לשמור אותו במקרר?
כלומר, מרקים ״רגילים״ (כדוגמת מרק עוף ומרק ירקות)
נשמרים היטב במקרר עד חמישה ימים.
כאן מדובר במרק קטניות, לכן הוא אולי רגיש יותר.
תודה מראש על תשובתך,
עינת
היי עינת,
שמחה שיצא טעים 🙂
לדעתי 3-4 ימים.
שלום,
אני מעוניינת להשתמש בחומוס יבש.
אשרה אותו לילה שלם, אבשל איתו עד ריכוך
ורק אח״כ אתחיל בהכנת המרק?
תודה על עזרתך,
עינת
היי עינת,
נכון, יש להשרות למשך לילה ולבשל עד לריכוך כמעט מלא. לאחר מכן להכין את המתכון כפי שרשום.
שימי לב שזה צריך להיות סה”כ 2 כוסות גרגירי חומוס לאחר הבישול (את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא).
יום נפלא 🙂
תודה על העזרה והתשובה המהירה. חג שמח.
היי
הכרחי לטחון בבלנדר?
היי מורן,
לא הכרחי אבל מומלץ.
אם רוצים לוותר על אבקת מרק עוף, מה אפשר לשים שהוא לא אבקתי ? 🙂
היי אמיר,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח, לפי הטעם.
היי, רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הגזר והדלעת? או שהטעם שלהם נורא הכרחי במרק?
היי ספיר,
אפשר לוותר אבל יותר טעים עם אחד מהם לפחות.
מרק מעולה ומומלץ מאד, הכנתי לשישי בערב וחוסל…תודה!
תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
אין לי דלעת, אפשר להשתמש בבטטה במקום?
כן אורלי רק כדי שהמתיקות של הבטטה לא תשתלט על המרק אני ממליצה לשים רק חצי כוס בטטה חתוכה לקוביות ועוד גזר קטן אחד.
בהצלחה ויום נפלא!
תודה רבה! באמת יצא קצת מתקתק אבל טעים מאוד!!
תודה שחזרת לעדכן!
מרק פיצוץ! כמה מנות לקחתי בגללך!
שמחה לשמוע 😉
המרק מהמם וממש פשוט להכנה! הכנתי גם את פשטידת הבצל הוספתי פטריות יצא מעולה. הכנתי שוב את פשטידת הקישואים בתבנית יותר גדולה יצאה יותר טוב אם כי צריך שהיא תתקרר בשביל שתהיה יציבה.
תודה!
מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכונים ושיהיה לך יום מקסים
יצא מעולה! כרגיל אפשר לסמוך על המתכונים באתר בעיניים עצומות.
תודה שירי, שמחה לשמוע!
את אלופה, עוד פעם מתכון שלך יוצא מושלם.
הוספתי טיפה זחוג..אגדה של מרק. תודה רבה לך.
תודה מרים! שמחה שיצא טעים 🙂
המשך יום נפלא
הי, האם ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מקופסת שימורים?
ושאלה נוספת לא קשורה:
האם יש לך מכון לעוגה אישית ומהירה במיקרוגל?
כן חגי, אפשר רק כדאי לסנן את הגרגירים מהנוזלים שבקופסת השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
לגבי עוגה מהירה במיקרוגל- אין לי כרגע מתכון אבל אני מקווה לפרסם בהמשך 🙂
המרק יצא טעים ברמות. אחד הטעימים שהכנתי. אומנם לא נצמדתי לכמויות. השתמשתי בדלורית במקום בדלעת (לדעתי יותר טעים). מוצלח מאוד!
אני שמחה לשמוע!
תודה אורלי על העדכון וסופ”ש מעולה 🙂