זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 צלחות חומוס ביתי
סוג: פרווה
מצרכים:
גרגירי חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)
כוס טחינה גולמית
5 כפות מיץ לימון
שן שום
חצי כפית מלח
שני שליש כוס מים קרים
רבע כפית כמון
אופן הכנה:
-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.
-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.
-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.
*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.
*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.
*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.
חומוס ביתי, מתכון לחומוס
אפרת שלום
בבקשה תעני לי דחוף .
לא מצאתי בכל הסופרים חומוס שלם משימורים .
אלא רק גרגירי חומוס שהמשקל אחרי סינון 281 .
מה אני עושה ?
זה בסדר. הכוונה לגרגירי חומוס.
מתכון מנצל, מכינה מידי שבוע 🙂
רציתי לשאול- את חושבת שייצא מוצלח אם אכין עם חומוס יבש שהושרה והונבט? תודה!
היי מיכל, חשוב שהחומוס יהיה הכי רך שיש כדי שהתוצאה תהיה טובה.
אוקיי תודה רבה. אפשר להנביט ואז לבשל, לא?
ובאותו עניין- גם המתכון לפלאפל בתנור שלך מעולה! האם אותו מתאים להכין עם חומוס יבש שהונבט? תודה על הסבלנות והמענה! מיכל
כן, אפשר לבשל עד לריכוך.
לפלאפל בתנור נראה לי שאפשר.
כוס טחינה זה לא הרבה מדי? יצא לי מאוד נוזלי. מבאס
השתמשת בקופסת שימורים של 550 גרם וסיננת את הנוזלים?
יכול להיות שהשתמשת בכוס גדולה מידי לטחינה?
זה בכלל לא אמור לצאת נוזלי
לדעתי השמשה בטחינה נוזלית ולא גולמית וזו התוצאה…
אפשר לחמם את הגרגירי חומוס מהשימורים?
כן
תודה על המתכון המושלם הזה, קל וברור
החומוס יצא טעיםםםם
שמחה שיצא טעים🧡
בכוס טחינה גולמית זה כס זכוכית או חד פעמית????
כוס זכוכית:)
אחלה חומוס תרתי משמעה!!!!!!
❤️❤️
תודה רבה על המתכון הנהדר. הטעם יצא מושלם.
טחנתי את החומוס במעבד מזון ,אך כמה שטחנתי המרקם לא חלק כמו בחומוסיה.מה ניתן לעשות?
היי אסתר,
זה קשור למכשיר עצמו (למעבד מזון).
גם אצלי זה לא טוחן למרקם ממש חלק.
בחומוסיות מבשלים גם את החומוס בסיר ומשם המרקם שנוצר
הי, ראיתי תגובות מעולות פה אז אני מנסה פעם ראשונה להכין חומוס ביתי…
רציתי לדעת בכמה חומוס יבש אני צריכה כדי להכין 8 מנות חומוס?
בכל שקית יש 500 גר’= 3 כוסות חד”פ.
מספיקות 2 שקיות?
היי אסתר,
שקית אחת של חצי קילו תספיק. אחרי השרייה ובישול הכמות משתנה לגמרי (מאמינה שאפילו יישאר לך עודף).
אלה ההנחיות בשימוש בחומוס יבש:
יש להשרות את גרגירי החומוס לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון. את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
אל תשימו 5 כפות מיץ לימון
זה יותר מידי
זה יוצא חמוץ ממש
שימו אחד שתיים ותראו אם צריך עוד בהמשך.
חוץ מזה מתכון סבבה
נשמע מעולה!! רק רציתי לשאול, כמה זמן לדעתך צריך לבשל את גרגרי החומוס הקפואים בשביל שהם יתרככו?
תודה מראש! מאוהבת המתכונים שלך (:
מוסיפה שאלה… אמרו לי שסודה לשתייה שמוסיפים למי הבישול מקצרת את תהליך הבישול והופכת את גרגירי החומוס לרכים יותר. זה נכון? כדאי לנסות?
היי
כן, את יכולה להוסיף.
היי
לחומוס קפוא לוקח כ-10-12 דקות בישול.
אפשר להכין את הטחינה בנפרד ואז להוסיף לגרגרי החומוס?
כן(:
תודה רבה על המתכון המעולה!!!
כלום עבודה וחומוס טעים לאללה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
קיבלתי עצה להוסיף למתכון שמן זית (הכוונה לטחון עם החומוס עצמו, לא לפזר מעל).האם זו עצת אחיתופל שתהרוס את המתכון, או שזה יכול לשפר את הטעם של החומוס? תודה
היי
את יכולה להוסיף מעט שמן זית.
הי
הכנתי ויצא מושלם מעכשיו קבוע כל שבת!!!
רק הטחינה השתלטה לי על הטעם הוספתי עוד חומוס יצא מושלם
רציתי לדעת איפה טעיתי..הוספתי כוס טחינה ל כוס ו 3/4 גרגרי חומוס שבשלתי במים
צריך למדוד לפני הבישול או אחרי(מתנפח במים..)
תודה על האתר המהממם הזההה
היי
כנראה שהיה צריך להוסיף עוד חומוס. אם זה חומוס יבש מודדים אחרי הבישול.
אם אין לי לימון , מה אפשר במקום?
אין תחליף מוצלח ללימון. אפשר לשים מים אבל זה יצא פחות מוצלח.
היי אם אני רוצה שהחומוס יהיה חם יכולה להוסיף מים חמים במקום קרים?
היי,
לחומוס חם אפשר לחמם את גרגירי החומוס במיקרוגל לפני שטוחנים אותם וכן לשים מים חמים.
המים הקרים גורמים לחומוס להיות לבנים ובמרקם חלק. אני שמה אפילו קוביות קרח במקום מים. בהצלחה
רציתי לדעת כמה זה כוס טחינה – במשקל?
כי קשה למדוד בכוס באמת ואחרי זה לחלץ את זה מהכוס עד הסוף.
תודה רבה על המתכון!!!!
היי,
כוס טחינה=240 גרם😊
חומוס מושלם!!!
ממליצה להוסיף מעט שמן זית יחד עם שאר המרכיבים. זה מרכך את החומוס ועושה אותו יותר מרקם קטיפתי
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
עם אני רוצה מגרגרי חומוס שאני בשלתי כמה כוסות צריך?
כמות של 3/4 1 כוסות חומוס מבושל אמורה להספיק למתכון(:
חומוס מטורף ב-5 דקות. יצא פשוט מושלם. לא מבייש חומוסיה. רך וטעים ובדיוק בטעם ובמרקם הנכון . לא צריך יותר לקנות חומוס!
איזה כיף שיצא טעים ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
שלום, אם אני יודעת שאני השתמש בחומוס בעוד כ5 ימים בראש השנה בעז”ה האם עדיף להקפיא או להשאיר במקרר?
היי,
5 ימים זה זמן ארוך מעט לאחסון החומוס במקרר.
לא ניסיתי בעצמי אבל מישהי כתבה בתגובות שאין בעיה להקפיא(:
תודה רבה!!
מאוד נהנים מהמתכונים:)
שמחה לשמוע❤
אפרת יקרה, איך אני אוהבת את האתר שלך! יש הכל מהכל, החל ממתכוני בריאות, מתכונים רגילים מעולים ועד איך להכין תירס/פופקורן וחומוס מקופסה. המון המון תודה ושנה טובה ומבורכת!
אתי
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי הרבה חומוס, אבל שלך היה הכי קל להכנה וגם הכי טעים.
אין לי מעבד מזון, ויש לי בלנדר, אז שמתי בו את גרגירי החומוס, ביחד עם כל כמות המים שבמתכון (והוספתי עוד קצת מים, כדי זה אמור להיות לשבת), הכל התבלנדר ממש טוב, לא היה אפשר לבקש מרקם חלק יותר, ואז שפכתי לקערה והוספתי את שאר החומרים.. וכאמור יצא ממש מצוין! גם במרקם וגם בטעם.
נהנה מזה בשבת😀
הכנתי עוד כמה מתכונים שלך היום, תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע שנהנית מההכנה ומהתוצאה…
תודה הדר❤
אפרת שבת שלום,
לחומוס בקופסא – יש קליפות. האם צריך להסיר אותן?
תודה על התשובה.
כל מה שאני מכינה, זה רק מהאתר שלך. ממש כייף.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אם הקליפות ממש נפרדו מהחומוס את יכולה שלא להשתמש בהן.
מתכון נהדר, מכין אותו מלא!
טיפ נוסף – במיוחד למי שאוהב את החומוס שלו חם (כמוני) – לנקז ולשטוף טוב את החומוס מהקופסת שימורים, ואז לבשל במים על הגז עם קצת מלח, פלפל שחור וטיפה כמון רק עד שזה רותח וישר להוריד – לא לזרוק את מי הבישול, אלא לשמור אותם לטחינה של הגרגרים עצמם במקום המים הקרים (וגם מומלץ לשמור גרגרים שלמים בצד לשים מעל). יוצא נפלא!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
אשמח לקבל כמויות לשקית חומוס קפוא (800 גרם). תודה רבה! ותודה על המתכונים המעולים והקלים…
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
ל-800 גרם חומוס קפוא יש לשים 2.5 כוסות טחינה, 12 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום, כפית גדושה מלח, 3/4 1 כוסות מים וחצי כפית כמון.
תודה רבה רבה! יצא מעולה!
העברתי את הכמות הגדולה לקופסאות אישיות קטנות. האם כדאי להקפיא עד המשלוחי מנות? (יום חמישי הקרוב)
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא עד יום חמישי(:
פשוט אליפות!!
המתכונים שלך הפכו להיות הנושא בעבודה ובמשפחה..
אשת חיל אמיתית!😘😘
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
יצא טיל
שמחה מאד לשמוע(:
כמה כוסות חומוס זה 290 גרם?
היי,
כ 3/4 1 כוסות.
טעים ברמות, כמו חומוס מגרגירים, לוקח באמת 8 דקות
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
מאד טעים ופשוט!
שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺
יצא טיללללל
שמחה מאד שאהבת🙂
אפשר להקפיא?
היי עדי,
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות כתבה שאין בעיה להקפיא.
אפשר להכין מראש, יום קודם?
היי,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. קחי בחשבון שבקירור הוא מתקשה(:
אפרת,
מה אני עושה שיש לי חומוס משקית וואקום (500 גרם)
מבושל ומרוסק עם איזה שליש כוס שמן?
אני יכולה להשתמש עם זה כמו חומוס משימורים?
היי אטי,
אני לא בטוחה שהמרקם יצא סמיך כמו במתכון היות ושמת שמן, אבל מניחה שאפשר להשתמש בזה.
היי אפרת האתר מדהיםם מכינה ממנו המון.. רציתי לשאול אין לי מעבד מזון אפשר לטחון ידני? או בנינגה של השייקים?
היי שירה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש בו, ואני חושבת שגם בנינג’ה לשייקים זה יצא די טוב.
בגלל חוסר זמן , אני רוצה להכין בבוקר ולהגיש את החומוס חם בערב . יש דרך לחמם חוץ ממקרו?
היי נעמה,
אפשר לחמם גם על הגז(:
גם השבוע יצא לנו מגניב לכבוד שבת קודש
שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊
היי אפרת,
אני מעוניין להכין חומוס מגרגירים .
1. האם צריך להשרות או אפשר ישר לבשל (אולי לבשל יותר זמן, אבל בכללי זה חוסך זמן)?
2. אם חובה להשרות, כמה זמן רצוי?
3. כמה זמן נשמר החומוס במקרר אם החומוס מגרגירים ולא מקופסת שימורים (כלומר לא מכיר חומר משמר)
היי,
1. חשוב מאד להשרות קטניות לפני השימוש בהן.
2. רצוי להשרות לילה.
3. החומוס נשמר כ-5 ימים במקרר.
בהצלחה😊
ווואו! יצא פשוט מדהים.
שמחה מאד לשמוע! שבת שלום:)
וואהו מדהים!!! המשפחה כל כך אהבה את החומוס, שפשוט אפילו לא חשבו שאני עשיתי. חשבו שהוא חומוס קנוי. מתכון מעולה!!! מומלץ בחום!!!
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף וחג שמח😊
היה פשוט מעולה הוספתי חצי פלפל חריף וחצי בצל ובמקום מים קרים שמתי חמים יצא פשוט מעולה
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
חומוס מקופסת שימורים ???
למה ?
היי,
שימוש בחומוס משימורים מקצר את תהליך ההכנה, אך כפי שכתוב במתכון אפשר גם להכין מגרגירי חומוס מבושלים.
יצא מעולה! כמו תמיד המתכונים שלך מעולים!
תודה לך יקירה:)
שבת שלום🌺
כולה חומוס עם טחינה
לא יותר מורכב מהכנת חביתה
פעם ראשונה שהכנתי חומוס. הייתי בטוחה שזה קשה וזה היה כל כך קל.
עשיתי הכל לפי המתכון.
השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים.
יצא מדהים. את מעולה.
וואו נראה מצוין! תודה על השיתוף שרית🌺
ממש מוצלח, הכנתי מספר פעמים !!
תודה על המתכונים המושלמים
האם ניתן להקפיא ?
שמחה שיוצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.
הי אפרת, לפני זמן מה השריתי הרבה חומוס, במקום להקפיא אחרי הבישול הקפאתי לפני הבישול, כאילו רק אחרי ההשרייה. אם אני רוצה להכין חומוס צריך להפשיר ואז לבשל? או שאפשר ישר לבשל מהפריזר?
טנקס ❤️
אפשר לבשל ישר מהפריזר 🙂
איך עושים שהחומוס יצא מעט חמים כמו במסעדות?
מבשלים גרגירי חומוס בנפרד עם תיבול של כמון מלח ופלפל 🙂
וטוחנים כשזה חם או שהתכוונת רק להוסיף גרגרים מעל? האם גם חומוס מקופסת שימורים אפשר לבשל?
אפשר להשתמש גם בחומוס מקופסאת שימורים 🙂
ותוכלי לטחון שזה חם- זה כבר מסבחה
יש כאלו האוהבים גם גרגרים שלמים חמים ומתובלים על החומוס שלהם.
שבוע נפלא🌸
הכנתי עם חומוס קפוא סנפורסט בישלתי שעה ומשהו התרכך טוב
החומוס יצא טעים רק הטעם של הטחינה הורגש לי יותר זה בגלל חברה מסויימת או שכדאי פעם הבאה להפחית?
כנראה שזה סוג הטחינה כי היא לא אמורה להיות מורגשת כל כך.
באיזו טחינה השתמשת?
של מותג יש חסד.. מה הממולץ?
ועוד שאלה מבחינת גרגירי חומוס מה הכי טוב קפוא/שימורים/רגיל אחרי השריה ובישול? עם קפוא יצא מעולה גם שימורים האם זה עניין של נוחות וזמינות?
לא מכירה. אולי זאת טחינה משומשום מלא ובגל לזה הטעם היה כל כך מורגש?
אני משתמשת בטחינה ירושלים.
הכי מומלץ להכין מחומוס משימורים. אין צורך להשרות או לבשל אותו.
הי אפרת, אם אני משרה גרגירי חומוס אבל לא רוצה להשתמש בהכל, ניתן להקפיא אותם? אם כן-לפני/אחרי הבישול?
כן אפשר להקפיא לפני או אחרי הבישול.
פשוט להוציא מקערת ההשרייה לשקיות ולהקפיא?
כן. זה יחסוך לך את ההשרייה בפעם הבאה שתרצי להכין.
האם יש לך מתכון של ממרח חומוס שילדים אוהבים אך ללא טחינה? ( אלרגיה לשומשום)
אין לי אבל אפשר לנסות כמה כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
ואם האלרגיה היא גם לשומשום וגם לשקדים? 😀
אין לי רעיון אבל אני אם משהו יעלה לי אחזור לעדכן אותך 🙂
הגעתי למתכון פשוט ומעולה !!
כוס גרגירי חומוס שימורים ( ללא נוזלים)
חצי כוס של שמן
טיפה מלח ( לפי הטעם)
טחנתי הכל במג׳יק בולט. ( ככל שטוחנים יותר התערובת נהיית יותר חלקה ויותר בהירה- אז תני לזה זמן)
אלופה! תודה שחזרת לשתף 🙂
אפרת שלום
כמה זה 2 שליש כוס מים ?
כמה זה בכוס ?
זה יוצא קצת יותר מחצי כוס (160 מ”ל).
זה שני שלישים, בדיוק.
לוקחים כוס מים ומחלקים לשלוש כוסיות שוות.
לוקחים שני חלקים ושופכים את השלישי.
טעים מאוד!תודה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
מתכון מעלף. תודה
שמחה שאהבת 🙂
מוסיפה כאן (:
יש לי חומוס גרגירים, ואין לי 12 שעות להשריה.. ממליצה לנסות בכל זאת? חושבת שיצא טוב?
תודה רבה על האתר המעולה!! .
ממש גלגל הצלה בשנים הראשונות של הנישואים (:
היי שילת,
תשרי כמה שאת יכולה אבל הכי חשוב זה לבשל את הגרגירים עד לריכוך מלא.
אפרת את אלופה הכנתי את המתכון של הפיתות והחומוס ויצא מושלם תודה רבה ☺
שמחה שיצא טעים! תודה 🙂
מתכון פשוט מקסים כבר חודש אני מכין אותו לכול שבת ואירוע משפחתי וכולם ממש מתענגים. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום
החומוס משתבח בכל פעם שאני מכינה.שאלתי האם ניתן להקפיא החומוס המוכן שעשיתי?תודה רבה וכמו תמיד אפרת היקרה מתכונייך משובחים ומוצלחים
שמחה לשמוע 💜
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.
תקשיבו הכנתי את זה פעם אחת ומאז זה החומוס היחיד שאנחנו אוכלים בבית
כבר לא קונים
הרבה יותר טעים הרבה יותר בריא וההכנה דקה וחצי והמרקם כמו קנוי
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף במתכונים. כשאני מחפשת להכין משהו, לרוב אני מוצאת באתר הזה בדיוק את מה שחיפשתי באופן הכנה קל ועם מצרכים שיש בבית.
אתמול היתה הפעם הראשונה שהכנתי פלאפאל, יצא מעולהההה. היום אנסה את החומוס, בטוחה שיצליח. שוב תודה על השיתוף והפשטות. הרבה בריאות ותמיד בשמחות🇮🇱
שמחה לשמוע ❤️
תודה יקרה
תודה ענקית אפרת!!!
אתר מושלם!! מתכונים מטורפים…
ממליצה למי שאוהב- להכין בשר טחון, לתבל ולהוסיף על החומוס- יוצא פשוט מעדן!!!!
תודה הדס ❤️
מדהים! כלום עבודה ותוצאה נפלאה.
תודה על עוד מתכון מוצלח:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה
היי,
תוכלי בבקשה להוסיףמשקלים לכל אחד מסוגי החומוס?
במקרה שלי זה חומוס יבקש שהשרתי במים ועכשיו מבשל במים רותחים.
ובנוסף של הטחינה.
תודה.
היי חן,
אין לי משקלים כרגע אבל רצוי להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס מקרטון לשתיה חמה) ואז אין צורך לשקול.
האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
כמו זה של סוגת שסגור בשקית.
אם כן, איך זה משנה במתכון?
צרפתי תמונה.
היי חן,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון. את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
מעולה!
האם זה נכון שעדיף בזמן הבישול להוציא כל כמה זמן את הקליפות שצפות?
כן.
מתכון מושלם!! תודה רבה אפרת אין עלייך 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלה
היי.דבר ראשון חייבת להגיד שהעיצוה החדש של האתר כל כך נעים לעין ומזמין לחפש מתכונים:-)
דבר שני – יודעת להגיד לי כמה כוסות של חומוס יש בקופסת שימורים?
קודם כל תודה 🙂
1+3/4 כוסות גרגירי חומוס (המדידה היא בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
היי,
האם מדובר במתכון זהה המידה ומשתמשים החומוס גרגירים רגיל?
הכוונה לחומוס יבש?
היי אני מאוד נהנה מהאתר שלך
האם אפשרי לעשות את זה גם עם בלנדר מוט? אם כן כמה זמן לטחון? ואם לא אז איזה חלק להשתמש במיקסר?
אם אני מכין את זה ביום שישי מומחץ לשמור את זה בחוץ עד לסעודת שבת או במקרר?
בוקר טוב,
אפשר להשתמש בבלנדר מוט למרות שאם יש לך מעבד מזון עם סכין אז עדיף להשתמש בו.
אם אתה טוחן עם בלנדר מוט יש לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
אם זה עומד יותר מ4-5 שעות מומלץ לשמור במקרר. בכל מקרה יש לכסות היטב.
קח בחשבון שהמרקם של החומוס מתקשה בקירור ולכן אם אתה יודע שתשמור במקרר תוסיף קצת יותר מים קרים.
היי אם יש לי בלנדר זה אפשרי ? ואם כן זה יוצא שונה מממעבד מזון?
אפשר אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר נוזלים.
היי, אני רוצה להכין חומוס סגול, ראיתי באיזו תוכנית שהוסיפו לזה סלק והוא נהיה סגול.
את יודעת אולי מתי ואיך אני יכולה להוסיף אותו?
במקום חצי כוס מים אפשר לשים מי סלק (הנוזלים שבהם מתבשל הסלק).
אם את קונה סלק מבושל משקית ואקום יש תשתמשי בנוזלים בתוך השקית.
תודה רבה,
מכינה כמעט כל שבוע לשבת
מתכון אליפות
שמחה לשמוע 🙂
היי יקירה. הכנתי עכשיו , טעם משגע. עכשיו לשאלות:
1. החומוס יצא משחתי (די קשה)… איך אפשר לשדרג ?
2. אוכלים הערב, בינתיים החומוס נמצא בקופסת זכוכית מחוץ למקרר. האם כדאי להכניס למקרר או להמשיך להחזיק מחוץ למקרר ? אני בחו׳ל ודי קר כאן.
תודה !
היי יקרה 🙂
1. את יכולה להוסיף עוד מים ולטחון עד למרקם הרצוי.
2. אם מדובר בכמה שעות אפשר לשמור בחוץ אם קר (קחי בחשבון שבמקרר החומוס קצת מתקשה).
תודה
הכנתי את החומוס לחג, קצר הצלחה רבה!
(הוספתי בשר מטוגן מעל החומוס בצלחת אחת, ופטריות מטוגנות בצלחת שניה).
תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה יצא מעדן
שמחה לשמוע 🙂
שלום
אם אין לי טחינה גולמית האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה רגילה? אם כן כמה?
עדיף שלא, רק אם זה מה שיש לך כרגע.
אם כן, את יתר המרכיבים – לימון, שום, מלח ומים יש להוסיף בהדרגה ולפי הטעם/המרקם (כי בטחינה הקנויה נמצאים חלק ממרכיבים אלה).
המתכון מעולה רק הערה קטנה אני אישית מעדיף ללא לימון ומעל אני מוסיף שמן זית אמיתי וכן פטריות במחבת עים בצל במעט שמן. הבעיה היחידה עים חומוס ביתי שבדרך כלל למחרת הוא כבר לא טעים לכן לא כדאי לשמור אלא לסיים באותו היום הכמות מקופסת שימורי חומוס היא לא גדולה ולסיום לחומוס בקופסה הוסיפו ממילא מלח כך שלטעמי אין צורך שיהיה בתיאבון!!!!
תודה ניסן 🙂
אפרת יצא מושלם ברמות!!!!!!!!!!!!!! את לא מבינה איזה עונג שבת הולך להיות לנו בזכותך:)
תבורכייייייייייי. תפתחי מסעדה(:
תודה חן ❤️
שבת שלום!
וואוו. יצא מעולה. הכנתי עם תוספת פטריות (פרוסות בצל מטוגנות, פטריות וכורכום) יצא מעולה! יופי של ארוחה!
נשמע מעולה 🙂
תודה גילה
הי אפרת, אם אני רוצה להכין מגרגירי חומוס יבשים- איזו כמות להשרות ולבשל? (אני מניחה שהגרגירים יגדילו את נפחם לאחר הבישול, לא?) תודה, מיכל.
היי מיכל,
אם את כבר משרה כל הלילה ומבשלת כדאי להשתמש ב- 2 כוסות לפחות. מה שיישאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
שלום, האם אפשר להקפיא את הממרח שנוצר?
תודה
אישית לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שאפשר.
היי. אם אני עושה החומוס קפוא של סנפרוסט כמה כוסות לשים ?
ולהרתיחכמה זמן ?
תודה רבה לך את אלופה
כוס וחצי (מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
להרתיח עד לריכוך מוחלט. שיהיו ממש רכים. משהו כמו שעה.
היי אני אלרגית לשומשום . מה את מציעה להוסיף במקום טחינה ? שמן ? שמנת לבישול ? ממרח שקדים ? תודה.
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי המרקם הרצוי.
שלום ותודה על המתכונים הכל כך מוצלחים
רציתי לשאול אם כדאי להשתמש במי החומוס שסיננתי מהקופסא כדי להעצים טעמים?
המון תודה
לנוזלים שבקופסת השימורים יש קצת טעם לוואי אז לא כדאי.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,
הכנתי משתי קופסאות חומוס, כוס טחינה, חצי כוס מים, מיץ מלימון שלם, 3 שיני שום וקצת מלח וכמון.
יצא מעולה.
תודה על מתכון אדיר!!!!
מעולה 🙂
תודה אורי
אפרת יקרה לראשונה הכנתי חומוס!!!! ויצא מושלם!!!!!! גרפתי מחמאות ומאז כבר הכנתי עוד ועוד.
תודה רבה על הזמינות והקלות של מתכונייך.
גמאני בישלתי קודם את הגרגרים אחרי שעברו שטיפה, ומה שהוסיף למרקם קטיפתי (ולא גרגירי), זה בישול עם חצי כפית א. סודה לשתיה… ופשוט נטחן תוך 3 דקות בבלנדר יד פשוט
תודה על השיתוף ❤️
הי אפרת,מתכון מעולה!!אני חיממתי את הגרגרים עם מעט כמון לטעם.וטחנתי כשהגרגרים חמים.יצא מצויין.תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה וחג שמח!
עוד טיפ שקיבלתי ועובד נפלא- אפשר להקפיא חומוס ביתי!!! (לא קנוי עם חומרים מעובדים!) . כשזה מפשיר אין שום הבדל בטעם. ההבדל הוא רק טיפה במרקם . אם היה קצת גרגרי לפני יהיה גם אחרי הקפאה.וההפך אם היה קרמי. תנסו ותראו זה ממש עובד 🙂
תודה איריס 🙂
היי,
רציתי לשאול כמה מ”ל טחינה הכוונה בכוס אחת?
תודה!
כוס של 240 מ”ל.
היי אפרת,
האם אפשר לטחון אבוקדו עם כל המצרכים כדי שיצא חומוס אבוקדו? מה דעתך?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
החומוס שאוכלים במסעדות תמיד חם אבל כשאני רואה מתכונים באינטרנט תמיד טוחנים את הגרגירים כשהם פושרים ואף ממליצים לקרר אותם לפני הטחינה. אם ככה איך החומוס יוצא חם בסופו של דבר?
אין בעיה לחמם לפני את גרגירי החומוס ולטחון אותם כשהם חמים (אבל לא רותחים).
היי אפשר ממרח שקדיה במקום טחינה ? לאלרגניים ?
היי קרן,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדיה, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
הי,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום טחינה לאלרגי לשומשום?
היי יוסי,
אפשר לנסות לשים 2-3 כפות שמן ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.
וואהו יצא פשוט מטריף
אין עלייך בעולם
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה ויום מקסים!
אם אין לי טחינה גולמית? אפשר בלי?
לא מומלץ להכין בלי.
היי אפרת,
אין מילים..כולם נהנו..הכנתי עם המתכון של הפיתות במחבת ועם סלט חציל על האש מעולה.
פשוט מאוהבת באתר שלך.
תודה רבה רבה.
נראה מעולה!
תודה ליאת.
יום מקסים 🌷
במילה אחת, מושלם!!!!
כמו שאר המתכונים שלך
עונג שבת אמיתי.
תודה
שבת שלום!!!!
איזה כיף 🙂
תודה מלכי, שבת שלום! ❤️
עד היום הכנתי מגרגרים שהשריתי ובישלתי. חיפשתי מתכון לנסות מקופסאת שימורים ויצא מצויין למעט כמות הטחינה הגולמית שהייתה גדולה מדי לטעמי (שמתי כחצי כוס) והייתי צריך להוסיף מים (כמעט כוס סה”כ).
הרבה פחות עבודה ללא ספק ולא מבחינים בהבדל.
תודה רבה על המתכון.
תודה אסף 🙂
מתכון מעולה! הכנתי מגרגירים יבשים שהושרו ובושלו, ושמתי קצת פחות טחינה (3/4 כוס). חג שמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.
היי אפרת,
את יודעת איך אפשר להגיע למרקם חלק של החומוס ולא גרגירי?
תודה!
היי דנה,
זה קשור לסוג החומוס, לרכות שלו ולטחינה שלו.
ממליצה להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולטחון את החומוס כמה שיותר זמן, עד למרקם חלק.
בהצלחה 🙂
מעבר לבישול ממש טוב של החומוס צריך מעבד מזון טוב ולטחון הרבה זמן. במעבד ביתי סטנדרטי לוקח כ-10 דקות של טחינה במהירות הגבוהה ותקבלי תוצאה חלקה דיה. את הסוד הזה גילו לי ב… כן כן, בחומוסיה.
אח”כ גיליתי שהכי טוב לטחון במיקסר חזק, זה לוקח פחות זמן (3 דקות במהירות הכי גבוהה) ויוצא חלק כמו בחומוסיה.
הכוונה הייתה לבלנדר (לא מיקסר).
הי! כמה זמן חומוס כזה נשמר במקרר? כלומר… אם אכין היום בשביל עוד יומיים- ישאר טרי ולא יתקלקל?
היי אוריה,
החומוס יישאר טרי רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתקשה קצת בקירור. אם זה מיועד לעוד יומיים אולי כדאי מראש לשים קצת יותר מים.
תודה על אתר נפלא! אני משתמש בו המון ומקבל המון מחמאות. תודה!
לגבי מיץ הלימון, אם אני סוחט לימון, צריך להשתמש ב5 כפות מהמיץ הסחוט, או כמות אחרת?
שמחה שאת נהנה מהאתר 🙂
נכון, 5 כפות ממיץ הלימון הסחוט.
אני חייבת להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך כל יום אני מפתיעה בתבשילים חדשים כיף גדול להכנס לאתר הוא ברור והמתכונים מעולים!!!!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אסתי.
אני לאחר שטיפת הראשונה של גרגירי הקופסא מוסיף מים רותחים מקומקום ומחכה 2 עד 3 דקות ואז שוטף פעם נוספת לקראת טחינת החומרים כך לא נשאר טעם של הנוזל הקופסתי ממליץ על טחינה אל ארז אצל מאיר בשוק לוינסקי…. נחלת בינימין כמעט פינת לוינסקי תשאלו!!!! חנות לכל מיני מדהימה מאירת פנים נוסע מרעננה במיוחד אליו הרי פנסיונר אני ומשוטט ביתרת חיי
תודה על ההמלצה 🙂
שנה טובה!
זו הפעם השלישית שבעלי מכין לנו חומוס עפ”י המתכון שלך ויוצא מעולה !!! *5
הורדנו קצת מהכמות של הטחינה, היתה דומיננטית מידי(לטעמנו).
תודה רבה על המתכון המוצלח !
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
היי, כבר הרבה זמן רוצה להכין חומוס מהיר
כרגע יש לי חומוס מקופסת שימורים שרשום משקל אחרי סינון 290 גרם
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
חשוב לי שיצא טוב
להפתיע את בעלי ☺
תודה רבה על האתר המדהים הזה שנותן לי להיות בשלנית טובה
היי דקלה,
מה שיש לך זה מצוין. את יכולה לעבוד בדיוק לפי המתכון.
לקראת הסוף תטעמי ותשפרי תיבול במידה ויהיה צורך.
בהצלחה 🙂
יצא טעים עם יותר טעם של טחינה מאשר חומוס אבל טעים.
מה לעשות לפעם הבאה?
היי דוד,
אפשר פעם הבאה לשים פחות טחינה (בין חצי לשני שליש כוס) ולהוסיף יותר מים לפי הצורך.
שבת שלום 🙂
תודה רבה כולם מאד נהנו ולקקו אצבעות.
היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים
היי איריס,
את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂
שלום
איזה מרכיב מומלץ להוסיף למעבד מזון על מנת שהחומוס יהיה במרקם דליל?
יש לשים יותר מים.
שלום באמת חשוב לשחק בין כמות הטחינה הגלמית לבין הגרגרים והמים רצוי קרים אני מוביך בזמן שטוחנים חתיכת פלפל ירוק חריך ללא גרעינים זה מוסיף טעם
היי אפרת אם יש לי חומוס בשקית של סוגת אני צריכה גם לבשל אותו? או להשרות ?
היי אמי,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
שבוע נפלא 🙂
עשיתי עם טחינה גולמית אתיופית, יצא לי קצת מריר.אבל בסדר, אכיל.
זאת באמת טחינה עם טעם חזק. פעם הבאה נסי עם טחינה רגילה.
תודה שחזרת לעדכן.
היי.
תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
ושוב תודה לך
תודה רבה ניצן 🙂
יום נפלא
כמה זמן צריך לבשל את החומוס הקפוא?
היי תמי,
יש לבשל עד שהחומוס רך לגמרי. בסביבות 30 דקות אני מעריכה.
היי אפרת
רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
תודה רבה מראש
היי מיטל,
אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.
ערב טוב,
הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
הם התפעלו מ”חומוס מסעדות” כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות
אז ממש תודה
נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביטל ושבת שלום
אפרתוש יקירה,
הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
אז שוב תודה ענקית 🙂
רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
(בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
אני ממש אשמח לדעת שכן
בכל אופן המון תודה יקרה!!
היי ענת,
שמחה שנהניתם מהחומוס 🙂
אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
שבוע נפלא!
הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
תודה רבה על המתכונים המעולים!
היי מעיין,
את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.
אפרת, אין כמוך!
הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!
תודה תהילה!
אחלה ארוחה 😉
שמחה שנהניתם ושבוע נפלא
אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!
איזה כיף לשמוע!!
תודה יעל ושבת שלום 🙂
תודה על אתר נפלא.
אני מעדיפה חומוס קפוא. מה הכמות והאם צריך לבשל או שמספיקה הפשרה?
היי אריאלה,
מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
המשך יום נפלא 🙂
וואוו אפרת מתכון מעולה!!!
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
תודה
איזה כיף לשמוע!!
תודה אוסי ויום נפלא 🙂
החומוס יצא אחלה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר גם להקפיא את החומוס? עשיתי פשוט כמות גדולה מידי…
היי אלינור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שהטעם והמרקם יפגעו בהקפאה.
שבת שלום 🙂
אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
יוצא מעולה!
מצוין, תודה אורי 🙂
יש אפשרות לעשות בלי מעבד מזון? אולי בבלנדר זה גם יהיה בסדר…?
היי רעות,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
בהצלחה 😉