שום דבר לא נמצא
אינסטגרם מתכונים ב-10 דקות

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 צלחות חומוס ביתי

סוג: פרווה

ספר מתכונים במבצע

מצרכים:

חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)

כוס טחינה גולמית

5 כפות מיץ לימון

שן שום

חצי כפית מלח

שני שליש כוס מים קרים

רבע כפית כמון

אופן הכנה:

-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.

-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.

*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.

*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.

*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

חומוס ביתי, מתכון לחומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוטב סלסה חריף
עוגת קרמבו לפסח
רוצה לקבל מתכונים למייל?
Translate

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אתי (21:49 7.08.2020)

טעים מאוד!תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 9.08.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אפרת טל (16:52 29.07.2020)

מתכון מעלף. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 29.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שילת (16:22 9.07.2020)

מוסיפה כאן (:
יש לי חומוס גרגירים, ואין לי 12 שעות להשריה.. ממליצה לנסות בכל זאת? חושבת שיצא טוב?
תודה רבה על האתר המעולה!! .
ממש גלגל הצלה בשנים הראשונות של הנישואים (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 9.07.2020)

היי שילת,
תשרי כמה שאת יכולה אבל הכי חשוב זה לבשל את הגרגירים עד לריכוך מלא.

Avatar
Dudu Mor Malchi (18:38 8.07.2020)

אפרת את אלופה הכנתי את המתכון של הפיתות והחומוס ויצא מושלם תודה רבה ☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 8.07.2020)

שמחה שיצא טעים! תודה 🙂

Avatar
שלום (17:53 2.07.2020)

מתכון פשוט מקסים כבר חודש אני מכין אותו לכול שבת ואירוע משפחתי וכולם ממש מתענגים. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 2.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

Avatar
Zipi (16:02 13.05.2020)

החומוס משתבח בכל פעם שאני מכינה.שאלתי האם ניתן להקפיא החומוס המוכן שעשיתי?תודה רבה וכמו תמיד אפרת היקרה מתכונייך משובחים ומוצלחים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 13.05.2020)

שמחה לשמוע 💜
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.

Avatar
שרה בר (15:43 1.05.2020)

תקשיבו הכנתי את זה פעם אחת ומאז זה החומוס היחיד שאנחנו אוכלים בבית
כבר לא קונים
הרבה יותר טעים הרבה יותר בריא וההכנה דקה וחצי והמרקם כמו קנוי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 1.05.2020)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רחלי כרכום (12:04 29.04.2020)

תודה על השיתוף במתכונים. כשאני מחפשת להכין משהו, לרוב אני מוצאת באתר הזה בדיוק את מה שחיפשתי באופן הכנה קל ועם מצרכים שיש בבית.
אתמול היתה הפעם הראשונה שהכנתי פלאפאל, יצא מעולהההה. היום אנסה את החומוס, בטוחה שיצליח. שוב תודה על השיתוף והפשטות. הרבה בריאות ותמיד בשמחות🇮🇱

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 29.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה יקרה

Avatar
הדס (12:29 22.04.2020)

תודה ענקית אפרת!!!
אתר מושלם!! מתכונים מטורפים…
ממליצה למי שאוהב- להכין בשר טחון, לתבל ולהוסיף על החומוס- יוצא פשוט מעדן!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 22.04.2020)

תודה הדס ❤️

Avatar
מריה (09:20 22.04.2020)

מדהים! כלום עבודה ותוצאה נפלאה.
תודה על עוד מתכון מוצלח:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה

Avatar
חן (12:12 10.04.2020)

היי,

תוכלי בבקשה להוסיףמשקלים לכל אחד מסוגי החומוס?
במקרה שלי זה חומוס יבקש שהשרתי במים ועכשיו מבשל במים רותחים.
ובנוסף של הטחינה.

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 11.04.2020)

היי חן,
אין לי משקלים כרגע אבל רצוי להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס מקרטון לשתיה חמה) ואז אין צורך לשקול.

Avatar
חן (18:57 7.04.2020)

האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
כמו זה של סוגת שסגור בשקית.

אם כן, איך זה משנה במתכון?

צרפתי תמונה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 7.04.2020)

היי חן,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון. את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

Avatar
חן (12:10 10.04.2020)

מעולה!

האם זה נכון שעדיף בזמן הבישול להוציא כל כמה זמן את הקליפות שצפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 11.04.2020)

כן.

Avatar
אלה (10:02 30.03.2020)

מתכון מושלם!! תודה רבה אפרת אין עלייך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלה

Avatar
דיני (19:42 22.03.2020)

היי.דבר ראשון חייבת להגיד שהעיצוה החדש של האתר כל כך נעים לעין ומזמין לחפש מתכונים:-)
דבר שני – יודעת להגיד לי כמה כוסות של חומוס יש בקופסת שימורים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 22.03.2020)

קודם כל תודה 🙂
1+3/4 כוסות גרגירי חומוס (המדידה היא בכוס זכוכית רגילה עם ידית).

Avatar
אור (19:41 22.03.2020)

היי,
האם מדובר במתכון זהה המידה ומשתמשים החומוס גרגירים רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 22.03.2020)

הכוונה לחומוס יבש?

Avatar
אני (00:07 19.03.2020)

היי אני מאוד נהנה מהאתר שלך
האם אפשרי לעשות את זה גם עם בלנדר מוט? אם כן כמה זמן לטחון? ואם לא אז איזה חלק להשתמש במיקסר?
אם אני מכין את זה ביום שישי מומחץ לשמור את זה בחוץ עד לסעודת שבת או במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 19.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר להשתמש בבלנדר מוט למרות שאם יש לך מעבד מזון עם סכין אז עדיף להשתמש בו.
אם אתה טוחן עם בלנדר מוט יש לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
אם זה עומד יותר מ4-5 שעות מומלץ לשמור במקרר. בכל מקרה יש לכסות היטב.
קח בחשבון שהמרקם של החומוס מתקשה בקירור ולכן אם אתה יודע שתשמור במקרר תוסיף קצת יותר מים קרים.

Avatar
לאה אלכביר (22:39 25.03.2020)

היי אם יש לי בלנדר זה אפשרי ? ואם כן זה יוצא שונה מממעבד מזון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.03.2020)

אפשר אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר נוזלים.

Avatar
הודיה (18:15 15.02.2020)

היי, אני רוצה להכין חומוס סגול, ראיתי באיזו תוכנית שהוסיפו לזה סלק והוא נהיה סגול.
את יודעת אולי מתי ואיך אני יכולה להוסיף אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 15.02.2020)

במקום חצי כוס מים אפשר לשים מי סלק (הנוזלים שבהם מתבשל הסלק).
אם את קונה סלק מבושל משקית ואקום יש תשתמשי בנוזלים בתוך השקית.

Avatar
נעמה פרחים (21:25 11.02.2020)

תודה רבה,
מכינה כמעט כל שבוע לשבת
מתכון אליפות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
קריסטינה (13:23 31.12.2019)

היי יקירה. הכנתי עכשיו , טעם משגע. עכשיו לשאלות:
1. החומוס יצא משחתי (די קשה)… איך אפשר לשדרג ?
2. אוכלים הערב, בינתיים החומוס נמצא בקופסת זכוכית מחוץ למקרר. האם כדאי להכניס למקרר או להמשיך להחזיק מחוץ למקרר ? אני בחו׳ל ודי קר כאן.
תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 31.12.2019)

היי יקרה 🙂
1. את יכולה להוסיף עוד מים ולטחון עד למרקם הרצוי.
2. אם מדובר בכמה שעות אפשר לשמור בחוץ אם קר (קחי בחשבון שבמקרר החומוס קצת מתקשה).

Avatar
סוד (10:40 20.12.2019)

תודה

Avatar
רביבית (20:13 14.10.2019)

הכנתי את החומוס לחג, קצר הצלחה רבה!
(הוספתי בשר מטוגן מעל החומוס בצלחת אחת, ופטריות מטוגנות בצלחת שניה).
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 14.10.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
אורי (17:49 11.10.2019)

תודה יצא מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 12.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ליאור (13:53 7.09.2019)

שלום
אם אין לי טחינה גולמית האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה רגילה? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 7.09.2019)

עדיף שלא, רק אם זה מה שיש לך כרגע.
אם כן, את יתר המרכיבים – לימון, שום, מלח ומים יש להוסיף בהדרגה ולפי הטעם/המרקם (כי בטחינה הקנויה נמצאים חלק ממרכיבים אלה).

Avatar
ניסן וייס (13:34 20.08.2019)

המתכון מעולה רק הערה קטנה אני אישית מעדיף ללא לימון ומעל אני מוסיף שמן זית אמיתי וכן פטריות במחבת עים בצל במעט שמן. הבעיה היחידה עים חומוס ביתי שבדרך כלל למחרת הוא כבר לא טעים לכן לא כדאי לשמור אלא לסיים באותו היום הכמות מקופסת שימורי חומוס היא לא גדולה ולסיום לחומוס בקופסה הוסיפו ממילא מלח כך שלטעמי אין צורך שיהיה בתיאבון!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.08.2019)

תודה ניסן 🙂

Avatar
חן (14:43 9.08.2019)

אפרת יצא מושלם ברמות!!!!!!!!!!!!!! את לא מבינה איזה עונג שבת הולך להיות לנו בזכותך:)
תבורכייייייייייי. תפתחי מסעדה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 9.08.2019)

תודה חן ❤️
שבת שלום!

Avatar
גילה (18:06 4.08.2019)

וואוו. יצא מעולה. הכנתי עם תוספת פטריות (פרוסות בצל מטוגנות, פטריות וכורכום) יצא מעולה! יופי של ארוחה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 4.08.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה גילה

Avatar
מיכל (18:17 4.07.2019)

הי אפרת, אם אני רוצה להכין מגרגירי חומוס יבשים- איזו כמות להשרות ולבשל? (אני מניחה שהגרגירים יגדילו את נפחם לאחר הבישול, לא?) תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 4.07.2019)

היי מיכל,
אם את כבר משרה כל הלילה ומבשלת כדאי להשתמש ב- 2 כוסות לפחות. מה שיישאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

Avatar
אני (18:07 21.05.2019)

שלום, האם אפשר להקפיא את הממרח שנוצר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 21.05.2019)

אישית לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שאפשר.

Avatar
אבישג (22:23 2.05.2019)

היי. אם אני עושה החומוס קפוא של סנפרוסט כמה כוסות לשים ?
ולהרתיחכמה זמן ?
תודה רבה לך את אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 3.05.2019)

כוס וחצי (מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
להרתיח עד לריכוך מוחלט. שיהיו ממש רכים. משהו כמו שעה.

Avatar
קרן (20:26 30.04.2019)

היי אני אלרגית לשומשום . מה את מציעה להוסיף במקום טחינה ? שמן ? שמנת לבישול ? ממרח שקדים ? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 30.04.2019)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי המרקם הרצוי.

Avatar
תירוש (01:09 1.04.2019)

שלום ותודה על המתכונים הכל כך מוצלחים
רציתי לשאול אם כדאי להשתמש במי החומוס שסיננתי מהקופסא כדי להעצים טעמים?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 1.04.2019)

לנוזלים שבקופסת השימורים יש קצת טעם לוואי אז לא כדאי.
יום נפלא 🙂

Avatar
אורי (09:04 19.02.2019)

היי אפרת,

הכנתי משתי קופסאות חומוס, כוס טחינה, חצי כוס מים, מיץ מלימון שלם, 3 שיני שום וקצת מלח וכמון.

יצא מעולה.

תודה על מתכון אדיר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 19.02.2019)

מעולה 🙂
תודה אורי

Avatar
נועה (22:16 16.01.2019)

אפרת יקרה לראשונה הכנתי חומוס!!!! ויצא מושלם!!!!!! גרפתי מחמאות ומאז כבר הכנתי עוד ועוד.
תודה רבה על הזמינות והקלות של מתכונייך.
גמאני בישלתי קודם את הגרגרים אחרי שעברו שטיפה, ומה שהוסיף למרקם קטיפתי (ולא גרגירי), זה בישול עם חצי כפית א. סודה לשתיה… ופשוט נטחן תוך 3 דקות בבלנדר יד פשוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 17.01.2019)

תודה על השיתוף ❤️

Avatar
שוש (18:30 4.12.2018)

הי אפרת,מתכון מעולה!!אני חיממתי את הגרגרים עם מעט כמון לטעם.וטחנתי כשהגרגרים חמים.יצא מצויין.תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 4.12.2018)

מעולה 🙂
תודה וחג שמח!

Avatar
איריס (20:39 25.11.2018)

עוד טיפ שקיבלתי ועובד נפלא- אפשר להקפיא חומוס ביתי!!! (לא קנוי עם חומרים מעובדים!) . כשזה מפשיר אין שום הבדל בטעם. ההבדל הוא רק טיפה במרקם . אם היה קצת גרגרי לפני יהיה גם אחרי הקפאה.וההפך אם היה קרמי. תנסו ותראו זה ממש עובד 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 25.11.2018)

תודה איריס 🙂

Avatar
חן (17:34 5.11.2018)

היי,
רציתי לשאול כמה מ"ל טחינה הכוונה בכוס אחת?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 5.11.2018)

כוס של 240 מ"ל.

Avatar
אירה (18:13 18.10.2018)

היי אפרת,
האם אפשר לטחון אבוקדו עם כל המצרכים כדי שיצא חומוס אבוקדו? מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 18.10.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
אלה (13:52 16.10.2018)

החומוס שאוכלים במסעדות תמיד חם אבל כשאני רואה מתכונים באינטרנט תמיד טוחנים את הגרגירים כשהם פושרים ואף ממליצים לקרר אותם לפני הטחינה. אם ככה איך החומוס יוצא חם בסופו של דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 16.10.2018)

אין בעיה לחמם לפני את גרגירי החומוס ולטחון אותם כשהם חמים (אבל לא רותחים).

Avatar
קרן (13:17 11.10.2018)

היי אפשר ממרח שקדיה במקום טחינה ? לאלרגניים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 11.10.2018)

היי קרן,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדיה, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

Avatar
יוסי (01:33 22.08.2018)

הי,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום טחינה לאלרגי לשומשום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 22.08.2018)

היי יוסי,
אפשר לנסות לשים 2-3 כפות שמן ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.

Avatar
יצחק (00:00 14.08.2018)

וואהו יצא פשוט מטריף
אין עלייך בעולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 14.08.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה ויום מקסים!

Avatar
נועה (21:35 14.06.2018)

אם אין לי טחינה גולמית? אפשר בלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 14.06.2018)

לא מומלץ להכין בלי.

Avatar
ליאת (09:56 11.06.2018)

היי אפרת,

אין מילים..כולם נהנו..הכנתי עם המתכון של הפיתות במחבת ועם סלט חציל על האש מעולה.
פשוט מאוהבת באתר שלך.
תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 11.06.2018)

נראה מעולה!
תודה ליאת.
יום מקסים 🌷

Avatar
מלכי (09:36 1.06.2018)

במילה אחת, מושלם!!!!
כמו שאר המתכונים שלך
עונג שבת אמיתי.
תודה
שבת שלום!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 1.06.2018)

איזה כיף 🙂
תודה מלכי, שבת שלום! ❤️

Avatar
אסף. (22:31 6.05.2018)

עד היום הכנתי מגרגרים שהשריתי ובישלתי. חיפשתי מתכון לנסות מקופסאת שימורים ויצא מצויין למעט כמות הטחינה הגולמית שהייתה גדולה מדי לטעמי (שמתי כחצי כוס) והייתי צריך להוסיף מים (כמעט כוס סה"כ).
הרבה פחות עבודה ללא ספק ולא מבחינים בהבדל.
תודה רבה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 7.05.2018)

תודה אסף 🙂

Avatar
מיכל (21:30 6.04.2018)

מתכון מעולה! הכנתי מגרגירים יבשים שהושרו ובושלו, ושמתי קצת פחות טחינה (3/4 כוס). חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 7.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.

Avatar
דנה (03:22 27.03.2018)

היי אפרת,

את יודעת איך אפשר להגיע למרקם חלק של החומוס ולא גרגירי?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 27.03.2018)

היי דנה,
זה קשור לסוג החומוס, לרכות שלו ולטחינה שלו.
ממליצה להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולטחון את החומוס כמה שיותר זמן, עד למרקם חלק.
בהצלחה 🙂

Avatar
אסף. (20:32 6.05.2018)

מעבר לבישול ממש טוב של החומוס צריך מעבד מזון טוב ולטחון הרבה זמן. במעבד ביתי סטנדרטי לוקח כ-10 דקות של טחינה במהירות הגבוהה ותקבלי תוצאה חלקה דיה. את הסוד הזה גילו לי ב… כן כן, בחומוסיה.
אח"כ גיליתי שהכי טוב לטחון במיקסר חזק, זה לוקח פחות זמן (3 דקות במהירות הכי גבוהה) ויוצא חלק כמו בחומוסיה.

Avatar
אסף. (20:33 6.05.2018)

הכוונה הייתה לבלנדר (לא מיקסר).

Avatar
אוריה (15:10 1.02.2018)

הי! כמה זמן חומוס כזה נשמר במקרר? כלומר… אם אכין היום בשביל עוד יומיים- ישאר טרי ולא יתקלקל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 1.02.2018)

היי אוריה,
החומוס יישאר טרי רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתקשה קצת בקירור. אם זה מיועד לעוד יומיים אולי כדאי מראש לשים קצת יותר מים.

Avatar
אבי (20:12 26.01.2018)

תודה על אתר נפלא! אני משתמש בו המון ומקבל המון מחמאות. תודה!
לגבי מיץ הלימון, אם אני סוחט לימון, צריך להשתמש ב5 כפות מהמיץ הסחוט, או כמות אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 27.01.2018)

שמחה שאת נהנה מהאתר 🙂
נכון, 5 כפות ממיץ הלימון הסחוט.

Avatar
אסתי (18:36 25.10.2017)

אני חייבת להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך כל יום אני מפתיעה בתבשילים חדשים כיף גדול להכנס לאתר הוא ברור והמתכונים מעולים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 25.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אסתי.

Avatar
הנסי (11:02 20.09.2017)

אני לאחר שטיפת הראשונה של גרגירי הקופסא מוסיף מים רותחים מקומקום ומחכה 2 עד 3 דקות ואז שוטף פעם נוספת לקראת טחינת החומרים כך לא נשאר טעם של הנוזל הקופסתי ממליץ על טחינה אל ארז אצל מאיר בשוק לוינסקי…. נחלת בינימין כמעט פינת לוינסקי תשאלו!!!! חנות לכל מיני מדהימה מאירת פנים נוסע מרעננה במיוחד אליו הרי פנסיונר אני ומשוטט ביתרת חיי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 20.09.2017)

תודה על ההמלצה 🙂
שנה טובה!

Avatar
Debby (12:24 1.08.2017)

זו הפעם השלישית שבעלי מכין לנו חומוס עפ"י המתכון שלך ויוצא מעולה !!! *5
הורדנו קצת מהכמות של הטחינה, היתה דומיננטית מידי(לטעמנו).
תודה רבה על המתכון המוצלח !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 1.08.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

Avatar
דקלה (10:02 14.06.2017)

היי, כבר הרבה זמן רוצה להכין חומוס מהיר
כרגע יש לי חומוס מקופסת שימורים שרשום משקל אחרי סינון 290 גרם
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
חשוב לי שיצא טוב
להפתיע את בעלי ☺
תודה רבה על האתר המדהים הזה שנותן לי להיות בשלנית טובה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:24 14.06.2017)

היי דקלה,
מה שיש לך זה מצוין. את יכולה לעבוד בדיוק לפי המתכון.
לקראת הסוף תטעמי ותשפרי תיבול במידה ויהיה צורך.
בהצלחה 🙂

Avatar
דוד (11:39 9.06.2017)

יצא טעים עם יותר טעם של טחינה מאשר חומוס אבל טעים.
מה לעשות לפעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 9.06.2017)

היי דוד,
אפשר פעם הבאה לשים פחות טחינה (בין חצי לשני שליש כוס) ולהוסיף יותר מים לפי הצורך.
שבת שלום 🙂

Avatar
דוד (00:20 11.06.2017)

תודה רבה כולם מאד נהנו ולקקו אצבעות.

Avatar
אירית (10:14 11.05.2017)

היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:54 11.05.2017)

היי איריס,
את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂

Avatar
שמואל (19:28 25.03.2017)

שלום
איזה מרכיב מומלץ להוסיף למעבד מזון על מנת שהחומוס יהיה במרקם דליל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:48 25.03.2017)

יש לשים יותר מים.

Avatar
הנסי (15:41 26.08.2017)

שלום באמת חשוב לשחק בין כמות הטחינה הגלמית לבין הגרגרים והמים רצוי קרים אני מוביך בזמן שטוחנים חתיכת פלפל ירוק חריך ללא גרעינים זה מוסיף טעם

Avatar
אמי (15:58 26.02.2017)

היי אפרת אם יש לי חומוס בשקית של סוגת אני צריכה גם לבשל אותו? או להשרות ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:55 26.02.2017)

היי אמי,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אוסנת (18:03 16.02.2017)

עשיתי עם טחינה גולמית אתיופית, יצא לי קצת מריר.אבל בסדר, אכיל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:35 16.02.2017)

זאת באמת טחינה עם טעם חזק. פעם הבאה נסי עם טחינה רגילה.
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
טוביה (11:21 15.01.2017)

היי.
תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:52 15.01.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

Avatar
ניצן (14:23 12.01.2017)

אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
ושוב תודה לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:37 12.01.2017)

תודה רבה ניצן 🙂
יום נפלא

Avatar
תמי (14:53 25.10.2016)

כמה זמן צריך לבשל את החומוס הקפוא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:15 25.10.2016)

היי תמי,
יש לבשל עד שהחומוס רך לגמרי. בסביבות 30 דקות אני מעריכה.

Avatar
מיטל (21:16 13.10.2016)

היי אפרת
רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:40 13.10.2016)

היי מיטל,
אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.

Avatar
אביטל (22:29 6.10.2016)

ערב טוב,
הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
הם התפעלו מ"חומוס מסעדות" כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות

אז ממש תודה

נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:47 7.10.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביטל ושבת שלום

Avatar
ענת (20:11 18.09.2016)

אפרתוש יקירה,
הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
אז שוב תודה ענקית 🙂
רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
(בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
אני ממש אשמח לדעת שכן
בכל אופן המון תודה יקרה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (01:48 19.09.2016)

היי ענת,
שמחה שנהניתם מהחומוס 🙂
אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
שבוע נפלא!

Avatar
מעין (21:49 25.07.2016)

הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
תודה רבה על המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:01 25.07.2016)

היי מעיין,
את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.

Avatar
תהילה (21:03 24.07.2016)

אפרת, אין כמוך!
הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:07 24.07.2016)

תודה תהילה!
אחלה ארוחה 😉
שמחה שנהניתם ושבוע נפלא

Avatar
יעל (14:01 15.07.2016)

אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:03 15.07.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה יעל ושבת שלום 🙂

Avatar
אריאלה (13:03 13.06.2016)

תודה על אתר נפלא.
אני מעדיפה חומוס קפוא. מה הכמות והאם צריך לבשל או שמספיקה הפשרה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:13 13.06.2016)

היי אריאלה,
מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
אורית (18:39 1.06.2016)

וואוו אפרת מתכון מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:47 1.06.2016)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אוסי (08:55 9.05.2016)

עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:12 9.05.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה אוסי ויום נפלא 🙂

Avatar
דני (11:45 10.04.2016)

החומוס יצא אחלה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
אלינור (11:54 8.04.2016)

אפשר גם להקפיא את החומוס? עשיתי פשוט כמות גדולה מידי…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:32 8.04.2016)

היי אלינור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שהטעם והמרקם יפגעו בהקפאה.
שבת שלום 🙂

Avatar
אורי (15:46 29.07.2016)

אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
יוצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:38 29.07.2016)

מצוין, תודה אורי 🙂

Avatar
רעות (11:18 8.04.2016)

יש אפשרות לעשות בלי מעבד מזון? אולי בבלנדר זה גם יהיה בסדר…?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:30 8.04.2016)

היי רעות,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.