שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 צלחות חומוס ביתי

סוג: פרווה

מצרכים:

חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)

כוס טחינה גולמית

5 כפות מיץ לימון

שן שום

חצי כפית מלח

שני שליש כוס מים קרים

רבע כפית כמון

אופן הכנה:

-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.

-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.

*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.

*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.

*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

חומוס ביתי, מתכון לחומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוטב סלסה חריףרוטב סלסה חריף
עוגת קרמבו לפסח עוגת קרמבו לפסח

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (18:43 22.09.2021)

יצא טיללללל

מתכונים ב-10 דקות (20:42 22.09.2021)

שמחה מאד שאהבת🙂

עדי (23:08 18.09.2021)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (23:45 18.09.2021)

היי עדי,
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות כתבה שאין בעיה להקפיא.

אטי (23:28 10.08.2021)

אפרת,
מה אני עושה שיש לי חומוס משקית וואקום (500 גרם)
מבושל ומרוסק עם איזה שליש כוס שמן?
אני יכולה להשתמש עם זה כמו חומוס משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (00:22 11.08.2021)

היי אטי,
אני לא בטוחה שהמרקם יצא סמיך כמו במתכון היות ושמת שמן, אבל מניחה שאפשר להשתמש בזה.

שירה (12:13 4.08.2021)

היי אפרת האתר מדהיםם מכינה ממנו המון.. רציתי לשאול אין לי מעבד מזון אפשר לטחון ידני? או בנינגה של השייקים?

מתכונים ב-10 דקות (12:32 4.08.2021)

היי שירה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש בו, ואני חושבת שגם בנינג’ה לשייקים זה יצא די טוב.

נעמה (08:40 21.07.2021)

בגלל חוסר זמן , אני רוצה להכין בבוקר ולהגיש את החומוס חם בערב . יש דרך לחמם חוץ ממקרו?

מתכונים ב-10 דקות (09:57 21.07.2021)

היי נעמה,
אפשר לחמם גם על הגז(:

אלי (16:20 25.06.2021)

גם השבוע יצא לנו מגניב לכבוד שבת קודש

מתכונים ב-10 דקות (18:21 25.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊

יניב (20:47 27.05.2021)

היי אפרת,
אני מעוניין להכין חומוס מגרגירים .
1. האם צריך להשרות או אפשר ישר לבשל (אולי לבשל יותר זמן, אבל בכללי זה חוסך זמן)?
2. אם חובה להשרות, כמה זמן רצוי?
3. כמה זמן נשמר החומוס במקרר אם החומוס מגרגירים ולא מקופסת שימורים (כלומר לא מכיר חומר משמר)

מתכונים ב-10 דקות (21:13 27.05.2021)

היי,
1. חשוב מאד להשרות קטניות לפני השימוש בהן.
2. רצוי להשרות לילה.
3. החומוס נשמר כ-5 ימים במקרר.
בהצלחה😊

יוסי (15:58 21.05.2021)

ווואו! יצא פשוט מדהים.

מתכונים ב-10 דקות (16:05 21.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום:)

עדי (16:58 16.05.2021)

וואהו מדהים!!! המשפחה כל כך אהבה את החומוס, שפשוט אפילו לא חשבו שאני עשיתי. חשבו שהוא חומוס קנוי. מתכון מעולה!!! מומלץ בחום!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:26 16.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף וחג שמח😊

של (07:50 10.05.2021)

היה פשוט מעולה הוספתי חצי פלפל חריף וחצי בצל ובמקום מים קרים שמתי חמים יצא פשוט מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:22 10.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

ניצנוצ (10:06 14.04.2021)

חומוס מקופסת שימורים ???
למה ?

מתכונים ב-10 דקות (15:21 14.04.2021)

היי,
שימוש בחומוס משימורים מקצר את תהליך ההכנה, אך כפי שכתוב במתכון אפשר גם להכין מגרגירי חומוס מבושלים.

טל (14:57 19.03.2021)

יצא מעולה! כמו תמיד המתכונים שלך מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (15:12 19.03.2021)

תודה לך יקירה:)
שבת שלום🌺

ניצנוצ (10:07 14.04.2021)

כולה חומוס עם טחינה
לא יותר מורכב מהכנת חביתה

שרית (22:41 5.03.2021)

פעם ראשונה שהכנתי חומוס. הייתי בטוחה שזה קשה וזה היה כל כך קל.
עשיתי הכל לפי המתכון.
השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים.
יצא מדהים. את מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (19:03 6.03.2021)

וואו נראה מצוין! תודה על השיתוף שרית🌺

אלישבע (13:21 4.02.2021)

ממש מוצלח, הכנתי מספר פעמים !!
תודה על המתכונים המושלמים
האם ניתן להקפיא ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 4.02.2021)

שמחה שיוצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.

גלי (15:09 5.01.2021)

הי אפרת, לפני זמן מה השריתי הרבה חומוס, במקום להקפיא אחרי הבישול הקפאתי לפני הבישול, כאילו רק אחרי ההשרייה. אם אני רוצה להכין חומוס צריך להפשיר ואז לבשל? או שאפשר ישר לבשל מהפריזר?
טנקס ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 5.01.2021)

אפשר לבשל ישר מהפריזר 🙂

מלכה שפירא (16:10 17.12.2020)

איך עושים שהחומוס יצא מעט חמים כמו במסעדות?

מתכונים ב-10 דקות (19:48 17.12.2020)

מבשלים גרגירי חומוס בנפרד עם תיבול של כמון מלח ופלפל 🙂

פרח (13:50 26.12.2020)

וטוחנים כשזה חם או שהתכוונת רק להוסיף גרגרים מעל? האם גם חומוס מקופסת שימורים אפשר לבשל?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 26.12.2020)

אפשר להשתמש גם בחומוס מקופסאת שימורים 🙂
ותוכלי לטחון שזה חם- זה כבר מסבחה
יש כאלו האוהבים גם גרגרים שלמים חמים ומתובלים על החומוס שלהם.
שבוע נפלא🌸

Moran (13:16 1.10.2020)

הכנתי עם חומוס קפוא סנפורסט בישלתי שעה ומשהו התרכך טוב
החומוס יצא טעים רק הטעם של הטחינה הורגש לי יותר זה בגלל חברה מסויימת או שכדאי פעם הבאה להפחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 1.10.2020)

כנראה שזה סוג הטחינה כי היא לא אמורה להיות מורגשת כל כך.
באיזו טחינה השתמשת?

Moran (00:11 2.10.2020)

של מותג יש חסד.. מה הממולץ?
ועוד שאלה מבחינת גרגירי חומוס מה הכי טוב קפוא/שימורים/רגיל אחרי השריה ובישול? עם קפוא יצא מעולה גם שימורים האם זה עניין של נוחות וזמינות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 2.10.2020)

לא מכירה. אולי זאת טחינה משומשום מלא ובגל לזה הטעם היה כל כך מורגש?
אני משתמשת בטחינה ירושלים.
הכי מומלץ להכין מחומוס משימורים. אין צורך להשרות או לבשל אותו.

גלי (17:46 30.09.2020)

הי אפרת, אם אני משרה גרגירי חומוס אבל לא רוצה להשתמש בהכל, ניתן להקפיא אותם? אם כן-לפני/אחרי הבישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:16 30.09.2020)

כן אפשר להקפיא לפני או אחרי הבישול.

גלי (19:17 30.09.2020)

פשוט להוציא מקערת ההשרייה לשקיות ולהקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 30.09.2020)

כן. זה יחסוך לך את ההשרייה בפעם הבאה שתרצי להכין.

נופר (10:21 28.08.2020)

האם יש לך מתכון של ממרח חומוס שילדים אוהבים אך ללא טחינה? ( אלרגיה לשומשום)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 28.08.2020)

אין לי אבל אפשר לנסות כמה כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.

רותם כהן גינדי (21:31 30.08.2020)

ואם האלרגיה היא גם לשומשום וגם לשקדים? 😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 30.08.2020)

אין לי רעיון אבל אני אם משהו יעלה לי אחזור לעדכן אותך 🙂

נופר (13:30 6.09.2020)

הגעתי למתכון פשוט ומעולה !!
כוס גרגירי חומוס שימורים ( ללא נוזלים)
חצי כוס של שמן
טיפה מלח ( לפי הטעם)
טחנתי הכל במג׳יק בולט. ( ככל שטוחנים יותר התערובת נהיית יותר חלקה ויותר בהירה- אז תני לזה זמן)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 6.09.2020)

אלופה! תודה שחזרת לשתף 🙂

הודיה (02:39 27.08.2020)

אפרת שלום
כמה זה 2 שליש כוס מים ?
כמה זה בכוס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:35 27.08.2020)

זה יוצא קצת יותר מחצי כוס (160 מ”ל).

אדון חומוס (11:10 30.09.2020)

זה שני שלישים, בדיוק.
לוקחים כוס מים ומחלקים לשלוש כוסיות שוות.
לוקחים שני חלקים ושופכים את השלישי.

אתי (21:49 7.08.2020)

טעים מאוד!תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 9.08.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אפרת טל (16:52 29.07.2020)

מתכון מעלף. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 29.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

שילת (16:22 9.07.2020)

מוסיפה כאן (:
יש לי חומוס גרגירים, ואין לי 12 שעות להשריה.. ממליצה לנסות בכל זאת? חושבת שיצא טוב?
תודה רבה על האתר המעולה!! .
ממש גלגל הצלה בשנים הראשונות של הנישואים (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 9.07.2020)

היי שילת,
תשרי כמה שאת יכולה אבל הכי חשוב זה לבשל את הגרגירים עד לריכוך מלא.

Dudu Mor Malchi (18:38 8.07.2020)

אפרת את אלופה הכנתי את המתכון של הפיתות והחומוס ויצא מושלם תודה רבה ☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 8.07.2020)

שמחה שיצא טעים! תודה 🙂

שלום (17:53 2.07.2020)

מתכון פשוט מקסים כבר חודש אני מכין אותו לכול שבת ואירוע משפחתי וכולם ממש מתענגים. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 2.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

Zipi (16:02 13.05.2020)

החומוס משתבח בכל פעם שאני מכינה.שאלתי האם ניתן להקפיא החומוס המוכן שעשיתי?תודה רבה וכמו תמיד אפרת היקרה מתכונייך משובחים ומוצלחים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 13.05.2020)

שמחה לשמוע 💜
לא ניסיתי להקפיא אבל מישהי בתגובות רשמה שאין בעיה להקפיא.

שרה בר (15:43 1.05.2020)

תקשיבו הכנתי את זה פעם אחת ומאז זה החומוס היחיד שאנחנו אוכלים בבית
כבר לא קונים
הרבה יותר טעים הרבה יותר בריא וההכנה דקה וחצי והמרקם כמו קנוי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 1.05.2020)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

רחלי כרכום (12:04 29.04.2020)

תודה על השיתוף במתכונים. כשאני מחפשת להכין משהו, לרוב אני מוצאת באתר הזה בדיוק את מה שחיפשתי באופן הכנה קל ועם מצרכים שיש בבית.
אתמול היתה הפעם הראשונה שהכנתי פלאפאל, יצא מעולהההה. היום אנסה את החומוס, בטוחה שיצליח. שוב תודה על השיתוף והפשטות. הרבה בריאות ותמיד בשמחות🇮🇱

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 29.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה יקרה

הדס (12:29 22.04.2020)

תודה ענקית אפרת!!!
אתר מושלם!! מתכונים מטורפים…
ממליצה למי שאוהב- להכין בשר טחון, לתבל ולהוסיף על החומוס- יוצא פשוט מעדן!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 22.04.2020)

תודה הדס ❤️

מריה (09:20 22.04.2020)

מדהים! כלום עבודה ותוצאה נפלאה.
תודה על עוד מתכון מוצלח:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה

חן (12:12 10.04.2020)

היי,

תוכלי בבקשה להוסיףמשקלים לכל אחד מסוגי החומוס?
במקרה שלי זה חומוס יבקש שהשרתי במים ועכשיו מבשל במים רותחים.
ובנוסף של הטחינה.

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 11.04.2020)

היי חן,
אין לי משקלים כרגע אבל רצוי להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס מקרטון לשתיה חמה) ואז אין צורך לשקול.

חן (18:57 7.04.2020)

האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
כמו זה של סוגת שסגור בשקית.

אם כן, איך זה משנה במתכון?

צרפתי תמונה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 7.04.2020)

היי חן,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון. את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

חן (12:10 10.04.2020)

מעולה!

האם זה נכון שעדיף בזמן הבישול להוציא כל כמה זמן את הקליפות שצפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 11.04.2020)

כן.

אלה (10:02 30.03.2020)

מתכון מושלם!! תודה רבה אפרת אין עלייך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלה

דיני (19:42 22.03.2020)

היי.דבר ראשון חייבת להגיד שהעיצוה החדש של האתר כל כך נעים לעין ומזמין לחפש מתכונים:-)
דבר שני – יודעת להגיד לי כמה כוסות של חומוס יש בקופסת שימורים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 22.03.2020)

קודם כל תודה 🙂
1+3/4 כוסות גרגירי חומוס (המדידה היא בכוס זכוכית רגילה עם ידית).

אור (19:41 22.03.2020)

היי,
האם מדובר במתכון זהה המידה ומשתמשים החומוס גרגירים רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 22.03.2020)

הכוונה לחומוס יבש?

אני (00:07 19.03.2020)

היי אני מאוד נהנה מהאתר שלך
האם אפשרי לעשות את זה גם עם בלנדר מוט? אם כן כמה זמן לטחון? ואם לא אז איזה חלק להשתמש במיקסר?
אם אני מכין את זה ביום שישי מומחץ לשמור את זה בחוץ עד לסעודת שבת או במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 19.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר להשתמש בבלנדר מוט למרות שאם יש לך מעבד מזון עם סכין אז עדיף להשתמש בו.
אם אתה טוחן עם בלנדר מוט יש לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
אם זה עומד יותר מ4-5 שעות מומלץ לשמור במקרר. בכל מקרה יש לכסות היטב.
קח בחשבון שהמרקם של החומוס מתקשה בקירור ולכן אם אתה יודע שתשמור במקרר תוסיף קצת יותר מים קרים.

לאה אלכביר (22:39 25.03.2020)

היי אם יש לי בלנדר זה אפשרי ? ואם כן זה יוצא שונה מממעבד מזון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.03.2020)

אפשר אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר נוזלים.

הודיה (18:15 15.02.2020)

היי, אני רוצה להכין חומוס סגול, ראיתי באיזו תוכנית שהוסיפו לזה סלק והוא נהיה סגול.
את יודעת אולי מתי ואיך אני יכולה להוסיף אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 15.02.2020)

במקום חצי כוס מים אפשר לשים מי סלק (הנוזלים שבהם מתבשל הסלק).
אם את קונה סלק מבושל משקית ואקום יש תשתמשי בנוזלים בתוך השקית.

נעמה פרחים (21:25 11.02.2020)

תודה רבה,
מכינה כמעט כל שבוע לשבת
מתכון אליפות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

קריסטינה (13:23 31.12.2019)

היי יקירה. הכנתי עכשיו , טעם משגע. עכשיו לשאלות:
1. החומוס יצא משחתי (די קשה)… איך אפשר לשדרג ?
2. אוכלים הערב, בינתיים החומוס נמצא בקופסת זכוכית מחוץ למקרר. האם כדאי להכניס למקרר או להמשיך להחזיק מחוץ למקרר ? אני בחו׳ל ודי קר כאן.
תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 31.12.2019)

היי יקרה 🙂
1. את יכולה להוסיף עוד מים ולטחון עד למרקם הרצוי.
2. אם מדובר בכמה שעות אפשר לשמור בחוץ אם קר (קחי בחשבון שבמקרר החומוס קצת מתקשה).

סוד (10:40 20.12.2019)

תודה

רביבית (20:13 14.10.2019)

הכנתי את החומוס לחג, קצר הצלחה רבה!
(הוספתי בשר מטוגן מעל החומוס בצלחת אחת, ופטריות מטוגנות בצלחת שניה).
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 14.10.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אורי (17:49 11.10.2019)

תודה יצא מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 12.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

ליאור (13:53 7.09.2019)

שלום
אם אין לי טחינה גולמית האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה רגילה? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 7.09.2019)

עדיף שלא, רק אם זה מה שיש לך כרגע.
אם כן, את יתר המרכיבים – לימון, שום, מלח ומים יש להוסיף בהדרגה ולפי הטעם/המרקם (כי בטחינה הקנויה נמצאים חלק ממרכיבים אלה).

ניסן וייס (13:34 20.08.2019)

המתכון מעולה רק הערה קטנה אני אישית מעדיף ללא לימון ומעל אני מוסיף שמן זית אמיתי וכן פטריות במחבת עים בצל במעט שמן. הבעיה היחידה עים חומוס ביתי שבדרך כלל למחרת הוא כבר לא טעים לכן לא כדאי לשמור אלא לסיים באותו היום הכמות מקופסת שימורי חומוס היא לא גדולה ולסיום לחומוס בקופסה הוסיפו ממילא מלח כך שלטעמי אין צורך שיהיה בתיאבון!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.08.2019)

תודה ניסן 🙂

חן (14:43 9.08.2019)

אפרת יצא מושלם ברמות!!!!!!!!!!!!!! את לא מבינה איזה עונג שבת הולך להיות לנו בזכותך:)
תבורכייייייייייי. תפתחי מסעדה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 9.08.2019)

תודה חן ❤️
שבת שלום!

גילה (18:06 4.08.2019)

וואוו. יצא מעולה. הכנתי עם תוספת פטריות (פרוסות בצל מטוגנות, פטריות וכורכום) יצא מעולה! יופי של ארוחה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 4.08.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה גילה

מיכל (18:17 4.07.2019)

הי אפרת, אם אני רוצה להכין מגרגירי חומוס יבשים- איזו כמות להשרות ולבשל? (אני מניחה שהגרגירים יגדילו את נפחם לאחר הבישול, לא?) תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 4.07.2019)

היי מיכל,
אם את כבר משרה כל הלילה ומבשלת כדאי להשתמש ב- 2 כוסות לפחות. מה שיישאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

אני (18:07 21.05.2019)

שלום, האם אפשר להקפיא את הממרח שנוצר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 21.05.2019)

אישית לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שאפשר.

אבישג (22:23 2.05.2019)

היי. אם אני עושה החומוס קפוא של סנפרוסט כמה כוסות לשים ?
ולהרתיחכמה זמן ?
תודה רבה לך את אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 3.05.2019)

כוס וחצי (מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
להרתיח עד לריכוך מוחלט. שיהיו ממש רכים. משהו כמו שעה.

קרן (20:26 30.04.2019)

היי אני אלרגית לשומשום . מה את מציעה להוסיף במקום טחינה ? שמן ? שמנת לבישול ? ממרח שקדים ? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 30.04.2019)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדים, כף שמן וכמה כפות מים לפי המרקם הרצוי.

תירוש (01:09 1.04.2019)

שלום ותודה על המתכונים הכל כך מוצלחים
רציתי לשאול אם כדאי להשתמש במי החומוס שסיננתי מהקופסא כדי להעצים טעמים?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 1.04.2019)

לנוזלים שבקופסת השימורים יש קצת טעם לוואי אז לא כדאי.
יום נפלא 🙂

אורי (09:04 19.02.2019)

היי אפרת,

הכנתי משתי קופסאות חומוס, כוס טחינה, חצי כוס מים, מיץ מלימון שלם, 3 שיני שום וקצת מלח וכמון.

יצא מעולה.

תודה על מתכון אדיר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 19.02.2019)

מעולה 🙂
תודה אורי

נועה (22:16 16.01.2019)

אפרת יקרה לראשונה הכנתי חומוס!!!! ויצא מושלם!!!!!! גרפתי מחמאות ומאז כבר הכנתי עוד ועוד.
תודה רבה על הזמינות והקלות של מתכונייך.
גמאני בישלתי קודם את הגרגרים אחרי שעברו שטיפה, ומה שהוסיף למרקם קטיפתי (ולא גרגירי), זה בישול עם חצי כפית א. סודה לשתיה… ופשוט נטחן תוך 3 דקות בבלנדר יד פשוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 17.01.2019)

תודה על השיתוף ❤️

שוש (18:30 4.12.2018)

הי אפרת,מתכון מעולה!!אני חיממתי את הגרגרים עם מעט כמון לטעם.וטחנתי כשהגרגרים חמים.יצא מצויין.תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 4.12.2018)

מעולה 🙂
תודה וחג שמח!

איריס (20:39 25.11.2018)

עוד טיפ שקיבלתי ועובד נפלא- אפשר להקפיא חומוס ביתי!!! (לא קנוי עם חומרים מעובדים!) . כשזה מפשיר אין שום הבדל בטעם. ההבדל הוא רק טיפה במרקם . אם היה קצת גרגרי לפני יהיה גם אחרי הקפאה.וההפך אם היה קרמי. תנסו ותראו זה ממש עובד 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 25.11.2018)

תודה איריס 🙂

חן (17:34 5.11.2018)

היי,
רציתי לשאול כמה מ”ל טחינה הכוונה בכוס אחת?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 5.11.2018)

כוס של 240 מ”ל.

אירה (18:13 18.10.2018)

היי אפרת,
האם אפשר לטחון אבוקדו עם כל המצרכים כדי שיצא חומוס אבוקדו? מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 18.10.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

אלה (13:52 16.10.2018)

החומוס שאוכלים במסעדות תמיד חם אבל כשאני רואה מתכונים באינטרנט תמיד טוחנים את הגרגירים כשהם פושרים ואף ממליצים לקרר אותם לפני הטחינה. אם ככה איך החומוס יוצא חם בסופו של דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 16.10.2018)

אין בעיה לחמם לפני את גרגירי החומוס ולטחון אותם כשהם חמים (אבל לא רותחים).

קרן (13:17 11.10.2018)

היי אפשר ממרח שקדיה במקום טחינה ? לאלרגניים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 11.10.2018)

היי קרן,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדיה, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

יוסי (01:33 22.08.2018)

הי,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום טחינה לאלרגי לשומשום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 22.08.2018)

היי יוסי,
אפשר לנסות לשים 2-3 כפות שמן ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.

יצחק (00:00 14.08.2018)

וואהו יצא פשוט מטריף
אין עלייך בעולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 14.08.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה ויום מקסים!

נועה (21:35 14.06.2018)

אם אין לי טחינה גולמית? אפשר בלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 14.06.2018)

לא מומלץ להכין בלי.

ליאת (09:56 11.06.2018)

היי אפרת,

אין מילים..כולם נהנו..הכנתי עם המתכון של הפיתות במחבת ועם סלט חציל על האש מעולה.
פשוט מאוהבת באתר שלך.
תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 11.06.2018)

נראה מעולה!
תודה ליאת.
יום מקסים 🌷

מלכי (09:36 1.06.2018)

במילה אחת, מושלם!!!!
כמו שאר המתכונים שלך
עונג שבת אמיתי.
תודה
שבת שלום!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 1.06.2018)

איזה כיף 🙂
תודה מלכי, שבת שלום! ❤️

אסף. (22:31 6.05.2018)

עד היום הכנתי מגרגרים שהשריתי ובישלתי. חיפשתי מתכון לנסות מקופסאת שימורים ויצא מצויין למעט כמות הטחינה הגולמית שהייתה גדולה מדי לטעמי (שמתי כחצי כוס) והייתי צריך להוסיף מים (כמעט כוס סה”כ).
הרבה פחות עבודה ללא ספק ולא מבחינים בהבדל.
תודה רבה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 7.05.2018)

תודה אסף 🙂

מיכל (21:30 6.04.2018)

מתכון מעולה! הכנתי מגרגירים יבשים שהושרו ובושלו, ושמתי קצת פחות טחינה (3/4 כוס). חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 7.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.

דנה (03:22 27.03.2018)

היי אפרת,

את יודעת איך אפשר להגיע למרקם חלק של החומוס ולא גרגירי?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 27.03.2018)

היי דנה,
זה קשור לסוג החומוס, לרכות שלו ולטחינה שלו.
ממליצה להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולטחון את החומוס כמה שיותר זמן, עד למרקם חלק.
בהצלחה 🙂

אסף. (20:32 6.05.2018)

מעבר לבישול ממש טוב של החומוס צריך מעבד מזון טוב ולטחון הרבה זמן. במעבד ביתי סטנדרטי לוקח כ-10 דקות של טחינה במהירות הגבוהה ותקבלי תוצאה חלקה דיה. את הסוד הזה גילו לי ב… כן כן, בחומוסיה.
אח”כ גיליתי שהכי טוב לטחון במיקסר חזק, זה לוקח פחות זמן (3 דקות במהירות הכי גבוהה) ויוצא חלק כמו בחומוסיה.

אסף. (20:33 6.05.2018)

הכוונה הייתה לבלנדר (לא מיקסר).

אוריה (15:10 1.02.2018)

הי! כמה זמן חומוס כזה נשמר במקרר? כלומר… אם אכין היום בשביל עוד יומיים- ישאר טרי ולא יתקלקל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 1.02.2018)

היי אוריה,
החומוס יישאר טרי רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתקשה קצת בקירור. אם זה מיועד לעוד יומיים אולי כדאי מראש לשים קצת יותר מים.

אבי (20:12 26.01.2018)

תודה על אתר נפלא! אני משתמש בו המון ומקבל המון מחמאות. תודה!
לגבי מיץ הלימון, אם אני סוחט לימון, צריך להשתמש ב5 כפות מהמיץ הסחוט, או כמות אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 27.01.2018)

שמחה שאת נהנה מהאתר 🙂
נכון, 5 כפות ממיץ הלימון הסחוט.

אסתי (18:36 25.10.2017)

אני חייבת להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך כל יום אני מפתיעה בתבשילים חדשים כיף גדול להכנס לאתר הוא ברור והמתכונים מעולים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 25.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אסתי.

הנסי (11:02 20.09.2017)

אני לאחר שטיפת הראשונה של גרגירי הקופסא מוסיף מים רותחים מקומקום ומחכה 2 עד 3 דקות ואז שוטף פעם נוספת לקראת טחינת החומרים כך לא נשאר טעם של הנוזל הקופסתי ממליץ על טחינה אל ארז אצל מאיר בשוק לוינסקי…. נחלת בינימין כמעט פינת לוינסקי תשאלו!!!! חנות לכל מיני מדהימה מאירת פנים נוסע מרעננה במיוחד אליו הרי פנסיונר אני ומשוטט ביתרת חיי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 20.09.2017)

תודה על ההמלצה 🙂
שנה טובה!

Debby (12:24 1.08.2017)

זו הפעם השלישית שבעלי מכין לנו חומוס עפ”י המתכון שלך ויוצא מעולה !!! *5
הורדנו קצת מהכמות של הטחינה, היתה דומיננטית מידי(לטעמנו).
תודה רבה על המתכון המוצלח !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 1.08.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

דקלה (10:02 14.06.2017)

היי, כבר הרבה זמן רוצה להכין חומוס מהיר
כרגע יש לי חומוס מקופסת שימורים שרשום משקל אחרי סינון 290 גרם
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
חשוב לי שיצא טוב
להפתיע את בעלי ☺
תודה רבה על האתר המדהים הזה שנותן לי להיות בשלנית טובה

מתכונים ב-10 דקות (11:24 14.06.2017)

היי דקלה,
מה שיש לך זה מצוין. את יכולה לעבוד בדיוק לפי המתכון.
לקראת הסוף תטעמי ותשפרי תיבול במידה ויהיה צורך.
בהצלחה 🙂

דוד (11:39 9.06.2017)

יצא טעים עם יותר טעם של טחינה מאשר חומוס אבל טעים.
מה לעשות לפעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 9.06.2017)

היי דוד,
אפשר פעם הבאה לשים פחות טחינה (בין חצי לשני שליש כוס) ולהוסיף יותר מים לפי הצורך.
שבת שלום 🙂

דוד (00:20 11.06.2017)

תודה רבה כולם מאד נהנו ולקקו אצבעות.

אירית (10:14 11.05.2017)

היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים

מתכונים ב-10 דקות (10:54 11.05.2017)

היי איריס,
את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂

שמואל (19:28 25.03.2017)

שלום
איזה מרכיב מומלץ להוסיף למעבד מזון על מנת שהחומוס יהיה במרקם דליל?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 25.03.2017)

יש לשים יותר מים.

הנסי (15:41 26.08.2017)

שלום באמת חשוב לשחק בין כמות הטחינה הגלמית לבין הגרגרים והמים רצוי קרים אני מוביך בזמן שטוחנים חתיכת פלפל ירוק חריך ללא גרעינים זה מוסיף טעם

אמי (15:58 26.02.2017)

היי אפרת אם יש לי חומוס בשקית של סוגת אני צריכה גם לבשל אותו? או להשרות ?

מתכונים ב-10 דקות (16:55 26.02.2017)

היי אמי,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
שבוע נפלא 🙂

אוסנת (18:03 16.02.2017)

עשיתי עם טחינה גולמית אתיופית, יצא לי קצת מריר.אבל בסדר, אכיל.

מתכונים ב-10 דקות (19:35 16.02.2017)

זאת באמת טחינה עם טעם חזק. פעם הבאה נסי עם טחינה רגילה.
תודה שחזרת לעדכן.

טוביה (11:21 15.01.2017)

היי.
תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)

מתכונים ב-10 דקות (11:52 15.01.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

ניצן (14:23 12.01.2017)

אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
ושוב תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (14:37 12.01.2017)

תודה רבה ניצן 🙂
יום נפלא

תמי (14:53 25.10.2016)

כמה זמן צריך לבשל את החומוס הקפוא?

מתכונים ב-10 דקות (15:15 25.10.2016)

היי תמי,
יש לבשל עד שהחומוס רך לגמרי. בסביבות 30 דקות אני מעריכה.

מיטל (21:16 13.10.2016)

היי אפרת
רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (21:40 13.10.2016)

היי מיטל,
אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.

אביטל (22:29 6.10.2016)

ערב טוב,
הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
הם התפעלו מ”חומוס מסעדות” כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות

אז ממש תודה

נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…

מתכונים ב-10 דקות (07:47 7.10.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביטל ושבת שלום

ענת (20:11 18.09.2016)

אפרתוש יקירה,
הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
אז שוב תודה ענקית 🙂
רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
(בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
אני ממש אשמח לדעת שכן
בכל אופן המון תודה יקרה!!

מתכונים ב-10 דקות (01:48 19.09.2016)

היי ענת,
שמחה שנהניתם מהחומוס 🙂
אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
שבוע נפלא!

מעין (21:49 25.07.2016)

הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
תודה רבה על המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות (22:01 25.07.2016)

היי מעיין,
את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.

תהילה (21:03 24.07.2016)

אפרת, אין כמוך!
הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!

מתכונים ב-10 דקות (21:07 24.07.2016)

תודה תהילה!
אחלה ארוחה 😉
שמחה שנהניתם ושבוע נפלא

יעל (14:01 15.07.2016)

אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!

מתכונים ב-10 דקות (14:03 15.07.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה יעל ושבת שלום 🙂

אריאלה (13:03 13.06.2016)

תודה על אתר נפלא.
אני מעדיפה חומוס קפוא. מה הכמות והאם צריך לבשל או שמספיקה הפשרה?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 13.06.2016)

היי אריאלה,
מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
המשך יום נפלא 🙂

אורית (18:39 1.06.2016)

וואוו אפרת מתכון מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:47 1.06.2016)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

אוסי (08:55 9.05.2016)

עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:12 9.05.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה אוסי ויום נפלא 🙂

דני (11:45 10.04.2016)

החומוס יצא אחלה

מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

אלינור (11:54 8.04.2016)

אפשר גם להקפיא את החומוס? עשיתי פשוט כמות גדולה מידי…

מתכונים ב-10 דקות (12:32 8.04.2016)

היי אלינור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שהטעם והמרקם יפגעו בהקפאה.
שבת שלום 🙂

אורי (15:46 29.07.2016)

אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
יוצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (16:38 29.07.2016)

מצוין, תודה אורי 🙂

רעות (11:18 8.04.2016)

יש אפשרות לעשות בלי מעבד מזון? אולי בבלנדר זה גם יהיה בסדר…?

מתכונים ב-10 דקות (12:30 8.04.2016)

היי רעות,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.