זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 3-3.5 שעות
סוג: בשרי
1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס’ 2, 4, 6, 8, 9, 10)
לציפוי הבשר: רבע כוס קמח או קורנפלור + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור
2 בצלים גדולים חתוכים גס
7 שיני שום קלופות פרוסות
4 גזרים קלופים חתוכים ל-3
5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)
3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
תיבול לקדירה: 4 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, כפית פטרוזיליה מיובשת, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור
-מערבבים בקערית רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- חומוס ירוק |
- אוסובוקו עגל |
- אסאדו בנינג’ה |
- קדירת בשר בנינג’ה |
- סמבוסק חומוס |
- לביבות ברוקולי וחומוס
שלום . שאלה כללית האם אפשר להכין בשר בקר יומיים קודם ? ולחמם. תודה תמי.
כן אפשר
תודה רבה על המתכון
רציתי לשאול לגבי פסח,
על תחליף לצפוי לבשר, (קמח תפו”א)
ועל תחליף לחומוס
היי דסי,
אפשר לוותר על ציפוי הקמח בבשר. לתבל רק במלח ופלפל שחור.
אפשר להכין בלי החומוס.
אפרת יקרה,
תודה על המתכונים המוצלחים!!
האם אפשר לוותר על הירקות?
כן אפשר
קודם כול תודה רבה על מתכונים קלים וטעים
שאלה האם אפשר להכין את הקדרה עם בשר גולש ?
כן אפשר:)
היי אפרת, תודה על התגובות המהירות שלך!!!! האם התבשיל הזה מתאים לבישול איטי ארוך (צ’ונט)?
ספציפית בcrockpot
לדעתי כן 🙂
היוש
פרחי כרובית טרייה יכולה להתאים? ואם כן, מתי להוסיף? תודה❤️
היי
אפשר להוסיף כרובית לאחר כשעתיים בישול של הבשר.
היי,
למה צריך להעביר את הבשר לצלחת ואז להחזיר (ולא להוסיף את הבצל ושאר הדברים, או למשל קודם את הבצל ואז את הבשר או קומבינציה אחרת)?
היי
בצורה כזו הבשר נשמר פריך מבחוץ ורך בפנים ולא נהיה רך ומתפרק מדי.
אפרת היקרה
תבורכי משמים
בזכותך אני מכינה אוכל ועוגות שכל המשפחה נהנים ומתענגים וכל כך כייף להכין את המתכונים שלך
תודה לך אהובה
חג חירות שמח לך ולכל עם ישראל
איזה כיף לקרוא תגובה כזו!
תודה על המילים הטובות וחג שמח וטעים❤
היי, אני רוצה לצפות את הבשר היום ולהכין את התבשיל מחר.
עדיף לטגן ולהכניס למקרר, או לצפות ומחר לטגן?
היי,
לא מומלץ לפעול לפי האפשרויות האלו (לא טוב לשמור לאחר ההפשרה את הבשר במקרר, גם אם הוא טוגן).
היי אפרת,
תודה על מתכונים נהדרים שמככבים בבית.
לגבי הבשר – כדאי להשתמש בבשר קפוא או טרי? ניסיתי להכין צלי לפני הרבה שנים והוא יצא צמיג. מאז יש לי טראומה..
היי,
באופן כללי בשר טרי עדיף על קפוא. גם מבחינת הערך התזונתי וגם מבחינת המרקם והטעם(:
תודה רבה 🙂
שלום,
אני מנסה להבין, במתכון עצמו את לא מזכירה מספר 3, ובתגובות את רושמת שהוא כן מתאים.
מה למעשה? מהו סוג הבשר הזה בכלל?
תודה רבה!!
החלקים המתאימים במיוחד לבישול ארוך הם החלקים שכתבתי במתכון.
אם אין לך אחד מהם ויש לך בשר מס’ 3 (בריסקט) אפשר להשתמש גם בו.
בריסקט זה חלק שנמצא בתחתית החזה.
בהצלחה(:
תודה רבה!
בוקר טוב
אם אני מכינה בסיר לחץ את הבשר להכניס גם את הירקות? ואז להכין את הרוטב?
היי,
את יכולה להכין בסיר לחץ את הכל יחד, במקרה כזה פחות כדאי להשתמש בחומוס קפוא משום שהוא עשוי לצאת רך מדי ולהתפרק. עדיף לשים כוס וחצי חומוס יבש שהושרה למשך לילה.
היי אפרת, אין לי פטרוזיליה יבשה האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה טריה או בתבלין אחר?
היי,
אפשר לשים מעט פטרוזיליה קצוצה טרייה.
אפשר גם להוסיף עוד עלי תבלין שאוהבים כמו רוזמרין או טימין.
היי, אשמח לשאלה.
יש לי כמות של כ-700 ג׳ בשר. אודה בבקשה להערכת כמויות במתכון לפי הכמות הזו, תודה רבה!
היי סיון,
ל-700 גרם בשר תכיני מחצית מהכמויות של כל המרכיבים במתכון.
בהצלחה!
לאיזה גודל לחתוך את הבשר?
היי,
יש לחתוך לקוביות בגודל בינוני (בערך 4*4 ס”מ).
אני רוצה לבשל קדירה עם יין אדום, האם זה יתאים למתכון , אם כן מה הכמות?
היי,
אפשר להוסיף כרבע-שליש כוס יין אדום לטעם עשיר יותר.
להוסיף את היין בזמן שאני מוסיף את הסילאן?
כן(:
לפני שנה נכנסתי לבידוד, ולא יכלתי להכין אוכל לשישי-שבת, בעלי (שבד”כ מתפקד בתור סו שף שלי) הכין את המתכון הזה לבד לבד – ויצא לו מושלם, פשוט מושלם.
היום אנחנו מנסים לשחזר שוב את ההצלחה ביחד D;
המתכון הזה מדהים, וכך גם שאר המתכונים באתר. בעלי ואני נהנים להכין את המתכונים שלך ביחד ולחוד.
תודה לך!
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון🌺
היי! מאוד אוהבת את התבשיל הזה שלך. תמיד מקבלת עליו מחמאות. רוצה להכין אותו לחברה שילדה אך לא יכולה להוסיף את הגרגרי חומוס כי היא מניקה. מה אפשר לשים במקומם? תודה!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לוותר על החומוס או לשים שעועית לבנה במקום.
תודה רבה על המענה המהיר ❤️
תבורכי!
היי
איזה בשר יהיה הכי רך . אני רוצה רך ברמות שיתפרק שרק נוגעים בו. לא סגורה על המספר ומחפשת מאוד.
היי זוהר,
החלקים המועדפים בעיניי למנת בשר רך בבישול ארוך הם 8 ו-9.
שלום אפרת,
המתכון נראה טעים ביותר ואני חושבת להכין אותו לארוחת ראש השנה הקרב ובא, אך יש לי שלוש שאלות שרציתי לוודא:
– האם יש לך אישית העדפה באיזה נתח בשר מאלה שציינת הכי כדאי להשתמש, כזה שיצא הכי רך ומתפרק?
– האם ניתן ו/או מומלץ להוסיף יין אדום למנה, או עדיף שלא?
– ובמידה ואני מעוניינת לחתוך את התפו”א והגזר קטן יותר, האם זה יפגע בטעם אם אני אוסיף את זה מאוחר יותר בתהליך הבישול, ואם כן באיזה שלב כדאי להוסיף?
תודה מראש!
ניקה
היי ניקה,
– חלקים מספר 3, 5 ,8 כולם טובים למתכון הנוכחי. את יכולה להשתמש באחד מהם שיש לך.
– אפשר להוסיף כרבע-שליש כוס יין אדום לטעם עשיר יותר.
– פחות כדאי להוסיף את הירקות מאוחר יותר בבישול, כדאי לתת להם להתבשל יחד עם הבשר כדי שיתרככו היטב ויספגו את הטעמים.
בהצלחה❤
שלום וחג שמח , תודה רבה על המתכונים המוצלחים, יש לי מספר 7, אפשרי עם המתכון הזה או עדיף לחפש מתכון אחר?
תודה מראש
היי יהודה,
אפשר להכין עם הבשר:)
חג שמח!
היי אפרת :), אפשרי לעשות את המתכון עם צלי בקר? (מס’ 5). בנוסף, אם אני מעוניינת לעשות את המתכון עם 3 קילו במקום 1.5 פשוט להכפיל את הכמויות של כל שאר המצרכים?. ועוד שאלה, מאחר שפסח יוצא השנה ישר אחרי השבת אני רוצה לבשל בסביבות רביעי ולהקפיא את התבשיל, זה אפשרי?. ושאלה אחרונה, האם חובה לחתוך את הירקות בצורה כ”כ גסה?, או שלחתוך אותם קטן יותר לא ישנה את התוצאה. תודה בכל מקרה ושבת שלום.
היי נועה,
אפשר לעשות עם צלי, ל-3 קילו תכפילי כמויות ותכיני בסיר גדול מספיק:)
אפשר להקפיא עד ליום ההגשה, ומומלץ לחתוך קצת יותר גדול את הירקות בגלל שהבישול ארוך ויכול לגרום להם להתפרק…
שבת שלום😊
שאלה נוספת, שמעתי שלא כדאי להקפיא תפוחי אדמה מבושלים, זה נכון גם למקרה הזה?. ואם כן, מה לעשות?, לנסות לדוג אותם החוצה לפני?, או פשוט לא לשים אותם בתבשיל אם אני מקפיאה אותו?
נכון, אם את מקפיאה למשך יותר מיומיים כדאי לא לשים תפוחי אדמה בתבשיל.
תודה על האתר
זהו משהו חדש ומיוחד שהתגלה לי לאחרונה.
שאלה לגבי החומוס אפשר משימורים?
במידה וכן, להוסיף רק בסוף?
אם את משתמשת בשימורים תוכלי להוסיף לקראת הסוף כדי שלא יתרככו יותר מדי
המשך יום נפלא🌸
תודה רבה על המתכונים המוצלחים במיוחד!
ועל המענה המהיר
עוד לא טעמתי אבל הריח משגע
(הכמות נשארת 3 כוסות?)
כן שרה 🙂
תודה רבה לך!
מחכה לעדכון לגבי הטעם❤️
יצא מעדן!
אוכלים את זה כמה ימים ברצף…
תודה לך!
כיף לקרוא🙏❤️
היי, ראשית, אתר נפלא. הכל מצליח ותמיד זוכה למחמאות.
אשמח לכמויות לשני ק”ג בשר.
היי שרון תודה רבה לך!
מציעה לך פשוט להכפיל כמויות-
2 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס’ 2, 4, 6, 8, 9, 10)
לציפוי הבשר: חצי כוס קמח או קורנפלור + כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור
4 בצלים גדולים חתוכים גס
12 שיני שום קלופות פרוסות
6 גזרים קלופים חתוכים ל-3
8 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
2 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)
5 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
10 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
תיבול לקדירה: 8 כפות גדושות סילאן, 5 שיני שום כתושות, 2 כפיות פטרוזיליה מיובשת, 3 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור
הסעודה הכי טובה שאני ובעלי אכלנו
זה קדירת הצלי הזו
לא נשכח הרבה זמן את השלמות הזו
המתכונים שלך נוגעים בנשמה שווים יותר ממסעדת פאר
שמחה מאוד שנהניתם ❤️
תודה נטלי
אחד הטובים. הכנתי לשבת, חוסל ביום חמישי, רק מה’טעימות’.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רז
מעולה, פשוט מעולה !!
תודה מגי 🙂
היי אפרת
קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים!
האם ניתן להשתמש בחזה בקר?
כן אפשר.
שלום!
אפשר להוסיף קוביות סויה?
אני חושבת שכן.
היי אפרת, אפשר בסיר לחץ?
כן. זמן הבישול יתקצר לשעה.
זה בדיוק מה שעשיתי. יצא משובח ברמות. תודה. 💜
שמחה לשמוע ❤️
תודה
יצא טעים
כולם אהבו
נראה מעולה 😍
תודה שרית
תודה, אני מחפש להוריד סוכרים במתכון האם אפשר משהו אחר במקום תפוחי האדמה ? אולי בטטה או שיהיה רך מידי
בוקר טוב,
אפשר לשים לפת, ארטישוק ירושלמי או יותר קולורבי.
אפשר גם בטטה אבל כדאי להשאיר אותה שלמה או לחתוך לחצי אם היא גדולה.
תודה לך
תודה על המתכון, האם אפשר להשתמש בחומוס יבש ולא קפוא?
בגלל שזה בישול ארוך אני מניחה שאפשר. בכל מקרה חשוב להשרות את גרגירי החומוס במים כ-12 שעות לפחות לפני ההכנה.
מספיק יהיה לשים כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים.
אפרת שלום, תתחדשי על האתר החדש! האם ניתן לעשות את הקדירה עם בשר צלי כתף? לפי אותם ההוראות? תודה!
תודה 🙂
וכן, אפשר. אותו אופן הכנה.
אפשר לעשות עם כרעי עוף?
אני מניחה שכן. זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי ויש לשים פחות נוזלים (2-2.5 כוסות מים).
פשוט תודה(:
🙂
מה אפשר לשים במקום חומוס
אפשר לשים שעועית לבנה משקית קפואה או להכין בלי.
הי. ראשית, תבשיל מדהים וטעים מאוד!!
שתי שאלות:
1. התבשיל היה מוכן כבר אחרי שעתיים בסיר רגיל. האם זה בסדר או שהייתי צריך להמשיך בבישול.
2. החומוס המבושל נימוח לגמרי בתבשיל. למה לא להשתמש בחומוס יבש או לחלופין, להוסיף חומוס מבושל אך לקראת סוף הבישול.
תודה מראש
היי ערן,
1. אם הבשר רך אז אין בעיה.
2. השתמשת בחומוס משקית קפואה או משימורים? אם זה התרכך כל כך אז כדאי להבא להוסיף לקראת הסוף.
שלום לך.
האם אפשר להכין את קדירת הבשר בסיר חשמלי(בישול איטי)?
אם כן אז כמה זמן?
דרך אגב,ממש נהנים מהאתר שלך. תודה.
אפשר אבל יש להכין קודם בסיר על הגז עד השלב של הבאת הנוזלים לרתיחה.
אח”כ אפשר להעביר לסיר חשמלי במשך 3-4 שעות (עד שהבשר מתרכך).
האם יש אפשרות לבישול בתנור ?
אפשר להכין בתנור אך רצוי לכסות בנייר כסף (חום עליון וחום תחתון, 180 מעלות).
לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
*בכל מקרה כדאי לטגן קודם את הבשר ורק אח”כ להעביר לתבנית.
אפשר עם חום נמוך הרבה שעות כמו חמין?
כן
היי אפרת – האם אפשר להכין עם פילה מדומה ולבשל אותו כנתח שלם ורק אחרי הבישול לפרוס לפרוסות?
כן אפשר. קחי בחשבון שיכול להיות שייקח לו קצת יותר זמן להתרכך.
היי אפרת כמעט שבעת שלום 🙂
שאלה ברשותך. איזה ירקות עוד אפשר לשים? האם קישוא מתאים פה? כי הוא מתרככך יחסית מהר…
תודה רבה וחג שמח,
השם יברך אותך
אפשר להוסיף בטטה, לפת, ארטישוק ירושלמי וקישוא.
את הקישוא כדאי להוסיף רק לאחר כשעה וחצי-שעתיים בישול.
חג שמח 🙂
הי, האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה (ללא תפוחי האדמה)?
כן אפשר.
היי, יש לי חזה בקר זה מתאים לפה?
כן.
היי
אפשר חומוס שהשריתי במים במשך הלילה?
תודה רבה
אפשר. אני כן מציעה לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך כ-45 דקות כי לא תמיד הוא מתרכך כמו שצריך.
היי
נראה ממש ממש טעים
אני חיה בחול ולא מוצאת פה פטרוזיליה מיובשת או סלאן
אפשר פטרוזיליה טריה ודבש ?
חוץ מזה רוצה לומר תודה רבה על מתכונים מהממים ככ הרבה רעיונות ותגובות מצויינת על הכל .את מתנה❤️
היי אופירה,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה המיובשת או לשים מעט פטרוזיליה קצוצה טריה.
במקום סילאן אפשר לשים דבש (מספיק 3 כפות מלאות).
יום מקסים 💕
שלום,האם אפשר לעשות מבשר של חמין שהוא גוש אחד? זה מה שיש לי בבית
אפשר אבל כדאי לחתוך אותו לפני לפחות ל-4 חלקים.
היי,רציתי לדעת מה נותן ציפוי הבשר בקורנפלור או בקמח?(שאלה של מתחילים… לא לצחוק🤦♀️) תודה🌹
היי חן,
כשמצפים את הבשר בקמח/קורנפלור הוא יוצא רך ועסיסי יותר.
היי אפרת, האם חייבים לצפות הבשר בקורנפלור?
לא חובה.
מתכון מושלם! בעלי ממש אוהב
שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה