זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: בשרי
מצרכים:
חבילת פסטה/מקרוני מוכן לפי הוראות ההכנה (500 גרם)
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
800 גרם עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
5 שיני שום כתושות (או 3 קוביות שום קפוא)
1-2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
תיבול: 1 כף סוכר חום או סילאן, 1 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה ספגטי בולונז:
-מטגנים בצל בסיר עם כף שמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים (אש בינונית) תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
-שופכים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש ומים רותחים (בין כוס ל-2 כוסות, לפי הסמיכות שאוהבים) ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות (מיד פעם יש להרים את המכסה ולערבב).
– מוסיפים עלי בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
-מעבירים את הספגטי המוכן לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
ראו גם רוטב בולונז של מסעדות.
היי. האם עגבניות חתוכות דק משימורים, גם סבבה ? תודה על מתכונים טעימים:)
כן:)
היי אפרת, משתפת שאתמול הכנתי את הבולונז ויצא טעים מאוד!!! לא שמתי בזיליקום כפי שכתבת במתכון, אך העגבניות המרוסקות היו בתוספת בזיליקום. בנוסף, הוספתי פלפל חריף 🙂
אציין שנחשפתי לא מזמן לאתר שלך ויש בו פשוט שפע של מתכונים!!
תודה רבה לך!! 🙂
שמחה שיצא טעים🙂
תודה מיטל
היי, אפשר להשתמש במחית עגבניות של muty במקום עגבניות מרוסקות? האם הכמות משתנה? תודה
כן אפשר. אותה כמות.
היי,
תודה על המתכון, נראה מגרה.
אם יש לי בשר טחון שמתובל כבר תיבול כמו של עראייס – (בצל מטוגן, כורכום, פילדלפיה, כמון, פלפל שחור..)
זה מתאים להוסיף לו רסק עגבניות ולשים יחד עם הספגטי?
נראה לי שכן:)
היי,
תוכלי לרשום לי כמה פלפל ומלח מומלץ לשיים? 🙂
כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
הי אפרת,
דחווווף!!!
בשבוע הקרוב אין לי גז/כירה
לכן רק תנור (ומיקרוגל)
הפשרתי כבר בשר טחון
מה אני יכולה לעשות אם זה?
וכן עוד מתכונים פשוטים לארוחות שאפשר לעשות רק בתנור
תודה רבה!!
את יכולה להכין קציצות בשר בתנור
יש את זה ארוחה שלמה בתנור – עוף ואורז בתנור
הי אפרת,
האם אפשר להשתמש בעגבניות קצוצות ברסק עגבניות, והאם באותה כמות?
היי מלי:)
לא בטוחה שהבנתי. מה את רוצה לשים במקום מה?
שואלת אם אפשר לשים עגבניות קצוצות ברסק עגבניות (מקופסת שימורים) במקום עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים
אה בטח. אם רשום על זה עגבניות קצוצות זה בסדר.
תודה על המתכון, מספיק 15 דקות לבשל את הבשר?
כן
הי. תודה רבה. יצא מושלם. יתאים לדעתך אם מידי פעם אשנה ובמקום בשר אשים עדשים שחורות? ואם כן באיזו כמות כדאי?
היי אילה,
אפשר לשים עדשים שחורות רק אני ממליצה לבשל אותן בנפרד במים עד לריכוך ורק אז להוסיפן לרוטב.
בסביבות כוס-כוס וחצי (לפני בישול).
היי אפרת יקרה, נשאר לי הרבה רוטב עם הבשר(לא עירבבתי את הפסטה עם הרוטב), אשמח לדעת מה עוד אוכל לעשות איתו?
היי אורטל,
את יכולה להקפיא אותו.
אפשר גם לשים על אורז לבן.
וואוווו יצא פשוט מושלם!!!!
(לא היה לי עגבניות מרוסקות אז שמי רסק עגבניות במקום ויצא מעולה!)
תודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים כל כך!!
שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה שושי
היי,
אם אין לי עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים?
חייב לשים את זה?
אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.
היי,
באמת גירדתי 2 עגבניות ללא הקליפה(עשיתי חצי כמות) ויצא מאוד טעים.
תודה על המענה.
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
היי אפרת ,
תודה על המתכונים המעולים !!!
האם אפשר להשתמש בבשר טחון קפוא מעובד שמוכרים בסופר?
(האמת שפעם אחת הכנתי מבשר טחון קפוא מעובד והבשר יצא במרקם של גומי קשה , האם זה קשור לטיב הבשר ?או לאופן הכנתו ?)
את לא ממליצה להשתמש בכזה בשר לבולונז ?
בגדול אפשר אבל העניין בבשר כזה הוא שאי אפשר לדעת איך זה ייצא.
לפעמים זה יוצא במרקם לא מוצלח ולפעמים זה יוצא מוצלח (לא משנה אם זה בולונז, קציצות או תבשיל אחר). סוג של הימור🙂
בכל מקרה כדאי לא לבשל את הבשר יותר מידי ולהפשיר לגמרי לפני הבישול וזה נכון גם לבשר שהוא טרי.
היי, מה הכוונה לבשל את הבשר על אש בינונית? הכוונה לעיגול בינוני או עוצמת להבה בינונית? תמיד אני מסתבכת עם זה. ואם זה עיגול בינוני אז מה אמורה להיות עוצמת הלהבה (ולהיפך)? מקווה שאני מובנת…תודה
עיגול בינוני ועוצמה (להבה) בינונית:)
שלום , תודה על המתכון
הבשר יצא לי נורא קשה
ולא רך
מה יכול להות?
היי אילה,
זה בדר”כ קשור לסוג הבשר (איזה חלק) והאם טחנו אותו פעם אחת או פעמיים (אם נטחן רק פעם אחת הוא יותר קשה) והאם הוסיפו לו שומן או לא (עם שומן יוצא יותר רך ועסיסי).
מתכון מצוין וקל וכמובן טעים!!
שמחה שאהבת❤️
באמת 10 דקות עבודה ויצא מעולה!
תודה יפעת🙂
שלום אפרת,
ראשית תודה על כל המתכונים שלך! הם היחידים שאני מכינה כולם נהנים כל כך.
יש לי שאלה טכנית: כמעט בכל תבשיל שמים בצל קצוץ, הבעיה שהוא תמיד נראה ברוטב/ תבשיל וחלק מהילדים מנסים לברור אותו ואז מתעסקים בזה במקום לאכול או לא מוכנים לאכול בגלל שרואים בצל. מה השיטה לקצוץ בצל כך שמצד אחד יהיה תבשיל יוסיף לו טעם ומצד שני יהיה בלתי מורגש בעין לילדים?
היי
אפשר לקצוץ את הבצל דק דק (לא לפרוסות אלא לחתיכות קטנטנות). ניתן לוותר על הבצל אם הילדים ממש לא אוהבים אותו(:
מה השיטה לקצוץ דק דק? ידנית זה לא יוצא ממש דק. הכוונה שבצל ייראה כמו מחית?
לא כמו מחית, פשוט לחתוך עם סכין חדה לחתיכות קטנטנות.
תנסי לגרד במגרדת דקה. זה מה שאני עושה
היי תמרה,
מה שאפשר לעשות וזה גם מה שאני תמיד עושה בגלל הילדים- זה לטחון אותו /לגרד בפומפיה. אני בגדול טוחנת יחד עם השום ואז זה ממש חוסך עבודה.
בהצלחה
תודה רבה לכולן על התשובות
שלום אפרת,
נהנת כל פעם מחדש מהמתכונים שלך!!
אם אני מכינה כמות של 2 קילו בשר בכמה להכפיל את המצרכים לרוטב? ואם אני רוצה להשתמש בעגבניות טריות מקום מהבקבוק בכמה להשתמש?
ושאלה אחרונה 🙂 לאחר הבישול ניתן להקפיא את הבשר עם הרוטב?
תודה רבה
היי
יש להכפיל כמויות פי 4. תשתמשי ב-17-20 עגבניות בינוניות לכמות המוכפלת.
ניתן להקפיא את הרוטב עם הבשר.
מאד טעים
אם אני רוצה לעשות עם עוף עעדיף עוף או הודו?
היי
אפשר את שניהם, מה שתעדיפי.
מאוד טעים תודה רבה
כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤
טיפ – חצי כפית קינמון!
היי,
האם ניתן להחליף את עגבניות מרוסקות משימורים במשהו אחר?
היי,
ניתן להשתמש במקום ב-5 עגבניות טריות מגורדות/מרוסקות.
שלום,
המתכונים שלך מוצלחים אחד אחד!
יש לי רוטב שנשאר מקציצות בשר אפשר לשים את הבשר ברוטב הזה?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
הרוטב של הקציצות הוא רוטב עגבניות? אם כן אפשר. אם לא- גם אפשר, אבל לטעמי זה פחות מוצלח.
כן, רוטב עגבניות מאחד המתכונים באתר,
אולי הקציצות עם התפו”א או האפונה, מכינה את שתיהם באופן קבוע, לא זוכרת בדיוק 🙂
זה כבר על האש אעדכן איך יצא
הוספתי רסק וקצת סילאן כי הרוטב היה מידי דליל ויצא פצצה!
שמחה שיצא טעים(:
תודה שחזרת לשתף🌺
כמו כל המתכונים שלך, פשוטים מדוייקים והכי טעימים!! יצא מושלם!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌷
אין על המתכונים שלך!!!
האם הולך עם אורז?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר! אפשר להכין אורז עם בשר באותו סגנון כמו הבולונז.
היי אפרת
אני רוצה להכין מקילו בשר טחון.
ולהשאיר את כמות המקרוני אותו הדבר.
איך להכפיל את הכמויות של הרוטב.?
היי,
תכיני כמות כפולה פי 1.5 מהתיבול, ותגדילי את כמות העגבניות המרוסקות לקילו + כף נוספת גדושה רסק.
היי ,
הכנתי את זה כבר כמה פעמים ויצאא מושלם
רק בהמרה לכמויות , תמיד נשאר ונזרק או שהיה חסר וחבל
תכלס מה הכמות בשביל 2 סועדים?
היי רחלי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
ל-2 סועדים יש להכין שליש מהכמות במתכון.
היי אפרת
האם אפשר להכין עם חזה עוף טחון ?
ושאלה כללית שלא קשורה למתכון הזה
כמה זמן אפשר לשמור בצל מטוגן במקרר?
תודה מראש על העזרה
היי,
אפשר להכין עם חזה עוף קצוץ דק. מומלץ לשמור בצל מטוגן במקרר עד 3 ימים.
תודה אפרת . ראיתי באתר שלך גם מתכון לבולונז עם הודו טחון . איזה מהם את חושבת שמתאים יותר אם אני משתמשת בעוף טחון ?
שני המתכונים כמעט זהים-לבחירתך(:
היי אפרת עכשיו ראיתי שרשמת לגבי חזה עוף אני התכוונתי אם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון והאם צריך לשנות משהו במתכון ?
שוב תודה על העזרה
אפשר להשתמש גם בעוף טחון (כל עוד הוא לא טחון למחית חלקה).
היי
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך! תמיד המתכונים שלך יוצאים מעולה!! ובעלי מבסוט תודה! רציתי לשאול, אם יש לי 250 גרם עגבניות מרסקות האם אפשר להוסיף רסק?
תודה רבה!
היי,
את יכולה להוסיף עוד 2 עגבנית טריות מרוסקות ועוד כף רסק.
אם אין לך עגבניות טריות- ממליצה לך להכין חצי חבילת פסטה ולהוסיף עוד כף רסק.
אפשר גם להכין חבילת פסטה שלימה עם 250 גרם עגבניות מרוסקות ולהוסיף עוד 3 כפות רסק, אך פחות מומלץ.
בוקר טוב! האם אפשר להכין בולונז אישי? לשים את כל הבולונז המוכן בתבנית שקעים בתנור-האם זה יתגבש?
היי,
הבולונז לא יתאחד היות ואין ביצים בתערובת ויצא לא מוצלח במיוחד. אפשר להכין את המתכון הזה- פשטידת בשר טחון(:
היי, אין לי עגבניות או עגבניות מרוסקות, אםשר להשתמש ברסק? תודה רבה!
היי,
עם רסק בלבד הטעם יצא פחות מוצלח, יותר מרוכז.
אם רוצים להכין בכל זאת- במקום רסק אפשר לשים 3 כפות גדושות רסק עגבניות בנוסף לכמות שרשומה ויותר מים.
יצא מושלם פשוט מעדן!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
אפשר לעשות בולונז עם עוף טחון ?
אפשר גם עם עוף טחון גס.🙂
יש לי בשר טחון מופשר, האם אני יכולה להכין את הבולונז ולשמור במקרר לפני ערבוב עם הפסטה? כמה זמן אם כן זה נשמר בקרור?
או האם אפשר להקפיא? פשוט כבר יש לי צהריים להיום…
היי דבירה,
אפשר להכין את תערובת הבשר ולשמור במקרר או במקפיא עד להכנת הפסטה.
תודה רבה!
עזרת לי
הכנתי את המתכון הזה ויצא מעולה!!! כל המשפחה נהנתה…השתמשתי בעגבניות מרוסקות טריות ולא משימורים ונדמה לי שזה עדיף… תודה אפרת על המתכונים הקלים והטעימים שתמיד מצליחים…
היי טובית,
שמחה ממש שאהבתם את המתכון, נראה מעולה! מסכימה איתך, מרכיבים טריים תמיד עדיפים על קנויים🌺
ממליץ לנסות להוסיף כוס יין אדום במקום כוס מים. יוצא ממש מעולה. ולדאוג לצמצם עד שהרוטב יהיה מרוכז. לי זה לקח כ-40 דקות בישול (תלוי גם בכמה העגבניות המרוסקות מימיות). תודה אפרת על המתכון ועל האתר הנפלא.
תודה מיקי😊
מה אם יש לי רק 400 גרם עגבניות מרוסקות?
את יכולה להוסיף עגבניות טריות מרוסקות, או להוסיף עוד 3 -4 כפות רסק עגבניות.
יצא מושלם!
וואו נראה טעים ביותר! תודה על השיתוף סיון😍
הי אפרת, האם הרוטב יוצא מתוק עם הסוכר/סילאן? אני לא רוצה רוטב מתוק. תודה.
היי מיכל,
הרוטב ממש מעט מתקתק, כך שילדים מאד אוהבים אותו. אם בכלל לא אוהבים- אפשר להפחית או לוותר על הסילאן.
תודה. הכנתי עם כפית סילאן, פסטה מלאה ועוף טחון ויצא ממש טעים! שאלה לפעם הבאה- אני רוצה לשלב ברוטב קצת עלים ירוקים(כמו תרד/קייל), מבלי שהבת שלי תרגיש…זה יכול להתאים? כמה כדאי להוסיף ובאיזה שלב?
ואגב- החתיכות של העוף נהיו בהתחלה דיי גושים. הצלחתי קצת לפורר אותם. אם יש לך טיפ להבא כדי שייצא כמו במרקם של הבשר בקר-אשמח לדעת 🙂 תודה!
שמחה שיצא מוצלח!
את יכולה לשלב תרד/קייל ולהוסיף אותם יחד עם הבזיליקום.
לגבי העוף הטחון יש לי טיפ שדורש קצת התעסקות😊: כדי להגיע למרקם של חתיכות קטנטנות יש להעביר את העוף המטוגן (לאחר ששינה את הצבע) לקרש חיתוך, ולקצוץ אותו עם סכין ממש דק, שלא יישארו גושים.
היי, של איזה חברה את ממליצה להשתמש בעגבניות מרוסקות? יצא לי לקנות כבר כמה פעמים ותמיד היה טעם לוואי.
היי אגם,
אין לי המלצה לחברה מסוימת דווקא, אבל כדאי לנסות כמה חברות כדי למצוא את זו שהכי התחברתם לטעם שלה…
יצא ממש טעים! שמתי עגבניות מרוסקות בפחית ועוד רוטב לבולונז (סה”כ 660 גרם ולא 800) וכמעט 2 כוסות מים רותחים. יצא רוטב סמיך כמו שאנחנו אוהבים (לא סמיך מדי ולא נוזלי). 2 מתבגרות עכשיו אוכלות ומלקקות את האצבעות.
שמחה שיצא טעים ❤️
מתכון פחות מוצלח.. יותר מדי נוזלים. יצא לי רוטב עגבניות עם קצת בשר. ועוד שמתי רק כוס של מים רותחים. בוודאות לא צריך 800 גרם של עגבניות מרוסקות.
באיזה סוג עגבניות מרוסקות השתמשת?
היי אפרת ערב טוב אם אני מכינה 600 גר’ בשר ו400 גר’ פסטה זה בסדר מבחינת היחסים בין הבשר לפסטה?
ודבר שני האם צריך לשנות משהו בכמוית הרוטב ל600 גר’ בשר?
תודה רבה ❤️
היי ליטל,
600 גרם בשר זה גם טוב 🙂
אני לא חושבת שיש צורך לשנות משהו בכמויות הרוטב, אולי להוסיף עוד חצי כף רסק עגבניות וקצת יותר מכפית מלח.
תודה יקירה ערב נעים
יצא מעולה 🌺
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ליטל ❤️
באתי בציפיה גדולה למתכון וקצת התבאסתי. יצא מימי ושמתי כוס וממש טיפה מים רתוחים ובכל זאת הטעמים היו חלשים. ועשיתי הכל לפי המתכון…
היי נירית,
זה אמור להיות קצת מימי. אם את רוצה להסמיך את זה תוסיפי עוד רסק עגבניות.
יום נפלא🌸
תודה רבה אלמד להבא
עצה: אפשר להשתמש ברמי לוי 800 גרם עגבניות מרוסקות עם תוספת בזיליקום, וזה גם יוצא מצויין.
תודה רבה על הטיפ עמית 🙂
הי, שמתי 2 קוםסאות עגבניות של 400 גר כל אחד
זה עכשיו מתבשל רק זה נראה נורא נורא מימי עוד לםני שהוספתי את המים
רציתי לוודא שזה באמת 800 גר ולא 400
למרות שאני רואה תגובות שיצא טעים וכנראה באמת שמו 800
אני חדשה במטבח חח
כן, זה 800 גרם.
זה אמור להיות קצת מימי. אם את רוצה להסמיך את זה תוסיפי עוד רסק עגבניות.
יצא מושלם!!
שמחה לשמוע ❤️
אין לי שימורי עגבניות, ויש לי רק עגבניה רגילה אחת.. ניתן לשים במקום עוד רסק עגבניות?
אם כן כמה?
אפשר לגרד את העגבניה שיש לך ולהוסיף עוד 2 כפות רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות שכבר רשומות במתכון).
אוהבת את המתכון הזה, מושלם!
נראה מעולה!
תודה חן 🙂
היי אפשר לערבב בשר הודו טחון עם בשר בקר?
כן.
היי אפרת.
דבר ראשון אין על המתכונים שלך.
רציתי לשאול מה אני יכולה לשים במקום סוכר חום?
היי בתאל,
אפשר לשים במקום כף סילאן או כפית דבש או סוכר רגיל.
הי.. הטימרמוצלח מאוד 👌
אפשר להקפיא את הרוטב (ללא הפסטה) ? תודה
כן אפשר.
היי, חובה לשים עלי בזיליקום?
לא חובה.
ואז לא צריך לבשל עוד 5 דק…נכון?
צריך לבשל 20 דקות אבל בלי הבזיליקום 🙂
תודה רבה
האחד הטעימים
ממש פשוט להכין!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
תודה על הזמינות והמתכונים הנהדרים. עבור 250 גרם פסטה, לקצץ הכל בחצי? כולל הבשר?
כן 🙂
רק לוודא שהבנתי נכון…
זה כולל חצי מכמות הרסק, העגבניות המרוסקות, המים, הסוכר, המלח וכו?
כן 🙂
הכנתי עם מקלוני אורז במקום פסטה.
יצא פצצה וחוסל תוך יום… 😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינת
היי, אפשר לוותר על המים ולהוסיף עוד קופסא של עגבניות מרוסקות?
אני חושבת שכן.
איזה בשר הכי טוב לזה?תודה
כל בשר בקר שמתאים לטחינה (לדוג’ צלעות או צוואר).
שלום
אפשרי להוסיף מים של הפסטה במקום מי ברז?
במידה וכן,צריך לוותר על התיבול של המלח?
כן בטח.
תתחילי משליש כפית מלח ותטעמי.
הבשר יצא פירורי ויבש 🙁
אולי האיכות של הבשר? הוא היה טרי, הקפאתי והפשרתי שוב לפני ההכנה (בקערת מים).
או אולי פוררתי אותו יותר מדי בשלב הראשוני?
תודה!
היי מוריה,
זה בדר”כ תלוי בסוג הנתח הנטחן ובזמן הבישול (אולי בישלת יותר מידי לפני שהוספת את הרוטב?)
וואלה יש מצב.. תודה !
זה מתכון של בלונז הכי טעים שאכלתי אי פעם, פשוט משגע, אי אפשר להפסיק לאכול:))))
שמחה שאהבת ❤️
שכחתי להוציא בשר מהמקפיא.
אפשר לבשל את הקפוא בלי להפשיר?
פחות מומלץ.
כדאי לשים את הבשר כשהוא בשקית אטומה בתוך קערה עם מים. זה יזרז את ההפשרה.
אפשרי לעשות עם עוף טחון ?
אפשר אבל עם בקר טחון זה יוצא יותר טעים ועסיסי.
אם אין לי עגבניות מרוסקות בשימורים. כמה עגבניות רגילות לשים והאם זה משנה את כמות המים?
אפשר לגרד או לרסק 5 עגבניות טריות. אין שינוי בכמות המים.
היי אפרת שלום
אם אני עושה עם 300 בשר טחון מה משתנה לי מבחינת תיבול וכו
אין שינוי. יהיה פשוט פחות בשר ברוטב.
היי אפרת,
תודה על האתר המדהים והמתכונים הנפלאים!
האם אפשר להחליף את עלי הבזיליקום בפטרוזיליה או כוסברה?
תודה רבה
היי אורית,
אפשר פשוט לוותר על הבזיליקום. זה טעים גם בלי.
היי,
1.אני רוצה להכין ל-4 מנות, תוכלי להתאים לי כמויות?
2. אפשר להוסיף גזר, גבעולי סלרי ויין למתכון של הרוטב?
אם כן- תוכלי בבקשה לפרט לי באיזה שלבים מוסיפים הכל וכמה?
4. אני רוצה להכין את הרוטב בעיקר מעגבניות טריות, איך להכין אותו ומה היחס בין העגבניות הטריות לשימורים/רסק?
תודה רבה רבה רבה 🙏
היי הודיה,
1. אם את רוצה 4 מנות גדולות תכיני את הכמות במתכון. אם לא, תכיני את הרוטב עם 400 גרם פסטה.
2. ממליצה להכין את הרוטב הזה- רוטב בולונז. אפשר להוסיף כחצי כוס יין אדום יבש במקום חלק מכמות המים.
3. אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.
תודה! לא חשבתי שיש לך עוד מתכון לרוטב כזה פה..
רק עוד שאלה – העגבניות מחליפות את העגבניות המרוסקות והרסק או שזה בנוסף?
העגבניות מחליפות רק את העגבניות המרוסקות. יש לשים גם רסק.
היי , אם אין לי רסק עגבניות .. ניתן להכין בלי ?
היי רז,
במקום רסק אפשר לשים כ-4 כפות מלאות קטשופ (ואז אפשר לוותר על הסוכר).
אפשר לשים עגבניה חתוכה לקוביות במקום רסק?
במקום רסק עדיף לשים כ-4 כפות מלאות קטשופ (ואז אפשר לוותר על הסוכר).
שלום תודה על האתר המדהים!
רציתי לשאול אם אפשר לשים אורגנו במקום בזיליקום?
אם זה עלים טריים אפשר לשים כרבע כוס. אם זה תבלין אורגנו אפשר לשים כחצי כפית.
היי אפרת,
תודה רבה על עוד מתכון! הכנו עכשיו😋
תהני בחופשה😊
תודה מוריה ❤️
שלום, רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הפסטה המבושלת שעורבבה עם רוטב הבולונז? ואם כן, כמה זמן ניתן לשמור במקפיא?
תודה!
כן אפשר. עדיף עד שבועיים.
שלום רציתי לשאול האל המתכון של הבולונוז זה בעצם הרוטב של הספגטי נכון?
או שאני צריך לעשות רוטב בנפרד ואגב במקום עגבניוץ מרוסקות אני מגרד איזה 8
כן. את הפסטה מבשלים בנפרד, מכינים את רוטב הבולונז ואז מערבבים עם הפסטה.
אפשר להשתמש ב 7-8 עגבניות טריות מגורדות.
שלום,
אם יש לי רק 400 גרם עגבניות מרוסקות ועגבניה אחת
מה עוד אני יכולה להוסיף במקום ה800 גרם?
תודה
היי יעל,
שימי בסביבות כוס וחצי מים וכף רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות).
מאז שעשיתי בפעם הראשונה( לפני שנה פלוס) נהפכתי לאחראי בולונז במשפחה… יוצא פצצה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שאול
היי
אשמח לדעת אם מוסיפים לסיר של הבצל והבשר את כל מרכיבי הרוטב או בשני סירים נפרדים?
מוסיפים לסיר של הבשר את מרכיבי הרוטב. הכל נעשה בסיר אחד.
ממליץ להשתמש בעגבניות מרוסקות בתוספת בצל וכפית וחציה של אריסה חריפה. מוסיף המון לטעם
תודה חיים 🙂
אין לי עגבניות מרוסקות וגם לא עגבניות. מה לשים במקום?
תשימי 3 כפות גדושות רסק עגבניות בנוסף לכמות שרשומה ויותר מים.
הכנתי את המתכון ופשוט יצא מושלם!!!
מומלץ להכין ספגטי חצי הכנה-אל דנטה כדי שלא יהיה עשוי מידי בערבוב עם הרוטב
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה בתיה
שלום
אני מאוד אוהב את האתר ובתור אחד שנאלץ לבשל והרבה לא יודע הוא עושה חיים קלים וטעימים.
אודה אם במתכונים תפרטי יותר לגבי נניח סוג שמן מומלץ זית ,קנולה וכו ואו איזה לא לשים וכו.
היי עמית,
אשתדל לפרט אבל בגדול תדע שבכל המתכונים רצוי להשתמש בשמן זית (למרות שגם קנולה מצוין) למעט מתכוני עוגות, עוגיות וקינוחים ששם כדאי להשתמש בשמן קנולה.
מתכון קל להכנה ומאוד טעים ועסיסי.
האם ניתן לשים פפריקה מתוקה וכמון?
כן, אפשר להוסיף כפית שטוחה פפריקה וכחצי כפית כמון.
תודה רבה!
יצאר מוששש
יש לך אחלה של מתכונים!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אביגיל 🧡
מתכון פשוט,קל וכל כך טעים!!! תודה 🙂
תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂
שלום לאפרת !
שאלה, אם אני לא מגיש מייד את הבולונז, האם עדיף רק לפני ההגשה לערבב עם הספגטי או עדיף בכל מקרה ?
תודה.
היי אברי,
אפשר לערבב כבר עכשיו ואפשר לפני ההגשה, זה לא משנה.
אם הכנתי הרוטב תחילה , ורק בסיום הכנת הרוטב הכנסתי הבשר טחון ועירבבתי הכל יחד,, ( היות והבשר טחון היה קפוא לפני).
כמה זמן לבשל זאת יחד שאדע שהבשר הבשיל?
לא הפשרת את הבשר לפני?
לאחר 10 דקות מרגע שהוא מפשיר הוא אמור להתבשל.
אפשר סוכר לבן?
כן.
מה אפשר לשים במקום בזיליקום ??
אפשר לוותר על הבזיליקום.
אז גם אני הכנתי
ויצא ממש טעים
תודה אסתי 🙂
היי
האם אפשר להשתמש ברוטב שלמברילה, רוטב עגבניות בזיליקו?
כן אפשר.
הי
כמה עגבניות טריות צריך לגרד במקום להשתמש בקופסת שימורים
ומבחינת התיבול האם עדיין להוסיף סוכר?
אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. עדיין כדאי להוסיף סוכר לאיזון החמיצות.
תודה רבה !!!
הבולונז יוצא נפלא .הכי חשוב שהוא מהיר הכנה ,מחומרים זמינים,וטעים מאוד.
אני בדרך כלל מקפיאה באריזות קטנות ,והטעם לא משתנה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נירה
היי, האם במקום העגבניות המרוסקות אוכל לשים עוד רסק עגבניות?
במקום עגבניות מרוסקות כדאי לגרד לפחות 2-3 עגבניות טריות ולהוסיף עוד 1-2 כפות רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות שכבר רשומות במתכון).
תודה!! יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע 🙂
מתכון קל,עם חומרים זמינים
מוצלח וטעים מאוד. תודה
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אפשר להוסיף אורגנו במקום בזיליקום ואם כן, כמה?
אם זה עלים אפשר לשים כרבע כוס. אם זה תבלין אורגנו אפשר לשים כחצי כפית.
כמה עגבינות אני צריכה לגרד בשביל 800 גרם
כ-5 עגבניות.
ב”ה
תודה על האתר נפלא ועל התשובות שלך לכל שאלה. נעזרת הרבה.
רציתי לשאול אם כשמרסקים את העגבניות (במקום קופסא של עגבניות מרוסקות),
אפשר עם הקליפה או שצריך @ לקלף אותן?
היי רעות,
אני למשל לא מקלפת אבל יש כאלה שהקליפות מפריעות להם. אם אין לך בעיה שירגישו קצת קליפות ברוטב אז אין צורך לקלף.
היי אפרת, האם אפשר להכין את הרוטב מראש ולהקפיא?
כן בהחלט.
יש לי קציצות מוכנות מטוגנות האם אפשר להכין רוטב עגבניות ולפורר לתוכו את הקציצות?
האם צריך לבשל את הרוטב יחד עם הקציצות?
תודה
כן אפשר להכין את הרוטב ולפורר לתוכו את הקציצות.
אפשר לוותר על העגבניות מרוסקות?
במקום עגבניות מרוסקות משימורים אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. בגלל שהן עגבניות טריות אני ממליצה לבשל את הרוטב קודם בפרד ואז להוסיף את הבשר.
שלום אפשר לוותר על הבזיליקום?
כן אפשר.
איזה מספר בשר טחון עדיף
בדר”כ זה צלעות, צוואר או כתף.
תודה , המתכון מעולה!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מ ו ש ל ם
!!
הבן שלי (בן שנה וחצי ) אהב ממש!
שמחה לשמוע!
תודה ויום נפלא 🙂
היי, אם יש לי רק 600 גרם עגבניות מרוסקות.
מה ניתן להוסיף במקום ה200 גרם שחסרים?
תודה 🙂
אפשר לגרד עגבניה גדולה בפומפיה.
תודה 🙂
ושאלה נוספת. כמה גרם זה בערך 3 כפות גדושות של רסק?
כ-120 גרם.
אפשר להכין את המתכון עם עוף טחון במקום בשר טחון?
תודה רבה!
אפשר אבל עם בשר טחון התוצאה מוצלחת יותר. הוא גם יותר עסיסי.
הי,
תודה על המתכון. אפשר עם בזיליקום יבש?!
כן, אפשר לשים כפית שטוחה.
יום מקסים 🌷
הי, יש לי רק 2 עגבניות והרבה רסק עגבניות. אין לי עגבניות מרוסקןת..
איך אפשר להכין?
היי שני,
תגרדי את שתי העגבניות שיש לך ותכיני לפי המתכון. אם הרוטב יוצא דליל מידי כדאי יהיה להסמיך אותו ע”י הוספת יותר רסק (2-4 כפות נוספות). תוסיפי בהדרגה ותטעמי.
הכנתי עכשיו לחברים שבאו להתארח, פשוט טעים ברמות!!! הוספתי את השום יחד עם הבצל בהתחלה ולא בשלב שאת כתבת, טעים בטירוף!! ממליצה ללכת דווקא על מקרוני קונכיות ולא על הפסטה הקלאסית
שמחה שיצא טעים!
תודה אביטל ויום מקסים 🙂
הכנתי עם הודו טחון ורק רסק עגבניות יצא מהממם הילדים אכלו בתאבון ולא נשאר כלום. תודה רבה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי. אני מאוד נהנת נהאתר הזה וקוצרת הרבה מחמאות. אז תודה רבה!! רציתי גם לשאול איך אני שומרת מתכונים במחברת המתכונים? כבר נרשמתי..
היי 🙂
בכל מתכון יש אפשרות “הוסף מתכון למחברת המתכונים” (בחלק העליון, מעל התמונה). כדי לשמור את המתכון יש ללחוץ על הלינק הזה.
היי, אין לי בזיליקום. יש לי בזיליקום טחון בשקית. כמה צריך לשים?
אם הכוונה לבזיליקום מיובש אפשר לשים כפית שטוחה.
שלום אפרתי
נתקעתי בלי רסק אם אני עושה עם עגבניות מרוסקות תרכיז זה בסדר? ואם כן כמה לשים
היי שרון,
אם יש לך תרכיז עגבניות זה כמו רסק.
אם יש לך עגבניות מרוסקות אז אפשר להוסיף להן 3-4 כפות קטשופ.
אפרת היקרה,
עשינו ויצא מ-ד-ה-י-ם!!
טעים מאד, לא כבד ו-משביעעע!
יש לי שאלה: האם אוכל להדפיס כמה מהמתכונים שלך לחברה שאין לה גישה לאינטרנט?
ושוב, תודה רבה
שמחה שיצא טעים!
וכן בטח 🙂
תודה רבה על המענה המהיר.
יכולה כבר לומר שהכנתי ויצא נפלא.
הוספתי לתיבול כף פפריקה מתוקה וכף שטוחה אבקת מרק ו- 2 קוביות בזיליקום קפוא.
תודה לך על שלל המתכונים הטעימים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת
אין לי בזיליקום טרי אבל יש לי קוביות בזיליקום קפואות של דורות.
מכיוון שכן בא לי על הטעם של הבזיליקום האם אפשר להשתמש בקוביות במקום? ואם כן בכמה?
תודה
כן אפשר. שימי 2-3 קוביות.
היי!
אין לי בזיליקום טרי מייבש או קפוא כרגע ואין לי גם שום ירק אחר כרגע… יצא טעים בלי כלום?
כן.
אתמול בערב חפשתי מתכון לבשר טחון וזה היה אחד מהאפשרויות. קצת חששתי כי בפעמים הקודמות שניסיתי להכין רוטב בולונז זה היה מסובך וגם הטעם לא היה משהו (לפעמים חמצמץ כזה). בסוף החלטתי שאנסה את המתכון הזה ויצא מושלם! מהר וקל להכנה וכמובן טעים מאד! אפילו הילדים המפונקים שלי התלהבו מאד! תודה רבה אפרת, תמשיכי להעלות מתכונים פשוטים ומוצלחים
איזה כיף לשמוע!
תודה שרי 🙂
אין לי בזיליקום אז החלטתי להוסיף תבלין שווארמה… יצא מעולה😁
מעולה 🙂
תודה אירית.
יום מקסים 🌷
המתכון פשוט מעולה אין לי מילים!! פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל אני משתמשת באתר כבר כמעט שלוש שנים, וניסיתי כמעט את כל המתכונים. אני רק בת 15 ובזכות האתר הזה אני ידועה בתור הבשלנית של המשפחה. מדהים!
אלופה 🙂 איזה כיף לשמוע!
תודה שרית
היי אפרת הרוטב יצא לי נוזלי יש מה לעשןת עם זה או שזה אבוד? עוד לא הכנתי את הפסטה
היי שרון,
אפשר לנסות להוסיף עוד קצת רסק עגבניות.
גם לי יצא ממש נוזלי .. הוסםתי עןד רסק ולא עזר .. פשוט כמו מים
כמה מים שמת?
יצא מדהים. תודה
שמחה לשמוע, תודה 🙂
היי, כמה עגבניות מרוסקות אני צריכה לרסק אם אני לא רוצה להשתמש בעגבניות משימורים? תודה!
5-6 עגבניות טריות.
יצא ממש מעולה. הילדים התלהבו מאוד. מזמן לא אכלתי בולונז טעים כל כך!
איזה כיף לשמוע!
תודה איילה 🙂
היי אפרת אם אין לי עגבניות מרוסקות וסוכר חום?
היי רוזי,
אפשר לגרד בפומפיה או לרסק בבלנדר 5-6 עגבניות בינוניות. במקום סוכר חום אפשר לשים כף סילאן או כפית מלאה סוכר רגיל.
אפשר להחליף את הבזיליקום הטרי ליבש (תבלין) ואם כן מה הכמויות הנכונות ?
כן. אפשר לשים כפית שטוחה.
היי אפרת
ראיתי במסעדות וכו’ שמוסיפים גם גזר.
האם כדאי והאם זה לא ייצא מתוק מדי גם גזר וגם סוכר?
תודה, שרון.
היי שרון,
נכון, אפשר להוסיף גזר מגורד או גזר חתוך לקוביות קטנטנות ואם כן, אפשר להפחית את כמות הסוכר לכפית.
מתי שמים את הבזיליקום?
היי אור,
עדכנתי את המתכון.
תודה אפרת
יצא לי ממש טעים אני ילדה לא כל כך יוצא לי להכין ארוחת שישי אבל הפעם הכנתי ויצא לי ממש פצצה
תעלי עוד מתכונים טעימים כבר ממש בא לי לנסות
כל הכבוד לך 🙂
תודה שחזרת עדכן.
שלום,
לא הבנתי באיזה שלב מוסיפים את 2 כוסות מים רותחים?
תודה רבה
תיקנתי במתכון שיהיה יותר ברור.
היי, תודה על המתכונים הנפלאים שלך
אני לרוב מכינה ספגטי בולונז עם בהרט
את חושבת שזה יכול להשתלב עם בזיליקום? או שאני צריכה לבחור רק אחד מהם?
אפשר לשלב בניהם.
יצא טעים בטירוף.
תודה רבה !!!!!
אך יש לי שאלה,
יש אפשרות להקפיא את הבשר מוכן ?
שוב תודה רבה.
כן, אפשר להקפיא את הבשר לאחר הבישול.
שבוע נפלא 🙂
תענוג של אתר . פשוט .טעים.מהיר ותורם לתחושת בטחון בבשול.
תודה
עופר
תודה עופר 🙂
יש מה לעשות אם הפסטה יצאה לי דביקה והיא כבר מעורבבת עם הבשר? :/
אגב, מבחינת הטעמים זה מצויין רק שהפסטה ממש ממש דביקה לצערי כי השארתי אותה בבישול הרבה זמן.
היי מיקי,
בשלב זה אין כל כך מה לעשות, רק להנות ממה שיצא 🙂
עוד לא הכנתי את המתכון הזה אבל ניסיתי כבר כמה מתכונים כאן ואיזה טעים הכל יצא
תודה רבה!
גם ההסברים קלים ומובנים שפשוט כיף לבשל
כל יום אני בוחרת משהו אחר מכאן ועושה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל והמשך יום מקסים
תודה אפרת
שאלה….קראתי מה שהגבת למטה על שינוי במרכיבים
אני עושה היום את המתכון אני מארחת אז רק לוודא מבחינת כמויות
במקום מרוסקות אני אגרד עגבניות טריות בערך 3 זה בסדר? ואוסיף 5 כפות רסק עגבניות….
בנוסף אני רוצה להוסיף קצת יין לבישול של הבשר כמה בערך חצי כוס לכמות? כוס?
ושאלה אחרונה…שהצבע ייצא אדום יפה כזה צריך להוסיף עוד משהו או זה ייצא גם ככה?
תודה תודה מראש 🙂
תודה אפרת
קראתי את מה שכתבת למטה ורק לוודא איתך את הכמויות של כל דבר
אני מכינה את המתכון היום לאירוח
במקום עגבניות מרוסקות אני אגרד 3 עגבניות זה בסדר? ואוסיף 5 כפות רסק עגבניות…
אני רוצה להוסיף יין לבישול הבשר כמה לשים על הכמות הזו חצי כוס? כוס? וכמה זמן לתת לו?
דבר אחרון אני רוצה שהרוטב ייצא אדום יפה כזה, להוסיף עוד משהו או שהוא ככה ייצא טוב?
תודה רבה מראש 🙂
היי אורטל,
אפשר לגרד 5 עגבניות טריות. בגלל שהן עגבניות טריות אני ממליצה לבשל את הרוטב קודם בפרד ואז להוסיף את הבשר.
זאת אומרת שבסיר נפרד לטגן את הבשר עם בצל. לאחר שהבשר התבשל את יכולה להוסיף לו כחצי כוס יין אדום ולבשל עוד כ-5 דקות.
בסיר אחר לחמם 1-2 כפות שמן זית, להוסיף שום ועגבניות טריות מגורדות ולבשל 5-7 דקות. להוסיף 5 כפות רסק, מים רותחים ולתבל. לבשל כמה דקות ורק לאחר מכן להוסיף את תערובת הבשר. להמשיך לבשל כ-15 דקות, לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה! המון תודה על ההסבר 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע מקסים
יצא מעולה!!! תודה רבה על מתכונים מדהימים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
היי
נראה מעולה, גם לי אין בזיליקום אפשר לשים כוסברה במקום?
היי דיקלה,
אפשר פשוט לוותר על הבזיליקום. כוסברה נראית לי פחות מתאימה במקרה הזה.
יצא ממש טעיםםם
תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
כמו כל המתכונים האחרים שניסיתי מהאתר הזה יצא פשוט נהדר!
תודה ילון 🙂
האם אפשר להוסיף בזיליקום יבש במקום עלי בזיליקום טריים? וכמה?
תודה
כן, אפשר לשים עד כפית שטוחה בזיליקום יבש.
פעם ראשונה מכינה רוטב בולונז ויצא מופלא ♡
תודה רבה על מתכון קל ומהיר להכנה שמשאיר ניחוח וטעם של עוד 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון וחג שמח
מתכון מעולה, תודה רבה!! שמתי 1 כוס יין אדום במקום כל המים, ממש משדרג עוד
תודה מיכל, נשמע מצוין 🙂
חג שמח
תודה רבה על המתכון, יצא מעולה הילדים זללו😋
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ארז
היי, קודם כל רציתי לומר שכל המתכונים שלך פשוט מעולים וקלים- ותמיד יוצאים טוב:)
שנית, האם אפשר להשתמש ברוטב מוכן מצנצנת? כמו של barilla
במקום העגבניות המרוסקות והרסק עגבניות?
ואם כן מה הכמות והאם משהו משתנה בשאר החומרים?
תודה רבה!
תודה רוני 🙂
כן, אפשר.
מומלץ לשים בסביבות 800 גרם. אם זה לא מכיל כבר שום ותבלינים אז כדאי להוסיף. לאחר שהוספת את הרוטב כדאי לטעום ואז להוסיף במידת הצורך.
גם עלי בזיליקום אפשר להוסיף ומים – לפי מידת הסמיכות שאוהבים.
יום נפלא
הכנתי עם עוף טחון ועגבניות טריות. בעלי שאל איפה מצאתי את האתר הזה? כל מתכון משהו משהו!
כיף לשמוע, תודה אתי 🙂
האם אני יכול לשים רסק עגבניות במקום מרוסוקות כי אין לי
היי שמעון,
במקום עגבניות מרוסקות כדאי לגרד לפחות 2-3 עגבניות טריות ולהוסיף עוד 1-2 כפות רסק עגבניות (בנוסף ל-3 כפות גדושות שכבר רשומות במתכון).
הבלונז יצא מעולה! נראה את תגובות הילדים מחר….
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום מקסים
יצא טעים ומיוחד.
ארוחת צהרים מושלמת
נראה מצוין, תודה על השיתוף 🙂
האם אפשר להשתמש בפסטה מקמח מלא?
תודה רבה
היי אלחנן,
פסטה מקמח מלא היא בדר”כ פחות טעימה אבל אם אין לך בעיה עם הטעם אז אפשר בהחלט.
היי, אם יש לי כמות של קילו בשר טחון עליי להכפיל את הכמויות? עוד קופסה של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות?
תודה.
היי צליל,
אפשר להכפיל את כל יתר הכמויות ואם נשאר רוטב בולונז אפשר להקפיא לפעם הבאה.
מעולה!!
המלצה קטנה: להוסיף חצי כוס יין אדום ולקצור את המחמאות…
בברכה, גיל
תודה גיל 🙂
שלום,
אנח נורא רוצה להכין את המתכון אבל אין לי בזיליקום. עד כמה הבזיליקום משמעותי לטעם או שאני יכולה לוותר עליו?
תודה
לא נורא, זה ייצא טעים גם בלי הבזיליקום.
שבוע טוב. כבר הגבתי בעבר למתכון המעולה הזה. מעדכנת עכשיו שהכנתי סיר שלם שהבן שלי רוצה לקחת לבסיס ולשמור במקרר שם, למקרה ויתחשק להם מבולונז הטעים הזה. תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה קרן ושבוע טוב 🙂
הרוטב טעים מאוד אבל מספיק 400 גר עגבניות מרוסקות וקופסא אחת של רסק – 2 כפות. הוספתי גם כף פפריקה וכף אבקת מרק.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
פשוט וקטלני!! נכנס לרשימת ה-bookmarks השווים.
תודה רבה
תודה גיל, שמחה שאהבת 🙂
את אלופה!! תודה רבה על האתר שלך..פעם ראשונה שהכנתי בולונז ויצא מצויין ב”ה 🙂
תודה עדי, שמחה שיצא מוצלח 🙂
המתכון הקבוע שלנו לבולונז!!! הבן שלי טורף את זה, תודה!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שוש ושבת שלום
ערב טוב
לא הבנתי האם מבשלים את הבשר ביחד עם כל המצרכים 20 דקות
כלומר שופכים את כל החומרים אחרי טיגון הבשר
כן. מטגנים את הבשר ואז מוסיפים לו את כל יתר המצרכים ומבשלים כ20 דקות.
שבת שלום 🙂
תודה על תשובה
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות עם עשבי תיבול ובזילקום והאם זה משנה את התיבול
שבת שלום ומבורך
אפשר. התיבול אינו משתנה למעט כמות המלח שמומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הטעם.
עלי בזיליקום לא חובה להוסיף.
שבת שלום 🙂
היי,
הכנתי ויצא מושללללם! מתכון מעלללף!
רק השאלה שלי היא, למה לא הייתי צריכה להשתמש במים בכלל?
יצא לי רוטב דליל יחסית רק מהקופסא של העגבניות המרוסקות, מה הסיבה לכך?
היי מזל,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המים, זה מאוד תלוי בסוג העגבניות המרוסקות. יש כאלה שיותר סמיכות ויש כאלה שיותר נוזליות ודלילות. לכן רשמתי בין כוס ל-2 כוסות מים. כמובן שאפשר לוותר על המים בכלל אם רואים שאין צורך בכך.
האם “רסק עגבניות” ו”עגבניות מרוסקות” זה לא אותו דבר?
היי נועה,
עגבניות מרוסקות הן עגבניות טריות שריסקו אותן ורסק עגבניות הכוונה למחית המרוכזת (במרקם של ממרח).
שלום , יש לי עגבניות קוביות מקולפות במיץ ולא עגבניות מרוסקות (של פריניר). האם זה יכול להוות תחליף לעגבניות המרוסקות?
אולי אצטרך לטחון את זה בבלנדר מוט לפני שאוסיף לתבשיל? תודה מראש
היי כרמית,
אין בעיה להשתמש בעגבניות האלה ולטחון אותן בבלנדר מוט.
הבולונז הכי טעים שאכלנו!!
עשיתי קצת שונה.. פתיתים במקום ספגטי. והוספתי חצי כפית קינמון, קצת מוסקט וקצת בהרט.
יצא מעולה!!! תודה לך
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
היי, יש לי בבית רוטב עגבניות עגבניות ובזיליקום לפסטה (680 גרם). אפשר להשתמש בזה במקום הרסק והתבלינים? איך? תודה מראש
היי רותי,
אפשר לשים את הרוטב במקום העגבניות המרוסקות ולהפחית את כמות הרסק ל2 כפות. תבלינים כדאי להוסיף לפי הטעם. זה גם תלוי אם הרוטב שאת משתמשת בו הוא כבר מתובל או לא.
תודה רבה!
טעיםםםם חבל על הזמן
תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂
רציתי לשאול האם אפשר לשים שמן לשים את הבשר שישחים להוסיף פפריקה מתוקה מלח
וזהו ואז להוסיף לפסטה
האם זה אפשרי
כן, אפשר. לא חייב להכין עם רוטב עגבניות.
בוצר טוב!!
יש לי כדורי בשר מוכנים שאני רוצה להכין מהם ספגטי בלונז….
האם אפשרי? ואם כן איך?
אלפי תודות!
היי נעמי,
את יכולה להכין רק את הרוטב בלי הבשר הטחון ולהוסיף לו את כדורי הבשר.
יצא ממש טעים! תודה על המתכון המוצלח
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל ושבוע טוב
כל פעם שואלים במתכונים פה שאלות כמו “אפשר להחליף את הבשר בעוף” בטח שאפשר מה כבר יכול לקרות פשוט הטעם יהיה קצת שונה..בכל אופן תודה על כל המתכונים 🙂
היי, אישה סוכר חום? הכהה או דמררה?
עדיף דמררה אבל זה לא קריטי.
האתר מצוין והמתכון נראה מעולה. האם יהיה טעים גם עם הודו אדום טחון במקום בקר?…
היי הדר,
לדעתי עם בקר טחון יוצא יותר מוצלח אבל אפשר להכין גם עם הודו טחון.
יום מקסים 🙂
היי זה בסדר לעשות אתזה עם בשר עגל טחון? אין בזה הבדל?
כן הודיה, אין בעיה.
שלום רב שכחתי לשאול לגביי המים צריך גם להוסיף אם אני עושה בלי עגבניות? באיזה שלב?תודה.
אין צורך. רק שמן זית ותיבול.
שלום רב רציתי לשאול אפשר לעשות בלי עגבניות ורסק עגבניות? מה יהיה השינוי במתכון? מה אפשר להוסיף?תודה.
היי מיטל,
אפשר פשוט להכין את תערובת הבולונז (בצל ובשר טחון). מומלץ להוסיף לתערובת גם 4-5 שיני שום כתושות ולבשל ביחד. אח”כ לערבב עם פסטה מבושלת מבלי להכין רוטב עגבניות. מעל אפשר לזלף שמן זית בנדיבות ולתבל בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תודה רבה! יוצא מעולה!
האם לשמור במקרר פסטה בנפרד מהרוטב, או לערבב ולשמור הכל בסיר אחד?
אפשר לשמור בנפרד ואפשר גם לערבב. מה שבא לך 🙂
ואם ביום שלישי לא בא לי….
הי.
אם אין לי רסק עגבניות… מה אפשר לשם במקום?תודה
היי מיה,
הרסק הוא מרוכז, מדגיש את הטעם וגם מסמיך את הרוטב. אולי קטשופ יכול לעשות את העבודה. מומלץ לשים 4-5 כפות גדושות ואז אפשר לוותר על הסוכר.
האם אפשר עם בשר עוף טחון?
היי מור,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא קצת פחות עסיסי בגלל שעוף הוא חלק יבש.
שבוע טוב 🙂
אפשר סוכר לבן במקום חום ?
אין לי תחליף אחר ..
כן מישל, אפשר.
יצא מעולה, תודה על המתכון.
הכנתי מעגבניות טריות והוספתי פטרוזיליה וכוסברה.
ויתרתי על הסוכר ותחליפיו.
שמחה שיצא טעים!
תודה טל ושבת שלום 🙂
האם אפשר עגבניות מגורדות טריות ואם כן כמה
היי אילנית,
אפשר לגרד בפומפיה או לרסק בבלנדר 5-6 עגבניות בינוניות.
היי ערב טוב
אנחנו משפחה צמחונית, אני מכינה את המתכון עם טחון מן הצומח
מומלץ להוסיף מעל פרמז׳ן?
תודה!
כן, זה יכול להשתלב מעולה.
מאיפה אפשר לקנות טחון מן הצומח?
ניתן למצוא בחניות טבע או מוצרים אורגניים. יש גם במחלקת green של שופרסל.
כיום ניתן למצוא את זה גם בחלק מרשתות השיווק הרגילות.
הי ,שבוע טוב .
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הסוכר החום?ומה אפשר להשים במקום?
שבוע טוב הודיה 🙂
אפשר לשים במקום כף סילאן או כפית דבש או סירופ מייפל.
יצא טעים מאוד
אחלה מתכון
הייתי ממליצה לשים פחות מים (שמתי כוס וחצי) כדי ליצור סמיכות לרוטב
תודה לך 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הרוטב יצא לי חמוץ. מה יכולה להיות הסיבה ?
היי אורית,
השתמשת בעגבניות משימורים או טריות? הוספת כף סילאן?
השתמשתי בעגבניות משימורים והוספתי כך סוכר חום
אז אני מניחה שזה בגלל סוג העגבניות משימורים. גם אם הרוטב כבר מוכן את יכולה להוסיף עוד סוכר ולערבב עד שהחמיצות מתאזנת.
אוקיי, תודה רבה
הי, אם אני רוצה לעשות 250 גרם בשר, האם אני צריכה להקטין את כמות יתר המצרכים בחצי?
היי חני,
אם את מכינה עם חבילה שלמה של פסטה (500 גרם) תשאירי את שאר הכמויות כמו שהן כדי שיהיה לך מספיק רוטב.
אם את מכינה חצי חבילת פסטה, תפחיתי חצי מכל החומרים.
אני מוסיף כוס יין ומבשל בשר בתוכו.
יוצא מאוד טעים.
נשמע מעולה
תודה ויום נפלא 🙂
שלום! האם זמן הבישול משתנה בכמות קטנה יותר? (100-200 גרם בשר) כמובן שאני מקטינה בהתאם את שאר המוצרים
היי תמר,
אולי בכמה דקות בודדות. לא משהו קריטי.
שבת שלום 🙂
אפשר להכין את הכדורי בשר ולהוסיף לספגטי? במקום ספגטי בולונז?
כן איריס, אפשר בהחלט.
אלופה!!!!!!! איזו מהירות תגובה. אנסה בשישי. פעם ראשונה שאבשל בשר
בהצלחה! 😉
שלום,
במה אפשר להחליף את הבזיליקום? פטרוזיליה? כוסברה?
תודה.
היי מאיר,
אפשר לוותר לגמרי על הבזיליקום.
תודה!
היי
תודה על המתכון. עכשיו על האש.
הזדמנות “לדחוך” ירקות ובשר לנכדים,
ובכלל לכל המשפחה.
ד.א. הוספתי גם גזר וגבעולי סלרי.
יום טוב לכם.
מעולה 🙂
שיהיה בתאבון ויום נפלא!
האם ניתן להחליף את קופסת העגבניות השמורות בעגבניות טריות? ואם כן,לכמה עגבניות טריות זה שקול?
כן נעמי, אפשר לגרד בפומפיה או לרסק בבלנדר 5-6 עגבניות בינוניות.
בסוף ריסקתי עגבניה ולא שמתי בזיליקום יצא מעולה!!! תודה רבה.
מצוין, שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
אם אין לי עגבניות מרוסקות ובזיליקום אפשר לוותר יל זה?
*_*בסוף ערבבתי את שנחהם ויצא מעולה!!!!!!!!
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
היי, אפשר להכפיל את הכמות ולשים חצי קילו בשר טחון, וחצי קילו עוף טחון?
שלום רב,
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
נהנית מאוד מהאתר
בברכה
מיכל
כן מיכל, אין בעיה להקפיא את הרוטב בתוך קופסה אטומה.
ערב נעים 🙂
וואו איזו מהירות תגובה!!!
הרבה תודה
מיכל
היי,
המתכון נשמע לי מעניין. אני רוצה לנסות אותו.
איזה תיבול אפשר לשים במקום סוכר?
היי רינה,
אפשר לשים סילאן, דבש או סירופ מייפל ואפשר גם לוותר לגמרי.
היי
כף של קטשופ היינץ כממתיק, עושה פלאים
תודה על כל המתכונים הנפלאים,אני רוצה להכין לבני את הספגטי בולונז רק שהוא לא אוהב להרגיש חתיכות באוכל האם אפשר להוסיף עוד רסק עגבניות במקום העגבניות המרוסקות? ואם כן כמה עוד רסק להוסיף? תודה
היי אסתי,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה לטחון את העגבניות המרוסקות עד לבלילה חלקה (זאת האפשרות המומלצת).
אם לא, אני מניחה שאת יכולה לשים עוד כ-3 כפות גדושות רסק עגבניות ויותר מים.
יום נפלא 🙂
יצע מעולה על הנסיון הראשון. ובכלל, כל המתכונים באתר ממש מוצלחים…
תודה! איזה כיף לשמוע 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה בולונז ויצא מושלם !! ❤️
תודה ירדן, אני שמחה לשמוע 🙂
היי,האם אפשר לוותר על הבצל במתכון ולהישאר רק עם שום?
כן שירלי, אפשר.
הי, אפשר להכין את הרוטב ערב קודם ורץ למחרת את הספגטי?
כן מיכל, אין בעיה.
היי, האם אפשר לשים בצל במקום השום?
היי רותם,
יש כבר בצל בבשר הטחון לכן אין צורך להוסיף יותר. השום מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
בהצלחה 🙂
הי,
תודה על המתכון!
יש לי שתי שאלות –
1. האם אפשר פטרוזיליה במקום בזיליקום?
2. האם אותו מתכון טעים גם עם חזה עוף טחון?
צריכה תשובה מהירה אם אפשר….
תודה רבה!!
בת שבע
היי בת שבע,
את יכולה לשים פטרוזיליה.
עם בשר זה יוצא יותר טעים ועסיסי אבל אפשר להכין גם מחזה עוף טחון.
ניסיתי את המתכון.אני חושב שהכמויות פה לא תואמות אחד לשני. 800 גרם עגבניות מרוסקות ל500 גרם בקר טחון זה מלא! ו500 גרם פסטה לכמות כזו זה קצת מעט מדי.
היי ליאור,
זה מתכון שאני מכינה כבר עשרות פעמים ואני לא רואה בעיה בכמויות 🙂
צריך להיות יותר רוטב מבשר, אבל כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם.
יצא מושלם!
שמחה לשמוע טליה!
תודה והמשך יום מקסים 🙂
יצא נפלא, ממש קל להכין וטעים להפליא!
תדה ^_^
שמחה לשמוע מיקה 🙂
תודה על העדכון!
יצא סוף!!!! ממש טעים ובקלי קלות.
שמחה לשמוע סאשה 🙂
תודה והמשך יום מקסים
היי. הכנתי הערב עם פסטה מחיטה מלאה: יצאה טעים!
תודה!
מעולה 🙂
חג פורים שמח!
קסם של אתר. תמיד מאיר עיניים, כיפי וטעים..
אנו נהנים בכל פעם מחדש!!
כל המשפחה נסחפה אחרי מרוב שזה מוצלח.
רב תודות!!(:
איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת וערב נעים 🙂
יצא אדיר! אנחנו משוגעים על המתכון הזה!!
תודה אביגיל! שמחה לשמוע 🙂
יצא לי מעולה!!
הצלת אותי עם המתכון.
תודה
שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
תודה על המתכון הזה וגם על המתכון של המרק עדשים כתומות. את ממש נהדרת.
תודה יונית ושבת שלום 🙂
עשיתי את המתכון – ויצא מדהים!! שיניתי קצת (400 גר’ עגבניות במקום 800, לא היה בזיליקום אז שמתי כוסברה ישירות על הבשר, הוספתי גזר וגמבה אדומה לבצל, בלי הסוכר, תיבלתי גם בפפריקה חריפה, אורגנו, וקצת מרק עוף). פשוט מושלם. הסיר חוסל 🙂
נשמע מעולה!
תודה לאה ושבוע נפלא 🙂
איזה סוג בשר יש לשים?
היי מיכל,
בשר בקר טחון.
הכנו היום-תבורכי.יצא מהמם.וטעים.תודה
תודה ענתי! שמחה שיצא טעים 🙂
יצא לי ממש טעים!
תודה רבה!
ממליצה בחום לכל מי שמכין.
שמחה שיצא טעים!
תודה על ההמלצה 🙂
בס”ד
שלום:}
ראיתי שיש מתכון לבשר עם אורז,
אבל ממש בא לי אורז ועליו הרוטב הזה.
מתאים?
יש לי ילדה שלא אוהבת פסטה ואין לי חשק להכין אורז בנפרד.
היי שירה,
הבולונז מושלם עם אורז 🙂 את יכולה להכין את הרוטב עם הבשר הטחון ולשים אותו מעל אורז לבן מבושל.אני דווקא כן ממליצה במקרה הזה להכין את האורז בנפרד.
בס”ד
יופי
הרוטב מוכן ממש מוצלח{עשיתי עם 3 עגבניות}
ניסיתי לשכנע אותה לטעום פסטה אבל לא הצלחתי
אז אני שמחה שזה מתאים{כל ילד לא אוהב משהו אחר :} }
כדי לבשל ביעילות אני תמיד מכינה את הכל בצלחות פלסטיק
{מחולקות כדי לחסוך בכלים}מגורד,כתוש וכו’ ותבלינים בצלוחית .
תודה על עוד מתכון טעים :}
שמחה שיצא טעים ותודה על העדכון 🙂
הכנתי הרגע לא היה לי בזילקום שמתי רוטב פסטו ויתרתי על השום יצא מושלםםםםםם
מעולה! תודה רות 🙂
היי
נראה ונשמע מעולה
אני תכף מנסה! אשמח לייעוץ קטן
האם מתאים להוביף קוביות בטטה?
תודההה
היי זוהר,
לדעתי יותר מתאים להוסיף קוביות קטנות של גזר. זה משתלב מעולה עם הבולונז. אם כן, את קוביות הגזר מוסיפים אחרי טיגון הבצל, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים את קוביות הגזר עד שמתרככות. אח”כ מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים כרגיל.
בהצלחה! 😉
כמה כוסות מים צריך? רשום במתכון 1-2…תודה וכל הכבוד על האתר והמתכונים המדהימים
היי,
צריך לשים בין כוס מים לשתי כוסות. בהתאם לסמיכות שאת אוהבת (אני שמה 2 כוסות).
המשך יום נפלא 🙂
סיפרתי לשכנה שלי על האתר וגם על הספגטי ב10 דקות היא פשוט הייתה בהלם וגם כלום עבודה אמרה שיא תנסה אפילו נתתי לה קצת בצלחת לה ולבעלה
שהיא
אני שמחה לשמוע! תודה דינה 🙂
הכנתי עכשיו זה קרץ לי….וטעמתי יצא מדהיםםםםם וגם טעיםםם
שמחה לשמוע דינה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב נעים
האם אפשר להשתמש בעגבניות אמיתיות ולא מקופסת שימורים?
כן סיון, תגרדי כ-6 עגבניות.
לא ברור לי באיזו עוצמת אש כל שלב.
ההנחה שלי היא אש בינונית-גבוהה עבור הבצל ולאחר מכן הבשר, וכשמוסיפים את שאר הרכיבים מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה ומכסים?
האם יש צורך לערבב במשך ה20 דקות או להשאיר מכוסה פשוט?
בנוסף לא רשום לגבי שמן ואני מניח שצריך לפחות כף בשביל הבצל והבשר בהתחלה.
תודה!
היי עידן,
מתחילים באש בינונית עם הבצל והבשר.
הוספתי במתכון את כל הפרטים 🙂
יום נפלא!
היה מושלם!
פשוט וטעים. תודה!
תודה עידן! שמחה לשמוע 🙂
במידה ואני משתמש בכמויות כפולות
כמה זמן לבשל עם מכסה?
תודה
היי עידו,
אם מכפילים כמויות יש לבשל כ-5 דקות יותר.
האם לבשל את הבשר והבצל לאחר הטיגון יחד עם הרוטב?
כן מיכל, מטגנים את הבצל והבשר הטחון בסיר ולאחר מכן מוסיפים לאותו סיר את שאר החומרים (העגבניות המרוסקות וכו’) ומבשלים 15-20 דקות.
מתכון קליל וטעים בטירוף!
וחוץ מזה, מאוד אוהבת ומעריכה את האתר והמתכונים שלך..
תודה רבה!
תודה דניאלה, כיף לשמוע 🙂
חג שמח!
כמה גרם בקירוב זה 3 כפות גדושות רסק?
היי מיכל,
זה בסביבות 150 גרם.
יום נפלא 🙂
הכנתי הרגע- ויתרתי על הבזיליקום כי הילדים שלי לא אוהבים
ויצא מושלם!! תודה רבה!
מעולה, שמחה לשמוע!
תודה לינדה ושבת שלום 🙂
אפשר בלי עגבניות מרוסקות או תחליף ?
היי יפה,
אפשר לגרד 5-6 עגבניות גדולות טריות במקום.
יום נעים 🙂
היי, התגובות פה ממש מגרות! אני הולכת להכין את זה מחר ואגיב איך יצא לי!
אבל יש לי שאלה.. אם אני מחליפה את הבזיליקום הטרי במיובש טחון, מה הכמות המומלצת?
היי אינאס,
תשימי כפית שטוחה תבלין מיובש.
בהצלחה 😉
יצא לי טעים ברמותתת:)
תודה רבה!
שמחה לשמוע אינאס!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
לכמה מנות המתכון הזה?
היי הילה,
המתכון מספיק ל 4-5 מנות.
יצא פגז!!
אפשר לחלוטין לוותר על הסוכר החום, זה הורס לדעתי את הטעם, והוספתי קצת זעתר טרי מהגינה באמצע הבישול.
מעולה מעולה תודה! 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
אפשר לשים תבלין בזיליקום יבש וכמה או לוותר בכלל?
את יכולה לשים חצי כפית תבלין בזיליקום יבש ואת יכולה גם לוותר בכלל ולא לשים.
היי האם ניתן להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום?
בטח מיטל 🙂
האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות במקום מרוסקות ?
היי לירון,
אפשר לגרד במקום 5-6 עגבניות גדולות טריות.
יצא לא טעים ותפל ולא טעים בכלללללללללל
לא מבינה את התגובות הנהדרות
פשוט לא טעים חבל על המצרכים שהולכים לפח
היי איילת,
מדובר במתכון מאוד מוצלח ויעידו על כך התגובות.
בשביל שהמנה תצליח יש להכין לפי המתכון בדיוק ולהשתמש במוצרים טובים, בעיקר בשר.
איך הצלחת להרוס כזה מתכון קל? גברת.. שימי לב לתבלינים…
הי אפרת,
תודה רבה ינוסה בקרוב!
בינתיים בחרתי להכין לשבת את הקציצות בשר ברוטב עגבניות ויצא מעולה!
במקום הסוכר ברוטב הוספתי גזר לבישול בתקווה שייתן מתיקות כלשהי ונראה שהוא עשה את העבודה (:
שבת שלום!
היי לירז,
רעיון מעולה ובריא יותר 🙂
שבת שלום!
בוקר טוב!
האם ניתן להשמיט את הסוכר?
יש חולי סוכרת במשפחה…
ע”פ התגובות המצויינות אני מתבאסת לשנות משהו, האם זה ממש משנה את הטעם?
תודה!
היי לירז,
אין בעיה, את יכולה לוותר על הסוכר ועדיין זה ייצא טעים 🙂
תודה, לא צויין אז עשיתי בלי מכסה בכל מקרה יצא מעדן.
שמחה לשמוע 🙂
הבישול של הרוטב ואחר כך עם הבשר זה עם סיר פתוח או סגור ??????
היי ליאת,
הבישול הוא עם מכסה.
הי,
מתאים להגיש את הפסטה ואת הרוטב בנפרד וכל אחד ישים לעצמו רוטב?
היי יפעת,
כן בטח 🙂
פורים שמח!
תודה על המתכון. יצא מעולה.
למה צריך לבשל את העגבניות בנפרד מהבשר בהתחלה? למה לא להוסיף אותם ישר לבשר ולבשל ביחד?
הי ילנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין בעיה להכין גם בדרך שציינת ולבשל את בכל ביחד.
סוף הדרך!! מכין בולונז כבר שנים, אבל המתכון הזה העיף פה לכולנו את הגבות.
אפילו הבנות שלי שלא אוכלות כלום הבריקו את הצלחות שלהן!
תודה!
היי אריה,
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
האם ניתן להוסיף מקרונה לא מוכן בשלב שמוסיפים את כל החומרים. הרי הוא מתבשל גם תוך 10 דקות ואז עוד חוסכים זמן., במקום לבשלו לפני כן.
היי רגינה,
עדיף לבשל את המקרוני בנפרד כי הוא סופג מים וחבל שזה ייקח מהרוטב.
אפשר בלי בזיליקום
כן שולה, אפשר גם בלי.
אין לי עגבניות מרוסקות מה אפשר במקום
היי עילית,
אפשר במקום לגרד 5-6 עגבניות (בינוניות-גדולות) טריות.
יום נפלא 🙂
אפשר גם הם עוף טחון ?????????
היי טל,
כמובן שאין תחליף לבולונז עם בשר טחון אבל אפשר להשתמש גם בעוף טחון.
מתכון מצויין קל להכנה וטעים להפליא!
קצרתי מחמאות ומיד תייקתי בדף המתכונים המועדפים על בני ביתי
שנה טוב ושוב תודה
מירי
הי מירי,
אני מאוד שמחה לשמוע!
שנה טובה ומתוקה 🙂
פצצההההה ממשש פצצצה!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת 😉
מתכון אליפות!!
תודה רבה
בשמחה ענת!
פצצה !!!
פגז !!!
יצא מעולה !!
אני מציאה לבשל את הרוטב עוד 20 דקות ולהוסיף אליהם ברתיחה את הספגטי
שמחה שאהבת 🙂
תודה על ההמלצה!
מעולה!
קל להכנה וטעים להפליא.
לא דורש מצרכים מסובכים, אלא כאלה שיש תמיד בבית.
מצוין כשצריך להאכיל כמה אנשים רעבים שמגיעים בהפתעה.
אפילו אצל בשלן טירון כמוני הייתה הצלחה מלאה וקבלתי שבחים מהסועדים.
בברכה
קושה זונדר
היי קושה, תודה רבה ששיתפת אותנו, שמחתי מאוד לקרוא את זה ותמשיך לבשל 😉