שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12-15 לביבות

סוג: פרווה

שני מתכונים ללביבות תפוחי אדמה:

 

(1) מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)

כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)

 

(2) לביבות תפוחי אדמה טבעוניות ללא גלוטן (ללא ביצים וללא קמח)

מרכיבים:

1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)

 

אופן הכנה לשני המתכונים:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל עדשים ועוףתבשיל עדשים ועוף
פנקייק אפוי פנקייק אפוי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (19:00 12.09.2021)

ואאי איזה טעייייים
קל פשוט ואחלה ארוחה

מתכונים ב-10 דקות (19:30 12.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

מכור לאתר (19:22 26.04.2021)

תודה לך אפרת על האתר הנהדר
כשיוצרים קציצות עם הידיים יש הרבה נוזלים מה עושים בגין זה?

מתכונים ב-10 דקות (21:11 26.04.2021)

היי,
במידה ורואים שהתערובת יחסית נוזלית- כדאי לסנן מנוזלים במסננת ורק אז לטגן.

פשוש (18:26 26.04.2021)

שלום לך
שאלתי היא כך-כשבפיך המילים מחממים מחבת עם שמן המדובר על שמן זיתים או קנולה
רוב תודות.

מתכונים ב-10 דקות (21:09 26.04.2021)

היי,
הכוונה לשמן קנולה, אם כי אלו שאוהבים טעם טיגון של שמן זית- יכולים לטגן גם איתו…😊

מוריה (21:20 29.03.2021)

שלום אפרת
יש לך מתכון כשר לפסח ללביבות?

מתכונים ב-10 דקות (22:02 29.03.2021)

היי מוריה,
הגרסה השנייה במתכון ללביבות היא ללא גלוטן ומתאימה לפסח:)

אביגיל (19:11 1.04.2021)

איפה המתכון ללא גלוטן?
לא מצאתי אותו

מתכונים ב-10 דקות (20:06 1.04.2021)

היי אביגיל,
המתכון נמצא ממש כאן בעמוד, מיד אחרי המתכון הראשון ללביבות (אופן ההכנה זהה לשניהם ונמצא לאחר מכן)😊

הדר אסתר פרנקל (22:25 27.02.2021)

מתכון טוב!!
שאלתי את אחיות שלי עם הם רוצות שאני יכין להן את הלביבות והם ישר התלהבו וממש רצו….
כבר עכשיו במטבח!😋👩‍🍳

מתכונים ב-10 דקות (22:58 27.02.2021)

איזה כיף לשמוע, כל הכבוד:)

נועה (16:02 2.02.2021)

הכנתי בתנור ויצא מושלם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.02.2021)

נראה מעולה!
תודה נועה 🙂

חי'ה (15:07 10.01.2021)

הכנתי לארוחת בוקר ויצא מעולה!
מתכון מושלם!
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:49 10.01.2021)

נראה מעולה חיה!!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

הדר אסתר פרנקל (21:05 24.02.2021)

הואווו חיוש נראה טטוובב!!
גירת אותי…
אני הוכת להכין את זה הרגעעעעעעעעעעעעע
אבל באמת זה בזכות אפרת האלופההההההה!!!🤩

אפרת (14:28 16.12.2020)

אפשר לשים קמח (רגיל) במקום הפירורי לחם? תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (14:31 16.12.2020)

אפשר 🙂

ברכה (20:44 10.12.2020)

בעלי והתינוק (הבררן) ממש ממש אהבו תודה אפרת!!!!
זה המתכון הראשון עשוי במחבת.
רציתי לשאול :
1. על המתכון הטבעוני אני רוצה לעשות בתנור, האם אפשר לעשות בלי להוסיף כף שמן לתערובת?
2. יצא לי ב2 המתכונים רק 9 לביבות ולא עשיתי גדולים מדי או עבים מידי, האם צריך לעשות לביבות ממש קטנות וממש דקות?
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 11.12.2020)

היי ברכה,
קודם כל נראה מעולה 🙂
1. אני מניחה שאפשר אבל כן כדאי לשמן את נייר האפיה ואת הלביבות קצת מעל.
2. הכמות תלויה בגודל תפוחי האדמה. אין צורך להכין אותן קטנות ודקות מידי.
חנוכה שמח ❤️

יפעת (23:05 9.12.2020)

היי האם אפשר להוסיף ירק, כמו פטרוזיליה/ כוסברה לבלילה במתכון הראשון?

מתכונים ב-10 דקות (00:32 10.12.2020)

בטח 🙂

ספיר (17:22 7.12.2020)

אם אני רוצה לשלב כמה ירקות(כמו תפו”א, גזר, ובטטה) ולהוריד את הבצל (אצלי לא אוהבים בכלל בצל) מה הכמויות??

מתכונים ב-10 דקות (20:07 7.12.2020)

2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
1 בטטה
1 גזר
2 ביצים גדולים
שליש כוס פירורי לחם
בהצלחה 🙂

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)

מעיין (14:23 9.11.2020)

אחלה מתכון:)

מתכונים ב-10 דקות (14:32 9.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יקירה♥
המשך יום מקסים

ליטל (13:46 3.11.2020)

היי אפרת יש לי פירה שהכנתי עם בצל מטוגן (בפירה שמתי רק מעט מים ממי הבישול של תפוחי האדמה ומעט שמן). אם אני רוצה להכין ממנו לביבות מה כדאי לטגן או לאפות כדאי שלא יתפרקו ? וכן האם כדאי להוסיף משהו לפירה ? אולי ביצה ?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:51 3.11.2020)

היי ליטל 🙂
תוכלי להשתמש במתכון כאן לביבות תפוחי אדמה וגזר
רק כמובן ללא הגזר במידה ותרצי לוותר.
בהצלחה♥

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

שירה (22:17 23.11.2020)

את יכולה לטגן אבל זה צריך להיות די קשה לא רך
ואז זה לא יתפרק לך

Shimrit Wolf (19:10 31.10.2020)

היי אפרת,
הוספתי זוקיני ללביבות יצא ממש טעים.
תודה על מתכון מעולה של לביבות! הכי טעים שהכנתי 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 31.10.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

סיון (14:58 3.08.2020)

היי אפרת,
הכנתי בעבר קציצות תפוחי אדמה, והם לא התחברו לי (עוד לפני הטיגון), מה ניתן לעשות בשלב זה אם זה יחזור על עצמו גם במתכון הזה?
כמו כן, מה עושים אם הם מתפרקים בטיגון?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 3.08.2020)

אם הקציצות מתפרקות כדאי להוסיף ביצה.

אורטל (16:08 8.05.2020)

עשיתי את המתכון שלך עם תוספת של גזר ואבקת שום , ללקק את האצבעות, כל כך מאושרת שמצאתי סוף סוף מתכון להכנת לביבות ללא ביצים ! קיבלתי המון מחמאות .תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל

ליטל (18:57 6.05.2020)

היי אפרת במתכון הראשון האם יותר טעים מטוגן או אפוי ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 7.05.2020)

מטוגן יוצא יותר קריספי ועסיסי.

קרינה (12:35 3.04.2020)

היי אפרת, טם יש מתכון באתר ללביבות מפירה?תודה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 3.04.2020)

המתכון השני בעמוד הזה הוא מפירה.
מתכונים נוספים:
כדורי פירה ותירס או כדורים מפירה.

עינת (10:54 26.03.2020)

היי אפרת
התפוח אדמה המבושל במתכון השני צריך להיות רך רך לפני שמועכת לפירה או לא חייב?

בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 26.03.2020)

רך אבל לא ממש רך.
אם את רוצה שהקציצות יהיו יציבות כדאי להניח לתפוחי האדמה להתקרר לפני שמועכים אותם.

אסתי (11:12 13.03.2020)

הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא טעים בטרוףףףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 13.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אסף (23:50 31.12.2019)

הכנתי את הנוסח הטבעוני בתנור בתוספת שמיר קצוץ והאמת שהיה טעים! כמה פשוט שהן נראות ככה הן טעימות! ממליץ להוסיף יוגורט/לאבנה מעל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 1.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסף

כרמל (22:22 30.12.2019)

הכנתי אפויות לחנוכה ויצא מעולה. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 30.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה כרמל

הדס (17:44 29.12.2019)

הי אפרת,
עשיתי את המתכון הראשון…יצא טירוף…
א”א להפסיק לאכול…
תודה על הכל.. אין יום בלי מתכון מהאתר שלך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 29.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס ❤️

דניאלה (16:21 28.12.2019)

כמו תמיד מתכון מעולה!
הכנתי עכשיו מטוגנות וכבר התחסל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 28.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

חגית (19:59 26.12.2019)

אפשר לשים במקום פירורי לחם קמח ללא גלוטן. אני רוצה לאפות בתנור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 26.12.2019)

כן אפשר לשים כרבע כוס.

דורון (15:34 25.12.2019)

היי
ה”הדבקה” באמצעות מחית התפו”א לא הצליחה כל כך אז ניזכרתי שאני עושה לפעמים חביתות מקמח חומוס ( שזה בעצם חומוס טחון לאבקה) , אז הוספתי 3 כפות חומוס ויצא מושלם. ממליץ בחום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 25.12.2019)

רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂

צופה (12:32 24.12.2019)

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
האם אפשר להכין את הלביבות בלי בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 24.12.2019)

כן אפשר.
חנוכה שמח 🌺

חגית (09:08 24.12.2019)

מכינה כבר יומיים את המתכון הראשון. ביום השני הכפלתי כמות ועדיין התחסל! תודה על עוד מתכון קל ומנצח. חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 24.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית וחנוכה שמח!

Reli (20:23 23.12.2019)

יצא טעים♡תודה רבה אפרת:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 23.12.2019)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף וחנוכה שמח 💖

יוסף (19:19 23.12.2019)

יצא מאוד טעים, ונגמר מאוד מהר 🙂
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
חנוכה שמח!

יעל (12:29 23.12.2019)

להדלקת נרות אני מכינה כמות די גדולה ( מעל 100), ונתבקשתי להכין טבעוניות. ערכתי ניסוי (מעדיפה שאם לא מוצלח לזרוק 12 לביבות ולא 120(-:) יצאו מצויין. עכשיו אנסה להקפיא ולהפשיר בתנור ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 23.12.2019)

היי יעל,
כעקרון לא מומלץ להקפיא כל מה שיש בו תפו”א ועדיף לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אם את מנסה להקפיא אשמח לעדכון איך יצא לאחר הפשרה וחימום (תקפיאי ליום אחד לפחות).
חג חנוכה שמח 🙂

רונה בלוטמן (15:03 20.12.2019)

שלום,
לילד עם צליאק, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום פירורי לחם?
זה משנה טת הטעם?
תודה,
רונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 21.12.2019)

היי רונה,
תפקיד הקמח הוא לספוח את הנוזלים וקמח שקדים פחות עושה את העבודה.
במתכון הזה ספציפי עדיף להכין בלי קמח בכלל.
במתכוני לביבות אחרים עדיף להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.

עמרי יחיה (11:54 16.12.2019)

האמת שבהתחלה הם התפרקו לי…
אין לי מושג למה..
אבל יצא טעים
הוספתי מעט מרק עוף..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

חן (09:13 8.12.2019)

היי
האם ניתן להכין את החביבות ולהקפיא לכמה שבועות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 8.12.2019)

לא מומלץ להקפיא.

שני (21:12 20.03.2019)

ממש טעים!!!! עשיתי בלי ביצה, בתנור, עם פלפל שחור גרוס ובתל סגול מתגורר, תענוג!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 20.03.2019)

מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
פורים שמח!

עדי (19:07 25.01.2019)

סיימו לי את הקציצות עוד לפני שסיימתי לטגן את כולן 😳
טעים טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 26.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אורה (17:22 8.12.2018)

יצא מאד טעים!! הוספתי קצת כורכום לטעם וצבע..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 8.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה אורה

שרון (22:24 5.12.2018)

הכנתי את הלביבות מהמתכון הראשון בתנור ויצא מעולה!
אני מניחה שגם המתכון השני מעולה

תודה <3

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 6.12.2018)

תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

ענת (19:55 5.12.2018)

היי, נהנית מהאתר כל פעם מחדש!
רוצה להכין כ-50 לביבות טבעוניות. תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 5.12.2018)

היי ענת,
כמויות מומלצות:
4 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים לפירה
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
2.5 כפיות מלח, כרבע כפית פלפל שחור
חג שמח 🌷

ענת (07:12 6.12.2018)

תודה, חג שמח🕎

עידית (22:51 2.12.2018)

היי, אפשרי לעשות את המתכון הראשון ללא הפירורי לחם?

תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 3.12.2018)

אני מניחה שכן.
חג שמח 🌺

אורנה (15:12 29.11.2018)

יצאו מעולה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 29.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

טיטי (14:27 27.11.2018)

אני חייבת לומר שהכנתי חלק מן המתכונים באתר הם היו טעימים, רציתי לדעת אם אני מוסיפה בטטה האם התיבול משתנה ואייך? והאם עדיף לטגן או לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 27.11.2018)

היי,
אם את מוסיפה בטטה קטנה במקום תפוח אדמה אחד אין צורך לשנות שום דבר.
אם את מוסיפה בטטה בנוסף לתפוחי האדמה יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות המלח ברבע כפית נוספת.
מבחינת טעם עדיף לטגן.

הילה (20:46 24.11.2018)

הי,
על איזה חור של הפומפיה לגרר את הבצל? (סליחה על השאלה של מתחילים..)
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 24.11.2018)

מגררת הגסה. מצרפת תמונה.

מאיה דרור (12:38 23.11.2018)

לביבות פשוט מעולות!!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המנצח ללביבות אפויות..אשמח להמלצות לתוספות שניתן לשלב בהן::)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 23.11.2018)

שמחה שאהבת 🙂
אפשר להגיש את הלביבות עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
ניתן לשלב גם כתוספת לכל ארוחה.

מירב (21:17 18.11.2018)

לא צריך לסחוט נוזלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.11.2018)

מומלץ לסחוט מנוזלים.

Gali bar ilan (18:51 12.11.2018)

אפרת, הכנתי את הלביבות.. בטעם יצאו מעולות אבל מתפרקות לגמרי.
אחרי שעירבבתי הכל ביחד שמתי את זה בצד וטיגנתי רק אחרי 15-20 דקות. יכול להיות שזה קשור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 12.11.2018)

היי גלי,
אם הכנת את התערובת הראשונה אז יכול להיות שהביצים שאמורות להדביק את התערובת התערבבו עם יתר הנוזלים ושקעו לתחתית הקערה ואז לא נותר מה שידביק את התערובת.

Gali bar ilan (19:24 12.11.2018)

בגלל שלא טיגנתי ישר או מסיבה אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 12.11.2018)

כן, אני מניחה שאם היית מטגנת מיד התערובת היתה יציבה יותר. במידה והתערובת מתפרקת גם אחרי שמטגנים אותה מיד יש להוסיף ביצה נוספת.

Gali bar ilan (22:06 12.11.2018)

תודה רבה!

שרה (16:27 12.11.2018)

הכנתי כמה פעמים לביבות תפוחי אדמה עם קמח מצה, כעת אני מחפשת את המתכון ולא מוצאת אותו, מה עלי לעשות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 12.11.2018)

היי שרה,
את זוכרת מה עוד היה בתערובת הלביבות?
דרך אגב, את הקציצות שבמתכון הזה אפשר להכין עם קמח מצה.

שרה מרים רייזנר (14:03 15.08.2018)

מתכון מעולה (הכנתי את הראשון) סוף סוף הצלחתי להכין לביבות בלי שהתפרקו… הוספתי גם תירס מקופסת שימורים יצא טעים מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.08.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ליסה (21:04 30.05.2018)

אם אני נגיד רוצה 50 לביבות(בגרסה הקלאסית), מה הכמות לכל המצרכים?
וכמה זמן אפייה בתנור? הוא מתארך?
ורק רוצה להוסיף שרק בזכות האתר שלך אני מבשלת, כל מה שניסיתי מהאתר יוצא טעים, תודה לך! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 31.05.2018)

היי ליסה,
לכמות של 50 קציצות כדאי להכפיל כמויות ב-4 אבל אולי יספיק לך גם אם תכפילי ב-3, תלוי בגודל של הקציצות שתכיני. יש להכפיל גם את כמויות המלח.
זמן האפיה נשאר כמו שהוא.
ותודה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים 🌷

תמר (20:19 29.05.2018)

טעים טעים טעים !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 29.05.2018)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

קרינה (11:32 28.03.2018)

היי אפרת ,
רוצה להכין את הלביבות לחג ללא גלוטן והאם יש אפשרות להכין לפי האפשרות הראשונה רק ללא פירורי לחם? בימקום לבשל לפירה ולימעוך? והאם צריך ליסגור עם מיכסה את הלביבות?או שקמח מצה יתאים בימקום פירורי הלחם? רוצה להכין לערב סדר…
המון תודות;)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 28.03.2018)

היי קרינה,
לדעתי בלי פירורי לחם התערובת לא תתגבש כמו שצריך. לדעתי אפשר לשים קמח מצה במקום.
אם את מטגנת כדאי לכסות לאחר שאת הופכת את הלביבות צד.
חג שמח 🙂

אתי (10:20 21.12.2017)

תודה על מתכון הלביבות בתנור עשיתי כמות כפולה ולא נשארה לביבה אחת הוספתי רוטב יוגורט שמנת ועירית כולם נהנו

את ואני קיבלנו מחמאות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 21.12.2017)

תודה אתי 🙂
יום נפלא

גל (10:27 8.03.2018)

אפשר את המתכון לרוטב יוגורט שמנת ועירית? 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 8.03.2018)

היי גל,
גביע יוגורט (200 מ”ל)
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות עירית קצוצה דק-דק
מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור

קרן (07:27 18.12.2017)

הכנתי את הלביבות הטבעוניות לאורחים עם צליאק אבל הוספתי ביצה. היה מאוד טעים, רק כדאי להכין קציצות מעט עבות יותר כדי שלא יתפרק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 18.12.2017)

תודה קרן, שמחה שיצא טעים 🙂

מרגלית (14:34 17.12.2017)

איך הלביבות הטבעיוניות? שווה את ההשקעה? אני חולה על הלביבות במתכון הרגיל עם ביצים ורוצה להכין לאורחים טבעונייים…

דבי (12:06 14.12.2017)

איך אפשר לשמר תערובת לכמה שעות לפני טיגון ושלא ישתנה הצבע?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 14.12.2017)

היי דבי,
כעקרון אפשר לשמור תפוחי אדמה קלופים בתוך קערה של מים כדי שלא ישחירו אבל אם כבר גירדת את תפוחי האדמה וערבבת עם כל החומרים אז אולי הוספה של כפית מיץ לימון יכולה לעזור.
לגבי לביבות עם תפו”א מגורר דק/מרוסק חי, לא מכירה.

דבי (12:04 14.12.2017)

בוקר אור,

מכירה לביבות שתפוח אדמה מגורר דק או יותר נכון, מרוסק חי (במעבד מזון)?

תודה רבה!

דבורה (22:38 11.12.2017)

איזה סוג תפוחי אדמה הכי מתאים לזה?
האם ניתן להכין את התערובת יום קודם ולטגן למחרת?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 11.12.2017)

היי דבורה,
עדיף להכין את התערובת באותו יום.
לגבי סוג תפו”א, לא מאוד משנה אבל יש עדיפות לתפו”א אדום.

אוסנת (00:03 11.12.2017)

יצא טעים וקריספי… כיף לאכול בלי צרבות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 11.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת ויום נפלא

רועי ק (12:01 14.10.2017)

יצא אחלה. הוספתי קצת אבקת שום ומעט יותר מלח ממה שכתוב במתכון. קל מאוד להכנה וטעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:34 14.10.2017)

תודה רועי, נראה מעולה 🙂

נתי (18:26 18.09.2017)

וואו קציצות מעולות בכלום עבודה
הכנתי לבעלי והוא חיסל אותם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 18.09.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!

דקלה כ (22:30 14.08.2017)

שלום,
אני רוצה להכין לבתי בת השנה
אולי כדאי להרתיח את תפוא?
מה דעתך?
אני מתכוונת לאפות אותן
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 15.08.2017)

היי דקלה,
כדי שהלביבות יהיו רכות יותר כדאי לבשל את תפוח האדמה במים.
המתכון של לביבות תפוח אדמה וגזר יכולות להתאים לגיל הזה (בלי הציפוי של פירורי הלחם).
יום מקסים 🙂

elvira (13:32 5.08.2017)

הכנתי לביבות טבעוניות יצא טעים,ללא שינוי במרקם והטעם של הלביבות מהמתכון המקורי.
תודה לך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 5.08.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Eagle Viking (13:32 23.06.2017)

שלום רב!!
האם אפשר להכין את הלביבות הנעימות בלי פירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (15:21 23.06.2017)

היי,
יש את המתכון השני שהוא ללא פירורי לחם ואפשר להוסיף לו ביצה אחת אם רוצים.
שבת שלום 🙂

מאיה (16:26 25.05.2017)

היי,
האם ניתן להמיר את פירורי הלחם בשיבולת שועל?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:33 25.05.2017)

אני חושבת שכן.

קארין (16:32 12.04.2017)

שלום ותודה רבה על המתכונים.
רובם יוצאים לי מוצלחים.
במה ניתן במתכון זה להחליף פירורי לחם? הכוונה עכשיו לפסח.
במתכון אחר לביבות תירס- האם ניתן להמיר קמח מצה למצות מרוסקות? מה ההבדל ביניהם?
הכנתי לביבות תירס ולא נדבק כמו שצריך.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:59 12.04.2017)

היי קארין,
לגבי המתכון הזה אני חושבת שאפשר להמיר את פירורי הלחם ברבע כוס קמח מצות. הטעם לא יהיה זהה לטעם עם פירורי לחם אבל זה מה שיש כרגע 🙂
במתכון של לביבות התירס אפשר לשים בין מצה וחצי ל-2 מצות מפוררות דק (קמח מצה זה מצה מפוררת מאוד דק). אם זה לא נדבק כמו שצריך יכול להיות שדווקא היתה חסרה ביצה.

קריסטינה (12:31 22.03.2017)

היי יקירה!!! כמה טעים! יאמי!

מתכונים ב-10 דקות (13:20 22.03.2017)

תודה יקירתי 🙂

יעל לדרפיין (15:04 13.03.2017)

אני מוסיפה למתכון 1 גזר מגורד בפומפייה דקה ,זה מאד משדרג ועל הדרך ילדים מקבלים עוד ירק בריא .

מתכונים ב-10 דקות (15:24 13.03.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל

חנוך אברהם (18:12 11.03.2017)

מה אפשר לאכול אם זה ? ?

(תוספות)

מתכונים ב-10 דקות (20:58 11.03.2017)

היי חנוך,
אפשר להגיש עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
שבוע טוב ופורים שמח 🙂

לירז (04:15 8.01.2017)

היי, אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:47 8.01.2017)

היי לירז,
תפוחי אדמה לא מומלץ להקפיא.

נטלי מורן (20:06 3.01.2017)

האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות?

מתכונים ב-10 דקות (22:17 3.01.2017)

היי נטלי,
אפשר אבל מומלץ לשים לפחות תפו”א אחד.
אגב יש מתכון ללביבות בטטה.

גלית (23:36 1.01.2017)

הכנתי את הגרסה הראשונה, חתכתי במג’ימיקס את התפו”א ואת הבצל יחד לגודל כמו בפומפייה והנחתי את כל התערובת יחד במסננת כדי שהנוזלים ייצאו. יצא ממש ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (09:18 2.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית ויום מקסים

סתיו (18:05 1.01.2017)

טיגנתילמעלה מ15 דק וזה עדין לא מוכן מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.01.2017)

היי סתיו,
אולי הכנת אותן עבות? כדאי להנמיך לאש נמוכה ולכסות את המחבת.

מירה (13:22 29.12.2016)

אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:26 29.12.2016)

היי מירה,
את מתכוונת למתכון הזה? אין קורנפלור במתכון.

שחר (20:59 27.12.2016)

מתה על האתר שלך! אין מתכון שלך שלא מצליח 🙂
מוסיפה לרשימה שלי גם את המתכון הזה
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:59 27.12.2016)

תודה שחר! כיף לשמוע.
חג שמח 🙂

אנה (12:53 27.12.2016)

הכנתי השבוע למסיבה של הילדים לביבות .
יש אצלנו ילדים עם צליאק ,הכנתי לביבות ללא גלוטן.
השתמשתי בקורנפלור קונדיטור ללא גלוטן ויצא נפלא,אין הבדל בטעם.

אנה (12:55 27.12.2016)

כלומר ,הכנתי רגיל (תפו”א בצל במג’ימיקס) ,ביצים מלח פלפל קורנפלור.
בלי בישול מוקדם של התפו”א

מתכונים ב-10 דקות (13:05 27.12.2016)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף וחג שמח!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.