זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית 20X30
מצרכים:
250 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חצי חבילה)
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
כף גבינה לבנה (לא חובה)
3/4 כוס תוספות לפי הטעם (לדוג’ פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית תבלין אורגנו, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את כל החומרים (למעט גבינה צהובה לפיזור מעל) ומערבבים היטב.
-משמנים תבנית (גם בדפנות) ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומפזרים מעל כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהגבינה נמסה.
- פיצה בטאבון נינג’ה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- פסטה ברוטב בטטה |
- עוגת בורקס |
- קוגל תפוחי אדמה |
- בורקס יווני
מושלם!!
טעים ומדויק
תודה תרצה❤️
עשיתי את המתכון אבל עם פתיתים של תמי (ללא גלוטן) במקום פסטה פנה (כי זה מה שהיה לי בבית והייתי צריכה לסיים אותם) ויצא ממש טעים!!! גם מזכיר לי את הטעם של לזניה
שמחה שיצא טעים😊
תודה שחזרת לעדכן!
נראה מצוין ואני רוצה להכין. אפשר לוותר על הביצה? אם כן, מה לשים במקום?
תודה ענקית לך! בלעדייך לא מסתדרת במטבח! ומאז שהכרתי את האתר שלך התחלתי לאהוב לבשל.
הביצה מדביקה את החומרים אבל אפשר להכין גם בלי🙂
שאלה אם את יודעת, אשתי לא מדליקה אש בשבת ואני רוצה להכין לילדים לבוהוריים בשבת, האם אפשר את הפסטה להכין יום קודם (לשים אותה במים במקרר אחרי ההכנה, או רק ככה) ולהכין את המשך המתכון בשבת ?
תודה רבה
בטח שאפשר להכין יום לפני, רק לא לשים במים במקרר.
אחרי שבישלת את הפסטה במים, תעביר אותה למסננת ותשטוף קצת מתחת לברז.
לאחר מכן תשפוך קצת שמן מעל הפסטה ותערבב (למניעת הדבקות). תשמור בכלי סגור במקרר.
תודה גדולה
אתר ומתכונים מצוינים, אני מעריץ שלך 😘
עשינו יצא טעים
רק שאלה שמכניסים לתנור מכסים בנייר כסף(כי לא כתוב!)פשוט 35 דקות לגבינה צהובה בתנור זה מעט הרבה!!! היא נשרפה והתייבשה וכן הפסטה התייבשה 🙁
כי זה גם ללא נוזלים בכלל רק דברים דיי יבשים!
אשמח להבארה!
בוקר טוב אברהם,
אין צורך לכסות.
יכול להיות שאפית בתוכנית טורבו שהיא חזקה יותר? או שאולי התנור שלך חזק יחסית.
התבנית היתה מונחת על רשת התנור בשלב השני מלמטה?
היי,
אפשר להחליף את העגבניות ברוטב פיצה מוכן? אם כן כמה לשים?
תודה
היי
מומלץ לשים 200 גרם רוטב פיצה ו-200 גרם עגבניות מרוסקות.
הכנתי עם פסטה ללא גלוטן וגבינה טבעונית. הילד שלי רגיש לגלוטן וחלב. יש תחליפים להכל! יצא מצוין!!! תודה
נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף❤️
הפסטה תהיה טעימה לאחר חימום על הפלטה
פחות מומלץ(:
אם אוסיף גביע קוטג שלם ? לא יוסיף?
לא כדאי להוסיף גביע שלם, הפשטידה תצא לא יציבה.
הי אפרת,
אפשרי להוסיף קוטג?
אם כן, צריך לוותר על משהו?
היי
אפשר להוסיף 2 כפות קוטג’ ולוותר על גבינה לבנה.
אם אין לי עגבניות מרוסקות בשימורים
להשתמש בעגבניות אמיתיות?
באיזה כמות?
היי
שימי 2-3 עגבניות מגורדות(:
תודה על מהירות התגובה!
שבת שלום
תודה רבה!!
יצא מושלם!!!!!!
ההיתי מאד מרוצה, קצר וטעים מאד!!!
כולם אהבו!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מדהים! מלכתחילה הוספתי עוד ביצה ועוד 2 כפות גבינה לפי המלצתך בתגובות מטה. מושלם, לא פחות.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים במיוחד!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, הכנתי בעבר יצא מדהים כמו כל מתכון כאן..
ישלי במקרר פסטה ברוטב עגבניות מוכנה (קצת יותר מחצי חבילה) על איזה מרכיבים לוותר? או פשוט להמעיט מהרסק עגבניות והעגבניות מרוסקות ?
תודה רבה
היי,
אפשר להשתמש בפסטה ולהפחית חצי מכמות הרסק והעגבניות.
האמת שעשיתי ככה לפני שראיתי את התשובה שלך ויצא טעים.
תודה רבה מהממת
תודה על המתכון המעולה!! מכינה המון את הפשטידה! יש לי שאלה איך קצת להפוך את הפשטידה לקצת יותר “רטובה” . הבן זוג שלי אומר שטעים לו אבל קצת יבש
שמחה שאהבתם את המתכון!
אפשר להוסיף עוד ביצה וכן עוד 2 כפות גבינה לבנה.
שלום אפרת
האם ניתן לשדרג עם בולגרית או שמנת מתוקה?
רוצה לשים עגבניות טריות במקום מרוסקות כמה לגרד ?
תודה רבה
גלית
היי גלית,
אפשר להוסיף מעט בולגרית ושמנת מתוקה.
אפשר להשתמש בכ-3 עגבניות מגורדות.
תודה, ושאלה אם אני רוצה לעשות ולהקפיא ניתן? והאם אפשרי להקפיא בתבנית חד פעמית מנייר כסף?
אפשר להקפיא גם בתבנית חד פעמית, אבל הפשטידה במיטבה כשהיא טרייה.
אחד המעולים!!!!!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה רבה יצא מטורףףףף
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אני יכולה להשתמש הכל ברסק עגבניות בלי עגבניות מרוסקות בכלל ? אם כן כמה רסק בסה”כ לשים?
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר לשים סה”כ 4 כפות רסק עגבניות (כולל את 2 כפות הרסק שכבר רשומות במתכון) ולערבב עם כ- 3/4 כוס מים חמים.
אני עשיתי חצי רסק עגבניות וחצי עגבניות מרוסקות ויצא מעולה
אפשר להכין עם ספגטי? ( החוטים הארוכים…)
היי,
זה פחות יוצא מוצלח בפשטידה, אבל אפשר.
היי.. אפשר להשתמש ברוטב בזיליקום במקום עגבניות מרוסקות?
היי,
כן, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות/רוטב עגבניות בטעם בזיליקום.
אפשר להשתמש באבקת שום במקום שום כתוש? אם כן כמה לשים?
היי,
אפשר לשים כחצי כפית אבקת שום.
¾ +½ כוסות גבינה צהובה מגורדת- מה משקל הגב”צ?
היי,
סה”כ יוצא כ-150 גרם.
יש אפשרות להחליף את הפסטה בבורגול מבושל?
היי,
אני לא חושבת שבורגול ישתלב טוב כאן(:
היי אפרת, האם את יודעת כמה חצי חבילת פסטה שוקלת לאחר בישול? יש לי פסטה מבושלת שאני רוצה להשתמש בה. תודה וחג שמח
היי,
להערכתי זה יוצא קצת יותר מ-500 גרם. ממליצה למדוד כדי לדייק יותר.
חג שמח!
תודה רבה על המענה המהיר! חג שמח!
חג שמח🌺
היי, האם אפשר להשתמש בפסטה בצורת פפיון במקום פנה או פוזילי?
היי,
אפשר אבל הצורה המסולסלת יוצאת הכי טוב בתור פשטידה(:
אפשר לשים בצד את הגבינה הצהובה המגורדת (לא לפיזור מעל) ולעשות שכבות, כלומר תערובת ואז גבינה ואז תערובת ושוב גבינה וכו’?
היי,
אפשר לשלב גבינה צהובה בכל דרך שרוצים ואוהבים(:
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות של 21*31 (למרות שהיא גדולה בשני סנטימטרים מהתבנית הרשומה במתכון)?
היי,
אפשר, יצא מעט יותר נמוך.
הי אפרת, אפשר להוסיף עגבניות מרוסקות (לא רסק), ואם כן כמה?
היי,
אפשר להוסיף עגבנייה גדולה מרוסקת.
ווואווו אחד הטעימים שעשיתי
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על הפרגון🌺
תודה אפרת 🙂 הכנתי אתמול, הוספתי תירס וממרח עגבניות מיובשות ויצא ממש מצוין! נטרף ע״י בת השנתיים (ועל ידי כמובן…). לומדת הרבה גם מכל התגובות שלך לשאלות פה אז שוב תודה♥️
איזה כיף שיצא מוצלח! שמחה שגם הקטנה אהבה, ותודה על הפרגון🌺
טעים מאןד זה יוצא כמו לזניה
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
אני יכולה להשתמש הכל ברסק עגבניות במקום עגבניות מרוסקות או שטעם יצא לא מתאים?
הי אפרת כבר ראיתי שענית למישהי תודה רבה!!!
אפרת יקרה.
אם אני עושה עם עגבניות רגילות כמה צריך לגרד?
תודה
היי לימור,
בערך 3 עגבניות בינוניות.
אני עושה כמות כפולה, באיזה גודל תבנית להשתמש?
היי אסתי,
לכמות כפולה מתאימה תבנית מרובעת 32X40 או עגולה בקוטר 28.
אני רוצה להכין מחבילת פסטה שלמה..
להכפיל כמויות או שעדיף להכין בפעמיים?
כי יש מתכונים שכשמכפילים זה מתפקשש..
היי,
אין בעיה להכין כמות כפולה. רק שימי לב להכין בשתי תבניות 32*20 או בתבנית אחת 32*40.
בהצלחה!
שלום, רציתי לדעת לכמה מנות זה אמור להספיק?
היי הודיה,
כ-7 מנות(:
היי, יצא מאוד טעים אבל לא היה ניתן לחתוך את הפשטידה ולקחנו עם כף כי הכל התפרק. פחות מתאים לאירוח כי לא נראה טוב ככ… מה כדרי לשפר?
היי לירון,
קודם כל שמחה שיצא טעים:)
בד”כ פשטידות מתפרקות או בגלל שלא היה בהן מספיק ביצים או בגלל אי דיוק בכמויות (כך שיש פחות נוזלים מהדרוש).
האם דייקת בכמויות? השתמשת בביצים M או L? אגב, האם אפית את הפשטידה מספיק זמן או שהוצאת לפני שעברו 35 דקות?
לפעם הבאה, הייתי מוסיפה בכל מקרה ביצה נוספת כדי לקבל מרקם יציב יותר.😊
היי, תודה על התשובה המהירה🙏 השתמשתי ב-2 ביצים M. אנסה פעם הבאה L. ועשיתי לפי חישוב של כוס 200 מ”ל. צריך לפי 240? הוצאתי אחרי 35 דקות בדיוק. פעם הבאה אשים גם יותר תוספות כי זה ממש הוסיף. הילדים ככ אהבו וגם בעלי ורוצים שאכין פעם בשבוע בארוחת ערב שיהיה גיוון😊
נכון, כל הכמויות נמדדות לפי כוס של 240 מ”ל, ועדיף תמיד להשתמש בביצים גדולות. בטוחה שבפעם הבאה יצא מושלם!
יום מקסים😊
אעדכן כמובן ואצרף תמונה. המון תודה😊🙏
מושלם. כמה יוצא במשקל 3 רבעי גבינה צהובה?באיזה כוס?תודה
היי ענת,
יוצא כ-90 גרם. (כוס בנפח 240 מ”ל)😊
שבוע טוב,
האם תוכלי לכתוב לי כמויות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה ?
פירסמתי עוד כמה פעמיים אצלך שאלות לגבי כמויות אבל לא זוכרת כבר איפה🤭..יש איזה שהיא דרך לראות את זה?
היי שירן,
את לא יכולה לראות, אבל אני כן:) מצרפת לך את כל המתכונים ששאלת לגביהם על כמויות:
עוגת קוקוס וריבת חלב, עוגת קוקוס ושוקולד צ’יפס, חיתוכיות ריבה ופירורים, עוגת תפוחים ופירורים, מאפינס חלבה.
כמויות ל 3/4 אינגליש:
120 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי
180 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף רסק עגבניות
כף שמן זית
שן שום קטנה כתושה
ביצה M
כפית גבינה לבנה (לא חובה)
1/3 כוס תוספות לפי הטעם (לדוג’ פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
תודה רבה!!!
אף פעם לא מאכזבת 🙂
💗
אפשרי לעשות עם פסטה אחרת?
היי תמר,
אפשר, למשל עם פסטה סלילים או קונכיות או כל צורה דומה😊
היי אפרת, יש לי תבנית 19.1×28.5. האם הכמויות במתכון מספיקות לתבנית זו או צריך להוסיף?
היי ליטל,
התבנית מתאימה. בהצלחה😊
היי,הכנתי מס פעמיים ויצא טעים מאוד אבל החלק העליון של הפסטה התייבש מה יכול להיות הסיבה?
היי מיכל,
החלק העליון של הפשטידה אמור להשחים ולהיות קראנצ’י מעט, זה בסדר גמור:)
היי אפרת,
ניתן לשים שם קנולה רגיל במקום שמן זית ?תודה רבה
היי שירן,
אפשר🙂
יצא משלם
שמחה לשמוע:)
היי אפרת
אפשר לשים רסק עגבניות במקום העגבניות מרוסקות?
ואם כן אז כמה?
תודה!
היי תמה,
חושבת שאפשר לשים סה”כ 4 כפות רסק עגבניות (כולל את 2 כפות הרסק שכבר רשומות במתכון) ולערבב עם כ- 3/4 כוס מים חמים
בהצלחה😊
אפרת המדהימה ,
הכנתי היום ויצא פשוט מושלם !!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נטע
אפרת, אפשר להכין היום ומחר להכניס לתנור?
אני חושבת שכן.
הכנתי כמות רגילה. יצא מטריףף התחסל ברגעע
היי מוסי, שמחה לשמוע 😘
יש אפשרות לבשל חבילת פסטה שלמה בלי להכפיל כמויות?
היי מוסי, לא, יש להכפיל גם את יתר הכמויות.
שבוע טוב 🙂
הי יצא מצוין עשיתי כמות כפולה והילדים חיסלו הכל… לטעמי צריך להיות טיפה יותר מתובל. תודה רבה!
היי רות, כול אחד באמת יכול להוסיף תבלינים לפי הטעם.
העיקר שאהבת 😀
היי,
האם אני צריכה לאפות באפייה (פס למעלה ופס למטה) או טורבו?
היי נעמה,
תוכנית אפייה רגילה חום עליון תחתון
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות משימורים?
ואם אין לי אורגנו מה אפשר להמיר?
תוכלי לגרד עגבניות טריות בפומפייה 🙂
אם אין אורגנו אפשר להשתמש בתבלין פיצה או לוותר
מתכון מושלם!!
הכנתי כבר פעמיים ויצא אש
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת חנה 🙂
יום נפלא ❤️
אפשר עם פסטה קונכיות? זה הסוג שיש לי בבית .. וגבינת טוב טעם?
כן אפשר עם פסטה קונכיות.
אפשר לשים גבינת טוב טעם. מומלץ לשלב עם גבינה צהובה אם יש לך.
ראיתי שיש אנשים שהוסיפו שמנת לבישול לתערובת. נשמע לי מוסיף, השאלה אם לא יוצא נוזלי מדי יחד עם העגבניות המרוסקות?
אפשר אבל אני מניחה שהשמנת תעשה את זה קצת רטוב יותר מבפנים.
יצא מצויין – תודה על מתכון קל וטעים!
שמחה לשמוע ❤️
יש תחליף לביצה?
אפשר לוותר על הביצה. זה ייצא פחות יציב כמו פשטידה אלא יותר כמו פסטה מוקרמת אבל טעים באותה מידה 🙂
תודה רבה!
גם על התשובה המהירה וגם על האתר…
הוא נעים ונוח לשימוש ומלא במתכונים טעימים👌👌
אפשרי להכין לפני שבת ולחמם על הפלטה בשבת(כמו לזניה)? או שזה יתייבש?
אפשר אבל זה יהיה קצת יבש מבפנים ופחות עסיסי.
הוכן ונטרף!!!
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת, אסור לבת שלי גלוטן. זה ילך עם פסטה מאורז?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אין לי גבינה צהובה מגורדת, אפשר ברגילה?
אם כן כמה פרוסות לחתוך?
תודה על הכל!! את מדהימה, והפכת אותי לשפית..
היי נעמה,
אפשר לגרד את הגבינה בפומפיה גסה או לחתוך עם סכין לחתיכות קטנות באותן כמויות – ¾ כוס לתערובת וחצי כוס לפיזור מעל.
יום נפלא 🌺
יצא טעם דומיננטי מדי של ביצה, יש אפשות לשים ביצה אחת?
הביצה אחראית להדבקת החומרים. אפשר להכין עם ביצה אחת, הפשטידה תצא קצת פחות יציבה.
הטעם של הביצים לא אמור להיות מורגש. אולי הן עורבבו עם תערובת שהיתה חמה (לפני האפיה)?
עורבבו עם הפסטה שהייתה חמה. זה בגלל זה?
כן. כנראה שהביצים התבשלו מהחום של הפסטה. להבא כדאי לצנן את הפסטה לפני.
יש לך המלצות למתכונים נוספים שאפשר להכין ביחד עם המנה הזאת לצהריים?
היי ענבר,
זה מתאים עם סלט ירקות/עלים טרי, ירקות בתנור כמו אנטיפסטי, לחם שום או פיצות אישיות.
היי. רציתי לדעת מה תורמת הגבינה הלבנה לתערובת?
וגם, האם אפשר להחליף את הרסק או להוסיף עליו רוטב פיצה?
הגבינה הלבנה תורמת קצת למרקם אבל לא באופן משמעותי ולכן אפשר גם לוותר עליה.
הרסק פשוט מסמיך את הרוטב ומאזן את הטעם החמצמץ שלו. אני מניחה שאפשר לשים במקום כ-3 כפות מלאות רוטב פיצה.
תודה! את הגבנצ מעל לא כדאי להוסיף לקראת סיום? היא לא נשרפת?
אם אופים בתוכנית נכונה (חום עליון וחום תחתון), הגבינה לא אמורה להשרף.
האם ניתן להכין אותה עם מקרוני?
כן אפשר.
הכנתי אותה כבר, כנראה הייתי צריכה להוסיף עוד ביצה
אבל יצא פשוט טעים!!!
אין על האתר שלך
שמחה שיצא טעים 🙂
יזיק אם אני יוסיף עוד קצת גבינה צהובה לכל התערובת בנוסף ללמעלה?
אפשר בהחלט.
יצא לי מושלםםםם
רק חבל שהילד שלי לא אהב…
גם הוספתי שמנת לבישול וביצה אחת…
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, אם אין לי כיריים, האם יש דרך אחרת להכין את הפסטה?
לא יודעת, לא ניסיתי בדרך אחרת. אולי אפשר להרתיח סיר עם מים בתנור בטמפ’ גבוהה.
היי, הכמות של הפשטידה מתאימה ל-2 תבניות אינגלישקייק ?
ואם לא כמה צריך להוסיף שיספיק?
תודה
כן. ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות.
תודה.
בסוף הכנתי בתבנית 1 מרובעת.
יצאה פשטידה מעולה.
שבת שלום
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
היי אפרת, מזמינה המון אורחים למוצש ומעוניינת להכין את הפשטידה אם אני רוצה לשים פטריות טריות זה יהיה בסדר?ואז נגיד את הרסק עגבניות אני אשים את כול התיבול בתוכו אערבב ואשפוך מעל הספגטי אערבב שוב ואז אשים גבינה מגוררת מעל זה בסדר?אגב אפשר להכין מראש לשים למקרר ואז לחמם?
תודה רבה:)
כן אבל אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות קצת במחבת.
את יכולה לערבב את כל החומרים יחד, לשפוך מעל הספגטי ולערבב.
לא מומלץ להכין יום לפני כי הגבינה מתייבשת אבל אפשר להכין הכל בתבנית ולפזר מעל את הגבינה ולהכניס לתנור באותו יום.
בוקר טוב אפרת. בשבת כיכבו על השולחן הפשטידה הזו ופשטידת התירס שלך. שניהם זכו להצלחה! והבוקר ביקשו ממני שאעשה שוב את הפשטידת פסטה. תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה ושבוע נפלא
האם אפשר להחליף את הצהובה בבולגרית בכל המתכון?
היי רוני,
אפשר לשים בולגרית מפוררת אבל יותר טעים עם גבינה צהובה כי זה גם מחבר את הפשטידה וגם נותן אפקט של הקרמה.
היי
מתכון מצוין וממש קל! יצא מאוד טעים!
הכנתי מחבילת פסטה שלמה וכמובן הכפלתי את הכמויות של שאר המוצרים אבל לא של הביצים.. כאשר אני חותכת הפשטידה מתפרקת.. האם בגלל כמות הביצים? (2 במקום 4)
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, זה בגלל הביצים (הן למעשה “מדביקות” את החומרים).
הכפלתי גם אני והכפלתי את הביצים יצא פצצה:)
שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
אם אני רוצה להשתמש בחבילת פסטה שלמה להכפיל כמויות? גם של העגבניות המרוסקות לשים 800 גרם?
תודה ושבוע טוב
כן, יש להכפיל גם את יתר הכמויות.
שבוע טוב 🙂
היי, מה הכמויות לתבנית חד פעמית בינונית?
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.
איזה שמנת מתוקה צריך?
לבישול ואפיה או שאפשר שמנת להקצפה? יש לי בבית שמנת מתוקה להקצפה.
היי שושנה,
אין במתכון שמנת.
טעים!!!!!!
חייבת לציין שלי לא היה מים בתחתית, לקחתי את הטיפ ושמתי במקרר את התערובת פסטה לרבע שעה, זה עוזר.
ועוד טיפ קטן משלי, הוספתי כפית גדושה קטשופ קצת למתיקות.
תודה רבה על המתכון המושלם!
תודה עדי 🙂
בוקר טוב אפרת
מה אפשרי במקום הרסק?
עגבניות טריות אפשרי?
בתודה ויום טוב.
את יכולה להכין בלי רסק. הרסק פשוט מסמיך את הרוטב ומאזן את הטעם החמצמץ שלו.
היי אפרת,
אפשר תחליף לביצים/לוותר עליהן לגמרי?
אפשר לוותר על הביצים. הפשטידה לא תהיה יציבה, היא תתפרק בחיתוך.
האם במקום ביצים אפשר מיונז? אם כן מה הכמות של מיונז
אפשר לנסות להוסיף כף מיונז, אבל זה לא יחליף ממש את הביצים ועדיין הפשטידה תהיה פחות יציבה.
פעם ראשונה שהכנתי פשטידה כזו מיוחדת עם המון מרכיבים ויצא מוווושלם!
גמרו תתבנית וליקקו תאצבעות!
תודה על המתכון המוצלח!
מעריכה מאוד…
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
ראיתי תשובה שענית למישהו שיצא לה יפה מלמעלה ומלמטה נוזלי וזה לא קשור לביצים. אבל כששמתי את הרוטב הוא לא היה נוזלי לגמרי. אז למה באמת יצא נוזלי למטה?
כדאי אולי לערבב עד שהנוזלים ייספגו ולאפות בתוספת גבנ”צ?
אשמח שתעני לי!
היי סמדר,
בגלל שהנוזלים שוקעים לתחתית אז גם אם הרוטב לא נראה נוזלי לגמרי, זה יכול לקרות.
וכן, פעם הבאה אפשר לערבב את את הפסטה עם הרוטב עד שהנוזלים ייספגו. אם לא רוצים שיהיו נוזלים בתחתית אז אפשר (ומומלץ) להכין מראש, כמה שעות לפני, אפילו יום לפני ולשמור במקרר כך הרוטב יתייבש על הפסטה.
הי אפרת.
זו פעם ראשונה שאני “כאן” באתר – נראה מבטיח !! גם המתכונים וגם הסבלנות שלך בליווי ומתן התשובות לכל הקושיות. אז גם לי יש שאלה : אני רוצה להכין לשבועות, אבל זה חייב להיות מראש (איני אופה בשבת), מתלבט האם יוכל להישאר במקרר. בתשובתך לבת שבע (12.12.17) כתבת ש”לא כדאי לשים במקרר כי זה יתייבש”. אבל ככעבור 3 חודשים כתבת לשירן ש “לא מומלץ להקפיא, עדיף לשמור במקרר , אפשר לפחות 3 ימים”.
מה נכון ?
תודה רבה !!
היי ברק 🙂
כמובן שהכי טעים זה להגיש סמוך לאפיה אבל אם יצא שאין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
(אם ההתלבטות היא בין מקפיא למקרר עדיף לשמור במקרר).
נראה ומריח מדהים, בדיוק חשבתי היום אם אוכל להקפיא או לקרר ומצאתי את התשובה שלך ב2019.
התגובות והמענה פשוט מוסיפים, חוסכים זמן, ומלמדים הרבה בבישול ובאפיה!!!
תודה ממש ממש ממש נהנית מהאתר!
שמחה שאת נהנית מהאתר ומהתשובות(:
נראה טעים ומזמין🙂
יצא נהדר. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ינון
היי ,
יצא לי ממש מושלם מלמעלה ומלמטה הכול נוזלי , ועשיתי הכול לפי המתכון האם זה בגלל הביצים ?
הביצים רק מדביקות את החומרים, הן לא אמורות להפוך את התערובת לנוזלית. יכול להיות שזה בגלל הרוטב.
היי אפרת,
אפשר לשים במקום מקופסת שימורים, עגבניות מרוסקות מקופסה כמו של רסק עגבניות?
מקווה שהבנת את השאלה ולא סיבכתי אותך…
תודה.
אם רשום על זה “עגבניות מרוסקות” אז אין בעיה.
אפשר במקום גבינה צהובה גבינה מוצרלה
כן בטח.
יצא טעים מאוד אבל חוץ מהלמעלה הכל נשאר כמו פסטה.כלומר אי אפשר לחתוך את זה זה מתפרק
שמתי ביצים. יכול להיו שצריך עוד אפיה? תודה
היי ענבל,
הביצים הן אלה שמדביקות את החומרים. לדעתי היה כדאי להוסיף ביצה נוספת. באיזה סוג פסטה השתמשת? פנה או סוג אחר?
גם לי התפרקה ומנסנ להבין למה…השתמשתי בפסטה צינורות של אוסם, והכנתי את כל השקית (500 גרם) ואז הכפלתי את שאר המצרכים. שמתי 4 ביצים, אבל בכל זאת התפרקה כשחתכתי והרגיש לי שהכנתי פסטה רגילה :(. אשמח לעצה
אה ועוד שאלה..
מאחר והפשטידה התפרקה לי, חשבתי להבא אולי לשים גבינה צהובה מגורדת גם בתוך התערובת. הסיבה היא ש-א’, אני מאוד אוהבת גבנ”צ וכשהיא רק בחלק העליון, היא לא מספיק מורגשת לי בטעם. ב’-חשבתי שאולי הגבנ”צ שאשים בתוך התערובת, תייצב לי את הפשטידה וכך היא לא תתפרק בחיתוך. זה הגיוני? תודה רבה לך
היי אדנה,
יכול להיות שהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת. אלה היו ביצים M או L?
זה רעיון טוב להוסיף גבנ”צ לתוך התערובת, זה יכול לעזור בהדבקת החומרים אבל בלי קשר אני ממליצה להוסיף גם ביצה נוספת.
אדנה, נראה לי שפספסת. במתכון אכן שמים 3/4 כוס גבינה צהובה גם *בתוך* התערובת. זה בנפרד מהחצי כוס שמפזרים מעל (ובהכפלות – כוס וחצי גבנצ בתוך התערובת וכוס לפיזור מעל).
מתכון מעולה! יצא מעולה והכל נחטף
תודה אלון, שמחה לשמוע 🙂
מעולם לא הכנתי פשטידה .. וזו הייתה הראשונה שלי ויצא פגזזזז
שידרגתי קצת עם רוטב פסטו ושמנת מתוקה.
פשוט לחסל את כל התבנית חחח
תודה רבה!!
נראה מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי! הכנתי את הפשטידה אתמול, יצא מהמם!!
אגב, הכנתי אותה גם מפסטה ללא גלוטן, טעם מושלם!!
תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה תהילה 🙂
הכנתי יצא להיטט
תודה על מתכון מנצח
שמחה לשמוע!
תודה ויקה 🙂
במידה ורוצים להשתמש בעגבניות טריות במקום עגבניות מקופסה כמה עגבניות צריך?
אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.
אפשר לותר על הביצים ?
אפשר אבל קחי בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה, היא תתפרק בחיתוך.
אחלה מתכון, גיוון מוצלח לארוחת ערב. את רב הגבינצ החלפתי בבולגרית, הילדים אהבו, תודה.
שמחה שהילדים אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ניתן לפזר מעל מוצרלה ממקום גבינה צהובה? וכמה דפי גבינה צהובה לגרד ללמעלה?
כן, אפשר לפזר מעל מוצרלה מגורדת או לגרד 3-4 דפי גבינה צהובה.
תודה על מתכון קל וטעים. שני מגשים כאלה וחיסלתי את הפסטה לחג. חג שמח
שמחה לשמוע 🙂
תודה סימה וחג שמח 🙂
היי! המתכונים שלך אליפות אחד אחד! אין עלייך! האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזו? יצא לי הרבה, תודה!
תודה שירן 🙂
פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר, זה יכול להשמר כ-3 ימים לפחות.
הי,אין לי גבינה צהובה, מה עדיף- לוותר עליה או להחליף הגבינה בולגרית מפוררת?
היי נטשה,
את יכולה לשים בולגרית מפוררת אבל יותר טעים עם גבינה צהובה כי זה גם מחבר את הפשטידה וגם נותן אפקט של הקרמה.
היי אפרת, האם צריך להיות מכוסה בתנור? תודה.
אין צורך לכסות.
מישהו יודע כמה כוסות זה פסטה 250 גרם בערך כי אין לי משקל ובשקית יש חמש מאות גרם כמה כוסות לשים?
היי מתן,
שים חצי שקית לפי העין. זה לא חייב להיות מדויק.
שלום, אם אין לי שום כרגע אפשר לוותר?
כן, אפשר.
פשטידה מעולה וידידותית לילדים.
לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה?
האם ניתן לחלק ל 2?
היי קרן,
הפשטידה מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30. אפשר להכין אותה גם ב-2 תבניות אינגליש קייק.
היי אפרת
האם אפשר גם להשתמש בתבנית מאפינס?
כן אפשר.
הי הפשטידה יצאה מעולה !!אתמול הכנתי לארוחת ערב ועפו עליה !! תודה לך על מתכון קליל וטעים
שדרגתי אותה עם שמנת מתוקה לתוך התערובת
נשמע מעולה עם שמנת 🙂
תודה יעל.
תודה רבה על המתכון!
יצא מעולה מעולה!!
אפשר להכין את זה יום לפני ולשים במקרר ואז לחמם או שזה יתייבש?
בת שבע
היי בת שבע,
לדעתי זה יתייבש וחבל. מה שכן, אפשר להכין את זה עד לשלב האפיה ולשמור במקרר ולפני ההגשה לאפות.
חנוכה שמח
תודה אפרת הכנסתי עכשיו לתנור מקווה שיצא טוב
משום מה ראיתי שיש בזה הרבה נוזלים כשהעברתי לתבנית מקווה שלא יצא מיימי מבפנים…
היי רחלי,
בדר”כ הרוטב אמור להצטמצם ולהסמיך באפיה.
עדכני איך יצא 🙂
אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום ענקית תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?
היי רחלי,
לתבנית ענקית אלה הכמויות המומלצות:
650 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חבילה ורבע)
1 קילו עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
5 כפות גדושות רסק עגבניות
5 כפות שמן זית
5 שיני שום כתושות
5 ביצים
2-3 גבינה לבנה (לא חובה)
2 כוסות תוספות לפי הטעם (לדוג’ פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: 2.5 כפיות תבלין אורגנו, כפית ורבע מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת
חברה אתם לט מבינות איך זה יצא טעים אני ממליצה בחוםםםם ממש אחלההה!!!!!!!
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
ערב טוב
תחליף לאורגנו???
לפשטידת פיצה, כרגע חסר לי אורגנו.
אפשר לוותר.
בוקר טוב
רוצה לקחת לפיקניק – מתאים לאכול את זה קר ? או לפחות בטמפרטורת חדר ?
תודה רבה
גלית
אם לא נחשוב על משהו אחר …
היי גלית,
זה טעים גם וגם אבל זה יותר טעים שזה חם כי כשזה מתקרר אז הגבינה מעל מתקשה מעט.
שנה טובה 🙂
היי לבשל בסיר את כל החומרים ביחד?
או פשוט לערבב את כל החומרים ביחד עם הבייצים?
היי שיר,
רק את הפסטה מבשלים ולאחר מכן מעבירים לקערה ומערבבים אותה ידנית עם כל החומרים.
יום נפלא 🙂
היי, האם אפשרי לוותר על השמנת מתוקה?
היי מאיה,
אין במתכון שמנת מתוקה.
היי,
א. אין לי עגבניות בכלל, אפשר להחליף ברסק עגבניות?
ב. אפשר פסטה שבלולים?
היי,
העגבניות מעשירות את הטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים סה”כ 4 כפות מלאות רסק ולהוסיף כוס מים. יתר החומרים נשארים אותו הדבר.
אפשר להשתמש בפסטה שבלולים.
תודה!!
בזכותך אני נכנסת למטבח ומבשלת! מתכונים קלים וטעימים, פשוט לענין!
הכנתי אתמול את המאפינס פיצה למשפחה, וקישואים עם גזר לעצמי (בדיאטה..)
יצא מעולה!
כיף גדול לשמוע!
אם אני רוצה להכין בלי תוספות צריך לשנות משהו במתכון?
אין בעיה, המתכון נשאר כמו שהוא.
היי אם אני רוצה להכין כמות ל4 אנשים ? מה הכמויות ?
היי מירב,
המתכון הנוכחי יכול להתאים ל-4 אנשים (כל אחד מקבל רבע תבנית). זה גם תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה. אם זו המנה היחידה שמוגשת אז אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.
האם אפשר להשתמש באטריות אורז?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר.
היי
תודה רבה על מתכונים מדהימים!
רוצה לנסות את המתכון שלך לפשטידת פסטה פיצה ואשמח לדעת כמה גרם גבינה צהובה צריך?
אפשר לשים גבינה צהובה רגילה ולא מגורדת? או שיש צורל לגרד?
תודה רבה ♡
היי נטע,
לתערובת עצמה צריך כ-75 גרם גבינה צהובה. אפשר לחתוך את הפרוסות בעזרת סכין לריבועים קטנים, לא חייב לגרד.
לפזיור מעל צריך כ-50 גרם גבינה צהובה.
הי, הכנתי את הפשטידה אך בטעות לא הכנסתי גבינה צהובה לרוטב, רק 3/4 כוס מעל.. האם זה קריטי? האם לזרוק לפח?
זה בסדר 🙂
חג שמח
היי בדיוק בשלבי הכנה של הפשטידה מתכננת להכין אותה עם פסטה פרפרים זה בסדר?
והאם אפשרי להוסיף כף קוטג’ כי גבינה לבנה נגמרה?
אפשר
כן, אפשר.
היי
אני לא מצליחה לראות את המתכון, את יכולה לשלוח אותו כאן?
היי,
מדוע את לא מצליחה לראות את המתכון? מה זה מראה לך?
הכנתי אתמול, מתכון קל פשוט ומאודד טעים!
ארוחת ערב ל3 דורות (סבא, הורים וילדה בת 3) וכולם אהבו וליקקו אצבעות
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורטל ושבת שלום!
תודה רבה על המתכון. הפשטידה יוצאת טוב וגם אפשר להכין אותה מכל מיני שאריות שיש במקרר.
תודה יעל 🙂
שבוע נפלא!
יש לי דפי לזניה ללא בישול מוקדם, רוטב עגבניות ביתי. אני יכולה ללהכין שכבת דפי לזניה ומעל עגבניות מעל גבינות עם ביצה ותוספות ועוד שכבה כשלמעלה יש רסק עגבניות וגבינה צהובה מגוררת?
היי טליה,
אני ממליצה יותר שתכיני את המתכון הזה – לזניה חלבית. במקום רוטב העגבניות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות הביתי שיש לך.
שלום, אין לי קופסה של עגבניות מרוסקות
האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות חתוכות דק?
תודה
כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.
היי
הפשטידה נראית מעולה.
האם אפשר להוסיף גבינה צפתית?
ולהמיר חלק מהגבנצ בפרמזן?
כן, אפשר.
בוקר טוב,
יש לי קופסת שימורים “עגבניות חתוכות דק”, 400 גר לפני סינון ו 216 אחרי סינון. קופסה אחת תספיק? להשתמש גם בנוזלים?
היי יעל,
את יכולה להשתמש בזה (כולל בנוזלים). קופסה אחת מספיקה.
שלום, אני בהכנה 🙂 האם כשאת כותבת ביצים את מתכוונת רק לצהוב או כל הביצה ? תודה רבה וסליחה על העברית לא טוב שלי
היי שרה,
אני מתכוונת לכל הביצה.
הי אפרת,
האם אפשר עם אטריות רחבות או עם פסטה צדפים?
יש לי תבנית 31×26 האם להגדיל כמויות?
תודה רבה!
היי שרון,
אפשר להשתמש בפסטה צדפים.
לגודל התבנית שציינת מומלץ להגדיל את הכמויות לאלה:
375 גרם פסטה (3/4 חבילה)
600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 ביצים
כף וחצי גבינה לבנה (לא חובה)
כוס תוספות לפי הטעם (לדוג’ פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית וחצי תבלין אורגנו, 3/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
שבת שלום 🙂
שלום
איזה קוטר תבנית מתאימה ? יש לי תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (לא הגדולה לעופות…)
תודה
היי לימור,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית קטנה חד פעמית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
הכנתי ממש עכשיו ויצא קטלני ממש טעים מתכון מוצלח ביותר מתכון והמתכון ישמר אצלי מעכשיו
תודה שני, שמחה שאהבת 🙂
הי
האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר? הבן שלי אלרגי לביצים
תודה
היי אפרת,
התפקיד של הביצים הוא אך ורק להדביק את החומרים שייצאו כמו פשטידה. אפשר להכין בלי ביצים אבל הפשטידה תתפרק בחיתוך. מבחינת טעם, זה יהיה טעים באותה מידה.
אני לא מכירה תחליף במקרה הזה שידביק מספיק טוב את התערובת.
חג שמח 🙂
הי
כמה זה במ”ל 400 גרם עגבניות מרוסקות?
תודה
היי הילית,
לדעתי זה משהו בסביבות 250 מ”ל.
חוזרת בשביל לכתוב שיצא ממש ממש טעים (בלי שום תוספת)
הבעיה היא שהפשטידה התפרקה בחיתוך.
ראיתי למעלה שכתבת להוסיף עוד ביצה או שתיים. אנסה פעם הבאה.
תודה רבה
נכון, הוספת ביצה עשויה לעזור.
תודה על העדכון ויום נפלא 🙂
יש לי תנור בשרי האם אני יכולה להשים את הגבינה הצהובה בסיר ולהמיס אותה ואז לערבב עם הפשטידה ???
היי מאיה,
זה לא ייצא אותו דבר.
אני חושבת שאת יכולה לבשל את הפשטידה על הגז. לערבב את כל החומרים. לשמן מחבת רחבה בנדיבות ולצקת אליה את התערובת (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). לכסות את המחבת ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות. אח”כ להפוך בזהירות את הפשטידה (אם זה קשה, אפשר להפוך קודם על צלחת גדולה ואז להחזיר למחבת). אח”כ לפזר חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, לכסות ולבשל עד שהגבינה מותכת, בסביבות 10-15 דקות.
הכנתי לצאת הצום, הוספתי בצל מטוגן ויצא מעולה, הכל נחטף!!!
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כלומר, אני אופה אותה בתבנית אלומיניום עגולה.. אני צריכה כמות רגילה או כפולה?
היי, אני מאוד רוצה להכין את הפשטידה עכשיו אך צריכה אותה בכמות כפולה ואין לי 4 ביצים אלא רק שתיים… יש אפשרות להחליף אותן במשהו אחר?
היי גל,
תלוי מה קוטר התבנית. אם הקוטר 24, את יכולה להכין את הכמות במתכון (אולי הפשטידה תצא מעט נמוכה אך עדיין טעימה).
אם זאת תבנית עגולה גדולה יותר אז אפשר להכין עם 2 ביצים אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה ובחיתוך היא תתפרק. מבחינת טעם, הוא לא ייפגע.
יצא טעים מאוד! שמנו בצל חי קצוץ, זיתים , תירס, וכמה שיני שום יותר
מעולה!
תודה דנה ושבת שלום 🙂
טעים ברמות מומלץץץ !!
תודה עדן, שמחה שאהבת 🙂
שלום ,
יש לי עגבניות מיובשות במקום מרוסקות .
האם אפשר להשתמש בהם?
היי ענבר,
במקום עגבניות מרוסקות בשימורים את יכולה להשתמש ב-4 עגבניות בינוניות טריות מרוסקות (מיובשות פחות מתאימות כי אין בהן מיץ).
אם את רוצה להשתמש בעגבניות המיובשות, ממליצה להכין את המתכון הזה- פשטידת פסטה וגבינות.
בהצלחה 🙂
לא ברור כמה גבינה צהובה צריך:
3/4 כוס שממנה צריךלשמור חצי כוס לפיזור מעל או 3/4 כוס+ חצי כוס?
היי אוסנת,
בתוך התערובת עצמה שמים 3/4 כוס גבנ”צ. מעל מפזרים חצי כוס גבנ”צ (סה”כ גבנ”צ לכל המתכון- כוס ורבע).
שבת שלום 🙂
שלום, תודה רבה על המתכון!!!
איך אפשר לדעת שהפשטידה מוכנה?
תודה:)
היי נעמי,
אחרי 35-40 דקות אפיה הפשטידה אמורה להיות מוכנה. היא גם אמורה להזהיב יפה בחלק העליון.
שבוע נפלא 🙂
היי..
חצי חבילת פסטה ?? לא הכל ..?
תודה
כן, לתבנית מלבנית קטנה זה מספיק.
אם את רוצה את יכולה להכין חבילה שלמה (500 גרם) ולהכפיל את שאר הכמויות ב-2.
מקסימה !!
היי, האם אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות והרסק לרוטב פסטה מוכן שקניתי??
כן אהובה, אפשר.
יום נפלא 🙂
היי 🙂
לכמה אנשים הכמות הזאת? אם אני צריכה ל15 איש כמה אצטרך?
היי מירית,
הכמות מספיקה ל 6-7 מנות. אני חושבת שכמות כפולה אמורה להספיק אבל זה מאוד תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה.
יום נפלא 🙂
יצא משהו משהו קבלתי רק מחמאות.
ברוך ה האתר שלך פשוט פרקטי וטעים
תודה יעל, אני שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות ידנית במקום מקופסת שימורים?
היי אורי,
אפשר להשתמש בכ-4 עגבניות בינוניות מרוסקות.
בהצלחה 🙂
אפשר להרתיח חבילה שלמה של פנה?
היי מירי,
אפשר אבל תצטרכי להכפיל את כל יתר הכמויות במתכון (לדוג’ 800 גרם עגבניות מרוסקות, 4 כפות רסק, 4 כפות שמן זית וכו’) ולאפות בתבנית גדולה יותר.
חג שמח 🙂
טעים מאוד!
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי יצא 10 כמה שקל הכי טעים
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דינה והמשך יום מקסים
בכייף…כל פעם שאני מכינה בעלי מחסל הכל ואומר איזה טעיםםם איך הכנת את זה אני תמיד אומרת לו זה הסוד ב10 דקות …חחח…האמת שלאתר הזה הגעתי תוך כדי שחיפשתי מתכון מסויים וזה הדף הראשון שצץ לי…ומאז אני מכורה לאתר הזה
יצא מדהים!!
עוד מתכון לאוסף שלי:)
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה!
שלום אפשר להכין עם פסטה ספגטי , זה מה שיש לי והבת שלי מאוד רוצה
כן מיכל, אפשר.
אפשר לעשות את זה עם אטריות?
כן ינון, אפשר.
אפשר לשים את התערובת בתבנית חד פעמית ולהכניס לתנור? או שחייב תבנית מזכוכית?
כן ג’ולי, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בינונית קטנה בגודל 22X31.
שבוע מעולה 🙂
היי רציתי לשאול לגבי פשטידת פסטה האם כדאי לכסות בנייר כסף או לא חייב? באופן כללי כדאי לכסות פשטידות? האתר שלך מקסים ועם מתכונים קלים וטובים. תודה
היי שרה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין צורך לכסות את הפשטידה בזמן האפיה. באופן כללי לא צריך לכסות פשטידות אלא אם רשום במפורש.
המשך יום נפלא וחג פורים שמח!
היי אפרת
הכנתי את הפשטידה. כרגיל, יצא טעים מאד אבל…. התפרקה בחיתוך. פשוט הוצאנו עם כף ואכלנו כפסטה ברוטב. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. מה צריך לשנות כדי שתצא מזה ממש פשטידה מוצקה?
היי דורית,
לדעתי הייתה חסרה ביצה ביחס לכמות הפסטה (הביצה היא בעצם זו שמדביקה את החומרים). אם רוצים שהפשטידה תהיה ממש יציבה לדעתי כדאי להוסיף 1-2 ביצים נוספות.
אגב באיזה סוג פסטה השתמשת?
פסטה פנה.
האם ניתן להחליף את רסק העגבניות בקטשופ?
היי חן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר ואז כדאי לשים 4 כפות גדושות קטשופ מאחר והרסק יותר מרוכז.
תודה על עוד מתכון מדהים! מנסה להיפטר מאטריות דקות למרק שנותרו לי מהחורף, לפני הפסח. יש אפשרות להמיר את הפוזילי/פנה בהן? תודה על המענה וסליחה עם סיבכתי 🙂
היי שרון,
לדעתי כן 🙂
שבוע נפלא
תודה על המתכון
אפשר להחליף את העגבניות מרוסקות בסרק עגבניות?
תודה!!
היי נעמי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ 4 כפות רסק עגבניות ולערבב עם כ- 3/4 כוס מים חמים (שימי לב שזה כולל את 2 כפות הרסק שכבר רשומות במתכון).
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
היי,
אני ניסיתי ויצא מעולה !!! תודה על המתכון הטעים :))
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
שלום האם אפשר להמיר את העגבניות בקופסא בעגבניות טריות ואם כן אז כמה? תודה מראש
היי גלית,
אפשר להמיר ב-4 עגבניות בינוניות טריות ועדיף לרסק אותן בבלנדר מאשר לגרד אבל קחי בחשבון שירגישו יותר את הטעם של העגבניות בפשטידה.
שלום
המתכון נראה טעים.מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה בגלל רגישות לחלב?
תודה
היי צילה,
פשוט וותרי על הגבינה הצהובה. כדי להוסיף טעם אפשר לטגן בצל בינוני קצוץ עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
אפשר כמות ל3/4 תבנית אינגלישקייק בבקשה.
לדעתי כדאי להכין כמחצית מהכמויות:
120 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי
200 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
כף שמן זית
שן שום כתושה
ביצה
חצי כף גבינה לבנה (לא חובה)
שליש כוס תוספות לפי הטעם (לדוג’ פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
תיבול: חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: רבע כוס גבינה צהובה מגורדת
תודה רבה.אנסה אותה היום.