שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4 דקות

מס’ מנות: 10-12 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (*ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)

3 כפות שטוחות סוכר

כפית מיץ לימון טרי

חצי כוס מים רותחים

1 ביצה

*שמן לטיגון

*לפיזור מעל: אבקת סוכר, דבש

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים כפית מיץ לימון ו3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.

-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ).
לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לפני ההגשה– מומלץ לפזר אבקת סוכר או דבש.

*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד עם קצפתעוגת שוקולד עם קצפת
לביבות תפוחי אדמה וקישואים לביבות תפוחי אדמה וקישואים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
בתלר (20:08 16.12.2020)

יצא מעולה , ובאמת 10 דק עבודה!!
תודה.
יצא ממש סופגניות 😉

מתכונים ב-10 דקות (21:38 16.12.2020)

שמחה שאהבת יקירה 🙂
חג שמח!

רעות (18:36 15.12.2020)

אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?

מתכונים ב-10 דקות (19:28 15.12.2020)

אפשר 🙂

רונה (17:59 9.12.2020)

תודה, נראה מתכון קל וכייפי, אכין מחר

מתכונים ב-10 דקות (18:15 9.12.2020)

בהצלחה רונה❤️

טל מועלם (00:32 29.11.2020)

אפשר סיר יחסית קטן עם ידית?, כמה שמן צריך?

מתכונים ב-10 דקות (12:52 29.11.2020)

היי טל
אפשר, תוסיפי שמן שליש מגודל הסיר
הכמות טיגון באותו הרגע פשוט תהיה קטנה יותר

חנה (10:48 24.12.2019)

למה הלביבות יוצאות לי כל כך דקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 24.12.2019)

באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
הכנת בדיוק לפי המתכון?
הן לא תופחות? שמת קמח תופח או שערבבת קמח עם אבקת אפיה?

זהבה (16:09 26.12.2019)

אפשר לשים גבינת לאבנה עם זעתר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 26.12.2019)

פחות מתאים במתכון הזה.

יעל (14:23 23.12.2019)

שלום, מתאים גם עם קמח כוסמין מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 23.12.2019)

אין לי מושג, לא ניסיתי.

מעיין (17:10 22.12.2019)

מה אפשר לשים במקום לימון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 22.12.2019)

אפשר לשים מיץ תפוזים או מיץ קלמנטינה. אם אין תכיני בלי.

דקלה (13:39 22.12.2019)

היי אפרת,
שאלה מעצבנת…אני כהרגלי מכורה לאתר ולמתכונים שלך
אבל ממש לא בא לי לטגן..,הריח ממש הורג אותי חח
ועכשיו לשאלה המעצבנת סליחה מראש
כמה זה יהיה נורא לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 22.12.2019)

היי דקלה,
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי זה ישנה לגמרי את המרקם והטעם. אני חושבת שזה ייצא במרקם דומה יותר לפנקייק.
בגלל שהבלילה רכה ודביקה כדאי יהיה להשתמש בתבנית מאפינס.
חג חנוכה שמח 💖

נורית (06:25 13.12.2019)

אין דברים כאלה!!!!! הכנתי את הלביבות עם הילדים ועוד חברה שלהם מהגן שהגיעה- היה כיף וממש טעים!
יצא ממש מעולה ובאמת מהיר. לא צילמתי כי נגמר מהר מדי. פעם הבאה לגמרי מכפילה כמויות. אתר מדהים, תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 13.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה נורית

דקלה (14:54 10.12.2019)

איך אני יודעת שהשמן חם ולא רותח?
הצבע שהתקבל אצלי הוא לא כמו בתמונה..
חוץ מזה מתכון נהדר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 10.12.2019)

היי דקלה,
ממליצה לקרוא את הטיפים שבמתכון הזה- סופגניות מהירות. זה רלוונטי גם למתכון הזה.

לירז (18:29 6.12.2018)

יצא ממש מוצלח!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ממש!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:20 7.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה וחנוכה שמח!

ישראל (17:47 6.12.2018)

אליפות
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:20 7.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

שפית בת 13 (19:44 4.12.2018)

ניסיתי היום שמתי 2 כפות שטוחות סוכר וחצי סוכר ווניל יצא ממש טעים וקצת הזכיר טעם של פנקייק אבל ממש טעים אז ממש תודה וחנוכה שמח!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 4.12.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח! ❤️

הודיה (19:58 2.12.2018)

תקשיבי תכננתי היום להכין את הספינג’ ומחר את הלביבות…בסוף ראיתי שזה כזה מהר ובלי התפחה אמרתי יאללה נעשה מהר…ציק צאק הספקתי לפני ההדלקה…הטעם מעדח.
שרשמת כף התכוונת כף רגילה או מצקת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 2.12.2018)

נראה ממש טוב! 🙂
הכוונה לכף רגילה.
חג שמח 💜

ירדן (15:13 2.12.2018)

היי, חייבים לטגן בשמן עמוק ? אני לא מחובבי השמן העמוק … 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 2.12.2018)

כן, רצוי 🙂
דווקא כשמטגנים בשמן עמוק זה סופג פחות שמן.

הודיה (12:19 2.12.2018)

היי כמה שאלות,
איזה גודל ביצה ? יש לי לארג זה בסדר ?
דבר שני אין לי לימון וראיתי שרשמת שאפשר להחליף במיץ תפוזים, אפשר מבקבוק שתייה קלה ? או שזה לא קריטי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 2.12.2018)

ביצה L זה בסדר.
אפשר להמיר במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.

אורן דיין (22:15 25.11.2018)

האם אפשר להכין בצ’יפסר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 26.11.2018)

מניחה שכן.

Vered Azolay (11:12 19.11.2018)

היי רציתי לומר תודה המתכונים מצוינים

האם אפשר להכפיל כמויות הנ”ל או לחצי קילו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 19.11.2018)

אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3. במקום 3 ביצים אפשר לשים 2 ביצים ולהוסיף רבע כוס מים יותר.

ליאת (08:55 21.12.2017)

הכנתי לילדים וכולנו טרפנו.. מתכון פצצה!! תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 21.12.2017)

תודה ליאת, שמחה לשמוע! 🙂
יום מקסים

פנינה (11:02 15.12.2017)

האם אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? ולחמם בטוסטר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 15.12.2017)

כן, אפשר.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂

חיים (18:59 14.12.2017)

יצא נחמד, מתכון פשוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.12.2017)

תודה חיים 🙂
חנוכה שמח

אופיר (17:37 12.12.2017)

הי אפרת
א
רציתי לשאול אם אפשר לאכין בלי שמרים
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 12.12.2017)

היי אופיר,
אין כאן שמרים.
חנוכה שמח 🙂

ליאור (19:32 13.12.2017)

האם אפשר בלי לימון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 13.12.2017)

הלימון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר או לשים מיץ תפוזים/קלמנטינה במקום.

רות (19:47 11.12.2017)

מחפשת מתכון ללביבות חנוכה מטוגנות לטבעוני שאינו אוכל ביצים.האם ניתן לטגן את המתכון שנתת ולא לאפות .נראה לי קצת בעייתי ולא מזכיר ממש לביבות חנוכה כלומר לטקס.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 11.12.2017)

היי רות,
יש לי מתכון לסופגניות טבעוניות ללא שמרים שמכינים בקלות.
המתכון הזה הוא מטוגן ולא אפוי.

מירנדה (20:31 30.10.2017)

יש לי שאלה יש לי ביצים xl מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 30.10.2017)

אין בעיה. שימי כף מים פחות.

קריסטינה (13:29 31.12.2016)

יקירתי!!! תודה על המתכון המשגע!!! כבר פעם חמישית שאני מכינה אותם!!! שנה אזרחית טובה לך ותמשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מיוחדים וטעימים!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:41 31.12.2016)

שמחה לשמוע!
שנה אזרחית טובה יקירה 🙂

נחמה (16:42 29.12.2016)

יש לי ביצה בגודל M לשים 2 או 1

מתכונים ב-10 דקות (17:23 29.12.2016)

היי נחמה,
לכמות הזאת מספיקה ביצה אחת.

נחמה (16:28 29.12.2016)

אפשר לסחוט לימון במקום מיץ לימון

מתכונים ב-10 דקות (16:30 29.12.2016)

כן בטח.

דבי (19:10 24.12.2016)

כבר עשינו ומאד אהבו.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (19:48 24.12.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

אודליה (21:12 17.12.2016)

שבוע טוב אפרת! אחרי כמה שבועות של עצלנות, אני רוצה להכין את הלביבות האלה לכבוד חנוכה! יש לי כמה שאלות טיפשיות:
1. כמה השמן צריך להיות עמוק (מינימום)?
2. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה?
3. אחרי שמוציאים את הנגלה הראשונה מהשמן, משאירים את האש בינונית/נמוכה או שמעלים אותה חזרה לגבוהה ומתחילים מחדש?
תודה רבה וערב טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:51 17.12.2016)

היי אודליה,
מומלץ שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס”מ (ממליצה להשתמש בסיר יחסית קטן).
לאחר שמוציאים את נגלת הלביבות הראשונה, מעלים לאש בינונית-גבוהה ושוב יוצקים לביבות לשמן ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
לגבי בדיקת טמפ’ השמן אני ממליצה לקרוא את הטיפים שרשמתי במתכון סופגניות מהירות. הן רלוונטיות גם למתכון הזה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

אודליה (23:15 17.12.2016)

יופי, כבר הדפסתי את המתכון הזה וגם את המתכון של הלביבות תפו”א וקישואים, שיהיו מוכנים במטבח 🙂

אודליה (23:18 17.12.2016)

וכמובן תודה רבה 🙂 🙂

שרה (22:00 14.12.2016)

תודה! את מדהימה!
אני רוצה גם לצרף תמונה, מאיפה אני יכולה למצוא?

מתכונים ב-10 דקות (23:06 14.12.2016)

היי שרה,
אני מקווה שבקרוב יהיה אפשר להעלות גם תמונות של המתכונים.
בינתיים אם בא לך את יכולה לשלוח למייל [email protected]
תודה 🙂

שרה (10:51 12.12.2016)

האם אני יכלה לקחת את המתכון לעלון בית הספר בו אני עובדת?

מתכונים ב-10 דקות (12:56 12.12.2016)

כן שרה, אין בעיה.
אשמח לקרדיט/לינק לאתר 🙂

חלי (14:47 6.12.2016)

קמח שמרים גם יכול להתאים?? תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:01 6.12.2016)

היי חלי,
ממליצה לך להכין את מתכון ספינג’ ולשים כוס וחצי קמח שמרים (ולוותר על השמרים כמובן).

רבקי (12:26 21.07.2016)

הי אני רוצה להכין מה גודל הכוס 200מל או 240מל?

מתכונים ב-10 דקות (12:34 21.07.2016)

היי רבקי,
כוס בנפח 240 מ”ל (כוס קמח – 140 גרם, חצי כוס מים = 140 מ”ל).
בהצלחה 🙂

גילה (12:49 14.12.2015)

אחרי כל השמן של חנוכה ממש לא בא לי טגון בשמן עמוק נראה לך שאפשר לטגן במחבת בשמן סביר?

מתכונים ב-10 דקות (13:05 14.12.2015)

היי גילה,
מבינה אותך 🙂 אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.

גילה (13:46 14.12.2015)

חבל,
נאלץ לחכות לחנוכה הבא
בינתים בחרתי מהאתר שלך מתכון אחר (קציצות טונה)
תודה

ריקי (16:56 8.12.2015)

היי הולכת להכין עכשיו האם אפשר לשים מיץ לימון סחוט שקונים בסופר?

מתכונים ב-10 דקות (17:10 8.12.2015)

כן ריקי, אפשר.

ריקי (17:52 8.12.2015)

תודה!!! יצא טעים מאד!!! בדיוק 12 חתיכות.

מתכונים ב-10 דקות (18:34 8.12.2015)

תודה ריקי, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

שרית (17:59 7.12.2015)

הבלילה יצאה לי ממש בצקית עוד לפני ששמתי את הביצה. מה לעשות??

מתכונים ב-10 דקות (18:35 7.12.2015)

היי שרית,
ראיתי רק עכשיו..
אחרי הוספת הביצה הבלילה צריכה לצאת קצת דלילה. איך היא הייתה ומה עשית בסוף?

שרית (18:48 7.12.2015)

זרקתי לפח כי אחרי ששמתי את הקמח הבלילה נעשתה בצקית לגמרי. כך שאני לא מאמינה שהביצה הייתה עושה אותה דלילה כפי שכתבת. זה בסדר היה לטגן כשהבלילה בצקית לחלוטין?

מתכונים ב-10 דקות (19:05 7.12.2015)

הבלילה לא צריכה להיות לגמרי דלילה, בין סמיכה לדלילה. אם הבלילה ממש בצקית אז אולי היא גם תצא פחות אוורירית אבל אם היא בצקית אבל רכה, זה בסדר.
אני מנסה להבין למה היא יצאה בצקית. שמת לפי הכמויות במתכון, נכון? והשתמשת באותה גודל כוס?

שרית (21:07 7.12.2015)

כן. והבלילה יצאה ממש סמיכה/בצקית.

אלישבע (15:09 3.06.2015)

נשמע להיט. אהבתי… יאמי

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.