זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
רכיבים
1 קילו סטייק פרגיות
רוטב לפרגיות:
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית או קנולה
3 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ’ילי מתוק
כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-חותכים כל סטייק פרגית ל-2 חצאים.
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים לקערה את הפרגיות החצויות ומערבבים היטב.
-מעבירים לתבנית בינונית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מסירים את נייר הכסף, מכוונים ל 230 מעלות וצולים את הפרגיות במשך 10-15 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הורדתי רק את הסויה ויצא טעיםםם!!!המשפחה חיסלה
מתכון מעולה😋
שמחה שיצא טעים🙂
היי אפרת,
האם המתכון מתאים אם יש לי 1.240 קג פרגיות?
יש לי בבית רק רוטב ברביקיו,האם צריך שינוי למתכון?
אז תתבלי ברוטב ברביקיו (כשליש כוס), 2 שיני שום כתושות וקצת מלח.
היי אפרת, אני מכינה את הפרגיות האלו לבן שלי והוא ממש אוהב, מבקש כל כמה ימים להכין אותם ומה שחשוב שהמתכון ממש קל להכנה ויוצא מאוד טעים ועסיסי.ממליצה בחום לכולם
אני מאוד מודה לך
אני שמחה לשמוע:)
נראה מעולה!
נראה טעים!!!
אפשר להוסיף בצל או תפוחי אדמה?
כן בטח:)
אם את מוסיפה תפוחי אדמה מומלץ לרכך אותם קצת לפני (או להכניס אותם לתנור קודם ואח”כ להוסיף את הפרגיות).
היי, יש לי שאלה: חסר לי רוטב צ’ילי מתוק, האם אפשר לוותר או אפשר להוסיף במקום פפריקה מתוקה ואם כן כמה? יש לי תבלין פטרוזיליה מיובשת עם שום- זה מתאים או לא?
תודה מראש
את יכולה לשים במקום שליש כפית פפריקה.
ואין בעיה לגבי תבלין פטרוזיליה עם שום. דווקא יכול להתאים.
שלום אפרת
הוספתי מעט שומשום
והחלתי את הסילאן בדבש
זה בתנור ונראה מושלם
שאלה כללית
מה ההבדל הגדול בין חזה עוף לפרגית?
היי אסתר,
חזה עוף זה חלק רזה ולכן יותר יבש ופרגיות יותר שומנית ולכן עסיסיות יותר.
טעים מאוד! אהבנו!
תודה, אפרת!
שמחה שנהניתם❤️
האם אפשרי להקפיא ? הטריות תישמר או עדיף להכין ולאכול מיד?
היי
אין בעיה להקפיא(:
הצלחה מסחררת!
שוב תודה 🙂
איזה כיף לשמוע😊
אחרי ה 30 דקות בתנור, צריך לצלות 10 דקות, אז לא הבנתי מה זה ה 230 מעלות?
לאחר 30 דקות אפייה יש להגביר את החום ל230 ולאפות עוד 10 דקות.
האם מפעילים על טורבו או רגיל?
אפשר על טורבו.
ואם אני לא משתמשת בסויה
כמה מלח צריך לשים?
כדאי להוסיף לפי הטעם, אפשר להתחיל בכף מחוקה מלח ולהוסיף לפי הצורך.
מדהים
שמחה שאהבת(:
היי, אם אני רוצה להוסיף סירות תפ”א איך כדאי להכין?
היי,
כדאי לחלוט את תפוחי האדמה במים כמה דקות ואז לחתוך לסירות, להוסיף לתבנית, לתבל ולאפות.
להוסיף תיבול או מה שכתוב במתכון?
את יכולה להוסיף מעט מלח, שמן, ועוד קצת פלפל שחור לפי כמות תפוחי האדמה ולפי הטעם האישי(:
מתכון מעולה ממש
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
הי,
יש לי 6 כרעיים שנשארה בהן רק עצם אחת (מכירה את סגנון החיתוך הזה? זה בין פרגיות לכרעיים רגיל), האם זה מתאים למתכון והאם משהו משתנה בזמני האפייה?
אני גם רוצה להוסיף סירות תפו”א בצל פרוס לעיגולים ופטריות. האם להכפיל את כמות התיבול בשביל הירקות? האם להכניס את הירקות לתנור לפני העוף?
אשמח שתכתבי לי איך להכין את זה עם העוף שיש לי ועם תוספת הירוקת.. תודה רבה!!🖤
ועוד משהו..
האם כדאי ליבש את העוף ממים לפני שאני מתבלת אותו?
האם כדאי לתבל היום ולשמור במקרר עד מחר? זה באמת סופג את הטעמים?
שוב תודההה🙏
אפשר לייבש, לא חובה.
אין צורך לשמור במקרר למשך יום, מספיקות שעתיים-שלוש(:
היי,
עדיף להכין את הכרעיים הללו במחבת כמו במתכון הזה או לבשל כמו במתכון הזה.
למתכון במחבת פחות מתאים סירות תפו”א, אפשר לבשל אותם בנפרד ולהוסיף אח”כ לעוף.
בהצלחה(:
אז אני יכולה להשתמש בתיבול של המתכון הזה ופשוט לבשל כמו במתכון השני?
אם כן, תוכלי לכתוב לי כמויות, זמן בישול (כי לא כתוב שם) ואת הסדר שלפיו אני צריכה להכניס את הדברים לסיר?
את יכולה להכין את התיבול של המתכון הזה+ רבע כוס מים, את אותן כמויות.
סדר ההכנה זהה לזה שבמתכון- קודם הבצל, אחר כך הכרעיים, אחר כך כל הירקות שרוצים.
זמן הבישול נשאר כמו שכתוב במתכון- כשעה או עד שהירקות מתרככים.
תודה רבה!!!
אחזור לעדכן איך יצא..
שלום אפרת, אני אף פעם לא השתמשתי בכוסברה/ פטרוזיליה מיובשת, אלא רק בטריות. זה כמו לשים עשבי תיבול טריים או לתבלין הזה יש טעם אחר?
אנחנו לא אוהבים סויה וסילאן, האם רוטב צ’ילי מתוק יספיק ללא סויה וסילאן?
בתודה מראש
היי,
לתבלינים מיובשים יש טעם מעט שונה מהטריים, אבל אפשר בהחלט להשתמש בהם(:
ללא סויה וסילאן יצא פחות מוצלח. ממליצה לא לוותר לפחות על סילאן, ולערבב אותו עם כף מים במקום הסויה.
אפשר דבש במקום סילאן או חייבים?
אפשר לשים 2 כפות דבש.
תודה רבה
הכנתי בערב חג, מתכון ממש קל ומהיר. יצא ממש ממש טעים!! כולם מאוד אהבו…
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
האם בסקר לשים בתבנית בינונית-קטנה שהפרגיות יוצאות בשתי קומות?? או שצריך שיהיו בתבנית יותרגדולה פרוסות אחת-אחת?
היי,
עדיף שהפרגיות ייאפו בשכבה אחת ולא יותר כדי שהאפייה תהיה טובה ואחידה.
מתכון מעולה וקל אפילו לבחור שבקושי מבשל
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
שכחתי להביא תמונה בבית אחרי 10 דקות כבר לא נשאר כלום מתכון מנצח
נראה ממש מעולה!
אימצתי עיקרון: בכל מתכון שכתוב לכסות תבנית בנייר כסף, אני שם מתחתיו נייר אפייה. אם המזון יבש, כלומר, ללא רוטב, אני מרטיב קצת את נייר האפייה. התוצאה איכותית לאין שיעור.
(ועכשיו אני הולך להכין את המתכון הזה, כי כבר הכנתי אותו פעם אחת. אבל הפעם אשים שכבת פרוסות תפוחי אדמה)
תודה על השיתוף(: שמחה שאהבת את המתכון.
היי, תוכלי לרשום בבקשה את הכמויות לרוטב, וזמן אפיה ל 2.5 קג פרגית
והאם אפשר להשתמש בכוסברה טרי
כן, אפשר.
היי,
לכמות כזו יש להכפיל כמויות פי 2.5.
זמן האפייה עשוי להתארך ב-10 דקות נוספות.
בהצלחה!
תודה על התשובה המהירה🙂
לשים את התנור על טורבו או 2 קווים למטה ולמעלה? או משהו אחר?
היי אדוה,
אפשר במצב טורבו, זה ייתן אפייה מהירה קצת יותר(:
איזו תוספת הכי מתאימה לפרגיות?
תודה
היי חלי,
הנה כמה רעיונות לתוספות(:
הי אפרת,
אפשר לוותר על השום או שעדיף להחליף מתכון?
היי,
בטח, אפשר לוותר(:
היי אפרת,
הפרגיות מפשירות פה על השיש ורני מתלבטת… לפי כל התגובות פה אני כמעט מתפתה להכין… רק שאלה: אני רואה שיש סויה וסילאן (שביחד זה בעצם טריאקי, לא?) – כלומר סגנון סיני. בגדול אני מעדיפה תיבול מזרחי. לפי מה שתיארתי – כדאי לי להכין או לוותר עשות תיבול אחר?
היי גלית,
התיבול כאן לא ממש בסגנון סיני, ומוצלח מאד! אבל אם אתם אוהבים סגנון מזרחי יש מתכונים נוספים:
פרגיות בעשבי תיבול,
פרגיות ברוטב במחבת,
עוף בתנור בתיבול מזרחי– מתכון שתוכלי להכין גם עם פרגיות.
ברור לי מהתגובות שזה מתכון ממש מוצלח. רק שאצלנו לא ככ אוהבים את הטעם של סויה-סילאן בעוף. בסוף עשיתי מיקס – שמתי שמ”ז, פפריקה, שום, פלפל שחור גרוס קצת אב’ מרק ומלח והוספתי כף סילאן ויצא מהמם. תודה לך וחג שמח.
מעולה, אני תמיד אומרת שכשמתבלים צריך ללכת לפי הלב😉
חג שמח!
ממש ממש טעים ייצא….
לא מצאתי פרגיות בסופר, נראה לך שאפשר גם עם פילה של חזה עוף?
תודה מראש
היי ימית,
אפשר, רק קחי בחשבון שזה עשוי לצאת טיפה יותר יבש.
חג שמח!
ייצא מצויין גם עם פילה עוף רך, עסיסי וטעים!! מאד מומלץ
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן(:
סוף סוף הכנתי פרגיות שיצאו עסיסיות וטעימות! הכל חוסל! תודה על מתכון כה פשוט וטעים 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה אדוה🌺
אפשר גם עם חזה עוף?
היי דורית,
כן, אפשר.
הוראות ברורות, קל ומהר להכנה, יצא טעים מאד!!!
שמחה ממש לשמוע😊
המתכון מעולה- טעים וקל
שמחה מאד שאהבת🌷
אפרת יקרה
חיפשתי מתכון מהיר וטעים.. יצא מושלם והתחסלל !
תודה רבה ❤️
שמחה מאד לשמוע! תודה רבקה😊
עוד מתכון מהמם שלך אפרת! תמיד את מצילה אותי כשאני לא יודעת מה להכין עם המצרכים שקניתי, או מחפשת משהו חדש / אחר..יצא מדהים! תודה על אתר כל כך מוצלח עם מתכונים מהממים אחד אחד
נראה מעולה! תודה על השיתוף ושבת שלום🌷
היי אפרת,
הפרגיות האלה הם להיט אצלנו בבית וגם בכל המשפחה המורחבת!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום רוטב סויה, כי אני רוצה להכין את זה בפסח ואנחנו לא אוכלים סויה בפסח כי זה קטניות.
תודה רבה, סנדרה.
היי סנדרה,
את יכולה לערבב כף סילאן עם 2 כפות מים במקום הסויה.
תודה על התשובה המהירה! זה בנוסף לסילאן במתכון?
כן:)
אפשר להוסיף ירקות/תפוא?
היי,
אפשר להוסיף ירקות כמו תפו”א, אבל כדאי לבשל אותם לפני כן במים שיתרכך ואז להכניס לתבנית עם הפרגיות ולתבל:)
תודה!
קישוא/פילפל/ שעועית ירוקה גם מתאים?
כן:)
נראה לי שלא יצא מספיק רוטב בכל מקרה תודה רבה על המתכונים!
היי ענת, אז באמת כול אחד יכול להוסיף לפי טעמו.
למה אין מלח במתכון?
כי יש סויה 🙂
הסויה מלוח
לדעתי, רוטב סויה מספיק מלוח, ולרובינו אין צורך להוסיף.
תודה על המתכון! ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על פלטה? זה עדיין יצא מוצלח?
בטח נירית 🙂
היי,
אם עושים חצי מהכמות זה משנה את הזמן הנדרש בתנור?
לא, אין שינוי.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי?
אפשר לוותר.
האם חימום הפרגית בשבת מיבש אותה? האם זה יוצא אותו דבר כמו טרי?
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל פרגית זה חלק עסיסי כך שגם לאחר חימום זה טעים.
מה אפשר במקום הרוטב סויה?
אפשר לשים כף נוספת של סילאן במקום הסויה.
תודה!🤗
מושלם!
ואו נראה מעולה!
אפשר בלי כוסברה ופטרוזיליה? יש לי רק אורגנו בזיליקום או טימין אם זה עוזר.
תודה
אפשר לשים שליש כפית טימין.
שלום רב
רציתי לומר שיצא מאוד מוצלח וטעים..
צמודה למתכונים שלך,כל הזמן..
עם כל הלחץ לקראת שבת,הייתי חייבת לתת תגובה,שזה מן הראוי לפרגן.
תודה רבה💝
תודה רבה יקרה ❤️
שבת שלום
היי
תוכלי להגיד לי מה התיבול עבור חצי קג סטייק פרגית?
תודה 🙂
תיבול עבור 500 גרם פרגיות:
1 שן שום כתושה
כף שמן זית או קנולה
כף וחצי סילאן
כף וחצי רוטב סויה
חצי כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)
קמצוץ פלפל שחור
היי אני חייבת להגיד חד משמעית שזה המתכון הכי טעים פרגיות שאכלתי. כבר הפעם המללייון שאני מכינה.
ובנוסף כל המתכונים של הפרגיות שיש לך באתר עשיתי כמעט את כולם כולם ממעולים וטעימים ממש ! בכלום מאמץ כלום תבלינים ואוו.
כל מי שמתלבט להכין שווה שווה !!
תודה על האתר המיוחד שלך לא יכולה בלעדיו 🙂
תודה ליאת ❤️
הי, אשמח לדעת כמה נתחי סטייק פחות או יותר זה קילו. תודה!
סטייק פרגית אחד הוא בערך 120-150 גרם, תלוי בגודל שלו.
אימלהההה פשוט מושלם!!!!
הי בא לי עוד דברים ליד, אז הוספתי תפוא חתוך ל”סירות”, בצל פרוס לחצאי עיגולים ופטריות שמפניון.. מושלם!
לא הספקתי לצלם לך וחוסל..
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה ענאל
גם אני הוספתי אבל שמתי את הירקות כחצי שעה לפני הפרגיות . חתכתי את הפרגיות לחתיכות קטנות כ 4 ס”מ ואז זמן האפייה הראשון מתקצר לכ 12-15 דקות. אפרת – המתכון מעולה!
מעולה 🙂
תודה
האם אפשר להכין עם פילה עוף במקום עם פרגיות?
בתודה מראש
אם זה פילה עוף כדאי להכין את המתכון הזה – חזה עוף בתנור (אפשר לוותר על הבטטה אם לא אוהבים).
שלום אפרת.
האם ניתן להמיר את הפרגיות בשוקיים של עוף?
היי מיכל,
יש מתכון לשוקיים בתנור.
אפשר לוותר על הבטטה אם את לא מעוניינת.
שלום אפרת יקרה, על איזו תכנית התנור צריך להיות? האם טורבו או חום עליון ותחתון? תודה רבה! אין על האתר שלך, באמת
חום עליון וחום תחתון.
יום נפלא 🌺
הי אפרת , האם אפשר להכין ולהקפיא?? ואם כן, לכמה זמן זה עוד יהיה טוב?? רק שבוע ,או אפילו יותר?
היי אורה,
אפשר להקפיא עד שבוע.
אפשר גם יותר אבל הטעם יתחיל להפגע.
שלום, את ממליצה להכין את הפרגית עם העור או ללא?
תודה רבה😍
בגלל שמכסים את זה אז בלי העור.
הי אפרת,
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
תודה וחג שמח
אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌺
היי.
אפשר להכין עם תפוחי אדמה?
אם כן, האם זמן האפיה משתנה?
היי עומרי,
כדאי לחתוך לקוביות קטנות ולרכך לפני את תפוח האדמה במיקרוגל או בבישול במים ורק אז לתבל באותו תיבול ולהוסיף לתבנית עם הפרגיות.
מושלם הכנתי היום ויצא אליפות הכפלתי את הכמויות של הרטבים ובמקום פיטרוזליה/כוסברה שמתי קורנית .
הילדות התאהבו במנה
שכחתי להוסיף שהוספתי תפוחי אדמה קטנים שחתוכים לסירות שמקפיץ את המנה
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
מדהים! פשוט הנערים טרפו את זה. הוספתי גם טריאקי. זה צבע את הפרגיות לחום. מתכון מעולה וקל. תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
מתכון בסיסי בלי מתיקות מוזרה:
שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כף גריל עוף
כף שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס
קצת כמון
שליש כוס מים, ולתנור ל 40 דקות.
תודה על השיתוף 🙂
בוקר טוב
א. המתכונים מעולים אחד יותר מהשני , אני מנסה אותם כמעט מדי יום ביומו כל פעם מתכון אחר, פשוט תבורכי .
ב. במתכונים של הפרגיות נראה לי שאחרי 10/12 דקות מקסימום הפרגיות כבר מוכנות. יותר מזה הם יוצאות יבשות מדי.
היי ציפי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🌺
את מתכוונת לטיגון במחבת או לאפיה בתנור? כי בתנור צריך לתת להן יותר זמן ומומלץ לכסות אותן בחצי שעה הראשונה כדי שלא יתייבשו.
עשיתי לשבת ,יצא מעולה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון מעולה!!! פשוט וטעים מאוד!
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מישל
היי אפרת גמר חתימה טובה!
תודה על מתכונים נפלאים!
אם אין לי סילאן במה אפשר להחליף?
בתודה מראש
הסילאן מוסיף גם צבע אבל אם אין לך אפשר לשים סירופ מייפל או דבש.
גמר חתימה טובה 🌺
הכנתי כבר פעמיים, ויצא מעולה! כולם לקקו את האצבעות. עכשיו מכינה שוב לראש השנה. אז תודה על המתכון, ושנה טובה!
שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה 💝
הי אפרת,
תודה על המתכון! אני מתכננת להגיש אותו בערב ראש השנה (עוד 4 ימים) אבל מאחר שאני מארחת המון אנשים, התחלתי להכין את הארוחה כבר היום… השריתי את הפרגיות ברוטב שכתבת, במטרה שיספגו טעמים במקרר עד מחר, אבל אז חשבתי שאולי לא כדאי להכניס אותן לתנור כבר מחר, אלא לתת להן לשכב במרינדה עוד יום. מה דעתך? והאם אפשר להקפיא אותן אחרי שהן מוכנות?
תודה רבה!!!
מיכל
היי מיכל,
היה עדיף שתכיני יום שישי ותשמרי במקרר עד ערב חג.
אפשרות אחרת היא להכין כבר היום ולהקפיא (אפשר לתת לפרגיות לשכב עוד יום במרינדה אבל חשוב לשים לב לתוקף שלהן).
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
רוצה להכין לר”ה. יש כמה שאלות דחופות:
-אפשר לוותר על רוטב סויה? (לא מכניסה לבית) אפשר לשים רוטב אחר או שאולי יש לך מתכון ביתי לרוטב סויה?
-כנ”ל לגבי רוטב צ’ילי מתוק.
-צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את הסטייקים?
אשמח אם אקבל תשובה במהירות.
תודה רבה.
תכיני בלי רוטב סויה וצ’ילי מתוק ושימי כף נוספת של סילאן.
כדאי לשמן את התבנית אלא אם כן את משתמשת בנייר אפיה.
אם אני מכינה פרגיות עם עצם, משנה משהו במתכון? משך אפייה?
כדאי לאפות 40-45 דקות (במקום 30 דקות).
אם הכוונה לירכיים אז כדאי לאפות כשעה לפחות.
אשמח אם תוכלו להוסיף הסבר/סרטון איך לטפל ולנקות פרגית לא מצליחה לגעת בזה וזה חבל לי…
אעלה בהמשך
צלייה, לשנות את מצב התנור ממצב “קו למעלה, קו למטה” למצב צלייה?
לא חייב. אפשר לאפות גם על חום עליון וחום תחתון.
אז ככה: היה לי קילו וקצת של סטייקים פרגיות, בגדול בצורה כזו כדי להכין בגושים גדולים על מנגל (כמו סטייק), ולא כלכך ידעתי איך עוד אפשר להכין את זה בבית חוץ מעל מחבט ככה עם שמן ותבלינים.
הבעיה שלי תמיד היה שפרגיות רצוי במחבט להכין על גז די גבוהה כדי לתפוס צבע וקירמול כדי שיהיה לפרגיות מבחוץ טעם מעושן קצת כמו על האש, במיוחד על מחבט גריל, והבעיה העיקרית שלי היה שהפרגיות אצלי תמיד נמכרים בגדלים של סטייק והם די עבים, לכן על מחבט, עד שצריך כבר להוציא את הפרגית מהמחבט, מבפנים הוא עדיין קצת לא בשל, למרות שאני מטגן כל צד 2~3 דקות, אז התנור זה פיטרון למלא דברים: בישול מלא מבפנים, לא נשרף, לא משפריץ שמן חם, ואני לא צריך כל שנייה להיות ליד התבשיל כמו במחבט, אז אני פשוט מכניס לתנור, שם טיימר בפלאפון והולך לחצי שעה, כאילו פועל לפי המתכון המאורגן, וגם בנוסף כי זה מוכן בתנור אז אני גם יכול לצפות אותו ברטבים במקום רק תבלינים יבשים, אז מאחר ולא היה לי סילאן, שמתי נגיעה של טבאסקו קלאסי ו-2 כפות רוטב ברביקיו מעושן וחריף של Heinz.
אני יכול לאמר רק מהמרכיבים שזה הולך להיות מ-ט-ו-ר-ף
תודה על המתכון, מעכשיו אני לומד את כל המתכונים שלי מפה! 🙂
תודה אלי 🙂
נראה מושלם!!
האם אפשר לא להסיר את נייר הכסף?
או שאולי יש משהו שאפשר לעשות במקום?
אפשר לא להסיר אבל הסרת הנייר היא בשביל שהפרגיות יקבלו צבע.
היי אפרת,
מה יכול להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌷
טיריאקי.
בוקר טוב. אני מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה מאכלים.
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה, או עדיף להכין סמוך להגשה
היי לאה,
אפשר להכין יום לפני אבל הכי טעים זה להכין ביום ההגשה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, יש לי שיפודי פרגית
האם ניתן להוציא את הפרגית מהשיפוד ולעשות לפי המתכון הזה? תודה
כן אפשר.
עוד מתוכן מעולה ביותר לפרגיות!
לא נשאר משהו.
(בנוגע לשאר המתכונים, אגיב לכל אחד במקומו ואל תטרחי להגיב שוב ושוב.)
שבוע טוב!
תודה ❤️
פורים שמח!
מתחילה להכין ורואה שנשאר לי כפית סילאן, מה עושים?
בכל מקרה חשבתי להוריד מהכמות של התיבול, אבל עד כמה?
גם רוטב צ’ילי אין לי, אבל ראיתי בתשובות שאפשר לוותר.
קצת דחוף!
תודה לך אפרת!
תשלימי עם דבש או מייפל.
תוותרי על הצ’ילי.
אפשר בלי סויה?
כן. כדאי לשים כף נוספת סילאן.
שלום אפרת.
מה ההבדל בפרגיות בין אני מטגנת קודן ואחכ שמה בתנור או אם אני מוותרת על הטיגון ? זה מאוד משמעותי בעסיסיות שלהם ? פשוט אין ל יכח לטגן כל פעם (בלי קשר למתכון הנוכחי).
תודה רבה.
את לא חייבת לטגן לפני כדי שהפרגיות יהיו עסיסיות. הטיגון רק נותן להן השחמה מבחוץ.
מקסים. אז להשחים אפשר גם בתנור…
תודה רבה על המתכון. זו לי פעם ראשונה להכין פרגיות ויצא טעים, אם כי נראה לי שהיה צריך פחות זמן בתנור כי הפרגיות יצאו מאוד כהות. ייתכן שהצ’לי המתוק התקרמל מדיי.
אשמח אם יש לך פיתרון.
בכל אופן המון תודה.
היי יעל,
אפית בתוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון.
אם כן, אפשר לקצר את משך האפיה לאחר שמסירים את נייר הכסף.
היי אפרת
זה הפרגיות שיש לי.
איפה לחתוך בדיוק? אני בעיקרון מעדיפה להשאיר אותן שלמות. אין מצב כזה?
תודה רבה.
אפשר. אין בעיה.
שבת שלום 🙂
היי,
אין לי תנור, אני עבודת רק עם טוסטר אובן. האם זה אפשרי?
כן.
היי אפרת אפשר להוסיף בטטה ואם כן אפשר איך לאפות את זה?
היי שלומית,
אפשר להוסיף בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ). מומלץ לרכך קצת את הבטטה קודם כ-3 דקות במיקרוגל או ע”י בישול במים רותחים.
שבוע נפלא 🌷
אפשר להכין יום חמישי ולשמור במקרר עד שבת?
כן.
היי אפרת היקרה,הכנתי היום עם חזה עוף ויצא פשוט מושלם!!!!תודה רבה על אין ספור מתכונים פשוטים וכה מוצלחים❤️
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה 🙂
אפשר גם מחזה עוף?
אפשר. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
אני מפרקת פרגיות לבד
מה הכוונה סטייק פרגית, כיצד לחתוך?
היי מרים,
תחתכי לחתיכות בגודל כ-5 ס”מ.
היי ישירה,האם אפשר את המתכון הנ״ל עם חזה עוף במקום פרגיות?
אפשר. הטמפ’ ומשך האפיה משתנים. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
היי..
אשמח לדעת אם ניתן לסגור בשקית קוקי ולא נייר כסף???
ואם ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן למתכון לבישול?
כן. כדאי שתפוח האדמה יהיה מבושל, לפחות באופן חלקי כדי שיספיק להתרכך.
טעים ממש!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
שלום כל דרכיי התיבול טובות וכן אפשר גם בתהור וגם במחבת לפקוח עין שלא יתיבש וכמובן לא
אוכלים בשר עוף שאינו עשוי היטט
רעיון חדש לי משחרר את עצמות השוק והירך לכוון האמצא משאיר מחוברות בצד אחד באמצע
לפעמים גם משחרר את עצם הישבן הנמצאת בקצה הירך יש אחיזה כשאוכלים וגם יפה….ולפעמים משאיר את העור
לפנינו ירך מפורק חלקית בתאבון
תודה הנסי 🙂
הי אפרת,
קודם כל תודה מיוחדת על הכל, כמעט כל המתכונים שלי הם מהאתר שלך ואף פעם לא מאכזבים!!
לגבי הפרגיות- האם אפשר גם בבישול או שזה יוצא פחות מוצלח?
אם כן, החומרים לא מתשנים?
תודה
היי ברכה 🙂
אפשר לטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהפרגיות מוכנות. אין שינוי בחומרים. אפשר לטגן לפני בצל אם את אוהבת.
הי אפרת,
מה לגבי כוסברה ופטרוזיליה טריות?האם גם ניתן להשתמש?וכמה לשים?
אפשר להוסיף כף מלאה עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים.
היי אפרת חיב בתנור נייר כסף.לא מומלץ בחום בכלל
צריך לכסות כדי שזה יישאר עסיסי. שימי נייר אפיה ומעל זה תהדקי בנייר כסף.
היי, אפשר לוותר על הצילי?
כן.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים
כמה שאלות
1. כמה מנות זה יוצא?
2. לגבי הסטייק פרגיות – אם המילה סטייק לא כתובה על האריזה אבל זה נראה כמו סטייק זה בסדר? למה הכוונה סטייק?
3. שום כתוש קנוי מהמקרר זה בסדר או שעדיף לכתוש לבד?
4. אם אני משלבת כוסברה עם פטרוזיליה אז לששים כפית מכל תבלין או חצי כפית?
5. כשחותכים את הפרגיות לחצי – איך לחתוך? פשוט לאורך/לרוחב ככה שיתקבלו שני חלקים בעובי מקורי אבל יותר קטנים או לחתוך לעובי ככה שישרו באותו גודל רק חצי מהעובי
6. איך יודעים שהפרגיות מוכנות?
תודה רבה רבה לך
היי,
1. כ-4 מנות.
2. כן.
3. כן
4. חצי כפית מכל דבר
5. לחתוך לשני חלקים בעובי המקורי.
6. חותכים פרגית אחת באמצע. אם הבשר לבן – זה מוכן.
היי אפרת האם הפרגיות צריכות להיות עם העור. כדי שלא יתייבשו?
לא חייב.
מתאים גם לחזה עוף?
תודה!
התיבול מתאים גם לחזה עוף.
אם זה חזה עוף יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
היי אפרת! זה נראה מתכון מעולה ואני מעוניינת להכין אותו לשבת. האם יש אפשרות להכין את זה במחבת פסים גדול (יש לו גם מכסה) במקום לאפות? ואם אין לי כוסברה מיובשת, אפשר להשתמש בקוביה קפואה?? תודה רבה ויום נפלא 🙂
כן, אפשר להכין במחבת פסים ולטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות עד שהפרגיות מוכנות.
אפשר להשתמש בקובית כוסברה קפואה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, סוף סוף הכנתי ויצא טעים מאוד! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.