זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
מצרכים:
1 קילו סטייק פרגיות
רוטב לפרגיות:
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית או קנולה
3 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ’ילי מתוק
כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-חותכים כל סטייק פרגית ל-2 חצאים.
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים לקערה את הפרגיות החצויות ומערבבים היטב.
-מעבירים לתבנית בינונית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מסירים את נייר הכסף, מכוונים ל 230 מעלות וצולים את הפרגיות במשך 10-15 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
עוד מתכון מהמם שלך אפרת! תמיד את מצילה אותי כשאני לא יודעת מה להכין עם המצרכים שקניתי, או מחפשת משהו חדש / אחר..יצא מדהים! תודה על אתר כל כך מוצלח עם מתכונים מהממים אחד אחד
נראה מעולה! תודה על השיתוף ושבת שלום🌷
היי אפרת,
הפרגיות האלה הם להיט אצלנו בבית וגם בכל המשפחה המורחבת!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום רוטב סויה, כי אני רוצה להכין את זה בפסח ואנחנו לא אוכלים סויה בפסח כי זה קטניות.
תודה רבה, סנדרה.
היי סנדרה,
את יכולה לערבב כף סילאן עם 2 כפות מים במקום הסויה.
תודה על התשובה המהירה! זה בנוסף לסילאן במתכון?
כן:)
אפשר להוסיף ירקות/תפוא?
היי,
אפשר להוסיף ירקות כמו תפו”א, אבל כדאי לבשל אותם לפני כן במים שיתרכך ואז להכניס לתבנית עם הפרגיות ולתבל:)
תודה!
קישוא/פילפל/ שעועית ירוקה גם מתאים?
כן:)
נראה לי שלא יצא מספיק רוטב בכל מקרה תודה רבה על המתכונים!
היי ענת, אז באמת כול אחד יכול להוסיף לפי טעמו.
למה אין מלח במתכון?
כי יש סויה 🙂
הסויה מלוח
לדעתי, רוטב סויה מספיק מלוח, ולרובינו אין צורך להוסיף.
תודה על המתכון! ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על פלטה? זה עדיין יצא מוצלח?
בטח נירית 🙂
היי,
אם עושים חצי מהכמות זה משנה את הזמן הנדרש בתנור?
לא, אין שינוי.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי?
אפשר לוותר.
האם חימום הפרגית בשבת מיבש אותה? האם זה יוצא אותו דבר כמו טרי?
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל פרגית זה חלק עסיסי כך שגם לאחר חימום זה טעים.
מה אפשר במקום הרוטב סויה?
אפשר לשים כף נוספת של סילאן במקום הסויה.
תודה!🤗
מושלם!
ואו נראה מעולה!
אפשר בלי כוסברה ופטרוזיליה? יש לי רק אורגנו בזיליקום או טימין אם זה עוזר.
תודה
אפשר לשים שליש כפית טימין.
שלום רב
רציתי לומר שיצא מאוד מוצלח וטעים..
צמודה למתכונים שלך,כל הזמן..
עם כל הלחץ לקראת שבת,הייתי חייבת לתת תגובה,שזה מן הראוי לפרגן.
תודה רבה💝
תודה רבה יקרה ❤️
שבת שלום
היי
תוכלי להגיד לי מה התיבול עבור חצי קג סטייק פרגית?
תודה 🙂
תיבול עבור 500 גרם פרגיות:
1 שן שום כתושה
כף שמן זית או קנולה
כף וחצי סילאן
כף וחצי רוטב סויה
חצי כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)
קמצוץ פלפל שחור
היי אני חייבת להגיד חד משמעית שזה המתכון הכי טעים פרגיות שאכלתי. כבר הפעם המללייון שאני מכינה.
ובנוסף כל המתכונים של הפרגיות שיש לך באתר עשיתי כמעט את כולם כולם ממעולים וטעימים ממש ! בכלום מאמץ כלום תבלינים ואוו.
כל מי שמתלבט להכין שווה שווה !!
תודה על האתר המיוחד שלך לא יכולה בלעדיו 🙂
תודה ליאת ❤️
הי, אשמח לדעת כמה נתחי סטייק פחות או יותר זה קילו. תודה!
סטייק פרגית אחד הוא בערך 120-150 גרם, תלוי בגודל שלו.
אימלהההה פשוט מושלם!!!!
הי בא לי עוד דברים ליד, אז הוספתי תפוא חתוך ל”סירות”, בצל פרוס לחצאי עיגולים ופטריות שמפניון.. מושלם!
לא הספקתי לצלם לך וחוסל..
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה ענאל
גם אני הוספתי אבל שמתי את הירקות כחצי שעה לפני הפרגיות . חתכתי את הפרגיות לחתיכות קטנות כ 4 ס”מ ואז זמן האפייה הראשון מתקצר לכ 12-15 דקות. אפרת – המתכון מעולה!
מעולה 🙂
תודה
האם אפשר להכין עם פילה עוף במקום עם פרגיות?
בתודה מראש
אם זה פילה עוף כדאי להכין את המתכון הזה – חזה עוף בתנור (אפשר לוותר על הבטטה אם לא אוהבים).
שלום אפרת.
האם ניתן להמיר את הפרגיות בשוקיים של עוף?
היי מיכל,
יש מתכון לשוקיים בתנור.
אפשר לוותר על הבטטה אם את לא מעוניינת.
שלום אפרת יקרה, על איזו תכנית התנור צריך להיות? האם טורבו או חום עליון ותחתון? תודה רבה! אין על האתר שלך, באמת
חום עליון וחום תחתון.
יום נפלא 🌺
הי אפרת , האם אפשר להכין ולהקפיא?? ואם כן, לכמה זמן זה עוד יהיה טוב?? רק שבוע ,או אפילו יותר?
היי אורה,
אפשר להקפיא עד שבוע.
אפשר גם יותר אבל הטעם יתחיל להפגע.
שלום, את ממליצה להכין את הפרגית עם העור או ללא?
תודה רבה😍
בגלל שמכסים את זה אז בלי העור.
הי אפרת,
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
תודה וחג שמח
אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌺
היי.
אפשר להכין עם תפוחי אדמה?
אם כן, האם זמן האפיה משתנה?
היי עומרי,
כדאי לחתוך לקוביות קטנות ולרכך לפני את תפוח האדמה במיקרוגל או בבישול במים ורק אז לתבל באותו תיבול ולהוסיף לתבנית עם הפרגיות.
מושלם הכנתי היום ויצא אליפות הכפלתי את הכמויות של הרטבים ובמקום פיטרוזליה/כוסברה שמתי קורנית .
הילדות התאהבו במנה
שכחתי להוסיף שהוספתי תפוחי אדמה קטנים שחתוכים לסירות שמקפיץ את המנה
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
מדהים! פשוט הנערים טרפו את זה. הוספתי גם טריאקי. זה צבע את הפרגיות לחום. מתכון מעולה וקל. תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
מתכון בסיסי בלי מתיקות מוזרה:
שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כף גריל עוף
כף שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס
קצת כמון
שליש כוס מים, ולתנור ל 40 דקות.
תודה על השיתוף 🙂
בוקר טוב
א. המתכונים מעולים אחד יותר מהשני , אני מנסה אותם כמעט מדי יום ביומו כל פעם מתכון אחר, פשוט תבורכי .
ב. במתכונים של הפרגיות נראה לי שאחרי 10/12 דקות מקסימום הפרגיות כבר מוכנות. יותר מזה הם יוצאות יבשות מדי.
היי ציפי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🌺
את מתכוונת לטיגון במחבת או לאפיה בתנור? כי בתנור צריך לתת להן יותר זמן ומומלץ לכסות אותן בחצי שעה הראשונה כדי שלא יתייבשו.
עשיתי לשבת ,יצא מעולה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון מעולה!!! פשוט וטעים מאוד!
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מישל
היי אפרת גמר חתימה טובה!
תודה על מתכונים נפלאים!
אם אין לי סילאן במה אפשר להחליף?
בתודה מראש
הסילאן מוסיף גם צבע אבל אם אין לך אפשר לשים סירופ מייפל או דבש.
גמר חתימה טובה 🌺
הכנתי כבר פעמיים, ויצא מעולה! כולם לקקו את האצבעות. עכשיו מכינה שוב לראש השנה. אז תודה על המתכון, ושנה טובה!
שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה 💝
הי אפרת,
תודה על המתכון! אני מתכננת להגיש אותו בערב ראש השנה (עוד 4 ימים) אבל מאחר שאני מארחת המון אנשים, התחלתי להכין את הארוחה כבר היום… השריתי את הפרגיות ברוטב שכתבת, במטרה שיספגו טעמים במקרר עד מחר, אבל אז חשבתי שאולי לא כדאי להכניס אותן לתנור כבר מחר, אלא לתת להן לשכב במרינדה עוד יום. מה דעתך? והאם אפשר להקפיא אותן אחרי שהן מוכנות?
תודה רבה!!!
מיכל
היי מיכל,
היה עדיף שתכיני יום שישי ותשמרי במקרר עד ערב חג.
אפשרות אחרת היא להכין כבר היום ולהקפיא (אפשר לתת לפרגיות לשכב עוד יום במרינדה אבל חשוב לשים לב לתוקף שלהן).
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
רוצה להכין לר”ה. יש כמה שאלות דחופות:
-אפשר לוותר על רוטב סויה? (לא מכניסה לבית) אפשר לשים רוטב אחר או שאולי יש לך מתכון ביתי לרוטב סויה?
-כנ”ל לגבי רוטב צ’ילי מתוק.
-צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את הסטייקים?
אשמח אם אקבל תשובה במהירות.
תודה רבה.
תכיני בלי רוטב סויה וצ’ילי מתוק ושימי כף נוספת של סילאן.
כדאי לשמן את התבנית אלא אם כן את משתמשת בנייר אפיה.
אם אני מכינה פרגיות עם עצם, משנה משהו במתכון? משך אפייה?
כדאי לאפות 40-45 דקות (במקום 30 דקות).
אם הכוונה לירכיים אז כדאי לאפות כשעה לפחות.
אשמח אם תוכלו להוסיף הסבר/סרטון איך לטפל ולנקות פרגית לא מצליחה לגעת בזה וזה חבל לי…
אעלה בהמשך
צלייה, לשנות את מצב התנור ממצב “קו למעלה, קו למטה” למצב צלייה?
לא חייב. אפשר לאפות גם על חום עליון וחום תחתון.
אז ככה: היה לי קילו וקצת של סטייקים פרגיות, בגדול בצורה כזו כדי להכין בגושים גדולים על מנגל (כמו סטייק), ולא כלכך ידעתי איך עוד אפשר להכין את זה בבית חוץ מעל מחבט ככה עם שמן ותבלינים.
הבעיה שלי תמיד היה שפרגיות רצוי במחבט להכין על גז די גבוהה כדי לתפוס צבע וקירמול כדי שיהיה לפרגיות מבחוץ טעם מעושן קצת כמו על האש, במיוחד על מחבט גריל, והבעיה העיקרית שלי היה שהפרגיות אצלי תמיד נמכרים בגדלים של סטייק והם די עבים, לכן על מחבט, עד שצריך כבר להוציא את הפרגית מהמחבט, מבפנים הוא עדיין קצת לא בשל, למרות שאני מטגן כל צד 2~3 דקות, אז התנור זה פיטרון למלא דברים: בישול מלא מבפנים, לא נשרף, לא משפריץ שמן חם, ואני לא צריך כל שנייה להיות ליד התבשיל כמו במחבט, אז אני פשוט מכניס לתנור, שם טיימר בפלאפון והולך לחצי שעה, כאילו פועל לפי המתכון המאורגן, וגם בנוסף כי זה מוכן בתנור אז אני גם יכול לצפות אותו ברטבים במקום רק תבלינים יבשים, אז מאחר ולא היה לי סילאן, שמתי נגיעה של טבאסקו קלאסי ו-2 כפות רוטב ברביקיו מעושן וחריף של Heinz.
אני יכול לאמר רק מהמרכיבים שזה הולך להיות מ-ט-ו-ר-ף
תודה על המתכון, מעכשיו אני לומד את כל המתכונים שלי מפה! 🙂
תודה אלי 🙂
נראה מושלם!!
האם אפשר לא להסיר את נייר הכסף?
או שאולי יש משהו שאפשר לעשות במקום?
אפשר לא להסיר אבל הסרת הנייר היא בשביל שהפרגיות יקבלו צבע.
היי אפרת,
מה יכול להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌷
טיריאקי.
בוקר טוב. אני מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה מאכלים.
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה, או עדיף להכין סמוך להגשה
היי לאה,
אפשר להכין יום לפני אבל הכי טעים זה להכין ביום ההגשה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, יש לי שיפודי פרגית
האם ניתן להוציא את הפרגית מהשיפוד ולעשות לפי המתכון הזה? תודה
כן אפשר.
עוד מתוכן מעולה ביותר לפרגיות!
לא נשאר משהו.
(בנוגע לשאר המתכונים, אגיב לכל אחד במקומו ואל תטרחי להגיב שוב ושוב.)
שבוע טוב!
תודה ❤️
פורים שמח!
מתחילה להכין ורואה שנשאר לי כפית סילאן, מה עושים?
בכל מקרה חשבתי להוריד מהכמות של התיבול, אבל עד כמה?
גם רוטב צ’ילי אין לי, אבל ראיתי בתשובות שאפשר לוותר.
קצת דחוף!
תודה לך אפרת!
תשלימי עם דבש או מייפל.
תוותרי על הצ’ילי.
אפשר בלי סויה?
כן. כדאי לשים כף נוספת סילאן.
שלום אפרת.
מה ההבדל בפרגיות בין אני מטגנת קודן ואחכ שמה בתנור או אם אני מוותרת על הטיגון ? זה מאוד משמעותי בעסיסיות שלהם ? פשוט אין ל יכח לטגן כל פעם (בלי קשר למתכון הנוכחי).
תודה רבה.
את לא חייבת לטגן לפני כדי שהפרגיות יהיו עסיסיות. הטיגון רק נותן להן השחמה מבחוץ.
מקסים. אז להשחים אפשר גם בתנור…
תודה רבה על המתכון. זו לי פעם ראשונה להכין פרגיות ויצא טעים, אם כי נראה לי שהיה צריך פחות זמן בתנור כי הפרגיות יצאו מאוד כהות. ייתכן שהצ’לי המתוק התקרמל מדיי.
אשמח אם יש לך פיתרון.
בכל אופן המון תודה.
היי יעל,
אפית בתוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון.
אם כן, אפשר לקצר את משך האפיה לאחר שמסירים את נייר הכסף.
היי אפרת
זה הפרגיות שיש לי.
איפה לחתוך בדיוק? אני בעיקרון מעדיפה להשאיר אותן שלמות. אין מצב כזה?
תודה רבה.
אפשר. אין בעיה.
שבת שלום 🙂
היי,
אין לי תנור, אני עבודת רק עם טוסטר אובן. האם זה אפשרי?
כן.
היי אפרת אפשר להוסיף בטטה ואם כן אפשר איך לאפות את זה?
היי שלומית,
אפשר להוסיף בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ). מומלץ לרכך קצת את הבטטה קודם כ-3 דקות במיקרוגל או ע”י בישול במים רותחים.
שבוע נפלא 🌷
אפשר להכין יום חמישי ולשמור במקרר עד שבת?
כן.
היי אפרת היקרה,הכנתי היום עם חזה עוף ויצא פשוט מושלם!!!!תודה רבה על אין ספור מתכונים פשוטים וכה מוצלחים❤️
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה 🙂
אפשר גם מחזה עוף?
אפשר. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
אני מפרקת פרגיות לבד
מה הכוונה סטייק פרגית, כיצד לחתוך?
היי מרים,
תחתכי לחתיכות בגודל כ-5 ס”מ.
היי ישירה,האם אפשר את המתכון הנ״ל עם חזה עוף במקום פרגיות?
אפשר. הטמפ’ ומשך האפיה משתנים. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
היי..
אשמח לדעת אם ניתן לסגור בשקית קוקי ולא נייר כסף???
ואם ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן למתכון לבישול?
כן. כדאי שתפוח האדמה יהיה מבושל, לפחות באופן חלקי כדי שיספיק להתרכך.
טעים ממש!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
שלום כל דרכיי התיבול טובות וכן אפשר גם בתהור וגם במחבת לפקוח עין שלא יתיבש וכמובן לא
אוכלים בשר עוף שאינו עשוי היטט
רעיון חדש לי משחרר את עצמות השוק והירך לכוון האמצא משאיר מחוברות בצד אחד באמצע
לפעמים גם משחרר את עצם הישבן הנמצאת בקצה הירך יש אחיזה כשאוכלים וגם יפה….ולפעמים משאיר את העור
לפנינו ירך מפורק חלקית בתאבון
תודה הנסי 🙂
הי אפרת,
קודם כל תודה מיוחדת על הכל, כמעט כל המתכונים שלי הם מהאתר שלך ואף פעם לא מאכזבים!!
לגבי הפרגיות- האם אפשר גם בבישול או שזה יוצא פחות מוצלח?
אם כן, החומרים לא מתשנים?
תודה
היי ברכה 🙂
אפשר לטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהפרגיות מוכנות. אין שינוי בחומרים. אפשר לטגן לפני בצל אם את אוהבת.
הי אפרת,
מה לגבי כוסברה ופטרוזיליה טריות?האם גם ניתן להשתמש?וכמה לשים?
אפשר להוסיף כף מלאה עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים.
היי אפרת חיב בתנור נייר כסף.לא מומלץ בחום בכלל
צריך לכסות כדי שזה יישאר עסיסי. שימי נייר אפיה ומעל זה תהדקי בנייר כסף.
היי, אפשר לוותר על הצילי?
כן.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים
כמה שאלות
1. כמה מנות זה יוצא?
2. לגבי הסטייק פרגיות – אם המילה סטייק לא כתובה על האריזה אבל זה נראה כמו סטייק זה בסדר? למה הכוונה סטייק?
3. שום כתוש קנוי מהמקרר זה בסדר או שעדיף לכתוש לבד?
4. אם אני משלבת כוסברה עם פטרוזיליה אז לששים כפית מכל תבלין או חצי כפית?
5. כשחותכים את הפרגיות לחצי – איך לחתוך? פשוט לאורך/לרוחב ככה שיתקבלו שני חלקים בעובי מקורי אבל יותר קטנים או לחתוך לעובי ככה שישרו באותו גודל רק חצי מהעובי
6. איך יודעים שהפרגיות מוכנות?
תודה רבה רבה לך
היי,
1. כ-4 מנות.
2. כן.
3. כן
4. חצי כפית מכל דבר
5. לחתוך לשני חלקים בעובי המקורי.
6. חותכים פרגית אחת באמצע. אם הבשר לבן – זה מוכן.
היי אפרת האם הפרגיות צריכות להיות עם העור. כדי שלא יתייבשו?
לא חייב.
מתאים גם לחזה עוף?
תודה!
התיבול מתאים גם לחזה עוף.
אם זה חזה עוף יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.
היי אפרת! זה נראה מתכון מעולה ואני מעוניינת להכין אותו לשבת. האם יש אפשרות להכין את זה במחבת פסים גדול (יש לו גם מכסה) במקום לאפות? ואם אין לי כוסברה מיובשת, אפשר להשתמש בקוביה קפואה?? תודה רבה ויום נפלא 🙂
כן, אפשר להכין במחבת פסים ולטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות עד שהפרגיות מוכנות.
אפשר להשתמש בקובית כוסברה קפואה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, סוף סוף הכנתי ויצא טעים מאוד! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.