שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

רכיבים

1 קילו סטייק פרגיות

רוטב לפרגיות:

2 שיני שום כתושות

כף שמן זית או קנולה

3 כפות סילאן

3 כפות רוטב סויה

כף רוטב צ’ילי מתוק

כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)

קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-חותכים כל סטייק פרגית ל-2 חצאים.

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים לקערה את הפרגיות החצויות ומערבבים היטב.

-מעבירים לתבנית בינונית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים את נייר הכסף, מכוונים ל 230 מעלות וצולים את הפרגיות במשך 10-15 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ראו גם
עוגת תפוזים ושוקולדעוגת תפוזים ושוקולד
אורז עם תירס ואפונה אורז עם תירס ואפונה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רעות (20:03 8.10.2024)

הורדתי רק את הסויה ויצא טעיםםם!!!המשפחה חיסלה
מתכון מעולה😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 8.10.2024)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
חנה (11:27 30.09.2024)

היי אפרת,
האם המתכון מתאים אם יש לי 1.240 קג פרגיות?
יש לי בבית רק רוטב ברביקיו,האם צריך שינוי למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:49 1.10.2024)

אז תתבלי ברוטב ברביקיו (כשליש כוס), 2 שיני שום כתושות וקצת מלח.

avatar
מירית (01:23 3.06.2024)

היי אפרת, אני מכינה את הפרגיות האלו לבן שלי והוא ממש אוהב, מבקש כל כמה ימים להכין אותם ומה שחשוב שהמתכון ממש קל להכנה ויוצא מאוד טעים ועסיסי.ממליצה בחום לכולם
אני מאוד מודה לך

פרגיות בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 3.06.2024)

אני שמחה לשמוע:)
נראה מעולה!

avatar
ברכה (09:30 9.05.2024)

נראה טעים!!!
אפשר להוסיף בצל או תפוחי אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 9.05.2024)

כן בטח:)
אם את מוסיפה תפוחי אדמה מומלץ לרכך אותם קצת לפני (או להכניס אותם לתנור קודם ואח”כ להוסיף את הפרגיות).

avatar
מירית (21:41 18.03.2024)

היי, יש לי שאלה: חסר לי רוטב צ’ילי מתוק, האם אפשר לוותר או אפשר להוסיף במקום פפריקה מתוקה ואם כן כמה? יש לי תבלין פטרוזיליה מיובשת עם שום- זה מתאים או לא?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 18.03.2024)

את יכולה לשים במקום שליש כפית פפריקה.
ואין בעיה לגבי תבלין פטרוזיליה עם שום. דווקא יכול להתאים.

avatar
אסתר (18:48 29.01.2024)

שלום אפרת
הוספתי מעט שומשום
והחלתי את הסילאן בדבש
זה בתנור ונראה מושלם

שאלה כללית
מה ההבדל הגדול בין חזה עוף לפרגית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 29.01.2024)

היי אסתר,
חזה עוף זה חלק רזה ולכן יותר יבש ופרגיות יותר שומנית ולכן עסיסיות יותר.

avatar
סטמקר רונית (14:37 11.12.2023)

טעים מאוד! אהבנו!
תודה, אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 11.12.2023)

שמחה שנהניתם❤️

avatar
מזל (11:33 12.09.2023)

האם אפשרי להקפיא ? הטריות תישמר או עדיף להכין ולאכול מיד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 12.09.2023)

היי
אין בעיה להקפיא(:

avatar
הדס (22:54 5.06.2023)

הצלחה מסחררת!
שוב תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 6.06.2023)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
מנחם (12:19 26.04.2023)

אחרי ה 30 דקות בתנור, צריך לצלות 10 דקות, אז לא הבנתי מה זה ה 230 מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 26.04.2023)

לאחר 30 דקות אפייה יש להגביר את החום ל230 ולאפות עוד 10 דקות.

avatar
קרן (17:37 3.04.2023)

האם מפעילים על טורבו או רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 3.04.2023)

אפשר על טורבו.

avatar
אטי (17:31 2.02.2023)

ואם אני לא משתמשת בסויה
כמה מלח צריך לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:40 2.02.2023)

כדאי להוסיף לפי הטעם, אפשר להתחיל בכף מחוקה מלח ולהוסיף לפי הצורך.

avatar
איילת (10:47 6.01.2023)

מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 6.01.2023)

שמחה שאהבת(:

avatar
דבורה (20:59 23.10.2022)

היי, אם אני רוצה להוסיף סירות תפ”א איך כדאי להכין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 23.10.2022)

היי,
כדאי לחלוט את תפוחי האדמה במים כמה דקות ואז לחתוך לסירות, להוסיף לתבנית, לתבל ולאפות.

avatar
דבורה (21:27 23.10.2022)

להוסיף תיבול או מה שכתוב במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 23.10.2022)

את יכולה להוסיף מעט מלח, שמן, ועוד קצת פלפל שחור לפי כמות תפוחי האדמה ולפי הטעם האישי(:

avatar
חיה (00:24 21.10.2022)

מתכון מעולה ממש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 21.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:

avatar
ענאל (18:24 13.10.2022)

הי,
יש לי 6 כרעיים שנשארה בהן רק עצם אחת (מכירה את סגנון החיתוך הזה? זה בין פרגיות לכרעיים רגיל), האם זה מתאים למתכון והאם משהו משתנה בזמני האפייה?
אני גם רוצה להוסיף סירות תפו”א בצל פרוס לעיגולים ופטריות. האם להכפיל את כמות התיבול בשביל הירקות? האם להכניס את הירקות לתנור לפני העוף?

אשמח שתכתבי לי איך להכין את זה עם העוף שיש לי ועם תוספת הירוקת.. תודה רבה!!🖤

avatar
ענאל (18:42 13.10.2022)

ועוד משהו..
האם כדאי ליבש את העוף ממים לפני שאני מתבלת אותו?
האם כדאי לתבל היום ולשמור במקרר עד מחר? זה באמת סופג את הטעמים?
שוב תודההה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 13.10.2022)

אפשר לייבש, לא חובה.
אין צורך לשמור במקרר למשך יום, מספיקות שעתיים-שלוש(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 13.10.2022)

היי,
עדיף להכין את הכרעיים הללו במחבת כמו במתכון הזה או לבשל כמו במתכון הזה.
למתכון במחבת פחות מתאים סירות תפו”א, אפשר לבשל אותם בנפרד ולהוסיף אח”כ לעוף.
בהצלחה(:

avatar
ענאל (22:06 13.10.2022)

אז אני יכולה להשתמש בתיבול של המתכון הזה ופשוט לבשל כמו במתכון השני?
אם כן, תוכלי לכתוב לי כמויות, זמן בישול (כי לא כתוב שם) ואת הסדר שלפיו אני צריכה להכניס את הדברים לסיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 13.10.2022)

את יכולה להכין את התיבול של המתכון הזה+ רבע כוס מים, את אותן כמויות.
סדר ההכנה זהה לזה שבמתכון- קודם הבצל, אחר כך הכרעיים, אחר כך כל הירקות שרוצים.
זמן הבישול נשאר כמו שכתוב במתכון- כשעה או עד שהירקות מתרככים.

avatar
ענאל (10:57 14.10.2022)

תודה רבה!!!
אחזור לעדכן איך יצא..

avatar
תמרה (21:55 8.10.2022)

שלום אפרת, אני אף פעם לא השתמשתי בכוסברה/ פטרוזיליה מיובשת, אלא רק בטריות. זה כמו לשים עשבי תיבול טריים או לתבלין הזה יש טעם אחר?
אנחנו לא אוהבים סויה וסילאן, האם רוטב צ’ילי מתוק יספיק ללא סויה וסילאן?
בתודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 8.10.2022)

היי,
לתבלינים מיובשים יש טעם מעט שונה מהטריים, אבל אפשר בהחלט להשתמש בהם(:
ללא סויה וסילאן יצא פחות מוצלח. ממליצה לא לוותר לפחות על סילאן, ולערבב אותו עם כף מים במקום הסויה.

avatar
תמרה (23:08 8.10.2022)

אפשר דבש במקום סילאן או חייבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:17 8.10.2022)

אפשר לשים 2 כפות דבש.

avatar
תמרה (23:19 8.10.2022)

תודה רבה

avatar
רחל (23:00 27.09.2022)

הכנתי בערב חג, מתכון ממש קל ומהיר. יצא ממש ממש טעים!! כולם מאוד אהבו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:22 28.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
שגי (13:25 5.08.2022)

האם בסקר לשים בתבנית בינונית-קטנה שהפרגיות יוצאות בשתי קומות?? או שצריך שיהיו בתבנית יותרגדולה פרוסות אחת-אחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 5.08.2022)

היי,
עדיף שהפרגיות ייאפו בשכבה אחת ולא יותר כדי שהאפייה תהיה טובה ואחידה.

avatar
אבי קורן (17:11 12.07.2022)

מתכון מעולה וקל אפילו לבחור שבקושי מבשל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 12.07.2022)

שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אבי (17:41 15.07.2022)

שכחתי להביא תמונה בבית אחרי 10 דקות כבר לא נשאר כלום מתכון מנצח

פרגיות בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 15.07.2022)

נראה ממש מעולה!

avatar
נדב (19:44 12.05.2022)

אימצתי עיקרון: בכל מתכון שכתוב לכסות תבנית בנייר כסף, אני שם מתחתיו נייר אפייה. אם המזון יבש, כלומר, ללא רוטב, אני מרטיב קצת את נייר האפייה. התוצאה איכותית לאין שיעור.

(ועכשיו אני הולך להכין את המתכון הזה, כי כבר הכנתי אותו פעם אחת. אבל הפעם אשים שכבת פרוסות תפוחי אדמה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 12.05.2022)

תודה על השיתוף(: שמחה שאהבת את המתכון.

avatar
יפעת (21:35 12.01.2022)

היי, תוכלי לרשום בבקשה את הכמויות לרוטב, וזמן אפיה ל 2.5 קג פרגית

avatar
יפעת (21:36 12.01.2022)

והאם אפשר להשתמש בכוסברה טרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 12.01.2022)

כן, אפשר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 12.01.2022)

היי,
לכמות כזו יש להכפיל כמויות פי 2.5.
זמן האפייה עשוי להתארך ב-10 דקות נוספות.
בהצלחה!

avatar
יפעת (22:07 12.01.2022)

תודה על התשובה המהירה🙂

avatar
אדוה (12:16 23.11.2021)

לשים את התנור על טורבו או 2 קווים למטה ולמעלה? או משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 23.11.2021)

היי אדוה,
אפשר במצב טורבו, זה ייתן אפייה מהירה קצת יותר(:

avatar
חלי (19:25 6.10.2021)

איזו תוספת הכי מתאימה לפרגיות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 6.10.2021)

היי חלי,
הנה כמה רעיונות לתוספות(:

avatar
רותם (23:42 26.09.2021)

הי אפרת,
אפשר לוותר על השום או שעדיף להחליף מתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:57 27.09.2021)

היי,
בטח, אפשר לוותר(:

avatar
גלית (15:01 20.09.2021)

היי אפרת,
הפרגיות מפשירות פה על השיש ורני מתלבטת… לפי כל התגובות פה אני כמעט מתפתה להכין… רק שאלה: אני רואה שיש סויה וסילאן (שביחד זה בעצם טריאקי, לא?) – כלומר סגנון סיני. בגדול אני מעדיפה תיבול מזרחי. לפי מה שתיארתי – כדאי לי להכין או לוותר עשות תיבול אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 20.09.2021)

היי גלית,
התיבול כאן לא ממש בסגנון סיני, ומוצלח מאד! אבל אם אתם אוהבים סגנון מזרחי יש מתכונים נוספים:
פרגיות בעשבי תיבול,
פרגיות ברוטב במחבת,
עוף בתנור בתיבול מזרחי– מתכון שתוכלי להכין גם עם פרגיות.

avatar
גלית (06:56 22.09.2021)

ברור לי מהתגובות שזה מתכון ממש מוצלח. רק שאצלנו לא ככ אוהבים את הטעם של סויה-סילאן בעוף. בסוף עשיתי מיקס – שמתי שמ”ז, פפריקה, שום, פלפל שחור גרוס קצת אב’ מרק ומלח והוספתי כף סילאן ויצא מהמם. תודה לך וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 22.09.2021)

מעולה, אני תמיד אומרת שכשמתבלים צריך ללכת לפי הלב😉
חג שמח!

avatar
ימית (23:51 19.09.2021)

ממש ממש טעים ייצא….
לא מצאתי פרגיות בסופר, נראה לך שאפשר גם עם פילה של חזה עוף?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:07 20.09.2021)

היי ימית,
אפשר, רק קחי בחשבון שזה עשוי לצאת טיפה יותר יבש.
חג שמח!

avatar
ימית (18:46 29.09.2021)

ייצא מצויין גם עם פילה עוף רך, עסיסי וטעים!! מאד מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 29.09.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן(:

avatar
אדוה (10:37 18.09.2021)

סוף סוף הכנתי פרגיות שיצאו עסיסיות וטעימות! הכל חוסל! תודה על מתכון כה פשוט וטעים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 18.09.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה אדוה🌺

avatar
דורית (12:34 22.08.2021)

אפשר גם עם חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 22.08.2021)

היי דורית,
כן, אפשר.

avatar
יוכבד (18:04 29.07.2021)

הוראות ברורות, קל ומהר להכנה, יצא טעים מאד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 29.07.2021)

שמחה ממש לשמוע😊

avatar
תהילה (13:36 30.05.2021)

המתכון מעולה- טעים וקל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 30.05.2021)

שמחה מאד שאהבת🌷

avatar
רבקה (22:19 24.04.2021)

אפרת יקרה
חיפשתי מתכון מהיר וטעים.. יצא מושלם והתחסלל !
תודה רבה ⁦❤️⁩

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 24.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה רבקה😊

avatar
הדס (00:52 9.04.2021)

עוד מתכון מהמם שלך אפרת! תמיד את מצילה אותי כשאני לא יודעת מה להכין עם המצרכים שקניתי, או מחפשת משהו חדש / אחר..יצא מדהים! תודה על אתר כל כך מוצלח עם מתכונים מהממים אחד אחד

פרגיות בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:14 9.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף ושבת שלום🌷

avatar
סנדרה (13:52 9.03.2021)

היי אפרת,
הפרגיות האלה הם להיט אצלנו בבית וגם בכל המשפחה המורחבת!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום רוטב סויה, כי אני רוצה להכין את זה בפסח ואנחנו לא אוכלים סויה בפסח כי זה קטניות.
תודה רבה, סנדרה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 9.03.2021)

היי סנדרה,
את יכולה לערבב כף סילאן עם 2 כפות מים במקום הסויה.

avatar
סנדרה (14:23 9.03.2021)

תודה על התשובה המהירה! זה בנוסף לסילאן במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 9.03.2021)

כן:)

avatar
א (12:42 18.02.2021)

אפשר להוסיף ירקות/תפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 18.02.2021)

היי,
אפשר להוסיף ירקות כמו תפו”א, אבל כדאי לבשל אותם לפני כן במים שיתרכך ואז להכניס לתבנית עם הפרגיות ולתבל:)

avatar
א (15:57 18.02.2021)

תודה!
קישוא/פילפל/ שעועית ירוקה גם מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 18.02.2021)

כן:)

avatar
ענת ויינברגר (14:13 21.01.2021)

נראה לי שלא יצא מספיק רוטב בכל מקרה תודה רבה על המתכונים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 21.01.2021)

היי ענת, אז באמת כול אחד יכול להוסיף לפי טעמו.

avatar
טל (08:25 15.12.2020)

למה אין מלח במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 15.12.2020)

כי יש סויה 🙂
הסויה מלוח

avatar
ויקטור (17:30 9.01.2021)

לדעתי, רוטב סויה מספיק מלוח, ולרובינו אין צורך להוסיף.

avatar
נירית (12:01 10.12.2020)

תודה על המתכון! ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על פלטה? זה עדיין יצא מוצלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 10.12.2020)

בטח נירית 🙂

avatar
זהבית (16:15 4.10.2020)

היי,
אם עושים חצי מהכמות זה משנה את הזמן הנדרש בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 4.10.2020)

לא, אין שינוי.

avatar
עינב (10:31 1.10.2020)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 1.10.2020)

אפשר לוותר.

avatar
שרה (12:42 6.09.2020)

האם חימום הפרגית בשבת מיבש אותה? האם זה יוצא אותו דבר כמו טרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 6.09.2020)

כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל פרגית זה חלק עסיסי כך שגם לאחר חימום זה טעים.

avatar
גלי (06:49 13.08.2020)

מה אפשר במקום הרוטב סויה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 13.08.2020)

אפשר לשים כף נוספת של סילאן במקום הסויה.

avatar
גלי (09:09 13.08.2020)

תודה!🤗

avatar
גלי (12:39 13.08.2020)

מושלם!

פרגיות בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 13.08.2020)

ואו נראה מעולה!

avatar
נטלי (17:26 10.08.2020)

אפשר בלי כוסברה ופטרוזיליה? יש לי רק אורגנו בזיליקום או טימין אם זה עוזר.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 10.08.2020)

אפשר לשים שליש כפית טימין.

avatar
שמחה (15:31 31.07.2020)

שלום רב
רציתי לומר שיצא מאוד מוצלח וטעים..
צמודה למתכונים שלך,כל הזמן..
עם כל הלחץ לקראת שבת,הייתי חייבת לתת תגובה,שזה מן הראוי לפרגן.
תודה רבה💝

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 31.07.2020)

תודה רבה יקרה ❤️
שבת שלום

avatar
מאי (19:55 20.07.2020)

היי
תוכלי להגיד לי מה התיבול עבור חצי קג סטייק פרגית?
תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 20.07.2020)

תיבול עבור 500 גרם פרגיות:
1 שן שום כתושה
כף שמן זית או קנולה
כף וחצי סילאן
כף וחצי רוטב סויה
חצי כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב)
קמצוץ פלפל שחור

avatar
ליאת אלכביר (11:52 6.07.2020)

היי אני חייבת להגיד חד משמעית שזה המתכון הכי טעים פרגיות שאכלתי. כבר הפעם המללייון שאני מכינה.
ובנוסף כל המתכונים של הפרגיות שיש לך באתר עשיתי כמעט את כולם כולם ממעולים וטעימים ממש ! בכלום מאמץ כלום תבלינים ואוו.
כל מי שמתלבט להכין שווה שווה !!
תודה על האתר המיוחד שלך לא יכולה בלעדיו 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 6.07.2020)

תודה ליאת ❤️

avatar
לילי (10:41 12.06.2020)

הי, אשמח לדעת כמה נתחי סטייק פחות או יותר זה קילו. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 12.06.2020)

סטייק פרגית אחד הוא בערך 120-150 גרם, תלוי בגודל שלו.

avatar
ענאל (09:35 20.05.2020)

אימלהההה פשוט מושלם!!!!
הי בא לי עוד דברים ליד, אז הוספתי תפוא חתוך ל”סירות”, בצל פרוס לחצאי עיגולים ופטריות שמפניון.. מושלם!
לא הספקתי לצלם לך וחוסל..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 20.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה ענאל

avatar
חיותה (11:00 10.07.2020)

גם אני הוספתי אבל שמתי את הירקות כחצי שעה לפני הפרגיות . חתכתי את הפרגיות לחתיכות קטנות כ 4 ס”מ ואז זמן האפייה הראשון מתקצר לכ 12-15 דקות. אפרת – המתכון מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 10.07.2020)

מעולה 🙂
תודה

avatar
דלית (22:17 14.05.2020)

האם אפשר להכין עם פילה עוף במקום עם פרגיות?
בתודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 14.05.2020)

אם זה פילה עוף כדאי להכין את המתכון הזה – חזה עוף בתנור (אפשר לוותר על הבטטה אם לא אוהבים).

avatar
מיכל (11:26 14.05.2020)

שלום אפרת.
האם ניתן להמיר את הפרגיות בשוקיים של עוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 14.05.2020)

היי מיכל,
יש מתכון לשוקיים בתנור.
אפשר לוותר על הבטטה אם את לא מעוניינת.

avatar
נעה (10:03 6.05.2020)

שלום אפרת יקרה, על איזו תכנית התנור צריך להיות? האם טורבו או חום עליון ותחתון? תודה רבה! אין על האתר שלך, באמת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:24 6.05.2020)

חום עליון וחום תחתון.
יום נפלא 🌺

avatar
אורה (09:57 28.01.2021)

הי אפרת , האם אפשר להכין ולהקפיא?? ואם כן, לכמה זמן זה עוד יהיה טוב?? רק שבוע ,או אפילו יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 28.01.2021)

היי אורה,
אפשר להקפיא עד שבוע.
אפשר גם יותר אבל הטעם יתחיל להפגע.

avatar
מור (20:27 24.04.2020)

שלום, את ממליצה להכין את הפרגית עם העור או ללא?
תודה רבה😍

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 25.04.2020)

בגלל שמכסים את זה אז בלי העור.

avatar
עדי (11:39 7.04.2020)

הי אפרת,

מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 7.04.2020)

אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌺

avatar
עומרי (12:47 20.03.2020)

היי.
אפשר להכין עם תפוחי אדמה?
אם כן, האם זמן האפיה משתנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:10 20.03.2020)

היי עומרי,
כדאי לחתוך לקוביות קטנות ולרכך לפני את תפוח האדמה במיקרוגל או בבישול במים ורק אז לתבל באותו תיבול ולהוסיף לתבנית עם הפרגיות.

avatar
אסף (20:26 6.03.2020)

מושלם הכנתי היום ויצא אליפות הכפלתי את הכמויות של הרטבים ובמקום פיטרוזליה/כוסברה שמתי קורנית .
הילדות התאהבו במנה

פרגיות בתנור
avatar
אסף (20:33 6.03.2020)

שכחתי להוסיף שהוספתי תפוחי אדמה קטנים שחתוכים לסירות שמקפיץ את המנה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 7.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
אביגיל (22:49 11.01.2020)

מדהים! פשוט הנערים טרפו את זה. הוספתי גם טריאקי. זה צבע את הפרגיות לחום. מתכון מעולה וקל. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 12.01.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

avatar
הגר (12:46 10.01.2020)

מתכון בסיסי בלי מתיקות מוזרה:

שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כף גריל עוף
כף שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס
קצת כמון

שליש כוס מים, ולתנור ל 40 דקות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 10.01.2020)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
ציפי (09:18 5.12.2019)

בוקר טוב

א. המתכונים מעולים אחד יותר מהשני , אני מנסה אותם כמעט מדי יום ביומו כל פעם מתכון אחר, פשוט תבורכי .

ב. במתכונים של הפרגיות נראה לי שאחרי 10/12 דקות מקסימום הפרגיות כבר מוכנות. יותר מזה הם יוצאות יבשות מדי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 5.12.2019)

היי ציפי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🌺
את מתכוונת לטיגון במחבת או לאפיה בתנור? כי בתנור צריך לתת להן יותר זמן ומומלץ לכסות אותן בחצי שעה הראשונה כדי שלא יתייבשו.

avatar
גילי (12:11 18.10.2019)

עשיתי לשבת ,יצא מעולה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 21.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מישל (12:51 10.10.2019)

מתכון מעולה!!! פשוט וטעים מאוד!
תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 10.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מישל

avatar
חן (00:18 10.10.2019)

היי אפרת גמר חתימה טובה!
תודה על מתכונים נפלאים!
אם אין לי סילאן במה אפשר להחליף?
בתודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:04 10.10.2019)

הסילאן מוסיף גם צבע אבל אם אין לך אפשר לשים סירופ מייפל או דבש.
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
מירל (21:56 26.09.2019)

הכנתי כבר פעמיים, ויצא מעולה! כולם לקקו את האצבעות. עכשיו מכינה שוב לראש השנה. אז תודה על המתכון, ושנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 27.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה 💝

avatar
מיכל (00:06 25.09.2019)

הי אפרת,
תודה על המתכון! אני מתכננת להגיש אותו בערב ראש השנה (עוד 4 ימים) אבל מאחר שאני מארחת המון אנשים, התחלתי להכין את הארוחה כבר היום… השריתי את הפרגיות ברוטב שכתבת, במטרה שיספגו טעמים במקרר עד מחר, אבל אז חשבתי שאולי לא כדאי להכניס אותן לתנור כבר מחר, אלא לתת להן לשכב במרינדה עוד יום. מה דעתך? והאם אפשר להקפיא אותן אחרי שהן מוכנות?
תודה רבה!!!
מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 25.09.2019)

היי מיכל,
היה עדיף שתכיני יום שישי ותשמרי במקרר עד ערב חג.
אפשרות אחרת היא להכין כבר היום ולהקפיא (אפשר לתת לפרגיות לשכב עוד יום במרינדה אבל חשוב לשים לב לתוקף שלהן).
שנה טובה 🙂

avatar
יעל (17:08 19.09.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין לר”ה. יש כמה שאלות דחופות:
-אפשר לוותר על רוטב סויה? (לא מכניסה לבית) אפשר לשים רוטב אחר או שאולי יש לך מתכון ביתי לרוטב סויה?
-כנ”ל לגבי רוטב צ’ילי מתוק.
-צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את הסטייקים?
אשמח אם אקבל תשובה במהירות.
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:47 20.09.2019)

תכיני בלי רוטב סויה וצ’ילי מתוק ושימי כף נוספת של סילאן.
כדאי לשמן את התבנית אלא אם כן את משתמשת בנייר אפיה.

avatar
שמרית (21:39 14.08.2019)

אם אני מכינה פרגיות עם עצם, משנה משהו במתכון? משך אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:31 15.08.2019)

כדאי לאפות 40-45 דקות (במקום 30 דקות).
אם הכוונה לירכיים אז כדאי לאפות כשעה לפחות.

avatar
מיקה (21:20 3.08.2019)

אשמח אם תוכלו להוסיף הסבר/סרטון איך לטפל ולנקות פרגית לא מצליחה לגעת בזה וזה חבל לי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:29 3.08.2019)

אעלה בהמשך

avatar
מיכל (15:23 2.07.2019)

צלייה, לשנות את מצב התנור ממצב “קו למעלה, קו למטה” למצב צלייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 2.07.2019)

לא חייב. אפשר לאפות גם על חום עליון וחום תחתון.

avatar
אלי (18:52 1.07.2019)

אז ככה: היה לי קילו וקצת של סטייקים פרגיות, בגדול בצורה כזו כדי להכין בגושים גדולים על מנגל (כמו סטייק), ולא כלכך ידעתי איך עוד אפשר להכין את זה בבית חוץ מעל מחבט ככה עם שמן ותבלינים.
הבעיה שלי תמיד היה שפרגיות רצוי במחבט להכין על גז די גבוהה כדי לתפוס צבע וקירמול כדי שיהיה לפרגיות מבחוץ טעם מעושן קצת כמו על האש, במיוחד על מחבט גריל, והבעיה העיקרית שלי היה שהפרגיות אצלי תמיד נמכרים בגדלים של סטייק והם די עבים, לכן על מחבט, עד שצריך כבר להוציא את הפרגית מהמחבט, מבפנים הוא עדיין קצת לא בשל, למרות שאני מטגן כל צד 2~3 דקות, אז התנור זה פיטרון למלא דברים: בישול מלא מבפנים, לא נשרף, לא משפריץ שמן חם, ואני לא צריך כל שנייה להיות ליד התבשיל כמו במחבט, אז אני פשוט מכניס לתנור, שם טיימר בפלאפון והולך לחצי שעה, כאילו פועל לפי המתכון המאורגן, וגם בנוסף כי זה מוכן בתנור אז אני גם יכול לצפות אותו ברטבים במקום רק תבלינים יבשים, אז מאחר ולא היה לי סילאן, שמתי נגיעה של טבאסקו קלאסי ו-2 כפות רוטב ברביקיו מעושן וחריף של Heinz.
אני יכול לאמר רק מהמרכיבים שזה הולך להיות מ-ט-ו-ר-ף
תודה על המתכון, מעכשיו אני לומד את כל המתכונים שלי מפה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 1.07.2019)

תודה אלי 🙂

avatar
ט.ב.ג. (18:11 20.05.2019)

נראה מושלם!!
האם אפשר לא להסיר את נייר הכסף?
או שאולי יש משהו שאפשר לעשות במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 20.05.2019)

אפשר לא להסיר אבל הסרת הנייר היא בשביל שהפרגיות יקבלו צבע.

avatar
חנה לאוב (10:50 17.04.2019)

היי אפרת,
מה יכול להחליף את הרוטב סויה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 17.04.2019)

אפשר לשים כף נוספת סילאן במקום הסויה.
חג שמח 🌷

avatar
נדב (17:23 28.05.2019)

טיריאקי.

avatar
לאה (08:14 14.04.2019)

בוקר טוב. אני מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה מאכלים.
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה, או עדיף להכין סמוך להגשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 14.04.2019)

היי לאה,
אפשר להכין יום לפני אבל הכי טעים זה להכין ביום ההגשה.
יום מקסים 🙂

avatar
רויטל (13:11 25.03.2019)

היי אפרת, יש לי שיפודי פרגית
האם ניתן להוציא את הפרגית מהשיפוד ולעשות לפי המתכון הזה? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 25.03.2019)

כן אפשר.

avatar
דבי (21:23 23.03.2019)

עוד מתוכן מעולה ביותר לפרגיות!

לא נשאר משהו.

(בנוגע לשאר המתכונים, אגיב לכל אחד במקומו ואל תטרחי להגיב שוב ושוב.)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 23.03.2019)

שבוע טוב!
תודה ❤️

avatar
דבי (20:09 21.03.2019)

פורים שמח!

מתחילה להכין ורואה שנשאר לי כפית סילאן, מה עושים?

בכל מקרה חשבתי להוריד מהכמות של התיבול, אבל עד כמה?

גם רוטב צ’ילי אין לי, אבל ראיתי בתשובות שאפשר לוותר.

קצת דחוף!

תודה לך אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 21.03.2019)

תשלימי עם דבש או מייפל.
תוותרי על הצ’ילי.

avatar
רוני (09:26 21.03.2019)

אפשר בלי סויה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 21.03.2019)

כן. כדאי לשים כף נוספת סילאן.

avatar
מאירה (22:18 14.03.2019)

שלום אפרת.
מה ההבדל בפרגיות בין אני מטגנת קודן ואחכ שמה בתנור או אם אני מוותרת על הטיגון ? זה מאוד משמעותי בעסיסיות שלהם ? פשוט אין ל יכח לטגן כל פעם (בלי קשר למתכון הנוכחי).
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 14.03.2019)

את לא חייבת לטגן לפני כדי שהפרגיות יהיו עסיסיות. הטיגון רק נותן להן השחמה מבחוץ.

avatar
מאירה (06:02 15.03.2019)

מקסים. אז להשחים אפשר גם בתנור…

avatar
יעל (11:47 5.03.2019)

תודה רבה על המתכון. זו לי פעם ראשונה להכין פרגיות ויצא טעים, אם כי נראה לי שהיה צריך פחות זמן בתנור כי הפרגיות יצאו מאוד כהות. ייתכן שהצ’לי המתוק התקרמל מדיי.
אשמח אם יש לך פיתרון.
בכל אופן המון תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 5.03.2019)

היי יעל,
אפית בתוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון.
אם כן, אפשר לקצר את משך האפיה לאחר שמסירים את נייר הכסף.

avatar
חני (14:45 18.01.2019)

היי אפרת
זה הפרגיות שיש לי.
איפה לחתוך בדיוק? אני בעיקרון מעדיפה להשאיר אותן שלמות. אין מצב כזה?
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 18.01.2019)

אפשר. אין בעיה.
שבת שלום 🙂

avatar
דליה (14:20 10.01.2019)

היי,
אין לי תנור, אני עבודת רק עם טוסטר אובן. האם זה אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 10.01.2019)

כן.

avatar
שלומית (23:04 5.01.2019)

היי אפרת אפשר להוסיף בטטה ואם כן אפשר איך לאפות את זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 6.01.2019)

היי שלומית,
אפשר להוסיף בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ). מומלץ לרכך קצת את הבטטה קודם כ-3 דקות במיקרוגל או ע”י בישול במים רותחים.
שבוע נפלא 🌷

avatar
סימי (09:08 1.01.2019)

אפשר להכין יום חמישי ולשמור במקרר עד שבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 1.01.2019)

כן.

avatar
הילה (23:55 28.12.2018)

היי אפרת היקרה,הכנתי היום עם חזה עוף ויצא פשוט מושלם!!!!תודה רבה על אין ספור מתכונים פשוטים וכה מוצלחים❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 29.12.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה הילה 🙂

avatar
חגית (17:20 26.12.2018)

אפשר גם מחזה עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 26.12.2018)

אפשר. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

avatar
מרים (10:11 26.12.2018)

אני מפרקת פרגיות לבד
מה הכוונה סטייק פרגית, כיצד לחתוך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 26.12.2018)

היי מרים,
תחתכי לחתיכות בגודל כ-5 ס”מ.

avatar
הילה (21:47 25.12.2018)

היי ישירה,האם אפשר את המתכון הנ״ל עם חזה עוף במקום פרגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 25.12.2018)

אפשר. הטמפ’ ומשך האפיה משתנים. יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

avatar
מרין (14:34 25.12.2018)

היי..
אשמח לדעת אם ניתן לסגור בשקית קוקי ולא נייר כסף???
ואם ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן למתכון לבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 25.12.2018)

כן. כדאי שתפוח האדמה יהיה מבושל, לפחות באופן חלקי כדי שיספיק להתרכך.

avatar
שרה (10:06 22.12.2018)

טעים ממש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 22.12.2018)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
הנסי (17:27 20.12.2018)

שלום כל דרכיי התיבול טובות וכן אפשר גם בתהור וגם במחבת לפקוח עין שלא יתיבש וכמובן לא
אוכלים בשר עוף שאינו עשוי היטט
רעיון חדש לי משחרר את עצמות השוק והירך לכוון האמצא משאיר מחוברות בצד אחד באמצע
לפעמים גם משחרר את עצם הישבן הנמצאת בקצה הירך יש אחיזה כשאוכלים וגם יפה….ולפעמים משאיר את העור
לפנינו ירך מפורק חלקית בתאבון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 20.12.2018)

תודה הנסי 🙂

avatar
ברכה (12:43 20.12.2018)

הי אפרת,
קודם כל תודה מיוחדת על הכל, כמעט כל המתכונים שלי הם מהאתר שלך ואף פעם לא מאכזבים!!
לגבי הפרגיות- האם אפשר גם בבישול או שזה יוצא פחות מוצלח?
אם כן, החומרים לא מתשנים?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 20.12.2018)

היי ברכה 🙂
אפשר לטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהפרגיות מוכנות. אין שינוי בחומרים. אפשר לטגן לפני בצל אם את אוהבת.

avatar
נחמה (08:19 20.12.2018)

הי אפרת,

מה לגבי כוסברה ופטרוזיליה טריות?האם גם ניתן להשתמש?וכמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 20.12.2018)

אפשר להוסיף כף מלאה עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים.

avatar
שלומית (14:45 19.12.2018)

היי אפרת חיב בתנור נייר כסף.לא מומלץ בחום בכלל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 19.12.2018)

צריך לכסות כדי שזה יישאר עסיסי. שימי נייר אפיה ומעל זה תהדקי בנייר כסף.

avatar
אסתר (14:21 19.12.2018)

היי, אפשר לוותר על הצילי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 19.12.2018)

כן.

avatar
אלה (16:45 18.12.2018)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים
כמה שאלות
1. כמה מנות זה יוצא?
2. לגבי הסטייק פרגיות – אם המילה סטייק לא כתובה על האריזה אבל זה נראה כמו סטייק זה בסדר? למה הכוונה סטייק?
3. שום כתוש קנוי מהמקרר זה בסדר או שעדיף לכתוש לבד?
4. אם אני משלבת כוסברה עם פטרוזיליה אז לששים כפית מכל תבלין או חצי כפית?
5. כשחותכים את הפרגיות לחצי – איך לחתוך? פשוט לאורך/לרוחב ככה שיתקבלו שני חלקים בעובי מקורי אבל יותר קטנים או לחתוך לעובי ככה שישרו באותו גודל רק חצי מהעובי
6. איך יודעים שהפרגיות מוכנות?
תודה רבה רבה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 18.12.2018)

היי,
1. כ-4 מנות.
2. כן.
3. כן
4. חצי כפית מכל דבר
5. לחתוך לשני חלקים בעובי המקורי.
6. חותכים פרגית אחת באמצע. אם הבשר לבן – זה מוכן.

avatar
אתי מלמד (14:09 18.12.2018)

היי אפרת האם הפרגיות צריכות להיות עם העור. כדי שלא יתייבשו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 18.12.2018)

לא חייב.

avatar
דבורה (12:26 18.12.2018)

מתאים גם לחזה עוף?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 18.12.2018)

התיבול מתאים גם לחזה עוף.
אם זה חזה עוף יש לחמם תנור ל 220 מעלות ולאפות את חזה העוף כ-10 דקות מכל צד ללא כיסוי.

avatar
אודליה (10:58 18.12.2018)

היי אפרת! זה נראה מתכון מעולה ואני מעוניינת להכין אותו לשבת. האם יש אפשרות להכין את זה במחבת פסים גדול (יש לו גם מכסה) במקום לאפות? ואם אין לי כוסברה מיובשת, אפשר להשתמש בקוביה קפואה?? תודה רבה ויום נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 18.12.2018)

כן, אפשר להכין במחבת פסים ולטגן את הפרגיות על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה) ואז לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות עד שהפרגיות מוכנות.
אפשר להשתמש בקובית כוסברה קפואה.
יום מקסים 🙂

avatar
אודליה (22:54 29.12.2018)

היי אפרת, סוף סוף הכנתי ויצא טעים מאוד! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 29.12.2018)

שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לקריאת כל התגובות