זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
700 גרם סטייק פרגית
3 כפות רוטב טריאקי
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מתבלים את הפרגיות ברוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן (רצוי להשתמש במחבת פסים או כזאת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהשמן חם מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-5 דקות על אש בינונית-גבוהה. הופכים את הפרגיות ומטגנים במשך 4-5 דקות נוספות (זמן הטיגון תלוי בעובי הפרגית).
הערות:
*מומלץ לחתוך את הפרגית באמצע ולוודא שהיא מוכנה (אם הצבע לבן – הפרגית מוכנה, אם ורדרד – יש להמשיך לטגן).
*רצוי לנגב את המחבת במגבת נייר בין טיגון לטיגון מאחר ורוטב הטריאקי נוטה להשרף במחבת.
ראו גם
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי אפרת
יש לי סטייק אנטריקוט
אין לי מחבת פסים
האם המתכון מתאים?
האם הזמנים משתנים?
היי ברכה,
סטייק מספיק לתבל במלח ופלפל שחור.
חשוב להמתין שהמחבת תהיה לוהטת ואז לשים קצת שמן ואז לצרוב את הסטייק 1-2 מכל צד (תלוי בעובי ובמידת העשייה הרצויה). אפשר לפזר קצת מלח גס אחרי שזה מוכן.
יש גם את המתכון הזה שהוא יותר מתובל-נתחי אנטריקוט מוקפצים.
אפרת יקרה,
ניתן להשתמש בסויה ודבש?
אם כן אשמח לכמות.
תודה!
כן אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה וכף דבש.
האם המתכון הזה מתאים לבאגט/פיתה?
ותודה על כל המתכונים. הם מצוינים!!
כן, הולך נהדר בתוך פיתה או באגט.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפרת היקרה,
מה היינו עושים בלי האתר הזה? מה היינו עושים בלי התשובות הזריזות והסבלנות שלך? אין כמוך! תודה רבה!
אפשר לחמם אח”כ במיקרו במקום במחבת?
היי,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לחמם במיקרוגל.
תודה רבה
שלום אפרת אני הכנתי את המתכון וכל הרוטב נשרף מה לעשות
היי,
כנראה בישלת על אש גבוהה או זמן ארוך מהדרוש. סיבה נוספת היא אי ניגוב המחבת בין כל סבב טיגון.
אפשר להוסיף חצי כף רוטב סויה+כף מים ולשפוך על הפרגיות, לטגן עוד דקה על אש נמוכה ולהסיר מהאש.
שלום אפרת,
האם אפשר להכין יום קודם ולמחרת לחמם בתנור לפני ההגשה?
היי פולה,
זה אפשרי, אבל עדיף לחמם במחבת כדי שלא יצא יבש מדי(:
מה אפשר להכין ליד חוץ מאורז, אני רוצה הלכין לצהריים.
אפשר להכין בורגול, קינואה, כדורי פירה, תבשיל ירקות…
קל, פשוט וטעים.
תודה על המתכון.
שמחה שאהבת❤
אפרת שלום,
1. האם אפשר לשים את סטייק הפרגית בתנור ? אם כן – באיזה חום את ממליצה ? להפוך באמצע ? לשמך כמה זמן ?
2. האם אפשר להשאיר את הסטייק ב\’משרה\’ (במקרר) למשך כמה שעות לפני ההכנה ?
היי מיכל,
1. יש מתכון לפרגיות בתנור. יש שם את כל ההנחיות.
2. כן בהחלט.
תודה תודה ושבת שלום (-:
מה אפשר להגיש ליד?
אם אני מכינה אורז, יש אפשרות לרוטב טעים כדי שהאורז לא יהיה יבש מדי?
אפשר להגיש עם אורז לבן.
על איזה רוטב חשבת?
אפשר לטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה, להוסיף כרבע כוס רוטב טריאקי ו 2-3 כפות מים ולבשל כמה דקות.
שלום אפרת. במה אפשר להשתמש במקום טריאק. תודה
אפשר לתבל ב3 כפות סילאן, שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור.