שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

קופסת שימורים גדולה של שעועית לבנה שטופה ומסוננת מנוזלים (580 גרם משקל נקי)

חצי בצל בינוני קצוץ דק (מומלץ להשתמש בבצל סגול)

חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי קצוצים)

1 עגבנייה בינונית קצוצה

חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק (אפשר לוותר)

תיבול: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון טרי, מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.

*אם משתמשים בקופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות יש לסנן ולשטוף את השעועית מהרוטב.

*במקום שעועית משימורים אפשר להשתמש בכוס וחצי שעועית לבנה מבושלת רכה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים
מתכון לבולונז מהודו טחון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Erez Sinvany (15:02 27.04.2021)

היי אפרת.
יצא טעים!!
אשתי אהבה 🙂
שידרגנו בצד עם ביצה קשה וקוטג’.

מתכונים ב-10 דקות (16:06 27.04.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊

אלי (23:50 30.09.2020)

סלט מעולה. אבל כשרציתי לשמור אותו.. זילצ’. יש לכם רק פניה לשתף. אבל בלי לינק לשיתוף. אנא עזרו לעצמכם ולאוהדים: קישור לווטסעפ, לפייסבוק..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:07 1.10.2020)

תודה אלי 🙂
לחצת על הסמל של השיתוף? ראה צילום מסך שצירפתי

נאוה סטולרו (17:16 31.08.2018)

סלט השעועית הלבנה מעולה . תיבלתי קצת יותר והוספתי גם עגבניה. קוביות קטנות.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 31.08.2018)

מעולה 🙂
תודה נאוה ושבת שלום 🌷

ציפי (23:18 4.06.2018)

יש לי שעועית קפואה של סנפרוסט,כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 5.06.2018)

היי ציפי,
יש לשים כוס וחצי.
השעועית הקפואה היא מבושלת באופן חלקי. יש לבשל אותה במים רותחים עד שהיא רכה לגמרי ואז לסנן.

אבי (00:00 10.11.2017)

היי אפרת
כמה זמן צריכים להשרות אם בכלל שעועית לבנה יבשה? כמה זמן לבשל אותה? תודה טשמח לקבלת מענה במיייל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 10.11.2017)

היי אבי,
מומלץ להשרות שעועית לבנה במים לפחות 12 שעות.
לגבי בישול, אם יש לך סיר לחץ זה לוקח בסביבות שעה. אם אתה מכין בסיר רגיל זה יכול לקחת 2-3 שעות, תלוי בטריות השעועית.
שבת שלום 🙂

מלכה (22:17 11.05.2017)

שמתי פלפלים יבשים קצוצים (תבלין) 3/4כפית במקום הפלפל חריף וגם יצאה טוב

מתכונים ב-10 דקות (22:35 11.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ענת (10:40 23.02.2017)

אפשר להשתמש בשעועית משקית קפואה?
אם כן, באיזה כמות?
תודה יקירה

מתכונים ב-10 דקות (10:54 23.02.2017)

היי ענת,
שעועית לבנה משקית קפואה היא עדיין קשה כי היא רק מבושלת חלקית. לכן יש לבשל אותה קודם במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי ואז אפשר להשתמש בה למתכון.
זה יוצא בסביבות כוס וחצי שעועית קפואה.

ענת (16:39 23.02.2017)

תודה 🙂

יפעת (14:47 7.08.2016)

מושלם לטבעונים.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:55 7.08.2016)

תודה יפעת, שמחה שאהבת 🙂

קרינה (02:14 18.06.2016)

היי,
הכנתי את הסלט ויצא טעים הוספתי שום קצוץ,גמבה,ומלפפון במלח חתוך לקוביות:)
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (10:53 18.06.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון!

מיכל (21:01 14.03.2016)

היי אפרת.
הכנתי
טעים מאד
משביע
משמעותי לטבעונים (שרעבים תמיד) כמוני.
הכנתי עם שעועית לא מקופסת שימורים אלא טריה תוצרת בית.
נהדר לרפרטואר הטבעוני.
תודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (21:10 14.03.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה מיכל והמשך ערב מעולה 🙂

רוס (18:26 10.03.2016)

האם אפשר לשים שעועית אדומה לא קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (20:38 10.03.2016)

היי רוס,
אפשר אבל אם זאת שעועית אדומה יבשה יש להשרות אותה המים לפחות 12 שעות ואז לבשל אותה עד שהיא מתרככת לגמרי.

avi (16:54 10.03.2016)

כמה זמן לבשל שעועית לבנה שאינה משקית קפואה? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (17:31 10.03.2016)

היי,
זה יכול לקחת כ-3 שעות עד שהיא מתרככת לגמרי. אם יש לך סיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול ל 30-60 דקות.

לילי טל (11:31 10.03.2016)

שלום לכולם,
לסלט השעועית רצוי להוסיף טבעות בצל מטוגן – והחגיגה שלמה.

מתכונים ב-10 דקות (11:53 10.03.2016)

נשמע מעולה 🙂

אירנה (14:41 7.03.2016)

היי אפרת,
שעועית לבנה קפואה מתאימה פה? והאם אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?
תודה על כל המתכונים הטובים!

מתכונים ב-10 דקות (17:01 7.03.2016)

היי אירנה,
אפשר להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה רק שיש לבשל אותה לפני במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי. וכן, אני מניחה שאפשר להשתמש גם במיץ לימון משומר.
המשך יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.