זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
קופסת שימורים גדולה של שעועית לבנה שטופה ומסוננת מנוזלים (580 גרם משקל נקי)
חצי בצל בינוני קצוץ דק (מומלץ להשתמש בבצל סגול)
חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי קצוצים)
1 עגבנייה בינונית קצוצה
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק (אפשר לוותר)
תיבול: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון טרי, מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.
*אם משתמשים בקופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות יש לסנן ולשטוף את השעועית מהרוטב.
*במקום שעועית משימורים אפשר להשתמש בכוס וחצי שעועית לבנה מבושלת רכה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
היי אפרת.
יצא טעים!!
אשתי אהבה 🙂
שידרגנו בצד עם ביצה קשה וקוטג’.
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊
סלט מעולה. אבל כשרציתי לשמור אותו.. זילצ’. יש לכם רק פניה לשתף. אבל בלי לינק לשיתוף. אנא עזרו לעצמכם ולאוהדים: קישור לווטסעפ, לפייסבוק..
תודה אלי 🙂
לחצת על הסמל של השיתוף? ראה צילום מסך שצירפתי
סלט השעועית הלבנה מעולה . תיבלתי קצת יותר והוספתי גם עגבניה. קוביות קטנות.
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה נאוה ושבת שלום 🌷
יש לי שעועית קפואה של סנפרוסט,כמה לשים?
היי ציפי,
יש לשים כוס וחצי.
השעועית הקפואה היא מבושלת באופן חלקי. יש לבשל אותה במים רותחים עד שהיא רכה לגמרי ואז לסנן.
היי אפרת
כמה זמן צריכים להשרות אם בכלל שעועית לבנה יבשה? כמה זמן לבשל אותה? תודה טשמח לקבלת מענה במיייל
היי אבי,
מומלץ להשרות שעועית לבנה במים לפחות 12 שעות.
לגבי בישול, אם יש לך סיר לחץ זה לוקח בסביבות שעה. אם אתה מכין בסיר רגיל זה יכול לקחת 2-3 שעות, תלוי בטריות השעועית.
שבת שלום 🙂
שמתי פלפלים יבשים קצוצים (תבלין) 3/4כפית במקום הפלפל חריף וגם יצאה טוב
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להשתמש בשעועית משקית קפואה?
אם כן, באיזה כמות?
תודה יקירה
היי ענת,
שעועית לבנה משקית קפואה היא עדיין קשה כי היא רק מבושלת חלקית. לכן יש לבשל אותה קודם במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי ואז אפשר להשתמש בה למתכון.
זה יוצא בסביבות כוס וחצי שעועית קפואה.
תודה 🙂
מושלם לטבעונים.
תודה רבה!
תודה יפעת, שמחה שאהבת 🙂
היי,
הכנתי את הסלט ויצא טעים הוספתי שום קצוץ,גמבה,ומלפפון במלח חתוך לקוביות:)
תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה על העדכון!
היי אפרת.
הכנתי
טעים מאד
משביע
משמעותי לטבעונים (שרעבים תמיד) כמוני.
הכנתי עם שעועית לא מקופסת שימורים אלא טריה תוצרת בית.
נהדר לרפרטואר הטבעוני.
תודה לך.
איזה כיף לשמוע!
תודה מיכל והמשך ערב מעולה 🙂
האם אפשר לשים שעועית אדומה לא קפואה?
היי רוס,
אפשר אבל אם זאת שעועית אדומה יבשה יש להשרות אותה המים לפחות 12 שעות ואז לבשל אותה עד שהיא מתרככת לגמרי.
כמה זמן לבשל שעועית לבנה שאינה משקית קפואה? תודה מראש
היי,
זה יכול לקחת כ-3 שעות עד שהיא מתרככת לגמרי. אם יש לך סיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול ל 30-60 דקות.
שלום לכולם,
לסלט השעועית רצוי להוסיף טבעות בצל מטוגן – והחגיגה שלמה.
נשמע מעולה 🙂
היי אפרת,
שעועית לבנה קפואה מתאימה פה? והאם אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?
תודה על כל המתכונים הטובים!
היי אירנה,
אפשר להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה רק שיש לבשל אותה לפני במים רותחים עד שהיא מתרככת לגמרי. וכן, אני מניחה שאפשר להשתמש גם במיץ לימון משומר.
המשך יום נפלא 🙂