זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית שקעים/ מאפינס
מצרכים:
1 ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
חצי כוס רסק תפוחים
1 כוס מים
חצי כוס קמח מלא (מנופה) (*או קמח לבן)
חצי כוס קמח לבן (מנופה)
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
1 כוס שיבולת שועל דקה
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט: כף סוכר חום + כפית אבקת קינמון (לערבב)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים (ערבוב קצר ומהיר עם מטרפה/כף) ומעבירים לתבנית שקעים משומנת. מפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
-אופים כ-20 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
*הערה: היות והעוגה אינה מבוססת על שמן היא טעימה ביום ההכנה ונוטה מעט להתייבש יום למחרת לכן מומלץ להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמפ’ החדר.
היי, אפרת,
אני רוצה שהעוגה תצא דיאטתית עם פחות קלוריות,
מה אני יכולה לשים במקום אגוזים שיהיה דיאטתי יותר?
את יכולה לוותר על האגוזים.
תודה, והאם ניתן להמיר את הסוכר בסטיוויה?
נראה לי שכן:)
מתכון מצוין.
במקום חלב הוספתי מיץ תפוזים ובנוסף 1/4 כוס שמן ובמקום האגוזים שמתי שקדים טחונים. יצא מדהים תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא טעים אבל המאפינס נדבקו למנג’טים מנייר וכשאוכלים, מאבדים חצי מהמאפינס כי הם נשארים דבוקים למנג’טים.
מה אפשר לעשות כדי שיהיה פחות דביק ונוכל לאכול את כל המאפינס בלי לאבד חצי ממנו?
תודה רבה!
היי,
שמחה מאד שיצא טעים!
לגבי הבעיה שהזכרת- המאפינס אמורים להידבק מעט אבל לא עד כדי כך.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? המרקם של המאפינס יצא טוב ולא מתפורר או יבש מדי?
אפשר להיעזר בספריי שמן ולשמן את המנג’טים בפעם הבאה.
בנוסף, חשוב מאד לתת למאפינס להתקרר לחלוטין ורק אז לחלץ אותם בעדינות מהמנג’טים.
השתדלתי לדייק בכמויות. המרקם של המאפינס יצא טוב ולא מתפורר.
עכשיו שהתקרר, הנייר של המנג’ט נדבק למאפינס ויוצא שאוכלים נייר ולא ניתן להפריד. ממש לא נעים ואני שילשתי את כל הכמויות ומאד מאוכזבת כי לא יצא טוב.
השאלה אם היה עוזר להוסיף שמן לתוך העיסה לפני האפייה ואז אולי היה פחות נדבק?
מצרפת תמונות
זה נראה שהיה כדאי לאפות עוד כמה דקות(:
שימון המנג’טים עדיף על הגדלת כמות השמן, אך אפשר לנסות.
האם אפשר להוסיף שמן ואיזו כמות עמנ שהיא לא תתיבש יום אחרי?
תודה על מתכונים מעולים
היי,
אפשר להפחית את כמות רסק התפוחים לרבע כוס, ולהוסיף רבע כוס שמן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הי אפרת, נראה מעולה.
אני רוצה להכין מתפוחים טריים. ראיתי שכתבת באחת התגובות שלא דיי לגרד אותם אלא צריך להכין מחית. למה הכוונה ואיך עושים זאת?
בנוסף- נראה לך שיכול להתאים להחליף את הסוכר בתמרים קצוצים? אם כן, כמה כדאי לשים כדי שתהייה מתיקות מעודנת?
רוב תודות, מיכל
היי מיכל,
הכוונה לטחון את התפוחים (לאחר קילוף) למחית (כמו גרבר), בעזרת מעבד מזון או מוט בלנדר ידני.
אפשרות אחרת היא לגרד תפוח גדול ולהוסיף רבע כוס שמן.
לגבי תחליף סוכר, נראה לי שכדאי לשלב 3 כפות סילאן טבעי עם כ-3 תמרים קצוצים.
תודה, אעדכן איך יצא. והאם מיץ תפוזים יכןל לדעתך להתאים במקום החלב? או שעדיף מים?
כן, מיץ יכול להתאים.
היי אפרת
חלב 3 אחוז גם יהיה טוב?
בתודה
היי עינת, כן 🙂
היי אפרת
אז אפשר בלי אגוזי מלך בכלל?
פשוט לילדיי הקטנים מכינה
יהיה טעים גם כך?
בתודה ובהערכה .
כן, אפשר לוותר.
היי אפרת
יעוץ קטן קצתבהתלבטות אתקונה אגוזי מלךבתפזורת ללא קליפה למתכונים פה או עם קליפה
בתודה מראש.
ללא קליפה.
אם אני רוצה לעשות את זה בתבנית להמיר לאינגלייש קייק?
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן האפיה 27-30 דקות.
האם ניתן להמיר
את שני סוגי הקמחים בקמח כוסמין?
כן.
היי אפרת
לגבי פתיתי שיבולת השועל האם צריך להשרותם במים או שלא?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
אני כבר במיטבח להכינם.
תודה .
היי
קמח מלא רגיל הכונה לקמח חיטה מלאה ? כי רשמת בתגובה שאם מדובר בקמח כוסמין מלא (מלא לא 70 אחוז) אז אפשר להכין את כל העוגה מקמח כוסמין מלא וכך רשמת גם לגבי קמח תופח .
לא תצא דחוסה מידי? אשמח להשתמש בקמח כוסמין מלא על כל המאפינס השאלה איך ישפיע
תודה.
היי אפרת
בקשר לקמח כוסמין לא הבנתי מה עדיף קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה ש70 אחוז מלא ) וקמח כוסמין מלא (חצי חצי)? או קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא (חצי חצי) וכשאת אומרת קמח רגיל את מתכונת גם לקמח כוסמין לבן וגם קמח חיטה לבן ?
ולקינוח האם אפשרי חצי קמח 70 אחוז וחיצי קמח מלא
תודה רבה מעומק הלב על הסבלנות ועל הרצון הטוב.
היי עינת,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
התוצאה עם קמח כוסמין 70% יותר מוצלחת מבחינה הזאת שהמרקם יוצא פחות דחוס מקמח כוסמין מלא (100%).
כשאני רושמת קמח רגיל הכוונה לקמח לבן או קמח כוסמין לבן.
למאפינס כדאי להשתמש בקמח 70% אבל אפשר גם בקמח כוסמין מלא.
קמח מלא רגיל הכונה לקמח חיטה מלאה.
עם קמח כוסמין מלא התוצאה יוצאת מוצלחת יותר מאשר עם קמח מלא רגיל.
אין צורך להשרות את הקוואקר במים.
האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית ולא כמאפינס?
כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן האפיה 25-30 דקות.
עדיין עם ביצה אחת?
כן(:
האם אפשרי מייפל במקום סוכר?
היי אפרת
מצא חן בעיניי המתכון
רוצה להכינו לילדיי הקטנים .
אבל כמובן ללא אגוזים .
אם אשים ממרח אגוזי מלך ? באותה כמות של האגוזים זה ישנה לטעם לא?
אז עדיף לוותר על ממרח אגוזים ?
וקמח מלא אפשרי קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז? בנוסף לקמח הלבן )
ודבר אחרון בלי אבקת אפייה וסודה לשתייה יש מצב להכין?
המון תודה לך .
נראה לי שעדיף לוותר על הממרח.
אפשר לשים קמח כוסמין במקום מלא.
אפשר לוותר על הסודה לשתיה, לא על אבקת האפיה.
ממליצה לשלב 2 כפות סוכר חום עם שליש כוס מייפל.
כמה קלוריות זה ליחידה {מאפינס אחד} ?
בסביבות 130 קלוריות למאפינס.
הי אפרת,
את חושבת שהמאפיס יתאים לתינוקת בת שנה? כבר הכנתי לה כמה מאפינסים והיא לא אהבה. בד”כ יצא לי מרקם מאוד רך ודביק והיא פחות התחברה כנראה.
תודה רבה
מבחינת המרכיבים הוא יכול להתאים רק יש לוותר על האגוזים. זה מסוכן בגיל הזה.
לגבי המרקם, זה לא אמור לצאת דביק אבל כן רך כמו כל עוגה בחושה.
אפרת יקרה אני מחפשת מתכון למאפינס טבעוניים אבל בריאים או לכל הפחות לא עם קמח לבן ושמן
את יכולה בבקשה לעזור לי בזה
כל מה שהכנתי עד היום היה דחוס או לא טעים
תודה רבה
מכורה לאתר שלך
היי רעות,
צריך להבין שמאפינס שהם ללא ביצים וגם שעשויים מקמח מלא באופן טבעי יהיו פחות אוורירים.
בכל מקרה מצרפת שני מתכונים טעימים:
מאפינס מקמח כוסמין (ניתן להכין אותו גם בלי ביצים). במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
עוגת בננות טבעונית שאפשר להכין גם כמאפינס. גם כאן ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס.
תודה רבה על המתכונים המצויינים – אני משתמשת באתר על בסיס יומיומי!
השתמשתי בקמח כוסמין 70 אחוז, והמאפינס יצאו טעימים מאוד, אבל נדבקו (השתמשתי במנג’טים מנייר), צריך לשמן פעם הבאה?
היי דפנה,
בדר”כ אין צורך לשמן אבל זה תלוי בסוג המנג’טים.
אם המאפינס נדבקו למנג’טים בצורה כזו שהיה קשה לקלף את העוגה מהמנג’טים אז פעם הבאה כדאי לשמן.
יום מקסים 🙂
היי 🙂
האם אפשר להכין את כל העוגה מקמח מלא? (להמיר את החצי כוס קמח לבן בקמח מלא?)
ובנוסף– האם אפשר לוותר על האגוזים?
תודה רבה!!
היי הדר,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אין בעיה אבל אם זה קמח מלא רגיל אז פחות מומלץ כי העוגה עלולה לצאת דחוסה.
אפשר לוותר על האגוזים.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
אני משתמשת בהמון מתכונים שלך והם מעולים- תודה!
אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח לבן רגיל?
תודה
כן בטח.
תפחיתי את כמות המים/חלב ב-3 כפות (כלומר כוס מים פחות 3 כפות מים).
בוקר טוב אפרת אפשר לגרד תפוח עץ במקום רסק מוכן?כמה תפוחים לחצי כוס?
היי שרון,
בגלל שהרסק משמש במקום שמן צריך ממש לרסק אותו למחית ולא מספיק לגרד.
אני מניחה שאם את מגרדת יהיה כדאי להוסיף כרבע כוס שמן. לדעתי מספיק לגרד תפוח אחד גדול.
שלום אפרת
יש לי בבית שיבולת שועל אינסטנט, שנראית דקה, ושיבולת שועל רגילה, אין לי מושג אם היא נחשבת לדקה או עבה, כי היא כבר בצנצנת בלי אריזה.
יכולה להמליץ לי עם מה להכין, מתוך מה שיש בבית?
תודה מראש!
היי מיכל,
שיבולת שועל אינסטנט מצוינת.
אני רוצה להכין עכשיו את המאפינס, יש משהו לעשות כדי שזה לא ידבק?
אם אפשר תשובה מהר
תודה
היי,
אם זאת תבנית שקעים מסילקון או תבניות מאפינס מקרטון או אלומיניום יש לשמן היטב את השקעים. אם זאת תבנית ממתכת מומלץ לשים בפנים מנג’טים מנייר ולצקת אליהם את הבלילה.
המאפינס ממש נדבקו לי לתבנית,מה אפשר לעשות פעם הבאה?
היי,
באיזה סוג תבנית אפית? שימנת את השקעים לפני?
האם אפשר בלי שיבולת שועל
היי שילב,
לא מומלץ לוותר על שיבולת השועל מאחר ואני חוששת שזה ישנה את המרקם.
שלום אפרת!
כמה שאלות, ברשותך:
1. האם חייב את הסודה לשתיה? הרי יש כבר א. אפיה…
2. אפשרי לשים קצת מים במקום הביצה או שאולי טחינה גולמית?
3. אני רוצה לעשות את המאפינס בתור קוקוטים מקרטון (קפקייקס). יש הוראות מיוחד בשביל זה?
תודה רבה והמשך יום נפלא! 🙂
היי אילנה,
1. אבקת אפיה מתפיחה את העוגה לגובה וסודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומעניקה אווריריות נוספת. אם אין לך, את יכולה לוותר.
2. בגדול אולי אפשר להוסיף כרבע כוס מים אך מאחר וזו עוגה שהיא ללא שמן ומכילה קמח מלא הייתי כן ממליצה במקרה הזה לא לוותר על הביצה כי אני חוששת שבלי ביצה העוגה תצא דחוסה ו”כבדה” מידי.
3. יש לשמן את השקעים לפני שיוצקים לתוכם את הבלילה ולמלא אותם עד 2/3 גובה.
בהצלחה! 😉
אם בכל זאת אני רוצה לעשות את העוגה קצת יותר לחה ונימוחה, כמה מינימום שמן אפשר להוסיף לתערובת?
היי אלירן,
אפשר לשים רבע כוס שמן.
שבת שלום 🙂
המון תודה,
שבת שלום!
היי, אפשר להחליף את רסק התפוחים בגרבר תפוחים? נשאר לי כמה צנצנות ואין לי מה לעשות איתן.
כן אלירן, אין בעיה.
שבת שלום!
תודה רבה! שבת שלום
הי אפרת,
מה שלומך?
האם הכוונה לסוכר חום בהיר או כהה (אני אף פעם לא בטוחה מה ברירת המחדל :))?
במידה ומדובר בבהיר, כיוון שהוא פחות משמעותי מבחינת מרקם, נראה לך שניתן להחליף בתחליף סוכר?
תודה רבה!
יסמין
היי יסמין,
הכוונה לסוכר חום הבהיר ולדעתי אפשר להחליף בתחליף סוכר.
יום נפלא! 🙂
תודה רבה אפרת! אין כמוך :))
האמת שאני מכינה פעם ראשונה: כמה זמן בערך לוקח לטוסטר אובן להתחמם והאם לשים על אותן מעלות ששמים בתנור רגיל?תודה!
תדליקי אותו 5-7 דקות לפני ושמי על 180 מעלות אבל תעקבי אחרי המאפינס כל הזמן. אם הוא משחים מהר, תנמיכי את המעלות.
בהצלחה 😉
הי אפרת אם מכינה בטוסטר אובן האם לחמם קצת לפני וכמה?
כן שרון, חשוב שהטוסטר יהיה חם כשאת מכניסה את התבנית.
על כמה מעלות את אופה בדר”כ עוגות בטוסטר? שימי על אותן מעלות.
האם ניתן ללא ביצה?
היי כרמלה,
לא ניסיתי אבל לדעתי בלי הביצה העוגה תצא דחוסה, במיוחד בגלל הקמח המלא.
היי, שיבולת שועל דקה או גסה?
היי אילנה,
שיבולת שועל דקה.
נשמע טוב. כמה קלוריות בעוגיה?
היי ציונה,
לצערי אני לא יודעת לומר.
שבת שלום 🙂