מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:אוגוסט 13, 2018

Summary:

עוגת שוקולד ללא קמח מומלצת להכנה- טעימה, רכה ועסיסית

עוגת שוקולד ללא גלוטן

פרווה, תבנית עגולה בקוטר 21/ תבנית מאפינס מסיליקון (12 מאפינס)

מצרכים:

1 ביצה גדולה

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/3 כוס (66 ג') שמן קנולה

1/3 כוס (80 מ"ל) מים חמים

1/2 כוס (70 ג') קורנפלור

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת שוקולית

2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

3/4 כפית (3 ג') אבקת אפייה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 170 מעלות.

-מערבבים בקערה: קורנפלור, קקאו, שוקולית ואבקת אפיה.

-מערבבים בקערה את הביצה עם הסוכר כחצי דקה. מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים לתערובת אחידה (מתקבלת תערובת דלילה).

-יוצקים לתבנית שקעים משומנת (עד חצי גובה השקע) ואופים במשך 20-25 דקות (בדיקת קיסם- לח אך לא רטוב).

-מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה.

*ניתן להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בינונית 31X20 או עגולה 24 (יש לשמן אותה לפני): 2 ביצים גדולות, כוס סוכר, 2/3 שמן קנולה, 2/3 כוס מים חמים, כוס קורנפלור, 4 כפות גדושות שוקולית, 4 כפות קקאו, כפית וחצי אבקת אפיה. זמן אפיה- 45-50 דקות.

הערות להצלחת המתכון:

-הבלילה דלילה ואינה מתאימה לתבנית נשלפת אלא רק לתבנית סגורה. אם מכינים כמאפינס, מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון.

-מומלץ לנפות את הקורנפלור.

-מאחר ולקורנפלור יש מרקם מיוחד, במקרה זה לא מומלץ להמיר את השוקולית והקקאו בשוקולד מריר (אחרת יחס הקמחים ישתנה) וכדאי להכין את המתכון כפי שהוא רשום.

-מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה.

*הערה: המתכון שודרג ושונה מהמתכון הקודם שהופיע.

עוגת שוקולד ללא גלוטן, מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

317 תגובות

הוסף תגובה
  1. העוגה טעימה מאוד אבל מתפוררת
    ניסיתי גם חצי כמות מהקורנפלור להחליף בקמח וגם מתפוררת
    מה ניתן לעשות?

    1. כדאי להכין את הכמות הזאת:
      4 ביצים גדולות, 2 כוסות סוכר, כוס ושליש שמן קנולה, כוס ושליש מים חמים, 2 כוסות קורנפלור, 8 כפות גדושות שוקולית, 8 כפות קקאו, 3 כפיות אבקת אפיה.
      אפשר להכין בתבניות קרטון אישיות (קוקטים) ולמלא עד שני שליש גובה. אם אלה מנג'טים מנייר אז יש לשים אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת או סיליקון ורק אז לצקת לתוכם את הבלילה (עד 3/4 גובה).

  2. צריכה להכין 24 מאפינס.
    להכ9יל כמויות לפי מה שרשמת ומשאירה כמובן את הזמנים אותו דבר אך האם חובה סיליקון או שניתן בתבנית עגולה החד פעמי האישי(לא נייר)?

    1. היי מורן,
      כדאי להכין את הכמות הזו:
      3 ביצים, כוס שמן, כוס ושליש סוכר, כוס וחצי מים חמים, כוס וחצי קורנפלור, 6 כפות גדושות שוקולית, 6 כפות גדושות אבקת קקאו, שקית אבקת אפיה.
      כדאי להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון כי הבלילה תופחת ויכולה לגלוש אל מחוץ לתבנית אם מדובר בתבניות בודדות.

    1. במקום שוקולית אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו אבל אז יהיה כדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

    1. היי מיכל,
      תכיני את הכמות הזאת:
      4 ביצים גדולות, 2 כוסות סוכר, כוס ושליש שמן קנולה, כוס ושליש מים חמים, 2 כוסות קורנפלור, 8 כפות גדושות שוקולית, 8 כפות קקאו, 3 כפיות אבקת אפיה.

  3. אפרת יקרה
    בזכותך הכנתי עוגה שמתאימה לכל החברים בגן כולל מי שלא אוכל גלוטן. יצא ממש טעים!
    שילשתי כמויות ואפיתי בתבניות אישיות עם קצפת וסוכריות מעל..
    תודה רבה!!

  4. היי

    צריכה את העוגה בתבנית החד פעמית הגדולה

    בכמה להכפיל

    האם. יוצאת גבוהה. והאם יציבה ולא מתפוררת ???
    תודדדדה⁦❤️⁩

    1. היי סיגל,
      את מתכוונת לתבנית בינונית גדולה בגודל 25X32 או לתבנית הענקית בגודל 32X40?
      *העוגה יוצאת קצת נמוכה ומעט מתפוררת.

  5. מתחשק לי להכין, אבל התנור שלי הוא רק על מצב טורבו. יש פתרון? אולי לאפות על חום ממש נמוך?

    1. שימי על 160 מעלות ותעקבי אחרי האפיה. אם העוגה תופחת יותר מידי או נשרפת בשוליים יש להנמיך ל150 מעלות.

  6. היי האם הכמות מתאימה לתבנית מלבנית A4 ? אם לא בכמה להכפיל על מנת להתאים לתבנית זאת ?

    1. אם הכוונה לתבנית בגודל 31X22 אז אלה הכמויות:
      2 ביצים גדולות, כוס סוכר, 2/3 שמן קנולה, 2/3 כוס מים חמים, כוס קורנפלור, 4 כפות גדושות שוקולית, 4 כפות קקאו, כפית וחצי אבקת אפיה.
      זמן אפיה- 45-50 דקות.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 32X25 אז אל הכמויות:
      3 ביצים, כוס שמן, כוס ושליש סוכר, כוס וחצי מים חמים, כוס וחצי קורנפלור, 6 כפות גדושות שוקולית, 6 כפות גדושות אבקת קקאו, שקית אבקת אפיה.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל45-60 דקות.
      בכל מקרה, יש לאפות עד שקיסם יוצא נקי.

  7. היי אפרת, תודה על המתכון

    אין לי קקאו אפשר להשתמש רק בשוקולית ? ואם כן כמה לשים לפי הכמות הכפולה ?
    בכמות הכפולה העוגה יוצאת גבוהה ?

    1. היי מגי,
      אפשר לשים סה"כ 4 כפות מלאות שוקולית בכמות הרגילה ו-8 כפות מלאות בכמות הכפולה.
      העוגה לא יוצאת גבוהה אבל אם תכיני את הכמות הכפולה בתבנית קטנה יותר כמו תבנית עגולה בקוטר 22 היא תצא קצת יותר גבוהה.

    1. קשה לי להבין מהתגובה מה היתה הבעיה. אם תרצי תפרטי כדי שאוכל להבין ולעזור.

    1. היי עדינה,
      תכפילי ב-4.
      *יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה.

  8. היי אפרת, תודה על המתכון. איך לשמור את העוגה אם מכינים אותה יום מראש? במקרר או בטמפ החדר? תודה!

    1. במקום שוקולית אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

    1. אני מתלבטת כי התערובת גם ככה יוצאת יחסית דלילה.
      אני מניחה שאפשר באותה כמות אבל כדאי יהיה להפחית את כמות המים לרבע כוס (במקום שליש כוס).

  9. הי אפרתי יקרה! תודה על כל מתכון ומתכון! האם ניתן לאפות במיקרו? ההרכב דומה לעוגת מיקרו שהעלית לאחרונה. זה יכול לקצר את התהליך האפיה לשש דקות!

    1. היי רחל,
      לא ניסיתי אבל אני לא בטוחה אם כדאי להכין במיקרו כי זו עוגה שתופחת מאוד מהר ועדיף שהחימום היא איטי.
      שבוע טוב 🙂

  10. היי רעות
    אפשר להכין את העוגה עם קמח תפוח אדמה במקום קורנפלור במתכון של עוגת שוקולד ללא קמח ?

  11. שלום אפרת יקרה!!
    הכנתי את העוגה המדהימה הזאת (!!) לכבוד שבת קודש,
    ואני לא יודעת לתאר לך כמה היא מושלמת!!
    תודה לך על שאפשר להתחשב באילו שאינם יכולים לאכול קמח בלי להרגיש שפספסנו משהו בשל כך.
    לסיכום טעימה טעימה ועוד פעם טעימה!
    (לא להתבלבל לא חיסלתי אותה שומרת לשבת אבל טועמיה חיים זכו 😉 נתתי טעימה קטנה וכ"כ התלהבתי מהטעם שרצתי לעדכן! )
    אז תודה לך מדהימה!
    ואגב לאלה ששאלו פה הכנתי אותה עם תחליף קמח במקרה, חשבתי שזה קונפלור אבל יצא טעים כאמור.

  12. שלום לך, רציתי לומר תודה! האתר פשוט מדהים כיפי נוח וטעים,
    כל המתכונים שהכנתי יצאו פשוט מעולה!
    שבת שלום ברכה ושפע!

  13. היי. האם ניתן לעשות ללא אבקת קקאו ובמקום זה להוסיף עוד שוקולית? והאם אפשר לעשות בתבנית חד פעמי עגולה או מרובעת בגודל רגיל? תודה

    1. לגבי שוקולית, כן.
      מתחת למתכון יש הערה לגבי כמויות בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל 22X31 או עגולה 24. את צריכה כמויות לתבנית גדולה יותר? אם כן מה המידות שלה?

  14. ווואווו אליפות עוגה מדהימה לא מרגישים הבדל מעוגה רגילה .הבת שלי אומרת חסר רק שוקולד נמס אמרתי לה אתם אוכלים הכל לא הספקתי להכין.

  15. העוגה יצאה טעימה. אבל, עשיתי כמות כפולה, המקרם לא היה ממש נוזלי, עשיתי בתנית 20/30 והעוגה יצאה נמוכה. ושוב, טעים אבל נמוך גם האפיה הסתיימה אחרי 25 דקות. הכל בסדר איתה נחוץ מהגובה. האם טעיתי במשהו?

    1. היי הדס,
      העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה (גובה של 3-3.5 ס"מ).
      ערבבת את אבקת האפיה עם הקמחים או שהוספת את אבקת האפיה ישירות לתערובת?

    2. שכחתי לשאול את השאלה הכי חשובה- באיזה כוס השתמשת?
      יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה מידי וזאת הסיבה.

    1. היי שיר,
      מספיק רק לערבב ידנית. אם העוגה שקעה באמצע זה יכול להיות בגלל שהעוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה, חום התנור היה גבוהה מידי או כתוצאה מפתיחה מוקדמת של דלת התנור.

  16. שלום ושנה טובה, האם אפשר קמח קונדיטור במקום קורנפלור? האם אפשר לוותר על שוקולית ולשים 2 כפות סוכר קוקוס? תודה

    1. שנה טובה 🙂
      לגבי המרה לקמח קונדיטור, נראה לי שכן.
      במקום שוקולית אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס (במקום חצי כוס). נראה לי שאת יכולה להשלים את כמות הסוכר בסוכר קוקוס.

  17. בוקר טוב,
    תודה על המתכונים, אני משתמשת באתר שלך כבר הרבה זמן.
    האם ניתן להמיר קורנפלור הקמח קונדיטור ללא גלוטן?
    תודה.

  18. היי, אני רוצה להכין עוגה עגולה גבוהה לגן ל 25 ילדים, יש ילד שרגיש לחלב וצריכה את העוגה גם ללא גלוטן, תוכלי בבקשה לרשום לי מתכון מתאים? תודה רבה

    1. היי אתי,
      העוגה לא אמורה לצאת כל כך גבוהה. איזה תבנית יש לך? קוטר 24 או קוטר 26? שימי לב שאי אפשר להשתמש בתבנית נשלפת בגלל שהבלילה דלילה מידי.

  19. מעולה ממש אהבתי את העוגה.
    ממש טעים, תמיד נעשה את העוגה הזאת בגלל
    שממש אהבתי את העוגה.
    דניאל לובינסקי.👍 בן 7 שהכין לבד את העוגה לאבא

    1. איזה אלוף 🙂 כל הכבוד!
      שמחה שאהבתם את העוגה.
      תודה שחזרת לעדכן.

    1. לערבב הכוונה ידנית במטרפה או כף אלא אם כן רשמתי במיקסר.

    1. היי הילה,
      ממליצה להכין בפעמיים, כל פעם את הכמות הזאת:
      4 ביצים גדולות, 2 כוסות סוכר, כוס ושליש שמן קנולה, כוס ושליש מים חמים, 2 כוסות קורנפלור, 8 כפות גדושות שוקולית, 8 כפות קקאו, 3 כפיות אבקת אפיה.

  20. היי,

    האם העוגה טעימה גם ללא ציפוי? או שמא היא חייבת אותו?

    תודה מראש
    הילה

    1. היא טעימה אבל הציפוי בהחלט משדרג את הטעם ואת המראה.

  21. היי, במה אפשר להחליף את הביצה?

    חייבת לציין שזה אתר מקסים שנותן פתרונות מהירים לכל כך הרבה דברים!
    פשוט תודה רבה !

    1. היי שני,
      קודם כל תודה 🙂
      לגבי המתכון, לצערי לא ניתן להמיר את הביצה. ניסיתי וזה לא צלח.

  22. אפרת היקרה. תודה על מתכונים נפלאים.
    הכנתי את העוגה עם הילדים היה….. אפוף אבקת שוקולית: )
    העוגה יצאה מרירה מעט אבל טעימה.
    בעיה אחת: המרקם יצא פירורי מעט וקשה להוציא אותה מהתבנית נעזרתי בכף, מה לא עשיתי טוב?
    הכנתי במינון כפול

    1. היי בת שבע,
      לגבי המרירות, זה לא אמור לצאת מריר בכלל. אם הכפלת כמויות שמת כוס סוכר? ו-4 כפות קקאו?
      לגבי המרקם, הביצה היא זו שמדביקה את החומרים. יכול להיות שהשתמשת בביצים קטנות?

  23. הכפלתי את כל הכמויות בשתיים והוספתי ביצה, גם את זמן האפייה הארכתי בהתאם. העוגה יצאה פצצה! רכה טעימה וחוסלה מיד…! קשה למצוא משהו ללא גלוטן שיהיה נוח לאפיה וטעים לאכילה ולכן אנחנו מאוד מודים על המתכון!! חג שמח!

  24. היי אפרת,

    אתר מדהים,

    יש לי שאלה… במידה ואני מוסיפה קוקוס ואגוזים ומכינה את העוגה בתבנית אינגליש קייק… כמה גובה של התבנית אני צריכה למלא את התבנית כדי שלא תיזל?

    תודה רבה!

    1. היי גלית,
      מומלץ למלא את התבנית עד חצי גובה תבנית.
      חג שמח 🙂

    1. היי לינה,
      אפשר להכין את הכמויות הבאות בתבנית מלבנית בגודל 32X25:
      3 ביצים, כוס שמן, כוס ושליש סוכר, כוס וחצי מים חמים, כוס וחצי קורנפלור, 6 כפות גדושות שוקולית, 6 כפות גדושות אבקת קקאו, שקית אבקת אפיה.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל45-60 דקות. בכל מקרה, יש לאפות עד שקיסם יוצא נקי.
      *קחי בחשבון שהעוגה אמורה לצאת קצת נמוכה מעוגה רגילה.

  25. תודה לך אפרת על מתכון מוצלח ומוסבר כראוי
    ולכל המתלבטות, העוגה מצליחה אם עושים לפי ההוראות!

  26. האם ניתן להמיר מחצית מהקורנפלור הקמח תמי? האם זמן אפייה משתנה? זה יכול לפגוע במרקם? תודה

    1. כן אפשר. זה לא יפגע במרקם. אין שינוי בזמן האפיה.
      יום מקסים 🙂

  27. היי. שתי שאלות:

    1.אם אני עושה כמות משולשת או מרובעת ב3-4תבניות אינגליש קייק נפרדות, זמן האפייה נשאר 20-25 דקות? (אופה בו זמנית)

    2. האם במקום תבנית השקעים אני יכולה לצקת את הבלילה לכוסות קרטון המשמשות להכנת סופלה?

    תודה!

    1. היי דינה,
      1. כן.
      2. כן. רק חשוב למלא עד גובה חצי מהכוס אחרת הבלילה עלולה לגלוש מהתבנית.

  28. אם אכפיל כמויות לכמה ילדים תספיק העוגה? צריכה ל 11. יש לי תבנית חד פעמית מקרטון מידות 19×28 נראה לך: 1. שהעוגה תאפה שווה בתבנית מחומר כזה? ושהגודל מתאים לכמות כפולה של הבלילה? סליחה שכ"כ הרבה שאלות.. תודה!

    1. היי שרה,
      את יכולה להכפיל את הכמויות לפי מה ששום בכוכבית בתחתית המתכון ולהכין בתבנית שציינת. אין בעיה עם הגודל וסוג התבנית.

    1. כן אפשר. כדי לא להתבלבל אני ממליצה לרשום קודם את הכמויות על דף.

  29. אין עוגה שאני לא הורסת, לשם שינוי יכולה לומר שהצלחתי.. החלפתי את הקורנפלור בכרגיל ויצא מושלם.. תודה♥️

  30. היי נשים יקרות
    אני נסתי עם חצי קמח טף חצי טפיוקה ויצא מעולה…..פעם הבאה אנסה פעם רק עם טפיוקה ופעם רק עם טף….
    האם מישהיא ניסתה ללא ביצה?….לטבעונים

  31. יצא לי עוגה לא אכיל. למה לא להגיד אם זה כוס מדידה או כוד חד פעמי. והמדידות לא נכונות, לדוגמה חצי כוס חד פעמי סוכר זה לא 50 גרם. איזה ביזבוז זמן.

    1. באיזה כוס השתמשת?
      כל הכמויות הן בכוס מדידה של 240 מ"ל. כוס חד פעמית קטנה מידי ולא נכונה למדידה.
      היתה טעות בכמות הגרם של הסוכר. כרגע זה תוקן.

  32. היי, אני תמיד משתמשת במתכונים שלך והם מעולים! פעם ראשונה שאני מתנסה בללא גלוטן.. השתמשתי בתבנית אינגליש קייק של הקרטון, אחרי 25 דק' בתנור שמתי לב שהבלילה עולה על גדותיה ונוזלת למטה… עשיתי הכל לפי הכמויות עם כוס זכוכית קטנה, לא מבינה מה השתבש..

    1. היי הדר,
      עד איפה הגיעה הבלילה כששמת אותה בתבנית? היא צריכה להיות עד חצי מגובה התבנית.
      שמת 3/4 (שלושה רבעים) כפית אבקת אפיה?
      אפית ב170 מעלות או יותר?

    2. כן, אפילו קצת פחות מחצי זה היה ממש נמוך.. כן שמתי 3/4 כפית ואפיתי ב170.. נהייתה שכבה קשה כזאת למעלה והכל התחיל לגלוש מהתבנית, כשבדקתי עם קיסם הכל היה רטוב, השארתי את זה עוד בתנור..לא עזר, כל הנפח שהיה פשוט נפל ונוצר סנטימר של בלילה שגם לא הייתה מוכנה.. אולי ערבבתי יותר מדי? ערבבתי בעיקר עם המערבל מזון

    3. אז יכול להיות שכתוצאה מערבוב יתר התערובת התנפחה וגם תפחה מעבר למצופה.
      להבא אם קורה דבר כזה ורואים שהבלילה עומדת לגלוש מהתבנית (לא משנה באיזה עוגה), יש לפתוח באופן חלקי את דלת התנור כדי להכניס אויר קר ולהוריד את הטמפ' ואז הבלילה בעצם תרד ואז שוב אפשר לסגור את דלת התנור ולהמשיך את האפיה.

  33. שלום,
    העוגה הזו עם איזה תבנית לעשות אותה?
    כי בתמונה מראים כמו מאפינס ואני מעדיפה עוגה בשלמותה..

  34. הי הכנתי את העוגה כפי שרשום ויצא מעולה..סוף סוף עוגה שתופחת. רציתי לשאול כמה זאלות 1. האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח כרגיל של אשבל. ואם כן האם לשים כמות זהה לקורנפלור. 2. האםהעוגה מספיק יציבה לעבודה עם בצק סוכר וקצפות. תודה ענקית

    1. היי שירלי,
      1. לדעתי כן, אותה כמות.
      2. העוגה אמנם רכה אבל יציבה ואני חושבת שהיא יכולה להתאים לקצפות ולבצק סוכר.
      שבוע טוב 🙂

  35. הכנו את העוגה ליומהולדת של הילדה בגן.
    הצוות של הגן והילדים ליקקו את האצבעות.

    חיפשתי ולא מצאתי כמויות לתבנית בצורת לב.
    נראה כמו ה28 העגולה.

    1. היי יונית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את צריכה כמויות לתבנית לב או שכבר הכנת?

  36. היי,
    קודם כל האתר שלך מקסים.
    יש לבן שלי מחר יום הולדת בגן ואני צריכה עוגה בלי גלוטן.תוכלי לכתוב לי בבקשה כמויות לתבנית ענקית.
    תודה רבה מראש

    1. היי עדי,
      לתבנית ענקית אלה הכמויות המומלצות רק צריך לקחת בחשבון שהבלילה יוצאת דלילה ויכול להיות שייקח זמן עד שהעוגה תאפה לגמרי. דבר נוסף, העוגה יוצאת מעט נמוכה.
      4 ביצים גדולות, 2 כוסות סוכר, כוס ושליש שמן קנולה, כוס ושליש מים חמים, 2 כוסות קורנפלור, 8 כפות גדושות שוקולית, 8 כפות קקאו, 3 כפיות אבקת אפיה.
      המון מזל טוב 🙂

    2. תודה רבה,העוגה בתנור כבר שעה ועדיין רוטטת לגמרי.הנחתי תבנית מעל שהחלק העליון לא ישרף והעברתי לטורבו,מה דעתך בענין?

  37. שלום, רציתי לשאול האם העוגה יכולה להיות יום שלם מחוץ למקרר? והאם חייבים לצפות אותה בעודה חמה? (אני מכינה צורות מבצק סוכר ומניחה על העוגה)
    תודה!

    1. כן, אין בעיה שתהיה מחוץ למקרר.
      לא חייבים לצפות אותה בעודה חמה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נעה,
      את מערבבת את אבקת האפיה עם הקמחים או שאת מוסיפה את אבקת האפיה ישירות לבלילה?
      ממליצה להסתכל בלינק המצורף לגבי סיבות שעוגה לא תופחת – עוגה לא תפחה.

    1. הכמות לא אמורה להשתנות. רק קחי בחשבון שעם קורנפלור העוגה נשארת טריה יותר זמן.
      חג שמח 🙂

  38. יצא באמת מצויין. הייתי סקפטית, בדרך כלל מתכונים ללא גלוטן דורשים המון ביצים והמווון שמן, המתכון שלך שפוי ויוצא מעולה. עוגה מפנקת כמו עוגת שוקולד קלאסית עם קמח. הכנתי בדיוק לפי המתכון, חוץ משמן הקנולה שהוחלף בשמן קוקוס, ילד היומולדת שלי שלא אוכל גלוטן היה מאושר עד הגג. תודה רבה לך!!

  39. הכנתי את העוגה לפני כשעה. לא נשאר פרור.
    הכנתי כמות לתבנית אחת והולכת להכין עוד כמה תבניות.
    את השמן המרתי בשמן קוקוס ובמקום 2 כפות שוקולית שלא
    היו זמינות בבית שמתי 3 כפות קקאו(במקום 2)+ כף סוכר נספת למתכון הקיים.
    העוגה קיבלה ממני והנכדים ציון 100.

  40. זהירות!!! מתכון גרוע!!! שרף לא את כל התנור הכל נוזל נופל נשרף עשיתי את המתכון הזה בפעם השניה כי שכחתי שנפלתי איתו בעבר ושוב אותה טעות כל התנור התלכלך וכמובן שחבל על המצרכים כי העיסה הלכה לפח זה אפילו לא נאפה!!!! מתכון הכי גרוע בעולם תיזהרו לא ליפול

    1. אם הבלילה גלשה מחוץ לתבנית כנראה שהשתמשת בתבנית קטנה יחסית לכמות או שמילאת את תבניות המאפינס יותר מחצי גובה.

  41. למה בהכפלה של המצרכים, במים זה 3/4? ולא 2/3?(שזה פי 2 מ1/3).אני רוצה להכין כפול ולא רוצה לפשל…..תודה!

  42. עשיתי את העוגה היום, וקיבלתי תגובות נהדרות. אפילו לא היה צריך להוסיף שוקולד למעלה. נהדרת ככה!
    תודה רבה 🙂

    1. אפשר לשים במקום 2 כפות שטוחות קקאו להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

  43. היי ניראה ממש טוב אני צריכה להכין 40 קאפקייקס מה הכמויות האםלמחא את התבניות עד הסוף או חצי כדי שיצאו יחסית גבוהות..?

    1. היי שירן,
      ממליצה להכפיל כמויות ב-4. מומלץ לשמן את השקעים ולמלא עד חצי גובה כי העוגה תופחת ואם ממלאים יותר מידי היא עלולה להשפך מחוץ לתבנית במהלך האפיה.

  44. בבית הספר של הבת שלי משחקים השבוע את משחק ענקים וגמדים והבת שלי קיבלה ילדה עם צליאק -העוגות יצאו מאוד טעימות (אם כי מידי מתוקות לטעמי, במיוחד גם אחרי שמוסיפים את הקרם)
    אפינו אותן בתבניות חד פעמיות מנייר ממוחזר – לא מצריך שימון כי ניתן לקרוע את הנייר 🙂

  45. היי אני מכינה הרבה פעמים מהמתכון הזה הוא מתכון מעולה אני בת 13 ויש לי אלרגיה ללא גלוטן ותמיד מכינה קינוחים זאת האהבה שלי

    1. היי אור,
      שמחה שהעוגה יוצאת מוצלחת.
      תודה שחזרת לעדכן והמשך אפיות מוצלחות 🙂

  46. שלום,
    לא כל כך מתעסקת באפיה וחדשה בעניין נטול גלוטן…
    פעם ראשונה שאני מכינה את העוגה בתבנית שקעים והחלפתי את הקורנפלור לקמח קונדיטור.
    יצא מושלם גם יפה וגם טעים הבת שלי מאוד אוהבת.
    תודה רבה

  47. שלום
    בגן של הילדה שלי מבקשים כל שבוע עוגה כי כל שבוע יש יום הולדת למישהו האם מומלץ לעשות כמות קטנה ולהקפיא בגן .
    תודה

    1. היי אלה,
      זה יכול להיות פתרון להכין מראש, לצנן לטמפ' החדר ולהקפיא בתוך קופסה אטומה.

  48. הי, ניסיתי את העוגה גם בתבנית שקעים וגם בתבנית עגולה ובשני המקרים בהתחלה תפחה אך לא היתה עשויה מבפנים ובהמשך צנחה והתקשתה בקצוות ובאמצע עוד לא לגמרי עשויה.
    מה יכולה להיות הבעיה ?

    1. היי מיטל,
      זאת תופעה רגילה בעוגה הזאת. בגלל החומרים ממנה היא עשויה. העוגה גם נסדקת בחלק העליון. לוקח זמן עד שהעוגה נאפית אבל בסוף זה קורה 🙂

    1. היי,
      העוגה מתאימה אבל בכל מקרה חשוב לקרוא מה רשום על גבי האריזות של כל המוצרים שאינם מכילים עקבות של שומשום וכו'.
      שנה טובה 🙂

    2. מילה לי אלרגיה לשומשום עד לפני שבוע זה מבאס כל הזמן לבדוק אבל ניפטרתט מי זה ואני שמחה

  49. עוגה משגעת!! נימוחה וטעימה ממליצה בחום
    עשיתי בתבנית עגולה חד פעמית, הכפלתי ב3 את הכמויות,
    החלפתי מחצית מהקורנפלור בקמח קונדיטור
    יצא מעולה!
    אפרת, תודה רבה על המתכון!

    1. היי אינה,
      תמשיכי לאפות עד שהיא תהיה מוכנה. זה בסדר שהיא נסדקה למעלה, זה בגלל הקורנפלור.

  50. החלטתי לנסות עם קמח קונדיטור בתבנית אינגליש.
    יצאה עוגת פאג' שוקולד טעימה אך מעט מתוקה מדי.
    תודה!

    1. היי שירן,
      שימי עוד כף גדושה קקאו במקום ותגדילי את כמות הוסכר ל 2/3 כוס.

    2. היי מיכל,
      להקציף את כל הביצים עם הסוכר. אין צורך להפריד אותם לחלבון וחלמון.

  51. לילה טוב,
    הכנתי את העוגה אך היא נאפתה בצורה מוזרה.
    לחלק האמצעי שלה נהיה קרום במרקם של מרנג ומסביב היא נאפתה יפה.
    איפה טעיתי? בטעם יצאה ממש טעימה….
    רוצה לנסות שוב מחר ליומולדת של הילדה או אם יש לך מתכון אחר ללא גלוטן שמתאים ליומולדת של ילדים, אשמח….
    תודה רבה!

    1. היי נטלי,
      בגלל שהעוגה מבוססת על קורנפלור לעיתים נוצר לה קרום בחלק העליון. אפשר להסיר מעט את הקרום עם סכין ולצפות את העוגה בציפוי שוקולד ואז לא ייראו את זה.
      מצרפת מתכון נוסף לעוגת שוקולית ללא גלוטן.
      שבת שלום 🙂

    1. היי זהבה,
      יכול להיות שבגלל הקורנפלור זה פחות אוורירי.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  52. העוגה הזו מושלמת!! אני מכינה על בסיס שבועי וקוצרת מחמאות 🙂
    טיפ לשדרוג:
    לפעמים אני מכינה אותה ממש נמוכה, מוסיפה קרם וניל וציפוי שוקולד, ויוצא מעולה!

  53. היי.
    אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית עגולה קפיצית "28.
    האם אני צריכה להכפיל או לשלש את הכמויות?

    1. היי שגית,
      לדעתי תצטרכי להכפיל כמויות ב-4:
      4 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן קנולה
      כוס ושליש מים חמים
      2 כוסות קורנפלור
      8 כפות גדושות אבקת שוקולית
      8 כפות אבקת קקאו
      3 כפיות אבקת אפייה
      קחי בחשבון שמאחר והתבנית גדולה והבלילה נוזלית ייקח לעוגה זמן להאפות. לדעתי לפחות שעה ב170 מעלות.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי אורית,
      אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהבלילה יוצאת נוזלית ולכן יכול להיות שייקח לזה קצת יותר זמן מהרגיל.

  54. היי,

    בעוד 15 דקות אפייה עוגה עלתה בתנור והתחילה להיסדק
    איפה טעיתי עם שמתי לדו-צדדי ל170 ומפלס 3 מתוך 5?

    באם אני רוצה להכין בתבנית 36.8 ל30.8 מכמות המצרכים?
    מה שינוי בתוכנית אפייה/מפלס/מעלות?

    המון תודה מראש

    1. היי אולגה,
      זה בסדר איך שאפית. יכול להיות שהתנור שלך חזק מידי? ואם כך עדיף לאפות ב160 מעלות. אגב, באיזה תבנית אפית (סוג וגודל)?
      לגבי התבנית שאת רוצה לאפות בה, הכוונה ל30 ס"מ על 36 ס"מ?

    2. אפיתי בחד פעמית אלומיניום(נייר כסף)

      אני מתכוונת לעשות גם בתבנית חד פעמית מנייר כסף גודל 36 ל30
      אזי איזה כמויות מצרכים לקחת?

      משהו משתנה באופן אפייה בתבנית חד פעמית מאלומיניום?

    3. היי אולגה,
      אם אני מבינה נכון את מתכוונת לתבנית החד פעמית הענקית (בגודל של תבנית התנור).
      אם כן, אלה הכמויות:
      4 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן קנולה
      כוס ושליש מים חמים
      2 כוסות קורנפלור
      8 כפות גדושות אבקת שוקולית
      8 כפות אבקת קקאו
      3 כפיות אבקת אפייה
      לגבי הטמפ'- ממליצה לשים על 170 מעלות ואם את רואה שלאחר 15 דקות העוגה מתחילה להסדק בחלק העליון יש להוריד את המעלות ל160 ולהמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה.
      בגלל שהבלילה יחסית נוזלית והתבנית גדולה אני מאמינה שהאפיה תקח זמן, שעה לפחות אבל אני ממליצה לבדוק כבר אחרי 45-50 דקות באמצעות קיסם.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

  55. היי,
    הכנתי את העוגה והיא נהדרת (בתבנית שקעים). אני רוצה לנסות להכין אותה במיקרוגל. האם מישהו ניסה? יצליח או חבל על המאמץ?

    תודה

    1. היי הילה,
      את יכולה לנסות עם כמות קטנה אישית (מקסימום לא יצליח, אפשר למלא תבנית שקעים בשאר הבלילה ולאפות בתנור).
      מלאי ספל בבלילה והכניסי למיקרוגל למשך כדקה בעוצמה הגבוהה ביותר (אין למלא יותר מחצי כוס כי העוגה תופחת). העוגה מוכנה כשהיא נפרדת מדפנות הספל. קחי בחשבון שהכנה במיקרוגל גורמת לעוגה לצאת קצת צמיגית. ממליצה להכין ציפוי שוקולד מראש ולצקת על העוגה מיד כשהיא מוכנה.
      בהצלחה 😉

  56. בוקר טוב אפרת העוגה הזו יותר טובה מעוגת השוקולד לפסח עם קמח תפו"א והאם יוצאת גבוהה?מתכוונת להכין באינגליש קייק מה זמן האפייה?

    1. היי שרון,
      העוגה הזאת יוצאת נמוכה. אם את רוצה עוגה גבוהה אני ממליצה לך להכין את עוגת השוקולד לפסח.

  57. היי,
    רציתי לשאול האם ניתן לאפות בתוך מנג'טים על תבנית רגילה ולא בתוך תבנית שקעים.
    האם התערובת יכולה לנזול מהמנג'טים אם הם לא "מוגנים" בתוך השקעים? כי הבנתי שהיא יוצאת מאד דלילה.
    תודה רבה

    1. היי תמי,
      מאחר והבלילה יוצאת נוזלית לא מומלץ.
      המשך יום נפלא 🙂

  58. שלום רב,רציתי לשאול האם קורנפלור לא "מכביד" על העוגה והיא יוצאת תפוחה?והאם יש טעם להרטיב את העוגנ עם סירופ סוכר לאחר אפיה או שהיא מספיק רטובה?
    תודה

    1. היי אנה,
      הקורנפלור אכן יותר "כבד" מקמח רגיל לכן הכמות יחסית קטנה. העוגה תופחת במהלך האפיה אך צונחת מעט לאחר קירור וזה בסדר. לדעתי כל עוד מכינים ציפוי שוקולד (ומומלץ ציפוי הגנאש) אין צורך להרטיב את העוגה. היא די עסיסית.
      יום נפלא 🙂

  59. שלום לך 🙂
    מעוניינת להכין מחר כפינוק לכבוד יומולדת לקטנה בחוג ריקוד. רוצה לעשות את הקאפקייק בצורה של שמלת בלט על ידי זילוף של קצפת למעלה וחלק עליון של בצק סוכר (מקווה שברור..) האם זה מתאים למתכון הזה? יצא מספיק מתוק בלי ציפוי שוקולד?
    תודה והמשך שבוע נפלא!!!

    1. היי אודליה,
      אם את מכינה כקאפקייק אז זה אמור להיות בסדר. חשוב להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתן. אם את לא מכינה ציפוי שוקולד, שימי כ-2/3 כוס סוכר.
      בהצלחה ומזל טוב 😉

    1. היי רותם,
      כן, כוס היא 140 גרם כשמדובר בקמחים ו240 מ"ל נפח כשמדובר בנוזלים.
      ביצה (60-65 גרם)
      65 מ"ל שמן
      80 גרם סוכר
      120 מ"ל מים חמים
      70 גרם קורנפלור
      25 גרם קקאו
      35 גרם שוקולית
      3 גרם אבקת אפיה
      יום נפלא 🙂

    1. כן שרון, רק חשוב לוודא שאבקת השוקולית והקקאו אינם מכילים גלוטן (זה אמור להיות רשום על האריזה).

    1. היי עדי,
      הכוונה לקמח רגיל או לקמח ללא גלוטן? אם הכוונה לקמח רגיל, אני מניחה שאפשר.
      במקום 2 כפות גדושות אבקת שוקולית אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו.

  60. היי, אני אמורה להכין עוגה למפגש כיתתי ללא גלוטן כיוון שיש ילד עם רגישות. קניתי קמח מיוחד אבל יש לי בבית גם קורנפלור. במה עדיף להשתמש למתכון זה?

    1. היי קרינה,
      אם את מכינה את העוגה הזאת אז עדיף להשתמש בקורנפלור.
      בהצלחה 😉

    1. היי שהם,
      ביצה אחת אמורה להספיק אבל אם חשוב לך שהעוגה תהיה יציבה ופחות מתפוררת כדאי לשים 2 ביצים.
      אם שמים 2 ביצים כדאי להפחית מכמות המים ולשים שליש כוס מים (במקום חצי כוס).
      יום נפלא 🙂

  61. בוקר אור!!! מה הכמויות הדרושות לעוגה בקוטר 26? כמה זמן לאפות את העוגה בתנור? האם יש שינוי בטמפ' התנור?
    יום נפלא וצום קל לצמים 🙂

    1. היי אולגה,
      לתבנית בקוטר 26 צריך להכפיל את החומרים ב-3:
      3 ביצים, כוס שמן, כוס ושליש סוכר, כוס וחצי מים חמים, כוס וחצי קורנפלור, 6 כפות גדושות שוקולית, 6 כפות גדושות אבקת קקאו, שקית אבקת אפיה.
      העוגה אמורה לצאת נמוכה. אם את רוצה שתהיה יותר גבוהה אפשר להכין בתבנית 24.
      ממליצה להכין ציפוי לעוגה: 150 גרם שוקולד מריר + שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית – להמיס במיקרוגל, לערבב ולשפוף על העוגה (מוסיף המון 🙂 ).
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-60 דקות כי התערובת נוזלית (170 מעלות). ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 40 דקות עם קיסם.
      יום מקסים!

  62. היי רציתי להודות לכם על האתר המעולה צבעוני, מרשים מדוייק! אני מוצאת את עצמי לא פעם לוקחת מתכונים (ולא רק בגלל ב10 דקות! ) אז כל הכבוד ויישר כח!! בקשר למאפינס הכנתי כמובן בכמות מוכפלת והן יצאו עסיסיות רכות וטובות, הילדים שלי חטפו אותם גם בלי הציפוי. מעבר לכך שהם נשארים רכים גם מס' ימים לאחר מכן. אז שוב תודה!!!

  63. הי, אני מכינה עוגה לילדה שרגישה לגלוטן. על השוקולד המריר של עלית וגם על השוקולית כתוב שיכול להכיל כמות מזערית של גלוטן.מה עושים?המתכון אמור להיות ללא גלוטן..יש תחליף?

    1. היי קרן,
      למיטב ידיעתי יש שוקולית ושוקולד מריר שהם ללא גלוטן.
      לגבי השוקולית את יכולה לשים אבקת קקאו אבל לגבי השוקולד המריר בציפוי לא מומלץ לוותר עליו וכדאי להשתמש בשוקולד מריר ללא גלוטן.

  64. זאת פעם שנייה שאני עושה את המאפינס והם פשוט יצאו מעולים וטעימים
    הם התחסלו בשניות

  65. היי – והמון תודה על אתר נוח, כיפי וטעים!
    האם ניתן להמיר את הקורנפלור שבמתכון לקמח תפוחי אדמה?

    1. בשמחה רבה מרב 🙂
      לגבי הקמח, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת מה תהיה התוצאה.

  66. היי, יש לי שאלה,
    אם אני מכינה את העוגה בתבנית עגולה
    איזה גודל תבנית מומלץ כדי שתצא יחסית גבוהה ויפה?

    1. היי מוריה,
      העוגה הזאת לא יוצאת גבוהה במיוחד בגלל הקורנפלור אבל את יכולה להכין אותה בתבנית עגולה קטנה בקוטר 20-22 כדי שהיא תצא יחסית גבוהה. ממליצה לך גם להכין ציפוי גנאש שיעשיר את העוגה ויוסיף לה גובה.
      חג שמח! 🙂

  67. היי
    ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח רגיל?
    אני מניחה שכן, רק קמח תופח או לבן?
    תודה ויום טוב!

  68. במתכון רשום להוסיף מים רותחים לבלילה עם הביצה.
    האם זה לא יצור בעיה שהביצה תבושל במים החמים?

    1. היי שרית,
      עדיף להוסיף מים חמים ולא רותחים ויש להקפיד לערבב במהירות כדי להמנע ממצב כזה.
      יום נפלא 🙂

    1. יש לי קמח שקדים, קמח חומוס וקמח שעועית מש,
      משהו מהם מתאים?
      אני לא משתמשת בחומרים שעשויים תירס וגם לא בקמח תמי ולא בקונדיטור- כי יש בהם חומר משמר (למיטב ידיעתי).
      אשמח מאוד לעזרתך!
      תודה רבה!

    2. אני באמת לא יודעת, לא ניסיתי להכין את העוגה עם אף אחד מהקמחים שציינת. אם הייתי צריכה לנסות יכול להיות שהייתי הולכת על שילוב של קמח חומוס עם קמח שקדים. נגיד בסביבות שליש כוס קמח חומוס וחצי כוס קמח שקדים (במקום חצי כוס קורנפלור).

    1. הי יפית,
      אני בספק אם זה יעבוד במקרה הזה כי הביצה די הכרחית במתכון שמבוסס על קורנפלור (אחרת העוגה תצא דחוסה וחנוקה).

  69. אני באמצע הכנת העוגה והתערובת ממש, אבל ממש דלילה! אני יודעת שכתבת שהיא דלילה אבל היא ממש דלילה שנראה שצריך להוסיף עוד אבקות. אני מתכוונת לשים את זה בתבנית שקעים אבל חוששת שלא יתגבש… עצה? האם זה בסדר כך?

    1. היי יעל,
      התערובת אמורה להיות דלילה (אפילו מאוד).
      את יכולה למזוג לתבנית שקעים, רק חשוב למלא עד חצי מהשקע (ולא יותר) כדי שהבלילה לא תגלוש במהלך האפיה ולשים לב שהטמפ' היא 170 מעלות ולא יותר.

    1. תודה מירי 🙂
      כן, בגלל שמדובר בקורנפלור זה יכול לקרות שהעוגה יוצאת נמוכה יותר מעוגה המבוססת על קמח.

    1. היי אורלי,
      עבור תבנית בינונית בגודל 22X31 אני ממליצה להכפיל כמויות אבל לתבנית בינונית גדולה יותר בגודל 25X32 מומלץ להכפיל ב3, הכוונה 3 ביצים, 1 כוס שמן, 1 ורבע כוסות סוכר, כוס וחצי מים, כוס וחצי קורנפלור, 6 כפות גדושות שוקולית, 6 כפות קקאו, 2 ורבע כפיות אבקת אפיה.

    1. הי לי,
      אם מכינים עם הציפוי אז העוגה אמורה לצאת מתוקה אבל אם את אוהבת מתוק וחוששת שזה לא יספיק תשימי 2/3 כוס סוכר.
      יום נפלא!

  70. היי

    את העוגה הזו ניסיתי כמה פעמים ובאמת היא רכה ועסיסית, יש לי איתה רק בעיה אחת, היא יוצאת מהתנור עם בליטה באמצע(מעין בטן)ובשוליים היא נשארת באותו גובה שנכנסה איתו לתנור, איפה אני טועה? או שכך זה צריך להיות.
    תודה מראש, ושבת שלום
    ריקי.

    1. הי ריקי,
      זה טבעי בעוגה הזאת ושכיח יותר בתנורים חזקים.
      כדי לנסות להפחית את גובה הבליטה אפשר בפעם הבאה לאפות את העוגה בטמפ' נמוכה יותר, נניח ב160 מעלות וחשוב לאפות בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) ולא בטורבו.
      שבת שלום 🙂

  71. הי!
    ניסיתי את העוגה ואכן פשוט מאוד להכין. עם זאת, כשמכינים בתצורת קאפקייס עדיף להקציף את הביתה בנפרד, לפני הוספה לתערובת, כך הקאפקייקס יוצאים קלילים ואווריריים.
    מניסיון – לא נשאר אפילו קאפקייק בודד וכולם חוסלו תוך דקות בודדות

    1. הי שיר,
      לצערי אני לא חושבת שיהיה ניתן להכין את העוגה ללא אחד מהקמחים האלה.
      איזה סוגי קמחים יש לך?

  72. תודה לך על תשובתך ואם אפשר עוד שאלה , האם אפשר להקפיא עוגות מהסוג הזה, ועוד, האם העוגה נשמרת במקרר או מחוצה לה.
    ושוב תודה.

    1. העוגה נשמרת בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד. בימים חמים יש להעביר אותה למקרר לאחר יום וחצי-יומיים. וכן, אפשר להקפיא את העוגה.
      יום נפלא 🙂

    1. הי רבקה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר איך זה ייצא אבל לדעתי עדיף להשתמש בקורפלור מהסיבה שהעוגה נשמרת יותר לאורך זמן. עוגה המבוססת על קמח קונדיטור נוטה להתייבש יום למחרת.

  73. הכנתי את העוגה עם ביתי…העוגה מאד טעימה וקלה להכנה.
    המרקם שלה נהדר וההצלחה מובטחת…
    הכנתי עוגות שוקולד רבות ללא גלוטן וזו ממש מוצלחת
    תודה על המתכון

  74. יצא סוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה על המתכון אבל לא יצא טעים יצא מ ד ה י ם!
    נ.ב.
    אני סך הכל בן 9 וממש קל להכין את העוגה

  75. אני עושה עוגת שוקולד ככה: 1כוס שוקולית, 1כוס סוכר, חצי מיכל שמנת מתוקה( אפשר צמחית) 1 כוס קמח ללא גלוטן של קונדיטור, 4 ביצים, חצי כוס שמן קנולה,לערבב הכל, את כל התערובת שמים בתבנית ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות. ואז אני מרתיחה חצי מיכל שמנת מתוקה שנשאר עם שוקולד פרווה ומורחת על העוגה. יוצא ממש טעים! ממליצה!

    1. יעל היי,בעצם את עושה את העוגה הרגילה של השוקולית רק משתשמת בקמח ללא גלוטן
      האם היא יוצאת גבוהה ? תודה

    1. היי לימור, באופן כללי ניתן להמיר שמן ברסק תפוחים באותו היחס זאת אומרת במקרה הזה 2/3 כוס רסק תפוחים. מעולם לא ניסיתי במתכון שמבוסס על קורנפלור (ולא קמח) כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות מה תהיה התוצאה. במידה ותחליטי לנסות, נשמח אם תשתפי אותנו 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר