

מתכון לחומוס ביתי שמכינים ב-5 דקות (בשימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים)
חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)
כוס טחינה גולמית
5 כפות מיץ לימון
שן שום
חצי כפית מלח
חצי כוס מים קרים
שליש כפית כמון
-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.
-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.
-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.
*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.
*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.
*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.
חומוס ביתי, מתכון לחומוס
אהבתם? שתפו
אפרת יקרה לראשונה הכנתי חומוס!!!! ויצא מושלם!!!!!! גרפתי מחמאות ומאז כבר הכנתי עוד ועוד.
תודה רבה על הזמינות והקלות של מתכונייך.
גמאני בישלתי קודם את הגרגרים אחרי שעברו שטיפה, ומה שהוסיף למרקם קטיפתי (ולא גרגירי), זה בישול עם חצי כפית א. סודה לשתיה… ופשוט נטחן תוך 3 דקות בבלנדר יד פשוט
תודה על השיתוף ❤️
הי אפרת,מתכון מעולה!!אני חיממתי את הגרגרים עם מעט כמון לטעם.וטחנתי כשהגרגרים חמים.יצא מצויין.תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה וחג שמח!
עוד טיפ שקיבלתי ועובד נפלא- אפשר להקפיא חומוס ביתי!!! (לא קנוי עם חומרים מעובדים!) . כשזה מפשיר אין שום הבדל בטעם. ההבדל הוא רק טיפה במרקם . אם היה קצת גרגרי לפני יהיה גם אחרי הקפאה.וההפך אם היה קרמי. תנסו ותראו זה ממש עובד 🙂
תודה איריס 🙂
היי,
רציתי לשאול כמה מ"ל טחינה הכוונה בכוס אחת?
תודה!
כוס של 240 מ"ל.
היי אפרת,
האם אפשר לטחון אבוקדו עם כל המצרכים כדי שיצא חומוס אבוקדו? מה דעתך?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
החומוס שאוכלים במסעדות תמיד חם אבל כשאני רואה מתכונים באינטרנט תמיד טוחנים את הגרגירים כשהם פושרים ואף ממליצים לקרר אותם לפני הטחינה. אם ככה איך החומוס יוצא חם בסופו של דבר?
אין בעיה לחמם לפני את גרגירי החומוס ולטחון אותם כשהם חמים (אבל לא רותחים).
היי אפשר ממרח שקדיה במקום טחינה ? לאלרגניים ?
היי קרן,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2 כפות ממרח שקדיה, כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
הי,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום טחינה לאלרגי לשומשום?
היי יוסי,
אפשר לנסות לשים 2-3 כפות שמן ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.
וואהו יצא פשוט מטריף
אין עלייך בעולם
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה ויום מקסים!
אם אין לי טחינה גולמית? אפשר בלי?
לא מומלץ להכין בלי.
היי אפרת,
אין מילים..כולם נהנו..הכנתי עם המתכון של הפיתות במחבת ועם סלט חציל על האש מעולה.
פשוט מאוהבת באתר שלך.
תודה רבה רבה.
נראה מעולה!
תודה ליאת.
יום מקסים 🌷
במילה אחת, מושלם!!!!
כמו שאר המתכונים שלך
עונג שבת אמיתי.
תודה
שבת שלום!!!!
איזה כיף 🙂
תודה מלכי, שבת שלום! ❤️
עד היום הכנתי מגרגרים שהשריתי ובישלתי. חיפשתי מתכון לנסות מקופסאת שימורים ויצא מצויין למעט כמות הטחינה הגולמית שהייתה גדולה מדי לטעמי (שמתי כחצי כוס) והייתי צריך להוסיף מים (כמעט כוס סה"כ).
הרבה פחות עבודה ללא ספק ולא מבחינים בהבדל.
תודה רבה על המתכון.
תודה אסף 🙂
מתכון מעולה! הכנתי מגרגירים יבשים שהושרו ובושלו, ושמתי קצת פחות טחינה (3/4 כוס). חג שמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל.
היי אפרת,
את יודעת איך אפשר להגיע למרקם חלק של החומוס ולא גרגירי?
תודה!
היי דנה,
זה קשור לסוג החומוס, לרכות שלו ולטחינה שלו.
ממליצה להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולטחון את החומוס כמה שיותר זמן, עד למרקם חלק.
בהצלחה 🙂
מעבר לבישול ממש טוב של החומוס צריך מעבד מזון טוב ולטחון הרבה זמן. במעבד ביתי סטנדרטי לוקח כ-10 דקות של טחינה במהירות הגבוהה ותקבלי תוצאה חלקה דיה. את הסוד הזה גילו לי ב… כן כן, בחומוסיה.
אח"כ גיליתי שהכי טוב לטחון במיקסר חזק, זה לוקח פחות זמן (3 דקות במהירות הכי גבוהה) ויוצא חלק כמו בחומוסיה.
הכוונה הייתה לבלנדר (לא מיקסר).
הי! כמה זמן חומוס כזה נשמר במקרר? כלומר… אם אכין היום בשביל עוד יומיים- ישאר טרי ולא יתקלקל?
היי אוריה,
החומוס יישאר טרי רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתקשה קצת בקירור. אם זה מיועד לעוד יומיים אולי כדאי מראש לשים קצת יותר מים.
תודה על אתר נפלא! אני משתמש בו המון ומקבל המון מחמאות. תודה!
לגבי מיץ הלימון, אם אני סוחט לימון, צריך להשתמש ב5 כפות מהמיץ הסחוט, או כמות אחרת?
שמחה שאת נהנה מהאתר 🙂
נכון, 5 כפות ממיץ הלימון הסחוט.
אני חייבת להגיד לך שמאז שגיליתי את האתר שלך כל יום אני מפתיעה בתבשילים חדשים כיף גדול להכנס לאתר הוא ברור והמתכונים מעולים!!!!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אסתי.
אני לאחר שטיפת הראשונה של גרגירי הקופסא מוסיף מים רותחים מקומקום ומחכה 2 עד 3 דקות ואז שוטף פעם נוספת לקראת טחינת החומרים כך לא נשאר טעם של הנוזל הקופסתי ממליץ על טחינה אל ארז אצל מאיר בשוק לוינסקי…. נחלת בינימין כמעט פינת לוינסקי תשאלו!!!! חנות לכל מיני מדהימה מאירת פנים נוסע מרעננה במיוחד אליו הרי פנסיונר אני ומשוטט ביתרת חיי
תודה על ההמלצה 🙂
שנה טובה!
זו הפעם השלישית שבעלי מכין לנו חומוס עפ"י המתכון שלך ויוצא מעולה !!! *5
הורדנו קצת מהכמות של הטחינה, היתה דומיננטית מידי(לטעמנו).
תודה רבה על המתכון המוצלח !
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
היי, כבר הרבה זמן רוצה להכין חומוס מהיר
כרגע יש לי חומוס מקופסת שימורים שרשום משקל אחרי סינון 290 גרם
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
חשוב לי שיצא טוב
להפתיע את בעלי ☺
תודה רבה על האתר המדהים הזה שנותן לי להיות בשלנית טובה
היי דקלה,
מה שיש לך זה מצוין. את יכולה לעבוד בדיוק לפי המתכון.
לקראת הסוף תטעמי ותשפרי תיבול במידה ויהיה צורך.
בהצלחה 🙂
יצא טעים עם יותר טעם של טחינה מאשר חומוס אבל טעים.
מה לעשות לפעם הבאה?
היי דוד,
אפשר פעם הבאה לשים פחות טחינה (בין חצי לשני שליש כוס) ולהוסיף יותר מים לפי הצורך.
שבת שלום 🙂
תודה רבה כולם מאד נהנו ולקקו אצבעות.
היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים
היי איריס,
את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂
שלום
איזה מרכיב מומלץ להוסיף למעבד מזון על מנת שהחומוס יהיה במרקם דליל?
יש לשים יותר מים.
שלום באמת חשוב לשחק בין כמות הטחינה הגלמית לבין הגרגרים והמים רצוי קרים אני מוביך בזמן שטוחנים חתיכת פלפל ירוק חריך ללא גרעינים זה מוסיף טעם
היי אפרת אם יש לי חומוס בשקית של סוגת אני צריכה גם לבשל אותו? או להשרות ?
היי אמי,
אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
שבוע נפלא 🙂
עשיתי עם טחינה גולמית אתיופית, יצא לי קצת מריר.אבל בסדר, אכיל.
זאת באמת טחינה עם טעם חזק. פעם הבאה נסי עם טחינה רגילה.
תודה שחזרת לעדכן.
היי.
תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
ושוב תודה לך
תודה רבה ניצן 🙂
יום נפלא
כמה זמן צריך לבשל את החומוס הקפוא?
היי תמי,
יש לבשל עד שהחומוס רך לגמרי. בסביבות 30 דקות אני מעריכה.
היי אפרת
רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
תודה רבה מראש
היי מיטל,
אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.
ערב טוב,
הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
הם התפעלו מ"חומוס מסעדות" כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות
אז ממש תודה
נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביטל ושבת שלום
אפרתוש יקירה,
הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
אז שוב תודה ענקית 🙂
רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
(בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
אני ממש אשמח לדעת שכן
בכל אופן המון תודה יקרה!!
היי ענת,
שמחה שנהניתם מהחומוס 🙂
אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
שבוע נפלא!
הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
תודה רבה על המתכונים המעולים!
היי מעיין,
את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.
אפרת, אין כמוך!
הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!
תודה תהילה!
אחלה ארוחה 😉
שמחה שנהניתם ושבוע נפלא
אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!
איזה כיף לשמוע!!
תודה יעל ושבת שלום 🙂
תודה על אתר נפלא.
אני מעדיפה חומוס קפוא. מה הכמות והאם צריך לבשל או שמספיקה הפשרה?
היי אריאלה,
מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
המשך יום נפלא 🙂
וואוו אפרת מתכון מעולה!!!
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
תודה
איזה כיף לשמוע!!
תודה אוסי ויום נפלא 🙂
החומוס יצא אחלה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר גם להקפיא את החומוס? עשיתי פשוט כמות גדולה מידי…
היי אלינור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שהטעם והמרקם יפגעו בהקפאה.
שבת שלום 🙂
אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
יוצא מעולה!
מצוין, תודה אורי 🙂
יש אפשרות לעשות בלי מעבד מזון? אולי בבלנדר זה גם יהיה בסדר…?
היי רעות,
אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
בהצלחה 😉