מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחומוס ביתי

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 4, 2016
Last modified:מרץ 27, 2017

Summary:

מתכון לחומוס ביתי שמכינים ב-5 דקות (בשימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים)

מתכון לחומוס ביתי

מצרכים (כמות: 2 צלחות חומוס ביתי):

חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)

כוס טחינה גולמית

5 כפות מיץ לימון

שן שום

חצי כפית מלח

חצי כוס מים קרים

שליש כפית כמון

אופן הכנה:

-מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.

-מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.

*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.

*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.

*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

חומוס ביתי, מתכון לחומוס






אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי האם מרתיחים מים ואז מוסיפים את החומוס ויש לי 500 גר חומוס יבש ששמתי אותו להשרייה האם להכפיל את כל החומרים ואם לא אז מה היחס? התודה וסופש נעים

    1. היי איריס,
      את המים אפשר להרתיח יחד עם החומוס.
      לאחר הבישול החומוס מכפיל את נפחו ולכן כדאי למדוד אותו רק אחרי הבישול ולהשתמש ב 1+3/4 כוסות חומוס מבושל לכמות שבמתכון.
      את יתר החומוס אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.
      יום מקסים :-)

    1. היי אמי,
      אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה שלם במים ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם מתרככים לגמרי (ממש נמסים בפה). אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר משמעותית את משך הבישול.
      שבוע נפלא :-)

  2. היי.
    תודה על המתכון ועל האתר, רק רציתי לכתוב שאני עושה את המתכון הזה בלי שום ועם רבע כפית מלח, חצי כפית יצא לי מאוד מלוח (ככה אוהבים פה)

  3. אפרת בכל תגובה שלי ברשותך אברך את האתר הנפלא הזה,הוספת לנו הרבה רעיונות צבע וטעמים נפלאים למטבח שלנו וכמו כולם כרמים שעובדים כדי לעשות לבתינו אין דבר יותר מהפלא להכין ארוחה תוצרת בית.
    החומוס המהיר יצא נפלא אם יורשה לי זה הסיבוב השישי שאני מכין ובכל פעם הנני מנסה חומר גלם אחר לדוגמא טחינה הפעם עם הטחינה של בארכה הרגילה יצא לי הכי טעים עד עכשיו
    ושוב תודה לך

  4. היי אפרת
    רוצה לנסות את מתכון החומוס שלך ומסתבר ששופרסל יצאו עם שימורי קטניות חדשים ללא חומר משמר. אז יש לי צנצנת כזאת אבל המשקל הוא 400 גרם לאחר סינון. איך אני צריכה להגדיל את הכמויות בשאר המצרכים?
    תודה רבה מראש

    1. היי מיטל,
      אם המשקל הוא 400 אחרי סינון כדאי להגדיל את יתר החומרים באופן יחסי: כוס ושליש טחינה, 6.5 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה, 2/3 כפית מלח, 2/3 כוס מים קרים, חצי כפית כמון.

  5. ערב טוב,
    הכנתי את החומוס לערב שבת לאורחים ויצא פשוט מדהים
    הם התפעלו מ"חומוס מסעדות" כהגדרתם שלוקח זמן הכנה של 5 דקות

    אז ממש תודה

    נ.ב. חייבת לציין תודה לחומוס צבר שהיה להם חשד לסלמונלה שדחפו אותי לשוטט פה…

  6. אפרתוש יקירה,
    הכנתי פעם ראשונה את החומוס לשבת ויצא מדהים וטעים!
    איזה כיף לאכול חומוס ביתי בריא וממרכיבים טבעיים.
    אז שוב תודה ענקית :)
    רציתי בהזדמנות זאת לשאול האם יש לך במקרה מתכון למרק ירקות לקוסקוס
    (בלי א.מרק אם אפשר) ומתכון לסלט סביח (עם חצילים – אפויים).
    אני ממש אשמח לדעת שכן
    בכל אופן המון תודה יקרה!!

    1. היי ענת,
      שמחה שנהניתם מהחומוס :-)
      אין לי מתכונים למרק קוסקוס וסלט סביח אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
      שבוע נפלא!

  7. הי אפרת, אני מכינה את החומוס כשלושה ימים לפני הגשתו. ילצערי אין באפשרותי להכין אותו בסמוך להגשה. ש דרך לחדש אותו כשמגישים? להוסיף מעט מים ולערבב?
    תודה רבה על המתכונים המעולים!

    1. היי מעיין,
      את יכולה לערבב אותו קצת בקערה נפרדת כדי לרענן אותו (אין צורך להוסיף מים) ואז להעביר לצלחת הגשה ולהזליף מעל שמן זית. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזליה קצוצה או פפריקה מתוקה.

  8. אפרת, אין כמוך!
    הכנתי ארוחת ערב לבעלי ולי עם החומוס המוצלח שלך,סלט קצוץ ושקשוקה על החומוס.
    ארוחת ערב מושלמת! בריאה, משביעה ובלי פחמימות!

  9. אפרת תודה תודה תודה!!! הפך להיות כדרך קבע בסעודות בביתינו:) איזה כייףףף שזה כלכך פשוט להכנה וכלכך טעים!!

    1. היי אריאלה,
      מאחר והחומוס הקפוא מבושל באופן חלקי יש לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך לגמרי (ממש נימוח בפה) ורק אז לטחון לממרח עם יתר החומרים.
      המשך יום נפלא :-)

  10. עשינו את החומוס יחד עם מתכון הפיתות, הילדים של השכנים הגיעו גם להכין את הפיתות היה שמח
    העשיה היתה חוויה והטעם אחכ חגיגה
    כולם שאלו מאיפה אנחנו יודעים להכין את הדברים האלו!?!
    כמובן שסיפרנו על האתר המעולה שלך
    תודה

      1. אני מכין כמות גדולה של המתכון אך ללא טחינה, מקפיא בחבילות קטנות, וכל שישי מוציא חבילה, בשבת נשאר רק לערבב עם טחינה.
        יוצא מעולה!

    1. היי רעות,
      אם יש לך מוט בלנדר ידני את יכולה להשתמש גם בו.
      בבלנדר רגיל לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
      בהצלחה ;-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »