זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
3 קישואים קטנים קלופים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
6 שיני שום שמנות קצוצות
רבע כוס מים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר רחב (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומוסיפים את החציל, הקישואים, העגבניות והשום. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים.
-מוסיפים רבע כוס מים ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכסים. מבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
טוב, לא היו לי עגבניות אז השתמשתי ב-100 גרם רכז עגבניות שדיללתי במים, קצת סוכר, מלח ולימון. שדרגתי עם נתח סלמון, אבקת צ’ילי, חוואיג’, לימון ובערך 125 גר’ קרם קוקוס. יצא ממש וואו 🙂
תודה על מתכונים מדהימים!
תודה שחזרת לשתף!🙂
אפשר להוסיף כרוב ורסק עגבניות?
אם כן באיזה שלב של ההכנה?
אפשר להוסיף כף רסק עגבניות ורבע כרוב קצוץ יחד עם שאר הירקות.
טעים מאד! חבל שלא הכנתי יותר מראש.
התבשל מהר יותר מהרשום…לא היה צורך בשלב הבישול השני.טיבול נפלא.טעמים נהדרים
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
טעים מאד! הייתי חותכת את הקישוא יותר קטן, אבל חוצמיזה ממש מוצלח, התיבול נהדר, תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
אם אין לי עגבניות, אפשר להשתמש בקופסת עגבניות חתוכות דק? ואם כן, באיזה שלב להוסיף? הראשון או השני? תודה!
היי דניאל,
אפשר עגבניות משימורים, מוסיפים כרגיל- יחד עם הקישואים והחצילים.
זוקיני גם הולך?
אני חושבת שכן.
אין לי כמון
כורכום או משהו אחר גם הולך?
רוצה להכין עכשיו
תודות על האתר המדהים:)
מתנצלת, ראיתי עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אפשר להכין גם בלי כמון.
תודה על המתכונים הטעימים!
האם הסלט מוצלח בהקפאה?
לא ניסיתי להקפיא אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
ממש אהובים את הסלט!!
שמחה לשמוע 🙂
למה לקלף את החציל ואת הקישוא ?
לא חייב.
היי אפרת
עכשיו עכשיו מסיימת את המתכון .
רציתי לשאול האם זה לא יותר מידי זמן על האש? (ידוע שכמה שיותר זמן ירקות על האש יותר מאבדים ויטמינים).
זה הזמן המומלץ כדי להגיע למרקם הנכון לטעמי אבל אפשר לטעום ולהוריד את זה מהאש ברגע שזה מוכן.
היי,
האם מתאים כסלט לשבת? או שרק כתוספת?
כן, מתאים בהחלט.
סלט טעים מאוד! מומלץ בחום!!!!!!!!!!
תודה 🙂
הי אפרת… האם אפשר במקום שום להשתמש בבצל? והאם יש צורך לטגן אותו קודם או עם הכל ביחד?
תודה
כן אפשר. כדאי לטגן אותו בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף את יתר החומרים.
שלום,
צריך להכין לפני את הקישואים והחצילים?כלומר עם מים או לחמם בתנור?
לא, אין צורך.
הסלט יצא טעים מאוד תודה!!
את מדהימה והאתר שלך מדהים!
תודה שירה 🙂
שבת שלום
נראה מטורף. שמרתי את המתכון! נראה לך שאפשר להכין מראש ולהקפיא?🤔
לדעתי כן.
יום מקסים 🙂
אכלנו חם עם קוסקוס. טעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
טעים בטירוף! הוספתי כמה פלפלים אדומים חריפים קטנים… מוסיף עוד חריפות ועניין 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
יצא לי מאד טעים. לא הוספתי מים בכלל, לא היה צורך, היה הרבה רוטב מהירקות שהגירו נוזלים. תודה אפרת.
מעולה 🙂
תודה אורה ויום מקסים🌺
למה לקלף את הקישואים ?
הויטמינים בקליפה.
רוחצים היטב.
לא היה לי חצילים אז הכנתי בלי וגם הוספתי רסק, יצא פשוט מעולה!!! תוספת מושלמת לאורז, כבר הקפאתי חלק.
תודה!!
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי שוב לשבת הפעם עם שום יצא גם טעים מאד אבל גם בלי השום הכל נאכל והיה ממש טעים. זה פשוט טעם שונה
תודה על העדכון 🙂
שלום לך
אני מפריד בין החציל לקישוא ועושה לפי אותם כללים שכתבת כל אחד בנפרד ומוסיף גם עגבניה מגורדת
ויש ואני מוסיף מעט לימון וגם לפעמים חתיכת פלפל חריף
טרי או יבש ללא גרעינים ומנוקה היטב לחיזוק טעם החריפות מנסה להמעיט במלח
מתכון פשוט וטעים לי אגב חבריי בקבוצת התיאטרון
אנסמבל רעננה טרפו וטרפו ולא פסקו מלהלל
שאי ברכה ממני הנסי
תודה הנסי 🙂
הכנתי את המתכון לפי ההוראות ושכחתי שום… זה עדיין יצא טעים?
היי שרי,
השום מוסיף המון טעם (לא אשקר 🙂 ) אבל תטעמי, יכול להיות שזה מספיק טעים כמו שזה.
זה יצא מאד טעים גם ככה, לשבת הבאה אכין שוב עם השום בטוחה שזה יצא אפילו יותר מוצלח!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת.
הכנתי צהריים עם מנה זו שהמלצת ועם הבורגול. מעולה
תודה
נהנינו שלושה
תודה מיכל, שמחה שנהניתם 🙂