שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

3 קישואים קטנים קלופים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

6 שיני שום שמנות קצוצות

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומוסיפים את החציל, הקישואים, העגבניות והשום. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים רבע כוס מים ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומכסים. מבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לחם שוםלחם שום
בורגול עם ירקות בורגול עם ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Carmin (12:54 8.06.2024)

טוב, לא היו לי עגבניות אז השתמשתי ב-100 גרם רכז עגבניות שדיללתי במים, קצת סוכר, מלח ולימון. שדרגתי עם נתח סלמון, אבקת צ’ילי, חוואיג’, לימון ובערך 125 גר’ קרם קוקוס. יצא ממש וואו 🙂
תודה על מתכונים מדהימים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 9.06.2024)

תודה שחזרת לשתף!🙂

avatar
נוי (08:24 13.01.2023)

אפשר להוסיף כרוב ורסק עגבניות?
אם כן באיזה שלב של ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 13.01.2023)

אפשר להוסיף כף רסק עגבניות ורבע כרוב קצוץ יחד עם שאר הירקות.

avatar
קרן (19:57 25.04.2022)

טעים מאד! חבל שלא הכנתי יותר מראש.
התבשל מהר יותר מהרשום…לא היה צורך בשלב הבישול השני.טיבול נפלא.טעמים נהדרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 25.04.2022)

שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺

avatar
שרה (01:18 22.08.2021)

טעים מאד! הייתי חותכת את הקישוא יותר קטן, אבל חוצמיזה ממש מוצלח, התיבול נהדר, תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 22.08.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
דניאל (17:46 16.03.2021)

אם אין לי עגבניות, אפשר להשתמש בקופסת עגבניות חתוכות דק? ואם כן, באיזה שלב להוסיף? הראשון או השני? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 16.03.2021)

היי דניאל,
אפשר עגבניות משימורים, מוסיפים כרגיל- יחד עם הקישואים והחצילים.

avatar
שרה (09:26 31.07.2020)

זוקיני גם הולך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 31.07.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
מיכל (21:42 3.06.2020)

אין לי כמון
כורכום או משהו אחר גם הולך?
רוצה להכין עכשיו
תודות על האתר המדהים:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 4.06.2020)

מתנצלת, ראיתי עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אפשר להכין גם בלי כמון.

avatar
דבורה (18:00 20.05.2020)

תודה על המתכונים הטעימים!
האם הסלט מוצלח בהקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.05.2020)

לא ניסיתי להקפיא אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.

avatar
רבקה (10:40 30.04.2020)

ממש אהובים את הסלט!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 30.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
פרידה (13:14 26.12.2019)

למה לקלף את החציל ואת הקישוא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 26.12.2019)

לא חייב.

avatar
עינת (16:36 17.12.2018)

היי אפרת

עכשיו עכשיו מסיימת את המתכון .

רציתי לשאול האם זה לא יותר מידי זמן על האש? (ידוע שכמה שיותר זמן ירקות על האש יותר מאבדים ויטמינים).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 17.12.2018)

זה הזמן המומלץ כדי להגיע למרקם הנכון לטעמי אבל אפשר לטעום ולהוריד את זה מהאש ברגע שזה מוכן.

avatar
אפרת ברזילאי (19:49 16.08.2018)

היי,
האם מתאים כסלט לשבת? או שרק כתוספת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 16.08.2018)

כן, מתאים בהחלט.

avatar
שילת (12:45 16.08.2018)

סלט טעים מאוד! מומלץ בחום!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 16.08.2018)

תודה 🙂

avatar
נטע (11:53 3.08.2018)

הי אפרת… האם אפשר במקום שום להשתמש בבצל? והאם יש צורך לטגן אותו קודם או עם הכל ביחד?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 3.08.2018)

כן אפשר. כדאי לטגן אותו בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף את יתר החומרים.

avatar
ספיר (12:22 13.12.2017)

שלום,
צריך להכין לפני את הקישואים והחצילים?כלומר עם מים או לחמם בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 13.12.2017)

לא, אין צורך.

avatar
שירה (10:45 10.11.2017)

הסלט יצא טעים מאוד תודה!!
את מדהימה והאתר שלך מדהים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 10.11.2017)

תודה שירה 🙂
שבת שלום

avatar
נטלי (14:23 7.11.2017)

נראה מטורף. שמרתי את המתכון! נראה לך שאפשר להכין מראש ולהקפיא?🤔

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 7.11.2017)

לדעתי כן.
יום מקסים 🙂

avatar
ליאת (19:48 23.10.2017)

אכלנו חם עם קוסקוס. טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 23.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
דניאלה (14:47 4.10.2017)

טעים בטירוף! הוספתי כמה פלפלים אדומים חריפים קטנים… מוסיף עוד חריפות ועניין 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 4.10.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

avatar
אורה (08:28 27.09.2017)

יצא לי מאד טעים. לא הוספתי מים בכלל, לא היה צורך, היה הרבה רוטב מהירקות שהגירו נוזלים. תודה אפרת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.09.2017)

מעולה 🙂
תודה אורה ויום מקסים🌺

avatar
רוזה (21:25 17.09.2017)

למה לקלף את הקישואים ?
הויטמינים בקליפה.
רוחצים היטב.

avatar
יעל (14:03 10.09.2017)

לא היה לי חצילים אז הכנתי בלי וגם הוספתי רסק, יצא פשוט מעולה!!! תוספת מושלמת לאורז, כבר הקפאתי חלק.
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 10.09.2017)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
sari raizner (23:49 24.08.2017)

היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי שוב לשבת הפעם עם שום יצא גם טעים מאד אבל גם בלי השום הכל נאכל והיה ממש טעים. זה פשוט טעם שונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 25.08.2017)

תודה על העדכון 🙂

avatar
הנסי (16:07 21.08.2017)

שלום לך
אני מפריד בין החציל לקישוא ועושה לפי אותם כללים שכתבת כל אחד בנפרד ומוסיף גם עגבניה מגורדת
ויש ואני מוסיף מעט לימון וגם לפעמים חתיכת פלפל חריף
טרי או יבש ללא גרעינים ומנוקה היטב לחיזוק טעם החריפות מנסה להמעיט במלח
מתכון פשוט וטעים לי אגב חבריי בקבוצת התיאטרון
אנסמבל רעננה טרפו וטרפו ולא פסקו מלהלל
שאי ברכה ממני הנסי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 21.08.2017)

תודה הנסי 🙂

avatar
שרי (21:03 17.08.2017)

הכנתי את המתכון לפי ההוראות ושכחתי שום… זה עדיין יצא טעים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 17.08.2017)

היי שרי,
השום מוסיף המון טעם (לא אשקר 🙂 ) אבל תטעמי, יכול להיות שזה מספיק טעים כמו שזה.

avatar
שרי (11:50 18.08.2017)

זה יצא מאד טעים גם ככה, לשבת הבאה אכין שוב עם השום בטוחה שזה יצא אפילו יותר מוצלח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיכל שחר (17:04 17.08.2017)

שלום אפרת.
הכנתי צהריים עם מנה זו שהמלצת ועם הבורגול. מעולה
תודה
נהנינו שלושה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 17.08.2017)

תודה מיכל, שמחה שנהניתם 🙂

לקריאת כל התגובות