זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
200 מ”ל יוגורט במתיקות מעודנת
3 בננות גדולות קלופות קפואות
3-4 תותים קפואים (לא חובה)
1-3 כפות סירופ מייפל/דבש/סוכר (לפי הטעם)
שליש כוס פקאן מסוכר
1-2 חטיף שוקולד “מקופלת” או כל חטיף שוקולד אחר (25-50 גרם)
אופן הכנה:
-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם של גלידה.
*יש להכין סמוך להגשה.
ראו גם
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הכנתי ויצא מושלם!!! אין על המתכונים שלך
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת
תודה רבה על המתוכנים אוהבת מאד את האתר שלך ונעזרת בו מלא
הכנתי לפי המתכון ויצא לי מיימי לחלוטין 🙁
היי
יתכן וטחנת את המרכיבים יתר על המידה(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
צריך להקפיא את היוגורט והפירות ואז לטחון (את היוגורט להקפיא רק חצי שעה )
היי אפרת. אני רוצה להכין את המתכון הזה ליום חמישי בבוקר של חג פסח יש אפשרות להכין יום רביעי בערב?אם כן איך לשמור את זה?
ואם אטחן הכל מראש ואשאיר כל מרכיב בשקית נפרדת ואז לפני ההגשה אערבב בינהם זה נראה לך יצא מוצלח?
תודה מראש🙏
היי,
הפרוזן מתאים להגשה סמוך להכנה, הוא פחות מוצלח לאחר הקפאה.
זה יצא מאוד טעים, אבל זה יצא לי במרקם של פרישייק, איך יצא לך שזה יהיה במרקם של יוגורט?
היי,
שמחה שיצא טעים(:
האם דייקת בכמות הפירות ולא שמת יותר ממה שדרוש למתכון?
הפירות היו קפואים לחלוטין?
אם כן- ככל הנראה יצא לך כמו שצריך. היות ויש כאן יחסית הרבה פירות הגיוני שהמרקם יזכיר לך פרישייק.
הי,
שמתי בננה אחת במקום 3, וללא פקאנים, כל השאר בכמויות שצריך.
והפירות היו קפואים. גם היוגורט היה קפוא.
מבאס שיצא מיימי, רציתי שיצא במרקם גלידה יותר כמו שלך…
יכול להיות שבגלל ששמת רק בננה אחת יצא לך מיימי, הבננות נותנות מרקם קטיפתי וקצת ‘גלידתי’.
אוקי, אני אדע להבא 🙂
תודה על הכל!
טכניקה מדליקה! הכנתי עם בננה ותמרים בלבד (בשל המנעות ממתוקים מעובדים) ויוגורט רגיל ללא מתיקות, הבננות והתמרים מתוקים דיים –
יצא נפלא, ממש פרוזן של גלידריות!
אשמח לרעיונות של שילובים נוספים💗🙏
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לשלב ביוגורט כמעט כל פרי למעט פירות קשים כמו תפוח/אגס, וכן תוספות כמו אגוזים מכל הסוגים או שברי עוגיות.
תודה רבה🙏
בס”ד אני אוהבת להכין פרוזן יוגורוט
עם תות בננה תמר מנגו ופקאן טיבעי
שלום אפרת.
אשמח לדעת האם הכוונה במתכון ליוגורט ביו (עם המרקם החלק), או היוגורט הרגיל?
תודה רבה
היי חן,
אפשר יוגורט רגיל ואפשר ביו(:
תודה רבה
היי
אפשר לנסות לשלב פירות אחרים?
אפרסק, קיוי, אננס, תמר וכו’
או שהיחס הולך דוקא על בננה?
היי ענת,
הבננה חשובה למרקם הגלידתי של היוגורט, אבל תתקבל תוצאה דומה גם עם פירות קפואים אחרים כמו תותים או מנגו או פירות יער.
היי אפרת
יש לי שאלה, איך להכין פרוזן כמו של גלידריות?
(ולהוסיף פירות כתוספות)
תודה מראש
כדי שהטעם והמרקם יהיו ממש כמו של גלידריה, אפשר לקנות קוביות פרוזן יוגורט מוכנות, ולהכניס למכונת גלידה.
זה כמובן דורש השקעה… המתכון שכאן הוא תחליף מעולה😊
היי אפרת
אני לא אוהבת בננות אז החלפתי את הבננות בפירות יער קפואים
המרקם עדיין ישאר של גלידה?
תודה מראש
היי עמית,
המרקם יהיה בסדר, פשוט עם בננות הוא יותר קטיפתי:)
שלום רב עשיתי את המתכון בבלנדר ויצא לי נוזלי כמה זמן צריך לערבל את הכל
היי יניב,
יכול להיות שהבננות לא היו קפואות לחלוטין או שערבלת יותר מדי?
בכל מקרה, אפשר לנסות להוסיף בננה כדי להסמיך את התערובת או להכניס את התערובת למקפיא לכחצי שעה שתתייצב:)
תודה רבה על התשובה אך באופן שהבננות קפואות כמה זמן צריך לערבל לדעתך
צריך לערבל עד לקבלת מרקם של גלידה. בערך דקה-שתיים🙂
היי יש לי רק בננות רגילות לא קפואות אבל היוגורט שלי קפוא זה בסדר להכין ככה?
היי אורי,
אפשר לנסות להכין כך, אך יוגורט קפוא בד”כ קשה לטחון במעבד מזון. בנוסף, הבננות הקפואות תורמות למרקם של הפרוזן ולכן עדיף שתקפיא אותן לפני ההכנה.
יצא מושלם שמתי מנגו קיווי פרות יער ואוכמניות במקום בננה
תודה רבה!🤩😍
איזה כיף לשמוע, שמחה שאהבת😍
איך הפרוזן יוצא במרקם גלידה אם לא שמים משהו קפוא?
תודה 💗
היי שימי לב כי הפירות קפואים.
לא שמתי לב 🤦♀️
תודה 💙
בשמחה❤️
היי
יש לי את הנינגה הגדול עם איזה מהחלקים שלו אפשר להשתמש?
אני עושה פרוזן רק שוקולדים.. אני לא רוצה שזה יצא נוזלי
מה היחס של היוגורט למצרכים? היוגורט צריך להיות קפוא או קר?
היי שימרית,
את רוצה להכין פרוזן רק מיוגורט ושוקולדים? אם זה רק שניהם אז רצוי שהיוגורט יהיה קפוא אחרת זה ייצא במרקם של שייק.
לגבי הנינג’ה, כדאי להשתמש בלהב הכי גדול (שיהיה כמה שיותר כמו מעבד מזון) כדי שיוכל לטחון את היוגורט הקפוא. אני ממליצה להקפיא את היוגורט בתבנית כדי שתוכלי לשבור לחתיכות לפני שאת טוחנת (כי לטחון את כל היוגורט בגוש אחד נראה לי קצת בעייתי).
דרך אגב, יש את המתכון הזה שהוא משלב את אותם מצרכים – גלידת יוגורט.
וואוו!!
ממש טעים!😋
הכנתי עם יוגורט לא ממותק,
הוספתי מלון, פסיפלורה וריבת חלב.
יצא ממש טעים♥♥♥
שמחה לקרוא שאהבת ♥♥
יום נפלא
היי,
אפשר להחליף את היוגורט במשהו אחר?
תודה
אפשר להכין גם בלי היוגורט.
אבל ככה זה לא הופך לשייק רגיל?
אם טוחנים במעבד מזון (ולא בבלנדר) והפירות קפואים, זה יהיה במרקם “גלידתי” ולא נוזלי כמו שייק. ברור שהיוגורט מוסיף ועדיף עם יוגורט אבל אם אין ורוצים בכל זאת להכין אז אפשר.
אני רוצה להכין פרוזן לילדי הגן שלי. הבעיה היא שיש מרחק נסיעה של חצי שעה עד שאני מגיעה לגן.
התכנון היא להכין את הפרוזן בלילה ולקחת איתי בבוקר לגן, וכמובן שזה ימס…
השאלה שלי היא, האם זה יהיה גרוע להכניס אותו למקפיא בגן להקפאה חוזרת? יהרס המרקם הגלידתי שלו? או שיהיה בסדר?
היי יעל,
נכון, עד הבוקר הפרוזן יקפא ועד שתגיעי לגן הוא יימס.
אפשר להקפיא אותו שוב אבל בצורה חלקית (זה יהיה מרקם בין גלידה למילקשייק), כי אם תקפיאי אותו לגמרי הוא יהפוך לגוש קפוא.
הכנתי אתמול על הבסיס הזה,
בעלי לא אוהב בננות אז שמתי רק מנגו קפוא יוגורט קפוא ושוקולד עם עוגיות וקרם וניל קפוא, יצא מושלם!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליז
אין לי מעבד מזון, יש לי נינג’ה והיא טוחנת הכל לשייק
איך אוכל בכל זאת להכין זה פרוזן?
תודה!
נכון, מכשיר נינג’ה טוחן לשייק.
אולי אפשר להקפיא גם את היוגורט ואם קשה לטחון אז אפשר להוסיף כמות קטנה של חלב/מים.
מה הכמויות למנה אחת ?
מחצית מהכמויות.
היי אפרת,
יש לי רק בננה אחת שהקפאתי עכשיו.
1. כמה זמן הבננה צריכה להיות במקפיא?
2. כמה יוגורט להוסיף לבננה אחת? אני רוצה לעשות מנה לעצמי… ומה הכמות שתצא?
תודה רבה 🙂
1. לפחות 2-3 שעות, עד שהיא מתקשה/קופאת.
2. אם זו בננה אחת כדאי לשים שליש מיכל יוגורט אחרת זה יהפוך את המרקם לנוזלי.
תצא לך כמות של מנה אחת.
שמתי אולי טיפה יותר מידי יוגורט, אבל יצא ממש טעים! תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
ניסיתי עם יוגורט, חצי בננה וחצי תמר ויצא מאוד מימי.
איך אפשר לשמור על אותה כמות של פירות ובכל זאת לקבל מרקם של פרוזן?
זה בגלל ששמת יותר מידי יוגורט על כמות קטנה של בננה.
להבא שימי פחות יוגורט. תתחילי בכף אחת ותוסיפי יותר רק במקרה הצורך.
הי אפרת,
יש לך רעיונות למתכונים עם יוגורטים, כך שלא ירגישו בטעם של היוגורט?
קניתי מארז של 8 יוגורטים לבנים קלאסיים ואין להם לקוחות אצלי בבית (בעלי ותאומים בני 4, ממש נרתעים מהטעם של היוגורט).
תודה !!
מיני פנקייקס מיוגורט
לביבות בננה ויוגורט
עוגת יוגורט
עוגיות יוגורט מלוחות
גלידת פירות יער *במתכון הזה יש כאלה שירגישו בטעם ויש כאלה שלא.
הכנתי ויצא מצויין הוספתי גם קיווי
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת:)
אני ממש אוהבת שבגלידריות יש את הפצפוץ הזה בפרוזן… כלומר, שאין ממש מרקם רך של גלידה בגביע…
איך לעשות את זה?
היי תאיר,
ניסית להכין את המתכון שבעמוד? עם הפקאן המסוכר והמקופלת. המרקם יוצא כמו שאת מתארת.
אני לא אוהב בננה במה אני יכול להחליף?
הבננות תורמות למרקם אבל אם אתה לא אוהב שים תותים או מנגו במקום (חשוב שיהיו קפואים).
הי האם אפשר להכין עם חלב מרוכז ולהוסיף צימוקים ואגוזים לגלידה
אם כן כמה בננות בערך נצטרך לקופסה
תודה
היי, לכמות שבמתכון אפשר להוסיף כשליש כוס חלב מרוכז (בנוסף ליוגורט) ואז אפשר לוותר על המייפל/דבש/סוכר.
אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים.
היי אפרת
האם יתאים יוגורט עיזים?
תודה
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
היי אפרת,
אני קונה כל פעם פרוזן עם פרות יער,תותים, פסיפלורה,מנגו, מלון, פקאן, ומקופלת,
קניתי את כל הפרות קפואים ואין לי מושג במה טוחנים- בשייקר (יש לי רק דפוק) או בבלנדר ידני?
מחכה לתשובה
אם זה בלנדר גדול אז עדיף בלנדר. אם זה מוט בלנדר ידני אז עדיף בשייקר.
הכנתי ויצא מדהיםםםםםםםםםםםם
מתה על האתר שלך
תודה 💕
הכנתי יוגורט ביתי ללא תוספת סוכר, כמה סוכר להוסיף כדי שיהיה בטע של מתיקות מעודנת?
אם היוגורט קר אני ממליצה להוסיף אבקת סוכר כדי שלא ירגישו את גבשושי הסוכר.
אני לא יודעת מה הכמות שהכנת אבל תתחילי מכפית ותטעמי. תמיד אפשר לשפר מתיקות.
היי אפרת,
נראה לי יצאתי אהבלה
הקפאתי את הבננה עם הקליפה 😬
ועכשיו אי אפשר לחלץ אותן 😂
יש לך הצעה?
תודה דקלה
אין לי מושג 😮 אף פעם לא הקפאתי בננות עם הקליפה 😃
חחחחח
תודה❤️
שלום אפרת,
נראה ממש מגרה
כמה זמן לפני ההכנה צריך להקפיא את הבננות?
אין לי תותים
יש לי רק אננס ואפרסק משומר
מה את ממליצה לי לעשות?
המגימיקס בשרי, אפשר להכין בנינג׳ה?
שאלות מעייפות
תודה רבה על הכל…
היי דקלה,
אני חושבת שלפחות 3 שעות. כדאי שיהיו קפואות.
אפשר להכין בלי תותים בכלל או להוסיף קצת אננס.
לא ניסיתי להכין בנינג’ה אבל אני חושבת שאפשר.
תודה רבה על תשובתך המהירה 🌸❤️
הפרוזן הזה טעים ברמות!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
אפשר להשתמש באשל/ גיל במקום יוגורט במתיקות מעודנת?
תודה 🙂
אפשר רק יכול להיות שיהיה צורך להמתיק יותר בגלל החמיצות של האשל/גיל.
שלום!
אפשר לוותר על השוקולד והפקאנים?
תודה רבה.
כן אפשר.
תודה רבה!
מתכון מעולה!
אני בכל אופן הקפאתי את היוגורטים
והורדתי את הבננות
יצא פשוט מושלם!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דבורה ויום מקסים 🌷
הבננות זה מה שעושה את הטעם הכי טעים
אני רוצה להכין לשבועות, זה יכול לשבת במקפיא?
היי טליהף
לצערי זה לא מסוג המתכונים שאפשר להכין מראש כי במקפיא זה קופא והופך לגוש אחד.
תודה. בכל זאת זה נראה מתכון מעולה ואני אנסה 🙂
היי. אני מעוניינת להכין “בשביל שיהיה” ולא לזמן מסויים. יש עם זה בעיה שיהיה קפוא בגוש אחד ונוכל לחתוך ולאכול קפוא כמו גלידה או שהמתכון לא מתאים למטרה זו?
היי פנינה,
אני חושבת שזה פחות מתאים.
אם בא לך להכין גלידה שתהיה במקפיא אז אני ממליצה על מתכון גלידת אוראו בתנאי שמכינים אותה עם חלב מרוכז ממותק. הוא למעשה זה ששומר על המרקם שלא יקפא לגוש אחד.
במקום התותים ,
איזה פירות נוספים אפשר להוסיף?
תודה
אפשר לוותר על התותים בכלל או להוסיף במקום פירות יער קפואים, מנגו (בעונה), מלון, אננס, אפרסק – ללא הקליפה.
סוף הדרך…רק יצא לי מעט נוזלי,
תגובת בני בן ה-3 “יוגורט מעולה”
תודה.
חמוד 🙂 שמחה שהוא אהב!
לגבי המרקם, שמת מיכל יוגורט ו3 בננות גדולות קפואות?
יוגורט בגביע 1 של 200 מ”ג ו 2 בננות קפואות.
אז תוספת של בננה נוספת היתה מסמיכה את התערובת.
יום מקסים 🙂
עוד אופציה לפרוזן יוגורט מטורף
מקפיאים למשך 3 שעות מיכל של שמנת או קצפת צמחית קטנה {250 מ”ל}
טוחנים אותה עם ביסקוויטים גליליות ושוקולד מריר או חלבי {לפי הטעם}
ממלאים בכוסות מאפינס ושומרים במקרר
תודה רבקה 🙂
אם אני לא אוהב פקאן אפשר לוותר עליו?
כן, אפשר.
היי שלום
1) האם לדעתך אוכל לוותר על התותים ולעשות רק בננות ויותר פקאן?
2) אני רוצה שזה יצא עם טעם מורגש של פקאן ולא רוצה שהפקאן יטחן עד הסוף אלא שירגישו אותו אפשר אולי לעשות את הבננות השוקולד והיוגורט ואז בסוף להוסיף את הפקאן שבור גס פשוט אני מתה על פקאן מסוכר…
היי עדי,
1. אפשר.
2. אפשר להוסיף חלק מהפקאן ולטחון יחד עם הבננות, היוגורט והשוקולד ובסוף להוסיף גם חתיכות פקאן.
יום נפלא 🙂
איזה תוספות אחרות חוץ מפירות אפשר לשים
על הבננות לא כדאי לוותר כי הן תורמות למרקם. חוץ מזה אפשר להוסיף כל שוקולד שאוהבים, חלבה, עוגיות אוראו וכו’.
היי, ממש אהבתי את המתכון אך האם אפשר להשתמש בתותים לא קפואים ולהוסיף קרח?
אם הבננות קפואות אז זה בסדר. אין צורך להוסיף קרח.
היי זה נראה מאוד טוב
יש לי שאלה
האם אפשר להשתמש ביוגורט דנונה וכזה…???
כן, אפשר.
כמה זה מנה אחת? כוס?
כן, כוס קטנה-בינונית.
הי אפרת,
איך אני יכולה לשמור אותו? במקרר ? אם אני מכינה אתזה שלוש שעות לפני הזמן הנדרש?
היי רבקי,
אני לא בטוחה אם הוא יחזיק מעמד 3 שעות במקרר.
אם יש לך אפשרות להכין כמה שיותר קרוב להגשה זה הכי בטוח.
ובמקפיא? הוא יכול לשבת?
לאמשנה ראיתי למעלה..
החלפתי את היוגורט במעדני סויה במתיקות מעודנת ושוקולד מריר. יצא מעדן ממש!
תודה על שלל הרעיונות למתכונים מעולים!
שבת שלום
מעולה 🙂
תודה דורה.
שלום אפרת
האם אפשר להכין את הפרוזן ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח וכשרוצים להחזיר למעבד מזון לטחינה?
תודה
היי יערית,
אני יודעת שלאחר הקפאה המרקם הופך לקשה. השאלה אם הטחינה החוזרת תחזיר את המרקם לרך וגלידתי. לא ניסיתי אז אני לא בטוחה אבל יכול להיות שבתוספת מעט נוזלים.
הי. זה כ”כ מגרה! יש לי מספר שאלות:
1.אפשר במקום הממתיקים שרשמת סילאן?
2.כמה מתיקות להוסיף אם אין לי יוגורט ממותק?אפשר גם פה סילאן?
3.אילו פירות נוספים אפשר במקום תותים,וכמה?והאם מנגו משתלב?
4.אני מקווה שתיהיה לך תשובה משמחת כאן..אם אינלי מעבד מזון חלבי, את חושבת שיש דרך אחרת להכין?או שזה כבר יותר מידי..?נגיד לטחון הכל חוץ מהיוגורט ואז להוסיף?
תודה רבה 🙂
היי שיר,
1. אפשר סילאן רק קחי בחשבון שהטעם שלו לפעמים נוטה להשתלט ולהיות דומיננטי מידי. לכן המלצתי על סירופ מייפל טבעי.
2. יש להוסיף לפי הטעם. אפשר להתחיל עם כף אחת ולטעום. אין בעיה לשפר מתיקות בכל שלב.
3. על הבננות לא מומלץ לוותר אבל במקום תותים אני חושבת שגם מנגו יילך טוב.
4. אני חושבת שבלנדר גם יכול להיות טוב. הבעיה שקשה לטחון את החומרים בלי היוגורט ובסוף גם מקבלים מרקם אחיד. בנפרד זה יהיה בעייתי.
תודה רבה על כל התשובות 🙂
*רק אשמח לדעת מה הכוונה לסירופ מייפל טבעי..
תודה, שבוע טוב
שבוע טוב 🙂
הכוונה לסירופ מייפל ללא תוספת סוכר, שרשום עליו 100% סירופ מייפל.
כמובן שאפשר להשתמש גם סירופ מייפל רגיל, ההעדפה היא רק מטעמי בריאות.
תודה על המתכון הנפלא!!! אם אין מעבד מזון האם אפשר להשתמש בבלנדר?
לדעתי כן.
שלום
האם צריך להקפיא את היוגורט לפני הטחינה או שמשתמשים היוגורט מהמקרר?
תודה
היי שירי,
מספיק שהפירות יהיו קפואים. היוגורט יכול להיות קר מהמקרר.
היי אפרת!
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 15 אחוז שומן במקום יוגורט?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
הי! אפשרי להכין בשישי ולאכול בארוחת שבת (בערב שבת)? באותו יום הכוונה.
אם כן, לשמור במקרר או במקפיא?
היי שלומית,
לצערי זה לא מסוג המתכונים שאפשר להכין מראש כי במקרר זה יהפוך לנוזלי מידי ובמקפיא זה יקפא עד הארוחה.
ערב נעים 🙂
היי
תודה על כל המתכונים הנפלאים
אני משתמשת באתר המון….
האם אפשר לוותר על הפירות?
איזה עוד סוגים של שוקולד אפשר להכניס?
האם אפשר להכין בשישי לשמור במקפיא ולהוציא בשבת?
היי שלי,
הפירות חשובים במקרה הזה, במיוחד הבננה (על התותים אפשר לוותר).
אפשר לשלב כל סוג של שוקולד.
זה מתכון שמומלץ להכין באותו רגע אחרת הוא קופא במקפיא ומאבד את המרקם שלו.
שלום, האם אפשר לוותר על הבננות או שהיית מציעה תחליף?
תודה
היי יהודית,
לא מומלץ לוותר על הבננות. הן תורמות למרקם.
שלום לך !
האם אפשר להשתמש ביוגורט ללא מתיקות כלל ?
כן. אפשר תמיד להמתיק אחר כך לפי הטעם.