זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
10 עגבניות שרי צהובות חצויות
10 עגבניות שרי אדומות חצויות
10 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות
חצי בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
כף מלאה עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, כף וחצי חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את עגבניות השרי, הבצל הסגול והכוסברה בקערה.
-לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה?
או שזה טעם זוועה?
אפשר:)
תודה רבה
אפשר בצל לבן? לא אוהבים אצלינו סגול!
כן:)
אין מילים תודה
היי אפרת
אין על המתכונים שלך!!!!
טעיייייייים ברמות!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
האם מתאים להוסיף לסלט הזה צנוברים קלויים?
היי,
כן מתאים(:
אפשר לוותר על חומץ בלסמי?מה לשים במקום?
אפשר להחליף את החומץ הבלסמי בכף וחצי מיץ לימון או בכפית חומץ רגיל.
שלום אפרת,
הכנתי בעבר ויצא טעים מאד.
אני רוצה להכין את זה עבור ארוחה חלבית ולכן חשבתי להוסיף קוביות בולגרית שיש לי בבית
ולוותר על הכוסברה, שאין לי כרגע
האם הגיוני השילובים/את מציעה שילוב אחר?
תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להוסיף קוביות בולגרית (או חלומי מטוגן) ולוותר על כוסברה.
מה אפשר לשים במקום חומץ בלסמי ?
היי,
אפשר לשים כף וחצי לימון.
היי אפרת הכנתי את הסלט הזה ושמתי תבלין כוסברה האם זה נורא?
היי,
בכלל לא נורא(:
היי אפרת האם אפשר להכין את הסלט הזה עם עגבניות רגילות? ואם כן מה הכמות?
היי,
אפשר לשים כ-8 עגבניות רגילות.
היי אפרת אם יש לי רק עגבניות שרי אדומות האם זה עדין יצא טעים? ועוד שאלה אם אני מכין רק עם עגבניות שרי אדומות זה עדין אותו כמות 10 עגבניות?
היי,
אין בעיה לשים 30 עגבניות שרי אדומות בלבד.
היי,
האם מתאים לאכול את זה בערב החג עם סטייק?
היי,
זה אכן סלט שמתאים להגשה עם סטייק(:
האם באופן עקרוני נורא להחליף את הכוסברה הטריה בכוסברה יבשה? או שהשאלה בכלל לא במקום?
היי,
לא קריטי, פשוט עלים טריים תמיד עדיפים(:
הי,
אוהבת מאד את המתכונים שלך !
האם אפשר להכין את הסלט יום קודם ?
תודה
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הסלט הכי מוצלח קרוב לזמן ההכנה, אבל הוא מעולה גם יום אחרי😊
שלום אפרת,
נשמע טעים. בעז”ה אנסה. שאלה: מנסיוני, הסוכר החום אינו נמס בסלטים כמו הלבן ונשאר כמות שהוא – גרגרי. יש פיתרון? (למשל בסלט הזה)
ועוד שאלה בבקשה: עוגות – שמעתי (מחברה מתוסכלת עוגות כמוני, שהאשימה מרות את התנור שלה…) שקיבלה עצה נפלאה שהפכה (לטובה) את יחסה לתנורה ואת כל אפיית העוגות אצלה: לאפות רק בטורבו, בחום נמןך ובזמן ארוך יותר. מה דעתך (כדי שהעוגות תאפינה סוף סוף מכף רגל עד ראש ולא למחצה או לשלושת רבעי….)
תודה!
שבת שלום וחודש טוב לך ולכולנו.
היי אמונה,
אין במתכון הזה סוכר, יכול להיות שהתכוונת למתכון אחר?
ברוב הסלטים אין צורך לשים סוכר, ובאלו שכן- את יכולה לשים סוכר לבן.
לגבי האפייה, יש תנורים שבאמת אופים בצורה מיטבית דווקא במצב טורבו. לכן אם באופן קבוע העוגות לא נאפות טוב בחום עליון ותחתון, אפשר לנסות בטורבו…
לילה טוב🙂
שלום,
לא מצאתי חומץ בלסמי בכשרות שאני רגילה להשתמש. יש לך מושג מה כדאי להוסיף לחומץ הרגיל כדי שאיכשהו זה יהיה דומה בטעם לחומץ בלסמי? או אולי בכלל תחליף אחר יהיה דומה בטעם? אודה לך אם תוכלי לכתוב כמויות מדויקות לתחליף.
היי חוה,
את הבלסאמי מכינים ממיץ מרוכז של ענבים כך שיהיה בעייתי לדמות את הטעם
יודעת שיש לחברת וילי פוד חוץ בלסאמי “ממודנה” בכשרות בדץ אם זה יכול לעזור
בהצלחה ❤️
אני ראיתי באיזשהו מקום שאפשר להמיס סוכר חום כהה בחומץ רגיל כדי לדמות לחומץ בלסמי
שלום אפרת, רציתי לשאול האם כדאי לעשות את המתכון אם יש לי רק עגבניות שרי אדומות ואין לי כוסברה יש לי תבלין פטרוזיליה….
אני משארת שהטעם טיפה שונה אבל האם עדיין יהיה טעים
אפשר. זה יותר טעים עם כוסברה אבל זה ייצא טעים גם בלי.
אפשר לשים קמצוץ תבחין פטרוזיליה.
היי
האם עגבניות שרי כתומות הן כמן עגבניות שרי צהובות ?
אותו טעם? כי זה מה שמצאתי.
בתודה .
יש עגבניות שרי כתומות ויש צהובות אבל זה לא קריטי. אפשר להכין גם עם הכתומות.
מאז שגיליתי את המתכון אני לא זז ממנו ומכין לכל שבת.
יוצא טעים ביותר!
תודה
כיף לשמוע 🙂
תודה יונתן
הי האם אפשר להשתמש בקורנית או רוזמרין במקום הכוסברה?
עדיף קורנית אבל מעט.
האם אפשר לוותר על כוסברה?
ממליצה על משהו במקום?
אפשר לוותר.
מה זה עגבניות שרי ליקופן? איפה אני קונה את זה? תודה.
היי גליה,
אלה עגבניות שרי בצבע אדום-חום. אפשר למצוא אותן בסופרים ליד עגבניות השרי הרגילות.
בכל מקרה אם אין אפשר להכין רק עם עגבניות שרי אדומות וצהובות.
היי אפרת.
רוצה להכין לשבת. אם אני רוצה להכפיל כמויות (יש אורחים), תוכלי להכתיב לי אותן?
ודרך אגב, מה ההבדל בין חומץ בלסמי לחומץ רגיל? אפשר חומץ רגיל במקום בלסמי?
תודה ויום טוב.
כמות כפולה:
20 עגבניות שרי צהובות חצויות
20 עגבניות שרי אדומות חצויות
20 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות
בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 כפות חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
לגבי החומץ, יש הבדל בטעם. חומץ בלסמי יותר טעים במקרה הזה. הטעם שלו מיוחד יותר.
הי אפרת! הסתכלתי בתגובות וראיתי את התשובה הזאת לשואלת, ופשוט רציתי להגיד לך כל הכבוד על המענה המפורט שנתת פה למשל… 😀
❤️
היי אפרת
ינוסה היום.
האם לא עדיף מיץ לימון טרי על פני חומץ בלסמי?
תודה
חומץ בלסמי נותן טעם מיוחד יותר.