שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

10 עגבניות שרי צהובות חצויות

10 עגבניות שרי אדומות חצויות

10 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות

חצי בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

כף מלאה עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 2 כפות שמן זית, כף וחצי חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את עגבניות השרי, הבצל הסגול והכוסברה בקערה.

-לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים
עוגיות שוקולד ויוגורט

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אמונה (23:49 14.04.2021)

שלום אפרת,

נשמע טעים. בעז”ה אנסה. שאלה: מנסיוני, הסוכר החום אינו נמס בסלטים כמו הלבן ונשאר כמות שהוא – גרגרי. יש פיתרון? (למשל בסלט הזה)

ועוד שאלה בבקשה: עוגות – שמעתי (מחברה מתוסכלת עוגות כמוני, שהאשימה מרות את התנור שלה…) שקיבלה עצה נפלאה שהפכה (לטובה) את יחסה לתנורה ואת כל אפיית העוגות אצלה: לאפות רק בטורבו, בחום נמןך ובזמן ארוך יותר. מה דעתך (כדי שהעוגות תאפינה סוף סוף מכף רגל עד ראש ולא למחצה או לשלושת רבעי….)

תודה!
שבת שלום וחודש טוב לך ולכולנו.

מתכונים ב-10 דקות (00:12 15.04.2021)

היי אמונה,
אין במתכון הזה סוכר, יכול להיות שהתכוונת למתכון אחר?
ברוב הסלטים אין צורך לשים סוכר, ובאלו שכן- את יכולה לשים סוכר לבן.
לגבי האפייה, יש תנורים שבאמת אופים בצורה מיטבית דווקא במצב טורבו. לכן אם באופן קבוע העוגות לא נאפות טוב בחום עליון ותחתון, אפשר לנסות בטורבו…
לילה טוב🙂

חוה פודרה (14:09 19.11.2020)

שלום,
לא מצאתי חומץ בלסמי בכשרות שאני רגילה להשתמש. יש לך מושג מה כדאי להוסיף לחומץ הרגיל כדי שאיכשהו זה יהיה דומה בטעם לחומץ בלסמי? או אולי בכלל תחליף אחר יהיה דומה בטעם? אודה לך אם תוכלי לכתוב כמויות מדויקות לתחליף.

מתכונים ב-10 דקות (14:24 19.11.2020)

היי חוה,
את הבלסאמי מכינים ממיץ מרוכז של ענבים כך שיהיה בעייתי לדמות את הטעם
יודעת שיש לחברת וילי פוד חוץ בלסאמי “ממודנה” בכשרות בדץ אם זה יכול לעזור
בהצלחה ❤️

חפצי (15:57 7.05.2021)

אני ראיתי באיזשהו מקום שאפשר להמיס סוכר חום כהה בחומץ רגיל כדי לדמות לחומץ בלסמי

גלינה צ׳רנין (16:37 7.05.2020)

שלום אפרת, רציתי לשאול האם כדאי לעשות את המתכון אם יש לי רק עגבניות שרי אדומות ואין לי כוסברה יש לי תבלין פטרוזיליה….
אני משארת שהטעם טיפה שונה אבל האם עדיין יהיה טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 7.05.2020)

אפשר. זה יותר טעים עם כוסברה אבל זה ייצא טעים גם בלי.
אפשר לשים קמצוץ תבחין פטרוזיליה.

עינת (21:19 6.05.2020)

היי
האם עגבניות שרי כתומות הן כמן עגבניות שרי צהובות ?
אותו טעם? כי זה מה שמצאתי.

בתודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 7.05.2020)

יש עגבניות שרי כתומות ויש צהובות אבל זה לא קריטי. אפשר להכין גם עם הכתומות.

יונתן (18:23 31.10.2019)

מאז שגיליתי את המתכון אני לא זז ממנו ומכין לכל שבת.
יוצא טעים ביותר!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 31.10.2019)

כיף לשמוע 🙂
תודה יונתן

יהודית יודקוביץ (09:48 28.09.2019)

הי האם אפשר להשתמש בקורנית או רוזמרין במקום הכוסברה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 28.09.2019)

עדיף קורנית אבל מעט.

שלהבת (00:04 14.09.2019)

האם אפשר לוותר על כוסברה?
ממליצה על משהו במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.09.2019)

אפשר לוותר.

גליה (13:04 3.08.2019)

מה זה עגבניות שרי ליקופן? איפה אני קונה את זה? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 3.08.2019)

היי גליה,
אלה עגבניות שרי בצבע אדום-חום. אפשר למצוא אותן בסופרים ליד עגבניות השרי הרגילות.
בכל מקרה אם אין אפשר להכין רק עם עגבניות שרי אדומות וצהובות.

נעמה (12:36 1.08.2019)

היי אפרת.
רוצה להכין לשבת. אם אני רוצה להכפיל כמויות (יש אורחים), תוכלי להכתיב לי אותן?

ודרך אגב, מה ההבדל בין חומץ בלסמי לחומץ רגיל? אפשר חומץ רגיל במקום בלסמי?
תודה ויום טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 1.08.2019)

כמות כפולה:
20 עגבניות שרי צהובות חצויות
20 עגבניות שרי אדומות חצויות
20 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות
בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 כפות חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
לגבי החומץ, יש הבדל בטעם. חומץ בלסמי יותר טעים במקרה הזה. הטעם שלו מיוחד יותר.

לבנת (00:08 26.08.2020)

הי אפרת! הסתכלתי בתגובות וראיתי את התשובה הזאת לשואלת, ופשוט רציתי להגיד לך כל הכבוד על המענה המפורט שנתת פה למשל… 😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 26.08.2020)

❤️

אורי (11:51 27.07.2019)

היי אפרת

ינוסה היום.
האם לא עדיף מיץ לימון טרי על פני חומץ בלסמי?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 27.07.2019)

חומץ בלסמי נותן טעם מיוחד יותר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.