זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
10 עגבניות שרי צהובות חצויות
10 עגבניות שרי אדומות חצויות
10 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות
חצי בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
כף מלאה עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, כף וחצי חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את עגבניות השרי, הבצל הסגול והכוסברה בקערה.
-לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
ראו גם
- סלט כרוב ובצל |
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- סלט טאבולה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
שלום,
לא מצאתי חומץ בלסמי בכשרות שאני רגילה להשתמש. יש לך מושג מה כדאי להוסיף לחומץ הרגיל כדי שאיכשהו זה יהיה דומה בטעם לחומץ בלסמי? או אולי בכלל תחליף אחר יהיה דומה בטעם? אודה לך אם תוכלי לכתוב כמויות מדויקות לתחליף.
היי חוה,
את הבלסאמי מכינים ממיץ מרוכז של ענבים כך שיהיה בעייתי לדמות את הטעם
יודעת שיש לחברת וילי פוד חוץ בלסאמי "ממודנה" בכשרות בדץ אם זה יכול לעזור
בהצלחה ❤️
שלום אפרת, רציתי לשאול האם כדאי לעשות את המתכון אם יש לי רק עגבניות שרי אדומות ואין לי כוסברה יש לי תבלין פטרוזיליה….
אני משארת שהטעם טיפה שונה אבל האם עדיין יהיה טעים
אפשר. זה יותר טעים עם כוסברה אבל זה ייצא טעים גם בלי.
אפשר לשים קמצוץ תבחין פטרוזיליה.
היי
האם עגבניות שרי כתומות הן כמן עגבניות שרי צהובות ?
אותו טעם? כי זה מה שמצאתי.
בתודה .
יש עגבניות שרי כתומות ויש צהובות אבל זה לא קריטי. אפשר להכין גם עם הכתומות.
מאז שגיליתי את המתכון אני לא זז ממנו ומכין לכל שבת.
יוצא טעים ביותר!
תודה
כיף לשמוע 🙂
תודה יונתן
הי האם אפשר להשתמש בקורנית או רוזמרין במקום הכוסברה?
עדיף קורנית אבל מעט.
האם אפשר לוותר על כוסברה?
ממליצה על משהו במקום?
אפשר לוותר.
מה זה עגבניות שרי ליקופן? איפה אני קונה את זה? תודה.
היי גליה,
אלה עגבניות שרי בצבע אדום-חום. אפשר למצוא אותן בסופרים ליד עגבניות השרי הרגילות.
בכל מקרה אם אין אפשר להכין רק עם עגבניות שרי אדומות וצהובות.
היי אפרת.
רוצה להכין לשבת. אם אני רוצה להכפיל כמויות (יש אורחים), תוכלי להכתיב לי אותן?
ודרך אגב, מה ההבדל בין חומץ בלסמי לחומץ רגיל? אפשר חומץ רגיל במקום בלסמי?
תודה ויום טוב.
כמות כפולה:
20 עגבניות שרי צהובות חצויות
20 עגבניות שרי אדומות חצויות
20 עגבניות שרי ליקופן או שוקו חצויות
בצל סגול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 4 כפות שמן זית, 3 כפות חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
לגבי החומץ, יש הבדל בטעם. חומץ בלסמי יותר טעים במקרה הזה. הטעם שלו מיוחד יותר.
הי אפרת! הסתכלתי בתגובות וראיתי את התשובה הזאת לשואלת, ופשוט רציתי להגיד לך כל הכבוד על המענה המפורט שנתת פה למשל… 😀
❤️
היי אפרת
ינוסה היום.
האם לא עדיף מיץ לימון טרי על פני חומץ בלסמי?
תודה
חומץ בלסמי נותן טעם מיוחד יותר.