זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)
2 כפות מיץ לימון להשרייה
רוטב חרדל ודבש:
כפית מלאה חרדל דיז’ון
2 כפיות דבש שטוחות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
-סוחטים מיץ לימון ומשרים עם נתחי הדג כ10 דקות.
-מערבבים את החומרים ומתבלים היטב כל נתח.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 15-20 דקות (לפי גודל הנתח).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*אפשר להגיש את הדג בתוספת שעועית ירוקה – משרים 2-3 כוסות שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה במים רותחים במשך 2 דקות ומסננים. מתבלים עם מעט מרוטב החרדל והדבש ומניחים בתבנית לצד הדג. אופים לפי המתכון.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- מתכון לשווארמה |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אחד הטעימים. תודה רבה רבה!!!
❤️
האם אפשר להקפיא?
אני חושבת שכן
אפשר חרדל רגיל של תלמה? (הצהוב עם הפקק האדום , ניראלי שזה תלמה..)
כן אפשר.
היי, נגמר לי השום אפשר לשים אבקת שום במקום?
כן אפשר.
היי, תודה על המתכונים,
אני לא אוהבת חרדל מה אפשר לשים במקום?
כף רוטב סויה.
אם את לא אוהבת חרדל למה נכנסת למתכון של סלמון חרדל ודבש?
אני רוצה לשים את הדג על הפלטה מכניסת השבת עד לסעודה בלי שהוא יתייבש, ולכן חשבתי להכפיל את הכמות של המצרכים לרוטב. האם זה יפגע בטעם של הדג?
יש לך רעיון אחר איך לעשות שיהיה יותר רוטב? או שיש דרך אחרת לעשות שהוא לא יתייבש?
אפשר להכפיל את כמות הרוטב.
שמים על כלי שני תבנית נוספת והאוכל לא נשרף.
וואו איזה מתכון! מעדן ממש
תודה❤️
שמחה שאהבת❤️
אפשר להשרות במיץ לימון משומר?
אפשר(:
פשוט מושלםםם. עשיתי בנינג’ה ויצא קריספי בחוץ ועסיסי בפנים. תודה על עוד מתכון מופלא מהאתר שלך❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
נראה ממש טוב
אף פעם לא השתמשתי בחרדל,
ראיתי יש כמה סוגים חרדל דיז’ון על חלק מהם כתוב צרפתי וחלק מעודן ועוד כלמיני
מה את ממליצה לקנות?
יש חברה שמבינת הטעם מועדפת במקרה הזה?
תודה מראש😃
היי
החברה והסוג של החרדל תלויים בטעם האישי. ממליצה פשוט להתנסות בסוגים שונים עד שתמצאו את הטעם המועדף עליכם.
אפשר להתחיל בחרדל מעודן אם אף פעם לא טעמתם חרדל, ובהמשך להתנסות בטעמים החזקים יותר.
נראה טוב, יש תבלינים שאפשר להוסיף?
אנחנו ספרדים צריכים אוכל מתובל..
שמחה שאהבת(:
בגלל שזה רוטב חרדל ודבש (שהטעם שלו מספיק דומיננטי) אני ממליצה שלא להוסיף עוד הרבה תבלינים.
אפשר להוסיף פפריקה ועלי תיבול כמו טימין.
אפשר לוותר על ההשרייה בלימון?
פחות כדאי, ההשריה מנטרלת ריח וטעם לוואי.
אני מכינה את המתכון כבר כמה פעמים עם דג מושט יוצא פחות חגיגי אבל טעים ותמיד נגמר
שמחה שיצא טעים ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
יצא מושלם!! הכנתי עם חרדל רגיל כי אין לי דיז’ון.
הדג יוצא מאד חגיגי ומתאים לאירועים מיוחדים.
אכלה!!! ממליצה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
הי, נגמר המיץ לימון, אפשר לשים במקומו חומץ? או משו אחר? תודה
היי,
אפשר לשים כף חומץ עם 2 כפות מים להשריה.
יצא מושלם👌 ❤ ❤ ❤ ❤ שמתי בתנור של 200-250 מעלות וכמות כמעט כפולה של דג ל-7 דקות.
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה עדינה? או עדיף שלא?
אני מעונינת להכין רק את השעועית כתוספת לסלמון בציפוי אגוזים המושלם שלך.
תודה 🙂
היי,
אפשר, אבל פחות מומלץ כי היא נוטה להתייבש יותר באפייה(:
הי!
האם אפשרי סילאן במקום דבש?
היי,
אפשר(:
תודה רבה!
אפרת שלום.
שמתי חרדל דיז’ון צרפתי, כי לא היה לי עם הגריגירים.
האם קשור לשים כאן רוזמרין?
תודה 🙂
היי,
כן, רוזמרין מתאים מאד לדגים ובשר.
מריח מצויין ונראה לא רע, רק חבל שלא היפשרתי טרם ההכנה.
היי,
שמחה מאד שיצא טעים(:
תמיד יש להפשיר בשר ודגים לפני ההכנה.
היי אפרת האם אפשר להכין את הדג ולתבל יום קודם ולמחרת להכניס לתנור לאפיה?
היי,
לא מומלץ להשאיר את הדג במקרר למשך יום שלם.
שלום אפרת,
במידה ורוצים להכין יותר מ 4 נתחים של סלומון, וצריך יותר רוטב…מה הכמויות המומלצות להכנת הרוטב לכמות יותר גדולה של סלומון?
תודה
היי,
כמה נתחי סלמון את מעוניינת להכין? כמות הרוטב תלויה בכמות הסלמון.
אם תשימי 8 חתיכות יש להכפיל את כמויות מרכיבי הרוטב פי 2.
בהצלחה(:
הי אפרת,
יש לי כמות גדולה של סועדים, יש לי 16 נתחים של סלומון, האם ניתן להכין את הרוטב הזה עבור כמות כזו?
תודה רבה
חג שמח
מרינה
בוודאי, פשוט תכפילי את כל הכמויות פי 4(:
חג שמח🌺
היי, אפרת, תודה רבה.
כמה מיץ לימון להשרייה וכמה מיץ לימון לתיבול לשים לנתח אחד?
והאם להשאיר את המיץ לימון מההשרייה ולהוסיף מיץ לימון לתיבול?
היי,
יש לשים 2 כפות מיץ לימון להשריה, לאחריה להניח את הדגים בכלי ללא נוזלי ההשריה ולתבל (עם חומרי הרוטב שכוללים עוד 2 כפות מיץ לימון) ולהעביר לתבנית.
הכנתי את המתכון הזה יצא נהדר אבל לא היה לי חרדל דיזון אז שמתי חרדל רגיל זה יצא טוב אבל זה משנה?
שמחה שיצא מוצלח!
חרדל דיז’ון שונה בטעמו מחרדל רגיל, כך שהטעם של המנה משתנה מעט, לא משהו קריטי.
אפרת היקרה, תודה רבה על האתר המופלא שאני כבר שנים משתמשת בו 🙂 וכל הכבוד על הסבלנות לענות לכולם
שבת שלום 🙂
היי מיכל,
שמחה שאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון🙂
הי אפרת, יש לי סטייק סלמון. האם מתאים גם? והאם לשנות משהו? אשמח לתשובה מהירה 🙂 תודה ושבת שלום.
היי מיכל,
סטייק סלמון מתאים מאד(:
ההבדל היחיד הוא שזמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
בהצלחה!
אני מכין תמיד את הסלמון עם מלא רוטב ושם מלא זמן על הפלטה (מגיע לסעודה חם רטוב ועסיסי )
לפי המתכון הזה זה יוצא קצת כמו משחה פחות נוזלי השאלה העאם אפשר להוסיף לזה מיונז אולי או מים (או שתיהם)
וגם הכנתי את התערובת לפי מה שרשום למעלה שמתי חרדל רגיל לא דיז’ון וגם המיץ לימון משומר ולא סחוט
ויצא קצת טעם מר וחמוץ מדי (הרוטב לא הדגים לא השתמשתי עם זה עדיין)
אשמח לתשובה
היי יוסי,
אפשר להוסיף לתערובת עוד מים אם מעוניינים ברוטב יותר דליל. המתכון הזה לא אמור לצאת עם הרבה רוטב ולכן הוא יוצא כפי שתיארת.
לגבי הטעם- יתכן שהשילוב של חרדל רגיל עם מיץ לימון שהוא משומר ולא טרי גרם לכך.
חרדל דיזון דווקא או אפשר כל חרדל ומה ההבדל באמת ביניהם
היי יוסי,
טעמו של חרדל דיז’ון משתלב כאן טוב יותר, אבל אפשר גם חרדל רגיל.
ההבדל בין שני הסוגים הוא שהטעם של חרדל דיז’ון מתובל יותר מחרדל צהוב, מכיוון שהוא מיוצר מזרעי חרדל שחור ואילו חרדל צהוב מיוצר מזרעים לבנים וצהובים.
היי, לא שוטפים את הדג מהלימון לפני שמתבלים?
היי שרה,
לא שוטפים:)
האם מתאים להוסיף צלפים למתכון? אם כן, כיצד וכמה? תודה רבה!! 🙂
אפשר לפזר כרבע כוס צלפים מעל הסלמון (לאחר שתיבלת אותו).
יצא נפלא!
תודה על אתר עם מתכונים קלים להכנה ופשוט נהדרים. ❤
תודה על הפרגון, שמחה שאהבת😊
אפשר להכין מחמישי ולחמם בשבת?
כן.
יש לי מתכון דומה שאני מכינה. אני משרה את הדג ברוטב בערך שעה ואז מפזרת שקדים פרוסים. יוצא מעדן!
מעולה נעמה תודה על הטיפ 🙂
אפשר לשים חרדל רגיל במקום חרדל ויזון?
אפשר 🙂
מתכון מדהים טעים הכנו ויצא…
את אלופה
שמחה שנהניתם ❤️
מתכון מעולה, מכינה כבר פעם שלישית ועפים על זה! תודה
שמחה לשמוע 🙂
יש אפשרות לשים סילאן במקום דבש?
תודה ענקית !!!
את תותחית על !!!
כן אפשר 🙂
אחלה מתכון
כולםםםםםם אהבו
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מהיר ומושלם! הכנתי לשבת וקיבלתי מלא מחמאות!
יישר כוח! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 💜
תודה חן
תודה, אין על המתכונים שלך!
עשיתי עם פורל ויצא מהמםםם!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חוי
היי אפרת, האם יש דרך לחסוף בקלוריות ולהוריד את השמן? או שייצא יבש מידי? תודה!
כדאי לשים לפחות כף אחת.
עשיתי עם כף אחת ויצא נהדר וגם דיאטטי 🙂 תודה!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂
האם אפשר להכין את הדג מתובל ולהכנס לתנור אחרי מספר שעות?
והאם העור של הדג הוא כלפי מעלה.
תודה
אפשר. העור של הדג כלפי מטה.
האם אפשר לוותר על הלימון להשריה?
אפשר למרות שזה מוסיף טעם.
האם שוטפים את הדג מהמיץ לימון או משאירים אותו ככה ומתבלים על זה?
אשמח לתגובה מהירה
אני עכשיו מכינה לשבת…
לא שוטפים.
וואי יצא מושלם ובקלי קלות.
תבורכי!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אתי
וואוווו!!! יצא מהמ. מעודן וטעים מאוד! וכל כך קל להכנה… תענוג! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אודליה וחג שמח!
תודה אפרת! יצא מעולה. שנהיה לראש ולא לזנב, לדג ולא לארנב 🙂
תודה שרון 🙂
שנה טובה!
הכנתי את הדג עם חרדל רגיל כי לא היה לי חרדל דיז’ון בבית.
יצא טעים מאד ובפעם הבאה אכין עם דיז’ון.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
נגמר לי השמן זית אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום?
אשמח לתשובה מהירההה אני באמצע להכין ונתקעתי…
כן אפשר.
הי אפרת אפשר להחליף את הדבש בסילאן
כן.
הי
ממרח חרדל רגיל(לא הצלחתי להבין אם כולם פה דיברו על חרדל רגיל ממרח או גרגירים) זה בסדר?
כן.
היי, יש לי רוטב ברביקיו בטעם מעושן, אני יכולה איכשהו להכניס אותו למתכון הזה ?
(חשבתי במקום החרדל והדבש )
כן אפשר במקום החרדל והדבש.
האם אשפר גם חרדל רגיל?
כן.
שלום וברכה,
האם הכוונה לחרדל דיז׳ון גרגירים?
כן.
הכנתי לשבת, עשה לנו את השבת(:
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,
המתכון הזה טעים אהבתי.עכשיו היה לי רוטב חרדל שקניתי באיקאה מצרפת תמונה הוא ממש טעים איך אפשר להכין כזה רוטב ביתי לדג סלומון בלי לקנות רוטב מוכן?
תודה רבה:)
סורי, אין לי מתכון לרוטב חרדל.
לבנתיים בתנור אבל נראה ומריח טעים בטרוף!!
חג שבועות שמח ותןדה רבה על מתכונים מדהימים…
תודה הדסה 🙂
מתכון מעולה מאוד מומלץ אהבתי וכן טעים שאלה רק למה הוא לא מספיק כהה מלמעלה אשמח לתגובה שבת שלום
היי אילנה,
שמחה שיצא טעים. לגבי הצבע, זה תלוי בעוצמה של התנור.
לאחר 14-15 דקות אפיה אפשר לכוון את התנור על אפיה רק מלמעלה ולהעלות את הטמפ’ ל 210-220 מעלות למשך כמה דקות.
אפשרות נוספת היא לטגן את הדג במחבת עם כף שמן במשך 1-2 דקות עד להזהבה (רק את החלק העליון) ואז להכניס לתנור למשך כ-15 דקות.
שלום,
במה אפשר להחליף את הרוטב חרדל?,אין לי חרדל…
אפשר לשים כף רוטב סויה.
שלום אפרת,
האם צריך להפשיר חתיכות של דג סלמון לפני הכנת המתכון ואם כן במה להשרות וכמה זמן? תודה
כן, יש להפשיר לגמרי.
הכי מומלץ זה להפשיר במקרר לילה לפני. אם רוצים להכין בזמן הקרוב אז יש לשים את הדג, כשהוא סגור וארוז, בתוך קערה עם מים, עד להפשרה מלאה.
תודה על המתכונים הטעימים, האם מתאים מוקפץ עם ירקות כתוספת?
כן 🙂
מתכון קל ומצויין, תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה דנה
מתכון מעולה.כולם אהבו כולל הילדים
שמחה לשמוע 🙂
תודה גיא
יש לך מתכון לסלמון עם בזיליקום?
לא
כמו שאת רואה אני בונה כעת את התפריט לשבת, שאלותי:
אפשר גם עם אמנון?
בכמה להכפיל את הרוטב אם אני עושה 7 מנות סלמון ו7 אמנון?
שיצא במתיקות מאד מעודנת. (לא כל כך מסתדר עם אנשים שאסור להם מתוק).
הרבה תודה!
אפשר עם אמנון. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.
תכפילי את כמויות הרוטב ב-3 למעט כמות הדבש אותה תכפילי ב-2 אבל תטעמי קודם את הרוטב לפני שאת מתבלת.
שאני שמה בתנור יותר מהזמן זה מתייבש שאני שמה בדיוק את הזמן שאומרים לי זה לא מבושל מספיק,אז כמה זמן אשים בתנור בשביל שיצא לי דג עסיסי ורך??? משתגעת כל פעםם
תכיני לפי הזמן שרשום במתכון. לאחר מכן תכבי את התנור ותשאירי את הדג בפנים כ-5 דקות.
מה הסיבה שהסלמון מתייבש?
אפיה ממושכת.
תקשיבי מתכון מנצח לדג מאז שניסתי פעם ראשונה אני מכורה גם לשבת גם לאמצע השבוע. טעים מאוד מאוד. ממליצה לנסות וכלום עבודה וטעם עשיר. תודה לך על מתכון מנצח😋😋
שמחה לשמוע!
תודה עדנה 🙂
האם לשטוף את הדג ממיץ הלימון?
לא לשטוף.
אפשר להכין גם עם דג אמנון (מושט)?
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.
היי, האם המתכון מתאים לילדים?
קשה לי לומר. יש ילדים שאוהבים סלמון ויש כאלה שפחות.
בכל מקרה, כשנותנים לילדים לאכול דג חשוב להיות לידם ולוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.
אז איך אני שומרת עליהם כדי שלא התייבשו עד הערב ?
עוד לא הכנתי אותם פשוט השרתי והוצאתי את המים עם הלימון כבר
שימי בקערה עטופה בניילון נצמד במקרר.
היי אפרת,
השרתי את הדגים עם לימון אני יכולה להשאיר את עד אחרי הצהריים ואז להכין את הדגים שלא התייבשו עד הערב?
המתכונים שלך שוט אלופים!
תודה:]
היי ציפי 🙂
לא מומלץ להשרות יותר מידי את נתחי הסלמון כי זה עלול “לבשל” אותם.
אני צריכה להכין לאירוח ואני חייבת מתכון מושלם!!!! מה את ממליצה?
היי שרית,
אני ממליצה על המתכון הזה- סלמון בציפוי אגוזים.
אני מחפשת מתכון מוצלח לאירוח, כזה שאכין ויצא מושלם! האם זה המתכון או שיש מתכון יותר מומלץ?
יש את זה ואת הסלמון בציפוי אגוזים.
מה אפשר להכין עם הדג חוץ מהאפונה
כל תוספת עם תפוחי אדמה או ירקות אפויים/מבושלים.
אפרת בוקר אור
מתכון מעולה יצא ממש ממש טעים ועסיסי.כל מתכון שלך שניסיתי – ממש ממש טעים.תודה לך שידרגת לנו עת הארוחות.
את
תודה יקירה, כיף לשמוע 🌷
יום מקסים
אכלתי עכשיו באיקאה ב”ש את המנה הזאת. דג פצצה!!! ומיד חיפשתי מתכוון והנה מצאתי. אני יכין ואספר
מעולה 🙂
היי אפרת, האם צריך לשטוף את הסלמון אחרי ההשרייה במיץ לימון?
לא לשטוף. לתבל כמו שזה.
שלום
זה יתאים גם לפילה מושט / אמנון קפוא ?
תודה על הכל
נראה לי שכן.
מעולה…
שמחה שאהבת 🙂
הי, תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!! האם אפשר להוסיף קוביה קפואה של עשבי תיבול למירנדה?
כן, אפשר בהחלט.
שלום אפרת, אם אני מעוניינת להכין את הדג בבישול על הגז ולא באפיה, מה צריך לשנות/ להוסיף במתכון?
היי אביגיל,
מבחינת תיבול הסלמון אין שינוי.
כמה זמן זה דורש בבישול במחבת ?
מחממים כף שמן במחבת (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק). מניחים את הדג על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.
האם ניתן להשתמש במתכון הזה עם רוטב חרדל ודבש קנוי של קנור או שזה לא מתאים?? תודה על הכל!!
אני חושבת שזה יכול להתאים.
היה פצצה.
היהו 4 חתיכות סלמון ושבע חתיכות מושט. השתמשתי בדבש וסילן.
תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ניתן להחליף סילאן בדבש?
תודה 🙂
כן אפשר.
האם אפשר חהשאיר להשרייה בלילה ולהכניס למחרת לתנור או שהטעמים יהיו חזקים מידי?
היי תמר,
דגים עדיף שלא להשרות כל הלילה.
הי אפרת, האם צריך לשטוף את הסלמון ממיץ הלימון לפני התיבול? תודה.
לא, אין צורך לשטוף.
שאלה נוספת,
האם חייב דווקא פילה סלמון, או אפשר סטייק עם עצמות גם??????
היי,
האם אחרי ההשרייה בלימון צריך לשטוף, או לטבל כשהוא חמוץ???
ניסיתי והתמוגגתי דג מענג לשבת ללא הרבה טרחה והילדים חטפו…. מרשים לאירוח תודה על עוד שיתוף נפלא מחמאות לאתר מוצלח
תודה נטלי, שמחה שאהבתם 🙂
היי, האם אפשר להכין את המתכון הזה עם פילה פורל?
כן, אפשר.
אפרת, קודם כול תודה רבה על אתר מקסים ונוח, במיוחד על האגף ללא גלוטן.. יש לך עוד הצעות להגשה של הדג חוץ מהשעועית?
היי מיכל,
אפשר להגיש את הדג עם פירה רגיל או פירה בטטה או תפוחי אדמה בתנור.
סלט ירקות אפויים.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
האם אפשר לאפות את הדג עם פרוסות דקות של בטטה?
דרך אגב, המתכונים שלך מנצחים!
כן, אפשר. כדאי לבשל את הבטטה לפני כן בגלל זמן האפייה הקצר במתכון.
בהצלחה😊
שבוע טוב
הכנתי את הדג עם חרדל רגיל ויצא פשוט מושששלם!
הסלמון הכי טעים שטעמתי וטעמתי הרבה..
תודה רבה!!
כיף לשמוע 🙂
תודה דבי ושבוע טוב
מתכון פשוט מושלם לדג סלמון ….. האתר שלך פשוט מהמם, כל מתכון שלקחתי ממך יצא מעולה .
תודה אהובית 🙂
האם זה בסדר זה להשרות את הרןטב כל הלילה על הסלמון? כדי שאני אבשל אותו כבר מחר בשישי יהיה יותר טרי? ואם לא, נראה לך שיהיה טעים אם אני אבשל אותו הערב ואגיש אותו מחר בערב? תודה:)
אפשר להשרות כל הלילה במרינדה. אני ממליצה להשאיר קצת רוטב בצד (או להכין קצת יותר רוטב) ולפני האפיה להבריש מעל.
עדיף להכין מחר אם את מגישה מחר בערב.
היי
האם הכוונה לחרדל דיז’ון ממרח או גרגירים?
תודה ושנה טובה
אילה
גרגירים.
שנה טובה 🙂
היי יקירה, יש לך מושג מה ניתן לעשות עם סלמון מעושן?
היי ענת,
סלמון מעושן הולך עם שמנת. אפשר להכין רוטב שמנת לפסטה ולשלב את הסלמון.
אני יודעת שיש כאלה שמשלבים את הסלמון גם בחביתה.
אפשר להכין גם סנדוויץ שמורכב מגבינת שמנת, סלמון, עלים/חסה, מלפפון, עגבניה, בצל ירוק/עירית קצוצה/בצל סגול.
המון תודה. יש רוטב שמנת מומלץ באתר?
את יכולה להכין רוטב שמנת לפי המתכון הזה רק בלי הפטריות. מומלץ לשים פרמזן ויש לתבל רק במלח ומעט פלפל שחור.
לאחר שהרוטב מסמיך מעט את מוסיפה לו את הסלמון המעושן ומבשלת כ-2 דקות נוספות.
היי אפרת, זה נראה מתכון מנצח.
רק אשמח לדעת כמה זמן לחמם מראש את התנור.
וכמה זמן אפיה.
תודה.
היי דניאלה,
יש לחמם את התנור כ-10 דקות לפני.
זמן אפיה 15-20 דקות, תלוי בגודל הנתח.
המשך יום מקסים 🙂
היי תוכנית אפיה רגילה או טורבו
לגבי הדג הוא לא מתייבש בתנור
לא צריך לכסות עם משהו
היי שלומית,
תוכנית אפיה רגילה.
אין צורך לכסות את הדג, זאת אפיה יחסית קצרה והוא לא מתייבש.
שבוע טוב 🙂
שלום רב!
האם לא מכסים את הדג בזמן האפייה?
*
*מתכונים נפלאים , תודה
לא, אין צורך לכסות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
רוצה לדעת האם העור צריך להיות כלפי מעלה או מטה?ויש לי חרדל רגיל חריף האם ניתן לשלב אותו ביחד עם חרדל דיז’ון וכמה לשים?
תודה רבה.
היי קרינה,
העור כלפי מטה.
אם יש לך חרדל דיז’ון אני ממליצה להשתמש בו. זה טעים כמו שזה.
אם בכל זאת את רוצה לגוון ולשלב אז את יכולה לשים כפית חרדל דיז’ון + כשליש כפית חרדל חריף. ממליצה לטעום את הרוטב לפני שאת מתבלת.
נראה נהדר האם ניתן להכינו גם כסלמון פילה שלם .ולא נתחים והאם יש שינוי בזמני התנור
היי ציפי,
ניתן להכין כפילה סלמון שלם. זמן האפיה עשוי להתארך בכ-10 דקות נוספות, תלוי בגודל ובעובי הפילה.
היי
נראה מצוין, כבר עכשיו מתכננת להכין את זה לשבת הקרובה,
חרדל רגיל זה בסדר?
היי אסתי,
אני חושבת שכן. אם זה חרדל רגיל ממליצה להתחיל בכפית שטוחה ולטעום את הרוטב.