זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 נתחי פילה אמנון (כ-500 גרם)
4 כפות מיץ לימון טרי
רבע כפית מלח
תיבול לפילה: 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מתבלים את הפילטים ב-4 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומערבבים היטב.
-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול: שמן זית, שום, פפריקה, כמון, כורכום, כוסברה/פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומניחים את הפילטים על נייר אפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה. מברישים כל פילה בתערובת התיבול ומכניסים לתנור החם למשך 12-15 דקות.
פילה אמנון בתנור
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- סינייה |
- דג לברק שלם
יש לי תבלין כוסברה הודית
זה לא כוסברה רגילה?
מה ההבדל ?
אפשר לשים פה במתכון?
זה בסדר. אפשר
אני צריכה להכין כ-30 דגים
כמה דגים רצוי לשים בתבנית חד פעמית גדולה שאצליח להגיש בלי שיתפרקו?
זה תלוי בגודל של הפילטים. אם את לא רוצה שיתפרקו בכלל אז כדאי לעשות שכבה אחת.
אשמח לדעת מה לעשות כדי שהעור של הדג יפרד ממנו בקלות ולא ישאר דבוק אליו ולא נוח להפריד ביניהם
לפני האפיה קשה קצת להסיר את העור אבל אחרי האפיה העור מתקלף בקלות.
כשהדג קפוא או כמעט קפוא, העור יורד די בקלות
היי רוצה להכין את הדג מחר
ליל שישי
עושה מתכונים תמיד אצלך
רוצה לדעת האם לשים על חום למעלה ולמטה?
ובאובנטוסטר זה בסדר?
מתנצלת ראיתי רק עכשיו.
כן חום עליון ותחתון.
אין בעיה להכין בטוסטר אובן
מככב אצלנו על שולחן שבת באופן קבוע. הילדים עפים על זה. תודה רבה אפרת על מתכונים והסברים מצויינים והשקעה ומענה לכל תגובה. אלופה ממש.
שמחה לשמוע🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
הכנתי פעם ראשונה דג בתנור ויצא שלימות!!!
ולא התייבש…
תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה לך שחזרת לעדכן:)
היי
האם יש צורך לכסות את הדג?
אין צורך
היי
אפשר לוותר על הכורכום, או להשתמש בתבלין אחר?
אפשר לוותר
הי אפרת,
על איזה מצב לשים את התנור? עליון \ תחתון \ טורבו?
ובאופן כללי איך יודעים?
תודה!
בכל המתכונים זה חום עליון ותחתון אלא אם כן רשום אחרת🙂
גם באפיה?
אפרת המתכון ממש מוצלח!!
יצא מרקם מעולה ומטובל טוב.
כן:)
שמחה שיצא טעים!
חייבת להגיב, אני באה כל פעם מחדש לאתר הזה לפני שמסתכלת באתרים אחרים, המתכונים פה כל כך פשוטים וכל כך אבל כל כך טעימים!!!! כל פעם מחדש אני יוצאת מבסוטית מהאוכל וכנל גם המשפחה. תודה רבה לך!!
איזה כיף לשמוע!
תודה אמילי❤️
היי,
יש משמעות אם אני מברישה עם מברשת סיליקון או פשוט עם כף?
תודה רבה
היי יפעת,
כל עוד זה נמרח אז זה לא משנה🙂
היי,
אפשר גם בלי לימון?
תודה
אפשר אבל הלימון מאוד מוסיף כשמדובר בדגים. לשיקולך🙂
היי, האם את ממליצה על אמנון טרי או מוקפא גם בסדר? בעבר ניסיתי פעם פעמיים מוקפא והרגשתי טעם של דג וכן שמתי לימון.. אשמח לדעת מה אכן יגרום לדג לא להיות מסריח (אוכלת רק סלמון בדגים ..)
היי ירה,
אמנון טרי יותר טעים ופחות עם ריח.
אני משרה מושט במים עם חומץ או עם מיץ לימון איזה חצי שעה לפני ההכנה, זה מעביר את הטעם והריח החזק
כמה פשוט ככה טעים.
היה טעים מאד (הוספתי מתחת הדג פרוסות בצל וזה הוסיף מאד)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא נדיר!! טעים ברמות. כולם התענגו. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,אפשר להשתמש במתכון הזה עם פילה לברק?
היי
אפשר(:
תודה על מתכונים פשוטים וטעימים,
לא חלמתי שהילדים כ”כ יאהבו 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא טעים מושלם!!!!!!!!
כל מילה תגרע, תודה על המתכונים שלך, קלים, ברורים וטעימים בעיקר!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
אפשר להכין את אותו מתכון גם במחבת?
כן(:
הכנתי ויצא מדהים! ממש ממש ממש פשוט קל ומהיר ויצא מעולה!! תודהה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
מה ההבדל בין אמנון קפוא 80% דג לבין אמנון קפוא 100% דג? איזה לקנות? למה שמישהו יקנה את ה-80%?
תודהה
היי
מדובר בהבדלים בכמות המים שנמצאת בדג(:
כל אחד ושיקוליו😊
תודה.
קניתי דג קפוא והיה על זה מלא סימנים אדומים-חומים? זה בסדר? תודה
היי
בגדול סימנים אדומים לא טובים בדג. צריך לבדוק שהריח בסדר וכמובן שהתוקף טוב.
היי יצא טוב
שמחה מאד לשמוע😊
הי אפשר להשתמש בשמן רגיל? תודה
היי
אפשר(:
תודה על התגובה המהירה! שבת שלום
האם יתאים להוסיף בטטה?
כן(:
היי אפרת,האם אפשר לבשל את הדג בבישול איטי בתנור,על 180 מעלות ליותר זמן ולא על 200 מעלות?
היי,
זה אפשרי רק צריך להיזהר מבישול ארוך מדי כי הדג יהיה במרקם ‘מסטיקי’.
ארבעים דקות זה בסדר? תודה על המענה.
פחות, אני מניחה שייקח עד חצי שעה אבל בכל מקרה כדי לבדוק במהלך האפייה.
תודה על המענה המהיר! חג שמח!
הי אפרת יצא פשוט מושלם וטעים!!!!!
תודה רבה על המתכון קל פשוט מהיר וטעים!!
יבורכו ידייך!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף🌺
היי תודה על המתכון.אפשר להשתמש במתכון הזה על פילה בסה?
היי,
אפשר להשתמש בפילה בס(:
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים המעולים!
יש לי שאלה: האם אפשר להוסיף מעל ירקות , כמו גמבות ועגבניות או שזה הורס ת’טעם?
תודה!
היי,
אפשר להוסיף ירקות שאוהבים(:
הי אפרת,
אין על האתר שלך-מנוייה עליו….
האם אפשר להכין את המתכון עם כוסברה טרייה או שחייב מיובש?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש בכוסברה טרייה.
מועדים לשמחה חלודה על האתר הנפלא❤️
נתקעתי בלי לימון😱
האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש במיץ לימון קנוי אם אין לימון😊
היי אפרת בוקר טוב, חג שמח וחתימה טובה. יש לי פילטים בלי עור, זה גם מתאים?
היי רויטל,
הפילטים מתאימים.
גמר חתימה טובה(:
הכנתי לשבת ויצא מושששש. תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף🌺
היי
לא הבנתי אם את המיץ לימון והמלח משאירים עם הדג ומכניסים לתנור. או שמוציאים אותו מהלילה ושמים רק עם התיבול
היי,
אין צורך להסיר את הלימון והמלח, את הדגים מכניסים לתבנית ומברישים בתיבול.
הי,שוב תודה על האתר הניפלא!!!
אולי יש לך מתכון טוב לדג טונה( לא קופסאת שימורים)? תודה רבה!
היי,
הנה מתכון לחריימה שאפשר להשתמש בו גם בטונה.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
הכנתי,יצא נפלא.אלםי תודות!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
תודה על המתכון, האם אפשר להכין את אותו המתכון עם פילה בורי?
תודה רבה!
היי נועה,
אפשר גם עם בורי(:
תודה רבה על התשובה הזריזה מאוד!
שבת שלום!
היי אפרת לא הבנתי איך לתבל את הגדים בלימון ומלח לערבב את זה יחד ואז לשפוך על הדגים או בנפרד כל אחד מהם?
היי,
לא צריך לתבל כל דג בנפרד, אפשר לערבב את כל חומרי התיבול, לשפוך על הדגים ולמרוח עליהם את הרוטב בעזרת הידיים.
הי יש לי פילה קפוא לא הבנתי כי בתגובה אחת כתבת שאין צורך להפשיר?
בדכ משרים חצי שעה בלימון או שטועה? אשמח להסבר מה בדיוק לעשות
היי,
זה נכתב בטעות, תמיד יש להפשיר דגים לפני ההכנה.
לגבי השרייה- יש כאלה שאוהבים להשרות דגים לפני ההכנה בלימון ומלח כדי לנטרל ריח וטעם חזקים.
לא חייב לעשות כך, בייחוד במתכון כמו זה שמערבבים את הדגים במלח ולימון.
היי,
אם אני משרה לחצי שעה – שעה במיץ מלימון שלם שאני סוחטת וזה בעצם נח לו בבריכה קטנה, האם לרוקן את הבריכה הקטנה לפני שאני שמה את התבלינים ומכניסה לתנור או לא? תודה
היי
יש לרוקן את הנוזלים לפני.
יצא מעולה. הוספתי חתיכות בצל מתחת לדג וחתיכת עגבניה מלמעלה עם פטרוזיליה. הוסיף הרבה טעם.תודנ
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
תודה על מתכון מהיר ומוצלח!
נראה מעולה! איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה ששיתפת וחג שמח🌺
היי אפרתוש!
רוצה לספר לך קטע מענג במיוחד.
אצלינו בבית לא עפים על דגים, אני אישית מאוד אוהבת, אבל השאר די ספקטים לגבי זה.
כל יום שישי אני מתלבטת אם להכין או לא…
מצד אחד לא מוותרת על המנה הזאת בסעודת שבת, מצד שני נאלצת לזרוק אח”כ חצי מגש.
ואני מבשלת טוב, לא כאן טמונה הבעיה.
השבת היתה אצלי אורחת, מפונקת באוכל,
כך שביום שישי שוטטתי באתר שלך כדי לחפש מתכון דגים שהפעם יאכל בתאבון.
הגעתי למתכון הזה, בתחילה הוא לא הלהיב אותי במיוחד, אני אגיד לך את האמת,
לא כי הוא לא טעים, או כי אני לא סומכת עליך,
אלא כי הוא היה נראה לי מאוד פשוט כזה, התבלינים אותם תבלינים, הרעיון כל כך מוכר ופשוט, למה הפעם יאהבו לעומת הפעמים הקודמות?
אבל הצצתי על התגובות והחלטתי ללכת על זה…
מה אני אגיד לך… קסם!
מולי ישבה האורחת (שתמיד היה צריך להכניס לה אוכל לפה) ואכלה בהנאה רבה את הדג בשלמותו!
לצידי ישבה הקטנה שלנו שלא נוגעת בדגים, אבל החליטה לטעום כי ראתה את כולם אוכלים…
כשקמתי לפנות בסיום הארוחה, גיליתי לתדהמתי מגש מרוקן לגמרי, מלבד כמה פיסות עור שנדבקו לתחתית.
זה היה מדהים!
ואם את שואלת למה אני עושה כזה סיפור מאוכל?
אז תדעי שזה לא האוכל, זה הלב.. זה “הלראות את כולם נהנים ומסיימים” זה הסיפוק!!
בזכותך❤
היי יעל,
התרגשתי לקרוא את התגובה!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון❤
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,בידיוק קניתי 6 פילה מושט קפוא ורוצה להכין את המתכון.יש לי שאלה כמה תיבות צריך ל6 פילטים? והתיכון של לימון ומתח בהתחלה שוטפים אותו או שמשאירים תודה רבה ראיתי תגובות טובות על המתכון ואשמח להכין:)
היי,
אם את מכינה 6 פילטים יש לתבל את הפילטים ב-6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח. 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה תבלין מיובש, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אין צורך לשטוף את הדגים מהלימון והמלח.
תודה רבה על המענה המהיר
שלופ
ממש מוצלח!
האם אפשר לעשות כמות גדולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא?
אם אני מחממת על הפלטה לשבת האפ כדאי לעשות יותר רןטב?
תודה רבה!!
היי,
אפשר להקפיא.
אין בעיה לחמם על הפלטה, אך יצא טיפה יותר יבש. אפשר להגדיל מעט את כמות הרוטב.
וואוו כל כך טעים!
אני מכינה כל שישי
וכל כך קל להכנה
תודה רבה על מתכון מעולה
שהפך למתכון קבוע אצלנו בבית
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון🌺
בס”ד
אפרת שבוע טוב,
האם הרכות שיוצאת בדג מתאימה לתינוק בן 8 חודשים? אני מחפשת מתכון בסיסי יחסית בשביל טעימות.
תודה רבה 🙏
היי שמרית,
אני לא בטוחה שהייתי הולכת על מתכון לדג אפוי בשביל טעימות…
ממליצה לך להכין מתכון בבישול או במחבת, למשל המתכון הזה(:
בס”ד
תודה רבה רבה, השם יברך אותך
תודה רבה הכנתי לשבת ולא הפסקתי לקבל מחמאותתת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף! תודה על השיתוף הודיה🙂
שלום אפרת
מצטרפת לכל התודות על האתר הנפלא
וההמלצות על המתכון עושות חשק..
ראיתי שמישהי שאלה על כמות תיבול ל10 פילטים, וכתבת לה 7 שיני שום כתושות- כמה זה יוצא בתבלין אבקת שום?
תודה רבה!!
היי עידית,
תודה על הפרגון❤
כדאי לשים כפית אבקת שום ולראות אם הטעם לא מודגש מדי. אם זה בסדר- אפשר בפעם הבאה להוסיף עוד.
תוכלי להסביר את התשובה שלך? האם זה בגלל שאבקת שום היא יותר מרוכזת משום רגיל?
תודה רבה!
בהרבה מהחברות לאבקת השום יש טעם מאד חזק שמשתלט, ולכן כדאי להתחיל בכמות קטנה יותר.
תודה על התשובה המהירה!
היי איזה תוספת את ממליצה?
היי אורנה,
התוספות הכי קלאסיות ואהובות: אורז, צ’יפס או כדורי פירה, לצד סלטים שאוהבים.
דג מושט הכי טעים שאכלתי בחיי!!!
(ואכלתי לא מעט…..😉)
תודה על האתר המוצלח!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה רותי😊
הכנו את הדג היום ויצא פשוט פצצה!
לא חלמנו שדג אמנון יכול להיות כ”כ טעים (וגם מאד יפה…)
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
הי, אין לי מיץ לימון
יש פתרון? או חלופה..
תודה!
היי רבקי,
אני חושבת שאפשר גם חומץ, אבל פחות מומלץ. כדאי להשיג לימון(:
היי, האם המתכון יתאים גם לפילה אדמונית?
תודה
כן, מתאים מאד. (באופן כללי אם אתם אוהבים אדמונית, כדאי לדעת שהוא יוצא מצוין בכל מתכון שהוא לדגים😊)
יצא מעולה תודה רבה על האתר המצויין🙏
שמחה לשמוע! תודה ושבוע טוב😊
האים במקום הלימון אפשר חומץ
?
היי,
פחות מומלץ כי החומץ חזק יותר מלימון ועלול להתחיל את הבישול את הדג…
היי צליל,
בדיוק מהסיבה הזו אין צורך להפשיר אלא רק לכסות את הדגים בלימון ומלח😊
יצא מעולה ממליצה בחום♥♥♥
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף נעמי😊
היי אפרת יקירה.בדיוק חיפשתי מתכון כזה.ועם כל ההמלצות אכין.
אבל לא הבנתי מה עושים עם מיץ הלימון והמלח?
לא משרים קודם את הדגים להוצאת הריח עם מיץ לימון ומלח? זאת אומרת שוטפים את הדג קודם?תודה
היי ענת,
לא חייב להשרות את הדגים במתכון הזה בגלל השימוש בלימון ומלח. (את יכולה להשרות לא יותר מחצי שעה אם זה ממש חשוב לך:))
תשטפי את הדגים, תתבלי אותם בלימון ומלח היטב ואז תעבירי לתבנית עם נייר אפייה ותמשיכי בהכנה.
הי אפרת
אפשר לעשות את המושט על האש?
היי רינת,
ניתן לעשות את המושט על האש. את יכולה להניח את הדגים על רשת צלייה. שימי לב להקפיד על צליה קצרה כדי שלא ישרפו…
פורים שמח🙂
מתכון מעולה! אני לא מפסיקה להכין אותו .. תודה רבה!!
תודה רבה אביה, שמחה לשמוע❤️
מתכון פצצה!!!
אחד הטובים.
נראה מצויין יצחק 🙂
תודה שחזרת לשתף🌸
מדוע נדבק לי הדג לנייר האפיה למרות שאני שמה שמן
זה קורה לעיתים בגלל שעור הדג היה רטוב
זה קרה עם דג שהשפשרת אותו?
היכן ניתן להשיג אמנון קפוא תוצרת מקומיתולא מסין?
אני חושבת שכבר לפני כמה שנים רשתות מזון כמו שופרסל התחייבו להסיר מהמדפים דגים מיובאים מסין.
כדאי לשאול במחלקת הדגים של רשת המזון בה את קונה.
אם לא תמצאי אני מאמינה שבחנויות דגים ניתן למצוא יותר תוצרת מקומית.
יצא מעולה! כמו כל המתכונים שלך. תודה 🙂
תודה ניצן 🙂
היי אפרת!
תודה רבה על האתר, מתכונים קלים וטעימים!!
יש לי שאלה קצת מוזרה:איך מתבלים עם המיץ לימון והמלח ? בקערה ואז מעבירים לתבנית או שישר על התבנית?
הכנתי כך:הנחתי את הפליטים על תבנית ,טפטפתי מעל מיץ לימון והמלחתי ואז ערבבתי את המלח והלימון שעל הדג בעזרת כף(כלומר עיסתי את הדג עם כפית כי מגעיל אותי בידיים…)
ואז ערבבתי בכוס את שאר התיבלון ומרחתי כל פילו התבלינים.
נראה שיצא טוב (עוד לא טעמתי)
אבל יצא עם קצת רוטב מסביב
ונראלי שזה בגלל שלא עשיתי את השלב של הלימון והמלח נכון.
אגב, אני מכינה דג לשבת ומחממת על הפלטה בבוקר וזה עדין טעים ולא יבש.
תודה רבה!!
שבוע טוב עליזה,
עשית בסדר גמור 🙂
מתכון מעולה!!! אני משתמשת המון באתר הזה. מתכונים טעימים מאוד ופשוטים להכנה!!!😊
תודה רבה לך❤️
תודה גילה ❤️
יצא מושלם !
מכינה פעם נוספת תודה על האתרררר
מעולה 🙂
אפרתוש את מהממת!!!!
הכנתי את זה לשבת וליקקנו את האצבעות! כל מי שטעם אהב, לא נשאר לסעודה שלישית אפילו!
שוב תודה על מתכון מנצח! אדע להבא להכפיל כמויות
אגב, השתמשתי בפסטו טרי שהכנתי מכוסברה, פטרוזיליה, שמיר ובזיליקום) במקום המיובשים.
תודה!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה פרחית ושנה טובה ❤️
הכנתי לשבת ויצא מושלם!!
תודה לך 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה
יצא מעבר למוווווושלם .ממש מנת שף. 16 דקות. תודה רבה.ממש ממש ממש טעים
נראה מעולה 🙂
תודה אריק
יצא טעים כמו תמיד, בכול פעם שאני רוצה מתכון למשהו אני ישר מחפשת באתר שלך…
נראה מעולה 🙂
תודה רחלי
הכנתי את המתכון יצא פגז.
אבל שאלה אפשרי להכין בלי שום כתוש תודה.❤️
שמחה שיצא טעים 🙂
לטעמי השום מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
מתכון מעולה
אבל לא מספיק 12 דקות, צריך לפחות 20 דקות
וגם הרוטב מספיק ל 2 מושט ולא ל 4.
תודה מאיר.
אני מכפילה את כמות הרוטב.
רציתי ארוחה מהירה וטעימה. כמובן ישר חיפשתי באתר שלך..
והתוצאה מושלמת!
תודה רבה(:
שמחה לשמוע ❤️
תודה בתאל
תודה רבה על האתר שלך! אני רק בת 13 וכל המתכונים פה ממש עוזרים לי🤍
ותודה רבה לך שאת עונה כל כך מהר
שמחה לשמוע ❤️
תודה שאת עונה ככ מהר!! אז האם את ממליצה בשביל הרוטב לכסות את התבנית? אם כן האם זמן האפיה משתנה?
ועוד שאלה, יש לי תבלין לדגים, אפשר להשתמש בו במקום התבלינים שכתבת או בנוסף? וכמה לשים ממנו?
אין צורך לכסות אבל את הירקות חשוב לאפות קודם. תחתכי אותם לקוביות קטנות כדי שיתרככו מהר.
אפשר להוסיף כפית שטוחה תבלין לדגים ואז תשימי 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, חצי כפית תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
כמה שאלות,
אם אני רוצה שיהיה מעט יותר רוטב (ואני לא רוצה לעשות מתכון אחר), מה אני צריכה לעשות? להוסיף מים עם תבלינים?
אגב, אני גם שמה קצת ירקות: בטטה, קישוא, שום (האם אפשר גם גרגירי חומוס? זה יעבוד בתנור?)
אז בהתחשב שכך שאני רוצה רוטב ומוסיפה גם ירקות, האם לכסות עם נייר כסף? האם זמן הבישול משתנה?
אשמח למענה מהיר.. תודה!🖤
היי ענאל,
אני מניחה שאפשר להוסיף מים עם תבלינים.
את הירקות כדאי לאפות קודם עד לריכוך ורק אח”כ להוסיף את הדג.
אם אלה גרגירי חומוס משימורים אז אפשר בתנאי שהם נאפים ברוטב אחרת הם יתייבשו.
ממש טעים וטוב מאוד ממולץ
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה
מתכון מוצלח במיוחד!! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב
האם יש דרך להוסיף לדג הזה מעט רוטב?
אני אוהבת שיש מעט רוטב לנגב עם החלה….
היי ריקי,
אם את אוהבת רוטב לנגב עם החלה אני ממליצה להכין את אחד המתכונים האלה: פילה אדום ברוטב אדום חריף או חריימה.
כמה זמן מראש אפשר להכין את הדג במרינדה ולשמור במקרר עד האפיה ?
המלח והלימון “מבשלים” את הדג לכן לא רצוי להשרות הרבה זמן, עד חצי שעה.
הי, קניתי אתמול דג טרי. הארוחה רק מחר. אני חוששת שהדג יתקלקל אם לא אכין היום.
האם להכין היום, לאפות 10 דקות ולהשלים מחר אפייה או להכין היום ורק לחמם מחר?
תודה!
תכיני היום ותחממי מחר.
היי תודה עלהמתכון
איזה ירקות כדאי להוסיף? ובאיזה שלב?
אפשר להוסיף ירקות חתוכים כמו: קוביות תפו”א קטנות, עיגולי גזר, פלפל אדום או צהוב חתוכים לרצועות, בצל חתוך גס, פרחי כרובית ועוד.
כדאי להכניס אותם לתנור כחצי שעה לפני שמכניסים את הדג כדי שיספיקו להתרכך.
יצא פגז והייתי סקפטית בתור אחת שלא עפה על דג חוץ מסלמון 🙂
פשוט תענוג לחך.
ובהזדמנות זו ,לאחר שאני שנים עושה עוגות מהאתר שלך,
אכן הקסם בפשטות (והטעם כמובן)
תודה רבה!!!
תודה אפרת, כיף לשמוע ❤️
איך נראה תבלין פטרוזיליה מיובש?
אפשר לקנות אותו בסופר? או רק בחנות של תבלינים?
מצרפת תמונה (לא משנה איזה סוג קונים).
ניתן לקנות את זה גם בסופר וגם בחנויות תבלינים.
מתאים גם לסלמון?
התיבול חזק יחסית ומתאים יותר לדג לבן אבל אפשר להכין גם עם סלמון. זמן האפיה עשוי להתארך ל 17-20 דקות.
היי,
אפשר להשתמש בתערובת תבלין לדג מוכן?
כן.
מציע להעניק פרס ישראל לאתר הזה!
כמה אנשים מאושרים בזכותך!
אתר ביתי ומרגישים בו כמו בבית של אמא,
בלי חומרים מפוצצים, ובלי כל מיני שמות …..
חומרים שנמצאים בכל בית, ולב חם שנמצא אצל מי שבנה את האתר המקסים הזה.
תודה רבה רונן 🙂
בריא, טעים, כה קל ומהיר להכנה.
תודה רבה
אורית
שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג שמח
הריח פשוט מדהים
(השכנה שאלה אותי מה זה הריח הטוב)
והטעם טעים במיוחד
מחומרים זמינים וקל להכנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה וגמר חתימה טובה 🌺
שלום וברכה
האם אפשר להכין את הדג כולל הטיבול ורק יום למחרת לאפות בתנור??
או שעדיף באותו יום לאפות?
עדיף לתבל באותו יום שאופים.
היי
אם אני מכינה 2 דגים בודדים לחלק את המתכון לשתיים?
גם בתיבול של המלח והלימון?
תודה
נכון.
הי,
מתכון פשוט מושלםםםם
וגם ממש קל להכנה ומצרכים שיש לי בבית ואני לא צריכה לקנות…
ואגב, הכנתי בלי כוסברה/ פטרוזיליה ויצא לי מושלם.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי תודה על המתכון.
רציתי לשאול האם צריך לכסות את הדגים בתנור?
לא, אין צורך.
שבוע טוב אפרת
כמה זמן השריה במלח ולימון לאמנון קפוא בואקום?תודה
מספיק 10 דקות.
מטורף!!!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה! מכינה אותו המון לשבת. תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
זו הפעם השנייה שאני מכינה את הדג הזה וכרגיל יצא לי טעים מאוד!
רק המלצה קטנה: לשמן עם קצת שמן זית את נייר האפייה כדי שהדג לא יידבק.
תודה גל 🙂
משתלב לי בול בתפריט הבריא החדש שלי! תודה על אתר מושלם שלוקח חלק בחיים שלי כבר שנים!! (אם לעוגות ואם לדברים בריאים..)
תודה סתיו, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
עכשיו הכנתי ונכנס לתנור…נראה לי שייצא טעים😊תודה לך על מתכונים טעימים😊
מעולה, שיהיה בתאבון ❣️
שבת שלום
אתמול הכנתי יצא מושלם
תודה על מתכון מעולה❣️
מעולה 😍
תודה ליאורה
יצא מצויין !
תודה על המתכון 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה עידו
תודה על המתכון המעולה.
האם אפשר לבשל בסיר רחב במקום בתנור?
ואם אני רוצה לשים תפוא מתחת, איך את ממליצה?
תודה
היי רבקה,
ראית את המתכון הזה? פילה אמנון מבושל בירקות. אם את לא מעוניינת בירקות הנוספים את יכולה להכין רק עם תפוחי אדמה.
כמו תמיד חוזרת אל האתר שלך. תמיד מרוצה מכהמתכונים.
במידה ואני מוסיפה ירקות כגון עגבניה/פלפלים ופטריות/אפונה (האם גם אפונה יכולה להתאים)
האם לתבל אותם לפני האפיה (ראיתי שכתבת לאפות אותם חצי שעה קודם)
תודה
כן, את יכולה להוסיף כל אחד מהרכיבים שציינת, כולל אפונה. מספיק לתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
היי, האם אפשר לוותר על התבלין היבש? או שזה לא יצא טוב?
כן, אפשר.
הי , יש אפשרות להקפיא דג מופשר לאחר ההכנה ?
אם זה לאחר בישול או אפיה אז אפשר (למרות שרצוי להשתמש בדג טרי אם מתכננים להקפיא).
היי,
המתכון נראה מעולה!
האם אפשר להכין את הדג היום ולשמור במקרר כמה ימים?
הדג ישאר טעים? או שחייבים להכין ולאכול ישר?
תודה,
דינה
היי דינה,
הדג הכי טעים כשאוכלים אותו באותו יום.
בכל מקרה אפשר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת (לא מומלץ יותר מזה).
היי אפרת
מתכון מנצח! טעים ועסיסי!!
הוספתי תפוחי אדמה ויצא מושלם! תודה על המתכון ועל האתר המושלםם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחלי ושבת שלום
אפרת שלום קצת חדשה בעיניני דגים אבל דג אמנון קפוא מפשירים אותו במקרר אחרי זה מורידים את הקרח בשטיפה ואז תובלים במלח ולימון ?
נכון, דג אמנון (וכל דג) עדיף להפשיר במקרר. לאחר ההפשרה לא אמור להשאר לו קרח.
לאחר מכן מתבלים במלח ולימון.
אפרת שלום. בתור אחת שממש אין לה נסיון בהכנת דגים, אשמח אם תסבירי לי בפועל, איך עושים את השלב של התיבול עם הלימון.
האם לשים את הלימון והמלח בצלחת שטוחה ולטבול את הדגים? או בדרך אחרת? תודה!
היי דפנה,
מניחים את נתחי הדגים בקערה. מפזרים מעל רבע כפית מלח ו-4 כפות מיץ לימון ומערבבים כדי שכל הדגים יהיו מתובלים בצורה די אחידה.
אפרת שלום
האם השום שנמצא בתערובת התיבול לא יישרף?
לא. יש לכתוש אותו ולערבב יחיד עם השמן והתיבול.
אפרת שלום
אחרי שמתבלים את הפילטים בלימון ומלח צריך לשטוף אותם?
לא לשטוף.
תודה על המתכון המדהים ! הכנתי אותו במשך כשבוע פעמיים ביום !
למרות הטעם המושלם, האם ניתן להוסיף ג’ינג’ר?
האם להוסיף ג’ינג’ר מגורד לתערובת או לפזר מעל הדג לפני שהוא נכנס לתנור ?
כן, אפשר.
יום מעולה 🙂
אפרת המקסימה
אין על האתר שלך1!!!!!!!!
חזרתי לעדכן.
אני מכינה כל שבוע לשבת יוצא מוצלח (לא נשאר פרור בצלחת -אפילו ילדים אוהבים )
הכנתי לשבע ברכות בתור מנת פתיחה וכולם בקשו מנה נוספת ,
תודה רבה -בתיה .
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה בתיה ויום מקסים!
ואגב, את אפשרת שיטרית?
לא מומלץ. יש להפשיר אותו לגמרי.
ולא, אני אפרת סיאצ’י 🙂
היי אפרת..מותר להכין את הדג כשהוא לא מופשר?
אפרת שלום.
קראתי את כל התגובות הלהבות, אבל אני לא בטוחה שהבנתי נכון, מה את ממליצה לעשות במקרה שמדובר בדגים לאחר הפשרה. האם להשרות בלימון? מלח? כמה זמן? או שזה מיותר. ואפשר לדלג על זה. תודה מראש.
היי דפנה,
גם בדגים לאחר הפשרה אפשר להכין לפי המתכון. מספיק לתבל בלימון ומלח ואז ביתר חומרי התיבול. אין צורך להשרות.
רק אם יש ריח חזק של דג המלצתי להשרות (בדר”כ לא אמור להיות).
הכנתי לחג הסוכות ויצא ממש מצוין!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכונים מעולים תודה רבה
תודה ירון.
חג שמח 🌺
האם צריך לשמן את נייר האפיה לפני הנחת הדגים?
לא, אין צורך.
חג שמח 🌺
האם אפשר לא לשים שום?
השום מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
האם אפשר להכין את הדג יום קודם?
אפשר. כמובן שיותר טעים כשזה טרי.
שנה טובה 🌺
יצא ממש טעים!
הוספתי שמיר טרי.
תודה על המתכון 🙂
נראה מצוין 🙂
תודה ג’ני
מעולה, כמו כל מתכון שהכנתי מהאתר שלך ללא יוצא מן הכלל.
תודה אפרת!
תודה קארין 🙂
היי אני רוצה להכין היום את המתכון רציתי לדעת עם אין לי פטרוזיליה וכוסברה בתהליך אפשרי להחליף בטרי? מה יעשה יותר את העבודה מבחינת הטעם?
בתבלין
היי לאה,
את יכולה לשים 1-2 כפות כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה דק.
היי אפרת
תודה על המתכון המעולה.
הכנתי לפני כחודש וכולם ממש אהבו. [חוץ מבעלי שלא מתקרב לדגים…].
שאלה לי אלייך: האם מתאים להוסיף תפוחי אדמה לתבנית, ואם כן – אילו תבלינים ?
תודה ושבת שלום.
היי, אפשר להוסיף תפוחי אדמה פרוסים ולתבל באותו תיבול רק כדאי לבשל אותם לפני עד לריכוך ורק אז לתבל ולהוסיף לתבנית עם הדג.
הדג יצא מעולה!!!!!!
תודה.
שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🙂
היי יפעת מתכוננת להכין מחר זה נראה מעולהה.
הבנתי שהמלח ולימון הם לא להשריית הדג.
האם אחרי האפיה לא נשאר ריח של הדג? מכינה עם פילה מושט -אשר בר עם שקית אדומה או כחולה ותמיד משרה קודם.
אשמח ללתשובה. תודה
היי ענתי,
אם זה דג טרי לא אמורים להרגיש את הריח. אם זה דג קפוא שהופשר אז כדאי להשרות לפני.
האמת היא שלא הבנתי מה אמורים לעשות עם הלימון והמלח,מה הכוונה מתבלים? צריך להשרות את הפילה בלימון? אשמח לתשובה ברורה
הלימון והמלח הם חלק מהתיבול של הדג. אין צורך להשרות את הדג.
מתכון קל ומעולה! כולם אהבו ממש, גם הקטנים וגם הגדולים. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שירה 🌷
מתכון מעולה כבר פעם שלישית שמכינה את המתכון הריח בבית ווואאאווווו והטעם מעולה ממש תודה על המתכון המהיר והטעים
שמחה לשמוע!
תודה בתאל 🌷
האם יש צורך להשרות את הדג לפני התיבול? ואם כן במה? תודה
לא, אין צורך.
שלום
קל להכנה וטעים מאד , פעם שניה שאני מכין את המתכון הזה, רציתי לדעת האם ניתן להכניס לתנור לעשר דקות (חצי הכנה)ולהשלים את האפיה לקראת ההגשה ? תודה
היי שייע,
קח בחשבון שהדג ממשיך “להתבשל” קצת גם לאחר שמוציאים אותו מהתנור.
אפשר לאפות 10 דקות ולפני ההגשה להכניס לתנור חם 2-3 דקות.
🐝🐝תודה שבת שלום
יצא עכשיו מהתנור וזה פשוט טעים ברמות!!
תודה!!
פעם ראשונה שהעזתי להכין דג… בזכותך!!:)
אין על האתר שלך!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה 🌷
פשוט כיף לחזור רעב מהעבודה לדג כזה!
שמחה שנהנית 🙂
האם צריך לכסות את הדג?
אין צורך לכסות.
באמת שקל, וטעים ממש!
אפילו שהתנור נכבה לי בגלל תקלה, אבל הוא הספיק להתחמם ל 200 מילות למזלי.
בנוסף,הוספתי חצי כפית צ’ילי גרוס בשביל הפיקנטיות -אחלה של שדרוג.
תודה על מתכון מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורן.
סוף סוף יצא לי דג בטעם נורמלי…
שמחה לשמוע 🙂
תודה דן
יצא מעולה.
כמו שזה מהיר להכנה, ככה זה גם נאכל במהירות.
תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, אם נתקעתי בלי לימון אפשר לוותר עליו ולשים רק את התבלינים?
תודה:)
לימון מאוד מוסיף לדג אבל אם אין לך ובא לך להכין אז אפשר רק עם התבלינים.
טעים, מהיר וקל
תודה על עוד ממנו מתכון מנצח!
תודה מלכי 🙂
כמה פשוט להכנה
וטעים ביותר
תודה גדולה
תודה בת שבע, שמחה שאהבת 🙂
יצא מושלם
תודה כרמית 🙂
תודה רבה.
המתכונים מעולים.
חג שמח ושבת שלום
תודה שלומי 🙂
זה כבר שבוע שני שאני מכינה את הדג לשבת, הוא מדהים, כולם טרפו אותו בשבת שעברה, כולל התינוק בן עשרה חודשים שרצה עוד ועוד! כבר העברתי את המתכון הלאה… עכשיו הוספתי עגבניות, נראה איך יצא. ואני חייבת לשתף אותך שלקראת השבת והחג, לקחתי לפחות חמישה מתכונים שלך. תודה לך
שבת שלום וחג שמח!
כיף לשמוע!
תודה חוה 🙂
יצא ממש נפלא, תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי ויצא מעולה !!! תודה רבה
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מצוין! תודה רבה! בכללי כל המתכונים שלך מצוינים. אני לוקח מפה כל הזמן מתכונים!
תודה יונתן! 🙂
יצא מושלם!!! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני.
משאירים את המיץ לימון או שוטפים אותו
משאירים.
יום נפלא
יצא מעולה בפעם הראשונה! ועכשיו מכינה בפעם. השנייה. מתכון קליל נוח וטעים. מכינה קבוע מתכוני עוגות מהאתר ותמיד יוצא מוצלח! תודה
תודה גלית, כיף לשמוע 🙂
כמה פשוט ככה טעים. מתכון נהדר.
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
יצא מוצלח הוספתי גם קוביות בצל לתוך הרוטב ופטרוזליה טריה
מצוין 🙂
תודה ענבל.
אפשר להכין מראש ביום חמישי ולחמם בפלטה בערב שבת
כן, אפשר.
יצא מוצלח!!! תודה
הוספתי מעל הדגים פרוסות עגבניה .
נשמע מעולה 🙂
תודה אור.
בוקר טוב מתאים גם לדג נסיכה?
כן, מתאים.
היי אפרת ..האם אפשר להוסיף פלפלים שום פטריות ועוד ירקות כדי להעשיר את הדג?
כן כמובן רק שכדאי להכניס אותם לתנור כחצי שעה לפני שמכניסים את הדג כדי שיספיקו להתרכך.
יצא מעולה! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שמרית ושבוע נפלא
אפרת היקרה
יש לך מתכון לדג בציפוי [פילה אמנון] מטוגן ?
אשמח לקבל תודה
יש לי מתכון לשניצל דג שאפשר להכין גם עם אמנון.
שלום אפרת
תודה על המתכון המוצלח והמיוחד יצא מדהים וטעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם משרים את הדג במלח והלימון לפני הבישול? וכמה זמן?
לא חובה להשרות.
יצא מעולה ממש!! תודה רבה!
תודה אילה, שמחה שאהבת 🙂
זה תמיד יוצא ממש טעים. אני מכסה את התבנית עם נייר כסף..
תודה אלכס, שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש מוצלח! תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה תודה רבה לך על מתכונים נהדרים.
תודה שני, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
תודה על המתכון הנהדר ועל עוד שלל מתכונים מעולים.
כל מאכל שהכנתי לפי המתכונים שלך קצרו מחמאות.
תודה אדוה, כיף לשמוע 🙂
בפעם הראשונה,הכנתי את המתכון הזה בערב חג סוכות,האורחים כלכך התענגו.היטם אני מכינה אותו בפעם השניה…ומחייכת לעצמי,
המתכון הזה מושלם!!!!
כמו כל המתכונים באתר..אין עלייך😉
תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
חזרתי לעדכן..פיזרתי כוסברה טרייה על הדגים במקום היבשים..קיבלתי מחמאות טרפו ובקשו עוד
תודה על עוד מתכון מוצלח👍😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יש לך מתכון גם לדג שלם?
תודה מראש
כן, מצורף – דג שלם בתנור.
האם מתאים גם לפילה זהבנון?
לדעתי כן.
מתכון מושלם, הילדים שלי לא מתלהבים אף פעם מהדגים שעל השולחן, ואת זה הם טרפו!
מאז הם מזמינים אותו בכל יום שישי. תודה לך!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה נעמה 🙂
תודה על מתכונים נפלאים!!
בשמחה!
הי,
האם ניתן להכין את הדגים על מחבת גריל במקום בתנור?
יש צורך לשנות משהו במתכון?
היי גל,
אפשר להכין במחבת גריל 2-3 דקות מכל צד, תלוי בעובי הנתחים.
אני מבשל לעיתים רחוקות מדי פעם מנסה את עצמי .. פעלתי לפי המתכון אחד לאחד קל ומהיר יצא טעים וטרי ..תודה רבה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
טעים מאווווד 🙂
תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂
היי, אם אני מכינה דניס במקום אמנון, ההנחיות הן בדיוק אותו הדבר כולל משך הזמן שהדג צריך להיות בתנור? תודה רבה
אם הכוונה לפילה דניס (ולא דג שלם) אז כן.
יצא מעולה! תודה רבה! החלפתי את הפטרוזיליה המיובשת בכוזברה טרייה ויצא מ א ל ף
הרבה תודה!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון.
שבוע טוב
האם אפשר בבקשה גם פילה לברק באותו מתכון?
כן אתי, אפשר.
יום מקסים 🙂
ערב טוב,
האם ניתן להכין דג בורי לפי המתכון?
תודה על המתכונים שלך, תמיד יוצא מוצלח!
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
היי! תודה רבה על מתכונים קלים ומוצלחים כל כך!
בדרך כלל כשאני לוקחת מתכון מהאינטרנט אני עוברת על התגובות ורק אחר כך מחליטה אם ללכת על זה!
באתר שלך אני מדלגת על השלב הזה וישר מכינה והתוצאות מדהימות כמו תמיד!
זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה את הדג הזה ועוד מתכונים רבים ואחרים שלך! תודה ובהצלחה!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה 🙂
המשך יום מקסים
אין מילים..כל הכבוד לך … טעים עסיסי ..קל פשוט ואני טירון בבישולים ..ישר כח ..!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום
תודה רבה ,יופי של מתכון!
כול המחמאות בשבילך,על דרך הכנת הדג הקלה, הדג יוצא עסיסי ומאוד טעים,ובזמן קצר ביותר.
מתכון נהדר.
תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
המשך יום מקסים
היי, רציתי להודות לך על המתכונים הנפלאים ובמיוחד על המתכון הזה! מכינה אותו הרבה ומקבלת מחמאות… רציתי לשאול אם המתכון מתאים גם לפילה פוטית או שיש לך מתכון שמתאים? תודה מראש ושבת שלום!
היי מוריה,
אפשר להכין עם פילה פוטית. הדג מתאים מאוד גם לטיגון בציפוי פירורי לחם – ראי מתכון שניצל דג.
שבת שלום 🙂
יצא מאוד טעים, תודה רבה!!!
תודה פאני, שמחה שאהבת 🙂
היי.
הכנתי לחג את הדג, 10 נתחים.
יצא נפלא.
כל האורחים, בלי יוצא מהכלל, כולל בני משפחתי התלהבו מהדג.
הצלחה מוחלטת.
תודה על המתכון.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל
שלום אפרת,
פעם ראשונה שקיבלתי אומץ להכין דגים, יצא נהדר ממש! תודה!
שמחה לשמוע!
תודה יהודית וחג שמח 🙂
כשכתבת 17 נתחים, מדובר ב 17 דגים, או 17 פילטים?
היי מיכל,
1. נכון, מנה אצלי נחשבת 2 פילטים (מאחר והם יחסית קטנים).
2. כן. החומרים מתאימים ל4 פילטים ארוזים.
3. כשהיה אפשר להדפיס את המתכון עם תגובות קיבלתי בקשות שרוצים רק את המתכון בלי התגובות ושיניתי בהתאם 🙂 אנסה לבדוק האם יש אפשרות להדפיס גם וגם.
4. הדג השטוח שאת קונה שארוז באריזה בודדת הוא פילט.
5. 6 פילטים = 6 חבילות בודדות ארוזות
17 נתחים = 17 פילטים.
כדי שיהיה לך יותר קל להבין, לעיתים מדג אחד שלם מכינים כמה פילטים, תלוי בגודל הדג.
חג שמח!
שלום אפרת.
בהמשך לשאלתי הקודמת, אני לא רגועה.
1.הדג שאני קונה הוא כבר שטוח, זה אומר שזה פילט?
2. אז אם את כותבת 6 פילטים , מבחינתי זה 6 חבילות ארוזות כבר?
שלום אפרת.
וואו כמה הייתי צריכה מתכון זה, עם חוות דעת כ”כ חיוביות.
שאלות:
1. מנה אצלך = 2 נתחי דג?
2. אני קונה דג אמנון כל אחד באריזה, ונראה קטן,
אז המצרכים שלך מתאימים לכך?
3. מדוע אני יכולה להדפיס רק את המתכון ללא תגובות גולשים?
ממתינה לתשובותייך
וחג שמח
תודה רבה על המתכון!
כמה זמן צריך לחמם את התנור על 200 מעלות לפני מכניסים?
שישי
כן
תודה על התשובה,
אבל שאלתי כמה זמן התנור צריך להתחמם לפני הכנסת הדגים?
10 דקות לפני.
תודה רבה רבה זה יצא מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
מתכון מושלם, תיבול מתאים, שומר על העסיסיות של הדג בצורה מושלמת,
התחסל תוך כמה דקות, כולם אהבו כולל הילדים…
שמחה שנהניתם 🙂
תודה מלכי ויום נפלא
שלום רב
לא שמים מים בתבנית?
לא ייצא יבש?
אין צורך, מספיק לרפד את התבנית בנייר אפיה ולהניח עליו את הדגים.
מתכון פשוט וכל כך טעים….והכי חשוב לא מפוצץ בשמן
תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂
לא חשבתי שמשהו כל כך קל להכנה יצא כזה טעים!!! הופתעתי ונהנתי… תודה אפרת!
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
הי אפרת, נהנית מהאתר שלך!! ואת מקסימה 🙂
רציתי לשאול, אני צריכה להכין 25 מנות דג.הם אני יכולה להכניס את כולם לתבנית גדולה אחת גם אם הם עולים אחד על השני או שחייב להיות בשכבה אחת?
תודה מראש
היי שירה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
רצוי שהם יהיו בשכבה אחת.
שבוע נפלא 🙂
כמה פשוט ככה טעים. תודה
תודה סיגל, חג שמח 🙂
אפשר בבקשה מתכון ל17 חתיכות דג
היי מוריה,
17 נתחי דג
חצי כוס מיץ לימון טרי
כפית מלח
תיבול לפילה: 6 כפות שמן זית, 12 שיני שום כתושות, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות כמון, 2 כפיות שטוחות כורכום, 2 כפיות תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, 2 כפיות שטוחות מלח, כרבע כפית פלפל שחור.
השתמשתי בפפריקה חריפה. יצא טעים ופיקנטי.
תודה רבה!
תודה דורון, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
דג אמנון בטעם מתוק, יש דבר כזה?
תודה לך!
אולי יש אני לא מכירה 😐
יש וזה טעים מאוד.
אני רק אכלתי, לא יודע את המתכון, רק יודע שהיה שם סילאן
טעים, טעים, טעים
חיפשתי מתכון שונה מכל המתכונים המוכרים למושט והגעתי ליעד.
קיבלת עוד “לקוחה”.
תודה רבה בשמי בשם בעלי ובני המתבגרים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא
שלום,
אפשר להוסיף גם חומץ?
תודה
אפשר להוסיף כף חומץ.
שלום ובוקר טוב
האם יש צורך להשרות במיץ לימון או רק לתבל? ואז לתנור
כי רשום לתבל .
תודה
היי ורד,
יש לתבל במיץ לימון ומלח. אח”כ להוסיף את יתר התבלינים ולתנור.
יום מקסים 🙂
היי על איזה חום כיאלו לעשות טורבו ,אפיה ??
שבת שלום
200 מעלות, תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
שבת שלום 🙂
תודה על כל המתכונים הטעימים שלך! רציתי לשאול את הכמויות ל10 חתיכות דג. תודה רבה ושבת שלום!
היי מוריה,
כמויות ל10 נתחים:
להשרות את הדגים ב – 9 כפות מיץ לימון, חצי כפית מלח.
תיבול לדגים: 5 כפות שמן זית, 7 שיני שום כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית גדושה כמון, כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור.
שבת שלום 🙂
באיזה חום עדיף לאפות ומה עדיף חום של אפייה או גריל?
היי לינור,
מומלץ לאפות ב200 מעלות (יש לחמם את התנור מראש) בתוכנית אפיה רגילה – קו עליון וקו תחתון.
שבת שלום 🙂
היי הכנתי את הדגים בשישי שעבר ויצא ממש טעים. עכשיו אני רוצה להוסיף תפו”א לתבנית אז השאלה שלי האם לעשות את אותו התיבול כמו של הדג? כולל מיץ לימון? שאלה נוספת מכיוון שתפו”א צריכים יותר זמן אפייה האם לאפות אותם בנפרד ורק בסוף להוסיף את הדגים?
היי לינור,
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו יותר מהר ויש לשים אותם קודם בנפרד ורק לאחר שהם מתרככים, להוסיף את הדג.
לגבי התיבול, אפשר לתבל אותם בשמן זית, פפריקה מתוקה, קצת תבלין פטרוזליה/כוסברה מיובש, מלח וקצת פלפל שחור (אפשר לתבל לפי המינונים שבמתכון).
שבת שלום 🙂
היי תודה על המענה. בסיום האפייה אם אני יכולה להשאיר את הדגים ותפו”א בחום של 50 מעלות כדי לשמור על החום עד הסעודה?האם זה יפגע בעסיסיות של הדגים? או שעדיף על הפלטה?
אני חושבת שעדיף להוציא מהתנור ולכסות עד הערב. בערב לפני ההגשה לחמם קצת על הפלטה או להחזיר לתנור אם את משאירה אותו דולק.
שבת שלום 🙂
האם להפשיר את הפילטים הקפואים? או להכין ישר אחרי שהוצאתי מהפריזר?
יש להפשיר אותם לפני.
יצא טעים מאוד,
תודה רבה!
תודה נגה, שמחה לשמוע 🙂
היי
יצא מצויין מדוע לא ניתן להדפיס תגובות.
תודה,
תצליחי
היי אילנה,
שמחה שיצא טעים.
לגבי ההדפסה, כשזה היה מדפיס עם תגובות, גולשים התלוננו שהם לא רוצים את זה.
אני אנסה לבדוק אם יש אפשרות לבחור בין הדפסה עם תגובות להדפסה ללא תגובות.
יום מקסים 🙂
איזה תוספת היית ממליצה עם זה?
פירה הולך עם זה מעולה.
אפשר גם להגיש עם תפוחי אדמה אפויים או ירקות אפויים בתנור.
האם אפשר להכין את הדגים היום ולחמם מחר. ואן אני מכינה כמות גדולה האם אני מכפילה את התיבול.
עדיף לאפות באותו יום אם יש לך אפשרות. זאת אומרת שאפשר לתבל כבר את הדג יום לפני ולשמור במקרר עם התבנית ולמחרת רק להכניס לתנור (זאת אפיה קצרה של כ-12 דקות).
אם מכינה כמות כפולה של דג כדאי להכפיל גם את כמויות התיבול בהתאם.
יום מקסים 🙂
ואוווו יצא פשוט מושלם!!! ופשוט להכנה!!!!!
בכלל אני בוחרת הרבה מאוד מהמתכונים שלך ואני נהנת גם מההכנה גם ממה שיוצא וגם מהתגובות,תודה 🙂
ממליצה לכולם על המתכון הזה!!!!
זה הופך מהיום לתפריט לפחות מינימום אחת לשבוע בבייתי 🙂
תודה יפית, שמחה לשמוע! 🙂
יצא מעולה, מתכון מצויין
מעכשיו כל שבת על השולחן.
תודה רבה.
תודה שרון 🙂
שבת שלום
כמה שזה קל להכין ככה הטעם מדהים, פשוט אין לי מילים!
תודה ליאורה, שמחה שאהבת 🙂
ממש מעולה ובאמת קל מאוד!
תודה על המתכון 🙂
תודה חגית, שמחה שאהבת 🙂
הדג יצא מעולה,בעלי התלהב מהתיבול והוא מאוד ביקורתי בד”כ…(-; תודה על מתכון קל וטעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נפלא. הדגים יצאו טעימים פריכים ועסיסיים.
שבת מקסימה
תודה שולי 🙂
הכנתי..וכרגיל כמו כל המתכונים שלך יצא פשוט מעולה. שידרגתי את התבנית בפלחי תפוחי אדמה מסביב לדג עם אותו תיבול. יצא מעדן. חג שמח 🙂
מעולה! שמחה לשמוע.
תודה מורן וחג שמח 🙂
כמה זה יהיה נורא אם לא אשים את התבלין המיובש של הפטורזיליה/כוסברה?
היי מורן,
אפשר לוותר על התבלין היבש. אם יש לך עלי כוסברה/פטרוזיליה טריים אפשר לקצוץ כמות של כפית שטוחה ולפזר מעל. אם לא, אפשר גם להכין בלי.
אני רוצה להכין תמתכון ל 6 חתיכות ,מה כמות התיבול ? ודבר נוסף אני רוצה להכין את הדג לשבת אז אני מחממת על פלטה זה יפגע בדג ?
היי ורד,
אם את מכינה 6 פילטים יש לתבל את הפילטים ב-6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח. 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה תבלין מיובש, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אני מניחה שאפשר לחמם על הפלטה.
יום מקסים 🙂
אני רוצה להכין תמתכון ל 6 חתיכות ,מה כמות התיבול ? ודבר נוסף אני רוצה להכין את הדג לשבת אז אני מחממת על פלטה זה יפגע בדג ?
אם אין לי מיץ לימון אפשרי להשתמש בלימון רגיל ?
היי ורד,
ראי תשובתי למעלה. לגבי מיץ לימון אפשר ומומלץ להשתמש בלימון רגיל.
מתכון מעולה…..!!!
תודה אביטל 🙂
היי אפרת פעם ראשונה שאני מכין דג, אמנם לא יצא מושלם אבל לפכם הראשונה בהחלט היה טעים ומספק, תודה רבה לך על המתכון הנפלא! 🙂
שמחה שיצא טעים! פעם הבאה ייצא יותר טעים ואח”כ כבר תהיה מומחה 😉
תודה איציק ויום מעולה.
תודה אפרת יצא מדהים!בסוף תיבלתי במיץ לימון ומלח כמו שכתבת והדג יצא כל כך עסיסי וטעים. באמת כלום עבודה ועוד מתכון מנצח שלך!
תודה שרון! שמחה שיצא מוצלח 🙂
אפרת המקסימה כמה תבלין פטרוזיליה יבש לשים ל6 פילטים?
היי שרון,
שימי כפית שטוחה.
אפשר עם פילה סלמון טרי?
היי אורנה,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהתיבול הוא יחסית חזק וגם הטעם של הסלמון הוא חזק יותר מדג לבן.
יצא מעולה!!!
תודה אביטל, שמחה שאהבת 🙂
אפרת המקסימה תיבול הדג במיץ לימון ומלח מייתר את ההשרייה בלימון ואח”כ שטיפת הדג וייבושו שעושים כדי להוציא את הטעם והריח הכבד של הדג?מה כמות הלימון והמלח ל-6 פילטים?תודה!
היי שרון,
יש דגים שהם מאוד עדינים (כמו הדג הזה למשל) ואם משרים אותם במלח ולימון הם עלולים ל”התבשל” רק מההשרייה עצמה.
במקרה הזה מספיק לשטוף את הדג ולייבש אותו ולאחר מכן לתבל אותו במיץ לימון ומלח. אני לא הבחנתי בטעם וריח כבד של הדג (למרות שלא השרתי ושטפתי).
אם את מכינה מ-6 פילטים שימי 6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח.
אותה כמות לימון ומלח בפילה ברוטב אדום שלך ההבדל זה הה
אותה כמות לימון ומלח בפילה ברוטב אדום שלך רק ששם יש להשרות חצי שעה?
היי שרון,
כן אותה כמות. בגלל שהפילה מתבשל ברוטב זה בסדר להשרות אותו לפני כי הוא נשאר עסיסי. במקרה הזה מאחר והדג נאפה בתנור כמו שהוא (ללא רוטב) יש חשש שאם נשרה אותו לפני ואז נאפה אותו הוא יהיה “עשוי” מידי.
צריך לכסות את הדג בתנור?
לא יעל, אין צורך.
שבת שלום 🙂
תודה לך על המתכונים הנהדרים מכל מתכון שאני מכינה מהאתר אני מקבלת מחמאות
תודה אורנה 🙂
אלפי תודות ליקקו את מעדן הדג יצא נפלא טעים אפילו לא אוהבי הדגים ניסו טעמו ואהבו
תודה ציפי, שמחה לשמוע!
היי, הכנתי ויצא טעים מאוד!! העדפתי להשרות במיץ לימון ומים ולשטוף, ולוותר על המיץ לימון בתיבול, אבל יצא ממש מעולה! תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
כבר הכנסתי לתנור ויש ריח מעולה תודה אפרת על האתר המדהים הזה.
מעולה, בתאבון 🙂
יצא פשוט טעים!!!
ממש תודה על האתר, אני משתמשת בו הרבה
שבת שלום!
תודה אלישבע ושבת שלום!
כמו כל המתכונים באתר גם זה נפלאאאאא
תודה חלי 🙂
כמו כל מתכון באתר הזה, גם הדג נפלאאאאאא
תודה חלי! שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת,
קודם כל תודה על האתר המעולה!
לשבת הכנתי את העוגיות קפה והן יצאו מעולה!!!!!
רציתי לדעת- אני בד”כ משרה את הדג במיץ לימון ומלח ולכחצי שעה ואח”כ שוטפת…
במתכון את מתכוונת שזה יהיה חלק מהתיבול בלי לשטוף? (וזה אומר שאפשר לוותר על ההשריה?)
היי נעמי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
ונכון, במקום להשרות עם מיץ לימון ומלח זה בעצם חלק התיבול (ואז אין צורך להשרות ולשטוף).
תודה יצא מעולה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואי טעים בטירוף !!
ממש תודה, בכלל כל המתכונים באתר הם מעולים!!
שבת שלום
תודה אלישבע, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
אפרת שלום,
רציתי לציין שהכנתי את הדגים לשבת והם יצאו מעולים, המשפחה ממש התלהבה!! תודה
תודה שרי, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא סוף הדרך. תודה על המתכונים הנפלאים. יישר כח! שבת שלום
שמחה לשמוע אודליה 🙂
תודה ושבת שלום!
הי אפרת אני בד”כ דואגת להפשיר את הפילטים, לשים עליהם מיץ לימון ואחרי 40 דק’ לשטוף ולהשאיר לייבוש עוד 40 דק.
אם אני עושה זאת זה מייתר את השלב הראשון של תיבול הדג במיץ לימון ומלח והאם זה ישנה את כמות המלח במתכון (מתכוונת להכין 6 פילטים)?אין לי תבלין יבש של פטרוזיליה/כוסברה -ניתן לוותר עליו?התכוונת לשים את הפילטים כשהעור למטה על נייר האפייה והחלק הלבן פונה למעלה?
היי שרון,
אם את משרה את הפילטים במיץ לימון אין צורך לתבל בלימון (לגבי המלח- רשמתי לך כמה בכמויות התיבול).
את יכולה לוותר על התבלין היבש. אם יש לך עלי כוסברה/פטרוזיליה טריים, את יכולה לקצוץ דק-דק ולפזר על הדג (כמות של כפית אחת).
ל6 פילטים אלה כמויות התיבול: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, 2/3 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
וכן, העור מונח על נייר האפיה והחלק הלבן כלפי מעלה.
בהצלחה 😉
האם מדובר בדג עם עצמות? יש לו תחליף?
היי אבי,
מדובר בפילה ללא עצמות.
אפשר להשתמש בכל פילה דג אחר כמו דניס, נסיכת הנילוס, בורי וכו’.
אם יש לך דג שלם, אפשר להכין את המתכון הזה.
מתכון נפלא הגיע בזמן בדיוק רכשתי היום דגי אמנון קפואים. ינוסה מחר בערב. שבת שלום
מעולה 🙂
שבת שלום
כדאי לשים לב מאין הגיע הדג- הדגים המגיעים מסין נגועים בתולעים, הסינים מוציאים אותם עם פינצטות לפני ההקפאה. דגים מקומיים עדיפים!!
המתכון נהדר!
תודה על הטיפ 😉
לא נורא תוספת חלבון חחח.. בבישול הכל עובר
בוקר טוב,
ראשית אומר שאני מחכה בקוצר רוח ליום חמישי בכדי לקבל את המתכונים של אתר זה. אני מאוד מרוצה. שאלה בקשר לדג: איך אני מתבלת ל-6 דגים? התיבול שרשום הוא לפילה 1 (חתיכה אחת)? תודה מראש על המענה
היי נלי,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
כמות התיבול היא ל-4 פילטים, זאת אומרת 2 דגים (כל דג מחולק ל2 פילטים).
אם את מתבלת 6 פילטים אז יש להכפיל ב 1.5 (6 כפות מיץ לימון, שליש כפית מלח. לתיבול: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון וכו’).
אם את מתבלת 6 דגים כלומר 12 פילטים יש להכפיל ב-3 (12 כפות מיץ לימון, 3/4 כפית מלח. לתיבול: 6 כפות שמן זית, 8 שיני שום, כפית וחצי פפריקה, כפית וחצי כמון וכו’).
בהצלחה!
הדג נראה מעולה.בא לי ממש בזמן.חיפשתימתכון שונה מהדגים ברוטב שאני מכינה כל שישי.
רוצה להכין לערב שישי. אם אכין בבוקר יום שישי. איך לחמם לערב מבלי שהדג יתייבש?ומה כיף להכין ליד? תודהושבת שלום
היי ענתי,
אם את מכינה את הדג בבוקר תאפי אותו בתנור 10 דקות בלבד ולא יותר.
בערב הכניסי לתנור חם במשך 5-10 דקות או שימי את התבנית על הפלטה מכוסה בנייר כסף, איך שאת רגילה לחמם.
את הדג אפשר להגיש עם פירה בטטה, תפוחי אדמה, ירקות אפויים בתנור.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הי,
דבר ראשון, תודה על האתר. הוא ממש טוב ואני אוהבת אותו!
דבר שני, אפשר לעשות קטגוריה של דגים? או שבכוונה לא עשית?
ושוב תודה.
היי נחמי,
הוספתי קטגוריה 🙂
מצורף לינק לקטגוריה- מתכוני דגים.
יום נפלא!
שלום, המתכון נראה ונשמע טוב.
רציתי בבקשה לשאול:
מה הכמות הנדרשת ל-12 איש?
בכמה תבניות עדיף לחלק את הדגים?
והאם יש להוסיף את זמן האפייה בגלל הכמות הגדולה?
תודה רבה.
היי מיכל,
הכמות במתכון מתאימה לשני אנשים, 2 פילטים לכל אחד. זה בהנחה וזאת מנה בפני עצמה.
מוגשות לצד הדג מנות נוספות?
לכל אדם יוגש דג אחד, הדג זו מנה בפני עצמה, ולאחר מכן תוגש המנה העיקרית.
דג שלם אחד זה יוצא 2 פילטים.
אם את מגישה לכל אחד 2 פילטים כדאי שיכינו לך פילטים מ12 דגים (מומלץ אם הדגים קטנים).
אם את מגישה לכל אחד פילה אחד אפשר שיכינו לך פילטים מ6 דגים (מומלץ אם הדגים גדולים).
אם את קונה פילטים מוכנים טריים או קפואים במשקל אז תקני 3 ק”ג.
אם כל הפילטים נכנסים בתבנית ענקית אחת זה מצוין. אם לא, חלקי בין שתי תבניות גדולות.
זמן האפיה לא משתנה אם את מכינה בתבנית אחת שמונחת במרכז התנור. אם את מכינה בשתי תבניות, אפשרות אחת היא לאפות כל תבנית בנפרד 10-12 דקות (האפשרות המומלצת). אפשרות שניה היא להכניס את שתי התבניות ולהפוך בניהם לאחר כ-8 דקות. זאת אומרת שסה”כ זמן אפיה יוצא כ16 דקות.
בהצלחה 🙂
שאלה אחרונה האם צריך לכסות את התבנית עם נייר כסף?
תודה רבה!!!
ושבת שלום.
אין צורך לכסות.
אגב את שאר החומרים (מיץ לימון ותיבול) תכפילי ב-5.
שלום רציתי לשאול אם אפשר גם עם סול ב,האם התבנית מכוסה כל הזמן
כן אסף אפשר. אין צורך לכסות את התבנית.