שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ק”ג פילה דג אמנון (*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)

4-5 כפות שמן זית

4 שיני שום שמנות פרוסות

תפו”א גדול חתוך לפרוסות דקות

גזר גדול חתוך לפרוסות דקות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

1-1.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מניחים את נתחי האמנון בקערה ומתבלים ב4 כפות מיץ לימון וכשליש כפית מלח. מערבבים ומניחים בצד.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית (זהירות לא לשרוף את השום).

-מוסיפים את פרוסות תפו”א, גזר, גמבה, פלפל ירוק וגרגירי חומוס ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו”א (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-במידה והתבשיל התייבש יש להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים ולערבב.

-מזיזים בעדינות את הירקות ומוסיפים את נתחי האמנון ומכסים אותם ברוטב וירקות. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.

פילה אמנון מבושל בירקות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס תפוח בדבשמאפינס תפוח בדבש
סלט חסה, סלרי וחמוציות סלט חסה, סלרי וחמוציות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
פטי (07:02 29.09.2021)

היי אפרת, האם אפשר להכין את תבשיל הירקות יום מראש ואת הדגים (מופשרים) להוסיף ולבשל לפני הארוחה? האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש 🙂 תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:15 29.09.2021)

היי פטי,
אני חושבת שעדיף להכין את הדגים בנפרד ולאחר מכן לאחד אותם עם התבשיל שהכנת יום לפני.
שמחה שאת נהנית מהאתר❤

הדס (19:30 2.05.2021)

יצא טעים אבל קצת יבש. מה עשיתי לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות (20:32 2.05.2021)

היי הדס,
השתמשת בדג אמנון או סוג אחר? אני שואלת כי יש סוגי דגים שהם יבשים יותר…
האם דייקת בכמות המים והשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? לא הפחתת מכמות השמן?
אם זה לא קשור לדברים הללו הייתי ממליצה לך בפעם הבאה להגדיל מעט את כמות המים, ואולי גם לההפחית את כמות החומוס לחצי כוס (מכיוון שהוא גם סופח מעט נוזלים).

‪hadas (10:57 3.05.2021)

לא השתמשתי בחומוס. שמתי יותר מים ממה שרשום כשהתאדו. השתמשתי באמנון.

מתכונים ב-10 דקות (11:27 3.05.2021)

אם ככה, כנראה המתכון הזה פחות מתאים לך מכיוון שאת כנראה אוהבת דגים עם רוטב בנדיבות😊
ממליצה לך לנסות את המתכון הזה לדגים שהוא עם הרבה רוטב.

שרית (16:18 29.04.2021)

הכנתי היום עם לברק. יצא מעדן!!

מתכונים ב-10 דקות (16:59 29.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה שרית😊

ענאל (22:14 28.04.2021)

היי אפרת, מתה על המתכון הזה שלך!!
גיליתי שיש לי בבית תבלין לדגים של חברת “פרג” אם את מכירה, אפשר להשתמש בו בנוסף לתבלינים או במקום? נראה לך שזה ישדרג את הטעם? (כתוב שזה לקציצות דגים, דגים על האש ודגים בתנור)
תודה רבה!! 3>

מתכונים ב-10 דקות (22:45 28.04.2021)

היי ענאל,
אפשר להשתמש בו בנוסף לתבלינים. (כדאי קודם להריח/לטעום מעט ממנו כדי לוודא שאכן הוא לטעמך)
שמחה שאהבת את המתכון!😊

מזל (23:25 27.02.2021)

היי אפרת אפשר לוותר על התפ”א זה משנה בטעם?

רויטל (00:47 12.12.2020)

אחד ממתכוני הדגים הכי טעימים שיש. פעם ראשונה שהכנתי,ונרשמה הצלחה ,הכל נאכל.
לא היה לי כורכום וגמבה,ובכל זאת היה מאוד טעים.תודה על עוד מתכון מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (15:15 12.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת רויטל,
שבוע נפלא🌸

הודיה (13:13 26.11.2020)

אני הוספתי גם עגבניה זה יצא מעולה!
ממליצה על המכון הזה!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:15 26.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת הודיה 🙂 ♥

ענאל (21:30 22.08.2020)

שבוע טוב אפרת.
קניתי אמנון ללא עור, 5 חתיכות-1.2 קילו, נשארו לי 3 חתיכות אז אני מניחה שזה בערך 750 גרם.
האם בשביל הכמות הזאת אני צריכה לשנות כמויות של ירקות/תיבול/זמן בישול וכו’? אם כן, תוכלי לכתוב לי איך להכין 750 גרם?
תודה מראש

ענאל (21:31 22.08.2020)

ועוד שאלה, כמה זה נורא אם אין לי גמבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.08.2020)

היי ענאל,
אין צורך לשנות את יתר הכמויות.
אפשר לוותר על הגמבה.

יעל (09:39 10.08.2020)

היי אפרת,האם אפשר לוותר על החומוס/מה ניתן להוסיף במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 10.08.2020)

אפשר לוותר על החומוס. אין צורך להוסיף משהו במקום.

רינת (10:11 17.04.2020)

שלום 🙂 אין לי פפריקה מתוקה..עד כמה זה נורא?יש לי פפריקה מרוקאית חריפה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:16 17.04.2020)

אז תשימי רק חצי פפריקה חריפה.

זוהר (21:14 6.02.2020)

חסר מים . מה שכתוב במתכון לא מספיק..
אבל את אלופהההה הכל כל כך טעים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 6.02.2020)

היי זוהר,
שמת כוס וחצי מים? בסוף כמעט ולא אמור להשאר רוטב. תראי גם בתמונה.
בכל מקרה, אם רוצים שיהיה יותר רוטב אז אפשר להוסיף מים.

ענת (08:04 13.01.2020)

יצא מדהים תודה רבה!!! כבר מכינה כמה מתכונים שלך לאחרונה והכל יוצא מדויק וטעים! בזכותך התחלתי לבשל בביטחון רב וכולם מרוצים 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 13.01.2020)

שמחה לשמוע!
תודה ענת 🙂

שלהבת (12:26 14.08.2020)

וואי נראה 🔥

רבקה (18:25 9.12.2019)

שאלה נוספת, ל3 דגים זו אותה הכמות של הרוטב?

רבקה (18:21 9.12.2019)

ערב טוב!
אני רוצה להכין את המתכון הזה, האם אפשר לשים קישוא במקום תפו”א? אם כן, האם זה יקצר את זמן הבישול?
אין לי חומוס בשקית קפואה, אפשר להשתמש בחומוס משימורים?
תודה רבה על הכל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 9.12.2019)

היי רבקה,
אפשר לשים קישוא במקום תפו”א. זמן הבישול עשוי להתקצר (כדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות אם הירקות התרככו).
אפשר להשתמש בחומוס משימורים.
אם את אוהבת הרבה ירקות אז אפשר להכין את הכמות שבמתכון גם אם את מכינה 3 דגים.

מוריה (21:06 25.09.2019)

היי אפרת!
האם אפשר להכין עם פילה מושט?
תודה רבה על מתכונים מצוינים😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 25.09.2019)

כן, אפשר.

מיכל (16:50 20.09.2019)

אפשר בלי כוסברה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 20.09.2019)

הכוסברה מוסיפה המון טעם אבל אם אין או לא אוהבים אפשר לשים קצת פטרוזיליה או להכין בלי.

רינת (17:25 5.09.2019)

האם ניתן להוסיף קישואים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 5.09.2019)

כן.

תמרה (11:01 22.08.2019)

היי אפרת,
תודה על האתר המהמם, עוזר לי מאד!!
יש אפשרות להוסיף עוד תפוחי אדמה על שלושה דגים כדי שיהיה יותר משביע, או עדיף שלא?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 22.08.2019)

כן אפשר 🙂

יעל (10:41 9.08.2019)

תודה על האתר הנפלא!
שאלה לי- מתאים הכמות של 4 חתיכות פילה אמנון קפוא?
כמה זמן להשרות במלח ולימון? יש הרבה פעמים טעם לוואי. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 9.08.2019)

אם אוהבים הרבה ירקות אפשר להכין את הכמות שבמתכון.
מספיק להשרות 10 דקות.

גליה (20:53 2.08.2019)

תודה רבה אפרת מקסימה! המתכון יצא טעים מנחם וקל מאוד לארוחת ערב. אין עלייך. פשוט אלופה! אה, ודרך אגב את מהממת!😍😍😍 ערב נעים ושוב, תודה רבה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 3.08.2019)

תודה גליה! ❤️

גליה (13:52 2.08.2019)

ועוד שאלה: צריכים להפוך את הדג אחרי שהוא מוכן מצד אחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 2.08.2019)

אין צורך להפוך.

גליה (13:23 2.08.2019)

היי אפרת. מה זאת אומרת להזיז את הירקות? תעני לי בדחיפות!!! תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 2.08.2019)

מזיזים את הירקות באופן כזה שהדג ייגע בתחתית הסיר ולא יהיה מעל הירקות.

מרים (19:18 20.03.2019)

הכנתי עם סלומון
ויצא מושלם!
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 20.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה מרים

יעקב (12:52 20.01.2019)

שלום
המתכון לדג טרי או קפוא ?
לפעמים אני מכין דג אמנון קפוא
ויש טעם לא טוב של הדג עצמו.
נ.ב. אני תמיד משרה עם לימון לפחות 20 דקות.
מה אפשר לעשות עוד ?
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 20.01.2019)

היי יעקב,
אפשר להכין את המתכון גם עם דג קפוא-מופשר וגם עם דג טרי.
לדגים קפואים יש לעיתים ריח או טעם חזק כי הדג עצמו אינו טרי. אם הטעם לא טוב יכול להיות שהדג לא טוב אז צריך לשים לב.
עדיף להשתמש בדגים טריים ואם קונים דגים קפואים חשוב לבדוק היטב את תאריך האריזה שלהם ולא רק תאריך התפוגה שלהם.

מלי (12:21 12.12.2018)

אפשר קוביות קפואות כוסברה?
סתם בכללי מתי לא מומלץ להשתמש בקוביות הקפואות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 12.12.2018)

יש מתכונים שעדיף להשתמש בעלים טריים כמו מרקים ותבשילים מסוימים.
במקרה הזה העלים הטריים מאוד מוסיפים לטעם ולריח אבל אם אין לך כרגע ואת ממש רוצה להכין תשתמשי בקוביות קפואות.

שרונה (15:41 6.11.2018)

תודה על האתר המושלם!
אם אני מכינה ללא תפוח אדמה וללא חומוס, כמה זמן לתת לרוטב להתבשל גם חצי שעה או פחות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 6.11.2018)

מספיק 15-20 דקות, עד שהגזר והגמבה מתרככים מעט.

Mutzmutz (10:48 29.10.2018)

יצא פצצה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 29.10.2018)

נראה מעולה! 😍

צופיה (22:22 13.09.2018)

הדגים יצאו משהו לא רגיל נדלקתי על האתר הזה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 14.09.2018)

תודה צופיה, כיף לשמוע 🙂

חן (21:22 3.06.2018)

היי אפרת חזרתי לעדכן…
הכנתי לשבת את המתכון הזה עם דג סלמון ועלי סלרי במקום כוסברה ויצא ממש טעיםםם😊

אין עלייך… תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים ועל היחס החם שלך לכולםם!!

מחמם את הלב❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 3.06.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה חן ❣️

חן (13:00 1.06.2018)

היי אפרת המדהימה,
המתכונים שלך מעולים אחד אחד, אין מילים פשוט ללקק את האצבעות…
מאז שהכרתי את האתר שלך כל המתכונים שלי הם מכאן והכל יוצא ממש מעדן!!
אין עלייך תודה רבה!

רציתי לדעת אם אפשר לשים סלרי במקום כוסברה (פשוט אין לי…)??

תודה מראש!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 1.06.2018)

תודה חן, כיף לשמוע 🙂
לגבי על סלרי, נראה לי שאפשר.

רות (10:33 15.03.2018)

לאפרת היקרה,
זה ביקור ראשון שלי באתר שלך…. מקווה לשצליח במקום שבו נכשלתי (דג מבושל או אפוי שיהיה טעיםםםםם!)
אצלנו אוהבים דג אמנון בלי עור (לכן אני מורידה את העור בקשיים מרובים- כשהדג לא קפוא מדי ועדיין לא הפשיר…). אפשר לבשל עם עור ולהסיר בזהירות, או שהבישול עם העור יתן את הטעם הדוחה של העור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 15.03.2018)

היי רות,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר, מקווה שתהני ממנו 🙂
אפשר לבשל עם העור ולאחר הבישול להסיר אותו בעדינות. טעם העור אינו מורגש בבישול.
בהצלחה ויום מקסים!

רז (23:37 6.03.2018)

וואו,הכנתי היום את המתכון ויצא פשוט משגע!בעלי כמעט סיים את הכל לבד בערב בלי לחמם אפילו 😀 תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:40 7.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה רז ויום מקסים 🙂

אורי'ה (13:43 7.02.2018)

שלום
אין לי חומוס בשקית קפואה
אלא באריזה. כמו של אורז.
איך אוכל להשתמש בו, אם בכלל?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 7.02.2018)

היי,
גרגירי חומוס שלמים יש להשרות כ-12 שעות לפחות במי ברז ואח”כ לבשל בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים עד שהם מתרככים. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בהם למתכון.

Shlomsa (14:43 14.06.2018)

לקיצור שלב ההשריה אפשר להשרות שעה וחצי במים רותחים. אחר כך הבישול כרגיל.

אתי (11:12 11.01.2018)

שלום, נראה טעים!
האם ניתן לשלב באותה מחבת כמה סוגי דגים? נגיד אמנון והנסיכה?

תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 11.01.2018)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

מיכל (09:21 14.09.2017)

האם ניתן להכין בתנור ובמידה וכן מה אני צריכה להוסיף לכמות של7 פילטים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 14.09.2017)

היי מיכל,
אני חושבת שאפשר אבל צריך כל הזמן לוודא שהתבשיל אינו מתייבש. ל-7 פילטים הכמות שבמתכון מספיקה.
שנה טובה 🙂

אבישג (11:54 3.07.2017)

היי אפרת,
יצא פשוט טעים ליקקנו את האצבעות!!
תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים!!

מתכונים ב-10 דקות (13:01 3.07.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אבישג והמשך יום מקסים 🙂

רפאל (01:23 16.04.2017)

מתכון פצצה
לחובבי האגוזים ניתן להוסיף קצת אגוזים גרוסים זה משתדרג מאוד
תודה לאתר הנפלא

מתכונים ב-10 דקות (08:57 16.04.2017)

תודה רפאל 🙂
חג שמח

אירנה (12:12 31.03.2017)

מה אפשר לעשןת עם דגים של בקלה שלמים בתנור לא מתוגן?..

מתכונים ב-10 דקות (12:21 31.03.2017)

היי אירנה,
ממליצה להכין לפי המתכון הזה- דג שלם בתנור.

שרה (20:57 5.03.2017)

טוב שניסיתי, נראה לי שלא אכין שוב עם סלומון- הטעם שלו לא הורגש במתכון הזה. עם האמנון יצא לי הרבה יותר טעים. לונורא, מכל דבר לומדים..
בכל אופן תודה אפרת היקרה מאוד!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:30 5.03.2017)

חבל 😐 אבל את צודקת שרק ככה לומדים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שרה (22:30 1.03.2017)

היי אפרת המקסימה!
דג סלמון ילך?אף פעם לא הכנתי אותו עם ירקות

מתכונים ב-10 דקות (22:34 1.03.2017)

כן, יכול ללכת בהחלט.
ערב נעים 🙂

מלכה (19:53 20.02.2017)

הכנתי ויצא מ – ע – ד – ן ! ! !
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:36 20.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מלכה (07:15 23.02.2017)

בוודאי! והאמת שאני מכינה המון מהאתר שלך והכל פשוט, קל וכל כך ט-ע-י-ם!
שאלה- האם דג סלמון טרי יתאים כאן?

מתכונים ב-10 דקות (09:06 23.02.2017)

אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

מלכה (15:04 23.02.2017)

מעולה! תודה

שרה (22:31 4.02.2017)

הוספתי כמות כפולה של מים ותבלינים בהתאם. יצא מעולה! טעים, משביע וקל להכנה!
תודה רבה!אפרת המקסימה!!!

מתכונים ב-10 דקות (23:18 4.02.2017)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

שרה (22:52 2.02.2017)

היי אפרת המדהימה!
1.כמה זה קילו בערך?
רוצה להכין 4 מנות. יש לשנות בכמויות?
2. האם זה יוצא רטוב? אצלינו הרוטב של הדג עם החלה זה עוד “מנה ” בליל שבת
3. קשור להוסיף רסק עגבניות?(במידה ויוצא רטוב- כדי להסמיך…)

מתכונים ב-10 דקות (00:15 3.02.2017)

היי שרה,
הכמות במתכון מספיקה ל4-5 מנות.
המתכון הזה הוא עם פחות רוטב מאחר והוא נספג בירקות. בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד מים ולהסמיך עם רסק עגבניות. כמובן שכדאי לשפר תיבול בהתאם ולפי הטעם.
שבת שלום 🙂

מיכל (21:23 28.01.2017)

היי, יש לך רעיון במה ניתן להחליף את החומוס? לא הולך אצלנו חומוס, אבל המתכון נראה מבטיח.

מתכונים ב-10 דקות (22:17 28.01.2017)

היי מיכל,
אפשר לוותר על החומוס, זה יוצא טעים גם בלי 🙂

אורית (12:37 16.01.2017)

הכנתי ביום שישי ויצא ממש טעים תודה על כל המתכונים הקלים וטעמים.

מתכונים ב-10 דקות (14:39 16.01.2017)

תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂

מיכל (03:29 30.12.2016)

הכנתי לארוחת ערב ויצא ממש טעים! אפילו הקטנציק טרף.

מתכונים ב-10 דקות (09:17 30.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל ושבת שלום 🙂

אושרת (10:24 23.12.2016)

האם חייב כוסברה?? יש במשפחה שלי אלרגיה לכוסברה.
האם אפשר להחליף בפטרוזילה או לא לשים בכלל??

מתכונים ב-10 דקות (10:44 23.12.2016)

היי אושרת,
הכוסברה מוסיפה המון טעם אבל אם אין אפשרות שימי קצת פטרוזיליה.
שבת שלום 🙂

ענתי (10:49 8.12.2016)

נראה מעולה. האם אפשרי להוסיף עוד פפריקה אדומה בכדי לקבל רוטב אדום כמו שאנו אוהבים?והכי חשוב יוצא עם רוטב סמיך?בכדי לנגב עם החלות המעולות שלך?תודה ויום מקסים

מתכונים ב-10 דקות (11:18 8.12.2016)

היי ענתי,
אפשר להוסיף יותר פפריקה מתוקה. חייבת לציין שבמתכון הזה אין הרבה רוטב כמו במתכון החריימה למשל. הרוטב נספג בירקות ונשארת ממנו כמות יחסית קטנה. אם את רוצה יותר רוטב אולי כדאי להכפיל את כמויות המים והתיבול, זאת אומרת לשים 2-2.5 כוסות מים ולהכפיל ב-2 את כל התבלינים.
יום נפלא 🙂

אפרת (14:26 9.11.2016)

תודה ענקית לך ויום מעולה וקסום!!

אפרת (12:26 9.11.2016)

חייבת לומר שהכנתי ויצא פצצה וכבר העברתי הלאה את המתכון
אני נשואה טריה ורוב הארוחות אני לוקחת רעיונות מפה

הכל קל טעים ונגיש…
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (14:08 9.11.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת והמשך יום מקסים 🙂

sari (14:45 27.10.2016)

היי חורף בריא!!
אני מכינה באופן קבוע את הדגים לשבת על הפלטה (ללא אפיה/בישול מקדים)
אני מניחה על הפלטה כחצי שעה לפני שבת, הדג יוצא מעולה ועסיסי.
נראה לך שהמתכון הזה גם יתאים לבישול על פלטה?

תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (17:03 27.10.2016)

היי,
לגבי הדג אין בעיה אבל לגבי תפוחי האדמה, אני חוששת שהם לא יספיקו להתרכך אלא אם כן את מבשלת אותם קודם.
שבת שלום 🙂

יעל (21:00 1.10.2016)

מתכון מעולה…קל להכנה !!! תודה ושנה טובה …

מתכונים ב-10 דקות (21:31 1.10.2016)

תודה יעל!
חג שמח ושנה טובה 🙂

מעיין (20:30 29.09.2016)

ואיי יצא מעולה! ריח שהזכיר לי את הבית של סבתא שלי…

מתכונים ב-10 דקות (22:55 29.09.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מעיין ושנה טובה!

דני (11:14 29.09.2016)

היי
הכנתי עם טונה ויצא מעולה
היום אני יעשה עם דג נסיכה

דבי (15:28 27.09.2016)

יצא מאד טעים!!! תודה רבה!

(עם תפו”א ובלי חומוס.

מאחר ואני עצלה, בשלתי רוטב כפול, תחילה הכנסתי רק אמנון, הוצאתי והכנסתי בעיקר סלמון.

נשאר לי לחלק את הרוטב לשניהם ולמקפיא!
שנה טובה!

מתכונים ב-10 דקות (15:35 27.09.2016)

מצוין, האמת שזה רעיון מעולה 😉

דבי (13:26 27.09.2016)

הי!

עכשיו! אני מטגנת את השום ורציתי לדעת אם אני מכפילה את הרוטב אז צריך להכפיל גם את השמן?

יש הבדל משמעותי בין כוסברה לפטרוזליה? אפשר לא לקצוץ כדי שאוכל להסיר בקלות?

אלף תודות!

מתכונים ב-10 דקות (13:39 27.09.2016)

מספיק להוסיף עוד כף שמן אחת.
יש הבדל בטעם בין כוסברה לפטרוזיליה (במתכון הזה עדיף כוסברה) אבל אם את ממש לא אוהבת את יכולה לוותר או כמו שהצעת לשים בלי לקצוץ וכך תוכלי להסיר בקלות.

מירי (14:29 26.09.2016)

רוצה להכין עכשיו לארוחצ
אין לי לימון להשרית הדגים. קריטי?
אפשר חומוס מקופסת שימורים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:51 26.09.2016)

היי מירי,
הלימון מוסיף טעם לדגים עצמם. יצא לי להכין מתכון דומה בלי להשרות והדגים יצאו כאילו חסר להם קצת טעם. לשיקולך 🙂
אפשר חומוס משימורים רק יש לשטוף היטב את החומוס מהנוזלים למניעת טעם לוואי.

מירי (15:29 26.09.2016)

אין לי ברירה ומתחילה עכשיו 🙂
שמן זית מומלץ לחימום? שמעתי שזה לא טוב כי יוצא רעלים או משו כזה?

מתכונים ב-10 דקות (15:37 26.09.2016)

היי מירי,
אני תמיד משתמשת בשמן זית. כל עוד הוא לא מגיע לנקודת הרתיחה שלו (נק’ העישון שלו) אין בעיה. רק ששמן מתחיל להעלות עשן לא מומלץ להשתמש בו מבחינה בריאותית (וזה נכון לכל שמן).
לכן מספיק חימום קל וישר להוסיף את החומרים.

מזל (23:22 27.02.2021)

היי אפרת אפשר לוותר על הת”פא זה משנה בטעם?

מתכונים ב-10 דקות (23:48 27.02.2021)

היי מזל,
אפשר לוותר עליו. הטעם לא משתנה:)

ציפי (14:32 23.09.2016)

מתכון מעולה כל כך הרבה פעמים ניסיתי מתכוני דגים פים ראשונה שממש אהבתי מה שיצא תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:34 23.09.2016)

היי ציפי,
שמחה שאהבת. תודה לך שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂

דני (12:05 22.09.2016)

היי
אפשר עם דג טונה?

מתכונים ב-10 דקות (12:25 22.09.2016)

היי דני,
לדעתי דג טונה פחות מתאים.

ירדנה (14:07 22.09.2016)

שלום דני,
עם דג טונה אפשר בהחלט, אבל צריך להזהר מבישול ייתר כיוון שהדג יוצא יבש ולא מומלץ
לכן, לבשל את הרוטב על אש קטנה עד לצמצום ולקראת סוף הבישול (משהו כמו 40 דקות)
להוסיף את דג הטונה לבישול של 5-7 דקות בלבד!!
מושלם!!!
בהצלחה!

דני (07:23 23.09.2016)

בוקר טוב
ותודה

דני (12:03 22.09.2016)

נראה טוב

נחמה (11:25 22.09.2016)

אין מה לומר, האתר שלך פשוט משדרג את המטבח ונותן כח לבשל גם אחרי יום עבודה
הכנתי את הדג עם אפונה מקופסה במקום חומוס משקית, כי לא ראיתי את המצרך הזה מראש..
נראה מעולה
מחכה לטעום!

מתכונים ב-10 דקות (12:18 22.09.2016)

מעולה! תודה על כל העדכונים 🙂

דבי (08:56 22.09.2016)

בוקר טוב!

חושבת להכין לר”ה. האם הכמון והכורכום נותנים חריפות?
תפוח האדמה מוסיף לטעם או אפשר לוותר?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:18 22.09.2016)

היי דבי,
תפוח אדמה לא משפיע על הטעם של הדגים אבל הוא טעים בפני עצמו. בכל מקרה את יכולה לוותר עליו.
הכורכום והכמון מוסיפים טעם, אבל לא קשורים לחריפות (הפפריקה החריפה והפלפל הירוק החריף אחראים לחריפות).

דבי (14:55 21.09.2016)

הי!

מניחה שאפשר בלי החומוס ולהחליף כוסברה בפטרוזליה, נכון?

למה אי אפשר סלמון?

תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה לך וכולם!

מתכונים ב-10 דקות (16:16 21.09.2016)

היי דבי,
אפשר לוותר על החומוס ולשים פטרוזיליה.
אפשר גם להכין עם דג סלמון.
ותודה רבה, גם לך!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.