זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-18 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
5 נתחי סלמון (1 קילו)
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
3 כפות דבש (מומלץ לשלב כף סילאן בשביל הצבע)
3 שיני שום כתושות
כף ג’ינג’ר טרי קלוף מגורד בפומפיה דקה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
אופן הכנה:
-מניחים את נתחי הסלמון על נייר אפיה.
-מערבבים את יתר החומרים בקערית ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15-18 דקות (תלוי בגודל הנתח).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת צהריים
האם ניתן להכין את המתכון הזה או מתכון אחר של סלמון עם פילה של דג סול ואם כן, איזה שינוי יהיה לזמני האפיה וחום התנור?
היי
אפשר, ללא שינוי. זמן האפייה עשוי להתקצר בכמה דקות אם הפילה קטן.
הי, מעוניינת להכין את המתכון הזה בסיר. איך עושים?
היי,
את יכולה להכין לפי המתכון הזה ואת התיבול לשנות לתיבול הנ”ל:
כפית פפריקה מתוקה, 3 כפות דבש/סילאן, 3/4 כפית מלח, כף מחוקה ג’ינג’ר מגורד, קורט פלפל שחור.
הי, אשמח לדעת:
1. מה כמות התיבול על נתח שלם של סלמון?
2. האם אפשר להשתמש בג’ינג’ר כתוש קפוא, אם כן, מה הכמות לדג שלם?
תודה מראש ושנה טובה!
היי,
זה תלוי בגודל הסלמון, אבל בגדול ניתן להכין את אותה כמות תיבול ורק להגדיל את כמות המלח לכפית שטוחה ואת כמות הלימון ל-4 כפות.
אפשר להשתמש בחצי כפית ג’ינג’ר כתוש קפוא או קצת פחות.
היי אפרת רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש במתכון הזה בדגי אמנון? זה מה שיש לי כרגע בבית
היי,
אין בעיה להשתמש באמנון.
היי אפרת זה יה נורא אם אני לא ישים ג’ינגר?
היי,
הג’ינג’ר מוסיף אבל אין בעיה לוותר עליו(:
היי אם אני רוצה להשתמש באבקת ג’ינג’ר , מה הכמות ?
היי,
ממליצה לשים לא יותר מרבע כפית ג’ינג’ר.
היי אפרת
יש לי סלמון ועוד כמה חתיכות של אמנון, אפשר לצרף גם אותו? או שזה הולך רק עם סלמון?
היי תמר,
אפשר להשתמש גם באמנון(:
הי אפרת
אפיה אפשר להשיג ג’ינג’ר?
או שאני יכולה לוותר עליו ולשים במקומו תבלין אחר?
היי,
אפשר להשיג בכל סופר או חנות תבלינים. אפשר גם לוותר עליו😊
אפשר לוותר על הג’ינג’ר? מה ניתן להוסיף במקום?
אפשר לוותר.
הי אפרת, מתה על המתכונים שלך!
אופים מכוסה?
אין צורך לכסות 🙂
היי אפרת,
איזה כייף!! היה לי ג’ינג’ר שלא ידעתי מה לעשות בו וככה הגעתי למתכון הזה (;
מתכון מעולה. יצא מושלם!!
נכנסת לאתר שלך כמעט כל יום ותמיד מוצאת מתכון מעניין וטעים. תודה!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה מארי
שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ולהשתמש רק בסילאן? במידה וכן, כמה כפות סילאן?
תודה
כן. 3 כפות סילאן.
מוווווווווושלם!!כבר פעם שלישית שאני מכינה.
(דרך אגב בשבת אני מחממת את זה על הפלטה עם הגבהה של סיר ככה זה גם חם וגם לא ממשיך להאפות…)
טעים ברמווות.
תבורכי אפרת.
תודה יקרה ❣️
מושלם !!! תודה רבה ❤️
נראה מעולה 🙂
תודה ענת
היי אפרת
את הבצל הירוק מפזרים לפני האפייה או אחריה?
אחרי אפיה.
וואוו תודה על המענה המהיר!!
נעלם לי הכפתור של הוספת תגובה אז שואלת כאן…
מכינה עכשיו (ולא בפעם הראשונה…) בשביל החג בבוקר…האם אפשר את הבצל ירוק לפזר עכשיו או שעדיף סמוך להגשה?
(ושימי לב שבמתכון כתוב בצק ולא בצל ירוק;-))
מבחינת מראה- עדיף לפני ההגשה:)
חג שמח
היי, נראה טוב….
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום ג’ינג’ר?
תודה…
אפשר לוותר על הג’ינג’ר.
היי אפרת
האם ניתן לשים אבקת גינגר במקום טרי ואם כן מה הכמות?
תודה ושנה טובה!
עדיף להשתמש בטרי אבל אם אין אני מניחה שאפשר לשים כחצי כפית ג’ינג’ר טחון.
שנה טובה ומתוקה 💝