שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-18 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

5 נתחי סלמון (1 קילו)

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 כפות דבש (מומלץ לשלב כף סילאן בשביל הצבע)

3 שיני שום כתושות

כף ג’ינג’ר טרי קלוף מגורד בפומפיה דקה

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה




אופן הכנה:

-מניחים את נתחי הסלמון על נייר אפיה.

-מערבבים את יתר החומרים בקערית ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15-18 דקות (תלוי בגודל הנתח).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
דלעת עם ירקות בתנורדלעת עם ירקות בתנור
פאי תפוחים פאי תפוחים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תמר (17:12 23.07.2023)

האם ניתן להכין את המתכון הזה או מתכון אחר של סלמון עם פילה של דג סול ואם כן, איזה שינוי יהיה לזמני האפיה וחום התנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 23.07.2023)

היי
אפשר, ללא שינוי. זמן האפייה עשוי להתקצר בכמה דקות אם הפילה קטן.

avatar
רבקה (11:39 25.09.2022)

הי, מעוניינת להכין את המתכון הזה בסיר. איך עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 25.09.2022)

היי,
את יכולה להכין לפי המתכון הזה ואת התיבול לשנות לתיבול הנ”ל:
כפית פפריקה מתוקה, 3 כפות דבש/סילאן, 3/4 כפית מלח, כף מחוקה ג’ינג’ר מגורד, קורט פלפל שחור.

avatar
שירי (09:32 18.09.2022)

הי, אשמח לדעת:
1. מה כמות התיבול על נתח שלם של סלמון?
2. האם אפשר להשתמש בג’ינג’ר כתוש קפוא, אם כן, מה הכמות לדג שלם?
תודה מראש ושנה טובה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 18.09.2022)

היי,
זה תלוי בגודל הסלמון, אבל בגדול ניתן להכין את אותה כמות תיבול ורק להגדיל את כמות המלח לכפית שטוחה ואת כמות הלימון ל-4 כפות.
אפשר להשתמש בחצי כפית ג’ינג’ר כתוש קפוא או קצת פחות.

avatar
ישראל (13:03 18.03.2022)

היי אפרת רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש במתכון הזה בדגי אמנון? זה מה שיש לי כרגע בבית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 18.03.2022)

היי,
אין בעיה להשתמש באמנון.

avatar
ישראל (12:01 18.03.2022)

היי אפרת זה יה נורא אם אני לא ישים ג’ינגר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 18.03.2022)

היי,
הג’ינג’ר מוסיף אבל אין בעיה לוותר עליו(:

avatar
ענת (17:20 25.02.2022)

היי אם אני רוצה להשתמש באבקת ג’ינג’ר , מה הכמות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 26.02.2022)

היי,
ממליצה לשים לא יותר מרבע כפית ג’ינג’ר.

avatar
תמר (12:46 29.10.2021)

היי אפרת
יש לי סלמון ועוד כמה חתיכות של אמנון, אפשר לצרף גם אותו? או שזה הולך רק עם סלמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 29.10.2021)

היי תמר,
אפשר להשתמש גם באמנון(:

avatar
מריאנה (16:54 13.05.2021)

הי אפרת
אפיה אפשר להשיג ג’ינג’ר?
או שאני יכולה לוותר עליו ולשים במקומו תבלין אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 13.05.2021)

היי,
אפשר להשיג בכל סופר או חנות תבלינים. אפשר גם לוותר עליו😊

avatar
לאה (17:04 17.02.2021)

אפשר לוותר על הג’ינג’ר? מה ניתן להוסיף במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 17.02.2021)

אפשר לוותר.

avatar
שרה (12:35 16.10.2020)

הי אפרת, מתה על המתכונים שלך!
אופים מכוסה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 16.10.2020)

אין צורך לכסות 🙂

avatar
מארי (23:52 17.05.2020)

היי אפרת,
איזה כייף!! היה לי ג’ינג’ר שלא ידעתי מה לעשות בו וככה הגעתי למתכון הזה (;
מתכון מעולה. יצא מושלם!!
נכנסת לאתר שלך כמעט כל יום ותמיד מוצאת מתכון מעניין וטעים. תודה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 18.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה מארי

avatar
גלינה צ׳רנין (23:53 14.05.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ולהשתמש רק בסילאן? במידה וכן, כמה כפות סילאן?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.05.2020)

כן. 3 כפות סילאן.

avatar
אביגיל (01:51 8.05.2020)

מוווווווווושלם!!כבר פעם שלישית שאני מכינה.
(דרך אגב בשבת אני מחממת את זה על הפלטה עם הגבהה של סיר ככה זה גם חם וגם לא ממשיך להאפות…)
טעים ברמווות.
תבורכי אפרת.

סלמון בג’ינג’ר ודבש
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 8.05.2020)

תודה יקרה ❣️

avatar
ענת (20:30 21.03.2020)

מושלם !!! תודה רבה ❤️

סלמון בג’ינג’ר ודבש
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 21.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה ענת

avatar
רחלי (09:02 24.01.2020)

היי אפרת
את הבצל הירוק מפזרים לפני האפייה או אחריה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 24.01.2020)

אחרי אפיה.

avatar
רחלי (09:06 24.01.2020)

וואוו תודה על המענה המהיר!!

avatar
שילת (18:07 21.04.2024)

נעלם לי הכפתור של הוספת תגובה אז שואלת כאן…
מכינה עכשיו (ולא בפעם הראשונה…) בשביל החג בבוקר…האם אפשר את הבצל ירוק לפזר עכשיו או שעדיף סמוך להגשה?
(ושימי לב שבמתכון כתוב בצק ולא בצל ירוק;-))

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:04 22.04.2024)

מבחינת מראה- עדיף לפני ההגשה:)
חג שמח

avatar
רבקה (13:07 3.10.2019)

היי, נראה טוב….
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום ג’ינג’ר?
תודה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 3.10.2019)

אפשר לוותר על הג’ינג’ר.

avatar
אופק (04:08 27.09.2019)

היי אפרת
האם ניתן לשים אבקת גינגר במקום טרי ואם כן מה הכמות?
תודה ושנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 27.09.2019)

עדיף להשתמש בטרי אבל אם אין אני מניחה שאפשר לשים כחצי כפית ג’ינג’ר טחון.
שנה טובה ומתוקה 💝

לקריאת כל התגובות