זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-18 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
5 נתחי סלמון (1 קילו)
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
3 כפות דבש (מומלץ לשלב כף סילאן בשביל הצבע)
3 שיני שום כתושות
כף ג'ינג'ר טרי קלוף מגורד בפומפיה דקה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה): בצק ירוק קצוץ או עירית קצוצה
אופן הכנה:
-מניחים את נתחי הסלמון על נייר אפיה.
-מערבבים את יתר החומרים בקערית ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15-18 דקות (תלוי בגודל הנתח).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סלמון בסילאן וסויה |
- אצבעות דג בציפוי |
- סלמון ברוטב צ'ילי וסויה |
- סטייק פרגית במחבת
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת צהריים
תגובות
הי אפרת, מתה על המתכונים שלך!
אופים מכוסה?
אין צורך לכסות 🙂
היי אפרת,
איזה כייף!! היה לי ג'ינג'ר שלא ידעתי מה לעשות בו וככה הגעתי למתכון הזה (;
מתכון מעולה. יצא מושלם!!
נכנסת לאתר שלך כמעט כל יום ותמיד מוצאת מתכון מעניין וטעים. תודה!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה מארי
שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ולהשתמש רק בסילאן? במידה וכן, כמה כפות סילאן?
תודה
כן. 3 כפות סילאן.
מוווווווווושלם!!כבר פעם שלישית שאני מכינה.
(דרך אגב בשבת אני מחממת את זה על הפלטה עם הגבהה של סיר ככה זה גם חם וגם לא ממשיך להאפות…)
טעים ברמווות.
תבורכי אפרת.
תודה יקרה ❣️
מושלם !!! תודה רבה ❤️
נראה מעולה 🙂
תודה ענת
היי אפרת
את הבצל הירוק מפזרים לפני האפייה או אחריה?
אחרי אפיה.
וואוו תודה על המענה המהיר!!
היי, נראה טוב….
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום ג'ינג'ר?
תודה…
אפשר לוותר על הג'ינג'ר.
היי אפרת
האם ניתן לשים אבקת גינגר במקום טרי ואם כן מה הכמות?
תודה ושנה טובה!
עדיף להשתמש בטרי אבל אם אין אני מניחה שאפשר לשים כחצי כפית ג'ינג'ר טחון.
שנה טובה ומתוקה 💝