זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 עלי חסה קצוצים
2 עגבניות בינוניות קצוצות
2 מלפפונים בינוניים קצוצים
פלפל אדום (גמבה) קצוץ
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק (לא חובה)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן + הירוק)
אבוקדו בינוני בשל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כשליש כוס גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנטנות
תיבול לסלט אבוקדו: 4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, כפית מלאה דבש, כפית שטוחה חרדל דיז’ון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. את חומרי התיבול מערבבים בנפרד בקערית. מתבלים את הסלט לפני ההגשה.
*אפשר להכין מראש ולשמור במקרר מכוסה או עטוף בניילון נצמד. לפני ההגשה לתבל.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום אפרת , אפשר לוותר על הבולגרית ?
היי
אפשר למרות שהיא מאד מוסיפה.
בלי חסה פלפלים ובצל ירוק זה גם מוצלח?
[פשוט לא אוהבת…]
היי,
כן, זה גם יהיה מוצלח פשוט פחות מגוון…
אפשר גם להוסיף ירקות אחרים שאת אוהבת.
כמה זמן מחזיק במקרר בלי תיבול וכמה עם תיבול
אפשר להכין יום מראש ללא תיבול אבל מומלץ להוסיף את קוביות האבוקדו לפני שאוכלים כי האבוקדו משחיר מהר.
אם מתבלים יש לאכול באותו יום.
שלום אפרת, אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש?
אפשר. תתחילי בחצי כפית ותטעמי (כי הטעם של הסילאן דומיננטי).
בוקר טוב אפכרת
אם טני מכנה רק למנה אחת אז לחלק הכל ב4?
חצי עגבניה חצי מלפפון 1 עלי חסה וכו? רבע פלפל?
וגם רבע כפית דבש רבע כםית מיץ לימון? רבע כפית חרדל?
בכלל במתכונים שלך בסלטים גם לחלק במספר המנות?
פשוט רוצה שזה יצא טעים .
תודה ויום טוב.
היי עינת,
כעקרון כן. את יכולה לחלק במס’ המנות אבל אם זו ארוחה אני ממליצה להכין מחצית כמויות אפילו שזה למנה אחת.
זה מוצלח גם עם חרדל רגיל?
אני מניחה שכן.
הכנתי עם חרדל רגיל וללא גבינה (לא היה לי בבית )
יצא מוצלח, בעלי ואני חיסלו הכל,
בפעם הבאה אני ינסה עם חרדל דיז’ון וגבינה בולגרית
תודה לך אפרת על מתכונים מוצלחים ועל התגובות המהירות שלך.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי, יצא מעולה!
תודה שרי 🙂
מה סגנו הטעם של הסלט? מלוח/ מתוק?
כי יש בו דבש…
הדבש ברוטב הוא רק לאיזון הטעמים. הוא לא מאוד מורגש.
לכמה אנשים יכולים לאכול את הכמות הזאת?
תודה רבה
היי אילה,
הכמות במתכון מספיקה ל3-4 מנות.
אין אני רוצה להכין ל10איש מה אני עושה
היי נירית,
אם יש סלטים ומנות נוספות שמוגשות מספיק להכפיל כמויות ב-2. אם זה הסלט היחיד אז כדאי להכפיל ב-3. הכפלת הכמויות כוללת גם את כמויות התיבול.
שלום אפרת,
הנה המתכון:
1 אבוקדו בשל
1 ביצה קשה
5 עגבניות שרי, או 1 עגבניה רגילה(השרי הרבה יותר מוצלח)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
מלח ומעט לימון.
ההכנה: חותכים לקוביות את האבוקדו הביצה והעגבניות ומערבבים, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במעט מלח ומעט מיץ לימון.
הסלט הטעים הזה נפלא להכנה אפילו חצי שעה לפני ההגשה ואפשר גם יום קודם. כלום עבודה וכל אוהבי האבוקדו נהנו ממנו מאוד…
שוב תודה על האתר הנהדר!
תודה רבה מיכל! ❣️
בלי קשר, גבינה בולגרית מתאימה לטוסט?
היי רבקה,
כן. מומלץ לשלב אותה עם קצת גבינה צהובה/מוצרלה.
ואם תמרחי גם רוטב פסטו זה ייצא מושלם 🙂
בוקר טוב!
1. אפשר להכין את הסלט בלי פלפל צילי חריף ובלי בצל ירוק?
2. איזה טעם יש לתיבול, מתוק או אחר?
נראה מאד טוב ורוצה כבר להכין………..
היי רבקה,
אפשר לוותר על פלפל צ’ילי ועל הבצל הירוק. אפשר לשים חצי בצל לבן קטן קצוץ במקום אם את אוהבת.
לתיבול יש טעם חמצמץ עם מתיקות ממש מעודנת.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת!
תודה רבה על האתר המדהים, מתכונים טעימים בריאים קלים ומיוחדים-רואים את ההשקעה שלך! אני ממש נהנית להכנס כל פעם ולקחתי ממך המון רעיונות!! אפשר להוסיף לך מתכון לאתר- עוד גרסה לאבוקדו?
תודה, מיכל
תודה מיכל 🙂
אשמח לקבל מתכון נוסף:)
יום מקסים.