זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4 קישואים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה.
2 ביצים
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הקישואים, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים והנוזלים שהם מפרישים מתאדים. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.
-טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים למחבת תוך כדי בחישה עד שהביצים מתבשלות יחד עם הקישואים.
-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-לאחר שממרח הקישואים התקרר לטמפ’ החדר ניתן לשמור בצנצנת או קופסה סגורה במקרר כ-4 ימים.
הוספתי קצת גבינצ ויצא נהדר ומעדן!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
הי,
תודה על האתר המעולה!
המתכונים פשוט מוצלחים…
האם ניתן לוותר על הביצים או להחליף במשהו אחר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על הביצים או להוסיף כשליש כוס אגוזי מלך או קשיו (שנטחנו במעבד מזון).
האם הביצים מתבשלות לגמרי?
היי רבקי, כן:)
במה אפשר לתבל במקום מרק עוף? משהו יותר בריא…?
קצת יותר מלח, לפי הטעם.
היי
אפשר להקפיא?
תודה על האתר המקסים!
אני חוששת שזה יהיה פחות טעים אחרי הקפאה והפשרה.
מומלץ בחום! טעים כל כך! תודה לך, אפרת!
מתכון מעולה, קל וטעים מומלץ מאוד מאוד!!!
תודה הדסה 🙂
היי כמו כל המתקונים המצויינים באתר הזה גם זה מתכון נהדר
רציתי לדעת אם את מכירה את הממרח קישואים בטעם כבד אני יודעת שזה הולך עם ביצים קשות ובצל מטוגן את אולי יודעת מה הכמויות ומה התבלינים והיחס של הכל?
היי שלי,
היחס אמור להיות בצל גדול על כל 2 קישואים. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים הקצוצים ומטגנים עד לריכוך ואז טוחנים הכל במעבד מזון עם ביצה וחצי קשות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
יום מקסים 🙂
יש לך מושג מה הכמויות של המלח והפלפל?
תודה רבהרבה
לא, אבל הייתי ממליצה להתחיל בכשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ואז לטעום.
אפשר להוסיף גם כפית שום כתוש עם התבלינים, או א. שום. משדרג את המאכל.
נשמע מצוין, תודה סמדר 🙂
היי אפרת היקרה!!!!!
זכור לי אותו מתכון עם ביצים קשות, וזה יוצא בטעם כבד- האם זה גם יוצא ככה?
אני לא בטוחה אם זה יוצא בטעם כבד אבל זה טעים 🙂
הי תודה על האתר וההשקעה 1.האם ניתן לציין ליד המתכון לכמה מנות? 2. האם ניתן בכל מתכון בו רשום סוכר להשתמש בדבש{לא בממתיק}?
היי ניצן,
1. בדר”כ מספר המנות רשום ליד “מצרכים” אבל לפעמים אני מפספסת או שקשה לי לאמוד את המנות אז אפשר לשאול אותי. במתכון הזה למשל זה מאוד תלוי אם אוכלים את זה עם פרוסת לחם או כתוספת לארוחה או כמנה בפני עצמה אבל בגדול זה מספיק ל 3-4 מנות.
2. לא בכל מתכון אפשר להשתמש בדבש מהסיבה שלפעמים הדבש משנה את המרקם בגלל שהוא נוזלי. ממליצה לשאול אותי לגבי כל מתכון 🙂
בס”ד
שלום אפרת
יש תחליף לאבקת מרק חוץ ממלח ופלפל? בדיוק נגמר לי.
תבלין אחר?
היי שירה,
רק מלח ופלפל 🙂
מגישים את זה חם או קר?
היי מיכל,
אפשר להגיש מעט חם, בטמפ’ החדר או קר.
את מקלפת את הקישואים או מגרדת עםהקליפה?
היי שושי,
אני מקלפת אותם לפני.
שבת שלום 🙂
תודה אפרת.
שבת מבורכת ושקטה.