שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 קישואים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה.

2 ביצים

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הקישואים, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים והנוזלים שהם מפרישים מתאדים. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים למחבת תוך כדי בחישה עד שהביצים מתבשלות יחד עם הקישואים.

-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר שממרח הקישואים התקרר לטמפ’ החדר ניתן לשמור בצנצנת או קופסה סגורה במקרר כ-4 ימים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סופגניות טבעוניותסופגניות טבעוניות
סלט בורגול וסלק סלט בורגול וסלק

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רבקי (13:48 10.03.2021)

האם הביצים מתבשלות לגמרי?

מתכונים ב-10 דקות (14:14 10.03.2021)

היי רבקי, כן:)

מאיה (11:05 2.01.2020)

במה אפשר לתבל במקום מרק עוף? משהו יותר בריא…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 2.01.2020)

קצת יותר מלח, לפי הטעם.

רבקה (19:01 4.12.2019)

היי
אפשר להקפיא?
תודה על האתר המקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 4.12.2019)

אני חוששת שזה יהיה פחות טעים אחרי הקפאה והפשרה.

אמונה (17:19 19.08.2018)

מומלץ בחום! טעים כל כך! תודה לך, אפרת!

הדסה (13:41 13.07.2018)

מתכון מעולה, קל וטעים מומלץ מאוד מאוד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 13.07.2018)

תודה הדסה 🙂

שלי (09:34 29.11.2017)

היי כמו כל המתקונים המצויינים באתר הזה גם זה מתכון נהדר
רציתי לדעת אם את מכירה את הממרח קישואים בטעם כבד אני יודעת שזה הולך עם ביצים קשות ובצל מטוגן את אולי יודעת מה הכמויות ומה התבלינים והיחס של הכל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 29.11.2017)

היי שלי,
היחס אמור להיות בצל גדול על כל 2 קישואים. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים הקצוצים ומטגנים עד לריכוך ואז טוחנים הכל במעבד מזון עם ביצה וחצי קשות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
יום מקסים 🙂

שלי (18:20 29.11.2017)

יש לך מושג מה הכמויות של המלח והפלפל?
תודה רבהרבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 29.11.2017)

לא, אבל הייתי ממליצה להתחיל בכשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ואז לטעום.

סמדר (18:15 19.05.2017)

אפשר להוסיף גם כפית שום כתוש עם התבלינים, או א. שום. משדרג את המאכל.

מתכונים ב-10 דקות (18:20 19.05.2017)

נשמע מצוין, תודה סמדר 🙂

שרה (13:13 12.02.2017)

היי אפרת היקרה!!!!!
זכור לי אותו מתכון עם ביצים קשות, וזה יוצא בטעם כבד- האם זה גם יוצא ככה?

מתכונים ב-10 דקות (14:50 12.02.2017)

אני לא בטוחה אם זה יוצא בטעם כבד אבל זה טעים 🙂

ניצן (22:51 18.10.2016)

הי תודה על האתר וההשקעה 1.האם ניתן לציין ליד המתכון לכמה מנות? 2. האם ניתן בכל מתכון בו רשום סוכר להשתמש בדבש{לא בממתיק}?

מתכונים ב-10 דקות (23:19 18.10.2016)

היי ניצן,
1. בדר”כ מספר המנות רשום ליד “מצרכים” אבל לפעמים אני מפספסת או שקשה לי לאמוד את המנות אז אפשר לשאול אותי. במתכון הזה למשל זה מאוד תלוי אם אוכלים את זה עם פרוסת לחם או כתוספת לארוחה או כמנה בפני עצמה אבל בגדול זה מספיק ל 3-4 מנות.
2. לא בכל מתכון אפשר להשתמש בדבש מהסיבה שלפעמים הדבש משנה את המרקם בגלל שהוא נוזלי. ממליצה לשאול אותי לגבי כל מתכון 🙂

שירה (14:53 18.02.2016)

בס”ד
שלום אפרת
יש תחליף לאבקת מרק חוץ ממלח ופלפל? בדיוק נגמר לי.
תבלין אחר?

מתכונים ב-10 דקות (15:11 18.02.2016)

היי שירה,
רק מלח ופלפל 🙂

מיכל (15:54 2.02.2016)

מגישים את זה חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות (15:59 2.02.2016)

היי מיכל,
אפשר להגיש מעט חם, בטמפ’ החדר או קר.

שושי (17:29 18.12.2015)

את מקלפת את הקישואים או מגרדת עםהקליפה?

מתכונים ב-10 דקות (18:15 18.12.2015)

היי שושי,
אני מקלפת אותם לפני.
שבת שלום 🙂

שושי (01:03 2.01.2016)

תודה אפרת.
שבת מבורכת ושקטה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.