זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
3 כפות (60 ג’) גדושות דבש
שליש כוס (80 מ”ל) תה חמים (מניחים שקית תה בתוך שליש כוס מים רותחים במשך כ-5 דקות)
כוס (140 ג’) קמח רגיל
כפית גדושה (6 ג’) אבקה אפיה
כפית (5 ג’) אבקת קינמון
תפוח עץ גדול מקולף ומגורד
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבניות שקעים.
-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, תה, תפוח מגורד ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והקינמון, מוסיפים לקערת הרטובים ומערבים קלות עד לאיחוד החומרים (ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה).
-יוצקים את הבלילה לתבניות השקעים בגובה 3/4 ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הכנתי במשפחתון יחד עם הילדים, יצא מתוק וטעים הם נהנו כל כך!
תודה על כל המתכונים שלך שתדעי שאת הכוכבת שלי כל יום שישי, אחים שלי כבר תוהים אם אני אובססיבית מדי;) ממש תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה יקרה❤️
שמתי 2 תפוחים
יצא טעיםםםם!
תודה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי תודה על המתכון האם במקום קמח אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה ?
היי רחל,
אני מניחה שניתן להמיר חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה, אבל לא מומלץ לוותר לחלוטין על הקמח.
תודה
אפרת, אכן שילוב מנצח ולא רק לראש השנה !
אין כמוך, שנה טובה !!
שמחה שאהבת!
תודה על הפרגון ושנה טובה🙂
היי
תפוח פינק ליידי יתאים?
ולגהי התה, יש לי את ההכי קלאסי של ויסוצקי, זה בסדר? אגב, 5 דקות זה לא המון לתיון?
היי,
גם פינק ליידי מתאים.
התה שיש לך בסדר.
הטעם לאחר 5 דקות משתלב במאפינס, אבל את יכולה לשים את התיון למשך פחות זמן כדי לקבל תה פחות חזק.
הכנתי ויצא שלמות הבריאה!
טעיםםםםם 😋😊
תודה רבה!!👍🏿
שמחה ממש לשמוע! תודה ושנה טובה רחל🍯
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה?
כן, בוודאי(:
אין לי מילים לתאר כמה שהמאפינס יצאו מדהימים וקצרו מחמאות!
מתכננת להכין אותם לא רק לראש השנה
תודה רבה אפרת!
תודה ורד 🙂
אפרת יקרה
מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס?
תודה
היי עופרה,
קאפקייקס הן עוגות קטנות ומתוקות, בדר”כ צבעוניות או מקושטות.
מאפינס יכול להיות גם מלוח וגם מתוק, לאו דווקא עוגה.
אהלן!!!
המתכון נראה נהדר, רציתי לשאול אם אני יכולה להוציא את הסוכר לגמרי ולהחליף את הקמח הלבן בקמח אחר?
לא נוגעת בקמח לבן או סוכר לבן. וגם לא קמח מלא.
היי מיטל,
אפשר לוותר לגמרי על הסוכר ולהגדיל את כמות הדבש לחצי כוס.
אפשר להמיר בקמח כוסמין. על איזה קמח חשבת?
היי
לשתי תבניות אינגליש להכפיל או עדיף בנפרד ?
כן, אפשר להכפיל כמויות ב-2.
*רק חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית עם ידית).
היי אפרת, הכנתי בבוקר ושלחתי לך תגובה וצירפתי תמונה – המאפינס יצאו מעולה!! משום מה, כשלחצתי על SEND, קיבלתי הודעה שנחסמתי מהאתר שלך מחשש שעשיתי משהו לא חוקי!! אבל הנה, עדיין גולשת באתר בלי בעיות 🙂 הכנתי אתמול גם עוגיות רולדה ועוגיות טחינה ואז בינתיים סיימתי לפחות עם ה”מתוקים” לקראת שבת והחג! תודה רבה וערב נפלא 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
נתקלתי גם אני בהודעה כזאת- זה בבדיקה..
נראה ממש טעים. יש לך מושג כמה קלוריות יש במאפינס אחד?
כ-170 קלוריות.
תודה על עוד מתכון מנצח.
השתמשתי בחלב אורז במקום תה ובקמח כוסמין
יצא טעים טעים.
שנה טובה
מעולה 🙂
תודה אורלי ושנה טובה ❤️
האם יש צורך לשמן את עטרות הנייר? תודה
לא, אין צורך.
בוקר טוב נראה טעים ומגרה.
הייתי רוצה להכין ולהקפיא, אפשרי?
כן אפשר.
בוקר טוב.
אפשר להוסיף מעל כל מאפינס פירורי שטרויזל?
אם כן תוכלי לכתוב לי מתכון בבקשה?
מתכון לפירורים: חצי כוס קמח רגיל, 2 כפות אגוזים טחונים (לא חובה), 2 כפות מלאות סוכר, 3 כפות שמן. לערבב הכל ולפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
שבוע טוב
ולילה טןב
האם אפשר לוותר על התה?
אפשר לשים מים במקום.
שבוע נפלא 🌷
הי אפרת,
מה המינונים לעוגת אינגליש קייק אחת?
תודה
היי קלרה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
המאפינס יצא מושלם!
ממש טעים הוספתי קוקוס
תודה אלה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה. הכנתי העוגה וקצרה שבחים. טעימה . שידרגתי מעט מלמעלה פיזרתי מעט סוכר חום ויצא קריספי.
מעולה 🙂
תודה ציפי ושנה טובה!
שלום
מה אפשר לשים במקום תה או אולי אפשר להשתמש בתה ירוק?
כן, אפשר.
היי אפרת. נראה מתכון מעולה. האם אפשר להשתמש בתפוח חתוך במקום מגורר?
אפשר לחתוך את התפוח לקוביות קטנות.
שנה טובה 🙂
הכנתי יצא מאוד טעים הכפלתי כמויות ויצאו לי 15 קאפקייקים. כדי להכין לגן של 28 ילדים אני צריכה להכפיל ב-4? זה לא יהיה יותר מידי קמח?
היי ליאת,
אני ממליצה להכין בפעמיים. כל פעם כמות כפולה. הסיבה היא שכשמכינים עם כמות גדולה מידי של קמח עלולים לפגוע באווריריות העוגה וגם זה לא מומלץ שהבלילה תשאר הרבה זמן בחוץ ותמתין לאפיה.
שנה טובה 🙂
האם ניתן להפוך את המאפינס לעוגה?
כן, אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק.
שנה טובה 🙂
יש לי תה קינמון ניראה לך שזה יתאים?
כן, מתאים מאוד.
אתר פשוט מעולה!!!
אז קודם כל תודה….
המתכון הזה ניתן לשים במקום תפוח רסק תפוחים קנוי? באיזו כמות? תודה מראש…
תודה חלי, שמחה שאת נהנית מהאתר.
רסק תפוחים עלול לשנות את המרקם. ממליצה להשתמש בתפוח מגורד, הכי בטוח 🙂
שבוע טוב!
הי אפרת , הכנתי ויצא טעים מאד מאד . מאד אוהבת את האתר שלך קל מאד להכין את המתכונים קלים מאד וטעימים מאד .
תודה איה 🙂
חג שמח!
עשיתי מקמח מלא – יצא טעים ונימוח בפה
רק שלא חשבתי לשמור במקרר, ורוב הכמות התקלקלה (הכנתי 3 כמויות)
תודה על המתכונים הנהדרים!
היי נחמה,
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
ונכון, במזג אויר חם מומלץ לשמור במקרר יום למחרת, במיוחד שיש פרי במאפינס (טעות שלי ששכחתי לציין זאת).
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
שאלה למענה בדחיפות…
האם הכוונה בתבניות שקעים היא למנג׳טים פשוטים כמו אלו שבתמונה למעלה???
היי נרקיס,
אפשר להכין בכל תבנית מאפינס. זה יכול להיות מסיליקון או חד פעמי מאלומיניום, קרטון קשיח או מנג’טים. אם משתמשים במנג’טים פשוטים כמו בתמונה (מהנייר הדק) מומלץ להניח אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת כדי שיחזיקו מעמד.
שנה טובה 🙂
הכנתי ביום שישי יצא מושלם וטעים
עם קמח מלא, תודה על המתכון…!
מעולה 🙂
תודה רויטל ושנה טובה!
אני רק שאלה..
איזה סוג תפוח כדאי להשתמש?
יש לי גם גרנד סמיט וגם גאלה
ועוד שאלה, אפשר להוסיף יותר מתפוח אחד?
תודה ☺
היי ג’ניפר,
בדר”כ נהוג להשתמש לעוגות בגרנד סמיט (אישית- לא הבחנתי בהרבה הבדל שהכנתי עם גאלה או גרנד סמיט).
לדעתי תפוח אחד מספיק בהחלט לכמות כזאת (הכמות היא יחסית קטנה), המאפינס יוצאים מספיק עסיסיים ורכים. אם את מכפילה כמויות כמובן שאת יכולה (וצריכה) לשים תפוח נוסף.
חג שמח ושנה טובה 🙂
אפשר להקפיא? ואם אפשר להוסיף קובית שוקולד בכל אחד? תודה!
היי שרה,
אפשר להקפיא את המאפינס.
בגדול אפשר להוסיף שוקולד אם אוהבים (לדעתי פחות מומלץ במקרה הזה כי יש כבר טעמים של תפוחים ודבש).
שנה טובה 🙂
מאפינס יצא מאוד טעים הוספתי כף אגוזי מלך קצוצים
תודה לילך 🙂
שאלה???
כמה עוגות יוצא מהכמות הזו??
היי עדי,
בסביבות 10 מאפינס.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
זה נראה מעולה! את חושבת שאפשר להפוך את המתכון ל-ללא גלוטן? באיזה תחליף קמח חיטה היית ממליצה להשתמש? קמח קונדיטור יעשה את העבודה?
היי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח ב2/3 כוס קמח קונדיטור+ שליש כוס קמח אורז.
שנה טובה ומתוקה 🙂
אמאלהההההההה!!!!!!!!!
איזה טעים זה ניראה!!!!!!!!
בא לי להכין ברמותתתתת
אפשר להשתמש בתבניות של סופלה, נכון? (את יודעת למה אני מתכוונת???)
ביוששש והמשך יומקסים!!!!
היי דבורי 🙂
את מתכוונת לתבנית מאפינס מקרטון קשיח? אם כן אין בעיה, רק חשוב לשמן אותן לפני.
אפרת המקסימה,אפשר להכין באינגליש קייק וכמה זמן אפייה?העוגה תצא גבוהה?מספיק 2 ביצים M?מתלבטת בין מתכון זה לזו של עוגת הדבש העסיסית.איזו עוגה עדיפה לטעמך?
היי שרון,
אפשר להכין באינגליש קייק. 2 ביצים M מספיקות. אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 25-30 דקות. העוגה לא תצא מאוד גבוהה אבל היא תהיה בגובה סביר.
העוגות שונות. עוגת הדבש העסיסית היא יותר עוגת דבש. זאת עוגת תפוחים בטעם עדין של דבש, אז מה שיותר בא לך 🙂