זמן הכנה: 10 דקות
תבנית פיירקס (29X20)
דפי לזנייה (12 דפים)
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה מגורדת
3-4 שיני שום כתושות
1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)
400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)
3.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית סוכר/סילאן, כפית תבלין בזיליקום, פלפל שחור לפי הטעם.
-מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן בצל קצוץ עד שמזהיב. מוסיפים בשר טחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות). מוסיפים עגבניה מגורדת ושום כתוש ומערבבים כדקה. מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, סוכר/סילאן, תבלין בזיליקום ומעט פלפל שחור. מי שרוצה יכול להוסיף לבשר זיתים קצוצים, זה מוסיף טעם מיוחד. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-6 דקות.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
–סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.
חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).
-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.
מי שרוצה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה יותר (גודל 32X25)- יש להשתמש בקופסת שימורים של רסק עגבניות גדולה (580 גרם) ו-5 כוסות מים וכמובן בכמות עלי לזניה גדולה יותר.
לזניה בשרית, מתכון ללזניה בשרית, לזניה בשרית כשר
- אוסובוקו עגל |
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
היי אפרת,
המתכון מעולה!! עשיתי אותו כבר המון פעמים.
אשמח לדעת – למה מרתיחים עם הרוטב עם הרבה מים ומכסה פתוח?
האם אפשר לשים פחות מים ועם מכסה סגור?
אשמח להבין את זה יותר. תודה!!
היי יהודית,
כל עוד יש מספיק רוטב לכיסוי הדפים אז אין בעיה להפחית מכמות המים.
בכל מקרה שיניתי קצת את אופן ההכנה לפשוטה יותר:)
טעים ברמווות
אחלה ארוחת צהריים!!
שמחה שיצא טעים❤️
כמה זמןלהשרות את דפי הלזניה במים.
תודה
אין צורך להשרות במים.
יצא אליפות !!! תודה
שמחה שיצא טעים🧡
תודה יעל
היי אפרת
רציתי לדעת עם אני ישנה את הבשר טחון לקוביות חזה עוף האם זה ילך עם הרסק עגבניות ?
ועם לא ילך עם הרסק עגבניות אז לשנות תתיבלון תבלין על האש אבל אז אין לי לזה רוטב יש לך אולי משהו להציע לי
היי אפרת,
עדיף שחזה העוף יהיה טחון. אם אין אפשרות אז כדאי לחתוך את העוף לקוביות ממש קטנות.
חזה עוף יכול ללכת עם רסק עגבניות.
וואווו!!! הצלחה בניסיון ראשון. כמו בכל המתכונים שלך ❤️
איזה כיף!❤️
יצאה מעולה!! תודה על עוד מתכון מוצלח!
בתמונה – הכנו לשבת ולא הצלחנו להתאפק לטעום 😁
נראה מעולה! שמחה שנהניתם מהמתכון🩷
תודה על המתכונים,
אם אני עושה את זה עם דפי לזניה טרייה (שהכנתי אותם) כמה זמן לאפות?
היי
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה כמה זמן זה יקח. ממליצה לאחר 20-25 דקות בישול לבדוק כל כמה דקות אם הלזניה מוכנה.
האם ניתן להקפיא? איך להפשיר ולחמם?
היי
אפשר להקפיא, להפשיר על השיש ולסיים בחימום בתנור.
ראיתי שכתבת בתגובה שצריך שהשכבה התחתונה והעליונה יהיו רוטב בלי בשר, מצד שני במתכון לא וזכר להשאיר רוטב ללא בשר. אשמח שתסבירי ביתר פירוט.
תודה
היי
לא בטוחה שהבנתי, את הרוטב מערבבים עם הבשר ושופכים את התערובת מעל ומתחת.
הלזניה הזו פשוט מדהימה! יצאה מושלם, תודה רבה על המתכון!
שמחה מאד שנהנית מהמתכון😊
למה מבשלים את הבשר בנפרד מהרוטב? כלומר אפשר לטגן את הבשר וכשהוא הופך חום לשפוך עליו את הרוטב כמו שאני עושה בבולונז?
היי
לא מומלץ לעשות כך כי צריך שהשכבה העליונה והתחתונה יהיו רוטב נוזלי ללא בשר.
אןהבת את האתר ואת המתכון המוצלח הזה. תוכלי לעזור לי להתאים אותו לפסח? תודה וחג שמח
היי,
אם את מוצאת דפי לזניה כשרים לפסח תוכלי להכין ללא שינוי.
לחלופין את יכולה להרטיב היטב מצות ולשים במגבת כרבע שעה, לאחר מכן לבנות שכבות עם רוטב ובשר ולאפות כ15-20 דקות.
הרטבתי מצות כעצתך. יצא מעולה!
המון תודה וחג שמח!
שמחה מאד לשמוע!
חג שמח❤
אפשר להכין את זה בסיר חשמלי על תוכנית אפיה?
אני מניחה שכן אך לא ניסיתי בעצמי.
הכנתי.
יצא טעים.הילדים טרפו.
תודה על האתר הזה.
איזה כיף לשמוע🙂
יצא מעולה, לא הוספתי מים ויצא רטוב ועסיסי
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
יצא מעולה!!
שמחה לשמוע!😊
יצא לי מעט רוטב ושמתי כבר בתבנית. מה אפשר לעשות?
אם דייקת בכמויות אין סיבה שהרוטב לא יספיק, אבל אם את חוששת את יכולה לערבב בקערית עוד קצת רסק עגבניות עם מעט מים ותבלינים ולהוסיף ללזניה.
היי אפרת
אפשר לעשות בתבנית תנור רגילה? זה לא גדול מידי?
היי,
אם התכוונת לתבנית התנור זה פחות מתאים כי היא נמוכה.
תודה על הכל אפרת.
אני נהנית מהכל!!!!
האם אפשר לשלב בשר ועוף טחון ביחד?
אם כן מה היחס?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשלב חצי כמות בשר וחצי כמות עוף.
היי הכנתי ויצא ממש טעים הכל נטרף!
רציתי לשאול יש לך רעיון מה אפשר לאכול עוד אם זה? איזה תוספת לשאריות שנשארו בפעם אחרת ?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להכין תוספת של ירקות אפויים/מוקפצים, או לביבות ירק מכל סוג.
האם אפשר להכין יום קודם וסמוך להגשה לאפות?
היי,
זה פחות מומלץ כי הדפים מתרככים במשך הזמן הזה והמרקם שלהם משתנה מעט.
היי אפרת אלופה,
מכורה לאתר שלך! המשפחה שלי לא יודעת כמה היא חייבת לך 😃
רציתי לשאול- אני לא בטוחה שהילדים שלי יסתדרו עם זיתים ובשר ביחד…
ראיתי הצעה להחליף בחצילים, תוכלי לעזור לי עם הכמות המתאימה למתכון?
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים באתר❤
אפשר להוסיף פרוסות חצילים (מחציל קטן אחד) בין השכבות. מספיק 1-2 שכבות מתוך ה-4.
איזו תשובה מהירה!!
המון תודה💖
היי, האם מטגנים את פרוסות החציל לפני ששמים בלזניה?
כן, רצוי:)
היי אפרת, הכנתי ויצא מעולה כרגיל.
זה ממש לא מתכון של 10 דקות, אבל למי איכפת? העיקר התוצאה.
הכפלתי כמויות ב-1.5. שמתי יותר עגבניות מרוסקות (של Mutti כמובן) ופחות רסק.
תודה רבה על המתכון המוצלח!
שמחה שיצא מוצלח❤ נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
בוקר טוב אפרת
במידה ולא רוצה לשים רסק אלא עגבניות מרוסקות או טריות שאגרד. כמה מים יש להוסיף לרוטב העגבניות ?
תודה רבה גלית
היי גלית,
אפשר לשים 400 גרם עגבניות מרוסקות או לרסק 5 עגבניות בינוניות ולהוסיף כף רסק אחת (בשביל הטעם והצבע).
ואז אין צורך בכלל במים או לשים נניח חצי כוס ? תודה
אין צורך במים, כי גם בעגבניות יש נוזלים.
הי .אפשר להחליף את הזיתים בחצילים?
היי,
אפשר(:
מתכון מעולה! אמו כל המתכונים באתר שלך 🙂
תודה!
שמחה שיצא מוצלח ותודה על השיתוף(:
אני רוצה להכין לפורים, הלזניה טובה בהקפאה?
היי,
לא ניסיתי בעצמי להקפיא. יש הטוענים שזה פחות טעים לאחר הפשרה ויש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא בתנאי שממתינים עד שהלזניה תתקרר לגמרי, חותכים אותה לפרוסות ורק אז מקפיאים.
היי,בסרטון רשום שהכנסת את הדפי לזניה לתוך הסיר של הרוטב..לא ברור
בסרטון המצורף מרככים את עלי הלזניה ריכוך חלקי במים לפני השימוש. ניתן לוותר על חלק זה ולהשתמש בעלי לזניה יבשים.
היי מה הכמויות לתבנית של תנור?
היי יפעת,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 2🙂
תודה, אלופה
הכנו ויצא מושלם, לא צריך שום תוספת.
ההמלצה שרואים בסירטון לרכך את עלי הלזניה ממש מעולה – יצא רך וטעים!
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה(:
אפשר לוותר על בזיליקום/ אורגנו יבש
כן, אפשר(:
שלום ,תודה רבה על כל המתכונים!
האם ניתן לוותר על העגבניה המגורדת או להחליף למשו אחר?
היי מרים,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על העגבנייה.
שלום אפרת,
הכוונה לרסק עגבניות (כמו הקופסאות הקטנות של 100 גרם) או עגבניות מרוסקות?
סליחה! לא שמתי לב שכבר שאלו וענית (חיפשתי בשאלות ולא בתגובות)
זה בסדר😊
היי נטע,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות כמו הקופסאות של 100 גרם. אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.
היי אפרת אני בדיוק הוצאתי את הלזניה מהתנור… וואווו תודה!
שמחה שאהבת את המתכון❤
שלום ניקי. תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
רציתי לשאול אם אפשרי לכסות את הלזניה בתבנית כסף במקום בהיר אלומיניום? תודה👍
*סליחה, התכוונתי אפרת.
היי תמר,
את מתכוונת אם אפשר לכסות את הלזניה עם תבנית נוספת מעל במקום עם נייר כסף כפי שכתוב במתכון?
אם כן- לא כדאי כי הלזניה לא תוכל להיאפות מלמעלה.
אז ככה. תודה אפרת כמה חסד את עושה אתנו דרך האתר המדהים שלך!!
אני ממתינה כרגע שהלזניה שלי תצא מהתנור. אבל רציתי לשאול, השתמשתי בדפי לזינה ללא גלוטן(עשויים מקמח תירס ואורז) והעדפתי לרכך אותם במים לפני שכמה שיותר בטוח שיתבשלו…אבל מעניין אותי לדעת אם גם בדפי הלזניה ‘הרגילים’ אחרי ריכוך הם יוצאים קשיחים קצת, כלומר לא לגמרי גמישים? תודה מראש
היי,
מידת הריכוך של דפי הלזניה תלויה בכמות הנוזלים שמוסיפים. לכן חשוב לשים מספיק רוטב כדי שהדפים לא יצאו קשים (בין אם מדובר בלזניה מקמח ובין אם זו לזניה ללא גלוטן).
היי, רק כדי להיות בטוחה, הכוונה ל400 גרם עגבניות מרוסקות או לרסק עגבניות?
היי,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות, אבל אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.
מתכון מעולה! אני גם פיזרתי פטריות טריות על דפי הלזניה ויצא טעים בטירוף!
נראה מושלם! תודה על השיתוף לילך😊
היי אפרת,
חייבת כמו כל פעם לציין שאני פשוט מאוהבת במתכונים שלך!! ❤
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הבצל?
תידה 🙂
היי ניצן,
אפשר לוותר עליו או לשים אבקת מרק בצל😊
אחד המתכונים האהובים אצלנו!
תודה רבה אפרת.
תודה מיכל:) שבוע טוב
היי אפרת, מאוהבת במתכונים שלך ! הרבה מהם הפכו למתכוני הבית שלנו. שאלה לגבי לזניה, מה הכמויות אם אני עושה בתנבית 20×20 ?
היי אלונה😃
עלייך לשים כמות של חצי מהרשום במתכון.
אפרת יקרה המתכונים שלך מככבים אצלי!! אתמול ראיתי מתכון למוסקה והיום הוא נעלם, אפשר בבקשה??
היי נטלי,
ראית את זה במתכון של חצילים בתנור 🙂
תרשמי בחיפוש בתגובות “מתכון למוסקה”. אם לא מצאת, תרשמי לי.
טעים סוףףף וקל יחסית להכנה
שמחה לקרוא שאהבת יקירה❤️❤️
אפרת יקרה
דפי לזניה אינם שוחים ברוטב וגם אין לי מספיק ל4 שכבות
מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה
את אלופהההה!
איזה שכבות עשית?
הכוונה ב-4 שכבות הוא- שכבה ראשונה דף
שכבה שניה בשר
שכבה שלישית דף
שכבה רביעית בשר
עשית בצורה הזו?
וואו, תודה רבה! את אלופה ממש!
מתכונים בגובה העיניים, וגם ממש טעימים! אתר נקי ומוסבר טוב! ממש מעלה את המצב רוח בבידודים…
תודה יערה! ❤️
וואוו ממש טעים! הכנתי כבר כמה פעמים ומאוד נהננו, מכינה בעז”ה שוב פעם היום…:) תודה רבה על המתכון!! ועל האתר המדהים, יצא לי להכין כבר כמה מתכונים ומאוד נהננו, במיוחד המרק מיניסטרונה שמככב אצלנו:)
איזה כיף לקרוא 🙂
תודה רבה תהילה, שמחה שאת נהנת❤️
לא ניסיתי אור אבל אני מניחה שאפשרי
לא צריך לשנות משהו באופן ההכנה
טעיםםםםם.. הילדים טרפו..
נראה מעולה יסמין!
תודה רבה על השיתוף ♥
הכנתי ויצא מעולה! טעים טעים ושווה
שאלה- יש דרך לשמור על השכבה העליונה של הלזניה ישרה? הצורה יצאה מאד מעוקמת ולא אחידה
היי חני
באופן טבעי הלזניה מקבלת מין שיפוע כי זה בצק רך ולא קשיח
המשך סופ”ש נעים♥
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
מדהים!!!! תודה רבה!!! את אלופה, כמו תמיד!
רואה שיש לך מתכון למוסקה. אפשר בבקשה גם?
בטח, שלחתי לך למייל 🙂
מקסימה אפרת , תודה רבה לך , תבורכי !
הכנתי יצא טעים בטרוףףףףףףף המתכון ברור והיה קל להכנה
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
טעיםםםםםםם
הזיתים ממש מוסיפים!
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי פעם אחת לפי המתכון ויצא ממש טעים, חוסל:). עכשיו יש לי עלי בזיליקום ואורגנו טריים האם כמה ומתי כדאי להוסיף?
אפשר להוסיף לרוטב 5-6 עלים מכל סוג כשמוסיפים את הבשר.
אשמח לקבל מתכול למוסקה
שלחתי לך למייל 🙂
אני גם אשמח בבקשה למתכון למוסקה
עידית, שלחתי לך 🙂
אפשר גםםםם מתכון למוסקה🤩
שלחתי 🙂
אפשר בבקשה גם מתכון למוסקה?
היי שרי,
המתכון כתוב בתגובות של המתכון לחצילים בתנור, תרשמי בחיפוש בתגובות “מוסקה”😊
אפשר להוסיף חציל מטוכן?
כן אפשר.
אפרת יצא מעולה!!
תודה תודה:)
שמחה לשמוע ❣️
תודה רותם
היי,
אפשר להשתמש בעוף טחון?
קצת דחוף לי כי אני רוצה להכין את זה עכשיו…
תודה:)
כן אפשר.
האם אפשר להשתמש בפרוסות חצילים במקום בעלי לזניה
יש לי מתכון למוסקה חצילים, זה דומה למה שאת רוצה להכין.
רוצה שאשלח לך את המתכון למייל?
כן תודה
שלחתי.
היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על האתר המושלם – המתכונים מעולים!
משמש אותי מאד בכל סוגי הארוחות.
אשמח גם למתכון של המוסקה חצילים הנ”ל,
אני בדיוק מחפשת מתכון כזה…
תודה רבה!
שלחתי 🙂
בס”ד
היי אפרת, שבוע טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים. אני רוצה לשאול בבקשה אם ניתן לעשות את הלזניה עם דפי אורז? ואם כן כמה צריך?
תודה רבה 🙂
היי שמרית,
לא יצא לי לנסות אבל שמעתי שאפשר.
לא ממליצה להרטיב את הדפים לפני ונראה לי שכדאי לשים 2-3 דפים בכל שכבה כי הם דקים.
יצא מעולה. 3 כוסות הספיקו. תודה
נראה מעולה 🙂
תודה קרן
יותר מדי מים. אפשר להסתפק ב-2 ו-2/3כוסות מים. תוסיפו מים בהדרגה, לפי הסמיכות שנראית לכם הגיונית.
מתכון מעולה!!! רציתי לשאול האם יתאים גם לקנלוני ?
כן.
פשוט לעשות שכבת רוטב, לשים את הקנלוני הממולא ולשפוך מעל את הרוטב שנותר?
נכון.
את הבשר המטוגן את לא מערבבת עם הרוטב אלא הוא משמש למילוי הקנלוני.
אח”כ את שמה בתבנית קצת רוטב אדום, מעל מסדרת את הקנלוני הממולא ואז שופכת את יתר הרוטב האדום
אפשר להכין את זה בתבנית חד פעמית כסופה?
כן. בתבנית בגודל 22X31.
שלום אני רוצה להשתמש ללזניה ב500 גרם בשר טחון מהצומח ולהוסיף גבינה…אם אני עושה את זה אז צריך לשנות את הזמן בתנור או הכמויות של הרוטב?
לא, אין צורך לשנות.
בשר וחלב???????????
שימי לב שהוא רשם בשר טחון מהצומח (זה לא בשרי).
צודקת, לא שמתי לב!
אין על המתכונים פה מושלמים ותמיד מצליחים.
תודה אליס ❤️
תודה רבה אפרת יצא מקסים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
הכנתי היום יצא ממש מעולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן
אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בגודל של 3 תבניות אנגלישקייק
מהן הכמויות שצריך?
תודה
היי בתיה,
את מכינה בדיוק את אותו רוטב רק שבמקום 400 גרם עגבניות מרוסקות יש לשים 580 גרם (קופסת שימורים גדולה) ובמקום 3.5 כוסות מים יש לשים 5 כוסות.
כמובן שיש להשתמש ביותר דפי לזניה.
יצא מעולה ! שמתי רק 300 גרם רסק עגבניות וזה בהחלט הספיק. טעים מאד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצה ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
היי אם אני רוצה לעשות עם מצות במקום דפי לזניה , מה לשים קודם רוטב או את המצה?
את המצה.
*קודם יש להרטיב את המצות מתחת לברז ולשים במגבת כ-5 דקות.
האם ניתן להקפיא לאחר שהלזניה מוכנה?
לא ניסיתי להקפיא. יש כאלה שטוענים שזה פחות טעים לאחר הפשרה ויש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא בתנאי שממתינים עד שהלזניה תתקרר לגמרי, חותכים אותה לפרוסות ורק אז מקפיאים.
יצא לי מאד טעים! השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם וכף אחת של רסק עגבניות.
תודה אורה 🙂
שבוע נפלא
הכנתי היום ויצא מצוין! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה
באיזה בשר מומלץ להשתמש (בקר/עוף/הודו/שילוב כלשהו)?
בשר בקר.
בשר חלק
תודה על המתכון.
הוספתי לבצל סלרי קצוץ וגזר מרוסק, ובסוף סלסילת פטריות חתוכות.
לדעתי עדיף עם פחות מים.
ברכות
נשמע מעולה 🙂
תודה מיכאל
עשיתי את הלזנייה עם דפי לזניה מאורז ללא גלוטן. יצא נהדר
לטעמי אפשר להפחית בכמות הסוכר ברוטב.
תודה שחזרת לעדכן! 🙂
האם ניתן לעשות לזניה זו עם דפי לזניה שחורים ללא גלוטן
לא ניסיתי אבל אם אלה דפי לזניה אני מניחה שאפשר.
מתכון מעולה!!! מכינה פעם שניה, ללקק את האצבעות וממש קל להכנה
תודה אינה, שמחה שאהבת 🙂
היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקנלוני במקום לזניה?
כן אפשר.
אשמח לדעת לאיזה תוספות הלזניה הבשרית מתאימה לארוחת צהריים. תודה.
היי מיכל,
הלזניה היא כבר מנה שכוללת בתוכה את התוספת (עלי הלזניה שהם כמו פסטה) ואת המנה העיקרית (הבשר הטחון).
אפשר להגיש ליד סלט טרי.
הכנתי את הלזניה כמה פעמים ותמיד יצא מושלם גם בלי זיתים תודה על מתכון מנצח
שמחה לשמוע 🙂
תודה פאני ושבוע מקסים
לזניה מעולה ולא קשה להכנה
מומלץ מאוד
תודה אתי 🌺
קודם כל, תודה רבה על המתכון! הכנתי את הלזניה אינספור פעמים ותמיד יצא מעולה 🙂 רציתי לגוון הפעם עם תוספת חציל, האם מתאים ואיך אפשר לשלב בלזניה?
היי יאנה,
אפשר להוסיף פרוסות חצילים בין השכבות. מספיק 1-2 שכבות. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).
האם אפשר להכניס טפנד זייתים אם אין זייתים?
אפשר לוותר בכלל על הזיתים.
לגבי טפנד, לא ניסיתי. אם שמים אז משהו בסביבות 1-2 כפיות כדי שלא ישתלט על הטעם.
היי אשמח לקבל היום תשובה כי אני מכינה היום ,
באיזה שלב אני מוסיפה את הזיתים ?
ראיתי שמישהי השתמשה גם הפטריות טריות.
האם ניתן להשתמש גם בזיתים וגם בפטריות ?
או שיהרוס?
היי תהילה,
את הזיתים מוסיפים לבשר הטחון לאחר שהוא מתבשל ומבשלת כדקה נוספת.
אפשר לשים גם זיתים וגם פטריות. אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות עם הבשר הטחון. קודם מטגנים את הבצל, אח”כ מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כ-5 דקות ואח”כ מוסיפים את הבשר הטחון עד שמתבשל ובסוף את הזיתים.
מעולה ,
תודה רבה לך על המענה המהיר
שבת שלום❤️
יצא מושלם!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
הי
תודה על עוד מתכון מעולה!!@
נאאה לך שיהיה טעים להוסיף שכבת פרוסות חצילים? אם כן, לאפות/לבשלם אותם לפני?
כן, אפשר בהחלט. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).
נגמרה לי הפפריקה המתוקה. האם הכרחית במתכון? במה ניתן להשתמש כתחליף
לא קריטי בכלל. תכיני בלי.
הילדה יושבת מימולי..ביס ראשון…ואזזז אמושששש איזה טעים יצא לך…אני חייוך מאוזן לאוזן..זה אני הכנתי לבד..יצא לי מדהים תודה על ההסבר הברור..רק עכשיו נכנסת לעניין הבישולים..חח..תודה ♥
איזה כיף לשמוע!
תודה סיגל 🙂
שלום יש לי שאלה,
האם ניתן לעשות את הלזניה ללא דפי לזניה אלא מפסטות (מנסה להיפטר מהחמץ בדרך מקורית):) תודה רבה
היי ליאור,
זה תלוי איזה סוג פסטה יש לך. אני מניחה שאפשר לנסות רק חשוב שהפסטה תהיה מבושלת כמו שצריך לפני שמכינים ממנה את הלזניה. בכל מקרה תמיד אפשר להכין גם בולונז עם הפסטה (אמנם פחות מקורי אבל טעים 🙂 )
היי אפרת,
האם במקום 400 גרם רסק עגבניות אפשר לשים 400 גרם קופסאת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)?
היי חנה,
אפשר למרות שהייתי מסמיכה את הרוטב לפחות בכף אחת של רסק כי הוא יותר מרוכז. לדעתי תצטרכי לשים פחות מים כי העגבניות משימורים מכילות קצת נוזלים.
תודה איזה מתכונים מדוייקים ומושלמים…
הלזנייה מדהימה
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
הכנתי. לזניה נהדרת!!! תודה על המתכון.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור
היי
אפשר להכין עם תבנית אלומיניום חד פעמית?
היי ויקה,
אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום בגודל 22X31. אם יש לך את התבנית המלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 ראי הערה בתחתית המתכון.
הכנתי לערב שבת את הלזניה היה מוצלח מאוד טעים
אם לא הייתי עוצרת את הילדים לא היה נשאר לערב
הכנתי כמות כפולה אומנם הורדתי קצת מהרסק ומהמים
תודה על המתכונים הנהדרים והקלים
שמחה שנהניתם מהלזניה.
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להכין יום קוד ולאפות למחרת
יכול להיות שהרוטב יתייבש קצת עד מחר ולכן אני ממליצה להכין את תערובת הבשר והרוטב ולשמור במקרר ולמחרת לסדר שכבות עלי לזניה עם רוטב ולאפות.
ערב טוב
אני רוצה להכין ‘מוסקה’-חצילים ובשר הודו טחון.
לא מצאתי מתכון מתאים.
את ממליצה להחליף את הלזניה בחצילים מטוגנים.
או שיש לך המלצה מתאימה יותר?
תודה רבה מאד!
היי מלכי,
שלחתי לך מתכון למוסקה במייל.
שבת שלום 🙂
בס”ד
שלום וברכה ותודה על האתר המועיל!!
האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום ברסק?
היי רחל,
הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף לו טעם כי הוא מרוכז יותר. בכל אופן, אני מניחה שאפשר לגרד או לרסק 5 עגבניות בינוניות ולהוסיף לפחות כף רסק אחת.
היי אני רוצה להוסיף גבינה, לא רק בסוף אלא שתהיה בכל הלזניה. איך עושים את זה?
רוני פשוט שימי גבינה צהובה בין השכבות מעל הרוטב.
אגב נכנסתי עכשיו לעדכן שהכנתי ויצא סוף!!!
אני מכינה את הלזניה הזאת די הרבה מאוד מוצלחת. משדרגת עם עעבניות מיובשות ופטריות. יוצא טעים מאוד. כולם מלקקים את האצבעות. המתכון שלך מדהים!!!!
תודה רחלה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין הכל יום מראש ולהכניס לתנור למחרת?
היי אביבה,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
אפשר כן לחסוך בזמן הכנה ולהכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות.
היי, רסק עגבניות הכוונה לרסק ממש או לעגבניות מרוסקות (גס) בשימורים?
תודה
הכוונה לרסק כמו ממרח אדום סמיך.
לזניה סוף הדרך!! יצאנ מושלם מתכון מנצח (:
תודה לירון, שמחה לשמוע 🙂
לזניה מעולה! המחמאות לא הפסיקו 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ושבוע נפלא
המתכון הזה ממש מוצלח. כשאני רוצה להצליח עם לזניה אז משתמשת בו. תודה!!!
תודה שולי, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית מנייר? (נייר איכותי)
אני מניחה שאפשר.
אפשר להחליף את הבקר בהודו טחון?
כן, אפשר.
תודה זה יצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לעשות עם טונה? איזה כמות?
אפשר להכין עם טונה משימורים באותו אופן הכנה.
בסביבות 2-3 קופסאות.
שלום! חשבתי לעשות לזנית טונה. האם אפשר להכין לפי המתכון הזה ורק לשים טונה (מקופסאות השימורים) במקום בשר? האם יש שינויים בכמויות או זמן אפיה?
תודה רבה!
לדעתי אפשר. אין צורך לשנות דבר מעבר לזה.
היי, אני מעוניינת להוסיף חצילים. איך את מציעה לעשות את זה? אולי לאפות אותם קודם?
היי נעמה,
את יכולה להוסיף חצילים בין השכבות. מומלץ לאפות אותם קודם. מצורך מתכון לפרוסות חצילים בתנור.
צריך לפורר את הבשר בעת הטיגון עם מזלג כדי שיהיה עדין והשכבות יהיו יותר יפות
היי, יש לי כבד בבית במקום בשר טחון. אפשר לשים אותו? ואם כן באיזה אופן?
תודה על המתכונים המעולים שלך שתמיד גורפים מחמאות:)!!!
היי מיקי,
לדעתי כבד לא מתאים כאן.
ממליצה להכין את הכבד בצורה אחרת. מצרפת מתכונים:
כבד עם תפוחי אדמה
כבד עם פטריות
כבד עוף בסילאן
שבת שלום 🙂
אני רוצה להכין לפורים.
כמה זמן אפשר במקרר או עדיף להקפיא?
היי חני,
הלזניה נשמרת במקרר כ-3 ימים.
לדעתי עדיף להמנע מהקפאה.
חג פורים שמח 🙂
הכנתי עם גרגרי תירס מתוק במקום זיתי והנכדים ליקקו את הצלחת. תודה על המתכון
היי סופי,
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא.
לזניה מנצחת!!! אני מוסיפה פטריות טריות במקום זיתים ויוצא סוף…
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא
לזניה יצאה טעימה בטירוף! תודה על המתכון.
תודה רונה, שמחה שיצא טעים:)
היי אפרת! אם אני רוצה להוסיף למתכון גבינה ולעשות את זה בעצם מוקרם, כמה גבינה אני מוסיפה ובאיזה שלב? תודה! 🙂
בסביבות 100-150 גרם. לפזר בסוף מעל.
שבוע טוב 🙂
יצא נורא טעים אבל הרוטב היה מאוד נוזלי אז זה לא באמת יצא לזניה… עשיתי 5 כוסות מים ו580 גרם רסק כמו שרשמת ועדיין יצא נורא נוזלי. מה יכולה להיות הסיבה?
היי ליליה,
אולי השתמשת בכוס גדולה מידי? כמה בשר שמת?
כעקרון הרוטב צריך להיות מעט נוזלי כדי שירטיב את דפי הלזניה אבל לא נוזלי מאוד.
היי אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה ומאז אני לא מפסיקה לברך על קיומך (:
הלזניה יצאה מדהים, כולל הזיתים, ונטרפה ע”י הילדים והמבוגרים.
המון המון תודה על ההשקעה, המאמץ והנכונות לענות תמיד על שאלות
תודה ענת! כיף לשמוע 🙂
יצא מעולה וטעים מאד. יצא מעט מידי. בפעם הבאה כמות גדולה יותר. ויתרתי ברוטב על הסוכר.
תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂
היי מכניסה לתנור מקווה שיצליח… האם כדאי לאכול באותו ערב או למחרת?
היי מאיה,
הכי טעים זה לאכול באותו יום.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה תודה רבה!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
🙂
תודה! הכנתי לשבת ויצא ממש טעים, כולם ביקשו מנה שנייה ושלישית!
לגבי כמות “העלים” – היה לי קילו בשר מופשר, אבל רק כ15 עלים,
אז הכפלתי כמויות של שאר הרכיבים ולא של העלים,וסידרתי ב2 תבניות חד פעמיות,
באחת 2 קומות של 3 דפים כל אחת, ובאחת 3 קומות.
יצא ממש טעים, רק טיפה מתפרק, יכול להיות שהייתי צריכה להכפיל רסק ומים רק פי אחד וחצי…
תודה על העצה להכין את הרוטב במקביל לבשר שמתבשל.
היי דבורה,
שמחה שכולם נהנו מהארוחה 🙂
זה לפעמים יוצא קצת מתפרק.
חג שמח ושבוע נפלא
עדיין ממתינה לתגובתך לגבי גודל התבנית הלא ברור לי.
תודה מראש.
אודה מאוד באם תעדכני אותי איזה גודל תבנית?-
תבנית אלומיניום למשל, 29/20 מודדים את הפנים ללא השוליים?-
איך 3 דפים לרוחב?- (סך- 12).
בפשטידות למשל, הבהרת שמדובר בתבנית בגודל שני אינגלישקייק.
תודה מראש.
היי אנו,
הכוונה לתבנית פיירקס שהיא קצת יותר קטנה מתבנית החד פעמית.
אם אין לך אפשר להכין גם בתבנית החד פעמית מאלומיניום בגודל 22X31, שהיא בגודל שני אינגליש קייק.
את הדפים מניחים לרוחב, זה יוצא כ-3 דפים לרוחב. שמים 4 שכבות ולכן זה יוצא 12 דפים.
גודל התבנית מתאים גם ללזניית גבינה?-
תודה מראש,
אנו.
כן
ניתן להשתמש בקופסת רסק עגבניות (28%)
של 100 גר’+ עגבניות מרוסקות מקופסא כהשלמה?-
נראה לי סמיך ומרוכז מדי 400גר’.
בכמות של כ-350-400 גר’ בשר.
אודה לחוות דעתך.
כן אנו, אפשר. ממליצה לטעום את הרוטב ואם לדעתך חסר עוד רסק אז להוסיף בסוף.
ערב טוב,
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות (שימורים) במקום רסק עגבניות
תודה
ענת
היי ענת,
זה לא יהיה אותו טעם כי רסק העגבניות הוא יותר מרוכז. אם אין לך רסק אני חושבת שאת יכולה לשים עגבניות מרוסקות ולהוסיף לתערובת 3-4 כפות קטשופ. בנוסף, לדעתי תצטרכי להפחית מכמות המים ולשים 3 כוסות (במקום 3.5).
בהצלחה 🙂
אני הכנתי ככה והרוטב יצא ממש נוזלי.. כדאי אפילו מים מים- אולי 2 או 2.5 כוסות 🙂
היי,
אני רוצה להכין לשבת ומתכוונת להכין בתבנית אלומיניום.
יש אפשרות לשים בתחתית נייר אפייה ואז את השכבה הראשונה של הרוטב?
נייר האפייה לא יקרע?
תודה!
היי תחיה,
במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בנייר אפיה מאחר והוא עלול להיקרע בגלל הרוטב.
אפשר להשתמש בתבנית פיירקס אם יש לך או בתבנית אלומיניום ללא נייר אפיה.
אפשר לוותר על העגבניה? יש לי רק שרי
היי לידור,
את יכולה לוותר.
מתכון מושלם! הכנתי אתמול ויצא טעים טעים.. הוספתי בטיגון הבצל סלרי קצוץ הוסיף המון לטעם הבשר! תודה על המתכונים המעולים 🙂
תודה אביבית, שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי את החניה לפי המתכון לערב שבת, יצאה ממש טעים ומאוד משובח, כל המשפחה אמרה wow, תודה רבה
היי סטלה,
שמחה שכולם נהנינו 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שאלה: האם מדובר בדפי לזניה יבשים או טריים? תודה!
היי איריס,
הכוונה לדפי לזניה יבשים אבל אין בעיה להשתמש גם בטריים.
ניסיתי. יצא משובח ביותר.
תודה רבה
תודה דליה 🙂
שלום, יש לי תבנית מלבנית 24X24 זה בסדר?
בנוסף לזה נשאר לי 600 גרם בשר טחון, מה כדאי להוסיף אחת ממתכונים?
היי בן,
אני מניחה שגודל התבנית בסדר (סה”כ זה כמעט אותו שטח כמו תבנית 29X20).
מצרפת לינק לכל המתכונים שניתן להכין עם בשר טחון – מתכוני בשר טחון. תעבור על זה ותראה מה בא לך 🙂
אתר מדהים, שאלה בקשר ללז ניה.
אין צורך להכין רוטב בשאמל.
העלים לא צריכים לצאת צמודים אחד לשני?
היי שרון,
הרוטב במתכון מספיק ואין צורך להכין רוטב בשאמל.
רצוי שהעלים יהיו צמודים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצא ממש טעים !!!!;)
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום! אני מעוניינת להכין את הלזניה אבל אין לי תבנית פיירקס. יש אופציה להשתמש בתבנית אלומיניום רגילה והאם צריך לכסות אותה בנייר אלומיניום גם כן? תודה רבה!
היי נסטיה,
אפשר להשתמש גם בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 20X31 וכן, לכסות אותו בנייר אלומיניום.
בהצלחה 🙂
שלום!
מדוע אם משתמשים בתבנית גדולה עם כמות כפולה של בשר, צריך רק 580 גרם רסק ולא 800? ולמה 5 כוסות מים ולא 7?
היי אוסנת,
מדובר בתבנית בינונית גדולה יותר בגודל 32X25 (ולא בתבנית הענקית שאז באמת היה צורך בכמות כפולה).
שבת שלום 🙂
היי, לא הבנתי משהו, השכבה העליונה צריכה להיות עם בשר? בד”כ בלזניה השכבה האחרונה היא בצק, לא?
היי רונית,
השכבה העליונה צריכה להיות רוטב עם בשר אחרת העלים העליונים לא יתרככו כמו שצריך וישארו קשים.
היי אפרת, רציתי להגיד שהלזניה ממש טעימה. הכנתי אותה הרבה פעמים לערב שבת ויצאה מאד מוצלחת. תודה וישר כוח
תודה צילה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂
טעים טע
תודה ענבל 🙂
שוב היי, במקום עגבנייה אני רוצה להשתמד בעגבניות מרוסקות. כמה להשים?
היי רוית,
שימי שליש כוס עגבניות מרוסקות.
בהצלחה וסופ”ש מעולה 🙂
שלום וברכה , האם צריך להכפיל כמות בשר לתבנית גדולה של 33×39? אשמח לתשובה מהירה מכינה בקרוב ויש לי רק חצי קילו…
כן איילת, מדובר בתבנית גדולה ויש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂
היי אפשר בתבנית חד פעמית? איזה גודל? איזה גודל דפי לזניה?
כן רוית, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בגודל 31X22.
הכוונה לדפי לזניה סטנדרטיים בסביבות גודל 9X17.
תודה רבה ☺אנסה מחר את המתכון
הי. אפשר לוותר על העגבניה? נגמרו לי.. או ליחלופין יש לירוטב פיצה של יכין? מתאים?
תודה!
היי שר,
שימי במקום 2 כפות רוטב פיצה של יכין.
שבוע נפלא 🙂
אני צמחונית. הבן שלי אוכל בשר ובדר״כ מתקשה לקלוע לטעם שלו… המתכון הזה קצר הצלחה גורפת וזכיתי פעמיים (זה המון מנער בגיל ההתבגרות) למחמאה. אני זוקפת זאת להנחיות התיבול המדוייקות – שהן קריטיות למי שלא יכול לטעום. אז תודה רבה (:
תודה דפנה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
אחל’ה אתר. הכנתי כמה פעמים לזניה בשרית עם רוטב בסיס לבולונז (אוליביה, קנור) יוצא מדהים וטעים ללא שום טעמי לוואי. תנסו.. שווה
תודה עידן 🙂
פשוט מאוהבת באתר הזה!!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המנה יום לפני ועדיין היא תהיה טעימה למחרת? אני רוצה להכין לערב שבת כבר מיום חמישי..
איזה כיף לשמוע!
וכן יעלי, אפשר 🙂
אני רוצה להכין עם חזה עוף, להשתמש באותו מתכון? גם עם הרסק?
היי נעמה,
את מתכוונת לחזה עוף טחון? אם כן, אין בעיה. תכיני באותו אופן.
שאפו על מתכון קליל ותוצאה מדהימה. היה טעים מאד!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,
האם ניתן להכין את הלזניה ערב לפני הכנסתה לתנור? הכוונה לסדר את העלים עם הרוטב לשמור במקרר ולמחרת להכניס לתנור.
היי מורן,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
מה שכן, אפשר להכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות 🙂
האם ניתן לדעתך להשתמש באותו מתכון בדיוק עבור לזניה טבעונית ובטחון מן הצומח של טבעול. תודה.
כן ליאור, לדעתי אפשר 🙂
תודה, אנסה בקרוב 🙂
היי!
אפשר להוסיף פרוסות של חציל מבלי לטגן אותם?
תודה על האתר המקסים שלך! שבת שלום.
היי מיכל,
לדעתי עדיף לטגן אותם מעט מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
חשוב גם להוציא מהם קודם את המרירות (לפזר עליהם מלח משני הצדדים ולהניח בצד למשך כחצי שעה-שעה עד שיפרישו נוזלים. לשטוף ולנגב היטב).
שבת שלום! 🙂
בתבלינים כשאת כותבת ‘כפית’ זה ממש כפית קטנה או כף רגילה?
היי דור,
הכוונה לכפית קטנה (לא לכף).
הכנתי יצא טעים מאוד!! חיסלנו את הכול תוך שעה …
כול המתכונים באתר מ ד ה י מ י ם .
הכנתי גם פעם תפוח אדמה מוקרם ויצא מדהים .
תודה אביתר! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב
הכוונה לרסק או עגבניות מרוסקות?
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות?
היי איריס,
הכוונה לרסק עגבניות (תרכיז).
לגבי עגבניות מרוסקות- אם הכוונה במקום העגבניה המגורדת אז כמובן שאת יכולה.
אם הכוונה במקום הרסק, לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שזה ישנה את הטעם של הרוטב מאחר והרסק הוא יותר מרוכז ומתקתק והעגבניות המרוסקות הן יותר חמצמצות ודלילות מבחינת טעם.
עשיתי את הלזניה ויצאה ממש טעים, ויתרתי על ריכוך הדפים, הנחתי אותם כמו שהם ועליהם שמתי את הרוטב, והאפיה עשתה את שלה, יצא נפלא
מעולה! שמחה לשמוע אתי 🙂
כנ”ל, הכנתי ללא ריכוך העלים ( רק חשוב להרטיב היטב עם הרוטב ) , והשתמשתי בעגבניות מרוסקות..יצא מעולה ! הלזניה חוסלה:)
תודה אניטה! שמחה לשמוע 🙂
אוסיף הערה במתכון שניתן לוותר על החלק של ריכוך העלים.
יצא ממש טעים. הוספתי זייתים ובאמת מוצלח. אבל בהחלט לא לקח לי 10 דקות.
אבל ממליצה!
היי יעל,
תודה על ההמלצה 🙂
שבוע נפלא
חבל שאין לך אפליקציה :/
הי מור,
מקווה שתהיה בהמשך 🙂
במתכון של הלזניה החלבית אין צורך לרכך את העלים של הלזניה. שמים אותם כמו שהם מהקופסא, ווהם סופגים את הרוטב. אפשר גם כאן לוותר על הריכוך?
היי איריס,
כן, אפשר לוותר בתנאי שמכסים היטב את העלים ברוטב.
היי
אני מכינה פעם ראשונה, אפשר זיתים שחורים במקום ירוקים? תודה מראש
כן שושי אפשר.
בהצלחה 😉
אני לא ממליצה לרכך את העלים ,שמתי שמן והם בכל זאת נדבקו ,חבל,זה יכול להרוס את כל ההכנות, לדעתי זה מיותר.אחלה מתכון דרך אגב!
תודה על הטיפ דבורה 🙂
יום נעים!
הכנתי יצא מעולה תודה רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פטריות?
שמחה לשמוע אורית 🙂
וכן, אפשר בהחלט להוסיף פטריות.
האם אפשר להקפיא?
כן אורית, רק חשוב לעטוף את הלזניה היטב או לאחסן אותה בקופסה אטומה.
הכנו פעם ראשונה ויצא ממש ממש טעים!! תודה לך :))
(בא פצץ עם יין אדום בצד)
בשמחה שאקי!
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
ניתן להשמש בחזה עוף טחון במקום?
הי שירז,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא פחות שומני ומעט יותר יבש.
יצא מעולה, התענגנו על זה
שמחה לשמוע, תודה על העדכון 🙂
בוקר טוב, האם אפשר עם אותה דרך הכנת הבשר גם למלא קנלוני?
הי דנה,
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
מתכון טוב! רק דבר אחד קטן – צריך ממש להיזהר לא להשרות את העלים בטעות יותר מידי במים, כי אז הם נדבקים ואי אפשר להשתמש בהם. האמת שגם לא חובה בכלל להשרותם במים אם הרוטב מספיק דליל 🙂
תודה ספיר על העדכון ועל הטיפ 😉
יצא ממש טעים! הכנתי לערב שבת וזה פשוט חוסל.