זמן הכנה: 10 דקות

תבנית פיירקס (29X20)

מצרכים:

דפי לזנייה (12 דפים)

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)

400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)

1 עגבנייה מגורדת

3-4 שיני שום כתושות

3.5 כוסות מים רותחים

תיבול לתערובת בשר: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל

תיבול לרוטב העגבניות: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה סוכר, 1 כפית בזיליקום/ אורגנו יבש.




אופן הכנה:

-הכנת הבשר הטחון: מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמזהיב (4-5 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות). מתבלים ומסירים מהאש. (מי שרוצה יכול להוסיף לבשר זיתים קצוצים, זה מוסיף טעם מיוחד).

במקביל, בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניה המגורדת ומשאירים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את רסק העגבניות ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה (כ-6 דקות).

-מעבירים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.

חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).

-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.

*הערה: מי שרוצה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה יותר (גודל 32X25)- יש להשתמש בקופסת שימורים של רסק עגבניות גדולה (580 גרם) ו-5 כוסות מים וכמובן בכמות עלי לזניה גדולה יותר.

*הערה לסרטון: בסרטון המצורף מרככים את עלי הלזניה ריכוך חלקי לפני השימוש- ניתן לוותר על חלק זה ולהשתמש בעלי לזניה יבשים.

 

 

לזניה בשרית, מתכון ללזניה בשרית, לזניה בשרית כשרה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כעכים מלוחיםכעכים מלוחים
עוגיות תמרים ואגוזים עוגיות תמרים ואגוזים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יפעת (12:34 3.01.2022)

היי,בסרטון רשום שהכנסת את הדפי לזניה לתוך הסיר של הרוטב..לא ברור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 3.01.2022)

בסרטון המצורף מרככים את עלי הלזניה ריכוך חלקי במים לפני השימוש. ניתן לוותר על חלק זה ולהשתמש בעלי לזניה יבשים.

avatar
יפעת (12:22 3.01.2022)

היי מה הכמויות לתבנית של תנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 3.01.2022)

היי יפעת,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 2🙂

avatar
יפעת (16:44 3.01.2022)

תודה, אלופה

avatar
נח זאב (13:59 21.12.2021)

הכנו ויצא מושלם, לא צריך שום תוספת.
ההמלצה שרואים בסירטון לרכך את עלי הלזניה ממש מעולה – יצא רך וטעים!

לזניה בשרית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 21.12.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה(:

avatar
מירי (15:54 26.10.2021)

אפשר לוותר על בזיליקום/ אורגנו יבש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 26.10.2021)

כן, אפשר(:

avatar
מרים (19:33 30.09.2021)

שלום ,תודה רבה על כל המתכונים!
האם ניתן לוותר על העגבניה המגורדת או להחליף למשו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 30.09.2021)

היי מרים,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על העגבנייה.

avatar
Neta (08:45 30.07.2021)

שלום אפרת,
הכוונה לרסק עגבניות (כמו הקופסאות הקטנות של 100 גרם) או עגבניות מרוסקות?

avatar
Neta (09:43 30.07.2021)

סליחה! לא שמתי לב שכבר שאלו וענית (חיפשתי בשאלות ולא בתגובות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 30.07.2021)

זה בסדר😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 30.07.2021)

היי נטע,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות כמו הקופסאות של 100 גרם. אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.

avatar
Pizaa (14:38 23.07.2021)

היי אפרת אני בדיוק הוצאתי את הלזניה מהתנור… וואווו תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 23.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון❤

avatar
תמר (11:56 9.07.2021)

שלום ניקי. תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
רציתי לשאול אם אפשרי לכסות את הלזניה בתבנית כסף במקום בהיר אלומיניום? תודה👍

avatar
תמר (11:58 9.07.2021)

*סליחה, התכוונתי אפרת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:33 9.07.2021)

היי תמר,
את מתכוונת אם אפשר לכסות את הלזניה עם תבנית נוספת מעל במקום עם נייר כסף כפי שכתוב במתכון?
אם כן- לא כדאי כי הלזניה לא תוכל להיאפות מלמעלה.

avatar
שאלה לרגישים לגלוטן- יהודית (16:42 26.05.2021)

אז ככה. תודה אפרת כמה חסד את עושה אתנו דרך האתר המדהים שלך!!
אני ממתינה כרגע שהלזניה שלי תצא מהתנור. אבל רציתי לשאול, השתמשתי בדפי לזינה ללא גלוטן(עשויים מקמח תירס ואורז) והעדפתי לרכך אותם במים לפני שכמה שיותר בטוח שיתבשלו…אבל מעניין אותי לדעת אם גם בדפי הלזניה ‘הרגילים’ אחרי ריכוך הם יוצאים קשיחים קצת, כלומר לא לגמרי גמישים? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 26.05.2021)

היי,
מידת הריכוך של דפי הלזניה תלויה בכמות הנוזלים שמוסיפים. לכן חשוב לשים מספיק רוטב כדי שהדפים לא יצאו קשים (בין אם מדובר בלזניה מקמח ובין אם זו לזניה ללא גלוטן).

avatar
נעמה (11:57 15.05.2021)

היי, רק כדי להיות בטוחה, הכוונה ל400 גרם עגבניות מרוסקות או לרסק עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 15.05.2021)

היי,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות, אבל אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.

avatar
לילך (15:53 10.05.2021)

מתכון מעולה! אני גם פיזרתי פטריות טריות על דפי הלזניה ויצא טעים בטירוף!

לזניה בשרית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 10.05.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף לילך😊

avatar
ניצן (14:42 4.05.2021)

היי אפרת,
חייבת כמו כל פעם לציין שאני פשוט מאוהבת במתכונים שלך!! ❤
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הבצל?
תידה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 4.05.2021)

היי ניצן,
אפשר לוותר עליו או לשים אבקת מרק בצל😊

avatar
מיכל (16:18 13.03.2021)

אחד המתכונים האהובים אצלנו!
תודה רבה אפרת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 13.03.2021)

תודה מיכל:) שבוע טוב

avatar
אלונה (07:08 21.01.2021)

היי אפרת, מאוהבת במתכונים שלך ! הרבה מהם הפכו למתכוני הבית שלנו. שאלה לגבי לזניה, מה הכמויות אם אני עושה בתנבית 20×20 ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:53 21.01.2021)

היי אלונה😃
עלייך לשים כמות של חצי מהרשום במתכון.

avatar
נטלי (13:49 20.01.2021)

אפרת יקרה המתכונים שלך מככבים אצלי!! אתמול ראיתי מתכון למוסקה והיום הוא נעלם, אפשר בבקשה??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 20.01.2021)

היי נטלי,
ראית את זה במתכון של חצילים בתנור 🙂
תרשמי בחיפוש בתגובות “מתכון למוסקה”. אם לא מצאת, תרשמי לי.

avatar
אחת מרוצה (18:56 30.12.2020)

טעים סוףףף וקל יחסית להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 30.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יקירה❤️❤️

avatar
נעמ (13:55 23.12.2020)

אפרת יקרה
דפי לזניה אינם שוחים ברוטב וגם אין לי מספיק ל4 שכבות
מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה
את אלופהההה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 23.12.2020)

איזה שכבות עשית?
הכוונה ב-4 שכבות הוא- שכבה ראשונה דף
שכבה שניה בשר
שכבה שלישית דף
שכבה רביעית בשר
עשית בצורה הזו?

avatar
יערה מן (20:01 17.12.2020)

וואו, תודה רבה! את אלופה ממש!
מתכונים בגובה העיניים, וגם ממש טעימים! אתר נקי ומוסבר טוב! ממש מעלה את המצב רוח בבידודים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 17.12.2020)

תודה יערה! ❤️

avatar
תהילה (09:10 2.12.2020)

וואוו ממש טעים! הכנתי כבר כמה פעמים ומאוד נהננו, מכינה בעז”ה שוב פעם היום…:) תודה רבה על המתכון!! ועל האתר המדהים, יצא לי להכין כבר כמה מתכונים ומאוד נהננו, במיוחד המרק מיניסטרונה שמככב אצלנו:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 2.12.2020)

איזה כיף לקרוא 🙂
תודה רבה תהילה, שמחה שאת נהנת❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 25.11.2020)

לא ניסיתי אור אבל אני מניחה שאפשרי
לא צריך לשנות משהו באופן ההכנה

avatar
יסמין (18:05 17.11.2020)

טעיםםםםם.. הילדים טרפו..

לזניה בשרית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 17.11.2020)

נראה מעולה יסמין!
תודה רבה על השיתוף ♥

avatar
חני (18:49 4.11.2020)

הכנתי ויצא מעולה! טעים טעים ושווה
שאלה- יש דרך לשמור על השכבה העליונה של הלזניה ישרה? הצורה יצאה מאד מעוקמת ולא אחידה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 5.11.2020)

היי חני
באופן טבעי הלזניה מקבלת מין שיפוע כי זה בצק רך ולא קשיח
המשך סופ”ש נעים♥

——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
מרים (10:52 21.10.2020)

מדהים!!!! תודה רבה!!! את אלופה, כמו תמיד!
רואה שיש לך מתכון למוסקה. אפשר בבקשה גם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 21.10.2020)

בטח, שלחתי לך למייל 🙂

avatar
מרים (22:35 21.10.2020)

מקסימה אפרת , תודה רבה לך , תבורכי !

avatar
עדי (17:54 11.10.2020)

הכנתי יצא טעים בטרוףףףףףףף המתכון ברור והיה קל להכנה
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי

avatar
מוריה (20:05 29.09.2020)

טעיםםםםםםם
הזיתים ממש מוסיפים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 29.09.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אופה חדשה (22:25 28.08.2020)

הכנתי פעם אחת לפי המתכון ויצא ממש טעים, חוסל:). עכשיו יש לי עלי בזיליקום ואורגנו טריים האם כמה ומתי כדאי להוסיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 29.08.2020)

אפשר להוסיף לרוטב 5-6 עלים מכל סוג כשמוסיפים את הבשר.

avatar
רחלי (16:44 14.07.2020)

אשמח לקבל מתכול למוסקה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 14.07.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

avatar
עידית זילברמן (18:07 9.10.2020)

אני גם אשמח בבקשה למתכון למוסקה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 10.10.2020)

עידית, שלחתי לך 🙂

avatar
איימי (15:11 6.02.2021)

אפשר גםםםם מתכון למוסקה🤩

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 6.02.2021)

שלחתי 🙂

avatar
שרי (17:43 7.03.2021)

אפשר בבקשה גם מתכון למוסקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 7.03.2021)

היי שרי,
המתכון כתוב בתגובות של המתכון לחצילים בתנור, תרשמי בחיפוש בתגובות “מוסקה”😊

avatar
שרה דוד (11:44 19.06.2020)

אפשר להוסיף חציל מטוכן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 19.06.2020)

כן אפשר.

avatar
רותם (16:12 2.06.2020)

אפרת יצא מעולה!!
תודה תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 2.06.2020)

שמחה לשמוע ❣️
תודה רותם

avatar
ליבי:) (12:45 1.06.2020)

היי,
אפשר להשתמש בעוף טחון?
קצת דחוף לי כי אני רוצה להכין את זה עכשיו…
תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 1.06.2020)

כן אפשר.

avatar
רוחמה (00:24 26.05.2020)

האם אפשר להשתמש בפרוסות חצילים במקום בעלי לזניה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 26.05.2020)

יש לי מתכון למוסקה חצילים, זה דומה למה שאת רוצה להכין.
רוצה שאשלח לך את המתכון למייל?

avatar
רוחמה (11:07 26.05.2020)

כן תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 26.05.2020)

שלחתי.

avatar
שרה (21:13 26.09.2020)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על האתר המושלם – המתכונים מעולים!
משמש אותי מאד בכל סוגי הארוחות.
אשמח גם למתכון של המוסקה חצילים הנ”ל,
אני בדיוק מחפשת מתכון כזה…
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:54 26.09.2020)

שלחתי 🙂

avatar
שמרית (13:49 18.05.2020)

בס”ד
היי אפרת, שבוע טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים. אני רוצה לשאול בבקשה אם ניתן לעשות את הלזניה עם דפי אורז? ואם כן כמה צריך?
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 18.05.2020)

היי שמרית,
לא יצא לי לנסות אבל שמעתי שאפשר.
לא ממליצה להרטיב את הדפים לפני ונראה לי שכדאי לשים 2-3 דפים בכל שכבה כי הם דקים.

avatar
קרן (10:42 9.04.2020)

יצא מעולה. 3 כוסות הספיקו. תודה

לזניה בשרית
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

avatar
יפעת (23:57 4.03.2020)

יותר מדי מים. אפשר להסתפק ב-2 ו-2/3כוסות מים. תוסיפו מים בהדרגה, לפי הסמיכות שנראית לכם הגיונית.

avatar
דנה (14:00 17.02.2020)

מתכון מעולה!!! רציתי לשאול האם יתאים גם לקנלוני ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 17.02.2020)

כן.

avatar
דנה (08:45 18.02.2020)

פשוט לעשות שכבת רוטב, לשים את הקנלוני הממולא ולשפוך מעל את הרוטב שנותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 18.02.2020)

נכון.
את הבשר המטוגן את לא מערבבת עם הרוטב אלא הוא משמש למילוי הקנלוני.
אח”כ את שמה בתבנית קצת רוטב אדום, מעל מסדרת את הקנלוני הממולא ואז שופכת את יתר הרוטב האדום

avatar
אלינור (15:22 5.02.2020)

אפשר להכין את זה בתבנית חד פעמית כסופה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 5.02.2020)

כן. בתבנית בגודל 22X31.

avatar
ליאור (16:43 23.01.2020)

שלום אני רוצה להשתמש ללזניה ב500 גרם בשר טחון מהצומח ולהוסיף גבינה…אם אני עושה את זה אז צריך לשנות את הזמן בתנור או הכמויות של הרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 23.01.2020)

לא, אין צורך לשנות.

avatar
שירה (12:48 19.02.2020)

בשר וחלב???????????

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 19.02.2020)

שימי לב שהוא רשם בשר טחון מהצומח (זה לא בשרי).

avatar
שירה (19:40 19.02.2020)

צודקת, לא שמתי לב!

avatar
אליס (18:26 16.01.2020)

אין על המתכונים פה מושלמים ותמיד מצליחים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 16.01.2020)

תודה אליס ❤️

avatar
מירי (20:33 17.10.2019)

תודה רבה אפרת יצא מקסים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 21.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי

avatar
שירן לוי (16:29 18.09.2019)

הכנתי היום יצא ממש מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 18.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן

avatar
בתיה (23:44 16.07.2019)

אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בגודל של 3 תבניות אנגלישקייק
מהן הכמויות שצריך?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 17.07.2019)

היי בתיה,
את מכינה בדיוק את אותו רוטב רק שבמקום 400 גרם עגבניות מרוסקות יש לשים 580 גרם (קופסת שימורים גדולה) ובמקום 3.5 כוסות מים יש לשים 5 כוסות.
כמובן שיש להשתמש ביותר דפי לזניה.

avatar
שירי (20:44 15.06.2019)

יצא מעולה ! שמתי רק 300 גרם רסק עגבניות וזה בהחלט הספיק. טעים מאד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 15.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
דויד (21:04 12.05.2019)

יצה ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 12.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יפעת (07:53 23.04.2019)

היי אם אני רוצה לעשות עם מצות במקום דפי לזניה , מה לשים קודם רוטב או את המצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 23.04.2019)

את המצה.
*קודם יש להרטיב את המצות מתחת לברז ולשים במגבת כ-5 דקות.

avatar
אמלי (06:55 5.04.2019)

האם ניתן להקפיא לאחר שהלזניה מוכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 5.04.2019)

לא ניסיתי להקפיא. יש כאלה שטוענים שזה פחות טעים לאחר הפשרה ויש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא בתנאי שממתינים עד שהלזניה תתקרר לגמרי, חותכים אותה לפרוסות ורק אז מקפיאים.

avatar
אורה (20:59 31.03.2019)

יצא לי מאד טעים! השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם וכף אחת של רסק עגבניות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 31.03.2019)

תודה אורה 🙂
שבוע נפלא

avatar
גלי (23:10 29.03.2019)

הכנתי היום ויצא מצוין! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 30.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
מגי (20:44 27.01.2019)

באיזה בשר מומלץ להשתמש (בקר/עוף/הודו/שילוב כלשהו)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 27.01.2019)

בשר בקר.

avatar
יאיר (10:52 15.03.2019)

בשר חלק

avatar
מיכאל (18:34 12.01.2019)

תודה על המתכון.
הוספתי לבצל סלרי קצוץ וגזר מרוסק, ובסוף סלסילת פטריות חתוכות.
לדעתי עדיף עם פחות מים.
ברכות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 12.01.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מיכאל

avatar
נעמי (15:10 11.01.2019)

עשיתי את הלזנייה עם דפי לזניה מאורז ללא גלוטן. יצא נהדר
לטעמי אפשר להפחית בכמות הסוכר ברוטב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 11.01.2019)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

avatar
נעמי (13:08 10.01.2019)

האם ניתן לעשות לזניה זו עם דפי לזניה שחורים ללא גלוטן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.01.2019)

לא ניסיתי אבל אם אלה דפי לזניה אני מניחה שאפשר.

avatar
אינה (23:12 24.12.2018)

מתכון מעולה!!! מכינה פעם שניה, ללקק את האצבעות וממש קל להכנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 25.12.2018)

תודה אינה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שושי (11:14 9.12.2018)

היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקנלוני במקום לזניה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 9.12.2018)

כן אפשר.

avatar
מיכל (21:32 28.11.2018)

אשמח לדעת לאיזה תוספות הלזניה הבשרית מתאימה לארוחת צהריים. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 29.11.2018)

היי מיכל,
הלזניה היא כבר מנה שכוללת בתוכה את התוספת (עלי הלזניה שהם כמו פסטה) ואת המנה העיקרית (הבשר הטחון).
אפשר להגיש ליד סלט טרי.

avatar
פאני (13:39 11.11.2018)

הכנתי את הלזניה כמה פעמים ותמיד יצא מושלם גם בלי זיתים תודה על מתכון מנצח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 11.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה פאני ושבוע מקסים

avatar
אתי (08:08 29.09.2018)

לזניה מעולה ולא קשה להכנה
מומלץ מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 29.09.2018)

תודה אתי 🌺

avatar
יאנה (14:34 27.09.2018)

קודם כל, תודה רבה על המתכון! הכנתי את הלזניה אינספור פעמים ותמיד יצא מעולה 🙂 רציתי לגוון הפעם עם תוספת חציל, האם מתאים ואיך אפשר לשלב בלזניה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 27.09.2018)

היי יאנה,
אפשר להוסיף פרוסות חצילים בין השכבות. מספיק 1-2 שכבות. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).

avatar
תמר (16:49 25.05.2018)

האם אפשר להכניס טפנד זייתים אם אין זייתים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 25.05.2018)

אפשר לוותר בכלל על הזיתים.
לגבי טפנד, לא ניסיתי. אם שמים אז משהו בסביבות 1-2 כפיות כדי שלא ישתלט על הטעם.

avatar
תהילה (11:48 23.03.2018)

היי אשמח לקבל היום תשובה כי אני מכינה היום ,
באיזה שלב אני מוסיפה את הזיתים ?
ראיתי שמישהי השתמשה גם הפטריות טריות.
האם ניתן להשתמש גם בזיתים וגם בפטריות ?
או שיהרוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 23.03.2018)

היי תהילה,
את הזיתים מוסיפים לבשר הטחון לאחר שהוא מתבשל ומבשלת כדקה נוספת.
אפשר לשים גם זיתים וגם פטריות. אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות עם הבשר הטחון. קודם מטגנים את הבצל, אח”כ מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כ-5 דקות ואח”כ מוסיפים את הבשר הטחון עד שמתבשל ובסוף את הזיתים.

avatar
תהילה (15:04 23.03.2018)

מעולה ,
תודה רבה לך על המענה המהיר ⁦
שבת שלום❤️⁩

avatar
שרה (21:35 22.03.2018)

יצא מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 22.03.2018)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יעלי (15:41 21.03.2018)

הי
תודה על עוד מתכון מעולה[email protected]
נאאה לך שיהיה טעים להוסיף שכבת פרוסות חצילים? אם כן, לאפות/לבשלם אותם לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.03.2018)

כן, אפשר בהחלט. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).

avatar
נגה (21:38 19.03.2018)

נגמרה לי הפפריקה המתוקה. האם הכרחית במתכון? במה ניתן להשתמש כתחליף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 19.03.2018)

לא קריטי בכלל. תכיני בלי.

avatar
סיגל רסד (18:19 11.03.2018)

הילדה יושבת מימולי..ביס ראשון…ואזזז אמושששש איזה טעים יצא לך…אני חייוך מאוזן לאוזן..זה אני הכנתי לבד..יצא לי מדהים תודה על ההסבר הברור..רק עכשיו נכנסת לעניין הבישולים..חח..תודה ♥

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 11.03.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה סיגל 🙂

avatar
ליאור (09:26 8.03.2018)

שלום יש לי שאלה,
האם ניתן לעשות את הלזניה ללא דפי לזניה אלא מפסטות (מנסה להיפטר מהחמץ בדרך מקורית):) תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 8.03.2018)

היי ליאור,
זה תלוי איזה סוג פסטה יש לך. אני מניחה שאפשר לנסות רק חשוב שהפסטה תהיה מבושלת כמו שצריך לפני שמכינים ממנה את הלזניה. בכל מקרה תמיד אפשר להכין גם בולונז עם הפסטה (אמנם פחות מקורי אבל טעים 🙂 )

avatar
חנה (20:33 7.03.2018)

היי אפרת,
האם במקום 400 גרם רסק עגבניות אפשר לשים 400 גרם קופסאת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 7.03.2018)

היי חנה,
אפשר למרות שהייתי מסמיכה את הרוטב לפחות בכף אחת של רסק כי הוא יותר מרוכז. לדעתי תצטרכי לשים פחות מים כי העגבניות משימורים מכילות קצת נוזלים.

avatar
יעל (09:47 26.02.2018)

תודה איזה מתכונים מדוייקים ומושלמים…
הלזנייה מדהימה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 26.02.2018)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
לימור (20:39 4.02.2018)

הכנתי. לזניה נהדרת!!! תודה על המתכון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 4.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור

avatar
ויקה (12:37 1.02.2018)

היי
אפשר להכין עם תבנית אלומיניום חד פעמית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 1.02.2018)

היי ויקה,
אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום בגודל 22X31. אם יש לך את התבנית המלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 ראי הערה בתחתית המתכון.

avatar
מיה (09:48 31.12.2017)

הכנתי לערב שבת את הלזניה היה מוצלח מאוד טעים
אם לא הייתי עוצרת את הילדים לא היה נשאר לערב
הכנתי כמות כפולה אומנם הורדתי קצת מהרסק ומהמים
תודה על המתכונים הנהדרים והקלים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 31.12.2017)

שמחה שנהניתם מהלזניה.
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

avatar
פרידה (12:05 9.03.2018)

האם אפשר להכין יום קוד ולאפות למחרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 9.03.2018)

יכול להיות שהרוטב יתייבש קצת עד מחר ולכן אני ממליצה להכין את תערובת הבשר והרוטב ולשמור במקרר ולמחרת לסדר שכבות עלי לזניה עם רוטב ולאפות.

avatar
מלכי (00:24 22.12.2017)

ערב טוב
אני רוצה להכין ‘מוסקה’-חצילים ובשר הודו טחון.
לא מצאתי מתכון מתאים.
את ממליצה להחליף את הלזניה בחצילים מטוגנים.
או שיש לך המלצה מתאימה יותר?
תודה רבה מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:02 22.12.2017)

היי מלכי,
שלחתי לך מתכון למוסקה במייל.
שבת שלום 🙂

avatar
רחל (10:53 7.12.2017)

בס”ד

שלום וברכה ותודה על האתר המועיל!!

האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום ברסק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 7.12.2017)

היי רחל,
הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף לו טעם כי הוא מרוכז יותר. בכל אופן, אני מניחה שאפשר לגרד או לרסק 5 עגבניות בינוניות ולהוסיף לפחות כף רסק אחת.

avatar
רוני (20:12 5.12.2017)

היי אני רוצה להוסיף גבינה, לא רק בסוף אלא שתהיה בכל הלזניה. איך עושים את זה?

avatar
victoria (21:46 5.12.2017)

רוני פשוט שימי גבינה צהובה בין השכבות מעל הרוטב.
אגב נכנסתי עכשיו לעדכן שהכנתי ויצא סוף!!!

avatar
רחלה (17:13 3.11.2017)

אני מכינה את הלזניה הזאת די הרבה מאוד מוצלחת. משדרגת עם עעבניות מיובשות ופטריות. יוצא טעים מאוד. כולם מלקקים את האצבעות. המתכון שלך מדהים!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 3.11.2017)

תודה רחלה, כיף לשמוע 🙂

avatar
אביבה (15:13 12.10.2017)

אפשר להכין הכל יום מראש ולהכניס לתנור למחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 12.10.2017)

היי אביבה,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
אפשר כן לחסוך בזמן הכנה ולהכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות.

avatar
נעמה (11:18 13.09.2017)

היי, רסק עגבניות הכוונה לרסק ממש או לעגבניות מרוסקות (גס) בשימורים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 13.09.2017)

הכוונה לרסק כמו ממרח אדום סמיך.

avatar
לירון (15:48 9.08.2017)

לזניה סוף הדרך!! יצאנ מושלם מתכון מנצח (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 9.08.2017)

תודה לירון, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיטל (13:35 6.08.2017)

לזניה מעולה! המחמאות לא הפסיקו 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 6.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ושבוע נפלא

avatar
שולי (18:01 21.07.2017)

המתכון הזה ממש מוצלח. כשאני רוצה להצליח עם לזניה אז משתמשת בו. תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 21.07.2017)

תודה שולי, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂

avatar
קרן (21:38 13.07.2017)

אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית מנייר? (נייר איכותי)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:05 13.07.2017)

אני מניחה שאפשר.

avatar
מיה (09:52 23.05.2017)

אפשר להחליף את הבקר בהודו טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 23.05.2017)

כן, אפשר.

avatar
מיה (14:58 23.05.2017)

תודה זה יצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 23.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אילון (09:53 4.07.2019)

אפשר לעשות עם טונה? איזה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 4.07.2019)

אפשר להכין עם טונה משימורים באותו אופן הכנה.
בסביבות 2-3 קופסאות.

avatar
מרים (22:23 6.05.2017)

שלום! חשבתי לעשות לזנית טונה. האם אפשר להכין לפי המתכון הזה ורק לשים טונה (מקופסאות השימורים) במקום בשר? האם יש שינויים בכמויות או זמן אפיה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 6.05.2017)

לדעתי אפשר. אין צורך לשנות דבר מעבר לזה.

avatar
נעמה (16:43 25.04.2017)

היי, אני מעוניינת להוסיף חצילים. איך את מציעה לעשות את זה? אולי לאפות אותם קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 25.04.2017)

היי נעמה,
את יכולה להוסיף חצילים בין השכבות. מומלץ לאפות אותם קודם. מצורך מתכון לפרוסות חצילים בתנור.

avatar
דלית (11:30 31.03.2017)

צריך לפורר את הבשר בעת הטיגון עם מזלג כדי שיהיה עדין והשכבות יהיו יותר יפות

avatar
Miki (11:26 31.03.2017)

היי, יש לי כבד בבית במקום בשר טחון. אפשר לשים אותו? ואם כן באיזה אופן?
תודה על המתכונים המעולים שלך שתמיד גורפים מחמאות:)!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 31.03.2017)

היי מיקי,
לדעתי כבד לא מתאים כאן.
ממליצה להכין את הכבד בצורה אחרת. מצרפת מתכונים:
כבד עם תפוחי אדמה
כבד עם פטריות
כבד עוף בסילאן

שבת שלום 🙂

avatar
חני (14:36 9.03.2017)

אני רוצה להכין לפורים.
כמה זמן אפשר במקרר או עדיף להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 9.03.2017)

היי חני,
הלזניה נשמרת במקרר כ-3 ימים.
לדעתי עדיף להמנע מהקפאה.
חג פורים שמח 🙂

avatar
סופי (13:34 28.02.2017)

הכנתי עם גרגרי תירס מתוק במקום זיתי והנכדים ליקקו את הצלחת. תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 28.02.2017)

היי סופי,
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא.

avatar
bbabad (08:13 28.02.2017)

לזניה מנצחת!!! אני מוסיפה פטריות טריות במקום זיתים ויוצא סוף…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:15 28.02.2017)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

avatar
רונה (23:48 11.02.2017)

לזניה יצאה טעימה בטירוף! תודה על המתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:50 11.02.2017)

תודה רונה, שמחה שיצא טעים:)

avatar
ליליה (19:38 11.02.2017)

היי אפרת! אם אני רוצה להוסיף למתכון גבינה ולעשות את זה בעצם מוקרם, כמה גבינה אני מוסיפה ובאיזה שלב? תודה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 11.02.2017)

בסביבות 100-150 גרם. לפזר בסוף מעל.
שבוע טוב 🙂

avatar
ליליה (07:15 20.02.2017)

יצא נורא טעים אבל הרוטב היה מאוד נוזלי אז זה לא באמת יצא לזניה… עשיתי 5 כוסות מים ו580 גרם רסק כמו שרשמת ועדיין יצא נורא נוזלי. מה יכולה להיות הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 20.02.2017)

היי ליליה,
אולי השתמשת בכוס גדולה מידי? כמה בשר שמת?
כעקרון הרוטב צריך להיות מעט נוזלי כדי שירטיב את דפי הלזניה אבל לא נוזלי מאוד.

avatar
ענת (10:32 6.02.2017)

היי אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה ומאז אני לא מפסיקה לברך על קיומך (:

הלזניה יצאה מדהים, כולל הזיתים, ונטרפה ע”י הילדים והמבוגרים.

המון המון תודה על ההשקעה, המאמץ והנכונות לענות תמיד על שאלות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 6.02.2017)

תודה ענת! כיף לשמוע 🙂

avatar
עדי (16:20 7.01.2017)

יצא מעולה וטעים מאד. יצא מעט מידי. בפעם הבאה כמות גדולה יותר. ויתרתי ברוטב על הסוכר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:22 7.01.2017)

תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מאיה (17:26 28.12.2016)

היי מכניסה לתנור מקווה שיצליח… האם כדאי לאכול באותו ערב או למחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:40 28.12.2016)

היי מאיה,
הכי טעים זה לאכול באותו יום.
בהצלחה 🙂

avatar
מאיה (23:19 28.12.2016)

יצא מעולה תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 29.12.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים

avatar
מאיה (17:12 1.01.2017)

🙂

avatar
דבורה אחרת (11:53 25.12.2016)

תודה! הכנתי לשבת ויצא ממש טעים, כולם ביקשו מנה שנייה ושלישית!
לגבי כמות “העלים” – היה לי קילו בשר מופשר, אבל רק כ15 עלים,
אז הכפלתי כמויות של שאר הרכיבים ולא של העלים,וסידרתי ב2 תבניות חד פעמיות,
באחת 2 קומות של 3 דפים כל אחת, ובאחת 3 קומות.
יצא ממש טעים, רק טיפה מתפרק, יכול להיות שהייתי צריכה להכפיל רסק ומים רק פי אחד וחצי…
תודה על העצה להכין את הרוטב במקביל לבשר שמתבשל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 25.12.2016)

היי דבורה,
שמחה שכולם נהנו מהארוחה 🙂
זה לפעמים יוצא קצת מתפרק.
חג שמח ושבוע נפלא

avatar
אנו (20:18 30.11.2016)

עדיין ממתינה לתגובתך לגבי גודל התבנית הלא ברור לי.

תודה מראש.

avatar
אנו (17:59 30.11.2016)

אודה מאוד באם תעדכני אותי איזה גודל תבנית?-
תבנית אלומיניום למשל, 29/20 מודדים את הפנים ללא השוליים?-
איך 3 דפים לרוחב?- (סך- 12).

בפשטידות למשל, הבהרת שמדובר בתבנית בגודל שני אינגלישקייק.

תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 30.11.2016)

היי אנו,
הכוונה לתבנית פיירקס שהיא קצת יותר קטנה מתבנית החד פעמית.
אם אין לך אפשר להכין גם בתבנית החד פעמית מאלומיניום בגודל 22X31, שהיא בגודל שני אינגליש קייק.
את הדפים מניחים לרוחב, זה יוצא כ-3 דפים לרוחב. שמים 4 שכבות ולכן זה יוצא 12 דפים.

avatar
אנו (22:38 30.11.2016)

גודל התבנית מתאים גם ללזניית גבינה?-

תודה מראש,
אנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 1.12.2016)

כן

avatar
אנו (10:56 1.12.2016)

ניתן להשתמש בקופסת רסק עגבניות (28%)
של 100 גר’+ עגבניות מרוסקות מקופסא כהשלמה?-
נראה לי סמיך ומרוכז מדי 400גר’.

בכמות של כ-350-400 גר’ בשר.

אודה לחוות דעתך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:16 1.12.2016)

כן אנו, אפשר. ממליצה לטעום את הרוטב ואם לדעתך חסר עוד רסק אז להוסיף בסוף.

avatar
ענת (22:12 17.11.2016)

ערב טוב,
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות (שימורים) במקום רסק עגבניות

תודה
ענת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 17.11.2016)

היי ענת,
זה לא יהיה אותו טעם כי רסק העגבניות הוא יותר מרוכז. אם אין לך רסק אני חושבת שאת יכולה לשים עגבניות מרוסקות ולהוסיף לתערובת 3-4 כפות קטשופ. בנוסף, לדעתי תצטרכי להפחית מכמות המים ולשים 3 כוסות (במקום 3.5).
בהצלחה 🙂

avatar
מוריה (13:57 25.09.2020)

אני הכנתי ככה והרוטב יצא ממש נוזלי.. כדאי אפילו מים מים- אולי 2 או 2.5 כוסות 🙂

avatar
תחיה (12:55 3.11.2016)

היי,
אני רוצה להכין לשבת ומתכוונת להכין בתבנית אלומיניום.
יש אפשרות לשים בתחתית נייר אפייה ואז את השכבה הראשונה של הרוטב?
נייר האפייה לא יקרע?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 3.11.2016)

היי תחיה,
במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בנייר אפיה מאחר והוא עלול להיקרע בגלל הרוטב.
אפשר להשתמש בתבנית פיירקס אם יש לך או בתבנית אלומיניום ללא נייר אפיה.

avatar
לידור (12:50 29.10.2016)

אפשר לוותר על העגבניה? יש לי רק שרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 29.10.2016)

היי לידור,
את יכולה לוותר.

avatar
אביבית (13:27 21.09.2016)

מתכון מושלם! הכנתי אתמול ויצא טעים טעים.. הוספתי בטיגון הבצל סלרי קצוץ הוסיף המון לטעם הבשר! תודה על המתכונים המעולים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 21.09.2016)

תודה אביבית, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סטלה (08:17 6.08.2016)

הכנתי את החניה לפי המתכון לערב שבת, יצאה ממש טעים ומאוד משובח, כל המשפחה אמרה wow, תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 6.08.2016)

היי סטלה,
שמחה שכולם נהנינו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
איריס (14:45 19.07.2016)

שאלה: האם מדובר בדפי לזניה יבשים או טריים? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 19.07.2016)

היי איריס,
הכוונה לדפי לזניה יבשים אבל אין בעיה להשתמש גם בטריים.

avatar
דליה (22:42 7.07.2016)

ניסיתי. יצא משובח ביותר.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 7.07.2016)

תודה דליה 🙂

avatar
בן (10:54 24.06.2016)

שלום, יש לי תבנית מלבנית 24X24 זה בסדר?
בנוסף לזה נשאר לי 600 גרם בשר טחון, מה כדאי להוסיף אחת ממתכונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:13 24.06.2016)

היי בן,
אני מניחה שגודל התבנית בסדר (סה”כ זה כמעט אותו שטח כמו תבנית 29X20).
מצרפת לינק לכל המתכונים שניתן להכין עם בשר טחון – מתכוני בשר טחון. תעבור על זה ותראה מה בא לך 🙂

avatar
שרון (10:07 24.06.2016)

אתר מדהים, שאלה בקשר ללז ניה.
אין צורך להכין רוטב בשאמל.
העלים לא צריכים לצאת צמודים אחד לשני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 24.06.2016)

היי שרון,
הרוטב במתכון מספיק ואין צורך להכין רוטב בשאמל.
רצוי שהעלים יהיו צמודים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
אדווה (16:28 21.05.2016)

יצא ממש טעים !!!!;)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 21.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נסטיה (12:32 21.05.2016)

שלום! אני מעוניינת להכין את הלזניה אבל אין לי תבנית פיירקס. יש אופציה להשתמש בתבנית אלומיניום רגילה והאם צריך לכסות אותה בנייר אלומיניום גם כן? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 21.05.2016)

היי נסטיה,
אפשר להשתמש גם בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 20X31 וכן, לכסות אותו בנייר אלומיניום.
בהצלחה 🙂

avatar
אוסנת (15:06 1.04.2016)

שלום!
מדוע אם משתמשים בתבנית גדולה עם כמות כפולה של בשר, צריך רק 580 גרם רסק ולא 800? ולמה 5 כוסות מים ולא 7?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 1.04.2016)

היי אוסנת,
מדובר בתבנית בינונית גדולה יותר בגודל 32X25 (ולא בתבנית הענקית שאז באמת היה צורך בכמות כפולה).
שבת שלום 🙂

avatar
רונית (17:57 20.03.2016)

היי, לא הבנתי משהו, השכבה העליונה צריכה להיות עם בשר? בד”כ בלזניה השכבה האחרונה היא בצק, לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 20.03.2016)

היי רונית,
השכבה העליונה צריכה להיות רוטב עם בשר אחרת העלים העליונים לא יתרככו כמו שצריך וישארו קשים.

avatar
צילה (12:04 16.03.2016)

היי אפרת, רציתי להגיד שהלזניה ממש טעימה. הכנתי אותה הרבה פעמים לערב שבת ויצאה מאד מוצלחת. תודה וישר כוח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 16.03.2016)

תודה צילה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

avatar
ענבל (12:34 1.03.2016)

טעים טע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 1.03.2016)

תודה ענבל 🙂

avatar
רוית (21:12 7.01.2016)

שוב היי, במקום עגבנייה אני רוצה להשתמד בעגבניות מרוסקות. כמה להשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 7.01.2016)

היי רוית,
שימי שליש כוס עגבניות מרוסקות.
בהצלחה וסופ”ש מעולה 🙂

avatar
איילת שמש (09:02 7.01.2016)

שלום וברכה , האם צריך להכפיל כמות בשר לתבנית גדולה של 33×39? אשמח לתשובה מהירה מכינה בקרוב ויש לי רק חצי קילו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 7.01.2016)

כן איילת, מדובר בתבנית גדולה ויש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂

avatar
רוית (21:23 6.01.2016)

היי אפשר בתבנית חד פעמית? איזה גודל? איזה גודל דפי לזניה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:58 6.01.2016)

כן רוית, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בגודל 31X22.
הכוונה לדפי לזניה סטנדרטיים בסביבות גודל 9X17.

avatar
רוית (21:08 7.01.2016)

תודה רבה ☺אנסה מחר את המתכון

avatar
שר (11:11 20.12.2015)

הי. אפשר לוותר על העגבניה? נגמרו לי.. או ליחלופין יש לירוטב פיצה של יכין? מתאים?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 20.12.2015)

היי שר,
שימי במקום 2 כפות רוטב פיצה של יכין.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דפנה (17:21 5.12.2015)

אני צמחונית. הבן שלי אוכל בשר ובדר״כ מתקשה לקלוע לטעם שלו… המתכון הזה קצר הצלחה גורפת וזכיתי פעמיים (זה המון מנער בגיל ההתבגרות) למחמאה. אני זוקפת זאת להנחיות התיבול המדוייקות – שהן קריטיות למי שלא יכול לטעום. אז תודה רבה (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 5.12.2015)

תודה דפנה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

avatar
עידן נסים (19:33 26.11.2015)

אחל’ה אתר. הכנתי כמה פעמים לזניה בשרית עם רוטב בסיס לבולונז (אוליביה, קנור) יוצא מדהים וטעים ללא שום טעמי לוואי. תנסו.. שווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 26.11.2015)

תודה עידן 🙂

avatar
יעלי (21:30 25.11.2015)

פשוט מאוהבת באתר הזה!!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המנה יום לפני ועדיין היא תהיה טעימה למחרת? אני רוצה להכין לערב שבת כבר מיום חמישי..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 25.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
וכן יעלי, אפשר 🙂

avatar
נעמה (11:59 24.11.2015)

אני רוצה להכין עם חזה עוף, להשתמש באותו מתכון? גם עם הרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 24.11.2015)

היי נעמה,
את מתכוונת לחזה עוף טחון? אם כן, אין בעיה. תכיני באותו אופן.

avatar
ציפי (12:13 18.10.2015)

שאפו על מתכון קליל ותוצאה מדהימה. היה טעים מאד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 18.10.2015)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מורן (20:22 8.10.2015)

היי,
האם ניתן להכין את הלזניה ערב לפני הכנסתה לתנור? הכוונה לסדר את העלים עם הרוטב לשמור במקרר ולמחרת להכניס לתנור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 8.10.2015)

היי מורן,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
מה שכן, אפשר להכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות 🙂

avatar
ליאור (13:09 29.09.2015)

האם ניתן לדעתך להשתמש באותו מתכון בדיוק עבור לזניה טבעונית ובטחון מן הצומח של טבעול. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 29.09.2015)

כן ליאור, לדעתי אפשר 🙂

avatar
ליאור (12:34 11.10.2015)

תודה, אנסה בקרוב 🙂

avatar
מיכל (11:50 18.09.2015)

היי!
אפשר להוסיף פרוסות של חציל מבלי לטגן אותם?

תודה על האתר המקסים שלך! שבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 18.09.2015)

היי מיכל,
לדעתי עדיף לטגן אותם מעט מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
חשוב גם להוציא מהם קודם את המרירות (לפזר עליהם מלח משני הצדדים ולהניח בצד למשך כחצי שעה-שעה עד שיפרישו נוזלים. לשטוף ולנגב היטב).
שבת שלום! 🙂

avatar
דור (20:55 17.08.2015)

בתבלינים כשאת כותבת ‘כפית’ זה ממש כפית קטנה או כף רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 17.08.2015)

היי דור,
הכוונה לכפית קטנה (לא לכף).

avatar
אביתר (23:29 1.08.2015)

הכנתי יצא טעים מאוד!! חיסלנו את הכול תוך שעה …
כול המתכונים באתר מ ד ה י מ י ם .
הכנתי גם פעם תפוח אדמה מוקרם ויצא מדהים .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:56 1.08.2015)

תודה אביתר! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב

avatar
איריס (12:35 16.06.2015)

הכוונה לרסק או עגבניות מרוסקות?

אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.06.2015)

היי איריס,
הכוונה לרסק עגבניות (תרכיז).
לגבי עגבניות מרוסקות- אם הכוונה במקום העגבניה המגורדת אז כמובן שאת יכולה.
אם הכוונה במקום הרסק, לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שזה ישנה את הטעם של הרוטב מאחר והרסק הוא יותר מרוכז ומתקתק והעגבניות המרוסקות הן יותר חמצמצות ודלילות מבחינת טעם.

avatar
אתי (13:43 15.07.2015)

עשיתי את הלזניה ויצאה ממש טעים, ויתרתי על ריכוך הדפים, הנחתי אותם כמו שהם ועליהם שמתי את הרוטב, והאפיה עשתה את שלה, יצא נפלא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 15.07.2015)

מעולה! שמחה לשמוע אתי 🙂

avatar
אניטה (11:42 18.07.2015)

כנ”ל, הכנתי ללא ריכוך העלים ( רק חשוב להרטיב היטב עם הרוטב ) , והשתמשתי בעגבניות מרוסקות..יצא מעולה ! הלזניה חוסלה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 18.07.2015)

תודה אניטה! שמחה לשמוע 🙂
אוסיף הערה במתכון שניתן לוותר על החלק של ריכוך העלים.

avatar
יעל (13:13 13.04.2015)

יצא ממש טעים. הוספתי זייתים ובאמת מוצלח. אבל בהחלט לא לקח לי 10 דקות.
אבל ממליצה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 13.04.2015)

היי יעל,
תודה על ההמלצה 🙂
שבוע נפלא

avatar
מור (22:16 18.03.2015)

חבל שאין לך אפליקציה :/

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 18.03.2015)

הי מור,
מקווה שתהיה בהמשך 🙂

avatar
איריס טל (15:02 14.03.2015)

במתכון של הלזניה החלבית אין צורך לרכך את העלים של הלזניה. שמים אותם כמו שהם מהקופסא, ווהם סופגים את הרוטב. אפשר גם כאן לוותר על הריכוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 14.03.2015)

היי איריס,
כן, אפשר לוותר בתנאי שמכסים היטב את העלים ברוטב.

avatar
שושי (16:16 2.03.2015)

היי

אני מכינה פעם ראשונה, אפשר זיתים שחורים במקום ירוקים? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 2.03.2015)

כן שושי אפשר.
בהצלחה 😉

avatar
דבורה (12:47 4.02.2015)

אני לא ממליצה לרכך את העלים ,שמתי שמן והם בכל זאת נדבקו ,חבל,זה יכול להרוס את כל ההכנות, לדעתי זה מיותר.אחלה מתכון דרך אגב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 4.02.2015)

תודה על הטיפ דבורה 🙂
יום נעים!

avatar
אורית (14:06 30.12.2014)

הכנתי יצא מעולה תודה רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 30.12.2014)

שמחה לשמוע אורית 🙂
וכן, אפשר בהחלט להוסיף פטריות.

avatar
אורית (19:37 9.11.2014)

האם אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 9.11.2014)

כן אורית, רק חשוב לעטוף את הלזניה היטב או לאחסן אותה בקופסה אטומה.

avatar
שאקי (22:00 15.10.2014)

הכנו פעם ראשונה ויצא ממש ממש טעים!! תודה לך :))
(בא פצץ עם יין אדום בצד)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 15.10.2014)

בשמחה שאקי!
אני ממש שמחה לשמוע 🙂

avatar
שירז (11:13 24.07.2014)

ניתן להשמש בחזה עוף טחון במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 24.07.2014)

הי שירז,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא פחות שומני ומעט יותר יבש.

avatar
רבקה (21:50 25.06.2014)

יצא מעולה, התענגנו על זה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 25.06.2014)

שמחה לשמוע, תודה על העדכון 🙂

avatar
דנה (07:48 6.06.2014)

בוקר טוב, האם אפשר עם אותה דרך הכנת הבשר גם למלא קנלוני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 6.06.2014)

הי דנה,
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
ספיר (19:58 12.05.2014)

מתכון טוב! רק דבר אחד קטן – צריך ממש להיזהר לא להשרות את העלים בטעות יותר מידי במים, כי אז הם נדבקים ואי אפשר להשתמש בהם. האמת שגם לא חובה בכלל להשרותם במים אם הרוטב מספיק דליל 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 12.05.2014)

תודה ספיר על העדכון ועל הטיפ 😉

avatar
לימור (09:20 30.11.2013)

יצא ממש טעים! הכנתי לערב שבת וזה פשוט חוסל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות