שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

תבנית פיירקס (29X20)

מצרכים:

דפי לזנייה (12 דפים)

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)

400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)

1 עגבנייה מגורדת

3-4 שיני שום כתושות

3.5 כוסות מים רותחים

תיבול לתערובת בשר: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל

תיבול לרוטב העגבניות: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה סוכר, 1 כפית בזיליקום/ אורגנו יבש.

אופן הכנה:

-הכנת הבשר הטחון: מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמזהיב (4-5 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות). מתבלים ומסירים מהאש. (מי שרוצה יכול להוסיף לבשר זיתים קצוצים, זה מוסיף טעם מיוחד).

במקביל, בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניה המגורדת ומשאירים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את רסק העגבניות ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה (כ-6 דקות).

-מעבירים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.

חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).

-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.

*הערה: מי שרוצה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה יותר (גודל 32X25)- יש להשתמש בקופסת שימורים של רסק עגבניות גדולה (580 גרם) ו-5 כוסות מים וכמובן בכמות עלי לזניה גדולה יותר.

*הערה לסרטון: בסרטון המצורף מרככים את עלי הלזניה ריכוך חלקי לפני השימוש- ניתן לוותר על חלק זה ולהשתמש בעלי לזניה יבשים.

 

 

לזניה בשרית, מתכון ללזניה בשרית, לזניה בשרית כשרה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כעכים מלוחים
עוגיות תמרים ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Neta (08:45 30.07.2021)

שלום אפרת,
הכוונה לרסק עגבניות (כמו הקופסאות הקטנות של 100 גרם) או עגבניות מרוסקות?

Neta (09:43 30.07.2021)

סליחה! לא שמתי לב שכבר שאלו וענית (חיפשתי בשאלות ולא בתגובות)

מתכונים ב-10 דקות (09:52 30.07.2021)

זה בסדר😊

מתכונים ב-10 דקות (09:51 30.07.2021)

היי נטע,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות כמו הקופסאות של 100 גרם. אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.

Pizaa (14:38 23.07.2021)

היי אפרת אני בדיוק הוצאתי את הלזניה מהתנור… וואווו תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:00 23.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון❤

תמר (11:56 9.07.2021)

שלום ניקי. תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
רציתי לשאול אם אפשרי לכסות את הלזניה בתבנית כסף במקום בהיר אלומיניום? תודה👍

תמר (11:58 9.07.2021)

*סליחה, התכוונתי אפרת.

מתכונים ב-10 דקות (13:33 9.07.2021)

היי תמר,
את מתכוונת אם אפשר לכסות את הלזניה עם תבנית נוספת מעל במקום עם נייר כסף כפי שכתוב במתכון?
אם כן- לא כדאי כי הלזניה לא תוכל להיאפות מלמעלה.

שאלה לרגישים לגלוטן- יהודית (16:42 26.05.2021)

אז ככה. תודה אפרת כמה חסד את עושה אתנו דרך האתר המדהים שלך!!
אני ממתינה כרגע שהלזניה שלי תצא מהתנור. אבל רציתי לשאול, השתמשתי בדפי לזינה ללא גלוטן(עשויים מקמח תירס ואורז) והעדפתי לרכך אותם במים לפני שכמה שיותר בטוח שיתבשלו…אבל מעניין אותי לדעת אם גם בדפי הלזניה ‘הרגילים’ אחרי ריכוך הם יוצאים קשיחים קצת, כלומר לא לגמרי גמישים? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (17:23 26.05.2021)

היי,
מידת הריכוך של דפי הלזניה תלויה בכמות הנוזלים שמוסיפים. לכן חשוב לשים מספיק רוטב כדי שהדפים לא יצאו קשים (בין אם מדובר בלזניה מקמח ובין אם זו לזניה ללא גלוטן).

נעמה (11:57 15.05.2021)

היי, רק כדי להיות בטוחה, הכוונה ל400 גרם עגבניות מרוסקות או לרסק עגבניות?

מתכונים ב-10 דקות (20:18 15.05.2021)

היי,
הכוונה לרסק/רכז עגבניות, אבל אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות.

לילך (15:53 10.05.2021)

מתכון מעולה! אני גם פיזרתי פטריות טריות על דפי הלזניה ויצא טעים בטירוף!

מתכונים ב-10 דקות (16:32 10.05.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף לילך😊

ניצן (14:42 4.05.2021)

היי אפרת,
חייבת כמו כל פעם לציין שאני פשוט מאוהבת במתכונים שלך!! ❤
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הבצל?
תידה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:21 4.05.2021)

היי ניצן,
אפשר לוותר עליו או לשים אבקת מרק בצל😊

מיכל (16:18 13.03.2021)

אחד המתכונים האהובים אצלנו!
תודה רבה אפרת.

מתכונים ב-10 דקות (18:34 13.03.2021)

תודה מיכל:) שבוע טוב

אלונה (07:08 21.01.2021)

היי אפרת, מאוהבת במתכונים שלך ! הרבה מהם הפכו למתכוני הבית שלנו. שאלה לגבי לזניה, מה הכמויות אם אני עושה בתנבית 20×20 ?

מתכונים ב-10 דקות (07:53 21.01.2021)

היי אלונה😃
עלייך לשים כמות של חצי מהרשום במתכון.

נטלי (13:49 20.01.2021)

אפרת יקרה המתכונים שלך מככבים אצלי!! אתמול ראיתי מתכון למוסקה והיום הוא נעלם, אפשר בבקשה??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 20.01.2021)

היי נטלי,
ראית את זה במתכון של חצילים בתנור 🙂
תרשמי בחיפוש בתגובות “מתכון למוסקה”. אם לא מצאת, תרשמי לי.

אחת מרוצה (18:56 30.12.2020)

טעים סוףףף וקל יחסית להכנה

מתכונים ב-10 דקות (21:13 30.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יקירה❤️❤️

נעמ (13:55 23.12.2020)

אפרת יקרה
דפי לזניה אינם שוחים ברוטב וגם אין לי מספיק ל4 שכבות
מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה
את אלופהההה!

מתכונים ב-10 דקות (18:29 23.12.2020)

איזה שכבות עשית?
הכוונה ב-4 שכבות הוא- שכבה ראשונה דף
שכבה שניה בשר
שכבה שלישית דף
שכבה רביעית בשר
עשית בצורה הזו?

יערה מן (20:01 17.12.2020)

וואו, תודה רבה! את אלופה ממש!
מתכונים בגובה העיניים, וגם ממש טעימים! אתר נקי ומוסבר טוב! ממש מעלה את המצב רוח בבידודים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 17.12.2020)

תודה יערה! ❤️

תהילה (09:10 2.12.2020)

וואוו ממש טעים! הכנתי כבר כמה פעמים ומאוד נהננו, מכינה בעז”ה שוב פעם היום…:) תודה רבה על המתכון!! ועל האתר המדהים, יצא לי להכין כבר כמה מתכונים ומאוד נהננו, במיוחד המרק מיניסטרונה שמככב אצלנו:)

מתכונים ב-10 דקות (10:31 2.12.2020)

איזה כיף לקרוא 🙂
תודה רבה תהילה, שמחה שאת נהנת❤️

מתכונים ב-10 דקות (10:40 25.11.2020)

לא ניסיתי אור אבל אני מניחה שאפשרי
לא צריך לשנות משהו באופן ההכנה

יסמין (18:05 17.11.2020)

טעיםםםםם.. הילדים טרפו..

מתכונים ב-10 דקות (20:01 17.11.2020)

נראה מעולה יסמין!
תודה רבה על השיתוף ♥

חני (18:49 4.11.2020)

הכנתי ויצא מעולה! טעים טעים ושווה
שאלה- יש דרך לשמור על השכבה העליונה של הלזניה ישרה? הצורה יצאה מאד מעוקמת ולא אחידה

מתכונים ב-10 דקות (10:02 5.11.2020)

היי חני
באופן טבעי הלזניה מקבלת מין שיפוע כי זה בצק רך ולא קשיח
המשך סופ”ש נעים♥

——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

מרים (10:52 21.10.2020)

מדהים!!!! תודה רבה!!! את אלופה, כמו תמיד!
רואה שיש לך מתכון למוסקה. אפשר בבקשה גם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 21.10.2020)

בטח, שלחתי לך למייל 🙂

מרים (22:35 21.10.2020)

מקסימה אפרת , תודה רבה לך , תבורכי !

עדי (17:54 11.10.2020)

הכנתי יצא טעים בטרוףףףףףףף המתכון ברור והיה קל להכנה
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי

מוריה (20:05 29.09.2020)

טעיםםםםםםם
הזיתים ממש מוסיפים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 29.09.2020)

שמחה שאהבת 🙂

אופה חדשה (22:25 28.08.2020)

הכנתי פעם אחת לפי המתכון ויצא ממש טעים, חוסל:). עכשיו יש לי עלי בזיליקום ואורגנו טריים האם כמה ומתי כדאי להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 29.08.2020)

אפשר להוסיף לרוטב 5-6 עלים מכל סוג כשמוסיפים את הבשר.

רחלי (16:44 14.07.2020)

אשמח לקבל מתכול למוסקה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 14.07.2020)

שלחתי לך למייל 🙂

עידית זילברמן (18:07 9.10.2020)

אני גם אשמח בבקשה למתכון למוסקה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 10.10.2020)

עידית, שלחתי לך 🙂

איימי (15:11 6.02.2021)

אפשר גםםםם מתכון למוסקה🤩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 6.02.2021)

שלחתי 🙂

שרי (17:43 7.03.2021)

אפשר בבקשה גם מתכון למוסקה?

מתכונים ב-10 דקות (18:19 7.03.2021)

היי שרי,
המתכון כתוב בתגובות של המתכון לחצילים בתנור, תרשמי בחיפוש בתגובות “מוסקה”😊

שרה דוד (11:44 19.06.2020)

אפשר להוסיף חציל מטוכן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 19.06.2020)

כן אפשר.

רותם (16:12 2.06.2020)

אפרת יצא מעולה!!
תודה תודה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 2.06.2020)

שמחה לשמוע ❣️
תודה רותם

ליבי:) (12:45 1.06.2020)

היי,
אפשר להשתמש בעוף טחון?
קצת דחוף לי כי אני רוצה להכין את זה עכשיו…
תודה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 1.06.2020)

כן אפשר.

רוחמה (00:24 26.05.2020)

האם אפשר להשתמש בפרוסות חצילים במקום בעלי לזניה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 26.05.2020)

יש לי מתכון למוסקה חצילים, זה דומה למה שאת רוצה להכין.
רוצה שאשלח לך את המתכון למייל?

רוחמה (11:07 26.05.2020)

כן תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 26.05.2020)

שלחתי.

שרה (21:13 26.09.2020)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על האתר המושלם – המתכונים מעולים!
משמש אותי מאד בכל סוגי הארוחות.
אשמח גם למתכון של המוסקה חצילים הנ”ל,
אני בדיוק מחפשת מתכון כזה…
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:54 26.09.2020)

שלחתי 🙂

שמרית (13:49 18.05.2020)

בס”ד
היי אפרת, שבוע טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים. אני רוצה לשאול בבקשה אם ניתן לעשות את הלזניה עם דפי אורז? ואם כן כמה צריך?
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 18.05.2020)

היי שמרית,
לא יצא לי לנסות אבל שמעתי שאפשר.
לא ממליצה להרטיב את הדפים לפני ונראה לי שכדאי לשים 2-3 דפים בכל שכבה כי הם דקים.

קרן (10:42 9.04.2020)

יצא מעולה. 3 כוסות הספיקו. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

יפעת (23:57 4.03.2020)

יותר מדי מים. אפשר להסתפק ב-2 ו-2/3כוסות מים. תוסיפו מים בהדרגה, לפי הסמיכות שנראית לכם הגיונית.

דנה (14:00 17.02.2020)

מתכון מעולה!!! רציתי לשאול האם יתאים גם לקנלוני ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 17.02.2020)

כן.

דנה (08:45 18.02.2020)

פשוט לעשות שכבת רוטב, לשים את הקנלוני הממולא ולשפוך מעל את הרוטב שנותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 18.02.2020)

נכון.
את הבשר המטוגן את לא מערבבת עם הרוטב אלא הוא משמש למילוי הקנלוני.
אח”כ את שמה בתבנית קצת רוטב אדום, מעל מסדרת את הקנלוני הממולא ואז שופכת את יתר הרוטב האדום

אלינור (15:22 5.02.2020)

אפשר להכין את זה בתבנית חד פעמית כסופה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 5.02.2020)

כן. בתבנית בגודל 22X31.

ליאור (16:43 23.01.2020)

שלום אני רוצה להשתמש ללזניה ב500 גרם בשר טחון מהצומח ולהוסיף גבינה…אם אני עושה את זה אז צריך לשנות את הזמן בתנור או הכמויות של הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 23.01.2020)

לא, אין צורך לשנות.

שירה (12:48 19.02.2020)

בשר וחלב???????????

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 19.02.2020)

שימי לב שהוא רשם בשר טחון מהצומח (זה לא בשרי).

שירה (19:40 19.02.2020)

צודקת, לא שמתי לב!

אליס (18:26 16.01.2020)

אין על המתכונים פה מושלמים ותמיד מצליחים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 16.01.2020)

תודה אליס ❤️

מירי (20:33 17.10.2019)

תודה רבה אפרת יצא מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 21.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי

שירן לוי (16:29 18.09.2019)

הכנתי היום יצא ממש מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 18.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן

בתיה (23:44 16.07.2019)

אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בגודל של 3 תבניות אנגלישקייק
מהן הכמויות שצריך?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 17.07.2019)

היי בתיה,
את מכינה בדיוק את אותו רוטב רק שבמקום 400 גרם עגבניות מרוסקות יש לשים 580 גרם (קופסת שימורים גדולה) ובמקום 3.5 כוסות מים יש לשים 5 כוסות.
כמובן שיש להשתמש ביותר דפי לזניה.

שירי (20:44 15.06.2019)

יצא מעולה ! שמתי רק 300 גרם רסק עגבניות וזה בהחלט הספיק. טעים מאד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 15.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

דויד (21:04 12.05.2019)

יצה ממש טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 12.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

יפעת (07:53 23.04.2019)

היי אם אני רוצה לעשות עם מצות במקום דפי לזניה , מה לשים קודם רוטב או את המצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 23.04.2019)

את המצה.
*קודם יש להרטיב את המצות מתחת לברז ולשים במגבת כ-5 דקות.

אמלי (06:55 5.04.2019)

האם ניתן להקפיא לאחר שהלזניה מוכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 5.04.2019)

לא ניסיתי להקפיא. יש כאלה שטוענים שזה פחות טעים לאחר הפשרה ויש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא בתנאי שממתינים עד שהלזניה תתקרר לגמרי, חותכים אותה לפרוסות ורק אז מקפיאים.

אורה (20:59 31.03.2019)

יצא לי מאד טעים! השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם וכף אחת של רסק עגבניות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 31.03.2019)

תודה אורה 🙂
שבוע נפלא

גלי (23:10 29.03.2019)

הכנתי היום ויצא מצוין! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 30.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

מגי (20:44 27.01.2019)

באיזה בשר מומלץ להשתמש (בקר/עוף/הודו/שילוב כלשהו)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 27.01.2019)

בשר בקר.

יאיר (10:52 15.03.2019)

בשר חלק

מיכאל (18:34 12.01.2019)

תודה על המתכון.
הוספתי לבצל סלרי קצוץ וגזר מרוסק, ובסוף סלסילת פטריות חתוכות.
לדעתי עדיף עם פחות מים.
ברכות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 12.01.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מיכאל

נעמי (15:10 11.01.2019)

עשיתי את הלזנייה עם דפי לזניה מאורז ללא גלוטן. יצא נהדר
לטעמי אפשר להפחית בכמות הסוכר ברוטב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 11.01.2019)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

נעמי (13:08 10.01.2019)

האם ניתן לעשות לזניה זו עם דפי לזניה שחורים ללא גלוטן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.01.2019)

לא ניסיתי אבל אם אלה דפי לזניה אני מניחה שאפשר.

אינה (23:12 24.12.2018)

מתכון מעולה!!! מכינה פעם שניה, ללקק את האצבעות וממש קל להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 25.12.2018)

תודה אינה, שמחה שאהבת 🙂

שושי (11:14 9.12.2018)

היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקנלוני במקום לזניה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 9.12.2018)

כן אפשר.

מיכל (21:32 28.11.2018)

אשמח לדעת לאיזה תוספות הלזניה הבשרית מתאימה לארוחת צהריים. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 29.11.2018)

היי מיכל,
הלזניה היא כבר מנה שכוללת בתוכה את התוספת (עלי הלזניה שהם כמו פסטה) ואת המנה העיקרית (הבשר הטחון).
אפשר להגיש ליד סלט טרי.

פאני (13:39 11.11.2018)

הכנתי את הלזניה כמה פעמים ותמיד יצא מושלם גם בלי זיתים תודה על מתכון מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 11.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה פאני ושבוע מקסים

אתי (08:08 29.09.2018)

לזניה מעולה ולא קשה להכנה
מומלץ מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 29.09.2018)

תודה אתי 🌺

יאנה (14:34 27.09.2018)

קודם כל, תודה רבה על המתכון! הכנתי את הלזניה אינספור פעמים ותמיד יצא מעולה 🙂 רציתי לגוון הפעם עם תוספת חציל, האם מתאים ואיך אפשר לשלב בלזניה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 27.09.2018)

היי יאנה,
אפשר להוסיף פרוסות חצילים בין השכבות. מספיק 1-2 שכבות. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).

תמר (16:49 25.05.2018)

האם אפשר להכניס טפנד זייתים אם אין זייתים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 25.05.2018)

אפשר לוותר בכלל על הזיתים.
לגבי טפנד, לא ניסיתי. אם שמים אז משהו בסביבות 1-2 כפיות כדי שלא ישתלט על הטעם.

תהילה (11:48 23.03.2018)

היי אשמח לקבל היום תשובה כי אני מכינה היום ,
באיזה שלב אני מוסיפה את הזיתים ?
ראיתי שמישהי השתמשה גם הפטריות טריות.
האם ניתן להשתמש גם בזיתים וגם בפטריות ?
או שיהרוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 23.03.2018)

היי תהילה,
את הזיתים מוסיפים לבשר הטחון לאחר שהוא מתבשל ומבשלת כדקה נוספת.
אפשר לשים גם זיתים וגם פטריות. אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות עם הבשר הטחון. קודם מטגנים את הבצל, אח”כ מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כ-5 דקות ואח”כ מוסיפים את הבשר הטחון עד שמתבשל ובסוף את הזיתים.

תהילה (15:04 23.03.2018)

מעולה ,
תודה רבה לך על המענה המהיר ⁦
שבת שלום❤️⁩

שרה (21:35 22.03.2018)

יצא מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 22.03.2018)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

יעלי (15:41 21.03.2018)

הי
תודה על עוד מתכון מעולה[email protected]
נאאה לך שיהיה טעים להוסיף שכבת פרוסות חצילים? אם כן, לאפות/לבשלם אותם לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.03.2018)

כן, אפשר בהחלט. יש לקלות אותם לפני (מצורף מתכון חצילים בתנור).

נגה (21:38 19.03.2018)

נגמרה לי הפפריקה המתוקה. האם הכרחית במתכון? במה ניתן להשתמש כתחליף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 19.03.2018)

לא קריטי בכלל. תכיני בלי.

סיגל רסד (18:19 11.03.2018)

הילדה יושבת מימולי..ביס ראשון…ואזזז אמושששש איזה טעים יצא לך…אני חייוך מאוזן לאוזן..זה אני הכנתי לבד..יצא לי מדהים תודה על ההסבר הברור..רק עכשיו נכנסת לעניין הבישולים..חח..תודה ♥

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 11.03.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה סיגל 🙂

ליאור (09:26 8.03.2018)

שלום יש לי שאלה,
האם ניתן לעשות את הלזניה ללא דפי לזניה אלא מפסטות (מנסה להיפטר מהחמץ בדרך מקורית):) תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 8.03.2018)

היי ליאור,
זה תלוי איזה סוג פסטה יש לך. אני מניחה שאפשר לנסות רק חשוב שהפסטה תהיה מבושלת כמו שצריך לפני שמכינים ממנה את הלזניה. בכל מקרה תמיד אפשר להכין גם בולונז עם הפסטה (אמנם פחות מקורי אבל טעים 🙂 )

חנה (20:33 7.03.2018)

היי אפרת,
האם במקום 400 גרם רסק עגבניות אפשר לשים 400 גרם קופסאת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 7.03.2018)

היי חנה,
אפשר למרות שהייתי מסמיכה את הרוטב לפחות בכף אחת של רסק כי הוא יותר מרוכז. לדעתי תצטרכי לשים פחות מים כי העגבניות משימורים מכילות קצת נוזלים.

יעל (09:47 26.02.2018)

תודה איזה מתכונים מדוייקים ומושלמים…
הלזנייה מדהימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 26.02.2018)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

לימור (20:39 4.02.2018)

הכנתי. לזניה נהדרת!!! תודה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 4.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור

ויקה (12:37 1.02.2018)

היי
אפשר להכין עם תבנית אלומיניום חד פעמית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 1.02.2018)

היי ויקה,
אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום בגודל 22X31. אם יש לך את התבנית המלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 ראי הערה בתחתית המתכון.

מיה (09:48 31.12.2017)

הכנתי לערב שבת את הלזניה היה מוצלח מאוד טעים
אם לא הייתי עוצרת את הילדים לא היה נשאר לערב
הכנתי כמות כפולה אומנם הורדתי קצת מהרסק ומהמים
תודה על המתכונים הנהדרים והקלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 31.12.2017)

שמחה שנהניתם מהלזניה.
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

פרידה (12:05 9.03.2018)

האם אפשר להכין יום קוד ולאפות למחרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 9.03.2018)

יכול להיות שהרוטב יתייבש קצת עד מחר ולכן אני ממליצה להכין את תערובת הבשר והרוטב ולשמור במקרר ולמחרת לסדר שכבות עלי לזניה עם רוטב ולאפות.

מלכי (00:24 22.12.2017)

ערב טוב
אני רוצה להכין ‘מוסקה’-חצילים ובשר הודו טחון.
לא מצאתי מתכון מתאים.
את ממליצה להחליף את הלזניה בחצילים מטוגנים.
או שיש לך המלצה מתאימה יותר?
תודה רבה מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:02 22.12.2017)

היי מלכי,
שלחתי לך מתכון למוסקה במייל.
שבת שלום 🙂

רחל (10:53 7.12.2017)

בס”ד

שלום וברכה ותודה על האתר המועיל!!

האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום ברסק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 7.12.2017)

היי רחל,
הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף לו טעם כי הוא מרוכז יותר. בכל אופן, אני מניחה שאפשר לגרד או לרסק 5 עגבניות בינוניות ולהוסיף לפחות כף רסק אחת.

רוני (20:12 5.12.2017)

היי אני רוצה להוסיף גבינה, לא רק בסוף אלא שתהיה בכל הלזניה. איך עושים את זה?

victoria (21:46 5.12.2017)

רוני פשוט שימי גבינה צהובה בין השכבות מעל הרוטב.
אגב נכנסתי עכשיו לעדכן שהכנתי ויצא סוף!!!

רחלה (17:13 3.11.2017)

אני מכינה את הלזניה הזאת די הרבה מאוד מוצלחת. משדרגת עם עעבניות מיובשות ופטריות. יוצא טעים מאוד. כולם מלקקים את האצבעות. המתכון שלך מדהים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 3.11.2017)

תודה רחלה, כיף לשמוע 🙂

אביבה (15:13 12.10.2017)

אפשר להכין הכל יום מראש ולהכניס לתנור למחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 12.10.2017)

היי אביבה,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
אפשר כן לחסוך בזמן הכנה ולהכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות.

נעמה (11:18 13.09.2017)

היי, רסק עגבניות הכוונה לרסק ממש או לעגבניות מרוסקות (גס) בשימורים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 13.09.2017)

הכוונה לרסק כמו ממרח אדום סמיך.

לירון (15:48 9.08.2017)

לזניה סוף הדרך!! יצאנ מושלם מתכון מנצח (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 9.08.2017)

תודה לירון, שמחה לשמוע 🙂

מיטל (13:35 6.08.2017)

לזניה מעולה! המחמאות לא הפסיקו 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 6.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ושבוע נפלא

שולי (18:01 21.07.2017)

המתכון הזה ממש מוצלח. כשאני רוצה להצליח עם לזניה אז משתמשת בו. תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:18 21.07.2017)

תודה שולי, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂

קרן (21:38 13.07.2017)

אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית מנייר? (נייר איכותי)

מתכונים ב-10 דקות (22:05 13.07.2017)

אני מניחה שאפשר.

מיה (09:52 23.05.2017)

אפשר להחליף את הבקר בהודו טחון?

מתכונים ב-10 דקות (10:34 23.05.2017)

כן, אפשר.

מיה (14:58 23.05.2017)

תודה זה יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (16:46 23.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂

אילון (09:53 4.07.2019)

אפשר לעשות עם טונה? איזה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 4.07.2019)

אפשר להכין עם טונה משימורים באותו אופן הכנה.
בסביבות 2-3 קופסאות.

מרים (22:23 6.05.2017)

שלום! חשבתי לעשות לזנית טונה. האם אפשר להכין לפי המתכון הזה ורק לשים טונה (מקופסאות השימורים) במקום בשר? האם יש שינויים בכמויות או זמן אפיה?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (23:22 6.05.2017)

לדעתי אפשר. אין צורך לשנות דבר מעבר לזה.

נעמה (16:43 25.04.2017)

היי, אני מעוניינת להוסיף חצילים. איך את מציעה לעשות את זה? אולי לאפות אותם קודם?

מתכונים ב-10 דקות (18:49 25.04.2017)

היי נעמה,
את יכולה להוסיף חצילים בין השכבות. מומלץ לאפות אותם קודם. מצורך מתכון לפרוסות חצילים בתנור.

דלית (11:30 31.03.2017)

צריך לפורר את הבשר בעת הטיגון עם מזלג כדי שיהיה עדין והשכבות יהיו יותר יפות

Miki (11:26 31.03.2017)

היי, יש לי כבד בבית במקום בשר טחון. אפשר לשים אותו? ואם כן באיזה אופן?
תודה על המתכונים המעולים שלך שתמיד גורפים מחמאות:)!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:19 31.03.2017)

היי מיקי,
לדעתי כבד לא מתאים כאן.
ממליצה להכין את הכבד בצורה אחרת. מצרפת מתכונים:
כבד עם תפוחי אדמה
כבד עם פטריות
כבד עוף בסילאן

שבת שלום 🙂

חני (14:36 9.03.2017)

אני רוצה להכין לפורים.
כמה זמן אפשר במקרר או עדיף להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (15:39 9.03.2017)

היי חני,
הלזניה נשמרת במקרר כ-3 ימים.
לדעתי עדיף להמנע מהקפאה.
חג פורים שמח 🙂

סופי (13:34 28.02.2017)

הכנתי עם גרגרי תירס מתוק במקום זיתי והנכדים ליקקו את הצלחת. תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (13:47 28.02.2017)

היי סופי,
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא.

bbabad (08:13 28.02.2017)

לזניה מנצחת!!! אני מוסיפה פטריות טריות במקום זיתים ויוצא סוף…

מתכונים ב-10 דקות (08:15 28.02.2017)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

רונה (23:48 11.02.2017)

לזניה יצאה טעימה בטירוף! תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (23:50 11.02.2017)

תודה רונה, שמחה שיצא טעים:)

ליליה (19:38 11.02.2017)

היי אפרת! אם אני רוצה להוסיף למתכון גבינה ולעשות את זה בעצם מוקרם, כמה גבינה אני מוסיפה ובאיזה שלב? תודה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:43 11.02.2017)

בסביבות 100-150 גרם. לפזר בסוף מעל.
שבוע טוב 🙂

ליליה (07:15 20.02.2017)

יצא נורא טעים אבל הרוטב היה מאוד נוזלי אז זה לא באמת יצא לזניה… עשיתי 5 כוסות מים ו580 גרם רסק כמו שרשמת ועדיין יצא נורא נוזלי. מה יכולה להיות הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (09:36 20.02.2017)

היי ליליה,
אולי השתמשת בכוס גדולה מידי? כמה בשר שמת?
כעקרון הרוטב צריך להיות מעט נוזלי כדי שירטיב את דפי הלזניה אבל לא נוזלי מאוד.

ענת (10:32 6.02.2017)

היי אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה ומאז אני לא מפסיקה לברך על קיומך (:

הלזניה יצאה מדהים, כולל הזיתים, ונטרפה ע”י הילדים והמבוגרים.

המון המון תודה על ההשקעה, המאמץ והנכונות לענות תמיד על שאלות

מתכונים ב-10 דקות (11:59 6.02.2017)

תודה ענת! כיף לשמוע 🙂

עדי (16:20 7.01.2017)

יצא מעולה וטעים מאד. יצא מעט מידי. בפעם הבאה כמות גדולה יותר. ויתרתי ברוטב על הסוכר.

מתכונים ב-10 דקות (17:22 7.01.2017)

תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂

מאיה (17:26 28.12.2016)

היי מכניסה לתנור מקווה שיצליח… האם כדאי לאכול באותו ערב או למחרת?

מתכונים ב-10 דקות (19:40 28.12.2016)

היי מאיה,
הכי טעים זה לאכול באותו יום.
בהצלחה 🙂

מאיה (23:19 28.12.2016)

יצא מעולה תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:26 29.12.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים

מאיה (17:12 1.01.2017)

🙂

דבורה אחרת (11:53 25.12.2016)

תודה! הכנתי לשבת ויצא ממש טעים, כולם ביקשו מנה שנייה ושלישית!
לגבי כמות “העלים” – היה לי קילו בשר מופשר, אבל רק כ15 עלים,
אז הכפלתי כמויות של שאר הרכיבים ולא של העלים,וסידרתי ב2 תבניות חד פעמיות,
באחת 2 קומות של 3 דפים כל אחת, ובאחת 3 קומות.
יצא ממש טעים, רק טיפה מתפרק, יכול להיות שהייתי צריכה להכפיל רסק ומים רק פי אחד וחצי…
תודה על העצה להכין את הרוטב במקביל לבשר שמתבשל.

מתכונים ב-10 דקות (12:06 25.12.2016)

היי דבורה,
שמחה שכולם נהנו מהארוחה 🙂
זה לפעמים יוצא קצת מתפרק.
חג שמח ושבוע נפלא

אנו (20:18 30.11.2016)

עדיין ממתינה לתגובתך לגבי גודל התבנית הלא ברור לי.

תודה מראש.

אנו (17:59 30.11.2016)

אודה מאוד באם תעדכני אותי איזה גודל תבנית?-
תבנית אלומיניום למשל, 29/20 מודדים את הפנים ללא השוליים?-
איך 3 דפים לרוחב?- (סך- 12).

בפשטידות למשל, הבהרת שמדובר בתבנית בגודל שני אינגלישקייק.

תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (20:41 30.11.2016)

היי אנו,
הכוונה לתבנית פיירקס שהיא קצת יותר קטנה מתבנית החד פעמית.
אם אין לך אפשר להכין גם בתבנית החד פעמית מאלומיניום בגודל 22X31, שהיא בגודל שני אינגליש קייק.
את הדפים מניחים לרוחב, זה יוצא כ-3 דפים לרוחב. שמים 4 שכבות ולכן זה יוצא 12 דפים.

אנו (22:38 30.11.2016)

גודל התבנית מתאים גם ללזניית גבינה?-

תודה מראש,
אנו.

מתכונים ב-10 דקות (09:24 1.12.2016)

כן

אנו (10:56 1.12.2016)

ניתן להשתמש בקופסת רסק עגבניות (28%)
של 100 גר’+ עגבניות מרוסקות מקופסא כהשלמה?-
נראה לי סמיך ומרוכז מדי 400גר’.

בכמות של כ-350-400 גר’ בשר.

אודה לחוות דעתך.

מתכונים ב-10 דקות (11:16 1.12.2016)

כן אנו, אפשר. ממליצה לטעום את הרוטב ואם לדעתך חסר עוד רסק אז להוסיף בסוף.

ענת (22:12 17.11.2016)

ערב טוב,
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות (שימורים) במקום רסק עגבניות

תודה
ענת

מתכונים ב-10 דקות (22:32 17.11.2016)

היי ענת,
זה לא יהיה אותו טעם כי רסק העגבניות הוא יותר מרוכז. אם אין לך רסק אני חושבת שאת יכולה לשים עגבניות מרוסקות ולהוסיף לתערובת 3-4 כפות קטשופ. בנוסף, לדעתי תצטרכי להפחית מכמות המים ולשים 3 כוסות (במקום 3.5).
בהצלחה 🙂

מוריה (13:57 25.09.2020)

אני הכנתי ככה והרוטב יצא ממש נוזלי.. כדאי אפילו מים מים- אולי 2 או 2.5 כוסות 🙂

תחיה (12:55 3.11.2016)

היי,
אני רוצה להכין לשבת ומתכוונת להכין בתבנית אלומיניום.
יש אפשרות לשים בתחתית נייר אפייה ואז את השכבה הראשונה של הרוטב?
נייר האפייה לא יקרע?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:10 3.11.2016)

היי תחיה,
במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בנייר אפיה מאחר והוא עלול להיקרע בגלל הרוטב.
אפשר להשתמש בתבנית פיירקס אם יש לך או בתבנית אלומיניום ללא נייר אפיה.

לידור (12:50 29.10.2016)

אפשר לוותר על העגבניה? יש לי רק שרי

מתכונים ב-10 דקות (14:05 29.10.2016)

היי לידור,
את יכולה לוותר.

אביבית (13:27 21.09.2016)

מתכון מושלם! הכנתי אתמול ויצא טעים טעים.. הוספתי בטיגון הבצל סלרי קצוץ הוסיף המון לטעם הבשר! תודה על המתכונים המעולים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:52 21.09.2016)

תודה אביבית, שמחה שיצא טעים 🙂

סטלה (08:17 6.08.2016)

הכנתי את החניה לפי המתכון לערב שבת, יצאה ממש טעים ומאוד משובח, כל המשפחה אמרה wow, תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:09 6.08.2016)

היי סטלה,
שמחה שכולם נהנינו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

איריס (14:45 19.07.2016)

שאלה: האם מדובר בדפי לזניה יבשים או טריים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:03 19.07.2016)

היי איריס,
הכוונה לדפי לזניה יבשים אבל אין בעיה להשתמש גם בטריים.

דליה (22:42 7.07.2016)

ניסיתי. יצא משובח ביותר.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:12 7.07.2016)

תודה דליה 🙂

בן (10:54 24.06.2016)

שלום, יש לי תבנית מלבנית 24X24 זה בסדר?
בנוסף לזה נשאר לי 600 גרם בשר טחון, מה כדאי להוסיף אחת ממתכונים?

מתכונים ב-10 דקות (11:13 24.06.2016)

היי בן,
אני מניחה שגודל התבנית בסדר (סה”כ זה כמעט אותו שטח כמו תבנית 29X20).
מצרפת לינק לכל המתכונים שניתן להכין עם בשר טחון – מתכוני בשר טחון. תעבור על זה ותראה מה בא לך 🙂

שרון (10:07 24.06.2016)

אתר מדהים, שאלה בקשר ללז ניה.
אין צורך להכין רוטב בשאמל.
העלים לא צריכים לצאת צמודים אחד לשני?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 24.06.2016)

היי שרון,
הרוטב במתכון מספיק ואין צורך להכין רוטב בשאמל.
רצוי שהעלים יהיו צמודים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

אדווה (16:28 21.05.2016)

יצא ממש טעים !!!!;)

מתכונים ב-10 דקות (18:53 21.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

נסטיה (12:32 21.05.2016)

שלום! אני מעוניינת להכין את הלזניה אבל אין לי תבנית פיירקס. יש אופציה להשתמש בתבנית אלומיניום רגילה והאם צריך לכסות אותה בנייר אלומיניום גם כן? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:48 21.05.2016)

היי נסטיה,
אפשר להשתמש גם בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 20X31 וכן, לכסות אותו בנייר אלומיניום.
בהצלחה 🙂

אוסנת (15:06 1.04.2016)

שלום!
מדוע אם משתמשים בתבנית גדולה עם כמות כפולה של בשר, צריך רק 580 גרם רסק ולא 800? ולמה 5 כוסות מים ולא 7?

מתכונים ב-10 דקות (16:23 1.04.2016)

היי אוסנת,
מדובר בתבנית בינונית גדולה יותר בגודל 32X25 (ולא בתבנית הענקית שאז באמת היה צורך בכמות כפולה).
שבת שלום 🙂

רונית (17:57 20.03.2016)

היי, לא הבנתי משהו, השכבה העליונה צריכה להיות עם בשר? בד”כ בלזניה השכבה האחרונה היא בצק, לא?

מתכונים ב-10 דקות (18:24 20.03.2016)

היי רונית,
השכבה העליונה צריכה להיות רוטב עם בשר אחרת העלים העליונים לא יתרככו כמו שצריך וישארו קשים.

צילה (12:04 16.03.2016)

היי אפרת, רציתי להגיד שהלזניה ממש טעימה. הכנתי אותה הרבה פעמים לערב שבת ויצאה מאד מוצלחת. תודה וישר כוח

מתכונים ב-10 דקות (12:18 16.03.2016)

תודה צילה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

ענבל (12:34 1.03.2016)

טעים טע

מתכונים ב-10 דקות (13:50 1.03.2016)

תודה ענבל 🙂

רוית (21:12 7.01.2016)

שוב היי, במקום עגבנייה אני רוצה להשתמד בעגבניות מרוסקות. כמה להשים?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 7.01.2016)

היי רוית,
שימי שליש כוס עגבניות מרוסקות.
בהצלחה וסופ”ש מעולה 🙂

איילת שמש (09:02 7.01.2016)

שלום וברכה , האם צריך להכפיל כמות בשר לתבנית גדולה של 33×39? אשמח לתשובה מהירה מכינה בקרוב ויש לי רק חצי קילו…

מתכונים ב-10 דקות (10:48 7.01.2016)

כן איילת, מדובר בתבנית גדולה ויש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂

רוית (21:23 6.01.2016)

היי אפשר בתבנית חד פעמית? איזה גודל? איזה גודל דפי לזניה?

מתכונים ב-10 דקות (21:58 6.01.2016)

כן רוית, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בגודל 31X22.
הכוונה לדפי לזניה סטנדרטיים בסביבות גודל 9X17.

רוית (21:08 7.01.2016)

תודה רבה ☺אנסה מחר את המתכון

שר (11:11 20.12.2015)

הי. אפשר לוותר על העגבניה? נגמרו לי.. או ליחלופין יש לירוטב פיצה של יכין? מתאים?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:39 20.12.2015)

היי שר,
שימי במקום 2 כפות רוטב פיצה של יכין.
שבוע נפלא 🙂

דפנה (17:21 5.12.2015)

אני צמחונית. הבן שלי אוכל בשר ובדר״כ מתקשה לקלוע לטעם שלו… המתכון הזה קצר הצלחה גורפת וזכיתי פעמיים (זה המון מנער בגיל ההתבגרות) למחמאה. אני זוקפת זאת להנחיות התיבול המדוייקות – שהן קריטיות למי שלא יכול לטעום. אז תודה רבה (:

מתכונים ב-10 דקות (19:45 5.12.2015)

תודה דפנה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

עידן נסים (19:33 26.11.2015)

אחל’ה אתר. הכנתי כמה פעמים לזניה בשרית עם רוטב בסיס לבולונז (אוליביה, קנור) יוצא מדהים וטעים ללא שום טעמי לוואי. תנסו.. שווה

מתכונים ב-10 דקות (19:38 26.11.2015)

תודה עידן 🙂

יעלי (21:30 25.11.2015)

פשוט מאוהבת באתר הזה!!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המנה יום לפני ועדיין היא תהיה טעימה למחרת? אני רוצה להכין לערב שבת כבר מיום חמישי..

מתכונים ב-10 דקות (21:32 25.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
וכן יעלי, אפשר 🙂

נעמה (11:59 24.11.2015)

אני רוצה להכין עם חזה עוף, להשתמש באותו מתכון? גם עם הרסק?

מתכונים ב-10 דקות (12:19 24.11.2015)

היי נעמה,
את מתכוונת לחזה עוף טחון? אם כן, אין בעיה. תכיני באותו אופן.

ציפי (12:13 18.10.2015)

שאפו על מתכון קליל ותוצאה מדהימה. היה טעים מאד!

מתכונים ב-10 דקות (13:51 18.10.2015)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

מורן (20:22 8.10.2015)

היי,
האם ניתן להכין את הלזניה ערב לפני הכנסתה לתנור? הכוונה לסדר את העלים עם הרוטב לשמור במקרר ולמחרת להכניס לתנור.

מתכונים ב-10 דקות (20:31 8.10.2015)

היי מורן,
לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
מה שכן, אפשר להכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות 🙂

ליאור (13:09 29.09.2015)

האם ניתן לדעתך להשתמש באותו מתכון בדיוק עבור לזניה טבעונית ובטחון מן הצומח של טבעול. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:38 29.09.2015)

כן ליאור, לדעתי אפשר 🙂

ליאור (12:34 11.10.2015)

תודה, אנסה בקרוב 🙂

מיכל (11:50 18.09.2015)

היי!
אפשר להוסיף פרוסות של חציל מבלי לטגן אותם?

תודה על האתר המקסים שלך! שבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (12:09 18.09.2015)

היי מיכל,
לדעתי עדיף לטגן אותם מעט מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
חשוב גם להוציא מהם קודם את המרירות (לפזר עליהם מלח משני הצדדים ולהניח בצד למשך כחצי שעה-שעה עד שיפרישו נוזלים. לשטוף ולנגב היטב).
שבת שלום! 🙂

דור (20:55 17.08.2015)

בתבלינים כשאת כותבת ‘כפית’ זה ממש כפית קטנה או כף רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (20:58 17.08.2015)

היי דור,
הכוונה לכפית קטנה (לא לכף).

אביתר (23:29 1.08.2015)

הכנתי יצא טעים מאוד!! חיסלנו את הכול תוך שעה …
כול המתכונים באתר מ ד ה י מ י ם .
הכנתי גם פעם תפוח אדמה מוקרם ויצא מדהים .

מתכונים ב-10 דקות (23:56 1.08.2015)

תודה אביתר! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב

איריס (12:35 16.06.2015)

הכוונה לרסק או עגבניות מרוסקות?

אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות?

מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.06.2015)

היי איריס,
הכוונה לרסק עגבניות (תרכיז).
לגבי עגבניות מרוסקות- אם הכוונה במקום העגבניה המגורדת אז כמובן שאת יכולה.
אם הכוונה במקום הרסק, לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שזה ישנה את הטעם של הרוטב מאחר והרסק הוא יותר מרוכז ומתקתק והעגבניות המרוסקות הן יותר חמצמצות ודלילות מבחינת טעם.

אתי (13:43 15.07.2015)

עשיתי את הלזניה ויצאה ממש טעים, ויתרתי על ריכוך הדפים, הנחתי אותם כמו שהם ועליהם שמתי את הרוטב, והאפיה עשתה את שלה, יצא נפלא

מתכונים ב-10 דקות (13:45 15.07.2015)

מעולה! שמחה לשמוע אתי 🙂

אניטה (11:42 18.07.2015)

כנ”ל, הכנתי ללא ריכוך העלים ( רק חשוב להרטיב היטב עם הרוטב ) , והשתמשתי בעגבניות מרוסקות..יצא מעולה ! הלזניה חוסלה:)

מתכונים ב-10 דקות (12:09 18.07.2015)

תודה אניטה! שמחה לשמוע 🙂
אוסיף הערה במתכון שניתן לוותר על החלק של ריכוך העלים.

יעל (13:13 13.04.2015)

יצא ממש טעים. הוספתי זייתים ובאמת מוצלח. אבל בהחלט לא לקח לי 10 דקות.
אבל ממליצה!

מתכונים ב-10 דקות (16:41 13.04.2015)

היי יעל,
תודה על ההמלצה 🙂
שבוע נפלא

מור (22:16 18.03.2015)

חבל שאין לך אפליקציה :/

מתכונים ב-10 דקות (22:27 18.03.2015)

הי מור,
מקווה שתהיה בהמשך 🙂

איריס טל (15:02 14.03.2015)

במתכון של הלזניה החלבית אין צורך לרכך את העלים של הלזניה. שמים אותם כמו שהם מהקופסא, ווהם סופגים את הרוטב. אפשר גם כאן לוותר על הריכוך?

מתכונים ב-10 דקות (16:07 14.03.2015)

היי איריס,
כן, אפשר לוותר בתנאי שמכסים היטב את העלים ברוטב.

שושי (16:16 2.03.2015)

היי

אני מכינה פעם ראשונה, אפשר זיתים שחורים במקום ירוקים? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (17:44 2.03.2015)

כן שושי אפשר.
בהצלחה 😉

דבורה (12:47 4.02.2015)

אני לא ממליצה לרכך את העלים ,שמתי שמן והם בכל זאת נדבקו ,חבל,זה יכול להרוס את כל ההכנות, לדעתי זה מיותר.אחלה מתכון דרך אגב!

מתכונים ב-10 דקות (12:49 4.02.2015)

תודה על הטיפ דבורה 🙂
יום נעים!

אורית (14:06 30.12.2014)

הכנתי יצא מעולה תודה רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (17:43 30.12.2014)

שמחה לשמוע אורית 🙂
וכן, אפשר בהחלט להוסיף פטריות.

אורית (19:37 9.11.2014)

האם אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (19:48 9.11.2014)

כן אורית, רק חשוב לעטוף את הלזניה היטב או לאחסן אותה בקופסה אטומה.

שאקי (22:00 15.10.2014)

הכנו פעם ראשונה ויצא ממש ממש טעים!! תודה לך :))
(בא פצץ עם יין אדום בצד)

מתכונים ב-10 דקות (23:27 15.10.2014)

בשמחה שאקי!
אני ממש שמחה לשמוע 🙂

שירז (11:13 24.07.2014)

ניתן להשמש בחזה עוף טחון במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 24.07.2014)

הי שירז,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא פחות שומני ומעט יותר יבש.

רבקה (21:50 25.06.2014)

יצא מעולה, התענגנו על זה

מתכונים ב-10 דקות (21:57 25.06.2014)

שמחה לשמוע, תודה על העדכון 🙂

דנה (07:48 6.06.2014)

בוקר טוב, האם אפשר עם אותה דרך הכנת הבשר גם למלא קנלוני?

מתכונים ב-10 דקות (10:04 6.06.2014)

הי דנה,
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

ספיר (19:58 12.05.2014)

מתכון טוב! רק דבר אחד קטן – צריך ממש להיזהר לא להשרות את העלים בטעות יותר מידי במים, כי אז הם נדבקים ואי אפשר להשתמש בהם. האמת שגם לא חובה בכלל להשרותם במים אם הרוטב מספיק דליל 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:17 12.05.2014)

תודה ספיר על העדכון ועל הטיפ 😉

לימור (09:20 30.11.2013)

יצא ממש טעים! הכנתי לערב שבת וזה פשוט חוסל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.