זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32-42 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (בגודל כס”מ וחצי)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (בגודל כס”מ וחצי)
חצי כוס מים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול (אש בינונית) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כדקה (אין צורך להמתין שיזהיב).
-מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומתבלים בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים. יש לערבב את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שהוא אינו מתייבש. במידה וכן – יש להוסיף מים לפי הצורך.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- תפוחי אדמה בסגנון איטלקי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה
הי, אני לא הכי טובה במטבח חייבת לציין חח
הכנתי כי היה נראה קל והאמת שהילדים אכלו ואהבו
לי המראה היה פחות נראה מזמין כי היה יחסית המון מים(הוספתי בערך 2 כוסות) כי לא הבנתי איך התפוחי אדמה אמורים להתרכך לבד? אז כרגע זה די מרקי כזה נשאר יחסית הרבה מים והחזה עוף לא טוגן מידי לפני כפי שכתבת אז לי זה נראה פחות מזמין. אגב זה היה על הגז לפחות שעה. מה נראלך עשיתי לא טוב? אם הייתי מבשלת קודם את התפוחי אדמה ואז שמה חצי כוס מים זה נראלי הגיוני אבל לא הבנתי איך התםוחי אדמה יתרככו מחצי כוס מים? אשמח להסבר וסורי על החפירה 🙂 אגב אתר מהמםםם עדי
היי עדי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה(:
חשוב לפעול לפי המתכון- לטגן את קוביות העוף כדקה, לשים רק חצי כוס מים או מעט יותר (זה מספיק לתבשיל) ולבשל כ-40 דקות.
בגלל שהוספת המון מים יצא לך מדי הרבה רוטב. מציעה לך לשפוך בזהירות חלק מהנוזלים ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.
שמחה שאת נהנית מהאתר🌺
הי תודה על התגובה המהירה.
השאלה שלי אם לא צריך לטגן קצת יותר את החזה עוף שיראה יותר מזמין? והתפוחי אדמה לא התרככו ולכן הוספתי מים ולקח יותר משעה שיהיה מוכן. אולי צריך לחתוך ממש קטן את התפוחי אדמה?
העוף במנה הזו אמור להיות יותר רך ועסיסי ופחות פריך, לכן אין צורך בטיגון ארוך אלא רק בבישול. את יכולה בכל מקרה לטגן קצת יותר זמן את העוף.
כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות לא גדולות כדי שיספיקו להתרכך במשך הבישול.
אגב, השתמשת בסיר גדול מספיק? כיסית את הסיר במכסה לאורך הבישול? אלו שני דברים חשובים(:
יצא מעולה אין עלייך, אליפות ❤
נראה מעולה, שמחה שיצא טעים! תודה על השיתוף😊
תודה על תמתכונים המדהימים שלך!!!
בזכותך אני מבשלת הרבה יותר!
יש לך מתכון לתפו”א וחזה עוף בתנור?
היי,
מצרפת לך מתכון לחזה עוף בתנור שתוכלי להמיר בו את הבטטה בשני תפוחי אדמה.
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים(:
שלום אפרת יקרה
אני מאד אוהבת ונהנית מהאתר שלך
מתכונים מיוחדים קלים וטעימים מאד
האם אפשר להכין את המתכון הזה על הפלטה?
לבשל מראש את התפוחי אדמה ולהוסיף יותר נוזלים
נשמע לך הגיוני?
ואולי יש לך עוד מתכונים לאוכל מתבשל על הפלטה
לאמהות שעובדות….
תודה רבה
היי רחלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אם את מבשלת מראש את תפוחי האדמה ומכניסה הכל לסיר המיועד לבישול ארוך עם מספיק מים- אני חושבת שאפשרי, פשוט זה ייקח כמה שעות.
ממליצה לך להחליף את קוביות החזה בשוקיים או ירכיים שהם מתאימים יותר לבישול ארוך.
יש כמה מתכונים שעשויים להתאים לבישול ארוך על הפלטה או בסיר חשמלי: עוף עם בורגול בתנור, קדירת בשר, עוף ואורז בתנור.
יצא מושלם!!!
הילדים שלי מאוד אוהבים תפו”א, אז כל מתכון כזה מוסיף לחגיגה……😍
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון🌺
תודה רבה על המתכונים שלך ששוב ושוב נכנסים לרשימת המתכונים האהובים. האם לדעתך ניתן להכין את התבשיל הזה עם טופו?
היי דורית,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין עם טופו😊
אפרת המקסימה רציתי להגיד לך המון תודה!
בזכות האתר הנפלא שלך אני התחלתי לבשל! המתכונים מצוינים הכל יוצא מעולה!
איזה כיף לשמוע!
תודה ששיתפת נינה🌺
היי,מי ברז או מים רותחים?
ועוד שאלה,אולי קצת מוזרה,איך להוציא את הריח של החזה עוף(לפני שהוא מבושל)?יש לו ריח נורא נורא חזק ומסריח את הידיים להמון זמן.תודה מראש
היי נועה,
מים רותחים זה מעולה 🙂
לגבי הריח של החזה עוף.. אני לא מבחינה בריח חזק מדי בד”כ שאני מבשלת,
אולי החזה עוף שלך מקולקל?
אם זה משהו שבשגרה אז אין כל כך מה לעשות זה הריח..
אפרת, אין כמוך
את אלופה וגורמת לרצות לבשל
היה לי קשה עם המטבח עד שראיתי ת’אתר שלך
איך את מסבירה הכל בפשטות ויוצא אוכל מדהים!
וגם האתר עצמו יפה לעין ומעוצב.
אני ממליצה לכולם על המתכונים שלך
איזה כיף לקרוא!
תודה רבה לך הדס 🙂
המשך יום נהדר🌸
בוקר אור אפרת
פילה עוף אפשרי
או עדיף חזה עוף ולא פילה עוף?
בתודה מראש
ויום קסום.
פילו עוף מצוין. הוא גם רך יותר מחזה עוף.
תודה רבה על מתכונים מהממים!!
בעלי מאד אוהב פטריות,
אם אני רוצה לשלב פטריות במתכון, ראיתי שכתבת כך: “את הפטריות מומלץ לחתוך גס, להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן במשך 8 דקות. לאחר מכן להוסיף עוף ולהמשיך כרגיל.”
השאלה היא – איזו כמות של פטריות כדאי לשים? אני רוצה להשתמש בפטריות פרוסות מקופסת שימורים.
תודה רבה!
קורין
היי קורין,
אפשר להשתמש בקופסה שלמה.
אם יש לך פטריות שלמות אז עדיף. אם לא, אפשר להשתמש בפטריות פרוסות ואין צורך לחתוך אותן.
שלום אפרת האלופה!
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את החזה עוף בקציצות עוף, או שיש לך מתכון לתפוחי אדמה מבושלים עם קציצות עוף? (לא מצאתי…)
תודה וחודש טוב!
היי שרה,
יש את המתכון הזה שאפשר להכין עם עוף טחון – כדורי בשר ברוטב.
חודש טוב ומבורך ❤️
היי אפרת, רציתי פשוט לפרגן כל המתכונים שלך שניסיתי עד עכשיו פשוט מושלמים וטעימים:)
שמחה לשמוע ❤️
תודה שלי
מסכימה עם כל מילה👌
תודה אפי 💖
הי אפרת,
האם כדאי להוסיף דלורית לעסק?
וגם יש לי רצועות עוף דקות יחסית ולא חתוכות לקוביות , האם האם הם לא יתייבשו בבישול?
תודה מראש,
היי מוניקה,
אפשר להוסיף דלורית.
לגבי רצועות העוף, זה בסדר.
היי אפרת,
איך זה נשמר במקרר ליום למחרת? ואיך כדאי לחמם?
זה נשמר במקרר בקופסה סגורה.
ניתן לחמם במיקרוגל או בסיר על אש בינונית-נמוכה. במקרה שמחממים בסיר כדאי להוסיף כשליש כוס מים.
כל כך טעים!!!!מתכון מוצלח וקל.חוסל 🙂
שמחה שאהבת 🙂
זה אחד המתכונים האהובים אצלנו (-:
לקילו חזה עוף וכן 7-8 תפוחי אדמה כיצד לתבל? וכמה מים כדאי לשים?
תודה
היי מיכל,
לדעתי כדאי לשים כוס מים ולתבל בכפית שטוחה כורכום, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
אפשר לשים יותר תפו” א ופחות עוף?
כן🙂
מתכון מעולה!
אוהבת את ההוראות הברורות שלך 😊
נהנינו מאד.
תודה!
שמחה שנהניתם!
תודה רותי ויום נפלא ❤️
היי אפרת
הכנתי את המתכון הנ”ל והוספתי בשלב טיגון הבצל כמה שיני שום מגורדות וגמבה אדומה חתוכה לרצועות ויצא פשוט מושלם! הילדים ליקקו את האצבעות וגם בעלי 🙂
תודה על מתכונים מעולים וקלים!
נשמע מעולה 🙂
תודה נועה
הי אפשר להכין את המתכון עם סיר לחץ?
כן, אפשר. לדעתי מרגע שהסיר שורק כ-15 דקות על אש נמוכה. חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר.
אוי זה כל כך טעים!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, יש לי רק 500 גרם חזה עוף, איך לעשות מבחינת הכמויות?
תודה 😊
היי עפרי,
אין שינוי ביתר הכמויות.
אפשר בלי בצל מטוגן?
כן.
המתכון הזה הולך טוב עם חתיכות שניצל הודו במקום חזה עוף?
אפשר אבל יהיה שינוי באופן הכנה. מתחילים מטיגון הבצל, מוסיפים קוביות תפוחי אדמה וממשיכים במתכון לפי מה שרשום. מבשלים במשך 30-40 דקות.
במחבת נפרדת – מטגנים את קוביות ההודו כ-2 דקות מכל צד. מתבלים במעט פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מכסים ומבשלים במשך 2-3 דקות. לאחר שתפוחי האדמה מתרככים מוסיפים את קוביות ההודו לסיר ומערבבים 2-3 דקות נוספות.
אני בדרך כלל לא נוהגת להגיב, אבל הפעם כבר הייתי חייבת! הכנתי עד כה מספר מתכונים מהאתר שלך ובכל פעם מחדש אני נדהמת מהקלות וכמובן מהתוצאה!! טעים טעים טעים!!
תודה סיגלית 🧡
אם שכחתי לכסות וכיסיץי רק אחרי רבע שעה את הסיר??
אין בעיה, העיקר שהנוזלים לא התאדו לגמרי. אם כן אפשר להוסיף מים.
היי אפשר להוסיף גזר ופטריות? באיזה שלב?
תודה!!
היי אנה,
את הגזר מומלץ לחתוך לעיגולים ולהוסיף יחד עם תפוחי האדמה.
את הפטריות מומלץ לחתוך גס, להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן במשך 8 דקות. לאחר מכן להוסיף עוף ולהמשיך כרגיל.
הילדים ליקקו אצבעות, פעם הבאה אני חייבת להכין כמות כפולה…
המתכונים שלך תמיד מדהימים וטעימים, תודה!
תודה תהילה, איזה כיף לשמוע!
היי.. האם אפשר להחליף בשר במקום העוף? ואם כן באיזה סוג בדיוק?
היי שרון,
אפשר לשים קוביות של צלי כתף אבל יש לבשל קודם בנפרד במים עד לריכוך ורק אח”כ להוסיף את תפוחי האדמה. צריך לקחת בחשבון שאם אין סיר לחץ, בישול הבשר יכול לקחת כשעתיים-שלוש.
שלום, האם התבשיל ניתן לחימום על פלטת שבת?
כן. חשוב רק שיהיה רוטב אז תוסיפי קצת יותר נוזלים לתבשיל במידת הצורך.
הי , האם אפשר לבשל עם “פולקע” במקום חזה עוף?
היי שרית,
אפשר. רק שמשך הבישול יתארך. יש להוסיף את הפולקע לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. אח”כ לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל במשך 35 דקות (אם התחתית יבשה או שהעוף נדבק לתחתית יש להוסיף קצת מים). לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה, מים ותבלינים, מכסים ומבשלים עוד 30-40 דקות.
הי אפרת,
אפשר לוותר על הכורכום? פחות אוהבת. מה אפשר במקום?
תודה
את יכולה לוותר על הכורכום. אם חסר צבע, שימי קצת יותר פפריקה מתוקה.
יום מקסים 🙂
יצא טעים מאוד!!
תודה רבה!
תודה מירב, שמחה לשמוע 🙂
אפרת יקירה, פורים שמח
אני בדיוק מכינה את התבשיל בשביל עצמי, לארוחת ערב,מה את ממליצה לי להוסיף בתור תוספת? תודה
היי רותי,
אצלי הכי אוהבים את זה עם אורז לבן.
פורים שמח 🙂
שבת שלום ותודה רבה על התייחסותך. הרגע סיימתי לאכול. וואווווו מעולה!!!! ריח נהדר. וטעם חלומי. שמחתי להכיר מתכון חדש. תבורכי
תודה רותי 🙂
היי אפרת,
איזה תבשיל טעים. כמה פשוט ככה טעים. אני עושה אותו לעתים קרובות
תודה צילה, שמחה לשמוע 🙂
וואו ממש טעים! אחלה רעיון, קצת גיוון מהחזה העוף המוקפץ…!
תודה שרון, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת! שעתיים לפני כניסת השבת ואני עדיין מתלבטת מה לעשות עם החזה עוף! נמאס כבר להכין שניצל! רצתי למחשב ונכנסתי ישר לאתר שלך, מצאתי את המתכון הזה, הדפסתי, רצתי חזרה למטבח והכנתי 🙂 לא היה לי מספיק חזה עוף אז הוספתי סלסלת פטריות שפרסתי, ואפרת, יצא מהמם!!! בעלי גם התלהב, אז תודה רבה רבה משנינו 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה יקירה.
המים צריכים לכסות את הסיר בתפוחי אדמה והעוף ?? הגדלתי את הכמות תפוחי אדמה
לא צריכים לכסות אבל אם שמת יותר תפו”א כדאי להוסיף עוד כרבע כוס מים.
היי אפשר עם פרגית?
כן, אפשר בהחלט.
אפשר בלי עוף?
כן, אפשר.
היי, אפשר להוסיף עוד תפוחי אדמה למתכון כדי להגדיל את המנות?
כן, אפשר.
תפוחי האדמה התרככו מהר מאוד. יכול להיות שתוך רבע שעה מוכן?
ונשארנו הרבה מים האם להוציא ולסנן או להשאיר את התבשיל עם הנוזל?
באמת מהר 🙂
אפשר להמשיך לבשל ללא מכסה על אש בינונית עד שהמים יתאדו. או להוציא חלק מהמים.
יצא ממש ממש טעים אחלה מתכון רק שהבת שלי בת השנה וחצי לא אוהבת כמעט כלום מה את ממליצה לי להכין לה?!
היי הודיה,
את יכולה לנסות להכין לה פנקייק, לביבות תפוחי אדמה וגזר, חלה מטוגנת עם ביצה, קציצות בשר ניסית להכין לה? ברוטב או בלי רוטב? יש קציצות עוף וירקות. פתיתים עם בשר טחון,
פשטידת גבינות וזיתים, לביבות גבינה.
בכל מקרה, זה גיל מסוים שהיא מסרבת לאכול. זה יעבור 🙂 תראו לה שאתם אוכלים ונהנים (מבלי ללחוץ עליה לאכול) והיא לבד תבקש לטעום אחרי כמה זמן. זה עובד.
במידה ואין חזה עוף מה אפשר לשים במקום?
היי הדס,
אילו אופציות אחרות יש לך? אני ארשום לך מה הכי מתאים מבניהן.
האם אפשר לשים תפוחי אדמה בכמות גדולה יותר כרצוני, או שזה משבש את היחס בינם לבין העוף?
תודה גדולה
אפשר, רק כדאי לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
תודה על התשובה המהירה!
את מצילה אותי כל פעם מחדש!
אפרת יקרה!
איזה כיף לבשל את המתכונים שלך. הכנתי את התבשיל הזה כבר כמה פעמים ובכל פעם התגובות מדהימות ואין אחד שלא לוקח מנה שנייה (או שלישית).
תודה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה הדס
מושלם כמו שאר המתכונים.תודה
תודה נתלי, שמחה לשמוע 🙂
מתכון ענק במינימום זמן – מומלץ בחום!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה
האתר פשוט מדהים, בגלל שאני נכנסתי בשנה האחרונה למטבח בצורה רצינית, המון פעמים אני משתמש באתר הזה כדי למצוא מתכונים וב-95% מהפעמים אני מוצא פה את אשר חיפשתי, אתר מצויין ומי שמפעיל אותו עוד יותר
תודה ראובן 🙂
שבוע מעולה
אתר מעולה!!!
אין לי חזה עוף שלם אלא פרוס לשניצל. מתאים?
אין בעיה, תכיני עם מה שיש לך.
שבת שלום 🙂
תודה רבה. שבת שלום ומבורך.
השבת אני מכינה מספר מתכונים מהאתר שלך. הכל כל כך טעים. אלופה!!!
נטרף כל פעם מחדש !!! תודה רבה
תודה קרן, כיף לשמוע 🙂
היי
אפשר להכין את התבשיל ולשמור יום שלם במקרר
תודה.
כן, אפשר.
הי אפרת,
הכנתי את התבשיל שלך ויצא ממש טעים
אשמח לקבל עוד תבשילים קלים וטעימים כאלה
שתהיה לך שבת שלום
היי פיעה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
היי
כבר כמה פעמים הכנתי את התבשיל הזה. והוא מצוין ממש!!!
הילדים משוגעים על זה.
רק הכפלתי כמויות כי יש לי צורך ביותר מנות.
שמחה לשמוע!
תודה רחלי והמשך יום מקסים
אפרת היקרה !
אשמח לקבל מתכוני עוף המתאימים לילדים קטנים כמו למשל, עוף ברוטב עגבניות מבושל, צלי עוף עדיף שהעוף יהיה מבושל ולא צלוי בתנור .
המון תודה אליה
תודה
היי אליה,
אוסיף מתכונים נוספים לילדים בהמשך. בינתיים מצרפת מתכוני עוף מבושלים שיכולים להתאים גם לילדים:
עוף ברוטב עגבניות
עוף מבושל
תודה רבה לך ! את עוזרת לי המון !
תודה רבה לך ! את עוזרת לי המון !את מדהימה
היי, הוספתי גם שום גבישי ויצא טעים מאוד (-: תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה מיכל ושבוע נפלא
היי, המים צריכים להיות רותחים או מי ברז?
לא משנה.
החזה עוף לא מתייבש בבישול?
הוא לא אמור להתייבש.
תודה
היי שיר,
אפשר להגיש עם אורז לבן וסלט כרוב או ירקות.
היי נראה מעולה 🙂
עם מה מומלץ להגיש?
הכנתי היום והיה מעדן. פשוט כך!
את לגמרי מצילה אותי
שמחה לשמוע!
תודה ענת 🙂