זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 36 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 גזרים גדולים מגורדים

5 שיני שום שמנות קצוצות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מומלץ משקית קפואה)

3-4 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוך לקוביות קטנות ( קוביות בגודל כס”מ וחצי)

1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

2.5 (שתי כוסות וחצי) כוסות מים

4 כפות שמן

תיבול: כפית כורכום, כפית גדושה כמון, כפית מלאה מלח, 1/3 כפית פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה. בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר וגרגרי החומוס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.

-מוסיפים את האורז, 2 כפות שמן נוספות ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים ושוב מערבבים. משטחים מעט את התערובת ומביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. לאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק פילו במילוי שוקולדבצק פילו במילוי שוקולד
מרק תרד קטניות ואטריות מרק תרד קטניות ואטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרה (19:59 6.12.2021)

מה אפשר לשים במקום גזר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 6.12.2021)

היי,
אפשר להשתמש בדלעת או דלורית או בטטה מגורדות.

avatar
שרה (21:39 6.12.2021)

הכנתי עם בטטה
יצא מעולה
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 6.12.2021)

כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף(:

avatar
חנה לוי (21:35 7.11.2021)

אפשר להכין עם בורגול/גרישה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:20 8.11.2021)

היי חנה,
אפשר(:

avatar
חנה לוי (10:29 8.11.2021)

הכנתי ויצא מעולה!🥰
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 8.11.2021)

שמחה מאד לשמוע🙂

avatar
לינה (11:59 7.11.2021)

היי, רוצה להכין עם אורז בסמטי. האם זה משנה את כמות המים וזמן הבישול?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 7.11.2021)

היי לינה,
אין שינוי במתכון(:

avatar
קורל (20:34 4.11.2021)

היי,
האם אפשר להכין את המתכון עם אורז בסמטי? והחזה- כמה זה בגרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 4.11.2021)

היי קורל,
אפשר להכין גם עם אורז בסמטי.
העוף יוצא בסביבות 400 גרם.
בהצלחה(:

avatar
ויקטור (17:32 4.11.2021)

תודה על המתכון ארוחת צהריים הייתה מושלמת.
את החזה עוף החלפתי בפרגיות.
יצא 10.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 4.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון😊

avatar
מיכל (09:09 4.11.2021)

היי, מה אפשר להוסיף במקום החומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 4.11.2021)

היי,
אפשר לוותר או להוסיף תירס/שעועית וכדומה…

avatar
חנה לוי (23:14 17.10.2021)

הכנתי ויצא מדהים!..
רציתי לשאול אם נראה לך שאפשר להכין את זה עם קינואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:51 17.10.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להכין עם קינואה:
שימי 2 כוסות קינואה במקום אורז, ושלוש וחצי- 4 כוסות מים.
בהצלחה(:

avatar
שרון (16:08 30.06.2021)

אין לי שום ידע בבישול, עשיתי ויצא ממש טעים.
תודה רבה לך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 30.06.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף שרון❤

avatar
עדן אלבז (01:12 1.06.2021)

תקשיבו אחד הטעימים היום הכנתי וזה פשוט חוסל !!!! מומלץץץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:09 1.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבתם😊

avatar
הדר (14:38 14.05.2021)

מתכון קליל ומעולה!
טבענו את המתכון – במקום עוף עם יובה. יצא מאוד טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 14.05.2021)

שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף ושבת שלום😊

avatar
טלי (23:05 7.01.2021)

הי אפרת
יש אפשרןת להכין בבוקר ולחמם על הפלטה לליל שבת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:51 8.01.2021)

אפשר 🙂

avatar
טלי (18:06 13.01.2021)

תודה יצא אלווף אחד אחד ממש תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 13.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח טלי ❤️

avatar
מארי (15:40 12.11.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין עם 4 כרעיים (מחולקים לירק ושוק).
תוכלי להגיד לי מה הכמויות של שאר המרכיבים ואיך לבשל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:54 12.11.2020)

היי מארי,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-40 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.

avatar
מארי (07:40 13.11.2020)

תודה.
ומה לגבי הכמויות של שאר המרכיבים?
אם אני רוצה להכין עם העוף 3 כוסות אורז? כמה מים ותבלינים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:19 13.11.2020)

תכפילי את כמות המים התבלינים.

avatar
מארי (19:00 14.11.2020)

הכנתי אתמול ויצא מושלם ברמות.
תודה 😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 14.11.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
Rinat Noama (11:22 9.11.2020)

טעים מאוד,פשוט מאוד להכנה,אני הכנתי בלי חומוס כי לא היה לי אבל הטעמים מדהימים🙏👏

אושפלאו מהיר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 9.11.2020)

נראה מעולה רינת!
שמחה לקרוא שאת אוהבת♥
המשך יום מקסים

avatar
יפעת (11:47 4.09.2020)

הי אפרת,
אני רוצה לבשל את התבשיל הזה עם פרגיות. כמה פרגיות או איזה משקל יחליף את חזה העוף שבמתכון? האם זמן הטיגון משתנה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.09.2020)

שימי 300-350 גרם פרגית.
אין שינוי.

avatar
הודיה (16:14 2.09.2020)

כמו תמיד טעים ומוצלח…
תודה אפרת את מדהימה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 2.09.2020)

תודה הודיה ❤️

avatar
טובה (00:05 24.04.2020)

שלום אפרת,

השעה כבר מאוחרת ובטח לא תראי את שאלתי, אך אנסה בכל זאת 🙂

מצאתי רק כעת את המתכון הזה ואני מאד מעוניינת להכינו לשבת. עד כמה זה קריטי שלב ההשרייה של האורז או שניתן לוותר?

אם זה קריטי, כנראה שאכין את המתכון הזה בהזדמנות אחרת.

תודה,
טובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 24.04.2020)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
השריית האורז חשובה כי לפעמים כשלא משרים האורז לא מתבשל בצורה אחידה ונשארים גרגירים קשים.
שבת שלום 🌺

avatar
טובה (12:36 24.04.2020)

תודה על התשובה!
אכין את המנה הזו בע\”ה שבת הבאה.

שבת שלום! ☺

avatar
שירה (11:09 16.03.2020)

צהריים טובים
אני רוצה להכין עם שוקיים/ כרעיים
האם אפשרי? זמן בישול ארוך יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:38 16.03.2020)

היי שירה,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-25 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
*מומלץ לחתוך אותם לשני חלקים (לשוקיים ולירכיים).

avatar
רחלי (13:02 29.01.2020)

היי,אפשר לעשות את האושפלו פרווה?
ממש תודה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 29.01.2020)

אפשר לוותר על חזה העוף. זה עדיין ייצא טעים.

avatar
רחלי (23:41 29.01.2020)

היי,
וויתרתי באמת על החזה עוף ויצא אש!!!!! ממליצה לכללל החברות על האתר שלך!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 30.01.2020)

שמחה שיצא טעים, תודה רחלי 🙂

avatar
אסנת (07:46 10.12.2019)

אפשר עם אורז מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 10.12.2019)

אפשר לשים כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ו 2+1/3 כוסות מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

avatar
הילה שי (17:42 5.11.2019)

יצא טעיםםםםם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 5.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ריקי (21:12 12.10.2019)

אני רואה בתגובות כל מיני סוגי בשר שמוסיפים: נקניקיות, טחון, חזה עוף….
א. לאושפלו בוכרי שמים איזה בשר שרוצים?
ב. זה טעים עם כל סוג בשר/ עוף שאשים?
תודה וחג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:26 13.10.2019)

בדר”כ משתמשים בצלי כתף או בשר כבש.
זה יוצא טעים עם כל סוג.

avatar
עדנה כהן (11:06 6.10.2019)

אהבתי את המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 6.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יעל (10:15 2.09.2019)

מתכון מעולה מהיר קל וטעים מאד!
באופן כללי המתכונים שלך מעולים ומגוונים.
אשמח להצטרף לרשימת תפוצה לקבל מתכונים למייל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 2.09.2019)

תודה יעל 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

avatar
שירן (10:26 14.08.2019)

טעים אששש!! אין על המתכונים שלך בעולם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 14.08.2019)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
נועה (12:40 5.08.2019)

היי אשמח גם להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל מתכונים במייל (:
תודה רבה על אתר מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 5.08.2019)

צירפתי אותך 🙂

avatar
פזית (11:28 26.07.2019)

הי
נראה מתכון מעולה!
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל מתכונים במייל.
תודה וסוף שבוע נעים
פזית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 27.07.2019)

צירפתי 🙂

avatar
אסתי (11:02 13.07.2019)

האם אפשר להקפיא תבשיל אושפלאו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 14.07.2019)

כן.

avatar
לינוי (20:34 5.07.2019)

מתכון נהדר!! יצא לי ממש טעים !
אפשר בבקשה להוסיף אותי למתכונים במייל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 6.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

avatar
שירן (17:11 11.06.2019)

פשוט מעולה! מתכון טעים וקליל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 11.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שיר (10:34 11.06.2019)

אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.06.2019)

כן.

avatar
טלי (22:11 11.05.2019)

יצא מעולה
איך אפשר אבל לחמם מחדש למחרת בלי שייצא תפל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 12.05.2019)

כשמחממים במיקרוגל זה יוצא בסדר גמור.
אם אין מיקרו אפשר לחמם בסיר תוך כדי ערבוב.

avatar
דורית (22:12 29.04.2019)

הי אפרת
הכנתי את זה היום כאוכל לעבודה מחר וחיפשתי מישהו אחר מהבדרכ יצא מעולה ממש רק לא שמתי חומוס כי אני לא אוהבת ויצא חריף כי אני משתמשת בפפריקה חריפה מעולההה! אני הולכת להנות מחר תודה רבה אפשר להוסיף אותי למתכונים במייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 30.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*צירפתי את המייל שלך.
תודה ויום נפלא!

avatar
דינה (10:55 1.04.2019)

יצא מדהים וזה לא המתכון הראשון שלך שאני מכינה. אף פעם לא מאכזבת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 1.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דינה

avatar
עדן ישראלי (15:22 28.03.2019)

אפשר להכניס במקום חזה עוף נקנקיות עוף חתוכות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 28.03.2019)

כן.

avatar
רוני גבאי (08:58 22.03.2019)

היי, מה הכוונה אורז לבן יבש? הכוונה למבושל??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 22.03.2019)

הכוונה לאורז לא מבושל.

avatar
אלין (10:07 2.01.2019)

עשיתי השבת , והילדים ליקקו את הצלחת

יצא מדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 2.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלין

avatar
אסתר (19:22 31.12.2018)

אני רוצה להכין עכשיו עם 4 כוסות אורז וקילו חזה עוף כמה גזר לשים ותבלינים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 31.12.2018)

שימי 9-10 גזרים, 12 שיני שום, 2.5 כוסות גרגירי חומוס.
לתיבול: 2 כפיות מלאות כורכום, 2.5 כפיות מלאות כמון, 2.5 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור.

avatar
לימור כהן (11:50 18.12.2019)

לגבי מים לא צריך לשים יותר מים ששמים יותר אורז ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 18.12.2019)

כן. כמה כוסות אורז את רוצה להכין?

avatar
סן (06:04 2.11.2018)

איזה גודל סיר צריך למתכון? כי הסיר הלא נדבק שיש לי הוא של 2.5 ליטר, ונדמה לי שהוא יהיה קטן מדיי למתכון 😓. מה דעתך? אפשר איכשהו להתאים את המתכון לגודל הסיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 2.11.2018)

זה קצת קטן אבל אמור להספיק בדיוק.

avatar
שרית (23:04 11.09.2018)

הכנתי עם חצאי כנפיים. יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 12.09.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טובי (00:05 30.08.2018)

האתר מעולה!!!
יצא מצויין שלחנו לשכנים😋

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 30.08.2018)

תודה טובי 🌷

avatar
חגית (11:18 20.08.2018)

אפשר להכין עם עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 20.08.2018)

נראה לי שכן.

avatar
סיגל (16:04 12.07.2018)

עשיתי. והוספתי גמבה קצוצה ויצא מעולה.
אתר ומתכונים הכי הכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 12.07.2018)

תודה סיגל, שמחה שיצא טעים!

avatar
זוהר (01:36 12.02.2018)

היי, צריך לבשל את החומוס משקית קפואה לפני ששמי בסיר עם האורז ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 12.02.2018)

לא, אין צורך.
יום נפלא 🙂

avatar
ליאורה (20:34 28.01.2018)

ערב טוב
רציתי לעדכן שהכנתי ויצא מושלם מתכון קל וברור
הכנתי עם פרגיות .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 28.01.2018)

נראה טעים 🙂
תודה על השיתוף ושבוע נפלא.

avatar
שרה (12:35 19.01.2018)

אם שמתי 700 גרם קוביות חזה עוף כמה מים להןסיף? עדיין 2.5?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 19.01.2018)

אותה כמות פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל.

avatar
אושרית (22:27 14.01.2018)

יצא מעולה, קיצרתי עם חומוס משימורים מסונן ויצא מצוין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:23 14.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
בתיה (18:54 4.01.2018)

שלום אפרת
אם אני מבשלת חומוס יבש כמה זמן בישול ?
תודה על האתר המקסים והמתכונים המיוחדים וטעימים ניסיתי ואהבו מאוד !!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 4.01.2018)

היי בתיה,
יש לבשל את החומוס במים עד שיתרכך כמעט לגמרי. זמן בישול ממוצע 2-3 שעות, משתנה בהתאם לטריות גרגירי החומוס.

avatar
יולי (08:53 4.01.2018)

יתאים לדעתך להחליף באורז פרא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 4.01.2018)

אפשר לנסות עם כוס ורבע אורז פרא. כמות המים נשארת 2.5 כוסות.
יום נפלא 🙂

avatar
זיו (18:29 19.12.2017)

שלום אפרת יצא ממש טעים אבל יצא לי אורז קצת שרוף .
מה הסיבה לכך ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 19.12.2017)

היי זיו,
לדעתי זה קשור לסוג הסיר שהשתמשת בו (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) או לבישול על אש גבוהה.

avatar
עמליה (00:24 30.10.2017)

שלום אפרת, הכנתי את האושפלאו ויצא מעולה!!!
תודה רבה על עוד מתכון טעים:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 30.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עמליה ויום מקסים

avatar
יוסי (15:11 5.10.2017)

האם ניתן להכין אושפלאו מיום קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 5.10.2017)

הכוונה להכין יום לפני? כן אפשר.

avatar
לימורר (16:12 16.09.2017)

היי,אם אני מעונינת לעשות כמות ל10-11 איש איך אדע כמה כמות לשים מכל דבר? פשוט להוסיף עוד אחד מכל דבר? אשמח להמלצה תודה!
אגב הכנתי מלא דברים מהאתר שלך וזה פשוט טעים!!! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 16.09.2017)

היי לימור,
לדעתי כדאי להכפיל את כל החומרים ב-2 כולל התיבול.
שנה טובה 🙂

avatar
שרי (22:17 11.09.2017)

היי אפרת, אני בדרך כלל לא משתמשת בחומוס ולא ממש יודעת איך מבשלים אותו. לפני כחודש השריתי חומוס 24 שעות. החלפתי מידי פעם את המים הכנסתי לשקיות והקפיתי. אח”כ כששמתי במרק ובשלתי כ3-4 שעות החומוס עדיין לא היה רך. האם יש דרך לרכך את החומוס שבמקפיא או לזרוק את השקיות שנשארו? אם אני רוצה להכין חדש למחר בבוקר מה אני יכולה לעשות? (אין לי כרגע שימורים) תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 11.09.2017)

היי שרי,
חומוס יבש לוקח הרבה זמן לבשל עד שהוא מתרכך לכן אני תמיד מעדיפה להשתמש בחומוס משקית קפואה.
בכל מקרה אני ממליצה שתבשלי את החומוס שהקפאת במים במשך כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לפחות באופן חלקי ואז תוכלי להשתמש בו למרק. את יכולה להקפיא את יתרת החומוס המבושל לפעם הבאה. דרך אגב חומוס שלוקח לו המון זמן להתרכך מעיד על כך שהוא לא כל כך טרי.

avatar
שרי (09:16 12.09.2017)

תודה, נראה לי באמת שלא אשתמש בזה. לפעם אחרת אקנה קפוא או שימורים

avatar
אביבית (21:20 8.08.2017)

היי הכנתי ממש טעים וקל רק לא יודעת למה האורז לא היה מוכן לגמרי אבל לא נורא היה טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 8.08.2017)

היי אביבית,
פעם הבאה מומלץ להשרות את האורז במים כשעתיים לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.

avatar
אביבית (23:29 8.08.2017)

אני אנסה פעם הבאה תודה רבה????

avatar
אביבית (23:31 8.08.2017)

הסימן שאלה בטעות ניסיתי לשלוח סמיילי מחייך וזה מה שיצא מוזר בכל אופן תודה רבה

avatar
עדי (17:28 4.08.2017)

הכנתי עם אורז בשמתי ובלי גרגרי החומוס, יצא מעולה, תודה על המתכונים המעולים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 4.08.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום

avatar
טל (12:34 12.07.2017)

תודה האשםלאו מדהים וקל להכנה, עשיתי זאת עם בשר בקר טחון וזו הצלחה מסחררת, את הגזר גירדתי בגולפן בגסות, לא צויין מתי להוסיף את גרגירי החומוס,
תודה מקרב לב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 12.07.2017)

היי טל,
שמחה שיצא טעים 🙂
את גרגירי החומוס יש להוסיף עם הגזר והשום. רשום בפסקה השניה באופן הכנה.
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים!

avatar
דברה (12:46 8.06.2017)

תודה רבה למתכונים הנהדרים!
מטעמי בריאות אנחנו מעדיפים אורז בסמטי. האם זה ייצא טעים באותה מידה לדעתך…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 8.06.2017)

לדעתי כן 🙂

avatar
נטע (16:03 15.05.2017)

תודה רבה על המתוכנים. הכל יוצא מוצלח. רציתי לשאול אם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה? זה יספיק להתרכך ? ואיזה עוד תוספות ניתן להכניס לתבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 15.05.2017)

היי נטע,
לגבי קוביות תפוחי אדמה, אני חושבת שכדאי לבשל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להוסיף את יתר החומרים. צריך לקחת בחשבון שזה גם יכול להפוך לעיסה אם מבשלים יותר מידי.
לדעתי התבשיל טעים כמו שהוא.

avatar
אביגיל (11:30 14.05.2017)

היי
תודה רבה על המתכון
האם אפשר לוותר על הבשר?
שבוע טוב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 14.05.2017)

כן, אפשר.

avatar
שחר (19:29 13.05.2017)

האם ניתן להשתמש בחומוס יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 13.05.2017)

היי שחר,
יש להשרות אותו במים לפחות 12 שעות ולאחר מכן לבשל את החומוס במים רותחים עד שיתרכך כמעט לגמרי. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בכמות של כוס חומוס מבושל למתכון. את יתר החומוס שנשאר ניתן לשים בשקית אטומה להקפיא.

avatar
אסתי (19:29 2.05.2017)

יצא סוף הדרך!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 2.05.2017)

תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רינת (10:20 3.03.2017)

היי אפרת רציתי לדעת אני רוצה להוריד קצת בכמויות הגזר כלומר לגרד שני גזרים די גדולים ובצל אחד גדול,זה אפשרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 3.03.2017)

כן, אפשר.

avatar
אפרת ציפורה (12:05 24.02.2017)

רק אתמול בערב גיליתי את המדור המדהים הזה
וכבר מחברת המתכונים שלי מלאה…
האושפולאו עומד על הגז בסיר כתום והמראה מושלם!!
מחכה להכין עוד הרבה מתכונים ממדור זה,
שבת שלום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 24.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

avatar
רבקה (18:42 6.02.2017)

ואי ואי ואי אין על האושפלאו של אמא שלי
(אנחנו פרסים)

avatar
שיראל (21:15 18.07.2018)

אין גם על האושפולאו של אמא שלי!
(אנחנו בוכרים)

avatar
קריסטינה (16:11 29.01.2017)

היי 🙂 יש צורך להפשיר את החומוס?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 29.01.2017)

היי,
לא חובה להפשיר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
קריסטינה (12:46 26.01.2017)

היי יקירה…. בא לנו להתפנק על פרגית בתבשיל.
האם יש לטגן את הפרגית מעט יותר?
האם משהו בנוסף משתנה ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 26.01.2017)

היי קריסטינה,
כדאי לטגן את הפרגית דקה יותר מכל צד. מעבר לזה, הכל נשאר רגיל.
תהנו 😉

avatar
שרה (00:18 25.01.2017)

פשוטעיםםם
הכנתי לפני השינה ולקחתי כף לטעום …
נראה לי נצטרך להכין חדש מחר- לא נשאר כמעט ………אני ובעלי “התיישבנו” על הסיר…..
אתר מעולה, ואת, בכלל- מדהימה באשיות שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:59 25.01.2017)

תודה שרה 🙂

avatar
יהודית (17:22 17.01.2017)

היי אפרת,

לא היה לי חומוס אז שמתי אפונה וגזר. יצא ממש טעים.

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 17.01.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רחלי (18:38 4.01.2017)

יצא לי מושלםםםםם. מתכון מעולה תודה 🙂
עשיתי עם אורז פרסי יצא קצת דביק כמו שרציתי ממש ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 4.01.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
לימור (17:02 25.12.2016)

היי אפרת
יש לי חומוס מבושל מקופסת שימורים – זה בסדר ?
תודה
אעדכן איך יצא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 25.12.2016)

כן לימור, אין בעיה.

avatar
לימור (18:37 25.12.2016)

וכרגיל – יצא פגז
כל מתכון שלך הוא מנצח!!!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:40 25.12.2016)

תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🙂

avatar
דבורה (10:16 1.12.2016)

אפרת שלום, יש לי בשר כבר מבושל שלא כ”כ רוצים לאכול האם אפשר לשדרג ולהכניס אותו באושפלו המהיר ואם כן באיזה שלב? תודה על אתר מוצלח במיוחד!!! חודש טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 1.12.2016)

היי דבורה,
אם הבשר כבר מבושל אפשר לחמם אותו ולערבב אותו עם האושפלאו לאחר שהוא מוכן.
אפשרות נוספת היא לבשל את הבשר בתוך התבשיל ולהוסיף אותו לאחר שמוסיפים את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
יום נפלא 🙂

avatar
שרון (15:48 21.11.2016)

יצא מעולה, תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 21.11.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ינון (13:42 21.11.2016)

יצא פצצה!!!!!!!תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 21.11.2016)

תודה ינון, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שרון (08:09 21.11.2016)

היי , שאלה אם אני רוצה לשים 2 כוסות אורז כמה מים להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:16 21.11.2016)

היי שרון,
יש לשים 3+1/3 מים (כוס ושליש כוס).

avatar
ג'ן (18:45 1.11.2016)

הוספתי גם קצת כרוב. וקצת יותר אורז. יצא ממש טעיםםם
.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 1.11.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה ג’ן והמשך ערב נעים

avatar
עדי (09:38 21.10.2016)

היי, אפשר להכין עם בקר במקום עוף? משהו בתהליך משתנה (מלבד הכנת הבקר)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 21.10.2016)

היי עדי,
אפשר להכין עם חתיכות של בשר בקר בתנאי שמבשלים את הבשר קודם בנפרד עד לריכוך ואז אפשר להכין איתו את המתכון כרגיל במקום חזה העוף (רק שמספיק טיגון של כחצי דקה מכל צד).
שבת שלום 🙂

avatar
גל (16:26 21.12.2017)

כמה זמן צריך לריכוך הבשר ?
האם אפשר רק “לסגור” אותו ואז להשאיר יותר על האש ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 21.12.2017)

היי גל,
מומלץ לחתוך את הבשר לקוביות כדי לקצר את המשך הבישול. הסיבה שכדאי לבשל קודם את הבשר היא שלוקח לו המון זמן להתרכך והאורז כבר יהיה מוכן ועלול להתייבש ואפילו להשרף עד שהבשר יהיה מוכן. גם יהיו חסרים נוזלים לבשר כדי להתבשל. בישול הבשר יכול לקחת בין שעה וחצי לשעתיים וחצי. אם יש לך סיר לחץ זמן הבישול מתקצר ל40 דקות.

avatar
טלי (12:31 11.10.2016)

הכנתי ויצא מעולה (בלי עוף לטבעונים) אפרת תודה רבה רבה שנה טוב גמר חתימה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 11.10.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה טלי וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
טלי (15:15 5.10.2016)

היי
מעוניינת להכין אך בלי העוף(ילדים טבעונים) האם צריכה להוסיף יותר מים (להכין לארוחה מפסקת)
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:17 5.10.2016)

היי טלי,
את יכולה לוותר על העוף. כמות המים אינה משתנה.

avatar
רז (15:13 17.08.2016)

נפלא !! הכנתי לפי ההוראות ויצא פצצה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 17.08.2016)

תודה רז, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רונית ראובן (19:40 4.08.2016)

נראה מתכון מעולה כבר הולכת להכין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 4.08.2016)

בהצלחה 😉

avatar
עדנה רן (07:43 28.07.2016)

בוקר טוב לך
הוספתי למתכון קוביות חציל מטוגנות.
יצא טעים מאוד.
מאחלת ל שבת שלום ושבוע טוב ומבורך
עדנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 28.07.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה עדנה ויום נפלא!

avatar
דבי (20:59 16.07.2016)

שבוע טוב אפרת1

ובכן עשיתי את זה לליל שבת וזה כ”כ טעים!!!

ממליצה: לטגן בצל, להוסיף חלקי עוף שונים (כרעים ועליונים) ולטגן מעט. לשים אורז מלא תפו”א מעל גזר וצימוקים.
לכסות ובמקרה שצריך לערבב מעט.
מעט מים, רק אם צריך.
נראה לי שלא צריך תבלינים. (מלח לתפו”א).

מעדן!

תודה על הייעוץ!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 16.07.2016)

אלופה! שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!

avatar
גלעד (23:25 12.07.2016)

היי,
בינתיים המתכון השני המעולה שהכנתי ממתכונים שבאתר,
יצא טעים ביותר וקל להכנה למתחילים שכמותי,

תודה רבה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:19 13.07.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך בישולים מוצלחים 😉

avatar
גלעד (00:08 15.07.2016)

תודה רבה..

avatar
דבי (12:13 11.07.2016)

הי!

יש לי מתכון לאשפלו שמורכב מבצל תפוחי אדמה אורז רצועות עוףוגזר עם צימוקים
זה יכול להתאים לחמין?
אפשר בלי אורז?
אפשר אורז מלא?
כמה מים שמים?
בקיצור איך מכינים מזה חמין?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 11.07.2016)

היי דבי,
אין לי מושג איך זה ייצא בבישול כל הלילה אבל אני חושבת שתוכלי לבשל את זה בישול ארוך של 3-4 שעות. יש לך סיר יציקה חשמלי?
כמה אורז לבן רשום במתכון? לפי זה אדע להגיד לך כמה אורז מלא לשים במקום וכמה מים.

avatar
דבי (22:11 11.07.2016)

לא כתוב פרוט רק כללי חומרים. כתוב שזה משמש כחמין. מת’אומרת?

תודה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:46 12.07.2016)

זה ממש מתכון מאתגר 😉
לא ניסיתי להכין חמין ממתכון כזה אבל אני אגיד לך איך אני הייתי מכינה. הייתי מטגנת בסיר בצל גדול קצוץ (אולי אפילו 2 בצלים). מוסיפה נתחי עוף (עדיף שוקיים ולא רצועות חזה עוף מאחר ולדעתי בבישול ארוך זה עלול לצאת קצת יבש). אח”כ הייתי מוסיפה 3 שיני שום פרוסות, כשליש כוס צימוקים, כוס מים רותחים וכ-2 כפות מלאות רסק עגבניות. אח”כ הייתי מוסיפה תפוחי אדמה חתוכים ל-2 או 4 (תלוי בגודל שלהם, אם הם קטנים אפילו תשאירי אותם שלמים). גם גזרים אפשר לשים (כל גזר לחתוך ל 2-3).
הייתי מוסיפה עוד 1-2 כוסות מים ומתבלת בכפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה.
מערבבת הכל ומעבירה לסיר חשמלי ל 5-6 שעות, בחום נמוך או לתנור בחום 140 מעלות במשך 4-5 שעות. צריך לבדוק במשך הבישול שהתבשיל לא מתייבש ואם כן, להוסיף מים לפי הצורך ולחזק תיבול.
מכאן אאחל לך הצלחה 😉

avatar
דבי (08:46 12.07.2016)

אני מבינה שאח”כ לפלטה?

חייבים רסק עגבניות?

מה עם אורזמלא?

לא שמים מים שמכסים?

אגב פעם הייתי מכינה חמין של קטניות עם חתיכות חזה עוף והיה מעולה למי שאוהב דברים קלים לעיכול ופשוטים. החזה לא התייבש ואפילו לא היה תיבול הגזר או הבטטה עשו צבע.

הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 12.07.2016)

המתכון שאני רשמתי זה לא בהכרח לבישול כל הלילה. זה בישול ארוך שאפשר להכין גם באמצע שבוע.
אם את רוצה להכין ממש חמין לשבת, אז שימי באמת גם קטניות. אם בא לך לשים גם אורז מלא, שימי. האמת שאת יכולה לשים מה שאת רוצה ובדר”כ זה יוצא טעים. רק חשוב לכסות את כל התבשיל במים כדי שלא יתייבש.
את יכולה לוותר על הרסק או לשים רק כף אחת.
בהתחלה כדאי לבשל על הגז איזה חצי שעה-שעה. בלילה שימי על הפלטה עד הבוקר.
אגב, אם את שמה אורז וקטניות שימי יותר מלח ממה שרשמתי (נגיד כפית וחצי או 2 כפיות מלח).

avatar
אדוה (14:13 10.07.2016)

היי:-)

במידה ואני רוצה להכין אושפלאו צמחוני – מהן כמויות המים? ומהו אופן ההכנה? (זמן הבישול קצר יותר?)

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 10.07.2016)

היי אדוה,
את מכינה בדיוק באותו אופן רק מוותרת על העוף. מטגנת בצל אח”כ מוסיפה שום, גזר וחומוס וכו’.
זמן הבישול- 20 דקות ומומלץ להשאיר את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
בהצלחה 😉

avatar
סמדר (17:03 20.06.2016)

היי אפרת, הכנתי בשבת עם פרגיות ויצא נפלא. השתמשתי באורז יסמין ולשמחתי הוא לא נדבק כלל. כל בני הבית אהבו מאוד, בקיצור – מתכון מנצח. כן יירבו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 20.06.2016)

תודה סמדר, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
ציפי (13:23 30.05.2016)

חייב לשים חומוס ? אין לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 30.05.2016)

לא חייב, את יכולה לוותר על החומוס.

avatar
סיל (15:38 27.05.2016)

אפשר עם פולקה אם כן כיצד להכין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 27.05.2016)

היי סיל,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך 25-30 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
מירי (22:25 21.05.2016)

שבוע טוב,
הכנתי את המתכון לשבת.
כמה פשוט, ככה טעים!!!!
תודה רבה!!! : )

מירי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 21.05.2016)

תודה מירי, שמחה שיצא מוצלח!
שבוע טוב 🙂

avatar
מירי (10:43 26.04.2016)

היי,
יש לי חומוס מקופסת שימורים, זה בסדר?
והאם חייב לשים שום? (בעלי לא אוהב 😉 )

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 26.04.2016)

היי מירי,
אפשר להשתמש בחומוס משימורים ואין בעיה לוותר על השום.
חג שמח ויום מקסים 🙂

avatar
אבי (13:55 1.04.2016)

תודה על המתכון.

מישהי אמרה לי שלאושפלאו דרוש אורז עגול ולא סוג אחר.

האם יש הבדל בין הסוגים מבחינת טעם? מבחינת זמן הבישול? ואם אשתמש באורז עגול מלא?

תודה מראש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 1.04.2016)

היי אבי,
אורז עגול שונה מבחינת המרקם ויוצא דביק יותר ולא כולם אוהבים את זה לכן בחרתי להשתמש במתכון באורז לבן רגיל.
אפשר להשתמש באורז עגול וזמן הבישול וכמות המים לא אמורים להשתנות (בכל אופן אני ממליצה לקרוא מה רשום בהוראות שעל גבי האריזה כי יש כמה סוגים של אורז עגול).
לגבי אורז עגול מלא, הוא שונה מהאורז העגול הרגיל. אין בעיה להשתמש בו כמו כל אורז מלא רגיל ולשים כוס אחת. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות להשאיר את הסיר מכוסה).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
אבי (18:03 1.04.2016)

תודה רבה!!!

שבת שלום

avatar
מיה (13:26 26.02.2016)

התבשיל על האש.
אני מאוד נהנית מהאתר ומהפשטות של המתכונים.
ההתייחסות שלך לתגובות ראוייה להערכה!
אשמח לעדכן לאחר הארוחה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 26.02.2016)

מעולה! שמחה לשמוע.
תודה מיה ושבת שלום 🙂

avatar
ענת (11:27 19.02.2016)

האם אפשר לעשות עם כנפיים ? האם לבשל אותם קודם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 19.02.2016)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר.
יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל במשך כ15 דקות. אחר כך להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
דור (16:32 18.02.2016)

אפשר עם פרגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 18.02.2016)

כן, אפשר.

avatar
טליה (13:44 14.02.2016)

היי. נשמע טעים מאוד. איזה תחליף הכי כדאי לשים במקום חומוס? (קצת עושה לי בעיות בבטן )
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 14.02.2016)

היי טליה,
את יכולה לוותר על החומוס בכלל או לשים במקום אפונה משקית קפואה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
נתלי (11:14 28.01.2016)

לצערי אין לי חומוסים ואני אחרי ניתוח אז אין לי כוח ללכת לקנות…זה לא כזה קריטי למרות שאני מאוד אוהבת חחח
רציתי רק לשאול האם האורז יוצא אחד אחד ולא דביק וכמו עיסה ?? מאוד חשוב לי שייצא אחד אחד .. זה תלוי בסוג האורז או מה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 28.01.2016)

היי נתלי,
קודם כל החלמה מהירה ורפואה שלמה 🙂
אפשר לוותר על החומוס. לגבי הדביקות, בגלל שזה תבשיל שמוסיפים לו עוף, בצל, גזר וכו’ הוא יוצא פחות אחד-אחד אבל אם את רוצה שהוא ייצא כמה שפחות דביק כדאי להשתמש באורז לבן בסמטי שהוא יותר ארוך ועם פחות עמילן.
יום נפלא

avatar
נתלי (13:02 28.01.2016)

אורז תאילנדי זה טוב ? או רק בסמטי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 28.01.2016)

אוכל תאילנדי גם מתאים אבל קחי בחשבון שבכל מקרה זה לא יכול לצאת אחד אחד כי זה מתבשל עם עוד רכיבים.

avatar
נתלי (13:13 28.01.2016)

כן כן זה ברור לי לחלוטין אני פשוט לא רוצה שזה ייצא לי כמו עיסה אחת …
באיזה כוס להשתמש ? זכוכית סטנדרטית עם הידית ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 28.01.2016)

כן. חשוב להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים הרותחים.
כדי שזה ייצא פחות דביק כדאי לשים יותר שמן בתבשיל (לטגן את הבצל עם 4-5 כפות שמן) ולגבי האורז- את שוטפת אותו לפני או שמה אותו כמו שהוא? אני שואלת כי גם זה משפיע על המרקם הסופי.

avatar
נתלי (14:34 28.01.2016)

אני שוטפת אותו לפני בטח ונותנת לו להתייבש ..
זה טוב ?

avatar
נתלי (14:35 28.01.2016)

ואם אני רוצה 2 כוסות אורז לעשות ? כמה מים לשים ? 3 כוסות ?

avatar
נתלי (15:00 28.01.2016)

אני שוטפת את האורז ואז מחכה שייתייבש , זה בסדר או לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 28.01.2016)

כן זה בסדר גמור שאת מניחה לאורז להתייבש כי אם הוא עדיין רטוב הוא יוצא דביק.
אם את עושה 2 כוסות אורז שימי שלוש ורבע כוסות מים.

avatar
נתלי (17:08 28.01.2016)

אם שמתי 2 כוסות אורז ו3 ורבע כוסות מים יכול להיות שזמן הבישול יותר ארוך טיפה ?? שמתי על נמוכה כרגע עבר 25 דק אבל עדיין יש מים .. הגברתי טיפה את האש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 28.01.2016)

כדאי להשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות אחרי שמכבים את האש כי אז הנוזלים מתאדים.

avatar
נתלי (17:18 28.01.2016)

לצערי אני חושבת שיצא לי לא טוב …
כיביתי את האש כי זה התחיל להידבק למטה וסגרתי את המכסה עם מגבת אבל חלק מהאורז משום מה גם יצא לא מבושל ועדיין יש מים /=

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.01.2016)

חשוב היה לכבות את האש אחרי 25 דקות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות מבלי לפתוח את הסיר כי אז כל האדים יוצאים החוצה. ב10 דקות האלה האורז עדיין ממשיך להתבשל.
אני ממליצה לך לערבב מעט את האורז (ממש קצת) ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ10-15 דקות ואח”כ לפתוח לבדוק אם האורז התבשל.

avatar
מוטק'ה (20:17 24.12.2016)

היי אפרת, ערב טוב ושבוע טוב וחג שמח.
אצלנו בעדה, מכינים בקביעות חמין מאורז וזה יכול לצאת אחד אחד, אבל לשם כך כמויות המים שונות מבישול רגיל של אורז כי הוא מתבשל על אדי התבשיל בעיקר, ולכן, אם מבשלים אותו עם כמות מים כמו בבישול רגיל הוא יצא דיסה. בכדי שיצא אחד אחד, מצמצמים את כמות המים לכמעט לחצי מהרגיל ואוטמים היטב היטב את הסיר עם נייר כסף בשביל התנור, וכיסוי מגבת עבה מעל המכסה בבישול על פלטת שבת. הירקות והבשרים מכילים המון מים שמעניקים אדים לבישול התבשיל.

ותודה לך על האתר והמתכונים המגניבים. אחלא בלוג.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 24.12.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף וחג שמח!

avatar
עמליה (17:42 14.01.2016)

האם צריך לבשל את החומוס בנפרד לפני הכנסתו לתבשיל או ישירות מההקפאה (כמובן אחרי הפשרה). תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 14.01.2016)

היי עמליה,
אין צורך לבשל את החומוס לפני.

avatar
ליאת (10:58 27.12.2015)

שלום תודה על המתכונים הטעימים רציתי לדעת אם אפשר עם אורז מלא ואם זה משפיע על הבישול
מניסיון שלי זה יותר משעה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 27.12.2015)

היי ליאת,
אפשר להכין עם אורז מלא.
שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
שבוע נפלא!

avatar
רבקה (09:40 26.11.2015)

טעים וקל הוספתי חופן צימוקים ויצא טעים מאד.

avatar
רבקה (18:08 25.11.2015)

בישלתי את המתכון טעמתי. טעים מאד. החלטתי להוסיף צימוקים וזה הוסיף טעם. ממש התחבר לטעם. רבקה תודה על המתכון הקל והטעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 25.11.2015)

היי רבקה,
נשמע מעולה עם הצימוקים 🙂
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.

avatar
רבקה (09:49 26.11.2015)

תודה על התשובה רבקה

avatar
אנה (13:02 31.10.2015)

הכנתי עם הבשר, יצא מצוין תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 31.10.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
תמר (08:31 23.10.2015)

הכנתי את זה יומיים רצוף בגלל שיצא כל כך טעים ומוצלח!!!
ארוחה בסיר אחד! פותר הרבה! נפלא וטעים! שומרת את המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 23.10.2015)

מעולה! אני שמחה לשמוע תמר 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
אורי (14:32 10.10.2015)

התבשיל יצא טעים אבל יבש .
איפה פספסתי ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 10.10.2015)

היי אורי,
כנראה שהיו פחות נוזלים ביחס לכמות האורז.
האם השתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז ולמדידת המים? באיזה סוג אורז לבן השתמשת?

avatar
אורי (19:02 18.10.2015)

השתמשתי באותה כוס מידה
אורז בסמטי

avatar
אבי (11:31 9.10.2015)

עשיתי ויצא טעים מאוד .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 9.10.2015)

שמחה לשמוע אבי!
שבת שלום 🙂

avatar
אפרת (00:23 21.09.2015)

ממש מוצלח,אני צימחונית אבל בעלי והבנות מאוד אהבו,כל שבוע רוצים שאכין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 21.09.2015)

שמחה לשמוע אפרת!
תודה שחזרת לעדכן וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
מיטל (22:55 10.09.2015)

מתכון פצצה!!! הכנתי את המתכון עם כוס אורז מלא ויצא פשוט סוווף.
האתר שלך פשוט מעולה. כל מתכון שהכנתי מהתר שלך קצר שבחים.
שתהיה שנה טובה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:17 10.09.2015)

תודה מיטל! איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

avatar
אודי (11:33 11.08.2015)

אם אני רוצה להחליף את חזה העוף עם כרעיים, איך אני מבשל את הכרעיים בנפרד? רשמת בתגובות לטגן עם הבצל ואז לבשל 25 דקות. האם להוסיף מים? אם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 11.08.2015)

היי אודי,
אם הכרעיים גדולות מומלץ לחתוך אותם לפני לשני חלקים (לשוקיים ולירכיים).
לטגן אותם עם הבצל משני הצדדים עד שמשנים את הצבע ללבן. בשלב זה ניתן לפזר עליהם מעט מלח ופלפל (מהמלחייה) ולבשל עם מכסה במשך 25 דקות. אין צורך להוסיף מים מאחר והם גם ככה יפרישו נוזלים. מומלץ לבשל על אש בינונית-נמוכה (לשים לב שהם לא נשרפים).
בהצלחה 😉

avatar
טל (23:00 9.08.2015)

היי, הכנתי עם אורז 3 צבעים, יצא כהה יותר מאשר בתמונה אבל טעים כ”כ שאני הולך להתחיל להכין את המנה הזאת באופן קבוע. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 9.08.2015)

מעולה! תודה טל שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אבי (14:54 8.08.2015)

היי,
הכנתי את המתכון אתמול ויצא כל כך טעים שביקשו שאכין גם היום. אז הוא כרגע מתבשל על האש.
תודה על מתכון מעולה וקל להכנה ועל האתר הנפלא הזה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 8.08.2015)

איזה כיף לשמוע אבי 🙂
תודה על העדכון ובתאבון!

avatar
שרה (16:57 11.09.2015)

הוספתי פטרוזיליה לקראת סוף הבישול, יצא פצצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:26 11.09.2015)

מעולה 🙂
שבת שלום וחג שמח!

avatar
יפעת (15:39 28.07.2015)

הי אפשר גם עם אורז מלא ? מה השינוי בהוראות פרט לזמן הבישול? תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 28.07.2015)

כן יפעת, אפשר להכין עם אורז מלא.
שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 😉

avatar
שני (15:10 18.07.2015)

הכנתי ויצא מדהים!!! תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 18.07.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
קריסטינה (21:28 16.07.2015)

היי. מה שלומך? באחת הפעמים הכנתי את המתכון עם חומוס מקופסת שימורים…היה טעם לןןאי דומיננטי מאוד. כיוון שאין לי כאן (בחו’ל) חומוס קפוא ולא בא לי להתעסק עם בישולו, אפשר לוותר עלין, או להכין עם משהו אחר במקום? תודה
אגב בשבוע הבא על הפרק: רטטוי, מרק ירקות המעולה שלך ומחפשת עוד 2 מנות עיקריות…אחזור לעדכן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 16.07.2015)

היי קריסטינה,
את יכולה לוותר על החומוס, זה יוצא טעים גם בלי.
ובהצלחה במתכונים המתוכננים! מחכה לעדכונים וסופשבוע מעולה 😉

avatar
רחל (22:48 2.07.2015)

יצא מעולה!! הכנתי עם כרעיים, תיבלתי וטיגנתי אותם לפני הבישול, הוספתי עם המים גם חצי כוס מיץ לימון חופן פטרוזיליה! תודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 2.07.2015)

שמחה לשמוע יעל, תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יעל (12:39 2.07.2015)

היי , יש כאן מתכונים מעולים אבל בקשר למתכון הזה יש לי הערה , אני בוכארית שמבשלת את כל המאכלים הבוכריים : מתכונים עוד מסבתא, לא זכור לי שאנחנו מוסיפים שום או חומוס או כמון או כורכום לאושפלוב זה יותר מתאים למאכל אחר שלנו שנקרא סירקניז וגם הוא מאד טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 2.07.2015)

נכון יעל, המתכון הזה יותר דומה לאושפלאו בסגנון הפרסי 🙂 אבל בכל מקרה, המתכונים באתר הם בגרסה מעט שונה וקלילה יותר מהמקור.

avatar
אושרת (23:34 24.06.2015)

היי!
יש לי שאלה אני יכולה להשתמש בחומוס בקופסאת שימורים? במקום חומוס קפוא?
תודה והמשך לילה טוב
אושרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 24.06.2015)

כן אושרת, את יכולה.
לילה טוב 🙂

avatar
שרה (20:51 14.05.2015)

תודה על המתכונים הנהדרים.
שאלה:למה הכוונה אורז יבש? אני נוהגת לשטף את האורז במים לפני הכנתו.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 14.05.2015)

היי שרה,
זה בסדר, הכוונה לאורז שאינו מבושל 🙂

avatar
אנה (20:21 23.04.2015)

יצא מעולה!!! האורז היה מוכן אפילו יותר מהר!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 23.04.2015)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אנה (21:36 20.04.2015)

אפשר להשתמש באורז מלא במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 20.04.2015)

היי אנה,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר.
במידה ואת מכינה אני ממליצה להשתמש בכוס אחת בלבד של אורז מלא (ולא כוס וחצי כמו שרשום לגבי האורז הלבן) ואז כמות המים נשארת כמו שהיא.
יש לבשל במשך 40 דקות (במקום 25 דקות) ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות כמו שרשום.
ערב נעים 🙂

avatar
לבנת (22:18 8.04.2015)

שלום, למה רשום להבה בינונית נמוכה? אני יודעת שאורז מכינים על הלהבה הכי קטנה. האם זה לא ישרוף את האורז?
תודה.
ואגב אני ממש אוהבת את המתכונים באתר !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 8.04.2015)

היי לבנת,
קודם כל אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לגבי האורז, הכוונה לגודל מבער בינוני (מבחינת קוטר העיגול) בלהבה הכי נמוכה.
חג שמח!

avatar
גליה (21:29 15.03.2015)

שלום לך, עשיתי את המתכון יצא טוב מאוד למעט בעיה שיש לי. משום מה בתקופה האחרונה האורז שלמעלה לא מתבשל וזה שלמטה כבר מוכן מדי. ניסיתי גם במתכון זה לעשות אחד על אחד שיהיה אורז יבש, לכסות סיר וכו’ אך עדיין לא מצאתי במה אני טועה. אודה לך אם תצליחי לעזור לי. תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 15.03.2015)

הי גליה,
איך היית עושה בעבר שזה היה מצליח? האם החלפת סיר? האם שינית את סוג האורז? החלפת כיריים?
זה יכול לנבוע מסיבות נוספות כמו:
-שימוש באורז בסמטי שמתבשל בדר”כ לאט יותר.
-זה יכול להיות בגלל שהמכסה של הסיר לא נסגר טוב והאדים בורחים.
-בישול על להבה גבוהה מידי.
-אין מספיק מים באורז (היחס צריך להיות על כל כוס אורז לבן כוס וחצי מים רותחים).
-האורז לא עורבב מספיק עם המים ועם שאר החומרים.
מקווה שהצלחתי לעזור ושהבעיה תפתר 🙂

avatar
גליה (18:47 19.03.2015)

תודה על התשובה המפורטת. אנסה לשחזר צעדיי לאחרונה ולפני הבישול הבא אעבור שוב על מה שרשמת. תודה על הכל

avatar
אורית (16:53 27.02.2015)

פשוט נפלא.
קל להכנה וטעים כל כך…

תודה רבה רבה .
שבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 27.02.2015)

היי אורית, שמחה שאהבת!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

avatar
לי (08:10 26.02.2015)

היי. אם אני רוצה להכין עם חלקי עוף שלמים. מה אני משנה באופן ההכנה מלבד הרבה יותר זמן כמובן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 26.02.2015)

היי לי,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-40 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה וסופשבוע נעים 😉

avatar
גור (13:11 25.02.2015)

מתכון עשיר טעים ומהיר, אהבתי!
מאוד אוהב את האתר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 25.02.2015)

תודה גור, שמחה לשמוע 🙂

avatar
טליה (17:44 23.02.2015)

מתכון מ-עו-לה!
אפשר לשחק עם הירקות (הפעם הוספתי גם דלעת למשל).
וגם עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר…) עם הוספת המים יכולים לעבוד פה לטובתינו,
אבל הנושא טרם נבדק על ידי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 23.02.2015)

תודה טליה! שמחה שאהבת 😉

avatar
גלית (19:41 12.02.2015)

שלום רב

אם משתמשים בחומוס קפוא , האם צריך לבשל אותו קודם ? או ניתן להכניס ישר מהקפאה ?

מעריצה את האתר הזה הוא פשוט יעיל ולעניין !!

תודה

גלית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 12.02.2015)

תודה גלית! 🙂
אם משתמשים בחומוס קפוא אפשר להכניס אותו לתבשיל ישר מההקפאה אלא אם כן יש עליו קרח ואז מספיק לשטוף אותו מעט במים חמימים ולסנן.

avatar
דנה (14:45 27.01.2015)

הכנתי ויצא פשוט סוף!! אין על המתכונים באתר הזה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 27.01.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דנה:)

avatar
שרה יצחקי (08:25 23.01.2015)

היום אנסה את אשפלאו מהיר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 23.01.2015)

מעולה 🙂
שבת שלום!

avatar
אנה (14:51 19.01.2015)

במידה וארצה לעשות עם קוביות בשר אפשרי? ובאיזה בשר כדאי להשתמש? וכמובן האם יש שינוי בדרך ההכנה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 19.01.2015)

היי אנה,
הכי מתאים זה להשתמש בבשר כבש אבל אפשר גם להשתמש בכל חלק של בשר בקר שמתאים לקדרה (ניתן לשאול את הקצב).
מאחר ולבשר לוקח יותר זמן להתבשל מעוף יש להכין אותו בנפרד: חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר נסגר (הכוונה נראה מבושל מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים). לאחר מכן שופכים מים רותחים על הבשר באופן שיכסה אותו ומבשלים עם מכסה עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוציאים את הבשר ומסננים אותו מעודפי המים.
לאחר שהבשר מבושל ניתן להכין את המתכון כפי שהוא רשום ופשוט במקום העוף לשים בשר.
בהצלחה 😉

avatar
אנה (12:30 25.10.2015)

להערכתך, כמה זמן בערך כדאי לבשל את הבשר כדי שיתרכך וניתן יהיה להוסיף אותו לתבשיל? שעה? שעתיים?
תודה מראש☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 25.10.2015)

היי אנה,
זה מאוד תלוי בסוג הבשר. אם זה בשר בקר זה יכול להיות גם 3-4 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי. אם זה בשר כבש זה שעה וחצי.
אם יש לך סיר לחץ, זה מאוד מקצר את זמן הבישול (בישול של כשעה).
שבוע נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות