זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 36 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 גזרים גדולים מגורדים
5 שיני שום שמנות קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מומלץ משקית קפואה)
3-4 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוך לקוביות קטנות ( קוביות בגודל כס”מ וחצי)
1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
2.5 (שתי כוסות וחצי) כוסות מים
4 כפות שמן
תיבול: כפית כורכום, כפית גדושה כמון, כפית מלאה מלח, 1/3 כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה. בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).
-מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר וגרגרי החומוס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.
-מוסיפים את האורז, 2 כפות שמן נוספות ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים ושוב מערבבים. משטחים מעט את התערובת ומביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים).
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. לאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.
היי,
האם צריך להשרות את החומוס יום לפני שמכינים? (בד”כ אני משרה)
והאם בזמן הבישול שכתוב במתכון גם החומוס מספיק להתבשל? (בד”כ אני מבשלת את החומוס שעה-שעה וחצי)
תודה רבה!!
היי,
אם את משתמשת בחומוס יבש ולא בקפוא- יש להשרות לפחות לילה לפני ההכנה.
בנוסף, את החומוס היבש יש לבשל לפני הכנת המתכון במים רותחים עד שיתרכך כמעט לגמרי. לאחר מכן ניתן להשתמש בכמות של כוס חומוס מבושל למתכון.
בהצלחה(:
תודה רבה שענית כ”כ מהר!!
מה שבתמונה זה חומוס יבש?
אם כן, את יודעת בערך כמה חומוס צריך לבשל כדי שיצא לי כוס חומוס מבושל?
וכמה זמן בערך לוקח לזה להתרכך?
תודה רבה!!
כן, זה חומוס יבש.
מניחה שתצטרכי כמות של טיפה יותר מחצי כוס כדי שיצא לך בערך כוס חומוס מבושל.
בסיר לחץ חומוס יהיה מוכן אחרי כ-35 דקות. בסיר רגיל זה יארך יותר- כשעתיים.
מתכון מעולה!!
הכנתי אותו ככ הרבה פעמים, ותמיד הוא טעים, תמיד הוא מגרה, והריחחחח כל הבית חוגג.
תודה אפרת!
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
האם אפשר להשתמש עם חתיכות בשר אסאדו במקום העוף? וכמה זמן בישול? תודה. מאד נהנת מהמתכונים שלך..
היי,
מאחר ולבשר לוקח יותר זמן להתבשל מעוף יש להכין אותו בנפרד: חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר נסגר (הכוונה נראה מבושל מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים). לאחר מכן שופכים מים רותחים על הבשר באופן שיכסה אותו ומבשלים עם מכסה עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוציאים את הבשר ומסננים אותו מעודפי המים.
לאחר שהבשר מבושל ניתן להכין את המתכון כפי שהוא רשום ופשוט במקום העוף לשים בשר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
יצא מושלם!
הוספתי גם אבקת שום ויצא ממש ממש טעים!
וניסיתי במקום חזה עוף לשים נקניקיות פרוסות לעיגולים וגם יצא מושלם
תודה אפרת!
היי,
שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לפרגן🌺
ממש טעים!
יצא פשוט מושלם
תודה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
מה אפשר לשים במקום גזר?
היי,
אפשר להשתמש בדלעת או דלורית או בטטה מגורדות.
הכנתי עם בטטה
יצא מעולה
תודה!
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף(:
אפשר להכין עם בורגול/גרישה?
היי חנה,
אפשר(:
הכנתי ויצא מעולה!🥰
תודה
שמחה מאד לשמוע🙂
היי, רוצה להכין עם אורז בסמטי. האם זה משנה את כמות המים וזמן הבישול?
תודה
היי לינה,
אין שינוי במתכון(:
היי,
האם אפשר להכין את המתכון עם אורז בסמטי? והחזה- כמה זה בגרם?
היי קורל,
אפשר להכין גם עם אורז בסמטי.
העוף יוצא בסביבות 400 גרם.
בהצלחה(:
תודה על המתכון ארוחת צהריים הייתה מושלמת.
את החזה עוף החלפתי בפרגיות.
יצא 10.
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
היי, מה אפשר להוסיף במקום החומוס?
היי,
אפשר לוותר או להוסיף תירס/שעועית וכדומה…
הכנתי ויצא מדהים!..
רציתי לשאול אם נראה לך שאפשר להכין את זה עם קינואה?
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להכין עם קינואה:
שימי 2 כוסות קינואה במקום אורז, ושלוש וחצי- 4 כוסות מים.
בהצלחה(:
אין לי שום ידע בבישול, עשיתי ויצא ממש טעים.
תודה רבה לך !
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף שרון❤
תקשיבו אחד הטעימים היום הכנתי וזה פשוט חוסל !!!! מומלץץץ
איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבתם😊
מתכון קליל ומעולה!
טבענו את המתכון – במקום עוף עם יובה. יצא מאוד טעים!
שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
הי אפרת
יש אפשרןת להכין בבוקר ולחמם על הפלטה לליל שבת
אפשר 🙂
תודה יצא אלווף אחד אחד ממש תודה רבה!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח טלי ❤️
היי אפרת,
אני רוצה להכין עם 4 כרעיים (מחולקים לירק ושוק).
תוכלי להגיד לי מה הכמויות של שאר המרכיבים ואיך לבשל?
היי מארי,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-40 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
תודה.
ומה לגבי הכמויות של שאר המרכיבים?
אם אני רוצה להכין עם העוף 3 כוסות אורז? כמה מים ותבלינים?
תכפילי את כמות המים התבלינים.
הכנתי אתמול ויצא מושלם ברמות.
תודה 😊
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
טעים מאוד,פשוט מאוד להכנה,אני הכנתי בלי חומוס כי לא היה לי אבל הטעמים מדהימים🙏👏
נראה מעולה רינת!
שמחה לקרוא שאת אוהבת♥
המשך יום מקסים
הי אפרת,
אני רוצה לבשל את התבשיל הזה עם פרגיות. כמה פרגיות או איזה משקל יחליף את חזה העוף שבמתכון? האם זמן הטיגון משתנה? תודה
שימי 300-350 גרם פרגית.
אין שינוי.
כמו תמיד טעים ומוצלח…
תודה אפרת את מדהימה 🙂
תודה הודיה ❤️
שלום אפרת,
השעה כבר מאוחרת ובטח לא תראי את שאלתי, אך אנסה בכל זאת 🙂
מצאתי רק כעת את המתכון הזה ואני מאד מעוניינת להכינו לשבת. עד כמה זה קריטי שלב ההשרייה של האורז או שניתן לוותר?
אם זה קריטי, כנראה שאכין את המתכון הזה בהזדמנות אחרת.
תודה,
טובה
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
השריית האורז חשובה כי לפעמים כשלא משרים האורז לא מתבשל בצורה אחידה ונשארים גרגירים קשים.
שבת שלום 🌺
תודה על התשובה!
אכין את המנה הזו בע\”ה שבת הבאה.
שבת שלום! ☺
צהריים טובים
אני רוצה להכין עם שוקיים/ כרעיים
האם אפשרי? זמן בישול ארוך יותר?
היי שירה,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-25 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
*מומלץ לחתוך אותם לשני חלקים (לשוקיים ולירכיים).
הי אפרת היקרה,
אני רוצה להכין את זה עם כרעיים. ראיתי שכתבת בתגובה שיש לטגן אותן קלות ואז לבשל 25 דקות לפני הוספת שאר המרכיבים. רציתי לדעת האם צריך להוסיף מים ותבלינים לעוף בשלב הראשון?
תודה רבה💜
היי,
את המים ושאר המרכיבים יש להוסיף לאחר הטיגון של הכרעיים.
את שאר המרכיבים מלבד האורז?זאת אומרת את האורז להוסיף רק אחרי חצי שעה?
כן, כדי שהעוף יוכל להתבשל היטב.
היי,אפשר לעשות את האושפלו פרווה?
ממש תודה…
אפשר לוותר על חזה העוף. זה עדיין ייצא טעים.
היי,
וויתרתי באמת על החזה עוף ויצא אש!!!!! ממליצה לכללל החברות על האתר שלך!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים, תודה רחלי 🙂
אפשר עם אורז מלא?
אפשר לשים כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ו 2+1/3 כוסות מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
יצא טעיםםםםם
שמחה לשמוע 🙂
אני רואה בתגובות כל מיני סוגי בשר שמוסיפים: נקניקיות, טחון, חזה עוף….
א. לאושפלו בוכרי שמים איזה בשר שרוצים?
ב. זה טעים עם כל סוג בשר/ עוף שאשים?
תודה וחג שמח!
בדר”כ משתמשים בצלי כתף או בשר כבש.
זה יוצא טעים עם כל סוג.
אהבתי את המתכון
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה מהיר קל וטעים מאד!
באופן כללי המתכונים שלך מעולים ומגוונים.
אשמח להצטרף לרשימת תפוצה לקבל מתכונים למייל.
תודה יעל 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
טעים אששש!! אין על המתכונים שלך בעולם
שמחה שאהבת ❤️
היי אשמח גם להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל מתכונים במייל (:
תודה רבה על אתר מושלם!
צירפתי אותך 🙂
הי
נראה מתכון מעולה!
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל מתכונים במייל.
תודה וסוף שבוע נעים
פזית
צירפתי 🙂
האם אפשר להקפיא תבשיל אושפלאו?
כן.
מתכון נהדר!! יצא לי ממש טעים !
אפשר בבקשה להוסיף אותי למתכונים במייל.
שמחה שיצא טעים 🙂
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
פשוט מעולה! מתכון טעים וקליל
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים?
כן.
יצא מעולה
איך אפשר אבל לחמם מחדש למחרת בלי שייצא תפל?
כשמחממים במיקרוגל זה יוצא בסדר גמור.
אם אין מיקרו אפשר לחמם בסיר תוך כדי ערבוב.
הי אפרת
הכנתי את זה היום כאוכל לעבודה מחר וחיפשתי מישהו אחר מהבדרכ יצא מעולה ממש רק לא שמתי חומוס כי אני לא אוהבת ויצא חריף כי אני משתמשת בפפריקה חריפה מעולההה! אני הולכת להנות מחר תודה רבה אפשר להוסיף אותי למתכונים במייל
שמחה שיצא טעים 🙂
*צירפתי את המייל שלך.
תודה ויום נפלא!
יצא מדהים וזה לא המתכון הראשון שלך שאני מכינה. אף פעם לא מאכזבת.
שמחה לשמוע 🙂
תודה דינה
אפשר להכניס במקום חזה עוף נקנקיות עוף חתוכות?
כן.
היי, מה הכוונה אורז לבן יבש? הכוונה למבושל??
הכוונה לאורז לא מבושל.
עשיתי השבת , והילדים ליקקו את הצלחת
יצא מדהים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלין
אני רוצה להכין עכשיו עם 4 כוסות אורז וקילו חזה עוף כמה גזר לשים ותבלינים?
שימי 9-10 גזרים, 12 שיני שום, 2.5 כוסות גרגירי חומוס.
לתיבול: 2 כפיות מלאות כורכום, 2.5 כפיות מלאות כמון, 2.5 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
לגבי מים לא צריך לשים יותר מים ששמים יותר אורז ?
כן. כמה כוסות אורז את רוצה להכין?
איזה גודל סיר צריך למתכון? כי הסיר הלא נדבק שיש לי הוא של 2.5 ליטר, ונדמה לי שהוא יהיה קטן מדיי למתכון 😓. מה דעתך? אפשר איכשהו להתאים את המתכון לגודל הסיר?
זה קצת קטן אבל אמור להספיק בדיוק.
הכנתי עם חצאי כנפיים. יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האתר מעולה!!!
יצא מצויין שלחנו לשכנים😋
תודה טובי 🌷
אפשר להכין עם עוף טחון?
נראה לי שכן.
עשיתי. והוספתי גמבה קצוצה ויצא מעולה.
אתר ומתכונים הכי הכי
תודה סיגל, שמחה שיצא טעים!
היי, צריך לבשל את החומוס משקית קפואה לפני ששמי בסיר עם האורז ?
לא, אין צורך.
יום נפלא 🙂
ערב טוב
רציתי לעדכן שהכנתי ויצא מושלם מתכון קל וברור
הכנתי עם פרגיות .
נראה טעים 🙂
תודה על השיתוף ושבוע נפלא.
אם שמתי 700 גרם קוביות חזה עוף כמה מים להןסיף? עדיין 2.5?
אותה כמות פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל.
יצא מעולה, קיצרתי עם חומוס משימורים מסונן ויצא מצוין
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אפרת
אם אני מבשלת חומוס יבש כמה זמן בישול ?
תודה על האתר המקסים והמתכונים המיוחדים וטעימים ניסיתי ואהבו מאוד !!!!!!!!
היי בתיה,
יש לבשל את החומוס במים עד שיתרכך כמעט לגמרי. זמן בישול ממוצע 2-3 שעות, משתנה בהתאם לטריות גרגירי החומוס.
יתאים לדעתך להחליף באורז פרא?
אפשר לנסות עם כוס ורבע אורז פרא. כמות המים נשארת 2.5 כוסות.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת יצא ממש טעים אבל יצא לי אורז קצת שרוף .
מה הסיבה לכך ?
היי זיו,
לדעתי זה קשור לסוג הסיר שהשתמשת בו (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) או לבישול על אש גבוהה.
שלום אפרת, הכנתי את האושפלאו ויצא מעולה!!!
תודה רבה על עוד מתכון טעים:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה עמליה ויום מקסים
האם ניתן להכין אושפלאו מיום קודם?
הכוונה להכין יום לפני? כן אפשר.
היי,אם אני מעונינת לעשות כמות ל10-11 איש איך אדע כמה כמות לשים מכל דבר? פשוט להוסיף עוד אחד מכל דבר? אשמח להמלצה תודה!
אגב הכנתי מלא דברים מהאתר שלך וזה פשוט טעים!!! תודה
היי לימור,
לדעתי כדאי להכפיל את כל החומרים ב-2 כולל התיבול.
שנה טובה 🙂
היי אפרת, אני בדרך כלל לא משתמשת בחומוס ולא ממש יודעת איך מבשלים אותו. לפני כחודש השריתי חומוס 24 שעות. החלפתי מידי פעם את המים הכנסתי לשקיות והקפיתי. אח”כ כששמתי במרק ובשלתי כ3-4 שעות החומוס עדיין לא היה רך. האם יש דרך לרכך את החומוס שבמקפיא או לזרוק את השקיות שנשארו? אם אני רוצה להכין חדש למחר בבוקר מה אני יכולה לעשות? (אין לי כרגע שימורים) תודה
היי שרי,
חומוס יבש לוקח הרבה זמן לבשל עד שהוא מתרכך לכן אני תמיד מעדיפה להשתמש בחומוס משקית קפואה.
בכל מקרה אני ממליצה שתבשלי את החומוס שהקפאת במים במשך כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לפחות באופן חלקי ואז תוכלי להשתמש בו למרק. את יכולה להקפיא את יתרת החומוס המבושל לפעם הבאה. דרך אגב חומוס שלוקח לו המון זמן להתרכך מעיד על כך שהוא לא כל כך טרי.
תודה, נראה לי באמת שלא אשתמש בזה. לפעם אחרת אקנה קפוא או שימורים
היי הכנתי ממש טעים וקל רק לא יודעת למה האורז לא היה מוכן לגמרי אבל לא נורא היה טעים
היי אביבית,
פעם הבאה מומלץ להשרות את האורז במים כשעתיים לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.
אני אנסה פעם הבאה תודה רבה????
הסימן שאלה בטעות ניסיתי לשלוח סמיילי מחייך וזה מה שיצא מוזר בכל אופן תודה רבה
הכנתי עם אורז בשמתי ובלי גרגרי החומוס, יצא מעולה, תודה על המתכונים המעולים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
תודה האשםלאו מדהים וקל להכנה, עשיתי זאת עם בשר בקר טחון וזו הצלחה מסחררת, את הגזר גירדתי בגולפן בגסות, לא צויין מתי להוסיף את גרגירי החומוס,
תודה מקרב לב
היי טל,
שמחה שיצא טעים 🙂
את גרגירי החומוס יש להוסיף עם הגזר והשום. רשום בפסקה השניה באופן הכנה.
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים!
תודה רבה למתכונים הנהדרים!
מטעמי בריאות אנחנו מעדיפים אורז בסמטי. האם זה ייצא טעים באותה מידה לדעתך…?
לדעתי כן 🙂
תודה רבה על המתוכנים. הכל יוצא מוצלח. רציתי לשאול אם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה? זה יספיק להתרכך ? ואיזה עוד תוספות ניתן להכניס לתבשיל?
היי נטע,
לגבי קוביות תפוחי אדמה, אני חושבת שכדאי לבשל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להוסיף את יתר החומרים. צריך לקחת בחשבון שזה גם יכול להפוך לעיסה אם מבשלים יותר מידי.
לדעתי התבשיל טעים כמו שהוא.
היי
תודה רבה על המתכון
האם אפשר לוותר על הבשר?
שבוע טוב…
כן, אפשר.
האם ניתן להשתמש בחומוס יבש?
היי שחר,
יש להשרות אותו במים לפחות 12 שעות ולאחר מכן לבשל את החומוס במים רותחים עד שיתרכך כמעט לגמרי. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בכמות של כוס חומוס מבושל למתכון. את יתר החומוס שנשאר ניתן לשים בשקית אטומה להקפיא.
יצא סוף הדרך!
תודה רבה!
תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת רציתי לדעת אני רוצה להוריד קצת בכמויות הגזר כלומר לגרד שני גזרים די גדולים ובצל אחד גדול,זה אפשרי?
כן, אפשר.
רק אתמול בערב גיליתי את המדור המדהים הזה
וכבר מחברת המתכונים שלי מלאה…
האושפולאו עומד על הגז בסיר כתום והמראה מושלם!!
מחכה להכין עוד הרבה מתכונים ממדור זה,
שבת שלום!!
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
ואי ואי ואי אין על האושפלאו של אמא שלי
(אנחנו פרסים)
אין גם על האושפולאו של אמא שלי!
(אנחנו בוכרים)
היי 🙂 יש צורך להפשיר את החומוס?
תודה
היי,
לא חובה להפשיר.
שבוע נפלא 🙂
היי יקירה…. בא לנו להתפנק על פרגית בתבשיל.
האם יש לטגן את הפרגית מעט יותר?
האם משהו בנוסף משתנה ?
תודה
היי קריסטינה,
כדאי לטגן את הפרגית דקה יותר מכל צד. מעבר לזה, הכל נשאר רגיל.
תהנו 😉
פשוטעיםםם
הכנתי לפני השינה ולקחתי כף לטעום …
נראה לי נצטרך להכין חדש מחר- לא נשאר כמעט ………אני ובעלי “התיישבנו” על הסיר…..
אתר מעולה, ואת, בכלל- מדהימה באשיות שלך
תודה שרה 🙂
היי אפרת,
לא היה לי חומוס אז שמתי אפונה וגזר. יצא ממש טעים.
תודה!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא לי מושלםםםםם. מתכון מעולה תודה 🙂
עשיתי עם אורז פרסי יצא קצת דביק כמו שרציתי ממש ממש טעים
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
יש לי חומוס מבושל מקופסת שימורים – זה בסדר ?
תודה
אעדכן איך יצא
כן לימור, אין בעיה.
וכרגיל – יצא פגז
כל מתכון שלך הוא מנצח!!!!
תודה
תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🙂
אפרת שלום, יש לי בשר כבר מבושל שלא כ”כ רוצים לאכול האם אפשר לשדרג ולהכניס אותו באושפלו המהיר ואם כן באיזה שלב? תודה על אתר מוצלח במיוחד!!! חודש טוב
היי דבורה,
אם הבשר כבר מבושל אפשר לחמם אותו ולערבב אותו עם האושפלאו לאחר שהוא מוכן.
אפשרות נוספת היא לבשל את הבשר בתוך התבשיל ולהוסיף אותו לאחר שמוסיפים את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
יום נפלא 🙂
יצא מעולה, תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא פצצה!!!!!!!תודה רבה
תודה ינון, שמחה שאהבת 🙂
היי , שאלה אם אני רוצה לשים 2 כוסות אורז כמה מים להוסיף?
היי שרון,
יש לשים 3+1/3 מים (כוס ושליש כוס).
הוספתי גם קצת כרוב. וקצת יותר אורז. יצא ממש טעיםםם
.
תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה ג’ן והמשך ערב נעים
היי, אפשר להכין עם בקר במקום עוף? משהו בתהליך משתנה (מלבד הכנת הבקר)
היי עדי,
אפשר להכין עם חתיכות של בשר בקר בתנאי שמבשלים את הבשר קודם בנפרד עד לריכוך ואז אפשר להכין איתו את המתכון כרגיל במקום חזה העוף (רק שמספיק טיגון של כחצי דקה מכל צד).
שבת שלום 🙂
כמה זמן צריך לריכוך הבשר ?
האם אפשר רק “לסגור” אותו ואז להשאיר יותר על האש ?
היי גל,
מומלץ לחתוך את הבשר לקוביות כדי לקצר את המשך הבישול. הסיבה שכדאי לבשל קודם את הבשר היא שלוקח לו המון זמן להתרכך והאורז כבר יהיה מוכן ועלול להתייבש ואפילו להשרף עד שהבשר יהיה מוכן. גם יהיו חסרים נוזלים לבשר כדי להתבשל. בישול הבשר יכול לקחת בין שעה וחצי לשעתיים וחצי. אם יש לך סיר לחץ זמן הבישול מתקצר ל40 דקות.
הכנתי ויצא מעולה (בלי עוף לטבעונים) אפרת תודה רבה רבה שנה טוב גמר חתימה טובה
שמחה שיצא טעים!
תודה טלי וגמר חתימה טובה 🙂
היי
מעוניינת להכין אך בלי העוף(ילדים טבעונים) האם צריכה להוסיף יותר מים (להכין לארוחה מפסקת)
תודה רבה רבה
היי טלי,
את יכולה לוותר על העוף. כמות המים אינה משתנה.
נפלא !! הכנתי לפי ההוראות ויצא פצצה.
תודה רז, שמחה שיצא טעים 🙂
נראה מתכון מעולה כבר הולכת להכין
בהצלחה 😉
בוקר טוב לך
הוספתי למתכון קוביות חציל מטוגנות.
יצא טעים מאוד.
מאחלת ל שבת שלום ושבוע טוב ומבורך
עדנה
נשמע מעולה 🙂
תודה עדנה ויום נפלא!
שבוע טוב אפרת1
ובכן עשיתי את זה לליל שבת וזה כ”כ טעים!!!
ממליצה: לטגן בצל, להוסיף חלקי עוף שונים (כרעים ועליונים) ולטגן מעט. לשים אורז מלא תפו”א מעל גזר וצימוקים.
לכסות ובמקרה שצריך לערבב מעט.
מעט מים, רק אם צריך.
נראה לי שלא צריך תבלינים. (מלח לתפו”א).
מעדן!
תודה על הייעוץ!
אלופה! שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!
היי,
בינתיים המתכון השני המעולה שהכנתי ממתכונים שבאתר,
יצא טעים ביותר וקל להכנה למתחילים שכמותי,
תודה רבה..
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך בישולים מוצלחים 😉
תודה רבה..
הי!
יש לי מתכון לאשפלו שמורכב מבצל תפוחי אדמה אורז רצועות עוףוגזר עם צימוקים
זה יכול להתאים לחמין?
אפשר בלי אורז?
אפשר אורז מלא?
כמה מים שמים?
בקיצור איך מכינים מזה חמין?
תודה רבה!
היי דבי,
אין לי מושג איך זה ייצא בבישול כל הלילה אבל אני חושבת שתוכלי לבשל את זה בישול ארוך של 3-4 שעות. יש לך סיר יציקה חשמלי?
כמה אורז לבן רשום במתכון? לפי זה אדע להגיד לך כמה אורז מלא לשים במקום וכמה מים.
לא כתוב פרוט רק כללי חומרים. כתוב שזה משמש כחמין. מת’אומרת?
תודה תודה!
זה ממש מתכון מאתגר 😉
לא ניסיתי להכין חמין ממתכון כזה אבל אני אגיד לך איך אני הייתי מכינה. הייתי מטגנת בסיר בצל גדול קצוץ (אולי אפילו 2 בצלים). מוסיפה נתחי עוף (עדיף שוקיים ולא רצועות חזה עוף מאחר ולדעתי בבישול ארוך זה עלול לצאת קצת יבש). אח”כ הייתי מוסיפה 3 שיני שום פרוסות, כשליש כוס צימוקים, כוס מים רותחים וכ-2 כפות מלאות רסק עגבניות. אח”כ הייתי מוסיפה תפוחי אדמה חתוכים ל-2 או 4 (תלוי בגודל שלהם, אם הם קטנים אפילו תשאירי אותם שלמים). גם גזרים אפשר לשים (כל גזר לחתוך ל 2-3).
הייתי מוסיפה עוד 1-2 כוסות מים ומתבלת בכפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה.
מערבבת הכל ומעבירה לסיר חשמלי ל 5-6 שעות, בחום נמוך או לתנור בחום 140 מעלות במשך 4-5 שעות. צריך לבדוק במשך הבישול שהתבשיל לא מתייבש ואם כן, להוסיף מים לפי הצורך ולחזק תיבול.
מכאן אאחל לך הצלחה 😉
אני מבינה שאח”כ לפלטה?
חייבים רסק עגבניות?
מה עם אורזמלא?
לא שמים מים שמכסים?
אגב פעם הייתי מכינה חמין של קטניות עם חתיכות חזה עוף והיה מעולה למי שאוהב דברים קלים לעיכול ופשוטים. החזה לא התייבש ואפילו לא היה תיבול הגזר או הבטטה עשו צבע.
הרבה תודה!
המתכון שאני רשמתי זה לא בהכרח לבישול כל הלילה. זה בישול ארוך שאפשר להכין גם באמצע שבוע.
אם את רוצה להכין ממש חמין לשבת, אז שימי באמת גם קטניות. אם בא לך לשים גם אורז מלא, שימי. האמת שאת יכולה לשים מה שאת רוצה ובדר”כ זה יוצא טעים. רק חשוב לכסות את כל התבשיל במים כדי שלא יתייבש.
את יכולה לוותר על הרסק או לשים רק כף אחת.
בהתחלה כדאי לבשל על הגז איזה חצי שעה-שעה. בלילה שימי על הפלטה עד הבוקר.
אגב, אם את שמה אורז וקטניות שימי יותר מלח ממה שרשמתי (נגיד כפית וחצי או 2 כפיות מלח).
היי:-)
במידה ואני רוצה להכין אושפלאו צמחוני – מהן כמויות המים? ומהו אופן ההכנה? (זמן הבישול קצר יותר?)
תודה!
היי אדוה,
את מכינה בדיוק באותו אופן רק מוותרת על העוף. מטגנת בצל אח”כ מוסיפה שום, גזר וחומוס וכו’.
זמן הבישול- 20 דקות ומומלץ להשאיר את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
בהצלחה 😉
היי אפרת, הכנתי בשבת עם פרגיות ויצא נפלא. השתמשתי באורז יסמין ולשמחתי הוא לא נדבק כלל. כל בני הבית אהבו מאוד, בקיצור – מתכון מנצח. כן יירבו.
תודה סמדר, שמחה שיצא טעים 🙂
חייב לשים חומוס ? אין לי
לא חייב, את יכולה לוותר על החומוס.
אפשר עם פולקה אם כן כיצד להכין
היי סיל,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך 25-30 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שבוע טוב,
הכנתי את המתכון לשבת.
כמה פשוט, ככה טעים!!!!
תודה רבה!!! : )
מירי.
תודה מירי, שמחה שיצא מוצלח!
שבוע טוב 🙂
היי,
יש לי חומוס מקופסת שימורים, זה בסדר?
והאם חייב לשים שום? (בעלי לא אוהב 😉 )
היי מירי,
אפשר להשתמש בחומוס משימורים ואין בעיה לוותר על השום.
חג שמח ויום מקסים 🙂
תודה על המתכון.
מישהי אמרה לי שלאושפלאו דרוש אורז עגול ולא סוג אחר.
האם יש הבדל בין הסוגים מבחינת טעם? מבחינת זמן הבישול? ואם אשתמש באורז עגול מלא?
תודה מראש 🙂
היי אבי,
אורז עגול שונה מבחינת המרקם ויוצא דביק יותר ולא כולם אוהבים את זה לכן בחרתי להשתמש במתכון באורז לבן רגיל.
אפשר להשתמש באורז עגול וזמן הבישול וכמות המים לא אמורים להשתנות (בכל אופן אני ממליצה לקרוא מה רשום בהוראות שעל גבי האריזה כי יש כמה סוגים של אורז עגול).
לגבי אורז עגול מלא, הוא שונה מהאורז העגול הרגיל. אין בעיה להשתמש בו כמו כל אורז מלא רגיל ולשים כוס אחת. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות להשאיר את הסיר מכוסה).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
תודה רבה!!!
שבת שלום
התבשיל על האש.
אני מאוד נהנית מהאתר ומהפשטות של המתכונים.
ההתייחסות שלך לתגובות ראוייה להערכה!
אשמח לעדכן לאחר הארוחה.
מעולה! שמחה לשמוע.
תודה מיה ושבת שלום 🙂
האם אפשר לעשות עם כנפיים ? האם לבשל אותם קודם ?
היי ענת,
אני מניחה שאפשר.
יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל במשך כ15 דקות. אחר כך להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אפשר עם פרגיות?
כן, אפשר.
היי. נשמע טעים מאוד. איזה תחליף הכי כדאי לשים במקום חומוס? (קצת עושה לי בעיות בבטן )
תודה
היי טליה,
את יכולה לוותר על החומוס בכלל או לשים במקום אפונה משקית קפואה.
שבוע נפלא 🙂
לצערי אין לי חומוסים ואני אחרי ניתוח אז אין לי כוח ללכת לקנות…זה לא כזה קריטי למרות שאני מאוד אוהבת חחח
רציתי רק לשאול האם האורז יוצא אחד אחד ולא דביק וכמו עיסה ?? מאוד חשוב לי שייצא אחד אחד .. זה תלוי בסוג האורז או מה ?
היי נתלי,
קודם כל החלמה מהירה ורפואה שלמה 🙂
אפשר לוותר על החומוס. לגבי הדביקות, בגלל שזה תבשיל שמוסיפים לו עוף, בצל, גזר וכו’ הוא יוצא פחות אחד-אחד אבל אם את רוצה שהוא ייצא כמה שפחות דביק כדאי להשתמש באורז לבן בסמטי שהוא יותר ארוך ועם פחות עמילן.
יום נפלא
אורז תאילנדי זה טוב ? או רק בסמטי ?
אוכל תאילנדי גם מתאים אבל קחי בחשבון שבכל מקרה זה לא יכול לצאת אחד אחד כי זה מתבשל עם עוד רכיבים.
כן כן זה ברור לי לחלוטין אני פשוט לא רוצה שזה ייצא לי כמו עיסה אחת …
באיזה כוס להשתמש ? זכוכית סטנדרטית עם הידית ?
כן. חשוב להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים הרותחים.
כדי שזה ייצא פחות דביק כדאי לשים יותר שמן בתבשיל (לטגן את הבצל עם 4-5 כפות שמן) ולגבי האורז- את שוטפת אותו לפני או שמה אותו כמו שהוא? אני שואלת כי גם זה משפיע על המרקם הסופי.
אני שוטפת אותו לפני בטח ונותנת לו להתייבש ..
זה טוב ?
ואם אני רוצה 2 כוסות אורז לעשות ? כמה מים לשים ? 3 כוסות ?
אני שוטפת את האורז ואז מחכה שייתייבש , זה בסדר או לא?
כן זה בסדר גמור שאת מניחה לאורז להתייבש כי אם הוא עדיין רטוב הוא יוצא דביק.
אם את עושה 2 כוסות אורז שימי שלוש ורבע כוסות מים.
אם שמתי 2 כוסות אורז ו3 ורבע כוסות מים יכול להיות שזמן הבישול יותר ארוך טיפה ?? שמתי על נמוכה כרגע עבר 25 דק אבל עדיין יש מים .. הגברתי טיפה את האש
כדאי להשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות אחרי שמכבים את האש כי אז הנוזלים מתאדים.
לצערי אני חושבת שיצא לי לא טוב …
כיביתי את האש כי זה התחיל להידבק למטה וסגרתי את המכסה עם מגבת אבל חלק מהאורז משום מה גם יצא לא מבושל ועדיין יש מים /=
חשוב היה לכבות את האש אחרי 25 דקות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות מבלי לפתוח את הסיר כי אז כל האדים יוצאים החוצה. ב10 דקות האלה האורז עדיין ממשיך להתבשל.
אני ממליצה לך לערבב מעט את האורז (ממש קצת) ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ10-15 דקות ואח”כ לפתוח לבדוק אם האורז התבשל.
היי אפרת, ערב טוב ושבוע טוב וחג שמח.
אצלנו בעדה, מכינים בקביעות חמין מאורז וזה יכול לצאת אחד אחד, אבל לשם כך כמויות המים שונות מבישול רגיל של אורז כי הוא מתבשל על אדי התבשיל בעיקר, ולכן, אם מבשלים אותו עם כמות מים כמו בבישול רגיל הוא יצא דיסה. בכדי שיצא אחד אחד, מצמצמים את כמות המים לכמעט לחצי מהרגיל ואוטמים היטב היטב את הסיר עם נייר כסף בשביל התנור, וכיסוי מגבת עבה מעל המכסה בבישול על פלטת שבת. הירקות והבשרים מכילים המון מים שמעניקים אדים לבישול התבשיל.
ותודה לך על האתר והמתכונים המגניבים. אחלא בלוג.
נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף וחג שמח!
האם צריך לבשל את החומוס בנפרד לפני הכנסתו לתבשיל או ישירות מההקפאה (כמובן אחרי הפשרה). תודה רבה
היי עמליה,
אין צורך לבשל את החומוס לפני.
שלום תודה על המתכונים הטעימים רציתי לדעת אם אפשר עם אורז מלא ואם זה משפיע על הבישול
מניסיון שלי זה יותר משעה
היי ליאת,
אפשר להכין עם אורז מלא.
שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
שבוע נפלא!
טעים וקל הוספתי חופן צימוקים ויצא טעים מאד.
בישלתי את המתכון טעמתי. טעים מאד. החלטתי להוסיף צימוקים וזה הוסיף טעם. ממש התחבר לטעם. רבקה תודה על המתכון הקל והטעים.
היי רבקה,
נשמע מעולה עם הצימוקים 🙂
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.
תודה על התשובה רבקה
הכנתי עם הבשר, יצא מצוין תודה רבה!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי את זה יומיים רצוף בגלל שיצא כל כך טעים ומוצלח!!!
ארוחה בסיר אחד! פותר הרבה! נפלא וטעים! שומרת את המתכון!
מעולה! אני שמחה לשמוע תמר 🙂
תודה שחזרת לעדכן
התבשיל יצא טעים אבל יבש .
איפה פספסתי ?
תודה
היי אורי,
כנראה שהיו פחות נוזלים ביחס לכמות האורז.
האם השתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז ולמדידת המים? באיזה סוג אורז לבן השתמשת?
השתמשתי באותה כוס מידה
אורז בסמטי
עשיתי ויצא טעים מאוד .
שמחה לשמוע אבי!
שבת שלום 🙂
ממש מוצלח,אני צימחונית אבל בעלי והבנות מאוד אהבו,כל שבוע רוצים שאכין.
שמחה לשמוע אפרת!
תודה שחזרת לעדכן וגמר חתימה טובה 🙂
מתכון פצצה!!! הכנתי את המתכון עם כוס אורז מלא ויצא פשוט סוווף.
האתר שלך פשוט מעולה. כל מתכון שהכנתי מהתר שלך קצר שבחים.
שתהיה שנה טובה וחג שמח 🙂
תודה מיטל! איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
אם אני רוצה להחליף את חזה העוף עם כרעיים, איך אני מבשל את הכרעיים בנפרד? רשמת בתגובות לטגן עם הבצל ואז לבשל 25 דקות. האם להוסיף מים? אם כן כמה?
היי אודי,
אם הכרעיים גדולות מומלץ לחתוך אותם לפני לשני חלקים (לשוקיים ולירכיים).
לטגן אותם עם הבצל משני הצדדים עד שמשנים את הצבע ללבן. בשלב זה ניתן לפזר עליהם מעט מלח ופלפל (מהמלחייה) ולבשל עם מכסה במשך 25 דקות. אין צורך להוסיף מים מאחר והם גם ככה יפרישו נוזלים. מומלץ לבשל על אש בינונית-נמוכה (לשים לב שהם לא נשרפים).
בהצלחה 😉
היי, הכנתי עם אורז 3 צבעים, יצא כהה יותר מאשר בתמונה אבל טעים כ”כ שאני הולך להתחיל להכין את המנה הזאת באופן קבוע. תודה!
מעולה! תודה טל שחזרת לעדכן 🙂
היי,
הכנתי את המתכון אתמול ויצא כל כך טעים שביקשו שאכין גם היום. אז הוא כרגע מתבשל על האש.
תודה על מתכון מעולה וקל להכנה ועל האתר הנפלא הזה.
איזה כיף לשמוע אבי 🙂
תודה על העדכון ובתאבון!
הוספתי פטרוזיליה לקראת סוף הבישול, יצא פצצה
מעולה 🙂
שבת שלום וחג שמח!
הי אפשר גם עם אורז מלא ? מה השינוי בהוראות פרט לזמן הבישול? תודה !
כן יפעת, אפשר להכין עם אורז מלא.
שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
זמן הבישול- 40 דקות ואח”כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 😉
הכנתי ויצא מדהים!!! תודה!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי. מה שלומך? באחת הפעמים הכנתי את המתכון עם חומוס מקופסת שימורים…היה טעם לןןאי דומיננטי מאוד. כיוון שאין לי כאן (בחו’ל) חומוס קפוא ולא בא לי להתעסק עם בישולו, אפשר לוותר עלין, או להכין עם משהו אחר במקום? תודה
אגב בשבוע הבא על הפרק: רטטוי, מרק ירקות המעולה שלך ומחפשת עוד 2 מנות עיקריות…אחזור לעדכן
היי קריסטינה,
את יכולה לוותר על החומוס, זה יוצא טעים גם בלי.
ובהצלחה במתכונים המתוכננים! מחכה לעדכונים וסופשבוע מעולה 😉
יצא מעולה!! הכנתי עם כרעיים, תיבלתי וטיגנתי אותם לפני הבישול, הוספתי עם המים גם חצי כוס מיץ לימון חופן פטרוזיליה! תודה על המתכון!
שמחה לשמוע יעל, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי , יש כאן מתכונים מעולים אבל בקשר למתכון הזה יש לי הערה , אני בוכארית שמבשלת את כל המאכלים הבוכריים : מתכונים עוד מסבתא, לא זכור לי שאנחנו מוסיפים שום או חומוס או כמון או כורכום לאושפלוב זה יותר מתאים למאכל אחר שלנו שנקרא סירקניז וגם הוא מאד טעים.
נכון יעל, המתכון הזה יותר דומה לאושפלאו בסגנון הפרסי 🙂 אבל בכל מקרה, המתכונים באתר הם בגרסה מעט שונה וקלילה יותר מהמקור.
היי!
יש לי שאלה אני יכולה להשתמש בחומוס בקופסאת שימורים? במקום חומוס קפוא?
תודה והמשך לילה טוב
אושרת
כן אושרת, את יכולה.
לילה טוב 🙂
תודה על המתכונים הנהדרים.
שאלה:למה הכוונה אורז יבש? אני נוהגת לשטף את האורז במים לפני הכנתו.
תודה
היי שרה,
זה בסדר, הכוונה לאורז שאינו מבושל 🙂
יצא מעולה!!! האורז היה מוכן אפילו יותר מהר!!!
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להשתמש באורז מלא במקום?
היי אנה,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר.
במידה ואת מכינה אני ממליצה להשתמש בכוס אחת בלבד של אורז מלא (ולא כוס וחצי כמו שרשום לגבי האורז הלבן) ואז כמות המים נשארת כמו שהיא.
יש לבשל במשך 40 דקות (במקום 25 דקות) ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות כמו שרשום.
ערב נעים 🙂
שלום, למה רשום להבה בינונית נמוכה? אני יודעת שאורז מכינים על הלהבה הכי קטנה. האם זה לא ישרוף את האורז?
תודה.
ואגב אני ממש אוהבת את המתכונים באתר !
היי לבנת,
קודם כל אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לגבי האורז, הכוונה לגודל מבער בינוני (מבחינת קוטר העיגול) בלהבה הכי נמוכה.
חג שמח!
שלום לך, עשיתי את המתכון יצא טוב מאוד למעט בעיה שיש לי. משום מה בתקופה האחרונה האורז שלמעלה לא מתבשל וזה שלמטה כבר מוכן מדי. ניסיתי גם במתכון זה לעשות אחד על אחד שיהיה אורז יבש, לכסות סיר וכו’ אך עדיין לא מצאתי במה אני טועה. אודה לך אם תצליחי לעזור לי. תודה מראש
הי גליה,
איך היית עושה בעבר שזה היה מצליח? האם החלפת סיר? האם שינית את סוג האורז? החלפת כיריים?
זה יכול לנבוע מסיבות נוספות כמו:
-שימוש באורז בסמטי שמתבשל בדר”כ לאט יותר.
-זה יכול להיות בגלל שהמכסה של הסיר לא נסגר טוב והאדים בורחים.
-בישול על להבה גבוהה מידי.
-אין מספיק מים באורז (היחס צריך להיות על כל כוס אורז לבן כוס וחצי מים רותחים).
-האורז לא עורבב מספיק עם המים ועם שאר החומרים.
מקווה שהצלחתי לעזור ושהבעיה תפתר 🙂
תודה על התשובה המפורטת. אנסה לשחזר צעדיי לאחרונה ולפני הבישול הבא אעבור שוב על מה שרשמת. תודה על הכל
פשוט נפלא.
קל להכנה וטעים כל כך…
תודה רבה רבה .
שבת שלום.
היי אורית, שמחה שאהבת!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי. אם אני רוצה להכין עם חלקי עוף שלמים. מה אני משנה באופן ההכנה מלבד הרבה יותר זמן כמובן?
היי לי,
מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-40 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
בהצלחה וסופשבוע נעים 😉
מתכון עשיר טעים ומהיר, אהבתי!
מאוד אוהב את האתר
תודה גור, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מ-עו-לה!
אפשר לשחק עם הירקות (הפעם הוספתי גם דלעת למשל).
וגם עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר…) עם הוספת המים יכולים לעבוד פה לטובתינו,
אבל הנושא טרם נבדק על ידי.
תודה טליה! שמחה שאהבת 😉
שלום רב
אם משתמשים בחומוס קפוא , האם צריך לבשל אותו קודם ? או ניתן להכניס ישר מהקפאה ?
מעריצה את האתר הזה הוא פשוט יעיל ולעניין !!
תודה
גלית
תודה גלית! 🙂
אם משתמשים בחומוס קפוא אפשר להכניס אותו לתבשיל ישר מההקפאה אלא אם כן יש עליו קרח ואז מספיק לשטוף אותו מעט במים חמימים ולסנן.
הכנתי ויצא פשוט סוף!! אין על המתכונים באתר הזה 🙂
מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דנה:)
היום אנסה את אשפלאו מהיר
מעולה 🙂
שבת שלום!
במידה וארצה לעשות עם קוביות בשר אפשרי? ובאיזה בשר כדאי להשתמש? וכמובן האם יש שינוי בדרך ההכנה? תודה
היי אנה,
הכי מתאים זה להשתמש בבשר כבש אבל אפשר גם להשתמש בכל חלק של בשר בקר שמתאים לקדרה (ניתן לשאול את הקצב).
מאחר ולבשר לוקח יותר זמן להתבשל מעוף יש להכין אותו בנפרד: חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר נסגר (הכוונה נראה מבושל מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים). לאחר מכן שופכים מים רותחים על הבשר באופן שיכסה אותו ומבשלים עם מכסה עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוציאים את הבשר ומסננים אותו מעודפי המים.
לאחר שהבשר מבושל ניתן להכין את המתכון כפי שהוא רשום ופשוט במקום העוף לשים בשר.
בהצלחה 😉
להערכתך, כמה זמן בערך כדאי לבשל את הבשר כדי שיתרכך וניתן יהיה להוסיף אותו לתבשיל? שעה? שעתיים?
תודה מראש☺
היי אנה,
זה מאוד תלוי בסוג הבשר. אם זה בשר בקר זה יכול להיות גם 3-4 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי. אם זה בשר כבש זה שעה וחצי.
אם יש לך סיר לחץ, זה מאוד מקצר את זמן הבישול (בישול של כשעה).
שבוע נפלא 🙂
בבשר בקר עדיף להשתמש במספר 2. צעיר. הוא שומני מעט אך הוא גם הכי טעים וגם הכי מהיר בבישול. אצלנו הוא מקובל כטחון וממלאים בו ממולאים וקובה ללא בישולו קודם לכן ותוך 20-30 דקות הוא מבושל בהם ומוכן לאכילה. הוא טוב וטעים מאוד גם לצלי גולש זריז למי שאוהב את השומניות הקלה שבו.