זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות קצוצות
2 שיני שום קצוצות/ כתושות
2-3 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
2+1/3 (שתי כוסות ושליש) מים רותחים
תיבול: כף סילאן, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.
-מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד עד שמשנה צבעו ללבן.
-מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ממליחים מעט (בקורט מלח) ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות.
-מוסיפים את האורז ומתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
-מבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים מעט עם מזלג ומגישים.
טעים מאוד!!!
כשאני מחפשת מתכון שהבררנים הקטנים שלי יאהבו אני נכנסת לאתר שלך 🙂
תודה אפרת
שמחה שיצא טעים❤️
היי אם אני רוצה רק כוס אורז,מה כמות המים וכל השאר?
כמויות לכוס אורז:
בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
במקום עגבניות מרוסקות כמה עגבניות מגורדות אפשר ?
שליש כוס.
גם שליש כוס עגבניות מגורדות או יותר ?
שליש כוס עגבניות מרוסקות משימורים או עגבניות מגורדות.
הי
אפשר להשתמש עם עוף טחון למתכון הזה?
כן אפשר.
היי אם אין לי עגבניות?
תכיני בלי העגבניות.
היי אפרת תודה על כל המתכונים נהנית מהם מאוד
יש אפשרות להכין את זה אבל עם כרעיים?או שוקיים?
תודה רבה!!
היי אפרת🙂
עדיף עם שוקיים.
את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
והאם מומלץ לשמור יומיים במקרר
כן, אין בעיה.
הכנתי ויצא מעולההה!!! ממליצה ממש!!
קל להכנה וטעיםם!!!
תודה רבה!!
תודה שושי, שמחה שאהבת🙂
כמה גרם עוף זה 2/3 חתיכות?
300-400 גרם.
היי
אפשר להקפיא? לכמה זמן מומלץ?
אפשר, כשבועיים שלושה.
האם אפשר לותר על העגבניות המרוסקות (לא אוהבת עגבניות…:)
כן, אפשר.
הי אפרת, הכנתי לראשונה ויצא מאד טעים. רציתי לשאול להבא, אם אפשר לגרד את העגבניות בפומפיה במקום להכניס חתיכות שלהן (כי אז הבת שלי מוציאה אותן מהצלחת…), האם לשנות כמויות של עגבניות חיות? תודה רבה
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לגרד בפומפיה בלי לשנות כמויות.
היי. האורז יצא עיסתי ולא אחד אחד ויזה העוף קצת יבש.. מה עשיתי לא טוב?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
זה חשוב להצלחת המתכון.
כן.. יכול להיות ששמתי יותר מדי? החזה עוף יצא קצת יבש אבל..
אם החזה עוף יבש זה יכול להיות בגלל טיגון ארוך מהדרוש/ על אש גבוהה מדי, או ששמת פחות מים מהדרוש.
היי אפרת, אפשר לוותר על הבצל ?
היי,
הבצל מאד מוסיף אבל אפשר לוותר עליו.
ישלך מתכון גם לפלאו בג’יג’?
לא, אבל המתכון הנוכחי מאד דומה לו.
כן,תודה 🙂
יש אפשרות להשתמש בפסטה במקום אורז?
אם כן, מהי הכמות המומלצת והאם זה ישנה משהו במתכון?
היי,
מצרפת לך מתכון לפסטה עם עוף ועוד מתכון לפסטה עם חזה עוף(:
היי יש לי שאלה,
לקראת סוף הבישול הגז נגמר (בחלק של ה-20 דקות בישול)
אני לא יודעת באיזה חלק הלהבה התכבתה. בדקתי על ידי מזלג ואין מים. (לא יכולה לטעום כרגע מטעמי חלב/בשר)
איך אדע אם זה מוכן? יש דרך לתת לזה להמשיך להתבשל ליתר ביטחון אולי בתנור?
תודה רבה
היי,
אפשר לבדוק עם מזלג האם האורז רך והעוף מבושל, וניתן גם לדעת לפי המראה שלהם (התמונה לא ברורה אצלי כך שאני לא יכולה לדעת על פיה).
אם יש צורך בהמשך בישול אפשר להעביר לתנור לזמן קצר.
היי באיזה שלב מוסיפים את העוף לאחר הטיגון ?
היי,
את העוף מוסיפים לאחר שהבצל הזהיב.
היי, אפשר להכין רק חצי כמות? לחלק את כול המרכיבים בשתיים?
האורז יתבשל טוב, לא יצא קשה?
היי,
אפשר להכין מחצית מהכמויות ללא שינוי נוסף.
מושלללללםםםם !! טעים !
קל
תודה ☺️
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂
הי האם בזמן הבישול של ה20 דקות
צריך להשים מגבת עם המכסה?
היי עמי,
אין צורך במגבת, רק לכסות עם המכסה(:
גאונה שכמותי הכנתי את הפרודוקטים וגיליתי שאין לי אורז… יכול ללכת טוב עם בורגול? פתיתים? אם כן מה לעשות שונה?
היי נוי,
אין בעיה להכין את המנה עם בורגול או פתיתים:
– אפשר לשים כוס וחצי בורגול+ 1/4 2 כוסות מים.
– אפשר לשים כוס וחצי פתיתים+ 3/4 1 כוסות מים.
בהצלחה!
הי אפרת
כמה מים לשים ל 2 כוסות פתיתים?
תודה אלופה
היי,
יש לשים 2.5 כוסות מים.
תודה! אני גם כן מכינה את המתכון עם פתיתים.
האם זמן הבישול מתקצר ביחס לאורז?
זמן הבישול כמעט זהה (כ-15 דקות), אין צורך להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר הבישול.
תודה רבה!
יצא טעים כל כך..
גרדנו את הסיר עד הפירור האחרון😋
האתר והמתכונים שלך מקסימים! אני נהנית ממנו מאד ומשווקת אותם לכולם..👍
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לעדכן😊
מתכון מצויין (כמו כל המתכונים שהכנתי מאתר זה)!
יש לי תינוק בן 10 חודשים וגם הוא נהנה מהמנה.
תודה, אפרת!
שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף יקירה❤
יצא מושלם!!!
ממליצה בחום, עשיתי בדיוק לפי השלבים
אליפות, כל הכבוד!!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף נחמי יקרה😊
היי, תודה על המתכון, נראה ממש טוב…
נראה לך שיש אפשרות לבשל את האורז בנפרד (כמו שמכינים אורז לפלפל ממולא)? ולבשל בנפרד איכשהוא את החזה עוף ורק אחכ להוסיף? (רוצה שהאורז ישאר פרווה לנשנוש אחה”צ…)
תודהההה 😉
היי אסתר,
בוודאי:) אפשר לבשל אורז בנפרד, ולבשל את העוף בנפרד. 🙂
הייאפרת
עברו 20 דקות ועדיין המים לא התאדו מה לעשות להבא?
ודבר נוסף אחרי השרייה אני נוהגת להרתיח ולבשל את האורז ב7 כוסות מים כ5 או 10 דקות ומסננת
בכדי להפחית ארסן איך לשלב זאת במתכון האם להפחית מה20 דקות את 5 או 10 דקות?
תודה.
לאחר 20 דקות בישול אין לפתוח את הסיר. יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
יש להפחית בכמות המים. אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה כי אני לא יודעת כמה מים האורז מספיק לספוג במהלך הבישול המקדים.
הילדים רוצים את החזה עוף עם אורז צהוב ופיקנטי.לא מתוק.מה שמים? תודה רבה על האתר
היי יעלה,
את יכולה להכין את המתכון הזה- תבשיל אורז עוף ואפונה (אפשר לוותר על האפונה).
לטעם קצת פיקנטי אפשר לשים רבע כפית שטוחה פלפל שחור או פפריקה חריפה.
תודה על עוד מתכון מעולה!
הוא נוסף לרשימת המתכונים הקבועים שלי:)
שמחה לשמוע ❤️
יצא מאוד טעים אבל האורז דביק/עיסתי. ככה זה אמור להיות?
כן, האורז יוצא קצת דביק ועיסתי במתכון הזה.
איך אפשר לשמור על האורז שלא יהפך לעיסה?
לבשל בנפרד יועיל?
תודה רבה!
היי,
הדרך היעילה ביותר לכך היא לבשל את האורז בנפרד, כי כשהאורז מבושל יחד עם העוף מתקבל מרקם רך יותר.
עוד אפשרות היא להקטין מעט את כמות המים (לשים 2 כוסות ובהמשך להוסיף לפי הצורך), אבל לא תמיד האורז יוצא טוב כשמשחקים עם כמות המים…
ויש כאן איזה באג,
צריך להפוך את הכפתור של \”שלחו תגובה\” ללא מאופשר ברגע שנקלטה לחיצה עליו…
שלום אפרת,
קודם כל תתחדשי על האתר!!
מאוד יפה ומזמין…
ועוד משהו, חובה להשרות את האורז מראש?
ראיתי את זה במספר מתכונים שלך, ובדר\”כ שאני מבשלת, אני לא עושה הכנות מראש, אפשר לוותר על זה?
תודה רבה!
תודה 🙂
מומלץ להשרות את האורז כי אז הבישול אחיד יותר. לפעמים כשלא משרים חלק מהאורז נשאר קשה.
אם אין לך זמן תשרי לפחות רבע שעה במים חמים.
לגבי הבאג – מעבירה לטיפול. תודה.
יום נפלא!
בבקשה…
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
כמה חזה העוף יוצא במשקל? נניח שאני רוצה להכין 700-800 גרם חזה?
תודה מראש.
זה יוצא 300-400 גרם.
אם אתה רוצה להכין 700-800 גרם אז כדאי להגדיל מעט את כמות האורז ל-2 כוסות אורז ולשים 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית ורבע מלח.
היי ושבת שלום!
אני רוצה להכין את זה עם בשר מס 5 שכבר בישלתי בסיר לחץ. מה אופן ההכנה כעת? תודה רבה
תטגני את הבצל, אח”כ תוסיפי שום, עגבניות קצוצות ורסק עגבניות ותבשלי. תוסיפי את הבשר ואז את האורז ותמשיכי כרגיל לפי המתכון.
יש מתכון לרצועות חזה עוף עם אורז מלא?
אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
היי,
אורז בסמטי זה בסדר?
כן.
היי האם אפשר לוותר על הסילאן?
אין לי לא סילאן ולא דבש
תודה מראש
כן.
היי. אפשר לעשות עם קינואה במקים אורז? ואם כן אז איזה כמות?
תודה
אני חושבת שכן.
יש לשים כוס ורבע קינואה ו2.5 כוסות מים.
היי ערב טוב
רוצה להכין את המתכון אבל בכמות של שש מנות. כמה חזה עוף ואורז ותיבול ?
תודה 🙂
היי אביטל,
כמות ל-6 מנות:
1 בצל בינוני קצוץ
3 עגבניות בינוניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות/ כתושות
4 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות אורז לבן יבש
3.5 מים רותחים
תיבול: כף וחצי סילאן, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
הי אפרתי,
רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להכין את המתכון הנ”ל בתנור – אם כן איך?
(נגמרו לי בלוני הגז)
היי חנה,
את יכולה לראות את אופן ההכנה במתכון – עוף ואורז בתנור. לדעתי משך האפיה יתקצר מאחר ומדובר בחזה עוף ולא בחלקי עוף לכן כדאי לבדוק אם מוכן כבר אחרי 40 דקות.
שבוע טוב (:
תודה רבה מכל הלב על המתכונים המשגעים שלך אני פשוט מכורה לאתר שלך(:
הכנתי את האורז והעוף יצא נפלא ,אפילו הסרבנים שבחבורה אכלו יפה(;
יש לי שאלה:
אני רוצה להכין את המתכון הזה לשבת בצורה של חמין עירקי’טבית’.איך את מציעה לי לעבוד עם המתכון בצורה שאני יוכל לשים אותו על הפלטה בשבת שלא יתייבש לי האוכל,או שיש לך מתכון אחר לטבית לשבת על הפלטה…
תודה רבה ❤
שבוע טוב 🌺
אפשר להכין באותו אופן רק להגדיל את כמות המים ל- 3 כוסות (במקום 2+1/3).
בגלל שזה בישול ארוך על הפלטה אני ממליצה להכין עם חלקי עוף במקום חזה עוף.
תודה אני ינסה
במקום חזה עוף ,מבחינת כמות זה יהיה בסדר אם אני ישים 2 כרעיים ו2 שוקיים ?
כן. את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
היי אפרתי
אני רוצה להכין את המתכון עם עוף במקום החזה עוף. מה משתנה לי מבחינת הבישול והזמנים? תודה
היי שרון,
את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
תודה על התשובה המהירה האם יש צורך להוסיף מים ?
רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך להוסיף מים. יכול להיות שאפילו העוף יפריש מים במהלך הבישול.
העוף יצא לי קצת יבש,יש איזה דרך להימנע מזה פעם הבאה?
תודה (:
היי שי,
השתמשת בעוף טרי או קפוא?
טיגנת דקה מכל צד או יותר?
אפשר פעם הבאה לנסות להכין עם פילה עוף שהוא חלק קצת פחות יבש מחזה עוף או עם פרגיות חתוכות.
הכנתי כבר פעמיים ויצא נפלא. אפילו בני המשפחה הבררנים אכלו וביקשו שאכין שוב. המחמאה הכי טובה שאפשר לקבל 😊
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
הגז לא עובד בבית
יש אפשרות להכין בתנור??
תודה!!(:
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אם אין לך אפשרות לטגן את הבצל אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. להסיר את הכיסוי, להנמיך את הטמפ’ ל180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-10 דקות, עד להזהבה.
סליחה על הבורות אבל לא ברור לי אם את האורז מבשלים בנפרד ואז מוסיפים לסיר עם העוף,והרסק והכל או שמבשלים אותו ביחד עם הכל?
היי שירן,
מבשלים הכל ביחד. אין צורך לבשל את האורז בנפרד.
מה המשקל של החזה עוף שדרוש ל 2 כוסות אורז?
כ-400 גרם.
האורז יצא מעולה!!
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה אביגיל 🙂
עבור 2 כוסות אורז מה השינויים? אשמח לתשובה מהירה תודה!
היי שני,
שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.
היי. האם אפשר להחליף את החזה עוף לרצועת שווארמה הודו?
כן אפשר.
שלום רב!
באם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן. שימי חצי כף דבש כי הוא יותר מתוק מסילאן.
פשוט ומעולה!!
במקום עגבניות ורסק השתמשתי בקופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות דק ויצא מעדן!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מדהים. התלקקנו!
כמה פשוט ככה טעים.
תודה מיכל, שמחה שנהניתם! 🙂
האם אפשר במקום השניצל פרגית ?
אפשר בהחלט.
מתכון ממש מעולה הילדים שלי מכורים לזה
תודה רבה
תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
קל להכנה וטעים מאוד. תודה!
תודה ליאת, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, חורף נעים,
בא לי מאוד להכין את המתכון ונשארה כרגע עגבניה אחת, שאצרף אולי קצת גמבה במקום או שאין קשר?
תודה!
היי יהודית,
לדעתי זה רק יוסיף טעם. עדיף לגרד את הגמבה בפומפיה גסה אם יש לך אפשרות. אם לא, תקצצי דק.
היי,
חוזרת לעדכן שיצא ממש ממש טעים, הכנתי עם אורז מלא וגמבה (נראה לי באמת הוסיף)
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מדהים,
כמו כל המתכונים שלך..
אין עליך,
מירב:)
תודה מירב ❤
יצא מעולה. מתכון שאימצתי!
תודה שירי, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה! מבשלת את העוף 45 דקות ללא מים? הבצל לא ישרף?
העוף בדר”כ מפריש נוזלים כך שלא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה כדאי לעקוב ואם במקרה זה מתייבש יש להוסיף מעט מים.
אם אני רוצה להחליף את חזה העוף בפולקע?
אפשר? אם כן כמה זמן לבשל?
היי נטלי,
את מטגנת את הבצל, מוסיפה את העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מתבלת בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלת על אש נמוכה במשך כ-45 דקות עם מכסה. מידי פעם מומלץ להרים את המכסה ולערבב.
לאחר מכן יש להוסיף את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות ולהמשיך במתכון כרגיל.
בזיליקום טרי קצוץ יתאים פה?
אפשר לשים כמה כעלים בודדים קצוצים בשביל הטעם.
יצא מדהים!
מתכון קל ומוסבר היטב
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מהיר וטעים ממש סיר כפול נגמר באותו יום!
תודה 🙂
תודה לירז, כיף לשמוע 🙂
מדהים!! מכינה לפחות פעם בשבועיים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
יצא ממש טעים
תודה נועם, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה תודה!!
עשיתי 15 שניצלים חתוכים לקוביות והכפלתי את הכמויות ב-2 למעט האורז
תודההה
הספקת כבר להכין? 🙂
שמחה שיצא טעים!
שלום
אם אני עושה 15 שניצלים – מה הכמויות לכל המתכון ? תודה רבה
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא? כמה לשים?
אפשר רק כוס אורז? במידה וכן מה עוד לשנות?
היי רוית,
כמויות לכוס אורז:
בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על התשובה המהירה!
אפשר להקפיא?
מדוע לפני שעבר 20 דקות ,על אש נמוכה נשרף כל התחתית?
היי גלית,
זה קשור לסיר שהשתמשת בו. השתמשת במקרה בנירוסטה?
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
היי אפרת,
אם יש לי קילו חזה עוף, איך להכפיל את שאר הכמויות? תודה רבה.
ממליצה להכפיל את יתר הכמויות ב-2 (זאת אומרת להכין עם 3 כוסות אורז לבן ו-4 ושני שליש כוסות מים רותחים וכך להכפיל את יתר החומרים)
תודה, והאם אמורות לצאת חתיכות כאלה ומים מהחזה עוף שמטגנים בהתחלה? כמו פירורים כאלה
לא תמיד אבל לפעמים זה קורה.
ועוד שאלה קטנה, יצאו לי המון מים אחרי השלב של ההוספה של העגבניות, הרסק והשום, ובנוסף הייתי חייבת להוסיף 4 ו2/3 כוסות מים לאורז, יש סיכוי שזה יצטמצם או שזה פשוט ייצא לי כמו מרק? כרגע זה לא ניראה שזה הולך להצטמצם
בסוף הבישול (לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה), אם עדיין נשארו נוזלים, מומלץ להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה- בינונית עד שהנוזלים מתאדים.
תודה רבה על כל התשובות!
אם קניתי בשר טרי מהסופר והיה לו תאריך תוקף לאותו יום, אך הקפאתי אותו ובישלתי כעבור שבוע וחצי, הבשר מותר לשימוש ואכילה?
כן, אין בעיה.
היי,אם אני רוצה להגדיל את כמות החזות עוף נאמר בערך כ-15 פרוסות חזה עוף שמיועד לשניצל אבל הם מאוד דקים האם אני צריכה לשנות משהו בכמויות?
היי רינת,
את יכולה להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 אבל זה תלוי כמה מנות את רוצה שייצאו לך. הכמות במתכון מספיקה ל3-4 מנות. אם תכפילי זה יספיק לכמות כפולה.
אם את לא רוצה להכפיל אני ממליצה להשתמש בחצי מכמות העוף שיש לך אחרת יהיה יותר מידי עוף לדעתי.
היי אפרת תודה רבה על התשובה המהירה ואם נאמר אני אעשה 6 חזות עוף משהו ישתנה מבחינת כמויות?
לא. אותן כמויות שבמתכון.
היי.
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גם גזר ?
תודה.
היי סיון,
אפשר להוסיף גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנטנות ולטגן אותו לאחר הבצל כמה דקות, עד שיתרככך מעט ואז להוסיף את השום והעגבניות ולהמשיך כרגיל.
הי,
האם אפשר להשתמש גם בהודו?
אני חושבת שכן.
הי
יש לי בבית רק אורז עגול, האם יתאים? לשים אותה מידת מים כמו במתכון?
תודה, מיכל.
היי מיכל,
אורז עגול פחות מתאים (הוא יותר מתאים לריזוטו).
הי אפרת, מה שלומך? הכנתי את המתכון עם עוף ויצא מעולה! תודה ענקית על כל המתכונים המוצלחים שלך. האתר שלך הוא מספר אחת! אנחנו נהנים ממנו כל פעם מחדש. שבת שלום
תודה רבה ענבר!
שבת שלום 🙂
תודה
היי, האם אפשר להכין עם אורז מלא?
היי מיטל,
אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה, אני אנסה 🙂
חזרתי לעדכן שהכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה! השרתי את האורז במים כחצי שעה לפני הבישול והוספתי פפריקה וצ׳ילי. תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
רוצה להכין את המתכון וחשבתי להכניס חתיכות גמבה אדומה.. מתאים? אם כן איך ומתי?
תודה רבה!!
היי ליטל,
אפשר לשלב גמבה קצוצה במתכון. לאחר טיגון הבצל יש להוסיף את חתיכות הגמבה ולבשל על אש בינונית נמוכה עד שהגמבה מעט מתרככת (4-5 דקות). לאחר מכן, יש להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך כרגיל.
המתכון מעולה! יצא ממש טעים! תודה!
כמה שאלות בבקשה:
האם זה יכול להתאים עם שווארמה הודו?
במידה ורוצים לנקות את האורז- אז יש לשים את אותה כמות מים שציינת?
ובאיזה סיר מומלץ להכין את המנה על מנת שהאורז לא ידבק לסיר?
תודה!
היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם שווארמה הודו.
אם רוצים לנקות את האורז לפני זה לא משנה את כמות המים (אפשר לשים את האורז במסננת ולשטוף אותו מתחת לברז ולסנן או להשרות אותו בקערה עם מים ואז לסנן).
מומלץ להשתמש בסיר מסוג טפלון או יציקה (פחות מומלץ נירוסטה).
בהצלחה ושבת שלום!
מה זאת אומרת אורז לבן יבש
היי אילנית,
הכוונה לאורז לבן שאינו מבושל.
היי האם מתאים להוסיף גרגירי חומוס מבושלים? ואם כן מתי?
תודה!
כן שרון, נראה לי מתאים.
את גרגירי החומוס המבושלים יש להוסיף עם השום, העגבניות והרסק. מומלץ להוסיף בסביבות כוס-כוס וחצי גרגירי חומוס.
בהצלחה 🙂
הי, תודה על האתר הנפלא, הוא ממש הצלה!! שאלה בנוגע למתכון – האם ניתן להכין עם נתחי חזה עוף שיועדו לשנצל (קצת יותר דקים)? תודה:)
כן רויטל, אפשר בהחלט 🙂
המשך יום נפלא!
תודה רבה! יצא אליפות, שני ילדים מאוד בררנים ביקשו מנה שנייה:))
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה עם תוספת של כף גדושה בפפריקה מתוקה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
יצא טעים סוף!!
אני רוצה לנסות להכין את האורז מהמתכון הזה בלי העוף ולמלא אותו בתוך פלפל או עגבניה. תוכלי לעזור לי לעשות את ההתאמות? לבשל קודם חצי מהזמן ואז למלא ולבשל, או מהתחלה ביחד… בקיצור אם תוכלי אודה לך מאוד!!!
היי ענת,
שמחה שיצא טעים 🙂
כמות של כוס וחצי אורז לבן יבש אמורה להספיק ל 6-7 פלפלים בינוניים-גדולים. כעקרון מומלץ לבשל את האורז לפי המתכון “חצי בישול” במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן לרוקן את הפלפלים ולמלא אותם עד 3/4 גובה.
להכין רוטב עגבניות בסיר: לטגן עם 1-2 כפות שמן – 3 שיני שום קצוצות, עגבניה גדולה מגורדת, 6 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, כף סילאן, מלח ופלפל (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). על הרוטב את מניחה את הפלפלים הממולאים באורז. מרטיבה כל פלפל ב 2 כפות מהרוטב ומכסה (כשאת חותכת את הפלפלים תשמרי את החתיכה שחתכת כי היא משמשת כ”מכסה” לפלפלים). לאחר שכיסית את הפלפלים יש לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 45-60 דקות, עד שהאורז מתבשל והפלפלים מתרככים.
בהצלחה!! ואם משהו לא ברור הרגישי חופשי לשאול 🙂
תודה רבה!! לבשל את האורז לפי המתכון עם עגבניות וסילאן וכו’, ובנוסף להכין רוטב עגבניות? או שזה במקום?
ושוב תודה רבה
צודקת. טוב ששאלת 🙂
את מתחילה מבישול האורז: מטגנת בצל עד להזהבה, מוסיפה 2 שיני שום קצוצות, כוס וחצי אורז, כף רסק עגבניות, כפית מלח ומעט פלפל שחור. על זה שופכת כוס אחת של מים רותחים ומערבבת במשך כמה דקות בודדות עד שהמים נספגים באורז. אני אישית אוהבת להוסיף לתערובת גם 3/4 כוס תירס מקופסת שימורים וכוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה אבל זה לשיקולך 🙂
מכאן את ממשיכה כמו שרשמתי.. מכינה את הרוטב וכו’.
מעדכנת שהכנתי כמו שאמרת ויצא פיצוץ ממש!!! אין כמוך!!
מעולה! תודה ענת ושבת שלום 🙂
היי!
הכנתי ויצא טעים מאוד.
עשיתי הכל לפי ההוראות בדיוק אבל בסוף גיליתי שכל התחתית ממש נשרפה, שחורה.
יש לך טיפ לפעם הבאה?
היי רעות,
אני מניחה שזה קשור לבישול על אש גבוהה או בינונית (במקום נמוכה) או לסוג הסיר.
באיזה סוג סיר השתמשת (לדוג’ טפלון, נירוסטה וכדומה)?
השתמשתי בסיר רגיל ופשוט.. נראה לי נירוסטה?
בהתחלה עשיתי על אש גבוהה ורק בבישול של ה20 דקות הנמכתי
היי רעות,
אם השתמשת בסיר מנירוסטה אז אני מניחה שזאת הסיבה.
פעם הבאה נסי להשתמש בסיר מטפלון או כזה בעל ציפוי שאינו נדבק.
אנסה, תודה רבה!
הי,
עשיתי וחזרתי לעדכן.
יצא מצויין !! ממש טעים.
איזה מתכון כייפי.
גם אני הוספתי קצת פפריקה מתוקה ושמתי דבש במקום סילאן (לא היה לי כשל”פ)ויצא פשוט מעולה !!
תודה רבה וחג שמח.
שמחה לשמוע נירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
יצא לי מדהים! הוספתי פפריקהה חריפה ומתוקה וכפית אבקת מרק עוף לטעם. בנוסף הוספתי במהלך הבישול עוד כחצי כוס מים שלא יהיה דביק. יצא מעולה!!!
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
שלום
אם אני רוצה להכין ל 3-2 מנות מה הכמויות הנדרשות? תודה רבה מראש!
היי יצחק,
הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות.
אם אתה רוצה פחות אפשר להפחית את כמות האורז לכוס אחת ולשים כוס ושני שליש מים רותחים. מלח- לשים 2/3 כפית. שאר הכמויות נשארות אותו הדבר.
האם אפשר להכין מראש ולחמם או להכין בשני שלבים?
היי שלח,
אפשר להכין מראש ולחמם.
המשך יום מעולה 🙂
אם אני רוצה להחליף את חזה העוף ברגליי עוף , מה לשנות באופן ההכנה?
היי מזל,
מטגנים את הבצל, מוסיפים את רגלי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מתבלים בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עם מכסה. מידי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות וממשיכים במתכון כרגיל.
אפשרי להשתמש בדבש במקום סילאן?
כן יערה, ומספיק לשים כפית דבש.
נתקעתי עם מלא חזה עוף במקפיא אז חיפשתי מתכון קליל ומצאתי את זה.
הכנתי אתמול, ולא הפסקתי לשבח את עצמי כשאכלתי את זה! (בהימצא בן-זוג שקצת פחות מפגין התרגשות מאוכל, אבל גם הוא אמר שיצא טעים)
הוספתי גזר מגורד, פפריקה, וממש קצת אבקת מרק עוף(:
איזה כיף, עוד מנה קלילה לרפרטואר-מתחילים שלי!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
היי אפרת,
הכנתי את התבשיל בדיוק כמו במתכון.
הריח כמובן היה מעולה, אבל הטעם – מרגיש לי שמשהו חסר. כאילו יצא “אכיל” אבל לא “טעים”.
המרקם היה בסדר, למרות שיצא פחות דביק מאיך שנראה בתמונה (אולי בגלל סוג האורז).
מרגיש לי שחסר טעם. ניסיתי להוסיף מלח ופלפל אבל זה לא זה. יש לך הצעות?
היי סתיו,
באיזה סוג אורז זה השתמשת? שמת 2 עגבניות קצוצות, 2 כפות גדושות רסק, כף סילאן, נכון?
ועוד שאלה שתשמע לא קשורה אבל היא כן 😉 – האם את רגילה לתבל תבשילים באבקת מרק?
כן הכמויות עשיתי ממש כמו במתכון. אורז בסמטי, חשבתי שזה רגיל, אבל לא.
אני לא רגילה לבשל בכלל, אז אני שומעת למתכונים מקצה עד קצה, לא מוסיפה משהו שלא כתוב. למה? זה יכל לעזור?
זה בסדר גמור שאת עושה בדיוק מה שרשום 🙂
הסיבה ששאלתי היא שיש כאלה שתבשילים ללא אבקת מרק טועמים להם כתפלים או כאילו חסרי טעם.
אם ייצא לך להכין את זה שוב תנסי להוסיף כף גדושה אבקת מרק ותעדכני אותי איך יצא.
הכנתי כמות מעט גדולה יותר והסיר התרוקן לגמרי. ככה זה כשיש שני מתבגרים בבית והאוכל טעים טעים 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
לא ידעתי מה הכוונה ב 2-3 פרוסות אז אמרתי לקצב קילו. זה בסדר לפי הכמויות במתכון?
היי רום,
3 פרוסות זה יוצא בסביבות 400 גרם. אין בעיה לשים יותר עוף אם אוהבים ואין צורך לשנות שום דבר במתכון. ממליצה לחתוך לפי הכמות שנראת לך ואת חזה העוף שנשאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
טוב זה על האש. הוספתי פפריקה וטיפה אבקת עוף בנוסף למה שרשמת במתכון. הבטן מקרקרת אני אעדכן!!!
מעולה! בתאבון 😉
הכנתי עכשיו ויצא מעולה! תודה רבה 🙂
תודה שני, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
היי,
הכנתי את האורז היום. יצא ממש טעים- תודה!
היה אצלנו בבית אורז הודי והכנתי עם זה. בעיקרון, הכמויות עם אורז הודי זהות לאורז הבסמטי?
חג שמח ושבוע מקסים.
היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי סוג האורז- הכמויות זהות כך שאין שום בעיה.
שבוע מצוין!
מצטרפת לתגובות החיוביות.
מתכון קל להכנה וטעים.
תודה על עוד אפשרות נהדרת לארוחת צהריים 🙂
ובכלל אחלה אתר!
תודה עדי! שמחה שנהנת מהמתכון 🙂
המשך יום נפלא
מתכון נהדר. קל להכין וטעים להפליא!!!
תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂
עשיתי..יצא מהמם !!
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
הי ,
אפשר להחליף את החזה עוף בשווארמה ?
כן שני, לדעתי אפשר.
תוווודה !
את מקסימה !
תודה , על האש 🙂
חתכתי יותר מידי קוביות של חזה עוף אז השארתי קצת למחר..יש לך רעיון לתנור עם בטטה/תפו”א אולי ?
מעולה 🙂
בתנור אני לא ממליצה להכין חזה עוף במיוחד אם הוא חתוך לקוביות מאחר והוא מתייבש מאוד מהר.
אפשר לבשל אותו במחבת רחבה או בסיר: לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף קוביות תפו”א ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך. בסוף להוסיף קוביות חזה עוף, לתבל בחצי כפית כורכום (לא חובה) בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ולבשל עם מכסה 5-10 דקות, עד שהחזה עוף מוכן. אם התבשיל מעט יבש אז אפשר להוסיף מעט מים.
בהצלחה 😉
תודה, אני פשוט בהריון ומנסה לצמצם כמה שאפשר טיגונים , תודה בכל זאת !
היי שני,
לא צריך לטגן בשמן עמוק, מספיק כף שמן לכל התבשיל (ואם תפוחי האדמה מתייבשים או נדבקים למחבת, פשוט להוסיף מעט מים).
הריון קל ולידה קלה 🙂
אם אני רוצה 2 כוסות אורז, מה משתנה ?
היי שני,
אם את מכינה עם 2 כוסות אורז שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.
המשך יום נעים 🙂
תודה רבה ולילה טוב!
ומה עם רסק העגבניות,הבצל,השום ופלפל שחור?
גם אם תשאירי אותה כמות זה בסדר אבל את יכולה לשים בצל גדול במקום בינוני, 2 שיני שום שמנות, 2.5 כפות גדושות רסק עגבניות. פלפל שחור תשימי לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה).
אם אני רוצה להכין עם 4 חתיכות חזה עוף (החתיכות הגדולות) כמה אני צריכה לשים משאר המרכיבים?
הי שרון,
את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן ואז פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל ואת יכולה גם להגדיל את הכמויות ל-2 כוסות אורז לבן ומה שישתנה זה כמות המים – 3 כוסות מים ובמקום שתי עגבניות שימי 3 עגבניות וכפית מלאה מלח.
הי אפשרי לעשות בלי סילאן או סוכר?
כן שרון, אפשר גם בלי.
שלום
האם אפשר להחליף את החזה עוף בפרגית?
היי מלי,
אפשר בהחלט, זה ייצא יותר עסיסי וטעים 🙂
היי, האם אפשר להשתמש באורז מלא/ אורז בר במקום אורז לבן?
היי דנה,
את יכולה להכין מאורז מלא ואם כן- מומלץ להשתמש בכוס אחת של אורז (במקום כוס וחצי) ולהגדיל את כמות המים בהתאם למה שרשום באריזה (בדר”כ זה 2 כוסות מים על כוס אורז, אבל זה משתנה בין סוגי האורז המלאים ולכן כדאי לבדוק).
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
הכנתי עם טופו, יצא לא רע, אולי להבא אשרה את הטופו עם משהו בשביל עוד טעם. ולאורז היה צריך להוסיף עוד חצי כוס לדעתי, למרות שבאופן אישי אין לי בעיה עם העיסה שיצאה לי 😉
תודה!
תודה על העדכון יעל!
שבת שלום 🙂
יצא מעולה הילדים חיסלנו סיר שלם
כיף לשמוע 🙂
תודה בועז ושבוע טוב
מערבבים את הכל?או את האורז בנפרד?
הי דנה,
מערבבים את הכל ביחד.
היי
זה המתכון השני שאני מכינה מהאתר הזה ויוצא פשוט טעים מתכונים מעולים.
אבל שאלה קטנה למה זה יוצא קצת יבש האם להוסיף אולי עוד עגבנייה.
גם העוף קצת יבש.
מחכה לטיפים.
בכללי זה מעולה נגמר מהר כנ”ל לגבי הנודלס עם העוף מוקפץ.
היי מירי,
אני שמחה לשמוע 🙂
אם האורז יוצא קצת יבש כנראה שחסרים נוזלים, פעם הבאה תשימי מעט יותר מים, נגיד 2.5 כוסות מים (במקום 2+1/3).
וכן, אם תוסיפי עוד עגבניה זה יכול להיות מעולה.
לגבי העוף שמתייבש, בטיגון הראשוני חשוב לטגן אותו “חצי בישול”, הכוונה שמבחוץ הוא לבן אך מבפנים הוא עדיין לא מבושל. ובכלל חזה עוף זה חלק שנוטה להתייבש מהר לכן אפשר להשתמש בחלק עסיסי ושומני יותר כמו פרגיות.
שבת שלום 🙂
גם לי נדבק לתחתית ונשרף.. אולי כדאי להניח את האורז על העוף והבצל ולא לערבב?
היי ברק,
באיזה סוג סיר השתמשת?
החשש הוא שאם לא תערבב את האורז עם החומרים (שום, עגבניות, רסק והתיבול), האורז לא יספוג את כל הטעמים.
מה שאני מציעה זה לערבב את האורז עם חזה העוף ויתר החומרים (מלבד המים הרותחים) כפי שרשום ולהוציא לקערה. לשמן מעט את הסיר ולהניח בתחתית הסיר פרוסות בצל או תפוח אדמה, להחזיר את תערובת האורז לסיר ולשפוך את המים הרותחים. לערבב בעדינות ולכסות. לבשל כרגיל 20 דקות + 10 דקות נוספות.
והאם האורז היה צריך להיות מבושל לפני כן?
היי קרן,
האורז לא צריך להיות מבושל לפני ואם האורז נדבק לתחתית זה כנראה בגלל סוג הסיר.
האורז בושל על אש נמוכה?
כן.על אש נמוכה מכוסה. אולי היתי צריכה לערבב מדי פעם טטב תודה בכל זאת האתר שלכם מעולה ולא מפסיקה להכין ממנו מתכונים טעימים ומוצלחים.
עשית נכון. כנראה שזה בגלל סוג הסיר (התחתית שלו).
מקווה שבכל זאת חלק מהאורז ניצל 😉
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר, המשך יום נפלא!
אחרי 10 דק של בישול האןרז נדבק לתחתית ונשרף. למה?
מה כמות האורז?
היי אבי,
כוס וחצי אורז לבן יבש.
תודה על המתכון. כמה חזה עוף זה יוצא בגרמים? חצי קילו?
היי עמית,
זה לא חייב להיות מדויק. בערך 300-400 גרם, תלוי בגודל השניצלים.
משום מה אינני מקבלת לאחרונה את המתכונים החדשים
אודה אם תשלחי לי שנית
היי מירי,
בדקתי והמייל שלך מעודכן כך שהיית צריכה לקבל עדכונים. בכל אופן, שלחתי לך למייל את שני הניוזלטרים האחרונים.
אם תהיה בעיה גם בהמשך, תעדני אותי.
סופשבוע נעים 🙂
נשמע טעים, אבל לכמה אנשים הכמות שבמתכון מספיקה?
היי אפרת,
כ-4 מנות.