שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 32 דקות

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום קצוצות/ כתושות

2-3 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)

2+1/3 (שתי כוסות ושליש) מים רותחים

תיבול: כף סילאן, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.

-מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד עד שמשנה צבעו ללבן.

-מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ממליחים מעט (בקורט מלח) ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

-מבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים מעט עם מזלג ומגישים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אצבעות בטטהאצבעות בטטה
קציצות בשר ברוטב עגבניות קציצות בשר ברוטב עגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחלי (01:13 26.07.2024)

טעים מאוד!!!
כשאני מחפשת מתכון שהבררנים הקטנים שלי יאהבו אני נכנסת לאתר שלך 🙂
תודה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 26.07.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
סיגל (11:00 25.07.2024)

היי אם אני רוצה רק כוס אורז,מה כמות המים וכל השאר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:36 25.07.2024)

כמויות לכוס אורז:
בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

avatar
סיגל (11:44 25.07.2024)

במקום עגבניות מרוסקות כמה עגבניות מגורדות אפשר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 25.07.2024)

שליש כוס.

avatar
סיגל (14:06 25.07.2024)

גם שליש כוס עגבניות מגורדות או יותר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 25.07.2024)

שליש כוס עגבניות מרוסקות משימורים או עגבניות מגורדות.

avatar
דבורה (16:39 3.06.2024)

הי
אפשר להשתמש עם עוף טחון למתכון הזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 3.06.2024)

כן אפשר.

avatar
סיגל (10:34 29.11.2023)

היי אם אין לי עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 29.11.2023)

תכיני בלי העגבניות.

avatar
אפרת (15:18 16.11.2023)

היי אפרת תודה על כל המתכונים נהנית מהם מאוד
יש אפשרות להכין את זה אבל עם כרעיים?או שוקיים?
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 16.11.2023)

היי אפרת🙂
עדיף עם שוקיים.
את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

avatar
אפרת (16:30 16.11.2023)

והאם מומלץ לשמור יומיים במקרר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 16.11.2023)

כן, אין בעיה.

avatar
שושי (13:07 15.11.2023)

הכנתי ויצא מעולההה!!! ממליצה ממש!!
קל להכנה וטעיםם!!!
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 15.11.2023)

תודה שושי, שמחה שאהבת🙂

avatar
רונית (13:33 14.11.2023)

כמה גרם עוף זה 2/3 חתיכות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:26 14.11.2023)

300-400 גרם.

avatar
הדסה (22:43 4.09.2023)

היי
אפשר להקפיא? לכמה זמן מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:53 5.09.2023)

אפשר, כשבועיים שלושה.

avatar
רבקי (12:06 24.05.2023)

האם אפשר לותר על העגבניות המרוסקות (לא אוהבת עגבניות…:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 24.05.2023)

כן, אפשר.

avatar
יעל (18:53 22.04.2023)

הי אפרת, הכנתי לראשונה ויצא מאד טעים. רציתי לשאול להבא, אם אפשר לגרד את העגבניות בפומפיה במקום להכניס חתיכות שלהן (כי אז הבת שלי מוציאה אותן מהצלחת…), האם לשנות כמויות של עגבניות חיות? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 22.04.2023)

היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לגרד בפומפיה בלי לשנות כמויות.

avatar
מיכל (00:16 19.04.2023)

היי. האורז יצא עיסתי ולא אחד אחד ויזה העוף קצת יבש.. מה עשיתי לא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 19.04.2023)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
זה חשוב להצלחת המתכון.

avatar
מיכל (14:22 19.04.2023)

כן.. יכול להיות ששמתי יותר מדי? החזה עוף יצא קצת יבש אבל..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 19.04.2023)

אם החזה עוף יבש זה יכול להיות בגלל טיגון ארוך מהדרוש/ על אש גבוהה מדי, או ששמת פחות מים מהדרוש.

avatar
מיכל (15:43 1.04.2023)

היי אפרת, אפשר לוותר על הבצל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 1.04.2023)

היי,
הבצל מאד מוסיף אבל אפשר לוותר עליו.

avatar
אורנה (16:44 19.03.2023)

ישלך מתכון גם לפלאו בג’יג’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 19.03.2023)

לא, אבל המתכון הנוכחי מאד דומה לו.

avatar
אורנה (07:19 20.03.2023)

כן,תודה 🙂

avatar
ר. (19:20 15.12.2022)

יש אפשרות להשתמש בפסטה במקום אורז?
אם כן, מהי הכמות המומלצת והאם זה ישנה משהו במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 15.12.2022)

היי,
מצרפת לך מתכון לפסטה עם עוף ועוד מתכון לפסטה עם חזה עוף(:

avatar
מעיין דבש (14:47 6.10.2022)

היי יש לי שאלה,
לקראת סוף הבישול הגז נגמר (בחלק של ה-20 דקות בישול)
אני לא יודעת באיזה חלק הלהבה התכבתה. בדקתי על ידי מזלג ואין מים. (לא יכולה לטעום כרגע מטעמי חלב/בשר)
איך אדע אם זה מוכן? יש דרך לתת לזה להמשיך להתבשל ליתר ביטחון אולי בתנור?
תודה רבה

אורז אדום עם עוף
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 6.10.2022)

היי,
אפשר לבדוק עם מזלג האם האורז רך והעוף מבושל, וניתן גם לדעת לפי המראה שלהם (התמונה לא ברורה אצלי כך שאני לא יכולה לדעת על פיה).
אם יש צורך בהמשך בישול אפשר להעביר לתנור לזמן קצר.

avatar
לירון (13:43 27.03.2022)

היי באיזה שלב מוסיפים את העוף לאחר הטיגון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 27.03.2022)

היי,
את העוף מוסיפים לאחר שהבצל הזהיב.

avatar
תמר (12:21 7.03.2022)

היי, אפשר להכין רק חצי כמות? לחלק את כול המרכיבים בשתיים?
האורז יתבשל טוב, לא יצא קשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 7.03.2022)

היי,
אפשר להכין מחצית מהכמויות ללא שינוי נוסף.

avatar
בר (12:20 23.12.2021)

מושלללללםםםם !! טעים !
קל
תודה ☺️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 23.12.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂

avatar
עמי (19:42 24.11.2021)

הי האם בזמן הבישול של ה20 דקות
צריך להשים מגבת עם המכסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:42 24.11.2021)

היי עמי,
אין צורך במגבת, רק לכסות עם המכסה(:

avatar
נוי (09:42 10.08.2021)

גאונה שכמותי הכנתי את הפרודוקטים וגיליתי שאין לי אורז… יכול ללכת טוב עם בורגול? פתיתים? אם כן מה לעשות שונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 10.08.2021)

היי נוי,
אין בעיה להכין את המנה עם בורגול או פתיתים:
– אפשר לשים כוס וחצי בורגול+ 1/4 2 כוסות מים.
– אפשר לשים כוס וחצי פתיתים+ 3/4 1 כוסות מים.
בהצלחה!

avatar
לידור (08:56 20.02.2022)

הי אפרת
כמה מים לשים ל 2 כוסות פתיתים?
תודה אלופה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 20.02.2022)

היי,
יש לשים 2.5 כוסות מים.

avatar
אני (12:51 1.09.2022)

תודה! אני גם כן מכינה את המתכון עם פתיתים.
האם זמן הבישול מתקצר ביחס לאורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 1.09.2022)

זמן הבישול כמעט זהה (כ-15 דקות), אין צורך להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר הבישול.

avatar
אני (14:40 1.09.2022)

תודה רבה!
יצא טעים כל כך..
גרדנו את הסיר עד הפירור האחרון😋
האתר והמתכונים שלך מקסימים! אני נהנית ממנו מאד ומשווקת אותם לכולם..👍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 1.09.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
נטעלי (15:48 1.07.2021)

מתכון מצויין (כמו כל המתכונים שהכנתי מאתר זה)!
יש לי תינוק בן 10 חודשים וגם הוא נהנה מהמנה.
תודה, אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 1.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף יקירה❤

avatar
נחמי (21:01 13.06.2021)

יצא מושלם!!!
ממליצה בחום, עשיתי בדיוק לפי השלבים
אליפות, כל הכבוד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 13.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף נחמי יקרה😊

avatar
אסתר (10:14 15.04.2021)

היי, תודה על המתכון, נראה ממש טוב…
נראה לך שיש אפשרות לבשל את האורז בנפרד (כמו שמכינים אורז לפלפל ממולא)? ולבשל בנפרד איכשהוא את החזה עוף ורק אחכ להוסיף? (רוצה שהאורז ישאר פרווה לנשנוש אחה”צ…)
תודהההה 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 15.04.2021)

היי אסתר,
בוודאי:) אפשר לבשל אורז בנפרד, ולבשל את העוף בנפרד. 🙂

avatar
עינת (18:35 28.07.2020)

הייאפרת

עברו 20 דקות ועדיין המים לא התאדו מה לעשות להבא?
ודבר נוסף אחרי השרייה אני נוהגת להרתיח ולבשל את האורז ב7 כוסות מים כ5 או 10 דקות ומסננת
בכדי להפחית ארסן איך לשלב זאת במתכון האם להפחית מה20 דקות את 5 או 10 דקות?

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 28.07.2020)

לאחר 20 דקות בישול אין לפתוח את הסיר. יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
יש להפחית בכמות המים. אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה כי אני לא יודעת כמה מים האורז מספיק לספוג במהלך הבישול המקדים.

avatar
יעלה (14:07 16.04.2020)

הילדים רוצים את החזה עוף עם אורז צהוב ופיקנטי.לא מתוק.מה שמים? תודה רבה על האתר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:49 16.04.2020)

היי יעלה,
את יכולה להכין את המתכון הזה- תבשיל אורז עוף ואפונה (אפשר לוותר על האפונה).
לטעם קצת פיקנטי אפשר לשים רבע כפית שטוחה פלפל שחור או פפריקה חריפה.

avatar
יפעת (14:13 26.03.2020)

תודה על עוד מתכון מעולה!
הוא נוסף לרשימת המתכונים הקבועים שלי:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 26.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
ליאת (13:17 2.03.2020)

יצא מאוד טעים אבל האורז דביק/עיסתי. ככה זה אמור להיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 2.03.2020)

כן, האורז יוצא קצת דביק ועיסתי במתכון הזה.

avatar
לאה ל (19:04 3.11.2021)

איך אפשר לשמור על האורז שלא יהפך לעיסה?
לבשל בנפרד יועיל?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 3.11.2021)

היי,
הדרך היעילה ביותר לכך היא לבשל את האורז בנפרד, כי כשהאורז מבושל יחד עם העוף מתקבל מרקם רך יותר.
עוד אפשרות היא להקטין מעט את כמות המים (לשים 2 כוסות ובהמשך להוסיף לפי הצורך), אבל לא תמיד האורז יוצא טוב כשמשחקים עם כמות המים…

avatar
rotvolf (21:44 12.01.2020)

ויש כאן איזה באג,
צריך להפוך את הכפתור של \”שלחו תגובה\” ללא מאופשר ברגע שנקלטה לחיצה עליו…

avatar
rotvolf (21:42 12.01.2020)

שלום אפרת,
קודם כל תתחדשי על האתר!!
מאוד יפה ומזמין…
ועוד משהו, חובה להשרות את האורז מראש?
ראיתי את זה במספר מתכונים שלך, ובדר\”כ שאני מבשלת, אני לא עושה הכנות מראש, אפשר לוותר על זה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 13.01.2020)

תודה 🙂
מומלץ להשרות את האורז כי אז הבישול אחיד יותר. לפעמים כשלא משרים חלק מהאורז נשאר קשה.
אם אין לך זמן תשרי לפחות רבע שעה במים חמים.
לגבי הבאג – מעבירה לטיפול. תודה.
יום נפלא!

avatar
נדב (19:50 19.12.2019)

בבקשה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 19.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
נדב (16:58 18.12.2019)

כמה חזה העוף יוצא במשקל? נניח שאני רוצה להכין 700-800 גרם חזה?

תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 18.12.2019)

זה יוצא 300-400 גרם.
אם אתה רוצה להכין 700-800 גרם אז כדאי להגדיל מעט את כמות האורז ל-2 כוסות אורז ולשים 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית ורבע מלח.

avatar
תהילה (09:42 27.09.2019)

היי ושבת שלום!
אני רוצה להכין את זה עם בשר מס 5 שכבר בישלתי בסיר לחץ. מה אופן ההכנה כעת? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 27.09.2019)

תטגני את הבצל, אח”כ תוסיפי שום, עגבניות קצוצות ורסק עגבניות ותבשלי. תוסיפי את הבשר ואז את האורז ותמשיכי כרגיל לפי המתכון.

avatar
חני (10:49 14.07.2019)

יש מתכון לרצועות חזה עוף עם אורז מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 14.07.2019)

אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

avatar
אבי (17:04 1.05.2019)

היי,
אורז בסמטי זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 1.05.2019)

כן.

avatar
מעיין (23:19 29.04.2019)

היי האם אפשר לוותר על הסילאן?
אין לי לא סילאן ולא דבש
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 30.04.2019)

כן.

avatar
אינגה (18:20 11.03.2019)

היי. אפשר לעשות עם קינואה במקים אורז? ואם כן אז איזה כמות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 11.03.2019)

אני חושבת שכן.
יש לשים כוס ורבע קינואה ו2.5 כוסות מים.

avatar
אביטל (01:47 16.01.2019)

היי ערב טוב
רוצה להכין את המתכון אבל בכמות של שש מנות. כמה חזה עוף ואורז ותיבול ?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 16.01.2019)

היי אביטל,
כמות ל-6 מנות:
1 בצל בינוני קצוץ
3 עגבניות בינוניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות/ כתושות
4 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות אורז לבן יבש
3.5 מים רותחים
תיבול: כף וחצי סילאן, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

avatar
חנה (23:26 9.01.2019)

הי אפרתי,
רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להכין את המתכון הנ”ל בתנור – אם כן איך?
(נגמרו לי בלוני הגז)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 10.01.2019)

היי חנה,
את יכולה לראות את אופן ההכנה במתכון – עוף ואורז בתנור. לדעתי משך האפיה יתקצר מאחר ומדובר בחזה עוף ולא בחלקי עוף לכן כדאי לבדוק אם מוכן כבר אחרי 40 דקות.

avatar
Mutzmutz (19:29 8.12.2018)

שבוע טוב (:
תודה רבה מכל הלב על המתכונים המשגעים שלך אני פשוט מכורה לאתר שלך(:
הכנתי את האורז והעוף יצא נפלא ,אפילו הסרבנים שבחבורה אכלו יפה(;
יש לי שאלה:
אני רוצה להכין את המתכון הזה לשבת בצורה של חמין עירקי’טבית’.איך את מציעה לי לעבוד עם המתכון בצורה שאני יוכל לשים אותו על הפלטה בשבת שלא יתייבש לי האוכל,או שיש לך מתכון אחר לטבית לשבת על הפלטה…
תודה רבה ❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 8.12.2018)

שבוע טוב 🌺
אפשר להכין באותו אופן רק להגדיל את כמות המים ל- 3 כוסות (במקום 2+1/3).
בגלל שזה בישול ארוך על הפלטה אני ממליצה להכין עם חלקי עוף במקום חזה עוף.

avatar
Mutzmutz (12:01 9.12.2018)

תודה אני ינסה

avatar
תהילה (12:00 28.11.2018)

במקום חזה עוף ,מבחינת כמות זה יהיה בסדר אם אני ישים 2 כרעיים ו2 שוקיים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 28.11.2018)

כן. את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

avatar
שרון (21:24 30.10.2018)

היי אפרתי
אני רוצה להכין את המתכון עם עוף במקום החזה עוף. מה משתנה לי מבחינת הבישול והזמנים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 30.10.2018)

היי שרון,
את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

avatar
שרון (22:32 30.10.2018)

תודה על התשובה המהירה האם יש צורך להוסיף מים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 31.10.2018)

רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך להוסיף מים. יכול להיות שאפילו העוף יפריש מים במהלך הבישול.

avatar
שי (14:29 9.10.2018)

העוף יצא לי קצת יבש,יש איזה דרך להימנע מזה פעם הבאה?
תודה (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 9.10.2018)

היי שי,
השתמשת בעוף טרי או קפוא?
טיגנת דקה מכל צד או יותר?
אפשר פעם הבאה לנסות להכין עם פילה עוף שהוא חלק קצת פחות יבש מחזה עוף או עם פרגיות חתוכות.

avatar
סיגל (17:59 28.08.2018)

הכנתי כבר פעמיים ויצא נפלא. אפילו בני המשפחה הבררנים אכלו וביקשו שאכין שוב. המחמאה הכי טובה שאפשר לקבל 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.08.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ענבל (12:47 28.08.2018)

היי אפרת
הגז לא עובד בבית
יש אפשרות להכין בתנור??
תודה!!(:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 28.08.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אם אין לך אפשרות לטגן את הבצל אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. להסיר את הכיסוי, להנמיך את הטמפ’ ל180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-10 דקות, עד להזהבה.

avatar
שירן (11:55 3.08.2018)

סליחה על הבורות אבל לא ברור לי אם את האורז מבשלים בנפרד ואז מוסיפים לסיר עם העוף,והרסק והכל או שמבשלים אותו ביחד עם הכל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 3.08.2018)

היי שירן,
מבשלים הכל ביחד. אין צורך לבשל את האורז בנפרד.

avatar
חלי (16:56 28.05.2018)

מה המשקל של החזה עוף שדרוש ל 2 כוסות אורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 28.05.2018)

כ-400 גרם.

avatar
אביגיל (20:09 26.03.2018)

האורז יצא מעולה!!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אביגיל 🙂

avatar
שני (20:17 11.03.2018)

עבור 2 כוסות אורז מה השינויים? אשמח לתשובה מהירה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 11.03.2018)

היי שני,
שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.

avatar
סיון (17:26 27.02.2018)

היי. האם אפשר להחליף את החזה עוף לרצועת שווארמה הודו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 27.02.2018)

כן אפשר.

avatar
ברקת (12:20 22.02.2018)

שלום רב!

באם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 22.02.2018)

כן. שימי חצי כף דבש כי הוא יותר מתוק מסילאן.

avatar
זהר (14:07 20.02.2018)

פשוט ומעולה!!
במקום עגבניות ורסק השתמשתי בקופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות דק ויצא מעדן!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 20.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מיכל (22:19 30.01.2018)

יצא מדהים. התלקקנו!
כמה פשוט ככה טעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:18 30.01.2018)

תודה מיכל, שמחה שנהניתם! 🙂

avatar
אלין (14:36 7.01.2018)

האם אפשר במקום השניצל פרגית ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

אפשר בהחלט.

avatar
רינת (20:50 28.11.2017)

מתכון ממש מעולה הילדים שלי מכורים לזה
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 29.11.2017)

תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
ליאת הופמן (12:16 23.11.2017)

קל להכנה וטעים מאוד. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 23.11.2017)

תודה ליאת, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
יהודית (16:38 21.11.2017)

היי, חורף נעים,
בא לי מאוד להכין את המתכון ונשארה כרגע עגבניה אחת, שאצרף אולי קצת גמבה במקום או שאין קשר?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 21.11.2017)

היי יהודית,
לדעתי זה רק יוסיף טעם. עדיף לגרד את הגמבה בפומפיה גסה אם יש לך אפשרות. אם לא, תקצצי דק.

avatar
יהודית (16:53 22.11.2017)

היי,
חוזרת לעדכן שיצא ממש ממש טעים, הכנתי עם אורז מלא וגמבה (נראה לי באמת הוסיף)

תודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 22.11.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מירב (23:50 17.10.2017)

מדהים,
כמו כל המתכונים שלך..
אין עליך,
מירב:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 18.10.2017)

תודה מירב ❤

avatar
שירי (15:19 7.10.2017)

יצא מעולה. מתכון שאימצתי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 7.10.2017)

תודה שירי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נטלי (12:18 29.09.2017)

תודה רבה! מבשלת את העוף 45 דקות ללא מים? הבצל לא ישרף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 29.09.2017)

העוף בדר”כ מפריש נוזלים כך שלא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה כדאי לעקוב ואם במקרה זה מתייבש יש להוסיף מעט מים.

avatar
נטלי (20:05 28.09.2017)

אם אני רוצה להחליף את חזה העוף בפולקע?
אפשר? אם כן כמה זמן לבשל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 28.09.2017)

היי נטלי,
את מטגנת את הבצל, מוסיפה את העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מתבלת בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלת על אש נמוכה במשך כ-45 דקות עם מכסה. מידי פעם מומלץ להרים את המכסה ולערבב.
לאחר מכן יש להוסיף את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות ולהמשיך במתכון כרגיל.

avatar
ליאת (19:26 25.09.2017)

בזיליקום טרי קצוץ יתאים פה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 25.09.2017)

אפשר לשים כמה כעלים בודדים קצוצים בשביל הטעם.

avatar
nhrh (14:54 24.08.2017)

יצא מדהים!
מתכון קל ומוסבר היטב
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 24.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
לירז (10:32 18.08.2017)

מהיר וטעים ממש סיר כפול נגמר באותו יום!
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה לירז, כיף לשמוע 🙂

avatar
אורטל (17:24 18.07.2017)

מדהים!! מכינה לפחות פעם בשבועיים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:21 18.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון

avatar
נועם כהן (14:42 6.07.2017)

יצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 6.07.2017)

תודה נועם, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לימור (15:18 19.06.2017)

יצא מעולה תודה!!
עשיתי 15 שניצלים חתוכים לקוביות והכפלתי את הכמויות ב-2 למעט האורז
תודההה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 19.06.2017)

הספקת כבר להכין? 🙂
שמחה שיצא טעים!

avatar
לימור (13:41 19.06.2017)

שלום
אם אני עושה 15 שניצלים – מה הכמויות לכל המתכון ? תודה רבה

avatar
רוית (08:26 16.06.2017)

אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא? כמה לשים?
אפשר רק כוס אורז? במידה וכן מה עוד לשנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:43 16.06.2017)

היי רוית,
כמויות לכוס אורז:
בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

avatar
רוית (18:17 16.06.2017)

תודה רבה על התשובה המהירה!

avatar
יפעת (14:52 17.05.2017)

אפשר להקפיא?

avatar
גלית (09:32 27.04.2017)

מדוע לפני שעבר 20 דקות ,על אש נמוכה נשרף כל התחתית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 27.04.2017)

היי גלית,
זה קשור לסיר שהשתמשת בו. השתמשת במקרה בנירוסטה?
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

avatar
חן (11:40 15.03.2017)

היי אפרת,

אם יש לי קילו חזה עוף, איך להכפיל את שאר הכמויות? תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 15.03.2017)

ממליצה להכפיל את יתר הכמויות ב-2 (זאת אומרת להכין עם 3 כוסות אורז לבן ו-4 ושני שליש כוסות מים רותחים וכך להכפיל את יתר החומרים)

avatar
חן (13:14 15.03.2017)

תודה, והאם אמורות לצאת חתיכות כאלה ומים מהחזה עוף שמטגנים בהתחלה? כמו פירורים כאלה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 15.03.2017)

לא תמיד אבל לפעמים זה קורה.

avatar
חן (13:32 15.03.2017)

ועוד שאלה קטנה, יצאו לי המון מים אחרי השלב של ההוספה של העגבניות, הרסק והשום, ובנוסף הייתי חייבת להוסיף 4 ו2/3 כוסות מים לאורז, יש סיכוי שזה יצטמצם או שזה פשוט ייצא לי כמו מרק? כרגע זה לא ניראה שזה הולך להצטמצם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 15.03.2017)

בסוף הבישול (לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה), אם עדיין נשארו נוזלים, מומלץ להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה- בינונית עד שהנוזלים מתאדים.

avatar
חן (14:38 15.03.2017)

תודה רבה על כל התשובות!

אם קניתי בשר טרי מהסופר והיה לו תאריך תוקף לאותו יום, אך הקפאתי אותו ובישלתי כעבור שבוע וחצי, הבשר מותר לשימוש ואכילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 15.03.2017)

כן, אין בעיה.

avatar
רינת (10:40 1.03.2017)

היי,אם אני רוצה להגדיל את כמות החזות עוף נאמר בערך כ-15 פרוסות חזה עוף שמיועד לשניצל אבל הם מאוד דקים האם אני צריכה לשנות משהו בכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:04 1.03.2017)

היי רינת,
את יכולה להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 אבל זה תלוי כמה מנות את רוצה שייצאו לך. הכמות במתכון מספיקה ל3-4 מנות. אם תכפילי זה יספיק לכמות כפולה.
אם את לא רוצה להכפיל אני ממליצה להשתמש בחצי מכמות העוף שיש לך אחרת יהיה יותר מידי עוף לדעתי.

avatar
רינת (16:01 1.03.2017)

היי אפרת תודה רבה על התשובה המהירה ואם נאמר אני אעשה 6 חזות עוף משהו ישתנה מבחינת כמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 1.03.2017)

לא. אותן כמויות שבמתכון.

avatar
סיון (07:11 21.01.2017)

היי.
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גם גזר ?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 21.01.2017)

היי סיון,
אפשר להוסיף גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנטנות ולטגן אותו לאחר הבצל כמה דקות, עד שיתרככך מעט ואז להוסיף את השום והעגבניות ולהמשיך כרגיל.

avatar
דנה (14:45 12.01.2017)

הי,
האם אפשר להשתמש גם בהודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 12.01.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
מיכל (02:57 20.12.2016)

הי
יש לי בבית רק אורז עגול, האם יתאים? לשים אותה מידת מים כמו במתכון?
תודה, מיכל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 20.12.2016)

היי מיכל,
אורז עגול פחות מתאים (הוא יותר מתאים לריזוטו).

avatar
ענבר (13:10 28.10.2016)

הי אפרת, מה שלומך? הכנתי את המתכון עם עוף ויצא מעולה! תודה ענקית על כל המתכונים המוצלחים שלך. האתר שלך הוא מספר אחת! אנחנו נהנים ממנו כל פעם מחדש. שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 28.10.2016)

תודה רבה ענבר!
שבת שלום 🙂

avatar
מיטל (17:32 7.10.2016)

תודה

avatar
מיטל (21:28 3.09.2016)

היי, האם אפשר להכין עם אורז מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.09.2016)

היי מיטל,
אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
שבוע טוב 🙂

avatar
מיטל (11:44 4.09.2016)

תודה רבה, אני אנסה 🙂

avatar
מיטל (17:44 4.09.2016)

חזרתי לעדכן שהכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה! השרתי את האורז במים כחצי שעה לפני הבישול והוספתי פפריקה וצ׳ילי. תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 4.09.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ליטל (17:47 21.08.2016)

היי
רוצה להכין את המתכון וחשבתי להכניס חתיכות גמבה אדומה.. מתאים? אם כן איך ומתי?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 21.08.2016)

היי ליטל,
אפשר לשלב גמבה קצוצה במתכון. לאחר טיגון הבצל יש להוסיף את חתיכות הגמבה ולבשל על אש בינונית נמוכה עד שהגמבה מעט מתרככת (4-5 דקות). לאחר מכן, יש להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך כרגיל.

avatar
סיון (18:02 1.07.2016)

המתכון מעולה! יצא ממש טעים! תודה!
כמה שאלות בבקשה:
האם זה יכול להתאים עם שווארמה הודו?
במידה ורוצים לנקות את האורז- אז יש לשים את אותה כמות מים שציינת?
ובאיזה סיר מומלץ להכין את המנה על מנת שהאורז לא ידבק לסיר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 1.07.2016)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם שווארמה הודו.
אם רוצים לנקות את האורז לפני זה לא משנה את כמות המים (אפשר לשים את האורז במסננת ולשטוף אותו מתחת לברז ולסנן או להשרות אותו בקערה עם מים ואז לסנן).
מומלץ להשתמש בסיר מסוג טפלון או יציקה (פחות מומלץ נירוסטה).
בהצלחה ושבת שלום!

avatar
אילנית (11:47 27.06.2016)

מה זאת אומרת אורז לבן יבש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 27.06.2016)

היי אילנית,
הכוונה לאורז לבן שאינו מבושל.

avatar
שרון (19:38 20.06.2016)

היי האם מתאים להוסיף גרגירי חומוס מבושלים? ואם כן מתי?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 20.06.2016)

כן שרון, נראה לי מתאים.
את גרגירי החומוס המבושלים יש להוסיף עם השום, העגבניות והרסק. מומלץ להוסיף בסביבות כוס-כוס וחצי גרגירי חומוס.
בהצלחה 🙂

avatar
רויטל (14:14 13.06.2016)

הי, תודה על האתר הנפלא, הוא ממש הצלה!! שאלה בנוגע למתכון – האם ניתן להכין עם נתחי חזה עוף שיועדו לשנצל (קצת יותר דקים)? תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 13.06.2016)

כן רויטל, אפשר בהחלט 🙂
המשך יום נפלא!

avatar
רויטל (18:22 13.06.2016)

תודה רבה! יצא אליפות, שני ילדים מאוד בררנים ביקשו מנה שנייה:))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 13.06.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ליאורה (21:38 17.05.2016)

יצא מעולה עם תוספת של כף גדושה בפפריקה מתוקה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 17.05.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ענת (08:47 5.05.2016)

היי אפרת
יצא טעים סוף!!
אני רוצה לנסות להכין את האורז מהמתכון הזה בלי העוף ולמלא אותו בתוך פלפל או עגבניה. תוכלי לעזור לי לעשות את ההתאמות? לבשל קודם חצי מהזמן ואז למלא ולבשל, או מהתחלה ביחד… בקיצור אם תוכלי אודה לך מאוד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 5.05.2016)

היי ענת,
שמחה שיצא טעים 🙂
כמות של כוס וחצי אורז לבן יבש אמורה להספיק ל 6-7 פלפלים בינוניים-גדולים. כעקרון מומלץ לבשל את האורז לפי המתכון “חצי בישול” במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן לרוקן את הפלפלים ולמלא אותם עד 3/4 גובה.
להכין רוטב עגבניות בסיר: לטגן עם 1-2 כפות שמן – 3 שיני שום קצוצות, עגבניה גדולה מגורדת, 6 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, כף סילאן, מלח ופלפל (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). על הרוטב את מניחה את הפלפלים הממולאים באורז. מרטיבה כל פלפל ב 2 כפות מהרוטב ומכסה (כשאת חותכת את הפלפלים תשמרי את החתיכה שחתכת כי היא משמשת כ”מכסה” לפלפלים). לאחר שכיסית את הפלפלים יש לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 45-60 דקות, עד שהאורז מתבשל והפלפלים מתרככים.
בהצלחה!! ואם משהו לא ברור הרגישי חופשי לשאול 🙂

avatar
ענת (13:57 5.05.2016)

תודה רבה!! לבשל את האורז לפי המתכון עם עגבניות וסילאן וכו’, ובנוסף להכין רוטב עגבניות? או שזה במקום?
ושוב תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 5.05.2016)

צודקת. טוב ששאלת 🙂
את מתחילה מבישול האורז: מטגנת בצל עד להזהבה, מוסיפה 2 שיני שום קצוצות, כוס וחצי אורז, כף רסק עגבניות, כפית מלח ומעט פלפל שחור. על זה שופכת כוס אחת של מים רותחים ומערבבת במשך כמה דקות בודדות עד שהמים נספגים באורז. אני אישית אוהבת להוסיף לתערובת גם 3/4 כוס תירס מקופסת שימורים וכוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה אבל זה לשיקולך 🙂
מכאן את ממשיכה כמו שרשמתי.. מכינה את הרוטב וכו’.

avatar
ענת (16:31 6.05.2016)

מעדכנת שהכנתי כמו שאמרת ויצא פיצוץ ממש!!! אין כמוך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.05.2016)

מעולה! תודה ענת ושבת שלום 🙂

avatar
רעות (22:01 4.05.2016)

היי!
הכנתי ויצא טעים מאוד.
עשיתי הכל לפי ההוראות בדיוק אבל בסוף גיליתי שכל התחתית ממש נשרפה, שחורה.
יש לך טיפ לפעם הבאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.05.2016)

היי רעות,
אני מניחה שזה קשור לבישול על אש גבוהה או בינונית (במקום נמוכה) או לסוג הסיר.
באיזה סוג סיר השתמשת (לדוג’ טפלון, נירוסטה וכדומה)?

avatar
רעות (15:31 5.05.2016)

השתמשתי בסיר רגיל ופשוט.. נראה לי נירוסטה?
בהתחלה עשיתי על אש גבוהה ורק בבישול של ה20 דקות הנמכתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 5.05.2016)

היי רעות,
אם השתמשת בסיר מנירוסטה אז אני מניחה שזאת הסיבה.
פעם הבאה נסי להשתמש בסיר מטפלון או כזה בעל ציפוי שאינו נדבק.

avatar
רעות (21:27 5.05.2016)

אנסה, תודה רבה!

avatar
נירה (14:53 25.04.2016)

הי,
עשיתי וחזרתי לעדכן.
יצא מצויין !! ממש טעים.
איזה מתכון כייפי.
גם אני הוספתי קצת פפריקה מתוקה ושמתי דבש במקום סילאן (לא היה לי כשל”פ)ויצא פשוט מעולה !!

תודה רבה וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 25.04.2016)

שמחה לשמוע נירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

avatar
הילה (13:51 17.04.2016)

יצא לי מדהים! הוספתי פפריקהה חריפה ומתוקה וכפית אבקת מרק עוף לטעם. בנוסף הוספתי במהלך הבישול עוד כחצי כוס מים שלא יהיה דביק. יצא מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 17.04.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

avatar
יצחק (21:17 6.04.2016)

שלום
אם אני רוצה להכין ל 3-2 מנות מה הכמויות הנדרשות? תודה רבה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 6.04.2016)

היי יצחק,
הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות.
אם אתה רוצה פחות אפשר להפחית את כמות האורז לכוס אחת ולשים כוס ושני שליש מים רותחים. מלח- לשים 2/3 כפית. שאר הכמויות נשארות אותו הדבר.

avatar
שלח (14:47 23.03.2016)

האם אפשר להכין מראש ולחמם או להכין בשני שלבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 23.03.2016)

היי שלח,
אפשר להכין מראש ולחמם.
המשך יום מעולה 🙂

avatar
מזל (13:14 14.03.2016)

אם אני רוצה להחליף את חזה העוף ברגליי עוף , מה לשנות באופן ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 14.03.2016)

היי מזל,
מטגנים את הבצל, מוסיפים את רגלי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מתבלים בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עם מכסה. מידי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות וממשיכים במתכון כרגיל.

avatar
יערה (11:51 9.03.2016)

אפשרי להשתמש בדבש במקום סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 9.03.2016)

כן יערה, ומספיק לשים כפית דבש.

avatar
אורנה (12:44 25.02.2016)

נתקעתי עם מלא חזה עוף במקפיא אז חיפשתי מתכון קליל ומצאתי את זה.
הכנתי אתמול, ולא הפסקתי לשבח את עצמי כשאכלתי את זה! (בהימצא בן-זוג שקצת פחות מפגין התרגשות מאוכל, אבל גם הוא אמר שיצא טעים)
הוספתי גזר מגורד, פפריקה, וממש קצת אבקת מרק עוף(:
איזה כיף, עוד מנה קלילה לרפרטואר-מתחילים שלי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 25.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

avatar
סתיו (22:14 5.02.2016)

היי אפרת,
הכנתי את התבשיל בדיוק כמו במתכון.
הריח כמובן היה מעולה, אבל הטעם – מרגיש לי שמשהו חסר. כאילו יצא “אכיל” אבל לא “טעים”.
המרקם היה בסדר, למרות שיצא פחות דביק מאיך שנראה בתמונה (אולי בגלל סוג האורז).
מרגיש לי שחסר טעם. ניסיתי להוסיף מלח ופלפל אבל זה לא זה. יש לך הצעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 6.02.2016)

היי סתיו,
באיזה סוג אורז זה השתמשת? שמת 2 עגבניות קצוצות, 2 כפות גדושות רסק, כף סילאן, נכון?
ועוד שאלה שתשמע לא קשורה אבל היא כן 😉 – האם את רגילה לתבל תבשילים באבקת מרק?

avatar
סתיו (13:39 6.02.2016)

כן הכמויות עשיתי ממש כמו במתכון. אורז בסמטי, חשבתי שזה רגיל, אבל לא.
אני לא רגילה לבשל בכלל, אז אני שומעת למתכונים מקצה עד קצה, לא מוסיפה משהו שלא כתוב. למה? זה יכל לעזור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 6.02.2016)

זה בסדר גמור שאת עושה בדיוק מה שרשום 🙂
הסיבה ששאלתי היא שיש כאלה שתבשילים ללא אבקת מרק טועמים להם כתפלים או כאילו חסרי טעם.
אם ייצא לך להכין את זה שוב תנסי להוסיף כף גדושה אבקת מרק ותעדכני אותי איך יצא.

avatar
אלמוג לביא (19:00 28.01.2016)

הכנתי כמות מעט גדולה יותר והסיר התרוקן לגמרי. ככה זה כשיש שני מתבגרים בבית והאוכל טעים טעים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 28.01.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רום (18:27 25.01.2016)

היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
לא ידעתי מה הכוונה ב 2-3 פרוסות אז אמרתי לקצב קילו. זה בסדר לפי הכמויות במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 25.01.2016)

היי רום,
3 פרוסות זה יוצא בסביבות 400 גרם. אין בעיה לשים יותר עוף אם אוהבים ואין צורך לשנות שום דבר במתכון. ממליצה לחתוך לפי הכמות שנראת לך ואת חזה העוף שנשאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

avatar
רום (19:50 25.01.2016)

טוב זה על האש. הוספתי פפריקה וטיפה אבקת עוף בנוסף למה שרשמת במתכון. הבטן מקרקרת אני אעדכן!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 25.01.2016)

מעולה! בתאבון 😉

avatar
שני (13:49 8.01.2016)

הכנתי עכשיו ויצא מעולה! תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 8.01.2016)

תודה שני, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂

avatar
סיון (18:46 12.12.2015)

היי,

הכנתי את האורז היום. יצא ממש טעים- תודה!
היה אצלנו בבית אורז הודי והכנתי עם זה. בעיקרון, הכמויות עם אורז הודי זהות לאורז הבסמטי?

חג שמח ושבוע מקסים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 12.12.2015)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי סוג האורז- הכמויות זהות כך שאין שום בעיה.
שבוע מצוין!

avatar
עדי (12:06 27.10.2015)

מצטרפת לתגובות החיוביות.
מתכון קל להכנה וטעים.
תודה על עוד אפשרות נהדרת לארוחת צהריים 🙂
ובכלל אחלה אתר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 27.10.2015)

תודה עדי! שמחה שנהנת מהמתכון 🙂
המשך יום נפלא

avatar
רעות כהן (15:20 14.10.2015)

מתכון נהדר. קל להכין וטעים להפליא!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 14.10.2015)

תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שני (15:29 30.07.2015)

עשיתי..יצא מהמם !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 30.07.2015)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שני (14:16 30.07.2015)

הי ,
אפשר להחליף את החזה עוף בשווארמה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 30.07.2015)

כן שני, לדעתי אפשר.

avatar
שני (15:52 17.06.2015)

תוווודה !
את מקסימה !

avatar
שני (21:52 15.06.2015)

תודה , על האש 🙂
חתכתי יותר מידי קוביות של חזה עוף אז השארתי קצת למחר..יש לך רעיון לתנור עם בטטה/תפו”א אולי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 15.06.2015)

מעולה 🙂
בתנור אני לא ממליצה להכין חזה עוף במיוחד אם הוא חתוך לקוביות מאחר והוא מתייבש מאוד מהר.
אפשר לבשל אותו במחבת רחבה או בסיר: לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף קוביות תפו”א ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך. בסוף להוסיף קוביות חזה עוף, לתבל בחצי כפית כורכום (לא חובה) בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ולבשל עם מכסה 5-10 דקות, עד שהחזה עוף מוכן. אם התבשיל מעט יבש אז אפשר להוסיף מעט מים.
בהצלחה 😉

avatar
שני (17:10 16.06.2015)

תודה, אני פשוט בהריון ומנסה לצמצם כמה שאפשר טיגונים , תודה בכל זאת !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 16.06.2015)

היי שני,
לא צריך לטגן בשמן עמוק, מספיק כף שמן לכל התבשיל (ואם תפוחי האדמה מתייבשים או נדבקים למחבת, פשוט להוסיף מעט מים).
הריון קל ולידה קלה 🙂

avatar
שני (16:07 15.06.2015)

אם אני רוצה 2 כוסות אורז, מה משתנה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 15.06.2015)

היי שני,
אם את מכינה עם 2 כוסות אורז שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.
המשך יום נעים 🙂

avatar
שרון (23:37 11.05.2015)

תודה רבה ולילה טוב!

avatar
שרון (23:18 11.05.2015)

ומה עם רסק העגבניות,הבצל,השום ופלפל שחור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 11.05.2015)

גם אם תשאירי אותה כמות זה בסדר אבל את יכולה לשים בצל גדול במקום בינוני, 2 שיני שום שמנות, 2.5 כפות גדושות רסק עגבניות. פלפל שחור תשימי לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה).

avatar
שרון (21:21 11.05.2015)

אם אני רוצה להכין עם 4 חתיכות חזה עוף (החתיכות הגדולות) כמה אני צריכה לשים משאר המרכיבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 11.05.2015)

הי שרון,
את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן ואז פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל ואת יכולה גם להגדיל את הכמויות ל-2 כוסות אורז לבן ומה שישתנה זה כמות המים – 3 כוסות מים ובמקום שתי עגבניות שימי 3 עגבניות וכפית מלאה מלח.

avatar
שרון (19:09 10.05.2015)

הי אפשרי לעשות בלי סילאן או סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 10.05.2015)

כן שרון, אפשר גם בלי.

avatar
מלי (20:51 13.04.2015)

שלום
האם אפשר להחליף את החזה עוף בפרגית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:30 13.04.2015)

היי מלי,
אפשר בהחלט, זה ייצא יותר עסיסי וטעים 🙂

avatar
דנה (01:28 26.03.2015)

היי, האם אפשר להשתמש באורז מלא/ אורז בר במקום אורז לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 26.03.2015)

היי דנה,
את יכולה להכין מאורז מלא ואם כן- מומלץ להשתמש בכוס אחת של אורז (במקום כוס וחצי) ולהגדיל את כמות המים בהתאם למה שרשום באריזה (בדר”כ זה 2 כוסות מים על כוס אורז, אבל זה משתנה בין סוגי האורז המלאים ולכן כדאי לבדוק).
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

avatar
יעל (16:26 6.03.2015)

הכנתי עם טופו, יצא לא רע, אולי להבא אשרה את הטופו עם משהו בשביל עוד טעם. ולאורז היה צריך להוסיף עוד חצי כוס לדעתי, למרות שבאופן אישי אין לי בעיה עם העיסה שיצאה לי 😉
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 6.03.2015)

תודה על העדכון יעל!
שבת שלום 🙂

avatar
בועז (15:57 7.02.2015)

יצא מעולה הילדים חיסלנו סיר שלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 7.02.2015)

כיף לשמוע 🙂
תודה בועז ושבוע טוב

avatar
דנה (08:59 5.02.2015)

מערבבים את הכל?או את האורז בנפרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 5.02.2015)

הי דנה,
מערבבים את הכל ביחד.

avatar
מירי (11:48 28.11.2014)

היי
זה המתכון השני שאני מכינה מהאתר הזה ויוצא פשוט טעים מתכונים מעולים.
אבל שאלה קטנה למה זה יוצא קצת יבש האם להוסיף אולי עוד עגבנייה.
גם העוף קצת יבש.
מחכה לטיפים.
בכללי זה מעולה נגמר מהר כנ”ל לגבי הנודלס עם העוף מוקפץ.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 28.11.2014)

היי מירי,
אני שמחה לשמוע 🙂
אם האורז יוצא קצת יבש כנראה שחסרים נוזלים, פעם הבאה תשימי מעט יותר מים, נגיד 2.5 כוסות מים (במקום 2+1/3).
וכן, אם תוסיפי עוד עגבניה זה יכול להיות מעולה.
לגבי העוף שמתייבש, בטיגון הראשוני חשוב לטגן אותו “חצי בישול”, הכוונה שמבחוץ הוא לבן אך מבפנים הוא עדיין לא מבושל. ובכלל חזה עוף זה חלק שנוטה להתייבש מהר לכן אפשר להשתמש בחלק עסיסי ושומני יותר כמו פרגיות.
שבת שלום 🙂

avatar
ברק (16:47 26.11.2014)

גם לי נדבק לתחתית ונשרף.. אולי כדאי להניח את האורז על העוף והבצל ולא לערבב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 26.11.2014)

היי ברק,
באיזה סוג סיר השתמשת?
החשש הוא שאם לא תערבב את האורז עם החומרים (שום, עגבניות, רסק והתיבול), האורז לא יספוג את כל הטעמים.
מה שאני מציעה זה לערבב את האורז עם חזה העוף ויתר החומרים (מלבד המים הרותחים) כפי שרשום ולהוציא לקערה. לשמן מעט את הסיר ולהניח בתחתית הסיר פרוסות בצל או תפוח אדמה, להחזיר את תערובת האורז לסיר ולשפוך את המים הרותחים. לערבב בעדינות ולכסות. לבשל כרגיל 20 דקות + 10 דקות נוספות.

avatar
קרן (13:29 24.11.2014)

והאם האורז היה צריך להיות מבושל לפני כן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 24.11.2014)

היי קרן,
האורז לא צריך להיות מבושל לפני ואם האורז נדבק לתחתית זה כנראה בגלל סוג הסיר.
האורז בושל על אש נמוכה?

avatar
קרן (13:55 24.11.2014)

כן.על אש נמוכה מכוסה. אולי היתי צריכה לערבב מדי פעם טטב תודה בכל זאת האתר שלכם מעולה ולא מפסיקה להכין ממנו מתכונים טעימים ומוצלחים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 24.11.2014)

עשית נכון. כנראה שזה בגלל סוג הסיר (התחתית שלו).
מקווה שבכל זאת חלק מהאורז ניצל 😉
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר, המשך יום נפלא!

avatar
קרן (13:28 24.11.2014)

אחרי 10 דק של בישול האןרז נדבק לתחתית ונשרף. למה?

avatar
אבי (19:04 23.11.2014)

מה כמות האורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 23.11.2014)

היי אבי,
כוס וחצי אורז לבן יבש.

avatar
עמית (19:20 17.11.2014)

תודה על המתכון. כמה חזה עוף זה יוצא בגרמים? חצי קילו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 17.11.2014)

היי עמית,
זה לא חייב להיות מדויק. בערך 300-400 גרם, תלוי בגודל השניצלים.

avatar
מירי (22:44 6.11.2014)

משום מה אינני מקבלת לאחרונה את המתכונים החדשים
אודה אם תשלחי לי שנית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:48 6.11.2014)

היי מירי,
בדקתי והמייל שלך מעודכן כך שהיית צריכה לקבל עדכונים. בכל אופן, שלחתי לך למייל את שני הניוזלטרים האחרונים.
אם תהיה בעיה גם בהמשך, תעדני אותי.
סופשבוע נעים 🙂

avatar
אפרת (18:22 6.11.2014)

נשמע טעים, אבל לכמה אנשים הכמות שבמתכון מספיקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 6.11.2014)

היי אפרת,
כ-4 מנות.

לקריאת כל התגובות