שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 32 דקות

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום קצוצות/ כתושות

2-3 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)

2+1/3 (שתי כוסות ושליש) מים רותחים

תיבול: כף סילאן, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.

-מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד עד שמשנה צבעו ללבן.

-מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ממליחים מעט (בקורט מלח) ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

-מבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים מעט עם מזלג ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אצבעות בטטה
קציצות בשר ברוטב עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נוי (09:42 10.08.2021)

גאונה שכמותי הכנתי את הפרודוקטים וגיליתי שאין לי אורז… יכול ללכת טוב עם בורגול? פתיתים? אם כן מה לעשות שונה?

מתכונים ב-10 דקות (10:12 10.08.2021)

היי נוי,
אין בעיה להכין את המנה עם בורגול או פתיתים:
– אפשר לשים כוס וחצי בורגול+ 1/4 2 כוסות מים.
– אפשר לשים כוס וחצי פתיתים+ 3/4 1 כוסות מים.
בהצלחה!

נטעלי (15:48 1.07.2021)

מתכון מצויין (כמו כל המתכונים שהכנתי מאתר זה)!
יש לי תינוק בן 10 חודשים וגם הוא נהנה מהמנה.
תודה, אפרת!

מתכונים ב-10 דקות (16:03 1.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף יקירה❤

נחמי (21:01 13.06.2021)

יצא מושלם!!!
ממליצה בחום, עשיתי בדיוק לפי השלבים
אליפות, כל הכבוד!!

מתכונים ב-10 דקות (22:27 13.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף נחמי יקרה😊

אסתר (10:14 15.04.2021)

היי, תודה על המתכון, נראה ממש טוב…
נראה לך שיש אפשרות לבשל את האורז בנפרד (כמו שמכינים אורז לפלפל ממולא)? ולבשל בנפרד איכשהוא את החזה עוף ורק אחכ להוסיף? (רוצה שהאורז ישאר פרווה לנשנוש אחה”צ…)
תודהההה 😉

מתכונים ב-10 דקות (10:46 15.04.2021)

היי אסתר,
בוודאי:) אפשר לבשל אורז בנפרד, ולבשל את העוף בנפרד. 🙂

עינת (18:35 28.07.2020)

הייאפרת

עברו 20 דקות ועדיין המים לא התאדו מה לעשות להבא?
ודבר נוסף אחרי השרייה אני נוהגת להרתיח ולבשל את האורז ב7 כוסות מים כ5 או 10 דקות ומסננת
בכדי להפחית ארסן איך לשלב זאת במתכון האם להפחית מה20 דקות את 5 או 10 דקות?

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 28.07.2020)

לאחר 20 דקות בישול אין לפתוח את הסיר. יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
יש להפחית בכמות המים. אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה כי אני לא יודעת כמה מים האורז מספיק לספוג במהלך הבישול המקדים.

יעלה (14:07 16.04.2020)

הילדים רוצים את החזה עוף עם אורז צהוב ופיקנטי.לא מתוק.מה שמים? תודה רבה על האתר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:49 16.04.2020)

היי יעלה,
את יכולה להכין את המתכון הזה- תבשיל אורז עוף ואפונה (אפשר לוותר על האפונה).
לטעם קצת פיקנטי אפשר לשים רבע כפית שטוחה פלפל שחור או פפריקה חריפה.

יפעת (14:13 26.03.2020)

תודה על עוד מתכון מעולה!
הוא נוסף לרשימת המתכונים הקבועים שלי:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 26.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ליאת (13:17 2.03.2020)

יצא מאוד טעים אבל האורז דביק/עיסתי. ככה זה אמור להיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 2.03.2020)

כן, האורז יוצא קצת דביק ועיסתי במתכון הזה.

rotvolf (21:44 12.01.2020)

ויש כאן איזה באג,
צריך להפוך את הכפתור של \”שלחו תגובה\” ללא מאופשר ברגע שנקלטה לחיצה עליו…

rotvolf (21:42 12.01.2020)

שלום אפרת,
קודם כל תתחדשי על האתר!!
מאוד יפה ומזמין…
ועוד משהו, חובה להשרות את האורז מראש?
ראיתי את זה במספר מתכונים שלך, ובדר\”כ שאני מבשלת, אני לא עושה הכנות מראש, אפשר לוותר על זה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 13.01.2020)

תודה 🙂
מומלץ להשרות את האורז כי אז הבישול אחיד יותר. לפעמים כשלא משרים חלק מהאורז נשאר קשה.
אם אין לך זמן תשרי לפחות רבע שעה במים חמים.
לגבי הבאג – מעבירה לטיפול. תודה.
יום נפלא!

נדב (19:50 19.12.2019)

בבקשה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 19.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

נדב (16:58 18.12.2019)

כמה חזה העוף יוצא במשקל? נניח שאני רוצה להכין 700-800 גרם חזה?

תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 18.12.2019)

זה יוצא 300-400 גרם.
אם אתה רוצה להכין 700-800 גרם אז כדאי להגדיל מעט את כמות האורז ל-2 כוסות אורז ולשים 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית ורבע מלח.

תהילה (09:42 27.09.2019)

היי ושבת שלום!
אני רוצה להכין את זה עם בשר מס 5 שכבר בישלתי בסיר לחץ. מה אופן ההכנה כעת? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 27.09.2019)

תטגני את הבצל, אח”כ תוסיפי שום, עגבניות קצוצות ורסק עגבניות ותבשלי. תוסיפי את הבשר ואז את האורז ותמשיכי כרגיל לפי המתכון.

חני (10:49 14.07.2019)

יש מתכון לרצועות חזה עוף עם אורז מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 14.07.2019)

אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

אבי (17:04 1.05.2019)

היי,
אורז בסמטי זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 1.05.2019)

כן.

מעיין (23:19 29.04.2019)

היי האם אפשר לוותר על הסילאן?
אין לי לא סילאן ולא דבש
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 30.04.2019)

כן.

אינגה (18:20 11.03.2019)

היי. אפשר לעשות עם קינואה במקים אורז? ואם כן אז איזה כמות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 11.03.2019)

אני חושבת שכן.
יש לשים כוס ורבע קינואה ו2.5 כוסות מים.

אביטל (01:47 16.01.2019)

היי ערב טוב
רוצה להכין את המתכון אבל בכמות של שש מנות. כמה חזה עוף ואורז ותיבול ?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 16.01.2019)

היי אביטל,
כמות ל-6 מנות:
1 בצל בינוני קצוץ
3 עגבניות בינוניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות/ כתושות
4 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס”מ וחצי)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות אורז לבן יבש
3.5 מים רותחים
תיבול: כף וחצי סילאן, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

חנה (23:26 9.01.2019)

הי אפרתי,
רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להכין את המתכון הנ”ל בתנור – אם כן איך?
(נגמרו לי בלוני הגז)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 10.01.2019)

היי חנה,
את יכולה לראות את אופן ההכנה במתכון – עוף ואורז בתנור. לדעתי משך האפיה יתקצר מאחר ומדובר בחזה עוף ולא בחלקי עוף לכן כדאי לבדוק אם מוכן כבר אחרי 40 דקות.

Mutzmutz (19:29 8.12.2018)

שבוע טוב (:
תודה רבה מכל הלב על המתכונים המשגעים שלך אני פשוט מכורה לאתר שלך(:
הכנתי את האורז והעוף יצא נפלא ,אפילו הסרבנים שבחבורה אכלו יפה(;
יש לי שאלה:
אני רוצה להכין את המתכון הזה לשבת בצורה של חמין עירקי’טבית’.איך את מציעה לי לעבוד עם המתכון בצורה שאני יוכל לשים אותו על הפלטה בשבת שלא יתייבש לי האוכל,או שיש לך מתכון אחר לטבית לשבת על הפלטה…
תודה רבה ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 8.12.2018)

שבוע טוב 🌺
אפשר להכין באותו אופן רק להגדיל את כמות המים ל- 3 כוסות (במקום 2+1/3).
בגלל שזה בישול ארוך על הפלטה אני ממליצה להכין עם חלקי עוף במקום חזה עוף.

Mutzmutz (12:01 9.12.2018)

תודה אני ינסה

תהילה (12:00 28.11.2018)

במקום חזה עוף ,מבחינת כמות זה יהיה בסדר אם אני ישים 2 כרעיים ו2 שוקיים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 28.11.2018)

כן. את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

שרון (21:24 30.10.2018)

היי אפרתי
אני רוצה להכין את המתכון עם עוף במקום החזה עוף. מה משתנה לי מבחינת הבישול והזמנים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 30.10.2018)

היי שרון,
את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

שרון (22:32 30.10.2018)

תודה על התשובה המהירה האם יש צורך להוסיף מים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 31.10.2018)

רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך להוסיף מים. יכול להיות שאפילו העוף יפריש מים במהלך הבישול.

שי (14:29 9.10.2018)

העוף יצא לי קצת יבש,יש איזה דרך להימנע מזה פעם הבאה?
תודה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 9.10.2018)

היי שי,
השתמשת בעוף טרי או קפוא?
טיגנת דקה מכל צד או יותר?
אפשר פעם הבאה לנסות להכין עם פילה עוף שהוא חלק קצת פחות יבש מחזה עוף או עם פרגיות חתוכות.

סיגל (17:59 28.08.2018)

הכנתי כבר פעמיים ויצא נפלא. אפילו בני המשפחה הבררנים אכלו וביקשו שאכין שוב. המחמאה הכי טובה שאפשר לקבל 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.08.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

ענבל (12:47 28.08.2018)

היי אפרת
הגז לא עובד בבית
יש אפשרות להכין בתנור??
תודה!!(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 28.08.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אם אין לך אפשרות לטגן את הבצל אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. להסיר את הכיסוי, להנמיך את הטמפ’ ל180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-10 דקות, עד להזהבה.

שירן (11:55 3.08.2018)

סליחה על הבורות אבל לא ברור לי אם את האורז מבשלים בנפרד ואז מוסיפים לסיר עם העוף,והרסק והכל או שמבשלים אותו ביחד עם הכל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 3.08.2018)

היי שירן,
מבשלים הכל ביחד. אין צורך לבשל את האורז בנפרד.

חלי (16:56 28.05.2018)

מה המשקל של החזה עוף שדרוש ל 2 כוסות אורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 28.05.2018)

כ-400 גרם.

אביגיל (20:09 26.03.2018)

האורז יצא מעולה!!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אביגיל 🙂

שני (20:17 11.03.2018)

עבור 2 כוסות אורז מה השינויים? אשמח לתשובה מהירה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 11.03.2018)

היי שני,
שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.

סיון (17:26 27.02.2018)

היי. האם אפשר להחליף את החזה עוף לרצועת שווארמה הודו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 27.02.2018)

כן אפשר.

ברקת (12:20 22.02.2018)

שלום רב!

באם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 22.02.2018)

כן. שימי חצי כף דבש כי הוא יותר מתוק מסילאן.

זהר (14:07 20.02.2018)

פשוט ומעולה!!
במקום עגבניות ורסק השתמשתי בקופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות דק ויצא מעדן!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 20.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מיכל (22:19 30.01.2018)

יצא מדהים. התלקקנו!
כמה פשוט ככה טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:18 30.01.2018)

תודה מיכל, שמחה שנהניתם! 🙂

אלין (14:36 7.01.2018)

האם אפשר במקום השניצל פרגית ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

אפשר בהחלט.

רינת (20:50 28.11.2017)

מתכון ממש מעולה הילדים שלי מכורים לזה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 29.11.2017)

תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

ליאת הופמן (12:16 23.11.2017)

קל להכנה וטעים מאוד. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 23.11.2017)

תודה ליאת, שמחה שיצא טעים 🙂

יהודית (16:38 21.11.2017)

היי, חורף נעים,
בא לי מאוד להכין את המתכון ונשארה כרגע עגבניה אחת, שאצרף אולי קצת גמבה במקום או שאין קשר?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 21.11.2017)

היי יהודית,
לדעתי זה רק יוסיף טעם. עדיף לגרד את הגמבה בפומפיה גסה אם יש לך אפשרות. אם לא, תקצצי דק.

יהודית (16:53 22.11.2017)

היי,
חוזרת לעדכן שיצא ממש ממש טעים, הכנתי עם אורז מלא וגמבה (נראה לי באמת הוסיף)

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 22.11.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

מירב (23:50 17.10.2017)

מדהים,
כמו כל המתכונים שלך..
אין עליך,
מירב:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 18.10.2017)

תודה מירב ❤

שירי (15:19 7.10.2017)

יצא מעולה. מתכון שאימצתי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 7.10.2017)

תודה שירי, שמחה שאהבת 🙂

נטלי (12:18 29.09.2017)

תודה רבה! מבשלת את העוף 45 דקות ללא מים? הבצל לא ישרף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 29.09.2017)

העוף בדר”כ מפריש נוזלים כך שלא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה כדאי לעקוב ואם במקרה זה מתייבש יש להוסיף מעט מים.

נטלי (20:05 28.09.2017)

אם אני רוצה להחליף את חזה העוף בפולקע?
אפשר? אם כן כמה זמן לבשל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 28.09.2017)

היי נטלי,
את מטגנת את הבצל, מוסיפה את העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מתבלת בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלת על אש נמוכה במשך כ-45 דקות עם מכסה. מידי פעם מומלץ להרים את המכסה ולערבב.
לאחר מכן יש להוסיף את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות ולהמשיך במתכון כרגיל.

ליאת (19:26 25.09.2017)

בזיליקום טרי קצוץ יתאים פה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 25.09.2017)

אפשר לשים כמה כעלים בודדים קצוצים בשביל הטעם.

nhrh (14:54 24.08.2017)

יצא מדהים!
מתכון קל ומוסבר היטב
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 24.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לירז (10:32 18.08.2017)

מהיר וטעים ממש סיר כפול נגמר באותו יום!
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

תודה לירז, כיף לשמוע 🙂

אורטל (17:24 18.07.2017)

מדהים!! מכינה לפחות פעם בשבועיים!!

מתכונים ב-10 דקות (22:21 18.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון

נועם כהן (14:42 6.07.2017)

יצא ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (15:03 6.07.2017)

תודה נועם, שמחה שאהבת 🙂

לימור (15:18 19.06.2017)

יצא מעולה תודה!!
עשיתי 15 שניצלים חתוכים לקוביות והכפלתי את הכמויות ב-2 למעט האורז
תודההה

מתכונים ב-10 דקות (15:35 19.06.2017)

הספקת כבר להכין? 🙂
שמחה שיצא טעים!

לימור (13:41 19.06.2017)

שלום
אם אני עושה 15 שניצלים – מה הכמויות לכל המתכון ? תודה רבה

רוית (08:26 16.06.2017)

אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא? כמה לשים?
אפשר רק כוס אורז? במידה וכן מה עוד לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (08:43 16.06.2017)

היי רוית,
כמויות לכוס אורז:
בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

רוית (18:17 16.06.2017)

תודה רבה על התשובה המהירה!

יפעת (14:52 17.05.2017)

אפשר להקפיא?

גלית (09:32 27.04.2017)

מדוע לפני שעבר 20 דקות ,על אש נמוכה נשרף כל התחתית?

מתכונים ב-10 דקות (09:38 27.04.2017)

היי גלית,
זה קשור לסיר שהשתמשת בו. השתמשת במקרה בנירוסטה?
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

חן (11:40 15.03.2017)

היי אפרת,

אם יש לי קילו חזה עוף, איך להכפיל את שאר הכמויות? תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (12:20 15.03.2017)

ממליצה להכפיל את יתר הכמויות ב-2 (זאת אומרת להכין עם 3 כוסות אורז לבן ו-4 ושני שליש כוסות מים רותחים וכך להכפיל את יתר החומרים)

חן (13:14 15.03.2017)

תודה, והאם אמורות לצאת חתיכות כאלה ומים מהחזה עוף שמטגנים בהתחלה? כמו פירורים כאלה

מתכונים ב-10 דקות (13:29 15.03.2017)

לא תמיד אבל לפעמים זה קורה.

חן (13:32 15.03.2017)

ועוד שאלה קטנה, יצאו לי המון מים אחרי השלב של ההוספה של העגבניות, הרסק והשום, ובנוסף הייתי חייבת להוסיף 4 ו2/3 כוסות מים לאורז, יש סיכוי שזה יצטמצם או שזה פשוט ייצא לי כמו מרק? כרגע זה לא ניראה שזה הולך להצטמצם

מתכונים ב-10 דקות (13:53 15.03.2017)

בסוף הבישול (לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה), אם עדיין נשארו נוזלים, מומלץ להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה- בינונית עד שהנוזלים מתאדים.

חן (14:38 15.03.2017)

תודה רבה על כל התשובות!

אם קניתי בשר טרי מהסופר והיה לו תאריך תוקף לאותו יום, אך הקפאתי אותו ובישלתי כעבור שבוע וחצי, הבשר מותר לשימוש ואכילה?

מתכונים ב-10 דקות (14:51 15.03.2017)

כן, אין בעיה.

רינת (10:40 1.03.2017)

היי,אם אני רוצה להגדיל את כמות החזות עוף נאמר בערך כ-15 פרוסות חזה עוף שמיועד לשניצל אבל הם מאוד דקים האם אני צריכה לשנות משהו בכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (11:04 1.03.2017)

היי רינת,
את יכולה להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 אבל זה תלוי כמה מנות את רוצה שייצאו לך. הכמות במתכון מספיקה ל3-4 מנות. אם תכפילי זה יספיק לכמות כפולה.
אם את לא רוצה להכפיל אני ממליצה להשתמש בחצי מכמות העוף שיש לך אחרת יהיה יותר מידי עוף לדעתי.

רינת (16:01 1.03.2017)

היי אפרת תודה רבה על התשובה המהירה ואם נאמר אני אעשה 6 חזות עוף משהו ישתנה מבחינת כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (17:20 1.03.2017)

לא. אותן כמויות שבמתכון.

סיון (07:11 21.01.2017)

היי.
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גם גזר ?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (11:27 21.01.2017)

היי סיון,
אפשר להוסיף גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנטנות ולטגן אותו לאחר הבצל כמה דקות, עד שיתרככך מעט ואז להוסיף את השום והעגבניות ולהמשיך כרגיל.

דנה (14:45 12.01.2017)

הי,
האם אפשר להשתמש גם בהודו?

מתכונים ב-10 דקות (15:24 12.01.2017)

אני חושבת שכן.

מיכל (02:57 20.12.2016)

הי
יש לי בבית רק אורז עגול, האם יתאים? לשים אותה מידת מים כמו במתכון?
תודה, מיכל.

מתכונים ב-10 דקות (10:02 20.12.2016)

היי מיכל,
אורז עגול פחות מתאים (הוא יותר מתאים לריזוטו).

ענבר (13:10 28.10.2016)

הי אפרת, מה שלומך? הכנתי את המתכון עם עוף ויצא מעולה! תודה ענקית על כל המתכונים המוצלחים שלך. האתר שלך הוא מספר אחת! אנחנו נהנים ממנו כל פעם מחדש. שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (13:38 28.10.2016)

תודה רבה ענבר!
שבת שלום 🙂

מיטל (17:32 7.10.2016)

תודה

מיטל (21:28 3.09.2016)

היי, האם אפשר להכין עם אורז מלא?

מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.09.2016)

היי מיטל,
אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
שבוע טוב 🙂

מיטל (11:44 4.09.2016)

תודה רבה, אני אנסה 🙂

מיטל (17:44 4.09.2016)

חזרתי לעדכן שהכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה! השרתי את האורז במים כחצי שעה לפני הבישול והוספתי פפריקה וצ׳ילי. תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:35 4.09.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

ליטל (17:47 21.08.2016)

היי
רוצה להכין את המתכון וחשבתי להכניס חתיכות גמבה אדומה.. מתאים? אם כן איך ומתי?
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:53 21.08.2016)

היי ליטל,
אפשר לשלב גמבה קצוצה במתכון. לאחר טיגון הבצל יש להוסיף את חתיכות הגמבה ולבשל על אש בינונית נמוכה עד שהגמבה מעט מתרככת (4-5 דקות). לאחר מכן, יש להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך כרגיל.

סיון (18:02 1.07.2016)

המתכון מעולה! יצא ממש טעים! תודה!
כמה שאלות בבקשה:
האם זה יכול להתאים עם שווארמה הודו?
במידה ורוצים לנקות את האורז- אז יש לשים את אותה כמות מים שציינת?
ובאיזה סיר מומלץ להכין את המנה על מנת שהאורז לא ידבק לסיר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:07 1.07.2016)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם שווארמה הודו.
אם רוצים לנקות את האורז לפני זה לא משנה את כמות המים (אפשר לשים את האורז במסננת ולשטוף אותו מתחת לברז ולסנן או להשרות אותו בקערה עם מים ואז לסנן).
מומלץ להשתמש בסיר מסוג טפלון או יציקה (פחות מומלץ נירוסטה).
בהצלחה ושבת שלום!

אילנית (11:47 27.06.2016)

מה זאת אומרת אורז לבן יבש

מתכונים ב-10 דקות (11:57 27.06.2016)

היי אילנית,
הכוונה לאורז לבן שאינו מבושל.

שרון (19:38 20.06.2016)

היי האם מתאים להוסיף גרגירי חומוס מבושלים? ואם כן מתי?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:59 20.06.2016)

כן שרון, נראה לי מתאים.
את גרגירי החומוס המבושלים יש להוסיף עם השום, העגבניות והרסק. מומלץ להוסיף בסביבות כוס-כוס וחצי גרגירי חומוס.
בהצלחה 🙂

רויטל (14:14 13.06.2016)

הי, תודה על האתר הנפלא, הוא ממש הצלה!! שאלה בנוגע למתכון – האם ניתן להכין עם נתחי חזה עוף שיועדו לשנצל (קצת יותר דקים)? תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (15:20 13.06.2016)

כן רויטל, אפשר בהחלט 🙂
המשך יום נפלא!

רויטל (18:22 13.06.2016)

תודה רבה! יצא אליפות, שני ילדים מאוד בררנים ביקשו מנה שנייה:))

מתכונים ב-10 דקות (19:25 13.06.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

ליאורה (21:38 17.05.2016)

יצא מעולה עם תוספת של כף גדושה בפפריקה מתוקה

מתכונים ב-10 דקות (21:41 17.05.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ענת (08:47 5.05.2016)

היי אפרת
יצא טעים סוף!!
אני רוצה לנסות להכין את האורז מהמתכון הזה בלי העוף ולמלא אותו בתוך פלפל או עגבניה. תוכלי לעזור לי לעשות את ההתאמות? לבשל קודם חצי מהזמן ואז למלא ולבשל, או מהתחלה ביחד… בקיצור אם תוכלי אודה לך מאוד!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:47 5.05.2016)

היי ענת,
שמחה שיצא טעים 🙂
כמות של כוס וחצי אורז לבן יבש אמורה להספיק ל 6-7 פלפלים בינוניים-גדולים. כעקרון מומלץ לבשל את האורז לפי המתכון “חצי בישול” במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן לרוקן את הפלפלים ולמלא אותם עד 3/4 גובה.
להכין רוטב עגבניות בסיר: לטגן עם 1-2 כפות שמן – 3 שיני שום קצוצות, עגבניה גדולה מגורדת, 6 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, כף סילאן, מלח ופלפל (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). על הרוטב את מניחה את הפלפלים הממולאים באורז. מרטיבה כל פלפל ב 2 כפות מהרוטב ומכסה (כשאת חותכת את הפלפלים תשמרי את החתיכה שחתכת כי היא משמשת כ”מכסה” לפלפלים). לאחר שכיסית את הפלפלים יש לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 45-60 דקות, עד שהאורז מתבשל והפלפלים מתרככים.
בהצלחה!! ואם משהו לא ברור הרגישי חופשי לשאול 🙂

ענת (13:57 5.05.2016)

תודה רבה!! לבשל את האורז לפי המתכון עם עגבניות וסילאן וכו’, ובנוסף להכין רוטב עגבניות? או שזה במקום?
ושוב תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:51 5.05.2016)

צודקת. טוב ששאלת 🙂
את מתחילה מבישול האורז: מטגנת בצל עד להזהבה, מוסיפה 2 שיני שום קצוצות, כוס וחצי אורז, כף רסק עגבניות, כפית מלח ומעט פלפל שחור. על זה שופכת כוס אחת של מים רותחים ומערבבת במשך כמה דקות בודדות עד שהמים נספגים באורז. אני אישית אוהבת להוסיף לתערובת גם 3/4 כוס תירס מקופסת שימורים וכוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה אבל זה לשיקולך 🙂
מכאן את ממשיכה כמו שרשמתי.. מכינה את הרוטב וכו’.

ענת (16:31 6.05.2016)

מעדכנת שהכנתי כמו שאמרת ויצא פיצוץ ממש!!! אין כמוך!!

מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.05.2016)

מעולה! תודה ענת ושבת שלום 🙂

רעות (22:01 4.05.2016)

היי!
הכנתי ויצא טעים מאוד.
עשיתי הכל לפי ההוראות בדיוק אבל בסוף גיליתי שכל התחתית ממש נשרפה, שחורה.
יש לך טיפ לפעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.05.2016)

היי רעות,
אני מניחה שזה קשור לבישול על אש גבוהה או בינונית (במקום נמוכה) או לסוג הסיר.
באיזה סוג סיר השתמשת (לדוג’ טפלון, נירוסטה וכדומה)?

רעות (15:31 5.05.2016)

השתמשתי בסיר רגיל ופשוט.. נראה לי נירוסטה?
בהתחלה עשיתי על אש גבוהה ורק בבישול של ה20 דקות הנמכתי

מתכונים ב-10 דקות (15:35 5.05.2016)

היי רעות,
אם השתמשת בסיר מנירוסטה אז אני מניחה שזאת הסיבה.
פעם הבאה נסי להשתמש בסיר מטפלון או כזה בעל ציפוי שאינו נדבק.

רעות (21:27 5.05.2016)

אנסה, תודה רבה!

נירה (14:53 25.04.2016)

הי,
עשיתי וחזרתי לעדכן.
יצא מצויין !! ממש טעים.
איזה מתכון כייפי.
גם אני הוספתי קצת פפריקה מתוקה ושמתי דבש במקום סילאן (לא היה לי כשל”פ)ויצא פשוט מעולה !!

תודה רבה וחג שמח.

מתכונים ב-10 דקות (15:51 25.04.2016)

שמחה לשמוע נירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

הילה (13:51 17.04.2016)

יצא לי מדהים! הוספתי פפריקהה חריפה ומתוקה וכפית אבקת מרק עוף לטעם. בנוסף הוספתי במהלך הבישול עוד כחצי כוס מים שלא יהיה דביק. יצא מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:53 17.04.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

יצחק (21:17 6.04.2016)

שלום
אם אני רוצה להכין ל 3-2 מנות מה הכמויות הנדרשות? תודה רבה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (22:47 6.04.2016)

היי יצחק,
הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות.
אם אתה רוצה פחות אפשר להפחית את כמות האורז לכוס אחת ולשים כוס ושני שליש מים רותחים. מלח- לשים 2/3 כפית. שאר הכמויות נשארות אותו הדבר.

שלח (14:47 23.03.2016)

האם אפשר להכין מראש ולחמם או להכין בשני שלבים?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 23.03.2016)

היי שלח,
אפשר להכין מראש ולחמם.
המשך יום מעולה 🙂

מזל (13:14 14.03.2016)

אם אני רוצה להחליף את חזה העוף ברגליי עוף , מה לשנות באופן ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות (15:42 14.03.2016)

היי מזל,
מטגנים את הבצל, מוסיפים את רגלי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מתבלים בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עם מכסה. מידי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות וממשיכים במתכון כרגיל.

יערה (11:51 9.03.2016)

אפשרי להשתמש בדבש במקום סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (12:08 9.03.2016)

כן יערה, ומספיק לשים כפית דבש.

אורנה (12:44 25.02.2016)

נתקעתי עם מלא חזה עוף במקפיא אז חיפשתי מתכון קליל ומצאתי את זה.
הכנתי אתמול, ולא הפסקתי לשבח את עצמי כשאכלתי את זה! (בהימצא בן-זוג שקצת פחות מפגין התרגשות מאוכל, אבל גם הוא אמר שיצא טעים)
הוספתי גזר מגורד, פפריקה, וממש קצת אבקת מרק עוף(:
איזה כיף, עוד מנה קלילה לרפרטואר-מתחילים שלי!

מתכונים ב-10 דקות (13:45 25.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

סתיו (22:14 5.02.2016)

היי אפרת,
הכנתי את התבשיל בדיוק כמו במתכון.
הריח כמובן היה מעולה, אבל הטעם – מרגיש לי שמשהו חסר. כאילו יצא “אכיל” אבל לא “טעים”.
המרקם היה בסדר, למרות שיצא פחות דביק מאיך שנראה בתמונה (אולי בגלל סוג האורז).
מרגיש לי שחסר טעם. ניסיתי להוסיף מלח ופלפל אבל זה לא זה. יש לך הצעות?

מתכונים ב-10 דקות (09:17 6.02.2016)

היי סתיו,
באיזה סוג אורז זה השתמשת? שמת 2 עגבניות קצוצות, 2 כפות גדושות רסק, כף סילאן, נכון?
ועוד שאלה שתשמע לא קשורה אבל היא כן 😉 – האם את רגילה לתבל תבשילים באבקת מרק?

סתיו (13:39 6.02.2016)

כן הכמויות עשיתי ממש כמו במתכון. אורז בסמטי, חשבתי שזה רגיל, אבל לא.
אני לא רגילה לבשל בכלל, אז אני שומעת למתכונים מקצה עד קצה, לא מוסיפה משהו שלא כתוב. למה? זה יכל לעזור?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 6.02.2016)

זה בסדר גמור שאת עושה בדיוק מה שרשום 🙂
הסיבה ששאלתי היא שיש כאלה שתבשילים ללא אבקת מרק טועמים להם כתפלים או כאילו חסרי טעם.
אם ייצא לך להכין את זה שוב תנסי להוסיף כף גדושה אבקת מרק ותעדכני אותי איך יצא.

אלמוג לביא (19:00 28.01.2016)

הכנתי כמות מעט גדולה יותר והסיר התרוקן לגמרי. ככה זה כשיש שני מתבגרים בבית והאוכל טעים טעים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:13 28.01.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

רום (18:27 25.01.2016)

היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
לא ידעתי מה הכוונה ב 2-3 פרוסות אז אמרתי לקצב קילו. זה בסדר לפי הכמויות במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (18:51 25.01.2016)

היי רום,
3 פרוסות זה יוצא בסביבות 400 גרם. אין בעיה לשים יותר עוף אם אוהבים ואין צורך לשנות שום דבר במתכון. ממליצה לחתוך לפי הכמות שנראת לך ואת חזה העוף שנשאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

רום (19:50 25.01.2016)

טוב זה על האש. הוספתי פפריקה וטיפה אבקת עוף בנוסף למה שרשמת במתכון. הבטן מקרקרת אני אעדכן!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:56 25.01.2016)

מעולה! בתאבון 😉

שני (13:49 8.01.2016)

הכנתי עכשיו ויצא מעולה! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:08 8.01.2016)

תודה שני, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂

סיון (18:46 12.12.2015)

היי,

הכנתי את האורז היום. יצא ממש טעים- תודה!
היה אצלנו בבית אורז הודי והכנתי עם זה. בעיקרון, הכמויות עם אורז הודי זהות לאורז הבסמטי?

חג שמח ושבוע מקסים.

מתכונים ב-10 דקות (18:56 12.12.2015)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי סוג האורז- הכמויות זהות כך שאין שום בעיה.
שבוע מצוין!

עדי (12:06 27.10.2015)

מצטרפת לתגובות החיוביות.
מתכון קל להכנה וטעים.
תודה על עוד אפשרות נהדרת לארוחת צהריים 🙂
ובכלל אחלה אתר!

מתכונים ב-10 דקות (12:46 27.10.2015)

תודה עדי! שמחה שנהנת מהמתכון 🙂
המשך יום נפלא

רעות כהן (15:20 14.10.2015)

מתכון נהדר. קל להכין וטעים להפליא!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:38 14.10.2015)

תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂

שני (15:29 30.07.2015)

עשיתי..יצא מהמם !!

מתכונים ב-10 דקות (15:32 30.07.2015)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

שני (14:16 30.07.2015)

הי ,
אפשר להחליף את החזה עוף בשווארמה ?

מתכונים ב-10 דקות (14:28 30.07.2015)

כן שני, לדעתי אפשר.

שני (15:52 17.06.2015)

תוווודה !
את מקסימה !

שני (21:52 15.06.2015)

תודה , על האש 🙂
חתכתי יותר מידי קוביות של חזה עוף אז השארתי קצת למחר..יש לך רעיון לתנור עם בטטה/תפו”א אולי ?

מתכונים ב-10 דקות (22:47 15.06.2015)

מעולה 🙂
בתנור אני לא ממליצה להכין חזה עוף במיוחד אם הוא חתוך לקוביות מאחר והוא מתייבש מאוד מהר.
אפשר לבשל אותו במחבת רחבה או בסיר: לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף קוביות תפו”א ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך. בסוף להוסיף קוביות חזה עוף, לתבל בחצי כפית כורכום (לא חובה) בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ולבשל עם מכסה 5-10 דקות, עד שהחזה עוף מוכן. אם התבשיל מעט יבש אז אפשר להוסיף מעט מים.
בהצלחה 😉

שני (17:10 16.06.2015)

תודה, אני פשוט בהריון ומנסה לצמצם כמה שאפשר טיגונים , תודה בכל זאת !

מתכונים ב-10 דקות (17:18 16.06.2015)

היי שני,
לא צריך לטגן בשמן עמוק, מספיק כף שמן לכל התבשיל (ואם תפוחי האדמה מתייבשים או נדבקים למחבת, פשוט להוסיף מעט מים).
הריון קל ולידה קלה 🙂

שני (16:07 15.06.2015)

אם אני רוצה 2 כוסות אורז, מה משתנה ?

מתכונים ב-10 דקות (16:28 15.06.2015)

היי שני,
אם את מכינה עם 2 כוסות אורז שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.
המשך יום נעים 🙂

שרון (23:37 11.05.2015)

תודה רבה ולילה טוב!

שרון (23:18 11.05.2015)

ומה עם רסק העגבניות,הבצל,השום ופלפל שחור?

מתכונים ב-10 דקות (23:27 11.05.2015)

גם אם תשאירי אותה כמות זה בסדר אבל את יכולה לשים בצל גדול במקום בינוני, 2 שיני שום שמנות, 2.5 כפות גדושות רסק עגבניות. פלפל שחור תשימי לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה).

שרון (21:21 11.05.2015)

אם אני רוצה להכין עם 4 חתיכות חזה עוף (החתיכות הגדולות) כמה אני צריכה לשים משאר המרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (22:43 11.05.2015)

הי שרון,
את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן ואז פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל ואת יכולה גם להגדיל את הכמויות ל-2 כוסות אורז לבן ומה שישתנה זה כמות המים – 3 כוסות מים ובמקום שתי עגבניות שימי 3 עגבניות וכפית מלאה מלח.

שרון (19:09 10.05.2015)

הי אפשרי לעשות בלי סילאן או סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (19:38 10.05.2015)

כן שרון, אפשר גם בלי.

מלי (20:51 13.04.2015)

שלום
האם אפשר להחליף את החזה עוף בפרגית?

מתכונים ב-10 דקות (21:30 13.04.2015)

היי מלי,
אפשר בהחלט, זה ייצא יותר עסיסי וטעים 🙂

דנה (01:28 26.03.2015)

היי, האם אפשר להשתמש באורז מלא/ אורז בר במקום אורז לבן?

מתכונים ב-10 דקות (09:37 26.03.2015)

היי דנה,
את יכולה להכין מאורז מלא ואם כן- מומלץ להשתמש בכוס אחת של אורז (במקום כוס וחצי) ולהגדיל את כמות המים בהתאם למה שרשום באריזה (בדר”כ זה 2 כוסות מים על כוס אורז, אבל זה משתנה בין סוגי האורז המלאים ולכן כדאי לבדוק).
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

יעל (16:26 6.03.2015)

הכנתי עם טופו, יצא לא רע, אולי להבא אשרה את הטופו עם משהו בשביל עוד טעם. ולאורז היה צריך להוסיף עוד חצי כוס לדעתי, למרות שבאופן אישי אין לי בעיה עם העיסה שיצאה לי 😉
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:59 6.03.2015)

תודה על העדכון יעל!
שבת שלום 🙂

בועז (15:57 7.02.2015)

יצא מעולה הילדים חיסלנו סיר שלם

מתכונים ב-10 דקות (18:49 7.02.2015)

כיף לשמוע 🙂
תודה בועז ושבוע טוב

דנה (08:59 5.02.2015)

מערבבים את הכל?או את האורז בנפרד?

מתכונים ב-10 דקות (09:08 5.02.2015)

הי דנה,
מערבבים את הכל ביחד.

מירי (11:48 28.11.2014)

היי
זה המתכון השני שאני מכינה מהאתר הזה ויוצא פשוט טעים מתכונים מעולים.
אבל שאלה קטנה למה זה יוצא קצת יבש האם להוסיף אולי עוד עגבנייה.
גם העוף קצת יבש.
מחכה לטיפים.
בכללי זה מעולה נגמר מהר כנ”ל לגבי הנודלס עם העוף מוקפץ.

מתכונים ב-10 דקות (11:58 28.11.2014)

היי מירי,
אני שמחה לשמוע 🙂
אם האורז יוצא קצת יבש כנראה שחסרים נוזלים, פעם הבאה תשימי מעט יותר מים, נגיד 2.5 כוסות מים (במקום 2+1/3).
וכן, אם תוסיפי עוד עגבניה זה יכול להיות מעולה.
לגבי העוף שמתייבש, בטיגון הראשוני חשוב לטגן אותו “חצי בישול”, הכוונה שמבחוץ הוא לבן אך מבפנים הוא עדיין לא מבושל. ובכלל חזה עוף זה חלק שנוטה להתייבש מהר לכן אפשר להשתמש בחלק עסיסי ושומני יותר כמו פרגיות.
שבת שלום 🙂

ברק (16:47 26.11.2014)

גם לי נדבק לתחתית ונשרף.. אולי כדאי להניח את האורז על העוף והבצל ולא לערבב?

מתכונים ב-10 דקות (17:02 26.11.2014)

היי ברק,
באיזה סוג סיר השתמשת?
החשש הוא שאם לא תערבב את האורז עם החומרים (שום, עגבניות, רסק והתיבול), האורז לא יספוג את כל הטעמים.
מה שאני מציעה זה לערבב את האורז עם חזה העוף ויתר החומרים (מלבד המים הרותחים) כפי שרשום ולהוציא לקערה. לשמן מעט את הסיר ולהניח בתחתית הסיר פרוסות בצל או תפוח אדמה, להחזיר את תערובת האורז לסיר ולשפוך את המים הרותחים. לערבב בעדינות ולכסות. לבשל כרגיל 20 דקות + 10 דקות נוספות.

קרן (13:29 24.11.2014)

והאם האורז היה צריך להיות מבושל לפני כן?

מתכונים ב-10 דקות (13:37 24.11.2014)

היי קרן,
האורז לא צריך להיות מבושל לפני ואם האורז נדבק לתחתית זה כנראה בגלל סוג הסיר.
האורז בושל על אש נמוכה?

קרן (13:55 24.11.2014)

כן.על אש נמוכה מכוסה. אולי היתי צריכה לערבב מדי פעם טטב תודה בכל זאת האתר שלכם מעולה ולא מפסיקה להכין ממנו מתכונים טעימים ומוצלחים.

מתכונים ב-10 דקות (13:58 24.11.2014)

עשית נכון. כנראה שזה בגלל סוג הסיר (התחתית שלו).
מקווה שבכל זאת חלק מהאורז ניצל 😉
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר, המשך יום נפלא!

קרן (13:28 24.11.2014)

אחרי 10 דק של בישול האןרז נדבק לתחתית ונשרף. למה?

אבי (19:04 23.11.2014)

מה כמות האורז?

מתכונים ב-10 דקות (19:16 23.11.2014)

היי אבי,
כוס וחצי אורז לבן יבש.

עמית (19:20 17.11.2014)

תודה על המתכון. כמה חזה עוף זה יוצא בגרמים? חצי קילו?

מתכונים ב-10 דקות (19:32 17.11.2014)

היי עמית,
זה לא חייב להיות מדויק. בערך 300-400 גרם, תלוי בגודל השניצלים.

מירי (22:44 6.11.2014)

משום מה אינני מקבלת לאחרונה את המתכונים החדשים
אודה אם תשלחי לי שנית

מתכונים ב-10 דקות (23:48 6.11.2014)

היי מירי,
בדקתי והמייל שלך מעודכן כך שהיית צריכה לקבל עדכונים. בכל אופן, שלחתי לך למייל את שני הניוזלטרים האחרונים.
אם תהיה בעיה גם בהמשך, תעדני אותי.
סופשבוע נעים 🙂

אפרת (18:22 6.11.2014)

נשמע טעים, אבל לכמה אנשים הכמות שבמתכון מספיקה?

מתכונים ב-10 דקות (20:05 6.11.2014)

היי אפרת,
כ-4 מנות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.