מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלמון ברוטב חרדל

סלמון ברוטב חרדלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 20, 2017
Last modified:דצמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לדג סלמון ברוטב חרדל דיז'ון ודבש

סלמון ברוטב חרדל

מצרכים (2-3 מנות):

4 נתחי סלמון  (כ-800 גרם)

2 כפות מיץ לימון להשרייה

רוטב חרדל ודבש:

כפית מלאה חרדל דיז'ון

2 כפיות דבש שטוחות

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

רבע כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

-סוחטים מיץ לימון ומשרים עם נתחי הדג כ10 דקות.

-מערבבים את החומרים ומתבלים היטב כל נתח.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 15-20 דקות (לפי גודל הנתח).

*אפשר להגיש את הדג בתוספת שעועית ירוקה – משרים 2-3 כוסות שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה במים רותחים במשך 2 דקות ומסננים. מתבלים עם מעט מרוטב החרדל והדבש ומניחים בתבנית לצד הדג. אופים לפי המתכון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

125 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם שוטפים את הדג מהמיץ לימון או משאירים אותו ככה ומתבלים על זה?
    אשמח לתגובה מהירה
    אני עכשיו מכינה לשבת…

  2. הכנתי את הדג עם חרדל רגיל כי לא היה לי חרדל דיז'ון בבית.
    יצא טעים מאד ובפעם הבאה אכין עם דיז'ון.

  3. היי אפרת
    נגמר לי השמן זית אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום?
    אשמח לתשובה מהירההה אני באמצע להכין ונתקעתי…

  4. היי, יש לי רוטב ברביקיו בטעם מעושן, אני יכולה איכשהו להכניס אותו למתכון הזה ?
    (חשבתי במקום החרדל והדבש )

  5. היי אפרת,
    המתכון הזה טעים אהבתי.עכשיו היה לי רוטב חרדל שקניתי באיקאה מצרפת תמונה הוא ממש טעים איך אפשר להכין כזה רוטב ביתי לדג סלומון בלי לקנות רוטב מוכן?
    תודה רבה:)

  6. לבנתיים בתנור אבל נראה ומריח טעים בטרוף!!
    חג שבועות שמח ותןדה רבה על מתכונים מדהימים…

  7. מתכון מעולה מאוד מומלץ אהבתי וכן טעים שאלה רק למה הוא לא מספיק כהה מלמעלה אשמח לתגובה שבת שלום

    1. היי אילנה,
      שמחה שיצא טעים. לגבי הצבע, זה תלוי בעוצמה של התנור.
      לאחר 14-15 דקות אפיה אפשר לכוון את התנור על אפיה רק מלמעלה ולהעלות את הטמפ' ל 210-220 מעלות למשך כמה דקות.
      אפשרות נוספת היא לטגן את הדג במחבת עם כף שמן במשך 1-2 דקות עד להזהבה (רק את החלק העליון) ואז להכניס לתנור למשך כ-15 דקות.

  8. שלום אפרת,
    האם צריך להפשיר חתיכות של דג סלמון לפני הכנת המתכון ואם כן במה להשרות וכמה זמן? תודה

    1. כן, יש להפשיר לגמרי.
      הכי מומלץ זה להפשיר במקרר לילה לפני. אם רוצים להכין בזמן הקרוב אז יש לשים את הדג, כשהוא סגור וארוז, בתוך קערה עם מים, עד להפשרה מלאה.

  9. כמו שאת רואה אני בונה כעת את התפריט לשבת, שאלותי:

    אפשר גם עם אמנון?

    בכמה להכפיל את הרוטב אם אני עושה 7 מנות סלמון ו7 אמנון?

    שיצא במתיקות מאד מעודנת. (לא כל כך מסתדר עם אנשים שאסור להם מתוק).

    הרבה תודה!

    1. אפשר עם אמנון. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.
      תכפילי את כמויות הרוטב ב-3 למעט כמות הדבש אותה תכפילי ב-2 אבל תטעמי קודם את הרוטב לפני שאת מתבלת.

  10. שאני שמה בתנור יותר מהזמן זה מתייבש שאני שמה בדיוק את הזמן שאומרים לי זה לא מבושל מספיק,אז כמה זמן אשים בתנור בשביל שיצא לי דג עסיסי ורך??? משתגעת כל פעםם

    1. תכיני לפי הזמן שרשום במתכון. לאחר מכן תכבי את התנור ותשאירי את הדג בפנים כ-5 דקות.

  11. תקשיבי מתכון מנצח לדג מאז שניסתי פעם ראשונה אני מכורה גם לשבת גם לאמצע השבוע. טעים מאוד מאוד. ממליצה לנסות וכלום עבודה וטעם עשיר. תודה לך על מתכון מנצח😋😋

    1. קשה לי לומר. יש ילדים שאוהבים סלמון ויש כאלה שפחות.
      בכל מקרה, כשנותנים לילדים לאכול דג חשוב להיות לידם ולוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.

  12. אז איך אני שומרת עליהם כדי שלא התייבשו עד הערב ?
    עוד לא הכנתי אותם פשוט השרתי והוצאתי את המים עם הלימון כבר

  13. היי אפרת,
    השרתי את הדגים עם לימון אני יכולה להשאיר את עד אחרי הצהריים ואז להכין את הדגים שלא התייבשו עד הערב?
    המתכונים שלך שוט אלופים!
    תודה:]

    1. היי ציפי 🙂
      לא מומלץ להשרות יותר מידי את נתחי הסלמון כי זה עלול "לבשל" אותם.

  14. אני מחפשת מתכון מוצלח לאירוח, כזה שאכין ויצא מושלם! האם זה המתכון או שיש מתכון יותר מומלץ?

  15. אפרת בוקר אור
    מתכון מעולה יצא ממש ממש טעים ועסיסי.כל מתכון שלך שניסיתי – ממש ממש טעים.תודה לך שידרגת לנו עת הארוחות.

  16. אכלתי עכשיו באיקאה ב"ש את המנה הזאת. דג פצצה!!! ומיד חיפשתי מתכוון והנה מצאתי. אני יכין ואספר

  17. הי, תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!! האם אפשר להוסיף קוביה קפואה של עשבי תיבול למירנדה?

  18. שלום אפרת, אם אני מעוניינת להכין את הדג בבישול על הגז ולא באפיה, מה צריך לשנות/ להוסיף במתכון?

    1. מחממים כף שמן במחבת (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק). מניחים את הדג על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.

  19. האם ניתן להשתמש במתכון הזה עם רוטב חרדל ודבש קנוי של קנור או שזה לא מתאים?? תודה על הכל!!

  20. ניסיתי והתמוגגתי דג מענג לשבת ללא הרבה טרחה והילדים חטפו…. מרשים לאירוח תודה על עוד שיתוף נפלא מחמאות לאתר מוצלח

  21. אפרת, קודם כול תודה רבה על אתר מקסים ונוח, במיוחד על האגף ללא גלוטן.. יש לך עוד הצעות להגשה של הדג חוץ מהשעועית?

  22. שבוע טוב
    הכנתי את הדג עם חרדל רגיל ויצא פשוט מושששלם!
    הסלמון הכי טעים שטעמתי וטעמתי הרבה..
    תודה רבה!!

  23. האם זה בסדר זה להשרות את הרןטב כל הלילה על הסלמון? כדי שאני אבשל אותו כבר מחר בשישי יהיה יותר טרי? ואם לא, נראה לך שיהיה טעים אם אני אבשל אותו הערב ואגיש אותו מחר בערב? תודה:)

    1. אפשר להשרות כל הלילה במרינדה. אני ממליצה להשאיר קצת רוטב בצד (או להכין קצת יותר רוטב) ולפני האפיה להבריש מעל.
      עדיף להכין מחר אם את מגישה מחר בערב.

    1. היי ענת,
      סלמון מעושן הולך עם שמנת. אפשר להכין רוטב שמנת לפסטה ולשלב את הסלמון.
      אני יודעת שיש כאלה שמשלבים את הסלמון גם בחביתה.
      אפשר להכין גם סנדוויץ שמורכב מגבינת שמנת, סלמון, עלים/חסה, מלפפון, עגבניה, בצל ירוק/עירית קצוצה/בצל סגול.

    2. את יכולה להכין רוטב שמנת לפי המתכון הזה רק בלי הפטריות. מומלץ לשים פרמזן ויש לתבל רק במלח ומעט פלפל שחור.
      לאחר שהרוטב מסמיך מעט את מוסיפה לו את הסלמון המעושן ומבשלת כ-2 דקות נוספות.

  24. היי אפרת, זה נראה מתכון מנצח.
    רק אשמח לדעת כמה זמן לחמם מראש את התנור.
    וכמה זמן אפיה.
    תודה.

    1. היי דניאלה,
      יש לחמם את התנור כ-10 דקות לפני.
      זמן אפיה 15-20 דקות, תלוי בגודל הנתח.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. היי שלומית,
      תוכנית אפיה רגילה.
      אין צורך לכסות את הדג, זאת אפיה יחסית קצרה והוא לא מתייבש.
      שבוע טוב 🙂

  25. היי אפרת,
    רוצה לדעת האם העור צריך להיות כלפי מעלה או מטה?ויש לי חרדל רגיל חריף האם ניתן לשלב אותו ביחד עם חרדל דיז'ון וכמה לשים?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      העור כלפי מטה.
      אם יש לך חרדל דיז'ון אני ממליצה להשתמש בו. זה טעים כמו שזה.
      אם בכל זאת את רוצה לגוון ולשלב אז את יכולה לשים כפית חרדל דיז'ון + כשליש כפית חרדל חריף. ממליצה לטעום את הרוטב לפני שאת מתבלת.

    1. היי ציפי,
      ניתן להכין כפילה סלמון שלם. זמן האפיה עשוי להתארך בכ-10 דקות נוספות, תלוי בגודל ובעובי הפילה.

    1. היי אסתי,
      אני חושבת שכן. אם זה חרדל רגיל ממליצה להתחיל בכפית שטוחה ולטעום את הרוטב.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר