זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית מאפינס
מצרכים:
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח
1 כפית גדושה (3 ג’) קינמון
1 כף (4 ג’) אבקת נס קפה
1/3 כוס (66 ג’) סוכר
1/2 כוס (170 ג’) דבש
1/2 כוס (100 ג’) שמן
1/2 כוס (120 מ”ל) תה חזק ופושר
3 ביצים
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ביחד (קודם את הביצים, השמן והסוכר, אח”כ מוסיפים את הדבש ובסוף את כל השאר).
-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 25-30 דקות.
טיפים לעוגת דבש עסיסית ומוצלחת:
*רצוי לבחוש את העוגה כמה שפחות.
*רצוי להוציא את העוגה כשהיא אפויה ב- 95% (היא ממשיכה להיאפות בחום של עצמה).
*רצוי לעטוף את העוגה בניילון נצמד מיד עם הוצאתה מהתנור (שומר על הלחות של העוגה והיא תהיה עסיסית יותר).
*עוגת דבש טעימה יותר למחרת…
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת, האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר כדי שיהיה טבעוני? טחינה? רסק תפוחים? תודה! וחג שמח
היי
לא ניסיתי אבל ניתן לנסות עם רסק תפוחים.
שנה טובה!
הי, האם לדעתך ניתן לאפות במולטי קייק ואם כן אז כמה זמן? תודה 🙏🏻
היי
בערך 6-7 דקות, כדאי לבדוק לפני סיום האפייה שהמאפינס אפויים לגמרי.
אני צריכה כמות ללפחות 35 יותר לכיוון ה40 מאפינס.. האם לשלש את המתכון?
היי,
הכמות במתכון מספיקה לכ-10 מאפינס, לכן אם רוצים כ-36 מאפינס אפשר לשלש את הכמות.
אם מעדיפים כמות שתספיק ברווח- כדאי להכין את המתכון בפעמיים, בכל פעם כמות כפולה פי 2 (כך שסה”כ יוצא פי 4).
היי,
אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה להוסיף לקמח?
היי ורד,
יש להוסיף כפית וחצי אבקת אפייה.
טעים מאוד!
הסרטון מוסיף הסבר והוא עזר לי מאוד, כי בד”כ שאני מכינה עוגות אני מסתבכת…
תודה רבה… וד”א יצא טעים מאוד!
שנה טובה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושנה טובה!
היי , איזה סירופ אפשר לצפות את העוגה? האם אפשר עם מי ורדים?
ממליצה על הסירופ הזה- 2 כפות דבש + 5 כפות מים רותחים. לערבב היטב ולשים מעל המאפינס לאחר האפיה.
אפשר את הכמויות בכוס רגילה חד פעמית?
ממש תודה
היי צופיה,
לכוס חד פעמית מפלסטיק תכפילי את כל הכמויות ב1.5 (רק כמויות של הכוסות).
לדוג’ במקרה הזה: 2+1/4 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, 3/4 כוס דבש, 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס תה.
שלום, כמו כולם כאן אני רוצה קודם להודות על האתר המקסים שלך!!!
רציתי לשאול האם אפשרי להכין ולהקפיא (רוצה להפחית לחץ לקראת המשלוחי מנות:) אם כן האם להקפיא מיד או לחכות שיתקרר?
תודה!
אפשר להקפיא לאחר שזה מתקרר לטמפ’ החדר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
להפשיר בטמפ’ החדר עם הניילון הנצמד.
יום נפלא 🙂
יש לי נס קפה גרוס (גרגרים, לא אבקה), לשים ככה או להמיס קודם? תודה ושנה מתוקה!
בגלל שהוא חזק יותר מספיק לשים כפית שטוחה ולהמיס לפני עם כף מים רותחים.
שנה טובה 🌺
האם אפשר להוסיף קרם מעל?
כן אפשר.
היי,
מה ניתן לשים מעל המאפינס? קצפת? שקדים פרוסים?
עדיף שקדים פרוסים.
שנה טובה 🌺
האם במקום הדבש אפשר לשים עוד 2/3 כוס סוכר?
היי עדן,
זה ישנה את הטעם וזאת כבר לא תהיה עוגת דבש 🙂
אם בכל זאת מוותרים על הדבש אפשר לשים סה”כ 3/4 כוס (שלושה רבעים) סוכר לכל המתכון.
את כמות התה והשמן ממליצה להגדיל לשני שליש כוס.
ניתן להחליף תקמח בקמח שקדים
לא בטוחה איך זה ייצא. אם רוצים קמח ללא גלוטן אז לדעתי עדיף לשים תערובת קמחים כמו תמי או כרגיל.
היי האם יש אפשרות להכין בטוסטא אובן? אם כן מהם הזמנים והמעלות שעליי לשים?
מכינה עם ילדים בבית הספר.
היי עדי,
אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר אובן אבל צריך להכיר את הטוסטר לפני.
ממליצה לקרוא על אפיה בטוסטר אובן.
שנה טובה 🙂
יצא לי מוצלח! תודה לך אפרת היקרה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית ושנה טובה!
היי, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית גדולה יותר, פשוט להכפיל את המצרכים? לאיזה גודל תבנית זה יתאים? תודה!
היי מיטל,
אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 25X32.
שנה טובה 🙂
הי אפרת ..
יש לי שאלה (איך אפשר למנוע שהמאפנסים יצאו קצת ישרים ולא עם בטן ובצד)
תודה מראש.
היי לינדה,
אפשר למלא בבלילה עד חצי מגובה השקע.
היי. אני רוצה להכין ל-30 ילדים. אשמח לדעת כמויות והאם עדיין להשתמש בנס קפה..? תודה
היי שלומית,
אם את מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון אז אלה הכמויות ל-30 יחידות:
3 כוסות קמח תופח
2 כפיות אבקת קינמון
2 כפות אבקת נס קפה (אפשר לוותר או להפחית בכמות)
2/3 כוס סוכר
כוס דבש
כוס שמן
כוס תה חזק ופושר
5 ביצים גדולות
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
*אם במקרה זה לא מספיק תמיד אפשר להכין כמות נוספת לפי המתכון.
שלום רב, האם אפשר להחליף את התה? מכינה לילדים…מעדיפה בלי…תודה רבה
היי שירן,
אם זה לילדים את יכולה להכין תה חלש או לשים מיץ תפוזים או מים.
מה אפשר לשים במקום קינמון?
את יכולה פשוט לוותר הקינמון.
האם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס לבלילה?
היי רון,
אני אוהבת עוגות דבש כמו שהן אבל אם מתחשק לך לשלב בין הטעמים אז אפשר.
שנה טובה 🙂
אין לי נס קפה של עלית הטחון.
האם יש צורך להמיס קודם במים?
כן שרה, רצוי להמיס קודם ב 1-2 כפות מים רותחים.
שנה טובה 🙂
עם איזה תה עדיף להשתמש??
היי נטלי,
תה רגיל (לא ירוק או בטעמים).
שנה טובה 🙂
כמה ביצי גודל small צריך? האם אפשר להכין בתבנית במקום במאפינס? ואפשר מקמח מלא?
תודה מראש!
היי עדן,
אם אלה ביצי S אפשר לשים 4 ביצים, למרות שזה לא קריטי.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. קמח מלא פחות מומלץ כי זה הופך את העוגה לקצת דחוסה ויבשה.
שנה טובה 🙂
שלום רב,
רציתי לשאול האם ניתן להכניס את המאפינס דבש למקרר כי אני רוצה לשים קצפת מעל כל מאפינס,
האם הטעם של המאפינס קר הוא בסדר??
תודה
היי ליבנת,
אפשר לשים במקרר (אין בעיה להגיש מאפינס קר) אבל צריך לקחת בחשבון שהמאפינס יהיה פחות רך.
ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגת דבש עם קרם. אפשר להכין אותו בתבנית מאפינס במקום בתבנית אחת עגולה.
היי,
אני רוצה להכין את המתכון בתבנית שקעים והגודל שיש לי הוא מספר 3,האם זה מתאים?
ובחצי כוס תה חזק, באיזה כוס מדובר,כוס חד פעמי לשתייה חמה או קרה, או כוס סטנדרטית מזכוכית.
די חדשה באתר אך הוא מאוד מרשים, מאוד עוזר למי שלא כל כך טוב בענייני בישול וצפייה. אוהבת מאוד:)
היי מלכה,
גודל הביצים בסדר. שימי 3 ביצים.
לכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל- לחצי כאן לתמונה של הכוס.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הי, הכנתי את העוגה בדיוק כמו שכתבת-לא היה לי קמח תופח שמתי קמח עם כפית וחצי אבקת אפיה
אבלהיא יצאה רטובה מידי ודחוסה מידי וריח של ביצים,
השארתי יותר זמן בתנור וזה לא עזר.
מה עשיתי לא נכון?
היי שיר,
באיזה תבנית השתמשת?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
אפית על 170 מעלות?
יכול להיות שערבבת אותה יותר מידי אחרי שהוספת את הקמח?
יצא פיצוץ
ביתי בת ה 11 הכינה לבדה מתכון קל אפילו בשבילה.
קיבלנו כ״כ המון מחמאות!
כולם אהבו וביקשו מתכון כמובן שנתתי
ממליצה לכם להרשם לניוזולוטור מקבלים מתכונים מדהימים
יש לי שאלה האם תוכלי לשים מתכונים של נאצוס וחטיפים מקסיקנים
תודה לך מתכון מדהים
היי יונה,
שמחה לשמוע, כל הכבוד לה 🙂
מצרפת לינק לנאצ’וס.
שבוע נפלא!
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה ומה היחס למתכון
כן נטלי, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
יום מעולה 🙂
היי יש לי בבית רק תה קמומיל ירוק זה בסדר במתכון?
כן טל אפשר.
אפשר לערבב ללא המקץיף ???? אלה בכף ?
כן חלי, אפשר לערבב בכף.
יצא מעולה! נחטף בשנייה ולמרות שהכנו מנה כפולה הכל נגמר אחרי יום… מתכון מוצלח מאוד.!…
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שאלונת
האם ניתן לוותר על הקפה?
יש לי רק תה lipton צהוב, האם זה בסדר?
כמה מאפינס יוצאים?
מתי כדאי להכין את המאפינס בשביל מחר בצהריים?
היי מיכל,
תה ליפטון זה בסדר.
אפשר לוותר על הקפה.
יוצאים כ12 מאפינס ואפשר להכין כבר היום ולעטוף היטב.
היי, האם צריך לשמור אותם בקירור בשביל לאכול יום למחרת,?
היי דנה,
יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ, לא במקרר.
שנה טובה 🙂
נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה, אגוז בגימטריה חטא ( בלי הא’)
שתהיה לכל עם ישראל שנה טובה ומתוקה!
חג שמח ושנה טובה 🙂
מתכון מעולה! נחטף בצ׳יק צ׳ק!אפילו הבן הקטן שלי שאוהב רק עוגת שוקולד ולא מוכן לאכול אף עוגה אחרת, אכל! שנה טובה!!!
איזה כיף לשמוע רונה!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה ומתוקה 🙂
הכנתי למטפלות במעון של ביתי ויצא מעולה.
תודה רבה וחג שמח 🙂
שמחה לשמוע אוריין!
חג שמח ושנה טובה 🙂
אפשר לשים סילאן במקום דבש?
היי רותם,
נראה לי שכן אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם ייצא שונה, פחות של דבש ויותר של תמרים.
חג שמח 🙂
הי (: נשמע מעולה, אם אעשה עם קמח תופח מלא אצטרך קצת להוריד בכמות של הקמח או להעלות טיםה בכמות של הנוזלים לדעתך? תודה!!
היי רות,
שימי 2/3 כוס תה במקום חצי.
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת עם קמח מלא אבל כדי שהיא לא תצא דחוסה מידי (גם בגלל השילוב עם הדבש) אני ממליצה לשלב עם קמח תופח רגיל או לפחות לנפות את הקמח המלא פעמיים לפני השימוש כדי שיהיה אוורירי יותר.
יום נעים 🙂
בוקר טוב
האם יש אפשרות להכין במתכון של עוגת הדבש את המאפינס דבש?
יום מקסים
בוקר טוב שרית,
אם כוונתך היא אם אפשר להכין את עוגת הדבש כמאפינס אז כן, אפשר בהחלט.
יום נפלא 🙂
הכנתי כמאפינס, הוספתי קמח כפי שהציעו ויצא מצוין. תודה! כדי לעשות פחות כבד החלפתי את השמן ברסק תפוחים לא ממותק. שנה טובה!
מעולה!
תודה טלי ששיתפת אותנו 🙂
שנה טובה ומתוקה!
הכנתי את המאפינס השבוע – יצא מעולה!
אפשר לוותר על התה. אם כן משתמשים בו אז כדאי להוסיף עוד קצת קמח כדי שהתערובת לא תהיה דלילה.
תודה רבה על המתכון! 🙂
תודה לך אורן על השיתוף 🙂
שמחה לשמוע שיצא טעים.
חג שמח ושנה טובה!
יצאה עוגה נהדרת! מתכונים מקסימים כל הכבוד
עוגה טעימה ביותר. הכנתי בראש השנה וקיבלתי הרבה מחמאות.