זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 ביצים
2/3 כוס (133 ג’) סוכר
100 גרם חמאה/ נטורינה מומסת
1 כוס (240 מ”ל) חלב (לפרווה – ניתן להמיר בחלב סויה או שמנת צמחית/ריץ’)
כף וחצי (15 מ”ל) תמצית וניל
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
2 כפות קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)
ציפוי וניל ושוקולד לבן (מומלץ אבל לא חובה): 100 גרם שוקולד לבן, 3 כפות (30 מ”ל) חלב, 1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת/שמן, אח”כ חלב ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית שקעים משומנת (עד לגובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך 12-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*לאחר שהעוגה מוכנה- ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או להכין ציפוי.
–להכנת הציפוי: מניחים את קוביות השוקולד הלבן, החלב ותמצית הוניל בקערית וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לבלילה אחידה (מי שרוצה את הבלילה פחות סמיכה יכול להוסיף בשלב זה עוד כף חלב ולערבב). יוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל כל מאפינס.
מאפינס וניל, עוגת וניל בחושה
היי אפרת. לגבי הציפוי, אין לי שוקולד לבן בבית. תוכלי לרשום מתכון אחר לציפוי וניל? תודה
היי אופיר,
אפשר לערבב אינסטנט פודינג וניל על חלב.
על כל 2 כפות פודינג לשים בערך כף-כף וחצי חלב.
היי, מה אפשר לשים במקום סוכר ? בא לי להכין את המתכון עבור הבן שלי (בן 9 חודשים)
היי שיר,
אפשר לשים סירופ מייפל טבעי וכדאי להפחית בכמות.
הייתי שמה שליש כוס. זה יהיה במתיקות מעודנת.
אני שמחה שאפשר בלי סוכר.
אין עלייך🤗
תודה רבה על המענה🩷
היי. אפשר להחליף את החמאה לשמן? אם כן, כמה שמן?
היי
אפשר לשים 3/4 כוס שמן.
היי אפרת איך כדאי לשמור את המאפינס בלי הציפוי, בחוץ בקופסא או במקרר? ואם אני רוצה לשים מעל קצפת ריץ’ איך כדאי לשמור?
היי,
ללא ציפוי ניתן לשמור מחוץ למקרר כיומיים-שלושה.
עם הציפוי או קצפת מומלץ לשמור במקרר כ-4 ימים.
היי אפרת, אפשר להכין את הקאפקייקס ארבעה ימים מראש ולאחסן במקרר?
היי,
אפשר, אבל המאפינס במיטבם סמוך ככל הניתן להכנה(:
הי אפרת!!❤️❣️ שאלה- לא צריך בבלילה ביצים?
חייבת להגיד שהאתר הזה מושלםםם תמיד שאני מחפשת מתכון אני ישאר הולכת לכאן❤️ תודה רבה!!!
היי,
תודה על הפרגון!
צריך 2 ביצים🙂
כמה לשים מהבלילה. תודה.
עד לגובה 2/3 מתבנית המאפינס.
דחוף.
היי. שנה טובה, את הציפוי שמים אחרי האפיה או לפני. תודה.
היי,
יש לצפות לאחר האפייה.
שנה טובה!
האם אפשרי להוסיף במקום החלב הרגיל- חלב שקדים ללא סוכר?
כן, אפשר(:
היי אם מתכון פרווה מה מחליפה בציפוי במקום חלב ?
היי הדר,
אפשר חלב סויה או 2 כפות שמנת צמחית.
היי אפרת, אני רוצה לזלף מעל המאפינס. איך להכין באופן שיצאו שטוחים?
היי,
תקפידי לשים מהבלילה 3/4 גובה תבנית, ותשטחי בעדינות את החלק העליון.
עשיתי את הגירסה הפרווה במכשיר מולטיקייק בתבניות של הקייקפופס ויצא מושלם!!! תודה רבה על האתר המקסים!
הם נראים כל כך חמודים😊 תודה על השיתוף
היי,איך לאחסן את המאפינס במקרר?
היי טליה,
כן, אם זה למשך יותר מיום כדאי לאחסן במקרר בקופסה סגורה היטב.
יצא מדהים! והציפוי בעיני מושלם! שמתי תותים מעל! טרפנו! תודה רבה!
נראה מהמם!!
תודה שחזרת לשתף לימור 🙂
שבוע נפלא❤️
וואו הקאפקייק פשוט מושלם טעים בטירוף תודה רבה❤️
תודה יעל 🙂
הי אפרת הכנתי את הבלילה ויצא מלא גושים הכנסתי לתנור וזה לא היה אפוי מבפנים, מה לעשות פעם הבאה?
היי אביגיל,
ערבבת עם כף או מטרפה ידנית?
לגבי זה שזה לא היה אפוי – כמה זמן חיממת את התנור מראש? שמת על קו עליון וקו תחתון?
כמה זמן אפית את זה? אולי הוצאת את זה לפני הזמן.
מתכון נפלא. יוצאים מאפינס מעולים.
בפעם השנייה שהכנתי הכנסתי שינויים קלים: מיץ תפוזים במקום החלב ונטיפי שוקולד במקום הציפוי. )את נטיפי השוקולד הוספתי לפני האפייה).
תודה על מתכון מצוין שניתן גם לגוון בו.
תודה שושי 🙂
היי
אין לי תמצית וניל, מה ניתן לשים במקום? ניתן לוותר?
תודה 🙂
אפשר לוותר.
היי אפרת,
1-אפשר להחליף את החלב במשקה קוקוס אורז?
2- שאלה של בורה במטבח: ממיסים את החמאה במחבת ואז מוסיפים את זה לשאר הרכיבים?
תודה!
1. אני חושבת שכן.
2. אפשר להמיס במחבת או במיקרוגל כמה שניות.
האם אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום בשוקולד חלב בציפוי? לחכות שהציפוי/ המאפינס יתקררו קצת או שאפשר לשים אותו ישר?
כן אפשר.
אפשר לשים ישר.
הכנתי, והייתי חייבת לחזור ולעדכן… יצא מושלם, באמת אחד המתכונים הכי מוצלחים שיש! תודה רבה:-)
תודה שחזרת לעדכן ❤️
זה משנה אם משתמשים בקמח כוסמין [ועם אבקת אפיה כמובן…]?
זה קמח כוסמין לבן? אם כן אין בעיה.
אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה.
היי, אין לי תמצית וניל, אז זה אפשרי להחליף אותו בסוכר וניל?
כן.
ואוו, טעים בטירוף. שנים אני מחפשת מתכון מוצלח למאפינס וזה המתכון הכי מוצלח של המאפינס!!!!! לפעם ראשונה לקחתי סיכון והכנתי כמות כפולה חצי כמות עם שוקולד ודובדבנים. וחצי שוקולד ונטיפי חמאת בוטנים. יצא מושלם. תודה על המתכון וממליצה מאוד.
נשמע מעולה 🙂
תודה רחל 🌺
הכנתי עם אחיינית בת 4 – יצא מושלם! היה קל וכיף להכין, ושדרגנו עם סוכריות שוקולד על הציפוי.
נשמר במקרר ליומיים בלי בעיה.
מומלץ בחום!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה איריס
אפשר להכין באינגליש קייק?
כן אפשר.
אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית זה עשוי להספיק לתבנית אינגליש קייק + 2 תבניות שקעים בודדות.
זמן האפיה בתבנית אינגליש קייק יתארך ל 25-30 דקות.
היי אפרת, האם אני יכולה להשתמש הקמח כוסמין+אבקת אפייה במקום קמח תופח?
כן. עדיף קמח כוסמין לבן. אם מדובר בקמח כוסמין מלא זה יכול לצאת קצת במרקם דחוס.
היי, לאיזה גודל עטרה זה מתאים? אני אופה בעטרות קרטון, משתמשת בקטנות (נראה לי קוטר 5 ס”מ)
זה בסדר. לדעתי ייצאו לך בסביבות 15 יחידות.
היי
קראתי פה בתגובות שאם עושים כמויות גדולות אז זה הורס את המרקם
השאלה אם אני מכפילה כב2 את הכמויות לעשות בנגלה אחת או עדיף שתי נגלות?
תודה
נכון. לא כדאי להכפיל יותר מ-2.
לדעתי העוגה תצא יותר אוורירית אם תכיני ב-2 נגלות.
שלום
אם אני צריכה לכמות של 27 ילדים
איך זה מבחינת כמויות?
ומה אפשר לשים עוד לפרווה חוץ מהאופציות שנתת? מים זה גם בסדר?
תודה
היי מיכל,
אם את מכינה במאפינס מסליקון תכפילי כמויות ב-2.
אפשר לשים מים.
יש לי חלב סויה וניל אפשר לשים?
כן.
היי
אפשר במקום חלב להוסיף 2 גביעים של דנונה וניל?
תודה
מומלץ לשלב 125 מ”ל דנונה עם שליש כוס חלב.
יצא מושלם! הוספתי לחלק פטל ולחלק תותים חתוכים ויצא מההמם! מתכון טוב תודה!!!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי את המאפינס ללא ציפוי ויצא טעים מאוד, תודה לך! אגב לחצי מהבלילה הוספתי קקאו וכך יצאו חצי מהמאפינס שוקו וחצי וניל. אני רוצה להכין כמות גדולה. האם אפשר להקפיא או שהטעם ייהרס? ואם אפשר להקפיא,אז לכמה זמן ואיך הכי מומלץ להפשיר? תודה
אפשר להקפיא. עדיף עד שבוע כדי שהטעם לא יפגע.
להפשיר על השיש עם הניילון הנצמד.
האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום באותה כמות? תודה לעונים.
כן אפשר.
אפרת היקרה!
נראה לי שאין מתכון שלא ניסיתי באתר האליפות שלך! ועל כך תודה לך על אינספור מחמאות שקיבלתי ועוד בטח אקבל בעתיד 😉
את המתכון הזה הכנתי המון פעמים והפעם הוספתי אילתור קטן בעזרת שברי עוגיות אוראו, ואת הציפוי שוקולד לבן השתדלתי שיצא כמה שפחות נוזלי בכך שהוספתי כל פעם טיפה חלב והמון ערבוב.
את הטעם אי אפשר לצערי לשתף אבל את התמונות כן!
שוב תודה וחג שמח 🙂
נראה מעולה! 😍
תודה ליטל וחג שמח ❤️
הי, אני יודעת ששוקולד לבן לא הופך לגאנש כמו השוקולד המריר. האם כאן במתכון הוא אמור לצאת נוזלי? תודה
יוצא קצת יותר נוזלי.
גמר חתימה טובה 🙂
היי המאפינס עולים בזמן האפייה?
כן, הם אמורים לתפוח.
אני רוצה להכין את זה למחר לגן
יש לי 17 ילדים בגן
מה עושים מבחינת כמויות?
תודה
היי מיכל,
כמויות ל-17 יחידות:
3 ביצים
כוס סוכר
150 גרם חמאה מומסת (לפרווה – ניתן להמיר ב3/4 כוס שמן)
כוס וחצי חלב (360 מ”ל)
2 כפות תמצית וניל
2+1/4 כוסות (315 ג’) קמח תופח
3 כפות קוקוס
ציפוי וניל ושוקולד לבן – לדעתי הכמויות שבמתכון יספיקו לציפוי.
היי
במקום 210 גרם קמח שמתי 280 לזרוק?
חבל לזרוק, נסה להוסיף לבלילה שליש כוס חלב, רבע כוס אבקת סוכר ו-4 כפות שמן.
הייתי צריכה להכין את המתכון הזה ל 38 ילדים אז עשיתי כמות משולשת. יצאו לי בסביבות 80 מאפינסים. התבניות שהשתמשתי בהן אומנם קטנות במעט מהרגיל אך הן בערך 3/4 מתבניות רגילות. זה מתכון ליותר מ- 12 מאפינס.
המאפינס טעים אבל יש לו קצת טעם של ביצים (אבל זה כנראה כי השתמשתי בביצים גדולות).
היי,
לגבי הטעם של הביצים זה כנראה נובע מהכנת כמות גדולה כל כך.
כל מתכון שמכינים אותו בכמויות גדולות מידי הטעם ו/או המרקם נפגעים. גם כשאני צריכה להכין כמות מאוד גדולה אני מעדיפה להכין בפעמיים במקום כמות גדולה בפעם אחת.
הי
האם חייב את הציפוי מלמעלה ? יוצא יבש בלעדיו?
אני רוצה להכין לגן של הילדה יום לפני, איך יהיה הציפוי יום אחרי במקרר?
היי יוליה,
לא חייב לשים ציפוי. אם רוצים אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או להוסיף מעט שוקולד צ’יפס רגיל או לבן על החלק העליון לפני האפיה.
גם אם את מכינה ציפוי כדאי לשמור את העוגה מחוץ למקרר כי היא נוטה להתייבש קצת בקירור (אין בעיה לשמור אותה בחוץ במשך כיממה).
היי, אפשר להמיר כוס חלב בקרם קוקוס 400 מ”ל?
לדעתי אפשר, רק יש לשים כמות של כוס (240 מ”ל) ולא 400 מ”ל.
היי, רוצה להכין את המתכון אבל לעשות מעל ציפוי כמו שעושים על דונאטס, רק עם וניל. יש לך מתכון אולי?
והאם זה יצא טעים אם אזליף לתוך המאפינס ריבת חלב?
תודה🌼
היי אלינה,
זילוף של ריבת חלב נשמע מעניין וטעים.
לגבי הציפוי, אין לי מתכון לציפוי שהוא רק עם וניל אבל לדעתי הציפוי שבמתכון ממש טעים 🙂
וואו יצא מושלם. טעים מאוד
תודה מירב, שמחה שאהבת 🙂
היי
האם ניתן להמיר את הקמח בקמח “כרגיל” ?
תודה
היי מאיה,
אני מניחה שכן.
היי יקירה,האם אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב..?
כן, אפשר.
יום נפלא 🙂
אני רוצה להכין עם קמח 80%ץ
איך זה משפיע על המתכון?
היי נורית,
כמויות ואופן הכנה אינם משתנים. לא לשכוח להוסיף לקמח כפית וחצי אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח בנפרד).
יום מקסים 🙂
שלום
האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס?
איזה כמות של שוקולד ציפס אם אני אופה באינגליש קייק?
אפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס שוקולד צ’יפס. כמחצית מהכמות מומלץ לפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
שבת שלום 🙂
הבן שלי לא אוהב קוקוס
מה אפשר להשים במקום?
היי שרה,
את יכולה פשוט לוותר על הקוקוס.
היי
האם אפשר לשים שמנת מתוקה במקום כוס חלב?
תודה
כן, אפשר.
האם אפשר בתבניןת מאפינס מלבניות?
תודה
כן, אפשר בהחלט. יש לשמן לפני את התבניות.
הכנתי כבר מספר פעמים, אחד המתכונים המוצלחים ביותר למאפינס!!! מכינים רגיל ולפעמים מוסיפים שוקולד צ’יפס בשני צבעים. מדהים.
רוצה להכין למשלוח מנות. איך הכי טוב לשמור, במקרר או בקופסה אטומה או עטוף בצלופן?
היי עינת,
זה בהחלט יכול להתאים למשלוח מנות. אפשר לעטוף בצלופן ולקשור בסרט.
היי
איך אפשר לעשות מתכון ללא גלוטן??
אשמח שתעני
שיר
היי שיר,
אם יש לך קמח תמי או קמח “כרגיל” אפשר לשים במקום הקמח הרגיל ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
אם לא, אני מניחה שאפשר לערבב כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן + חצי כוס קמח אורז (לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה).
שבת שלום 🙂
אפשר כמות ל6 מאפינס בבקשה
היי שירן,
כמות ל6 מאפינס:
ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
חצי כוס חלב
כפית גדושה תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
כף קוקוס
ציפוי: 50 גרם שוקולד לבן, כף וחצי חלב, חצי כפית תמצית וניל.
אם אני מכינה יום לפני לשים במקרר או במקפיא?
והאם אפשר לערבב רק עם כף ללא מיקסר?
היי שרון,
אפשר לערבב עם כף, ללא מיקסר.
אם את מכינה יום לפני יש לעטוף את זה בניילון נצמד או לשים בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר).
שבת שלום 🙂
הכנתי את המאפינס וניל בצורת עוגה הכל יצא טוב הצע הצורה הכל עשית את הציפוי עם שוקולד לבן פרווה חלב סויה וניל ותמצית וניל אבל הציפוי יצא אפרפר קרמלי כזה אבל טעים אני מווה שיצא טוב
היי עדן,
הצבע של הציפוי נובע מסוג השוקולד הלבן עצמו וגם מזה שהוא פרווה.
מקווה שיצא טעים 😉
המאפינס לא תפחו ונשארו די שטוחים ודחוסים , איך לגרום להם שיתפחו וייצאו אוורירייים ?
היי חגי,
הם אמורים לתפוח לצאת אווריריים.
השתמשת בקמח תופח?
כן
הכנסת את הבלילה לתנור מיד לאחר שהכנת אותה? אם כן יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח עצמו.
היי,
אפשר להפוך את זה לעוגה? אם כן מה צריך לשנות?
תודה 🙂
היי לירי,
אפשר להכין בתבנית עגולה קוטר 22 או תבנית אינגליש קייק + 2-3 תבניות מאפינס קטנות.
זמן האפיה יתארך 25-30 דקות.
היי, ניסיתי שוב את הבלילה השנייה עם אבקת אפייה ויצא ממש טוב. גם אלה של אתמול לא היו כ”כ רטובים כמו שחשבתי בהתחלה. הוספתי לזה קצת גרידת לימון. אחלה מתכון!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי, עשיתי הכל לפי המתכון וחיכיתי עד שהמאפינס הזהיבו (יותר מחמש עשרה דקות) והם יצאו רטובים מבפנים ולא אפויים. מבחוץ הם יבשים וזהובים אבל הבפנים לא אפוי. מה לדעתך הסיבה?
היי,
באיזה סוג תבנית מאפינס אפית? מילאת כל שקע עד 2/3 גובה?
תבנית של 6 שקעים, לא מסיליקון (אולי טפלון, אני לא בטוחה), וכן מילאתי משהו כמו 2/3 מכל שקע. הטעם ממש טעים אבל מבפנים זה לא אפוי. אולי זה קשור לזה ששמתי שמן במקום חמאה?
היי,
זה ששמת שמן לא אמור להשפיע.
הכמות במתכון אמורה להספיק ל12 מאפינס. אם יצאה לך מהכמות 6 מאפינס סביר להניח שאלה היו שקעים גדולים מהרגיל (מבחינת נפח) וכנראה שדרשו זמן אפיה ארוך יותר. לדעתי היה צריך להמשיך לאפות את המאפינס עד שקיסם יוצא יבש.
תודה, עוד שאלה אחת: נשארה לי מחצית מהבלילה (בגלל שעשיתי בתבנית של שישה שקעים והשארתי את השאר לאח”כ). האם זה בסדר שהבלילה במקרר לקצת יותר מ24 שעות ואז אני אוציא, אתן לה להפשיר טיפה ואכניס לתנור את הכמות שנשארה?
חומרי ההתפחה בבלילה מתחילים לעבוד ברגע שהם נוגעים בנוזלים לכן אם לא אופים את הבלילה מיד לאחר שמסיימים להכין אותה, אפקט של חומרי ההתפחה נפגע והעוגה לא תופחת או תופחת מעט.
מה שאני מציעה זה שלפני שרוצים לאפות, להוסיף לבלילה חצי כפית אבקת אפיה, לערבב ומיד לצקת לתבנית שקעים משומנת ולאפות.
הפעם יש לאפות עד שקיסם יוצא יבש. אם חלפו 15 דקות והמאפינס הזהיבו מבחוץ אך מבפנים עדיין נוזליים, יש להנמיך את הטמפ’ ל170 מעלות ולהמשיך לאפות עד שיהיו מוכנים מבפנים.
בהצלחה 😉
הכנתי כמות כפולה בגרסא הפרווה עם שילוב של ריצ’, מיץ תפוזים ולימון סחוט, ציפיתי בזיגוג של אבקת סוכר+מיץ לימון. מ ע ד ן .
אוורירי קל ומתחסל!!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חברים שלום
ותודה על האתר שלכם.
שאלונת:
אם איני רוצה להכין בשקעים אלא בתבנית. (גודל אינגליש קייק?)
האם גם כאן, זמן האפיה בתנור הוא כ15 דקות?
תודה ושבת שלום
יעקב
היי יעקב,
אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 22 או בתבנית אינגליש קייק בגודל 10X31 + שתי תבניות שקעים בודדות.
זמן האפיה בתבנית אינגליש קייק יתארך ל 25-30 דקות.
בהצלחה 😉
תודה על תשובתכם המהירה
שאלה קטנה
האם ניתן להכין אותם כולל הציפוי ולהקפיא לשבוע ?
ולגבי העוגת שוקולד עם הציפוי כנ”ל האם ניתן להכין ולהקפיא עם הציפוי ?
או שעדיף להקפיא בלי הציפויים ורק לאחר הפשרה לצפות?
היי מיכל,
אפשר להקפיא את העוגות עם הציפוי אבל מבחינת “מראה טרי ורענן” אולי עדיף להקפיא בלי הציפוי ולצפות לאחר ההפשרה.
הי,
האם אפשר להמיר את כוס החלב בכוס מיץ תפוזים ?
כן רחל, אפשר להמיר במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או מיץ תפוזים טבעי מהול במים ביחס של חצי-חצי כדי שהטעם של התפוזים לא יהיה דומיננטי מידי.
עשיתי לשבת ופשוט הייתי חייבת לחזור לעדכן שהן חוסלו בשניות !
בגלל שעשיתי פרווה אז במקום הציפוי של השוקולד לבן , המסתי לוטוס וזילפתי מעל , יצא ממש טעים תודה 🙂
מעולה! אהבתי את הרעיון עם הלוטוס.
תודה שני ושבוע טוב 🙂
שני
איך עשית את הציפןי מממרח לוטוס?
תודה מראש
יעקב
אוי סליחה רק עכשיו אני רואה אתת התגובה שלך..
פשוט מחממים במיקרו ל20-30 שניות שלא ישרף..
כף או שתיים מספיק ואז אתה פשוט מזלף פסים בעזרת כפית או כף..
עשיתי אותם היום ופשוט יצאו מעולה. הכנתי 12 יחידות, השתמשתי ב 3 ביצים.
8 אכלתי בעצמי , היתר בעלי חיסל שהתלהב בטירוף..
מעולה, שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
היי הבן שלי אוד אוהב את העוגה הזאת אך לאחרונה גילינו שהוא אלרגי לחלב וסויה .
מה אפשר לשים במקום חלב סויה או שמנת ריץ? אפשר חלב קוקוס?
כן נטלי,
אפשר חלב קוקוס או שמנת צמחית (ריץ’). אפשר גם סוגים אחרים של חלב כמו חלב אורז, חלב שקדים וכו’.
יום נפלא 🙂
כמה מאפינס זה יוצא?
כ-12 מאפינס.
יצא מדהים!
תודה עפרי, שמחה שאהבת 🙂
תקשיבי ! זה טעים ! וקל ! תודה רבה רבה
תודה הדס, איזה כיף לשמוע!
נתקעתי , אני רוצה להכין , אבל גיליתי שיש לי רק חצי מיכל של קצפת צימחית .
מה ניתן לעשות ?
היי הדס,
תשלימי בחלב או במים אם את רוצה שזה יהיה פרווה.
היי
כשאת אומרת קצפת צימחית את מתכוונת לכוס של קצפת צימחית או לגביע 250 קצפת צימחית ?
היי הדס,
זה יוצא כמעט אותו דבר, כי כוס היא 240 מ”ל. את יכולה לשים את כל המיכל.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב, הכנתי אותם ביום שישי יצא נהדר !!
שאלה, האם הכמות הנ״ל מספיקה לתבנית עגולה 28?
אני מעוניינת להכין את זה כעוגה …
ואם לא אשמח לקבל כמויות לתבנית עגולה ..
תודה 🙂
שמחה לשמוע נופר 🙂
תבנית 28 היא מאוד גדולה ויהיה צורך לשלש כמויות. אני לא ממליצה במקרה הזה לשלש או להכפיל כמויות מאחר וזה פוגע במרקם הסופי של העוגה ובמיוחד באווריריות שלה.
את יכולה להכין את הכמות המצוינת במתכון בתבנית עגולה 22 או בתבנית אינגליש קייק + 2-3 תבניות מאפינס.
בהצלחה ויום נפלא!
ניתן להחליף את החלב בנוזל אחר?
היי איתן,
עדיף חלב אבל אם אין אפשר להחליף במים מעט חמים (לא רותחים).
היי. מתנצלת שלא יצא לי להגיב מוקדם יותר.
רציתי להודות לך על המתכון הנפלא והטעים.
ואכן צדקת, משהו במרקם ודחיסות הבצק משתנה כשמכפילים את הכמויות.
הנגלה הראשונה יצאה טעימה ורכה להפליא, אך הנגלה השנייה יצאה דחוסה יותר(המאפינס, מרקמו היה דחוס), אך עדיין טעימה.
שוב תודה!!!
תודה קריסטינה! כיף שחזרת לעדכן 🙂
אפרת היקרה. אני בהכנות(נגלה שניה).
איך הכי טוב לשמור? הם למחר?
תודה
היי קריסטינה,
הכי טוב לסדר את המאפינס בתבנית, לעטוף את התבנית היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר).
חג שמח!! 🙂
שבת שלום יקירה.
עדכונים ביום ראשון.
תודה
מעולה 😉
שבת שלום!
שלום וחתימה טובה.
אני רוצה להכפיל את הכמות ב3, שיהיה בסביבות ה35-40מאפינס.
מה לעשות מבחינת הכמויות? פשוט לשלם את הכל?
תודה והמשך יום נפלא.
היי קריסטינה,
אני ממליצה לך במקרה הזה להכין בפעמיים. הסיבה היא שכשהכמויות מאוד גדולות משהו משתבש במרקם הסופי של העוגות. לכן כדאי להכין פעם אחת לפי הכמויות המצוינות במתכון ופעם שניה להכפיל כמויות ב-2 (לשם הנוחות אני מפרטת לך את הכמויות מוכפלות ב-2: 4 ביצים, כוס ושליש סוכר, 200 גרם חמאה מומסת או כוס שמן, 2 כוסות חלב, 3 כפות תמצית וניל, 3 כוסות קמח תופח, 4 כפות קוקוס. לציפוי: 200 גרם שוקולד לבן, 6 כפות חלב, 2 כפיות תמצית וניל).
יום מקסים 🙂
תודה – צריך לשמן גם תבנית אינגליש קייק ואפשר בתרסיס שמן?
כן, תמיד צריך לשמן את התבנית ואפשר בהחלט להשתמש בתרסיס שמן.
יש לי רק חלב 1% – זה בסדר?כמה זמן אפייה זה בתבנית אינגליש קייק?
כן שרון, זה בסדר 🙂
בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה הוא כ-25 דקות.
מתכון מעולה….עוגה מהירה להכנה וטעימה
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
אני עוספתי כף קאקאו וקצאת שוקולד ציפס יצא מדהים
נשמע מעולה משה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון מעולה יצא ממש טעים!
תודה עדן! שמחה שאהבת 🙂
זה חייב להיות בתבנית שקעים ?
היי חן,
אפשר להכין גם בתבנית אינגליש קייק אחת.
הכנתי ויצא מדהים! בטעות שמתי כמות חמאה כפולה (200) אבל זה עדיין יצא מעולה. אגב, לדעתי הרוטב דיי הרס.. אני מתכוונת הכנתי אותו וניסיתי לשים על המאפינס אבל הוא פשוט נטף מהצדדים והפך אותם לדביקים. תודה על מתכון מעולה!
היי לורי,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
בנקודות של שומרי משקל, כמה נקודות זה?
היי שי,
אני באמת לא יודעת.
האם צריך לחכות שהעוגה תתקרר לפני ששמים את הציפוי?
אין צורך, ניתן לצקת את הציפוי על העוגה כשהיא חמה.
אפשר לשלב מעדן יולו שוקולד לבן?(בתערובת של העוגה לא בציפוי) להוסיף אותו במקום משהו אחר או שאפשר בנוסף? אשמח לתשובה תודה
היי אושרת,
האמת שאין לי מושג רק קחי בחשבון שאם שמים יותר מידי זה עלול לשנות את המרקם של העוגה.
אם את מכינה כמאפינס תעשי ניסיון- תחלקי את התערובת לשניים. אחת תאפי לפי המתכון ולשנייה תוסיפי לתערובת 2 כפות מלאות מעדן. כך תוכלי להשוות. אם ייצא מוצלח, פעם הבאה תוסיפי כמות יותר גדולה של מעדן לכל התערובת.
יצא פשוט נפלא! הילדים ליקקו את האצבעות. במקום ציפוי שמתי בכל מאפים קוביות שוקולד לבן אחד חתוכה ל3 וזה מאוד הוסיף.
היי מור,
נשמע מעולה! תודה על השיתוף 🙂
יש לי רק תבנית כסופה רגילה, כמות המצרכים צריכה להיות אותו דבר?
היי מיכל,
אם זו תבנית אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אז אפשר והכמות היא אותה כמות.
אוי, סליחה, התכוונתי להגיב למתכון של עוגה פרג בחושה
היי אלינה,
שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה!
לא נורא, פעם הבאה תכיני מפרג טחון טרי ותהני יותר 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
מתכון נהדר! השתמשתי בכמות כפולה ויצאו לי 3 תבניות אינגליש קייק. רק לצערי השתמשתי, בניגוד לעצתך, בפרג ישן מסופר, ואכן יש לו טעם מריר
היי,
האם ניתן להוסיף שוקולד צ׳יפס?
אם כן, באיזה שלב?
היי מזל,
כן אפשר בהחלט (עד חצי כוס) ומומלץ להוסיף את השוקולד צ’יפס לתערובת בסוף ולערבב ערבוב קצר. לאחר שאת יוצקת את התערובת לתבנית כדאי לפזר גם כמה מלמעלה.
להכין לבד או שלא כדאי לי שאמא שלי תצעק עליי?
(אני בן עשר)
היי,
עדיף שתחכה לאמא ותכין כשהיא תגיע.
בהצלחה 😉
יצא מדהיםםםם!!!!! אחיות שלי ממש אהבו וגם אני
תודה אוראל! אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
הי, איך אני ממירה את הציפוי לפרווה? מה ניתן לשים במקום השוקולד והחלב?
הי אביטל,
יש שוקולד לבן שהוא פרווה ואפשר לשים מים במקום החלב.
הי, איך אני ממירה את הציפוי לפרווה?
התערובת יחסית דלילה..אמורה להיות ככה?
כן רונית, זה בסדר 🙂
טוב .אני וותרתי.חבל שלא אמרת לי לפני שהיא נגמרה
יצא מצוין! ממליצה לא לוותר על הציפוי, הוא ממש מוסיף ומשדרג את העוגה.
תודה אירית 🙂
יצא נחמד
תודה שרית שחזרת לעדכן 🙂
מעוניינת לאפות כעוגה.איזו תבנית תתאים? תודה 🙂
הי מיכל,
תבנית אינגליש קייק תתאים.