זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 47 דקות
מס’ מנות: 16 ריבועים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
חצי קילו בצק עלים
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
כף עירית קצוצה (לא חובה)
1 ביצה קטנה
כף קמח רגיל
תיבול: שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את פרוסות הפטריות ושן שום קצוצה, ממליחים בשליש כפית מלח ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
-מתבלים באבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים עירית קצוצה, ביצה וכף קמח ומערבבים.
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. פורשים את בצק העלים על נייר האפיה ומרימים מעט את השוליים. דוקרים בעזרת קיסם בכמה מקומות בבצק. כשהתנור חם מאוד מכניסים את הבצק לאפיה של 12 דקות ומוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק על 200 מעלות). הערה: יכול להיות שהבצק בכל זאת יתנפח. הניחו לו כמה דקות בחוץ, הנפח אמור לרדת. אם לא ירד לבד, אפשר לשטח מעט במרכז בעזרת האצבעות.
-יוצקים את תערובת הפטריות מעל בצק העלים ומכניסים לתנור החם במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
-חותכים לריבועים קטנים בגודל כ 5X5 ס”מ ומגישים.
הערה: אם רוצים להכין בגרסה חלבית אפשר להוסיף לתוך תערובת הפטריות כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכרבע כוס גבינה בולגרית מפוררת.
היי אפרת, טיבענתי – הכנתי בלי ביצה וקמח, יצא מעולה!!
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי אתמול, יצא ממש טעים! תודה
תודה ברכה🙂
מה ניתן למלא חוץ מפטריות? פשוט לא ככ אוהבים אצלנו?
אפשר למלא בגבינות.
אפשר גם לשים פרוסות תפו”א בשילוב עם בטטה (יש לבשל לפני את תפו”א והבטטה במים עד לריכוך). אפשר לשים גם חצילים או פלפלים קלויים אם אוהבים.
הכנתי ממלאווח ויצא מושלם!! למרות ששכחתי לאפות לפני ששמתי את הפטריות.
פיזרתי בקצוות שומשום והוסיף ממש , גם ביופי😉
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤️
היי אפרת,
בצקילאס גם מתאים למתכון הזה?
היי,
כן גם בצק פילאס מתאים.
היי, יש לי חצילים מטוגנים וגם יש גבינות, וגם ביצה. יש לך רעיון ? תודה
אפשר להכין מילוי חצילים וגבינות. אפשר גם להוסיף למילוי ביצים קצוצות אם אוהבים.
האם יש תחליף לביצה לטבעונים?
היי,
אפשר לוותר על הביצה ואין צורך בתחליף.
בהצלחה!
תודה רבה מאוד!
אם אין לי קמח מה אני יכולה להשים במקום?
היי מירב,
את יכולה לוותר על הקמח:)
מה אני עושה אם אין לי אבקת מרק??
אפשר להכין בלי אבקת מרק רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך)
אפרת יקרה!
תודה לך על אתר מקסים ועל שאת כ”כ אדיבה ומכבדת.
רציתי לדעת האם לשים בצל לבד? אם כן להגדיל את הכמות?
ראיתי שכתבת שאפשר לשים בטטה במקום פטריות ולא הבנתי איך …לגרד בקולפן ולשים רצועות מטוגנות קצת?
למעוך כמו פירה?
שאלה נוספת האם יש לך מתכון ןמרפה עם בצק פריך קנוי?
היי מיכל,
אפשר להכין רק עם בצל מטוגן (כ-2 בצלים בינוניים).
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של בטטה רק שיש לבשל את הבטטה לפני במים עד לריכוך או לטגן את קוביות הבטטה לאחר טיגון הבצל (עדיף).
לא הבנתי את השאלה האחרונה, מתכון למה? 🙂
יום נפלא 🌺
יצא מעולה!!!
עשיתי בגרסה החלבית עם שני מלאווחים.
מהמם 😍
תודה רלי
תודה רבה , פעם ראשונה באתר וחייבת לציין שהכנתי ויצא ממש מוצלח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר לחתוך לריבועים לפני שמכניסים לתנור?
כן.
אפרת יקרה שבת שלום, הכנתי את המאפה פטריות ויצא מושלם, אפשר להכין באותה שיטה עם טונה ובצל מטוגן?
אני חושבת שכן.
המתכונים שלך מושלמים 💕
תודה ❤️
האם שייך להגיש עם הרוטב פטריות שהצעת במתכון של הבורקס?
תודה…
כן אפשר.
יצא טעים מאד
נראה מעולה 🙂
אני רוצה להכין את זה למחר, אך כדי לקצר תהליכים. האם אני יכולה רק להכין את המלית של הפטריות ולהשאיר במקרר? שיהיה לי מוכן כבר למחרת לשים על הבצק?
כן בטח 🙂
אם אין לי אבקת מרק, מה אני יכולה במקום?
אפשר לוותר. שימי קצת יותר מלח.
חולה על האתר הזה
תודה לילך ❤️
הכנתי את זה היום.. יצא פשוט טעים!!! את פשוט אלופה..
רציתי לשאול מה את חושבת, אפשר להוסיף לזה גם בשר טחון?
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשלב גם בשר טחון. יש לבשל אותו לפני עם הפטריות.
היי.
אשמח לדעת כמה אבקת מרק צריך לשים.
תודה!
כפית.
אפשר להכין עם בצק פילאס? אפשר להכין בתוך תבנית פאי שיהיה יפה? תודה על המתכונים המושלמים!!
כן לשתי השאלות 🙂
שבוע נפלא
הכנתי בלי ביצה ובלי קמח…והוספתי קישוא וגבינות
בבצק של שתי מלווחים…
יצא מדהים לא נשאר כלום הכל חוסל…
אתר מדהים תודה לך…
תודה יעל 🙂
פתחתי את האתר, וראיתי את המתכון, שנראה טעים במיוחד, והתחשק לי להכין…
כמה שאלות:
-בצק פילו הולך?
-אפשר פטריות משימורים? כמה?
-חובה אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
-בצק פילו דק מאוד ויכול להיקרע, אז אפשר להשתמש (אם בכלל) בכמה דפים יחד?
תודה רבה
לא מומלץ עם בצק פילו.
אפשר עם 2 קופסאות שימורים.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.
הכנתי ויצא מושלם!
תודה
תודה דבי 🙂
סתם מענין, בשביל מה צריך להרים קצת את השוליים ולעשות חורים?
ואם אני משתמשת בבצק עלים לא מרודד צריך לרדד קודם?
היי דבי,
לא חובה להרים את השוליים (זה בשביל המראה).
החורים זה כדי שהבצק פחות יתנפח באפיה.
אין צורך לרדד את הבצק.
רציתי לשאול איך שומרים את זה במקום שיהיה טרי מיום שישי עד מוצש שאז יוצא שבועות ?
במקרר בקופסה סגורה.
לפני ההגשה יש לחמם.
האם אפשר לעשות עם מלאווח במקום בצק עלים?
כן אפשר.
עשיתי ויצא ממש מוצלח! תודה:-)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷
אפשר לעשות עם פטריות שימורים?
כן.
היי
האם לדעתך זה יעבוד טוב עם טורטיות?
תודה
המילוי יכול להתאים גם לטורטיות.
הי אפרת, אפשר להקפיא ולחמם אח״כ במיקרו/תנור?
פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר.
היי, הכוונה לפטריות טריות או בקופסאת שימורים????
ואם בקופסאת שימורים אז כמה גרם????תודה רבה!
הכוונה לפטריות טריות.
אם אין לך אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים ולשים קופסה וחצי (סה”כ 600 גרם).
היי רוצה להכין את המתכון הזה. פעם ראשונה שמתעסקת אם בצק עלים.
איזה קונים? ואיך עובדים איתו?
היי לאה,
זה די פשוט לעבוד עם בצק עלים. אפשר לקנות כל סוג שרשום עליו “בצק עלים” או “בצק עלים מרודד” (שימי לב שלא רשום עליו בצק עלים שמרים). יש להפשיר אותו בצורה נכונה- כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר עד שקל לעבוד איתו. חשוב שהוא יהיה קר ויציב כשעובדים איתו ולא רך מידי.
בהצלחה 🙂
שלום,
כבר כמה פעמים הכנתי את המאפה הזה- הוא מצוין.
במקום 2 סלסלות פיטריות אני שמה אחת ומוסיפה קישוא מגורד יוצא מעולה,
תודה.
נשמע מצוין 🙂
תודה לבנת.
שלום,
האם יש תחליף מומלץ לעירית?
תודה
היי טוהר,
אפשר לשים מעט בצק ירוק קצוץ דק-דק אבל אפשר גם לוותר ולהכין בלי.
יצא טעים מאד, תודה 🙄
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום לך
אם לא אוהבים אצלי פטריות מה אפשר להוסיף במקום?
אם זה חלבי אז אפשר למלא בגבינות. אם זה פרווה אז אפשר לשים פרוסות תפו”א בשילוב עם בטטה (יש לבשל לפני את תפו”א והבטטה במים עד לריכוך). אפשר לשים גם חצילים קלויים אם אוהבים.
תודה רבה על המענה
אפשר פשוט לעשות רולדה ???
כן אפשר. אפיה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות במשך 40-45 דקות.
ממש לקח לי 10 דקות הכנה פשוט וטעים.
תודה לך.
מעולה 🙂
תודה מיכל ושבת שלום
האם אפשר להשתמש בבצק פילו במקום? מנסה להיות קצת יותר בריאה..
היי אפרת,
אני חושבת שאפשר. התחתית תצא עם מרקם אחר, קריספי כזה.
מאחר ובצק הפילו מאוד דק מומלץ לשים לפחות 3 שכבות ולשמן את הדפים בין כל שכבה (לשמן גם את הדף העליון).
היי אפרת, באילו פטריות להשתמש?
היי ליהי,
פטריות שמפיניון או פורטבלו או שילוב של שני הסוגים.
אפשר לוותר על אבקת מרק?
כן, אפשר רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך).
היי אפרת,
עשיתי את המאפה הזה ויצא טעים אבל כנראה שמתי יותר מידי פטריות מרוב שאני אוהבת… מה בערך המשקל שצריך להות ב2 סלסלות פטריות? וכן, אם אני אח”כ רוצה לשים על הפלטה כדי שיהיה לסעודת ליל שבת, מה אפר לעשות עדי שלא יתייבש?
תודה רבה על האתר המופלא והיעיל!!!!
חני
היי חני,
סלסלת פטריות שוקלת בסביבות 250 גרם, זאת אומרת ששתי סלסלות- 500 גרם.
לפני ההגשה פשוט תחממי את זה על הפלטה, זה אמור להיות טעים גם אם זה טיפה מתייבש. אם יש לך אפשרות רצוי להכין את זה באותו יום ולא יום לפני.
ערב נעים 🙂
זה ממש דחוף! יש הבדל בין בצק עלים לבין בצק עלים מרודד?
ההבדל הוא בעובי הבצק אבל אין בעיה להשתמש בבצק מרודד למתכון הזה.
אין לי מספיק פטריות. חשבתי להכין עם קישואים או קישואים ופטריות. יש לך רעיון?
היי דנה,
שילוב של פטריות וקישואים קצוצים נשמע לי מצוין. יש לטגן אותם ביחד. מומלץ לסנן/לסחוט מעודפי נוזלים במידה ויש.
שבת שלום 🙂
הכנתי אתמול את המאפה. זה כל כך טעים!!! תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
שלום
כשמכניסים חזרה לתנור עם הפטריות וכו ,הבצק עלים לא נשרף?,הרי אפינו אותו כבר
תודה
לא, כי האפיה הראשונה של הבצק היא חלקית.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להשתמש בבצק של מלוואח?
אני חושבת שכן.
אפשר להכין בתוך תבניות אישיות?
אני חושבת שכן.
טעים מאוד!
תודה אלכס, שמחה שאהבת 🙂
שלום, במה אפשר להחליף את הביצה לצורך גרסה טבעונית?
תודה
היי איריס,
פשוט תכיני בלי הביצה ובלי הקמח.
יום נפלא 🙂
שלום
האם אפשר לעשות את המתכון עם פטריות משימורים?
תודה
כן, אפשר.