זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
תיבול לחזה עוף: שליש כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור, כף וחצי קורנפלור (או קמח לבן)
1 בצל בינוני קצוץ
כוס וחצי אפונה משקית קפואה
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מתבלים את קוביות חזה העוף עם שליש כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור וכף וחצי קורנפלור.
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים אורז לבן ואפונה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
- אורז אחד אחד |
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פילה עוף במחבת |
- אורז עם בצל ירוק |
- עוף ברוטב קארי
מתכון טעיייים וקליל!!
אתר מדהים! מתכונים שכיף לעבוד איתם ותמיד יוצאים טוב
תודה ענקית אפרת!!
תודה חני🧡
היי אפרת,
אני רוצה לשים במקום אורז גריסים שלמים. האם זה משפיע על זמן הבישול בסיר עם מכסה? ולגבי טיגון קוביות חזה עוף מכל צד, אני מבין שצריך פשוט לערבב אותן תוך כדי טיגון, הרי לא הופכים קוביה קוביה מכל צד.
תודה מראש.
אני חושבת שזמן הבישול יתארך ל 35-40 דקות.
ולגבי הטיגון- כן.
היי אפרת, אני רוצה לשים בורגול במקום אורז, צריך לשנות משהו?
בנוסף, מכין קילו חזה עוף (מחלק למנות), כמה אני צריך לשנות במתכון?
היי דניאל,
בגדול על כוס בורגול שמים 2 כוסות מים (יש לשטוף את הבורגול ולסנן אבל לא להשרות כי אז זה משנה את היחס של המים).
אתה רוצה להכפיל גם את כמות הבורגול?
בגדול אני תוהה כמה בורגול אני צריך לשים אם אני מתכנן לשים בסיר קילו חזה עוף חתוך לרצועות כדי שהיחס יהיה הגיוני. כוס וחצי בורגול תספיק לדעתך?
כן, 1.5-2 כוסות בורגול.
מבחינת יחס מים רשמתי לך
מבחינת תיבול – על כל כוס בורגול שמים כפית מלח וכפית אבקת מרק.
האם ניתן לוותר על הכורכום
אם כן מה ניתן לשים במקום
אפשר להכין בלי:)
היי
תקשיבי יצא פשוט מושלם!!!!!!
טרפנו טרפנו טרפנו
השילוב של האוז, האפונה, העוף עם התיבול המנצח יצא פשוט מדהים!!!
תודה רבה לך על כל המתכונים הקלים והשויים🧡
מצרפת תמונה למרות שיש עוד עשר
נראה מעולה!
שמחה שנהניתם💜
תודה שחזרת לשתף:)
אם אנו רוצה להכין רק עם כוס אורז
מה לשנות במתכון?
היי
תכיני חצי מהכמויות במתכון😊
יאא הכנתי ויצא מושלםם
שמתי פתיתים במקום אורז ולא שיניתי את כמות המים
ויצא טעים בטירוף
תודהה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת תקשיבי…
עשיתי את המתכון בחצי כמות של העוף והאורז..ושחכתי להוריד בחצי את המים ובישלתי עם 3 כוסות מים(מהברז..שחכתי להרתיח לפני)ויצא מזה טעים!!בעלי התעלף על זה והכריז בעלות על מה שנשאר בסיר!
ובמזל…את המלח שמתי כפית לא גדושה🤣
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש טעים
תודה על האתר המושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפשר להחליף את האורז בפתיתים? מה לשנות במתכון? תודה
היי,
מצרפת לך מתכון לפתיתים עם עוף וגזר, תוכלי להוסיף לו אפונה.
היי, ניתן להחליף את הקורנפלור לקמח כוסמין\ קמח מלא
היי,
עדיף לוותר על הקורנפלור אם אין לך.
היי אפרת, האם אפשר להוסיף טופו במקום חזה עוף?
היי,
אפשר(:
היי ממש לא מבינה בבישול כשתכתוב אש בינונית נמוכה על איזו להבה אני מבשלת החלק הכי גדול וחם בכיריים או הבינוני?
היי,
הכוונה לחלק בינוני בכיריים, וכן לעוצמת להבה בינונית.
היי,
המתכונים שלך פשוט מדהימים!
התמכרתי לאתר הזה..
רציתי לשאול, אפשר להוסיף קצת שמיר, יש קשר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר בהחלט להוסיף מעט שמיר אם אוהבים(:
היי אפרת, אפשר עוף טחון במקום חזה עוף?
והאם יש שינוי בזמן הבישול וכדו’?
היי,
עוף טחון יתאחד עם המנה ולא יורגש כ”כ, אבל זה אפשרי.
אין שינוי באופן ההכנה.
הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים!
עם אורז בסמטי הזמנים וכמות המים גם זהה למתכון?
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אין שינוי עם אורז בסמטי.
יצא מעולה! תודה!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת
אני באמצע להכין ורואה שנשאר לי רק כוס אורז, מה אפשר להוסיף במקום?
היי,
אפשר להוסיף אטריות דקות, זה גם יהיה גיוון טעים🙂
היי אפרת! אם אני עושה קילו חזה עוף האם אני צריכה להכפיל את כל המוצרים והתיבול? מתכננת לעשות רק שתי כוסות אורז. תודה.
היי,
אפשר להגדיל את כמות הבצל והאפונה- לשים 2 בצלים קטנים ו-2.5 כוסות אפונה, ולהגדיל את כמות התיבול לפי הטעם.
שלום,
האם ניתן להקפיא מנות מהתבשיל לאחר הבישול?
תודה
היי ורד,
אפשר להקפיא(:
תודה רבה
יצא מעולה!
היי אפרת, האתר שלך מאוד יעיל ומסייע והמתכונים שלך מצוינים ופשוטים, אז תודה על עזרתך, אני שמחה שמצאתי. האם אפשר להכין עם אורז שכבר בושל מראש ? פשוט נשאר, ואני תוהה אם אפשר למחזר…
היי נופר,
בטח, אפשר להכין גם עם אורז מבושל. במקרה כזה יש להכין את המתכון כרגיל ללא האורז ולבשל כ-10 דקות במקום 25, ואז להוסיף את האורז ולבשל עוד כ-5 דקות יחד.
תודה רבה !
שיהיה סוף שבוע מצוין 🙂
האם אפשר לוותר על האפונה? או לשים קישוא במקום? תודה.
היי אפרת,
אפשר לוותר על האפונה ואפשר להוסיף קוביות קישוא קטנות במקום (במקרה כזה מומלץ לטגן אותן עם הבצל לפני הוספת העוף).
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באפונה בקופסת שימורים
תודה רבה
היי טובה,
אפשר להשתמש גם בשימורי אפונה(:
יש אפשרות לעשות את זה עם פולקעס?
אם כן, משהו משתנה בטיבול ובזמן בישול?
תודה
אגב, היום הכנתי את הלחמניות שום, יצא טעים ממש כולם התלקקו. הכנתי עם זעתר.
היי,
אפשר בהחלט להכין עם שוקיים, אין שינוי במתכון.
שמחה מאד שאהבתם את הלחמניות😊
טעים מאוד רק שסמתי יותר מידי פלפל שחור
לא נורא, פעם הבאה שימי פחות😊 תודה על השיתוף יקירה.
אני לא משתמשת באבקת מרק. אשמח להמלצה מה לשים במקום
תוסיפי עוד רבע כפית מלח.
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש באפונה/עדשים יבשים משקית קטניות -שהושרתה במהלך הלילה?
תודה
אפשר אבל יש צורך לבשל במים בנפרד את האפונה/עדשים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בזה למתכון.
קל להכנה טעים מאד ומשביע.
תודה לך
שמחה שיצא טעים 🙂
היי, ראיתי שענית לשאלה בנוגע לאורז מלא עגול, השאלה שלי היא האם אורז מלא ארוך מכינים באותו אופן שמכינים את העגול? אם לא, מה יש לשנות?
בנוסף מכינה עם 500 ג’ חזה עוף, האם יש שינוי?
עוד דבר קטן, לא נראלי שאספיק גם להשרות את האורז וגם ליבש אותו במסננת, במידה ואני לא משרה (רק שוטפת ומייבשת במסננת) יהיה שינוי?
אין שינוי.
היי ענאל,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
מכינים באותו אופן שמכינים אורז מלא ארוך.
לגבי העוף, אפשר להגדיל את כמות המלח לחצי כפית (במקום שליש כפית).
החזה עוף לא יוצא יבש בגלל הבישול הארוך יחסית?
הוא יוצא קצת יבש כי זה חלק יבש.
אפשר להכין עם פרגיות ואז זה ייצא יותר עסיסי.
האם ניתן להחליף את האפונה הקפואה לאפונה משימורים?
כן.
היי,
כמה קריטי השריית האורז שעה לפני ההכנה?… האם יש אפשרות להשרות לפחות זמן?…
תודה רבה 🙏🏼
השריית האורז מרככת אותו וכך הוא מתבשל בצורה אחידה יותר.
אפשר להשרות פחות זמן במים חמים.
פשוט להכנה וטעים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
שלום, אפשרי להשתמש בקמח תפוא במקום קורנפלור? תודה
אני מניחה שכן.
היי אפרת
אני רוצה להכין את זה ללא העוף
הכל נשאר אותו דבר?
אודה לתשובתך המהירה… תודה
תכיני אותו דבר רק בלי העוף.
חג שמח 🌺
תודה רבה! הכנתי ויצא מדהים! רציתי לדעת, אפשרי להכין עם אורז עגול מלא?
שמחה שיצא טעים 🙂
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז עגול מלא. אין שינוי ביתר החומרים, גם לא בכמות המים.
יש לבשל במשך 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
עשיתי. גם מהיר וגם טעים מאוד!
שמחה לשמוע 🙂
מעדן, הילדים אמרו שזה מתכון של חתונות
אהבו לגמרי
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה נחמה
האם אפשר לוותר על הקורנפלור/קמח?
ציפוי העוף בקורנפלור משאיר את העוף רך אבל אפשר לוותר.
שלום אפרת
שאלה בכללי יש לי מתכון לסלט עם רוטב וברוטב יש חרדל אני בקושי כמעט ולא משתמשת בחרדל האם יש משהו שאת חושבת שאפשר לשים במקום?
תודה
אני מניחה שאפשר לוותר על החרדל בסלט.
היי אפרת, אני לא מבינה מה זה אומר לטגן את הקוביות עוףכדקה מכל צד, כי לקוביות יש כמה צדדים. כמה זמן אני אמורה לטגן את הקוביות עוף לפני שאני מוסיפה את האורז?
דקה מצד אחד. להפוך ולטגן דקה נוספת (סה”כ 2 דקות).
היי אפרת
יש אפשרות אחרת מלטגן את חזה עוף? (בגלל השמן)
לאפות או משהו כזה? (_עם מים לא ילך בטח או משהו כזה)
תודה
היי עינת,
לאפות פחות מומלץ כי הוא יתייבש.
אני מניחה שאפשר לאדות אותו עם קצת מים.
האם אפשר לגוון גם עם תירס וגזר?
יש לי שקית קפואה של שלושתם יחד…
בטח 🙂
הי אפרת
אם אני רוצה רק כוס אחת של אורז
כמה מים לשים? או מה עוד משתנה?
אפשר להכין עם כוס אורז ולשים כוס וחצי מים.
כדאי להפחית בחצי את כל יתר הכמויות, כולל של התיבול.
רוצה להכין חצי כמות. איך עושה את זה? מחלקת הכל בשתיים?
אם בכל זאת אכין את כל הכמות מה הדרך הכי טוב לחמם את זה למחרת? אפשר מיקרו?
כמו כן פלפל לפי הטעם יכול להיות קמצוץ פלפל?
כן תכיני מחצית מכל הכמויות.
אפשר לחמם במיקרו.
כן, קמצוץ.
רוצה להכפיל את הכמות פי 2. כמה זה יוצא במשקל כוס וחצי אפונה? כי צריכה 3 כוסות ורוצה לדעת עם לקנות שקית אחת של 600 גרם או שתי שקיות?
כמו כן יש אפונה רגילה מוקפאת ויש אפונה עדינה מוקפאת. משנה מה לקנות? מה עדיף?
3 כוסות אפונה זה יוצא כ-400 גרם.
לא משנה סוג האפונה.
סליחה
שמה גם קצת שמן.
מעולה 🙂
תודה אסתי
אני מכינה את זה ממש דומה בשקית קוקי בתנור.
מחממת תנור רבע שעה לפני
שמה בשקית קוקי בצל קצוץ כמה שיני שום
כוס אורז חזה עוף (כחתיכה אחת)
כוס אפונה
אבקת מרק
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה
מים שיכסה את הכל
מכניסה לתנור חצי שעה שעה
וזהו.- ממש טעים
שלום!
אפשר במקום אפונה לשים שעועית קפואה או משימורים?
כן. אם זו שעועית ירוקה אפשר קפואה או משימורים (אם היא לא חתוכה כדאי לחתוך אותה).
אם זו שעועית לבנה משימורים אפשר. אם היא קפואה אז כדאי לבשל אותה קודם במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בה למתכון.
יש לי נתחי סויה דמויי עוף – האם אפשר להשתמש בהם (בשביל אנשים צמחונים)?
האם משהו משתנה בכמויות או בזמנים?
האם עדיין לשים 400 גרם? איגשהו נראה לי ש400 גרם נתחי סויה זה יותר מ400 גרם חזה עוף אבל אולי אני טועה
אני מניחה שאפשר.
נראה שכדאי לשים פחות מ400 גרם. אני ממליצה לשים לפי העין.
אם יש לי אפונה בשימורים ולא אפונה קפואה אפשר להשתמש בה?
כן.
תודה על מתכון נוסף שנראה מדהים
אשמח להכוונה לאיזה גודל לחתוך את הקוביות? בערך כמו מה?
כמו כן יש לך מושג כמה חתיכות/פרוסות חזה עוף זה בערך 400 גרם?
בנוסף אין לי אורז בבית והולכת לקנות עכשיו במיוחד בשביל המתכון – יש סוג מסויים שעדיף או שזה לא משנה?
קוביות בגודל כ-2 ס”מ.
זה ממש תלוי בגודל ובעובי הפרוסה.
לא משנה הסוג (אני משתמשת באורז פרסי).