זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: בשרי
רכיבים
9-10 שוקי עוף
בצל גדול קצוץ גס
6 שיני שום קלופות חצויות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
3/4 כוס מים רותחים
תיבול: כף סילאן, חצי כפית כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר רחב/סוטאז' עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה נוספת.
-מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מתבלים בסילאן, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (יש לערבב בעדינות לאחר 45 דקות. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף מים).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- כנפיים מבושלות בסיר |
- ספגטי עם חזה עוף |
- בורגול עם פרגיות
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
האמת שלא ניסיתי עם דבש, אבל לדעתי הסילאן מוסיף המון.
היי, אם לא משתמשים בתפוח אדמה אלא רק שוקיים/ כרעיים, משהו משתנה?
אין שינוי.
תודה. לכמה כרעיים מספיק המתכון? אפשר להוסיף אולי שעועית ירוקה או ברוקולי?
היי יאנה 😁, שלוש עד ארבע כרעיים.
אפשר להוסיף שעועית ירוקה.
האם אפשר במקום/ בנוסף לתבלינים שרשמת פפריקה או גריל עוף ?
וכמה?
תוכלי להוסיף כפית פפריקה או כפית גריל עוף לבחירתך 🙂
עשיתי עם 3 כרעיים, הוספתי גזר.
יצא מעולה
נראה מעולה שרית!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא🌸
היי אפרת. הכנתי לשבת, החלפתי את אחד מתפו"א בבטטה והוספתי מעט פפריקה ויצא מושלם!! רק שהייתי צריכה להוסיף עוד כוס שלם של מים אחרי פחות משעה כי כבר התחיל להתייבש וגם סגרתי כבר את הגז אחרי קצת יותר משעה כי הכל כבר התרכך והתבשל לגמרי (היה על אש נמוכה)! העיקר שיצא מאוד מאוד טעים 🙂 תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
שמחה לקרוא שנהנת אודליה❤️
היי
אני רוצה לנסות אבל עם 2 או 3 כרעיים חצויות (3 או 2 ירכיים ו-3 או 2 שוקיים)
1. האם ניתן או שזה מתאים רק לשוקיים?
2. במידה וכן מה השינויים? (כמה תפו"א, מה הזמנים, כמה תיבול וכו..)
תודה רבה!!😍
היי ענאל 🙂
אפשר להשתמש באיזה בכל חלקי העוף, אין שינויים בתיבול 🙂
יצא מאוד טעים 🙂
למי שלא אוכל שוקיים … האם ניתן להחליף בפרגיות (סטיק פרגית) ?
אם כן… מה משך הבישול ?
כן אפשר. משך הבישול 35-40 דקות. כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך.
מה אפשר לשים במקום תפוחי אדמה? להכנה מהירה
תוכלי להשתמש בבטטה היא מתבשלת מהר יותר או לוותר 🙂
היי, אפשר לוותר על הסילאן והכמון?
לא הייתי מוותרת כי זה כל הטעם, אבל אם את מעוניינת רק בתיבול של מלח פלפל אז אפשרי
הכנתי יצא טעים כמו כל המתכונים שלך 🙂
תודה ליאת ❤️
מתכון מצוין יצא 10.
תודה רבה
שמחה שאהבת ויקטור 🙂
יצא כל כך טעים!!
תודה רבה!!
שמחה לקרוא שאהבת מרים 🙂
סופש נפלא ✨
יש טעם של שום?
אנחנו לא אוהבים!
אם כן, ואני אוריד את השום זה יהיה טעים?
תוכלו לוותר על השום ולהוסיף עוד בצל 🙂
האם אחרי הבישול ניתן להשאיר על הפלטה עד שבת בבוקר? (כמו חמין)
פחות מומלץ, זה עלול להתייבש.
שבת שלום 🌺
שלום אפרת. מה אפשר לשים במקום כמון.
היי רעיה,
הייתי מחליפה בקימל או בתבלין חוויאג'
או שתוכלי לוותר ולשים קצת יותר מיתר התבלינים