זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: בשרי
רכיבים
9-10 שוקי עוף
בצל גדול קצוץ גס
6 שיני שום קלופות חצויות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
3/4 כוס מים רותחים
תיבול: כף סילאן, חצי כפית כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר רחב/סוטאז’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה נוספת.
-מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מתבלים בסילאן, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (יש לערבב בעדינות לאחר 45 דקות. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף מים).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
מדהים!!!!! טעים ברמות, ללקק אתהאצבעות….
תודה יהודית
שנה טובה ומבורכת❤️
היי אפרת,
קודם כל, תודה על כל התשובות שלך, את פשוט מצילה אותי ועושה לנו את החג. תבורכי!
רוצה לעשות את זה לחג שני, ככה שאעשה את זה יום קודם. ראיתי שענית שזה יתאים לחימום בפלטה. האם גם עם התפו”א? או שעדיף להחליף בגזר ובטטה? לגמרי יעדיפו תפו”א, השאלה אם יהיה טעים יום אחרי וחימום בפלטה.
תודה מראש
אין בעיה לחמם תפו”א על הפלטה.
יצא מושלם וטעים !!
הכנתי כבר כמה פעמים ועכשיו שוב ..
תודה רבה
שמחה לשמוע❤️
שלום וברכה,
תודה על המתכונים הנפלאים.
רציתי לשאול האם שייך לשלב פטריות?
ואם כן, האם ממליצה על פורטובלו או שמפיניון?
ומתי יהיה צריך להוסיף אותם?
תודה רבה,
אלדד
היי אלדד,
אפשר להוסיף פטריות שמפיניון שלמות יחד עם תפוחי האדמה.
הי אפרת. אם אני מכינה בלי תפוחי האדמה, זמן הבישול של העוף מתקצר?
תודההה 🙏🏻
אין שינוי:)
מתכון מאד מאד טעים! תודה רבה
תודה אלה💙
האם ניתן לעשות את זה עם וקי הודו?
קנינו בטעות ואני רוצה לבשל כעוף לשבת,
מה את מציעה?
תודה רבה
*שוקי
כן אפשר.
שלום אפרת!
האם אפשר לעשות מתכון הזה בתנור?
כן אפשר בדומה למתכון הזה- שוקיים בתנור.
שלום אפרת!
אפשר להוסיף שעועית קפואה?
באיזה שלב?
לאחר הוספת המים.
הי, אני רוצה לשים במקום שיני שום שום כתוש או אבקת שום, כמה לשים? תודה!
שימי כפית וחצי שום כתוש.
היי,
תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
אם אני רוצה להכין את המתכון עם כנפיים, כמה כנפיים צריך לשים?
10 כנפיים.
יצא משגע!!
שמחה לשמוע🙂
טיבול פצצה
אני מוסיפה בקביעות מים כי אוהבים אצלנו רוטב
תודה רבה על מתכון קל ומנצח
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת שלום,
רציתי לשאול:
האם אני יכולה להכפיל את כל הכמויות של כל המרכיבים חוץ מהעוף?(כי אוהבים אצלינו המון רוטב) האם זה יצא בסדר?
תודה רבה!!!
המתכונים שלך פשוט פגז אחד אחד!!!
היי
אפשר, פשוט יהיה ממש הרבה רוטב.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🩷
האם אפשר להכין את המתכונים שלך יום קודם ולמחרת לחמם?
מה אם אין לי בצל כרגע, כמה משמעותי יהיה לוותר עליו ?
הבצל מאד מוסיף אבל ניתן לוותר עליו(:
יצא מושלם! תודה!!!
שמחה מאד לשמוע❤
היי מכינה את התבשיל בדיוק, כמה נורא זה אם השתמשתי יחסית קטן וגבוה? במקום רחב? רק עכשיו שמתי לב.. ומרגיש חיוור בצבע. שמתי 2 תפוא + בטטה אחת + 3 עופות
הוספתי עוד קצת סילאן אבל מפחדת להרוס.. זה נראה בסדר?
היי,
לא נורא להשתמש בסיר גבוה וצר.
אם את אוהבת יותר מתובל את יכולה להוסיף תבלינים כמו פפריקה, כורכום, אבקת מרק, וקצת יותר סילאן לפי הטעם.
הי אפרת
השוקיים עם או בלי עור? ואם עם עור לשטוף לפני? או לשים במים רותחים כמה דקות לפני שמתחילה לבשל?
היי,
השוקיים עם עור. יש לנקות אותם לפני הבישול כפי שמנקים כל עוף (אם מדובר בעוף קפוא לרוב הוא מגיע נקי ואין צורך בניקוי נוסף).
הכנתי עכשיו נראה שהכיוון מעולה אבל אחרי 45 דק תפוחי אשמה רכים לגמרי אז לא יודעת מה לעשות עם העוף… האם מוכן?
היי,
תבשלי עוד כ-5 דקות, לאחר מכן תבדקי גם את העוף- אם הוא מבושל לגמרי אין בעיה לסיים את הבישול.
היי אפרת היקרה! תקשיבי את קסם. בזכותך אני מבשלת! איך את ממליצה להפשיר את השוקיים? והאם אפשר להכין את המתכון שהם חצי קפואים?
והאם יש לך מתכון לעוף שלם? זה החלום של ילדי 🙂 תודות!
היי,
כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים(:
את השוקיים יש להפשיר או על השיש כמה שעות אם את ממהרת או במקרר למשך לילה.
לא כדאי להכין את העוף כשהוא חצי קפוא.
הנה מתכון לעוף שלם בתנור.
בא לי לנסות אבל כשמרתיחים את שוקי עוף בסיר עם מים, לא יוצא כזה ג׳יפה? סוג של קצף מגעיל?
היי,
זה תלוי ברמת הניקיון של העוף, אבל אם יוצא הרבה קצף כדאי להסיר אותו בעזרת כף.
תהיתי כי אמרו שאסור לשטוף מוצרי עוף כי זה מזהם את כל המטבח אלא לבשל ישר
זה נכון. הקצף שנוצר מהעוף קשור לחלבון שבו, ולכן כמעט תמיד נראה קצף במי הבישול.
מידת הניקיון של העוף (כמה עור יש, האם יש חלקים שכדאי להסיר) משפיעה על כמות הקצף.
אחש המתכונים הקלים והטובים 😀 הפך לבן בית קבוע אצלנו…תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר לעשות את במחבת?
היי,
עדיף לבשל בסיר, אך אפשר גם במחבת על אש בינונית.
נראה מושלם. האם בסופו של בישול -הרוטב יצא מימי? הייתי רוצה שיצא פחות מיימי.
ואין צורך בתוספת פפריקה? תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
הרוטב לא יוצא מימי אבל נוזלי כמו כל רוטב.
את יכולה להוסיף פפריקה אם את אוהבת(:
שלום אפרת,
זה יוצא טוב גם בלי הסילאן? היתי מעדיפה לא מתוק.
האתר שלך מאד יפה ומושקע! אני מאד נהנת! תודה רבה!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
הסילאן מוסיף מאד, לא מומלץ לוותר עליו. הוא לא גורם למתיקות דומיננטית.
היי, אם רוצים להכין עם 4 תפוחי אדמה צריך להוסיף עוד לכמויות של התבלינים? או שהרוטב נשאר אותו דבר?
היי,
אם מעוניינים להכין עם 4 תפו”א כדאי להוסיף עוד מלח ופלפל כדי שלא יצא תפל.
האם במקום כמון אפשר כורכום?
או שזה לא קשור?
היי,
אפשר לשים מעט כורכום ולוותר על כמון.
תודה!! הכנתי ויצא מעולה!
אני די טרייה במטבח והאתר שלך פשוט חלק מכל המאכלים שאני מכינה!!!
תודה רבה!
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפרת היקרה, אני מכינה זאת פעם שלישית, מתכון נפלא🙏❤
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺
תודה רבה על האתר המדהים!
כולם אצלנו מאד אוהבים את המתכונים שלך.
רציתי לשאול אפשר להכין בסיר ללא ציפוי?
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים❤
אפשר להכין בסיר שאינו בעל ציפוי נון סטיק, אבל אז סביר להניח שהתבשיל יידבק לתחתית.
היי אפרת,
עוד מתכון מוצלח. גדולתו בפשטותו. תודה!
שינויים שעשיתי:
שמתי יותר תפוחי אדמה, הם יוצאים ממש טעימים.
היות ותפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות העדפתי להכניסם לסיר באמצע הדרך, אחרי 45 דקות על מנת לא לקבל פירה.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
היי אפרת, קודם כל תודה על האתר המושלם המתכונים ממש ברורים, קלים וטעימים!
וחוץ מזה,מה קורה אם שמתי יותר מידי מים?
מה אני יכולה לעשות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אני לא חושבת שזו בעיה אם שמת קצת יותר מים- יהיה יותר רוטב…
הכנתי את מתכון פשוט וטעים יצא מעוחה אני שמתי כרעיים במקום שוקיים וגם הוספתי גזר יצא מאוד טעים תודה רבה 🤗
שמחה שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
האם המים אמורים לכסות את השוקיים ואת תפוחי האדמה?
תודה
אוהבת מאד את המתכונים שלך!
היי הילה,
המים אמורים לכסות לפחות חצי מהגובה של התבשיל.
בהצלחה!
היי אפשר הכין גם עם כנפיים?
היי,
כן אפשר(:
תודה על המאמר המדהים♥️
האם יש אפשרות להחליף את הסילאן בסוכר (אין לי סילאן/דבש)?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
את יכולה לוותר על הסילאן. אני מניחה שאת גם יכולה להמיס כפית סוכר עם כף מים חמים במקום.
תודה💗
היי אפרת, אפשר להכין עם דבש ולא עם סילאן? אם כן – כמה לשים?
היי הילה,
אפשר להכין עם כף דבש(:
כן, תודה!
בינתיים כבר הכנתי עם הדבש, ויצא מ-ע-ו-ל-ה, הילדה ליקקה את האצבעות… תודה!
איזה כיף לשמוע❤
עוד שאלה, האם אפשר להכין בסיר רוסטר? ואם כן, איך מכינים? על הגז ואז מכניסים לתנור עם המכסה? כמה מעלות וכמה זמן?
אפשר להכין גם בסיר רוסטר, ללא שינוי במתכון.
אם רוצים אפשר להכניס לתנור (במקום לבשל על הגז) ולאפות כשעה- שעה ורבע.
היי אפרת , אפשר להכין מראש לשים במקרר ולחמם למחרת?
היי דורית,
אפשר(:
היי,
יצא דומה אם נחליף את השוקיים בחזה עוף? או שלא כדאי..?
תודה!!
היי צילה,
עדיף להכין מתכון לחזה עוף🙂
המנה המועדפת עלינו לארוחת צהריים.
טעים טעים!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה ליטל🌺
היי אפרת בוקר טוב, אני מאוד אוהב את המתכונים שלך, אני רוצה להכין את התבשיל הזה, השאלה שלי, האם אפשר להוסיף אפונה ואם כן מתי ואיך והאם צריך לשנות את התיבול?
תודה, יוסי
היי יוסי,
שמחה לשמוע שאתה נהנה מהמתכונים!
אפשר להוסיף כוס וחצי-2 כוסות אפונה קפואה לאחר טיגון שוקי העוף. במקרה כזה יש להוסיף עוד חצי כפית מלח ומעט יותר פלפל שחור.
בהצלחה😊
נסתי לא ממש הצליח צריך להוסיף עוד המון מים לפחות פעמיים באמצע כדי שלא ישרף
היי בתיה,
האם השתמשת בכוס מדידה עבור כמות המים? זה חשוב משום שעלולים לשים פחות מים אם לא משתמשים בכוס בנפח המתאים.
בנוסף, כפי שכתוב במתכון- אם חסרים נוזלים במהלך הבישול יש להוסיף מים, כך שעשית נכון שהוספת במהלך הבישול כמה שהעוף היה צריך😊
אני מכינה את המתכון עכשיו בתנור כמה זמן להפעיל ועל כמה מעלות?
היי,
יש לאפות על 180-190 מעלות, כ-50 דקות.
תמיד שאני מסופקת מה להכין אני פותחת את האתר שלך
מתכון מעולה וקל
טעים מאוד אפילו הילדים הבררנים אהבו וביקשו עוד…
יש לך סייעתא דשמייא המתכונים שלך תמיד מצליחים.
שמחה מאד לשמוע! תודה מעין יקרה🌺
בוקר טוב אפרת
הכנתי פעמיים
בעלי מבסוט
עכשיו יש לי תפוח אדמה קטן ובטטות
ילך גם עם בטטה באותו זמן בישול? או יהרוס?
תודה רבה .
יום נפלא.
היי עינת,
שמחה לשמוע שאהבו😊
אפשר להוסיף בטטה, רצוי לחתוך אותה לקוביות גדולות יותר מהתפו”א כדי שלא תתרכך מדי.
יום מקסים!
למה מהשוקיים יוצא דם כאשר מתחילים לטגן אותם. הדם יוצא מהחלק הרחב (העגול)
מודבר בשוקיים שכבר עברן הכשרה ועדיין יוצא דם.
היי,
לפעמים נשאר קצת דם גם אחרי שהעוף הומלח והוכשר. למיטב ידיעתי אין עם זה בעיה…
אפשר לשטוף לפני הטיגון את העוף, בטיגון זה מתבשל ומסתדר:)
הכנתי עם כרעיים עוף לשביעי של פסח
יצא מושלם!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
הכנתי שוב לסעודה מפסקת של ערב כיפור
טעים נוראאא
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
האם צריך להוריד את העור?
(כי זה לפעמים עושה טעם לוואי)
היי נחמה,
אין צורך להוריד את העור:)
היי,רוצה להוסיף פטריות וגזר. באיזה שלב?
היי רונית,
תוסיפי יחד עם הקוביות תפוחי אדמה😊
תודה, שבת שלום
אני מחפשת מתכון בסגנון יבש לכרעיים (מבושל) ללא נוזלים כדי שאוכל לחמם בשבת בבוקר על הפלטה
ואם אפשר בבקשה גם לדג סלמון באותם תנאים (בישול יבש).
תודה מראש!
היי,
חושבת שהמתכון הזה לפילה דג עם פלפלים יצא הכי יבש.😊
היי,
המתכון הזה מעולה לחימום על הפלטה. אין בו כמעט נוזלים, והמעט שיש הכרחי כדי שלא יישרף לך בחימום…
קחי את המרכיבים של מתכון קוביות עוף בציפוי, הכניסי לשקית הקפאה. הכניסי לשקית כרעיים ושקשקי. שפכי מהשקית לתבנית תנור ואפי – יוצא עוף בציפוי פריך ללא רוטב!
היי אפרת
שיני שום קפוא הולך?
אני שמה בסיר 3 שוקי עוף האם זה גם מצריך שעה וחצי על האש?
זה הרבה זמן על האש לצורך הריכוך או לספיגת התבלון?
תודה לך מראש
ויום נפלא.
היי,
אפשר שיני שום קפוא.
זמן הבישול לא אמור להשתנות משמעותית, את יכולה פשוט לבדוק אחרי שעה- שעה ורבע אם מוכן.
זמן הבישול נועד גם לריכוך וגם לספיגת הטעמים.
ואם אני צריכה לכמות של 2? כלומר משולש ושוק?
תשתמשי בסיר קטן (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק), חצי בצל קטן, שן שום, תפוח אדמה, רבע כוס מים, חצי כפית סילאן, קמצוץ כמון, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור.
*אין שינוי בזמן הבישול.
תודה!
בוקר אור לך!
את מכירה מתכון של עוף עם שומר?
תודה!
לא מכירה
תודה לך על תגובתך!
מה נראה לך, זה סיכון לשים בתבנית הרבה שומר?
זה יכול ממש לשבש את הטעם לדבר בעייתי?
סיפרו על מתכון כזה אולי בסיר ואיני יודעת אם לשים.
מה עוד נראה לך כדאי לשים שמשתלב, איזה תיבול?
שוב תודה רבה!
לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
אם הייתי מכינה הייתי מטגנת בצל, מוסיפה כמה שיני שום פרוסות, קוביות קולורבי או תפו”א ומתבלת במלח, פלפל שחור, קצת כורכום, אבקת מרק, טיפה כמון ותבלין פטרוזיליה אם יש לך.
תודה תודה!
שבת שלום ומבורך!
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
האמת שלא ניסיתי עם דבש, אבל לדעתי הסילאן מוסיף המון.
היי, אם לא משתמשים בתפוח אדמה אלא רק שוקיים/ כרעיים, משהו משתנה?
אין שינוי.
תודה. לכמה כרעיים מספיק המתכון? אפשר להוסיף אולי שעועית ירוקה או ברוקולי?
היי יאנה 😁, שלוש עד ארבע כרעיים.
אפשר להוסיף שעועית ירוקה.
האם אפשר במקום/ בנוסף לתבלינים שרשמת פפריקה או גריל עוף ?
וכמה?
תוכלי להוסיף כפית פפריקה או כפית גריל עוף לבחירתך 🙂
עשיתי עם 3 כרעיים, הוספתי גזר.
יצא מעולה
נראה מעולה שרית!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא🌸
היי אפרת. הכנתי לשבת, החלפתי את אחד מתפו”א בבטטה והוספתי מעט פפריקה ויצא מושלם!! רק שהייתי צריכה להוסיף עוד כוס שלם של מים אחרי פחות משעה כי כבר התחיל להתייבש וגם סגרתי כבר את הגז אחרי קצת יותר משעה כי הכל כבר התרכך והתבשל לגמרי (היה על אש נמוכה)! העיקר שיצא מאוד מאוד טעים 🙂 תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
שמחה לקרוא שנהנת אודליה❤️
היי
אני רוצה לנסות אבל עם 2 או 3 כרעיים חצויות (3 או 2 ירכיים ו-3 או 2 שוקיים)
1. האם ניתן או שזה מתאים רק לשוקיים?
2. במידה וכן מה השינויים? (כמה תפו”א, מה הזמנים, כמה תיבול וכו..)
תודה רבה!!😍
היי ענאל 🙂
אפשר להשתמש באיזה בכל חלקי העוף, אין שינויים בתיבול 🙂
יצא מאוד טעים 🙂
למי שלא אוכל שוקיים … האם ניתן להחליף בפרגיות (סטיק פרגית) ?
אם כן… מה משך הבישול ?
כן אפשר. משך הבישול 35-40 דקות. כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך.
מה אפשר לשים במקום תפוחי אדמה? להכנה מהירה
תוכלי להשתמש בבטטה היא מתבשלת מהר יותר או לוותר 🙂
היי, אפשר לוותר על הסילאן והכמון?
לא הייתי מוותרת כי זה כל הטעם, אבל אם את מעוניינת רק בתיבול של מלח פלפל אז אפשרי
הכנתי יצא טעים כמו כל המתכונים שלך 🙂
תודה ליאת ❤️
מתכון מצוין יצא 10.
תודה רבה
שמחה שאהבת ויקטור 🙂
יצא כל כך טעים!!
תודה רבה!!
שמחה לקרוא שאהבת מרים 🙂
סופש נפלא ✨
יש טעם של שום?
אנחנו לא אוהבים!
אם כן, ואני אוריד את השום זה יהיה טעים?
תוכלו לוותר על השום ולהוסיף עוד בצל 🙂
האם אחרי הבישול ניתן להשאיר על הפלטה עד שבת בבוקר? (כמו חמין)
פחות מומלץ, זה עלול להתייבש.
שבת שלום 🌺
שלום אפרת. מה אפשר לשים במקום כמון.
היי רעיה,
הייתי מחליפה בקימל או בתבלין חוויאג’
או שתוכלי לוותר ולשים קצת יותר מיתר התבלינים