זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 3-4 קרפים

סוג: חלבי

מצרכים:

⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)

⅓ כוס (50 ג’) קמח אורז

3 כפות (40 ג’) סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) חלב

1 ביצה

2 כפות (16 ג’) שמן

למילוי: ממרח שוקולד ללא גלוטן, אגוזים קצוצים (לא חובה)




אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים  לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת דלילה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת.

-מחממים מחבת רחבה עם מעט חמאה ויוצקים את הבלילה למחבת (מומלץ להשתמש במצקת של מרק). מטלטלים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר על כל המחבת בשכבה דקה (יש להשתמש במחבת רחבה בעלת ציפוי שאינו נדבק).

-מטגנים כ-2 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד ששולי הקרפ מתייבשים ונוצרות בועות על פניו.

-הופכים ומייבשים במחבת כדקה מהצד השני ומוצאים לצלחת.

-פורשים את הקרפ, מורחים ממרח שוקולד, מפזרים אגוזים קצוצים ומקפלים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חציל וקישוא מטוגנים בקמח חומוסחציל וקישוא מטוגנים בקמח חומוס
עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
לאה (13:29 19.07.2022)

אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים? ואם כן זה יהיה טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 19.07.2022)

היי,
אין בעיה להשתמש בחלב שקדים(:

avatar
מיכל (18:45 24.11.2021)

המתכון הכי טוב לקרפים ללא גלוטן. אני חוזרת אליו שוב ושוב. אני משתמשת ב-2/3 כוס קמח כרגיל ו1/3 קמח שקדים והורדתי בחצי את כמות הסוכר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 24.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף😊

avatar
מיכל (10:59 5.09.2020)

הקרפים יוצאים מעולה!!! טעימים ורכים ואין בעיה להפוך במחבת. השתמשתי בקמח כרגיל ורבע כוס קמח שקדים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 5.09.2020)

תודה מיכל 🙂

avatar
אנונימי (16:39 16.04.2020)

אפשר להחליף את החלב במים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 16.04.2020)

אפשר למרות שיותר טעים עם חלב.

avatar
דוד המלך (17:57 26.01.2020)

אדיר

avatar
ציונה (17:58 26.01.2020)

צודק

avatar
ספיר (18:34 11.10.2019)

היי לגבי קרפ וגם פנקייק שאני מכינה כמות ואז מוציאה וצריכה לשים שוב אני צריכה להוסיף שמן כל פעם למחבת או פעם אחת מספיק כי זה סופג תשמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 12.10.2019)

כן, כדאי לשמן את המחבת בכל פעם מחדש.

avatar
נורית (16:48 8.04.2018)

תודה על המרשם , ניסיתי היום , יצא מאוד טעים אך הקרפים מתפרקים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 8.04.2018)

היי נורית,
הקרפים אמורים להיות יציבים. הקרפים מתפרקים כשהופכים אותם או כשמקפלים אותם? באיזה עובי הם יצאו?

avatar
נורית (21:43 9.04.2018)

הי אפרת,
תודה על התגובה. האמת היא שניסיתי לעשות אותן דקות כמו עם קמח רגיל, הן לא ממש החזיקו מעמד, אז עיביתי אותן מעט, יכולתי להפוך אותן יותר בקלות, אך הרגע שנגעתי בהן, הן פשוט התפרקו .
שוב תודה,
נורית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 10.04.2018)

מוזר. שמת שני שליש כוס קמח ללא גלוטן ושליש כוס קמח אורז? לא שכחת ביצה נכון?

avatar
טליה (14:36 7.02.2018)

היי אני לא מוצאת קמח ללט גלוטן אני יכולה לשים כוס של קמח אורז או קמח אחר ללא גלוטן כגון קמח תירס ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 7.02.2018)

היי טליה,
לא בטוחה אם זה ייצא טעים עם קמח אורז בלבד (עם קמח תירס פחות מומלץ).

avatar
מיטל (19:31 14.01.2018)

עבדתי עם קמח כרגיל בלבד. 1 כוס קמח וכל שאר המתכון כפי שכתוב.
יצא מעדן!!!

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 14.01.2018)

מעולה 🙂
תודה מיטל.

avatar
אורטל (21:39 9.12.2017)

נעמה האם החלפת את הקמח אורז גם בקמח כרגיל או רק את הקמח קונדיטר??
ואפרת תודה על האתר המקסים נהנת להכין מהמתכונים הקלים והטעימים שלך🌸❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.12.2017)

היי אורטל,
קדום כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
את יכולה להחליף את שני הקמחים ולשים כוס קמח כרגיל.
שבוע טוב 🙂

avatar
נעמה גבאי (19:07 22.08.2017)

מתכון מוצלח וטעים רק את הקמח החלפתי בכוס קמח כרגיל ללא גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 22.08.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לקריאת כל התגובות