זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 קרפים
סוג: חלבי
מצרכים:
⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)
⅓ כוס (50 ג’) קמח אורז
3 כפות (40 ג’) סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) חלב
1 ביצה
2 כפות (16 ג’) שמן
למילוי: ממרח שוקולד ללא גלוטן, אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת דלילה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת.
-מחממים מחבת רחבה עם מעט חמאה ויוצקים את הבלילה למחבת (מומלץ להשתמש במצקת של מרק). מטלטלים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר על כל המחבת בשכבה דקה (יש להשתמש במחבת רחבה בעלת ציפוי שאינו נדבק).
-מטגנים כ-2 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד ששולי הקרפ מתייבשים ונוצרות בועות על פניו.
-הופכים ומייבשים במחבת כדקה מהצד השני ומוצאים לצלחת.
-פורשים את הקרפ, מורחים ממרח שוקולד, מפזרים אגוזים קצוצים ומקפלים.
אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים? ואם כן זה יהיה טעים?
היי,
אין בעיה להשתמש בחלב שקדים(:
המתכון הכי טוב לקרפים ללא גלוטן. אני חוזרת אליו שוב ושוב. אני משתמשת ב-2/3 כוס קמח כרגיל ו1/3 קמח שקדים והורדתי בחצי את כמות הסוכר
שמחה מאד שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף😊
הקרפים יוצאים מעולה!!! טעימים ורכים ואין בעיה להפוך במחבת. השתמשתי בקמח כרגיל ורבע כוס קמח שקדים
תודה מיכל 🙂
אפשר להחליף את החלב במים?
אפשר למרות שיותר טעים עם חלב.
אדיר
צודק
היי לגבי קרפ וגם פנקייק שאני מכינה כמות ואז מוציאה וצריכה לשים שוב אני צריכה להוסיף שמן כל פעם למחבת או פעם אחת מספיק כי זה סופג תשמן
כן, כדאי לשמן את המחבת בכל פעם מחדש.
תודה על המרשם , ניסיתי היום , יצא מאוד טעים אך הקרפים מתפרקים.
היי נורית,
הקרפים אמורים להיות יציבים. הקרפים מתפרקים כשהופכים אותם או כשמקפלים אותם? באיזה עובי הם יצאו?
הי אפרת,
תודה על התגובה. האמת היא שניסיתי לעשות אותן דקות כמו עם קמח רגיל, הן לא ממש החזיקו מעמד, אז עיביתי אותן מעט, יכולתי להפוך אותן יותר בקלות, אך הרגע שנגעתי בהן, הן פשוט התפרקו .
שוב תודה,
נורית
מוזר. שמת שני שליש כוס קמח ללא גלוטן ושליש כוס קמח אורז? לא שכחת ביצה נכון?
היי אני לא מוצאת קמח ללט גלוטן אני יכולה לשים כוס של קמח אורז או קמח אחר ללא גלוטן כגון קמח תירס ?
היי טליה,
לא בטוחה אם זה ייצא טעים עם קמח אורז בלבד (עם קמח תירס פחות מומלץ).
עבדתי עם קמח כרגיל בלבד. 1 כוס קמח וכל שאר המתכון כפי שכתוב.
יצא מעדן!!!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה מיטל.
נעמה האם החלפת את הקמח אורז גם בקמח כרגיל או רק את הקמח קונדיטר??
ואפרת תודה על האתר המקסים נהנת להכין מהמתכונים הקלים והטעימים שלך🌸❤
היי אורטל,
קדום כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
את יכולה להחליף את שני הקמחים ולשים כוס קמח כרגיל.
שבוע טוב 🙂
מתכון מוצלח וטעים רק את הקמח החלפתי בכוס קמח כרגיל ללא גלוטן
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.