שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 3-4 קרפים

סוג: חלבי

מצרכים:

⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)

⅓ כוס (50 ג’) קמח אורז

3 כפות (40 ג’) סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) חלב

1 ביצה

2 כפות (16 ג’) שמן

למילוי: ממרח שוקולד ללא גלוטן, אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים  לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת דלילה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת.

-מחממים מחבת רחבה עם מעט חמאה ויוצקים את הבלילה למחבת (מומלץ להשתמש במצקת של מרק). מטלטלים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר על כל המחבת בשכבה דקה (יש להשתמש במחבת רחבה בעלת ציפוי שאינו נדבק).

-מטגנים כ-2 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד ששולי הקרפ מתייבשים ונוצרות בועות על פניו.

-הופכים ומייבשים במחבת כדקה מהצד השני ומוצאים לצלחת.

-פורשים את הקרפ, מורחים ממרח שוקולד, מפזרים אגוזים קצוצים ומקפלים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חציל וקישוא מטוגנים בקמח חומוס
עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (10:59 5.09.2020)

הקרפים יוצאים מעולה!!! טעימים ורכים ואין בעיה להפוך במחבת. השתמשתי בקמח כרגיל ורבע כוס קמח שקדים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 5.09.2020)

תודה מיכל 🙂

אנונימי (16:39 16.04.2020)

אפשר להחליף את החלב במים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 16.04.2020)

אפשר למרות שיותר טעים עם חלב.

דוד המלך (17:57 26.01.2020)

אדיר

ציונה (17:58 26.01.2020)

צודק

ספיר (18:34 11.10.2019)

היי לגבי קרפ וגם פנקייק שאני מכינה כמות ואז מוציאה וצריכה לשים שוב אני צריכה להוסיף שמן כל פעם למחבת או פעם אחת מספיק כי זה סופג תשמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 12.10.2019)

כן, כדאי לשמן את המחבת בכל פעם מחדש.

נורית (16:48 8.04.2018)

תודה על המרשם , ניסיתי היום , יצא מאוד טעים אך הקרפים מתפרקים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 8.04.2018)

היי נורית,
הקרפים אמורים להיות יציבים. הקרפים מתפרקים כשהופכים אותם או כשמקפלים אותם? באיזה עובי הם יצאו?

נורית (21:43 9.04.2018)

הי אפרת,
תודה על התגובה. האמת היא שניסיתי לעשות אותן דקות כמו עם קמח רגיל, הן לא ממש החזיקו מעמד, אז עיביתי אותן מעט, יכולתי להפוך אותן יותר בקלות, אך הרגע שנגעתי בהן, הן פשוט התפרקו .
שוב תודה,
נורית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 10.04.2018)

מוזר. שמת שני שליש כוס קמח ללא גלוטן ושליש כוס קמח אורז? לא שכחת ביצה נכון?

טליה (14:36 7.02.2018)

היי אני לא מוצאת קמח ללט גלוטן אני יכולה לשים כוס של קמח אורז או קמח אחר ללא גלוטן כגון קמח תירס ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 7.02.2018)

היי טליה,
לא בטוחה אם זה ייצא טעים עם קמח אורז בלבד (עם קמח תירס פחות מומלץ).

מיטל (19:31 14.01.2018)

עבדתי עם קמח כרגיל בלבד. 1 כוס קמח וכל שאר המתכון כפי שכתוב.
יצא מעדן!!!

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 14.01.2018)

מעולה 🙂
תודה מיטל.

אורטל (21:39 9.12.2017)

נעמה האם החלפת את הקמח אורז גם בקמח כרגיל או רק את הקמח קונדיטר??
ואפרת תודה על האתר המקסים נהנת להכין מהמתכונים הקלים והטעימים שלך🌸❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.12.2017)

היי אורטל,
קדום כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
את יכולה להחליף את שני הקמחים ולשים כוס קמח כרגיל.
שבוע טוב 🙂

נעמה גבאי (19:07 22.08.2017)

מתכון מוצלח וטעים רק את הקמח החלפתי בכוס קמח כרגיל ללא גלוטן

מתכונים ב-10 דקות (23:45 22.08.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.