זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)
חצי כוס (140 ג’) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
כוס דחוסה (80 ג’) שערות חלבה
כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט (לפני ההגשה): כף טחינה + כף שטוחה דבש, שערות חלבה
אופן הכנה:
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים חלב ממותק ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
-מוסיפים שערות חלבה ומערבבים על מהירות הכי נמוכה במשך כמה שניות.
-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות, עד שזה קופא.
-מחלצים את הפרפה מהתבנית ומניחים הפוך על צלחת הגשה. מערבבים כף טחינה עם כף דבש ומזלפים מעל. מפזרים שערות חלבה ומגישים קפוא.
הערה:
כדי לחלץ בקלות את הפרפה מהתבנית אפשר לרפד אותה בנייר אפיה. אם זו תבנית חד פעמית אפשר לגזור את הדפנות.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- עוגת השחר
הי, תודה רבה על המתכון. מה יקרה אם נוותר על אינסטנט פודינג? ומה אם נפחית מעט בכמות החלב המרוכז? תודה רבה.
הפודינג מייצב קצת את הקצפת אבל אפשר להכין גם בלי.
החלב המרוכז מעניק את המרקם הגלידתי ומוסיף מתיקות. אפשר להפחית לשליש כוס.
תודה על המתכון!
שאלה..
לא הקציפה לי השמנת, שמתי את התערובת נוזלית
יש סיכוי שזה יצליח או להתחיל להגין תכנית ב לאורחים של מחר 😁
היי
יכול להיות שזה יהיה בסדר לאחר הקפאה, רק שהמרקם יהיה נוזלי ככל שהפרפה יפשיר.
יצא מעולה בכל מקרה.. קצת מרקם של קרח אבל כולם עפו על זה! תודה רבה!♥️
שמחה לשמוע! נראה מעולה😊
היי אפרת,
האם אפשר לצמצם את כמות החלב המרוכז במתכון (בכדי להוריד את כמות הסוכר) ?
תודה.
היי,
הפחתה בכמות החלב המרוכז תשנה את המרקם, אבל אפשר לשים רבע כוס חלב מרוכז ורבע כוס חלב.
1) איך מכינים חלב מרוכז ממותק?
2) ואיך מכינים אותו בגרסה פרווה?
תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים והתגובות האישיות שאת עונה לכל אחת.
כל הכבודדדד💕💕
מצרפת לך מתכון לחלב מרוכז שבו אפשר להשתמש בחלב סויה לגרסה פרווה.
תודה על הפרגון😊
כיצד אוכל להפוך את המתכון הזה לפרווה הוא פשוט נראה מהמם ואני רוצה לעשות אותו לסעודות שבת בשריות?
המתכונים שלך מיוחדים במינם אני מאד נהנת מהאתר שלך, ניסיתי כבר המון מתכונים והם יצאו לי תמיד טעימים ומוצלחים.
תודה רבה לך ויישר כח גדול!!!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון🌺
לגרסה פרווה אפשר להשתמש בשמנת צמחית, ולהכין חלב מרוכז עם חלב סויה. לא ידוע לי על אפשרות אחרת מוצלחת.
היי
אפשרי לשים חלבה ולא שערות חלבה ?
היי,
כן, אפשר להשתמש בחלבה מפוררת(:
היי. הכנתי קוקילידה ונשאר לי המון גלידה וניל, האם אפשרי בשלב זה להוסיף לגלידה שערות חלבה, לערבב ולהכין מזה את הפרפה חלבה?
הכנתי את הגלידה פרווה. תודה רבה
היי אסתי,
אם הגלידה יצאה לך מוצקה יחסית את בהחלט יכולה(:
שנה טובה!
הכנתי ויצא מעולה !!!
מתכון ממש קל ומהיר להכנה.
במקום תבנית אינגליש קייק השתמשתי בתבנית קאפ-קייקס,השתמשתי בתחתיות נייר ליצירת מנות אישיות ושיהיה יותר קל להגיש(הוצאתי מהנייר בעת ההגשה), לזיגוג השתמשתי בסילאן במקום טחינה ודבש , ופיזרתי אגוזי מלך מעל .
מתכון מומלץ ביותר!
וואו נראה מהמם! תודה על השיתוף לילי❤
שאלה מצחיקה..
אפשר בלי חלבה?
היי, כול המתכון מבוסס על חלבה. אז אי אפשר, תוכלי להכין מתכון אחר משלל המתכונים😃
היי אפרת. שבוע טוב.
אני רוצה למלא תבניות מיני מגנום בפרפה חלבה. האם אפשר להוסיף מים במקום חלב מרוכז/ חלב סויה ואם כן באיזו כמות. כמו כן, האם אפשר להוסיף ג’לטין כדי לעשות את הפרפה יציב יותר ופחות נמס כמו גלידה?
תודה על האתר המקסים!
היי אפרת,
אפשר לשים שליש כוס חלב סויה קר. אני חושבת שאפשר להוסיף ג’לטין.
על כל מיכל שמנת (250 מ”ל) בדר”כ כדאי לשים כפית ג’לטין = 5 גרם.
האם ניתן להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה? התבלבלתי בסופר ולא שמתי לב שקניתי שמנת לבישול 🤦♀️ ועוד קניתי 5 .
היי נטע,
שמנת לבישול אינה ניתנת להקצפה לכן פחות מתאימה במקרה הזה.
האם אינסטנט פודינג וניל אמור לגרום לפרפה להיות יותר עמיד כלומר לא לימס במהירות?
כן. הפודינג מייצב את הקרם.
הפרפה הזה יותר טעים מכל הקינוחים שאכלתי אי פעם בארץ או בחו”ל
איזה כיף לשמוע 🙂
אם אני רוצה להכין את המתכון פרווה במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
אפשר לשים חלב סויה במקום. המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות רך וגלידתי אבל עדיין טעים.
היי עוד שאלה
אני צריכה להכין את הפרפה יום קודם, לנסוע איתו כמה שעות ואז לנסוע איתו שוב כמה שעות עד ההגשה שלו. האם זה בסדר להקפיא מחדש פעמיים- שלוש? זה הורס את הטעם?
אפשר להקפיא מחדש אבל זה לא מתאים לנסיעה של כמה שעות. זה יימס בדרך.
היי, למה אין במתכון טחינה גולמית? (בתוך הפרפה, ולא כקישוט) זה לא יוצא עם פחות טעם ככה? אפשר להוסיף טחינה גולמית לטובת טעם חזק יותר?
תודה
היי גילי,
הטעם של הטחינה הגולמית חזק ולכן מספיק בזיגוג. בצורה כזאת כל אחד יכול להוסיף יותר טחינה לפני הטעם האישי.
לטעם מורגש יותר אפשר להוסיף טחינה גולמית גם לתערובת עצמה.
אין לי שארת חלוה ולא חלוה אפשר להחלף במשהו או לותר
אפשר לשים במקום שוקולד קצוץ, פירורי עוגיות, פקאן מסוכר ואפשר להכין גם בלי ולהוסיף כף נוספת של פודינג וניל (זה ייצא דומה לגלידת וניל).
הי נארא טעים אבל אפשר להחלף את החלבה בחאמא
היי גלי,
לא הבנתי. להמיר במה?
חמאה?
האם אפשר להשתמש בממרח חלבה במקום שערות חלבה
זה ייצא פחות מומלץ. עדיף שערות חלבה או חלבה מפוררת.
היי אפרת.
תודה על המתכון.
אפשר לוותר על החלב מרוכז?
אפשר לשים חלב רגיל קר במקום החלב המרוכז. זה יהיה במרקם קצת יותר קשה אבל עדיין טעים.
היי אפרת,
אני משתמשת באתר שלך המווון ותמיד מוצאת בו את מה שחיפשתי:)
המתכונים שלך באמת קלים , פרקטיים ובעיקר – טעימים!!!
האם אפשר במתכון להשתמש בחלוה מפוררת או משהוא כזה במקום שערות חלוה או שזה יפגע מידי במרקם????
היי לאה,
עדיפות לשערות חלבה אבל אפשר להשתמש גם בחלבה מפוררת. זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂
יאמי! נראה טוב וקלי קלות!
רציתי להבין מה זה בעצם? זה גלידה? איך מגישים: קפוא מאוד היישר מהמקפיא או מה?
כן, זה כמו גלידה.
מגישים ישירות מהמקפיא.
יום מקסים 🙂
רציתי עוד לשאול מה ההבדל באופן הכנת חלב מרוכז לבין ריבת חלב? שניהם מתבשלים עם סוכר
חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.