זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי
חצי בצל סגול קצוץ
שן שום קצוצה
תפו”א קטן קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
קישוא בינוני קטן חתוך לקוביות קטנטנות
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
2 ביצים
5 כפות חלב
רבע-שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!!).
-מוסיפים שום, תפו”א וקישוא. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו”א. מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-טורפים ביצים בקערית ומוסיפים להם את תערובת הקישוא ותפו”א. מוסיפים חלב, פטרוזיליה קצוצה, גבינה בולגרית, מלח ופלפל שחור.
-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ויוצקים את התערובת למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
*ככל שתשתמשו במחבת קטנה יותר כך הפריטטה תצא עבה יותר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
שלום אפרת, אוהבת את המתכונים שלך:) רציתי לדעת אם ניתן להכין את הפריטטה בערב ולשים במקרר ולמחרת לחמם אותה במיקרו? או שהיא יוצאת פחות טובה ככה?
נראה לי שאפשר:)
ואוו איזו פריטטה מעולה
שמתי פטה עיזים
ופשוט המתכון מדויק
אפרת,את ליגה אחרת
כולם צריכים לדעת
שמחה שיצא טעים🙂
תודה נטלי
יצא מצויין!! תודה רבה על האתר והמתכונים המופלאים! נהנים מכל מתכון.
וכמובן שלא יכולתי להתאפק, ומיד לקחתי חתיכה קטנה.. 😂
נראה מעולה🙂
תודה יעל
היי אפרת, לא כדאי לרכך לפני כן את התפו”א? כי מניסיון שלי הוא תמיד באיחור אחרי שאר הירקות (לכן תמיד מרככת אותו במיקרוגל קצת). תודה!
היי
את יכולה, אבל אם תחתכי לחתיכות קטנטנות אין סיבה שלא יתרכך.
שלום,
מתכון מעולה, מכינה פעם שניה.
יש לך מושג מה יכול להיות שהפשטידה התפרקה ואין אופציה להפוך אותה?
היי
זה יכול לקרות אם הירקות מוציאים הרבה נוזלים. אפשר להסיר את רוב הנוזלים במקרה כזה.
כדי למנוע מהפריטטה להישבר חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ולהפוך את הפריטטה רק כשהצד התחתון יציב.
נראה מעולה אני רוצה לנסות
האם אפשר להחליף את הבולגרית בג.צהובה?
והאם יש עוד ירק שמתאים להוסיף לתפו”א והקישוא?
טוב כבר לא היתה לי סבלנות לחכות והכנתי
שמתי ג.צהובה במקום הבולגרית.
אמאלה איזה מתכון מושלם!!!! טעים ברמות! התחסל תוך כמה שניות!
(אין לי מחבת חלבית בגודל המתאים. הכנתי במחבת קטנה ויצא כמו חביתה מקושקשת עם תוספות)
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשים כל גבינה קשה אחרת במקום הבולגרית, ואפשר גם להוסיף בטטה או שעועית ירוקה עדינה, חצילים, ברוקולי וכדומה.
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
יצא טעים מאד, תודה
איזה כיף לשמוע(:
היי אפרת, תודה על המתכון, רק לא הבנתי, צריך לבשל קודם את התפוח אדמה או שמכניסים אותו חיי לתוך המאסה?
היי,
אין צורך לבשל לפני, רק חשוב לחתוך את התפוח אדמה לקוביות קטנטנות כדי שיספיק להתבשל.
הי אפרת
אין לי קישוא מה אפשר במקום ?
והאם ניתן לוותר עליו ?
היי,
אפשר לוותר על קישוא או להוסיף תפו”א קטן.
הי אפרת
תודה על המענה הוספתי בסוף רצועות של פלפל אדום יצא טעים
מעולה, שמחה שיצא טעים😊
ואוו!איזה מתכון
טעים ומפנק!
תודה אפרת!
אין על המתכונים באתר שלך!
שמחה שיצא טעים(:
תודה על הפרגון!
שלום אפרת, ראשית תודה רבה לך על המתכונים, ההסבר המפורט, שאלה, אני רוצה להכין את פריטטה פרווה, מה היית ממליצה במקום הגבינה והחלב?
היי שרון,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על החלב והגבינות כדי להפוך את המתכון לפרווה.
הי אפרת רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החלב ואפשר להשאיר את הבולגרית?
היי,
כן, אפשר לעשות כך (זה אפילו טעים יותר מאשר ללא גבינות😊).
עשיתי את הפירטטה , יצא טעים מאוד, אך הפריטטה נשברה לי שהפכתי אותה, העיקר שזה טעים מאודדדדדד
היי,
שמחה שיצא טעים(:
כדי למנוע מהפריטטה להישבר חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ולהפוך את הפריטטה רק כשהצד התחתון יציב.
אפשר לוותר על התפו”א ולשים במקומו קמח כוסמין / קוואקר?
זה ישנה את המרקם ויהיה הרבה פחות מוצלח(:
אפרת יקרה
שבת שלום
וחורף בריא לך
אין כמעט שבוע שאני לא מכין מתכון שלך
מה עושה איש אשר כמוני שלא אוהב קישואים?
מה שמים במקום?
כל הטוב שבעולם
היי,
שמחה מאד שאתה נהנה מהאתר🙂
אפשר לוותר על קישוא ולהוסיף עוד תפו”א קטן.
אחרי טיגון הבצל שמוסיפים את השום קישוא ותפוח אדמה, מבשלים עם מים?
לא, אין צורך במים(:
תודה על עוד מתכון שנראה נפלא ☺️
אני יודעת שהמרקם והמליחות שונים, אבל בכ”ז – האם אפשר להחךיף אל הבולגרית בצפתית? אם כן, האם צריך להוסיף מלח?
תודה!
היי,
אפשר, אבל הצפתית היא גבינה שמתאימה יותר לאכילה טרייה ופחות לאפייה ובישול.
תודה רבה ☺ ❣️