שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

חצי בצל סגול קצוץ

שן שום קצוצה

תפו”א קטן קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

קישוא בינוני קטן חתוך לקוביות קטנטנות

כף עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות

2 ביצים

5 כפות חלב

רבע-שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!!).

-מוסיפים שום, תפו”א וקישוא. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו”א. מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-טורפים ביצים בקערית ומוסיפים להם את תערובת הקישוא ותפו”א. מוסיפים חלב, פטרוזיליה קצוצה, גבינה בולגרית, מלח ופלפל שחור.

-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ויוצקים את התערובת למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות, עד שהתחתית מתייצבת. בעזרת תרווד הופכים צד, מכסים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

טיפים והערות

*ככל שתשתמשו במחבת קטנה יותר כך הפריטטה תצא עבה יותר.

ראו גם
בקלוואהבקלוואה
סלט בטטה קריספי סלט בטטה קריספי
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
Lidor Reich (22:25 26.09.2023)

היי אפרת, לא כדאי לרכך לפני כן את התפו”א? כי מניסיון שלי הוא תמיד באיחור אחרי שאר הירקות (לכן תמיד מרככת אותו במיקרוגל קצת). תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:27 27.09.2023)

היי
את יכולה, אבל אם תחתכי לחתיכות קטנטנות אין סיבה שלא יתרכך.

avatar
מרים (13:38 12.05.2023)

שלום,
מתכון מעולה, מכינה פעם שניה.
יש לך מושג מה יכול להיות שהפשטידה התפרקה ואין אופציה להפוך אותה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 12.05.2023)

היי
זה יכול לקרות אם הירקות מוציאים הרבה נוזלים. אפשר להסיר את רוב הנוזלים במקרה כזה.
כדי למנוע מהפריטטה להישבר חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ולהפוך את הפריטטה רק כשהצד התחתון יציב.

avatar
שושי (18:37 23.04.2023)

נראה מעולה אני רוצה לנסות
האם אפשר להחליף את הבולגרית בג.צהובה?
והאם יש עוד ירק שמתאים להוסיף לתפו”א והקישוא?

avatar
שושי (19:54 23.04.2023)

טוב כבר לא היתה לי סבלנות לחכות והכנתי
שמתי ג.צהובה במקום הבולגרית.
אמאלה איזה מתכון מושלם!!!! טעים ברמות! התחסל תוך כמה שניות!
(אין לי מחבת חלבית בגודל המתאים. הכנתי במחבת קטנה ויצא כמו חביתה מקושקשת עם תוספות)
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 23.04.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשים כל גבינה קשה אחרת במקום הבולגרית, ואפשר גם להוסיף בטטה או שעועית ירוקה עדינה, חצילים, ברוקולי וכדומה.
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺

avatar
רחל (19:22 29.03.2023)

יצא טעים מאד, תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 29.03.2023)

איזה כיף לשמוע(:

avatar
נטלי (01:32 2.03.2023)

היי אפרת, תודה על המתכון, רק לא הבנתי, צריך לבשל קודם את התפוח אדמה או שמכניסים אותו חיי לתוך המאסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:51 2.03.2023)

היי,
אין צורך לבשל לפני, רק חשוב לחתוך את התפוח אדמה לקוביות קטנטנות כדי שיספיק להתבשל.

avatar
אהובה (17:40 28.10.2022)

הי אפרת
אין לי קישוא מה אפשר במקום ?
והאם ניתן לוותר עליו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.10.2022)

היי,
אפשר לוותר על קישוא או להוסיף תפו”א קטן.

avatar
אהובה (08:20 30.10.2022)

הי אפרת
תודה על המענה הוספתי בסוף רצועות של פלפל אדום יצא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:32 30.10.2022)

מעולה, שמחה שיצא טעים😊

avatar
ברכה (19:04 25.10.2022)

ואוו!איזה מתכון
טעים ומפנק!

תודה אפרת!
אין על המתכונים באתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 25.10.2022)

שמחה שיצא טעים(:
תודה על הפרגון!

avatar
שרון (13:37 22.10.2022)

שלום אפרת, ראשית תודה רבה לך על המתכונים, ההסבר המפורט, שאלה, אני רוצה להכין את פריטטה פרווה, מה היית ממליצה במקום הגבינה והחלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 22.10.2022)

היי שרון,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על החלב והגבינות כדי להפוך את המתכון לפרווה.

avatar
Hadar Alter (08:43 3.02.2023)

הי אפרת רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החלב ואפשר להשאיר את הבולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 3.02.2023)

היי,
כן, אפשר לעשות כך (זה אפילו טעים יותר מאשר ללא גבינות😊).

avatar
זמירה (18:09 21.10.2022)

עשיתי את הפירטטה , יצא טעים מאוד, אך הפריטטה נשברה לי שהפכתי אותה, העיקר שזה טעים מאודדדדדד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 22.10.2022)

היי,
שמחה שיצא טעים(:
כדי למנוע מהפריטטה להישבר חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ולהפוך את הפריטטה רק כשהצד התחתון יציב.

avatar
שרה (11:35 20.10.2022)

אפשר לוותר על התפו”א ולשים במקומו קמח כוסמין / קוואקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 20.10.2022)

זה ישנה את המרקם ויהיה הרבה פחות מוצלח(:

avatar
יעקב (10:30 20.10.2022)

אפרת יקרה

שבת שלום
וחורף בריא לך
אין כמעט שבוע שאני לא מכין מתכון שלך

מה עושה איש אשר כמוני שלא אוהב קישואים?
מה שמים במקום?

כל הטוב שבעולם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 20.10.2022)

היי,
שמחה מאד שאתה נהנה מהאתר🙂
אפשר לוותר על קישוא ולהוסיף עוד תפו”א קטן.

avatar
רחלי (10:15 20.10.2022)

אחרי טיגון הבצל שמוסיפים את השום קישוא ותפוח אדמה, מבשלים עם מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 20.10.2022)

לא, אין צורך במים(:

avatar
אפרת (10:07 20.10.2022)

תודה על עוד מתכון שנראה נפלא ☺️
אני יודעת שהמרקם והמליחות שונים, אבל בכ”ז – האם אפשר להחךיף אל הבולגרית בצפתית? אם כן, האם צריך להוסיף מלח?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 20.10.2022)

היי,
אפשר, אבל הצפתית היא גבינה שמתאימה יותר לאכילה טרייה ופחות לאפייה ובישול.

avatar
אפרת (12:47 20.10.2022)

תודה רבה ☺ ❣️

לקריאת כל התגובות