שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 33-38 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות (סטייקים או פרגיות חתוכות)

1 בצל גדול קצוץ גס

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

סלסלת פטריות טריות חצויות

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חצי כוס רוטב טריאקי, פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים בסיר רחב את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה והפטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ 10-15 דקות עד שהבטטות מעט מתרככות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.

-מוסיפים בצל ירוק, רוטב טריאקי ומעט פלפל שחור, מערבבים 2-3 דקות ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפה ירקות וגבינותמאפה ירקות וגבינות
קינוח קרם גבינה ולוטוס קינוח קרם גבינה ולוטוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נאוה (15:30 25.12.2023)

לטבעונים,
כמעט לכל המתכונים שלך לחזה עוף ופרגיות ממירה לטופו מושרה במרינדה של סויה ,סילאן ורוטב צ’ילי מטגנת בציפוי קורנפלור או אופה בתנור ומוסיפה כפי שכתוב במתכון.
יצא מושלם!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 25.12.2023)

תודה💜

avatar
דניאל (12:53 4.05.2023)

היי אפרת יקרה,
האם ניתן לשלב במתכון גם חציל? יכול להשתלב?
ואם כן, האם צריך יותר זמן בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 4.05.2023)

היי
אפשר לשלב קוביות חציל, יש לבשל יחד עם שאר הירקות עד לריכוך (יתכן וידרשו עוד כמה דקות בישול).

avatar
שרית (16:14 31.10.2022)

היי. אני רוצה להוסיף במתכון שעועית ירוקה, להוריד את הפטריות ולהחליף בחזה עוף. איך להכין? מתי להכניס את השעועית שתהיה קריספית (אני פחות אוהבת אותה במצב מבושל ממש)? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:12 31.10.2022)

היי,
תכיני לפי המתכון הזה לחזה עוף ושעועית ירוקה(:

avatar
יונית (00:43 12.08.2022)

אפשר לוותר על הפיטריות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 12.08.2022)

היי,
אפשר לוותר על פטריות.

avatar
גיל (20:16 28.06.2022)

יאמי!! תודה רבה!
הוספתי כפית של גריל עוף כששמתי את הפרגיות בסיר ואחכ את הטריאקי. הכנתי פתיתים בצד וזה ארוחת צהריים מושלמתתת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 28.06.2022)

מעולה! שמחה מאד שיצא מוצלח🌺

avatar
דנה (00:17 15.10.2021)

מלבד הכמויות, האם לשנות משהו במתכון במידה ורוצים להכין כמות כפולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 15.10.2021)

היי,
אין צורך לשנות דבר נוסף(:

avatar
ורד (14:27 14.05.2021)

היי אפרת
תודה רבה
אני עושה עם חזה עוף קילו וחותכת לקוביות
איך לטבל אותם? והאם לטגן לפני
שבת
שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 14.05.2021)

היי ורד,
אם את מכינה קילו- תכפילי את הכמויות במתכון פי 2. את יכולה להכין לפני שבת, ולפני ההגשה לחמם.😊

avatar
מירב (15:03 14.04.2021)

האם אפשר במקום פרגיות לבשל עם ירכיים עוף? אם כן, לכמה יחידות ירכיים הכמות מתאימה?תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 14.04.2021)

היי מירב,
אפשר ירכיים🙂
כמות היחידות תלויה בגודלן, אבל חושבת שרצוי לשים כ-4 יחידות.

avatar
דפנה (11:11 12.03.2021)

מתכון מעולה כמו עוד הרבה באתר 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 12.03.2021)

תודה דפנה! שבת שלום

avatar
ארי (13:39 6.03.2020)

לא כתוב כמה מים לשים לבישול.
באיזה נוזלים מבשלים את הבטטות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 6.03.2020)

אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. הפטריות אמורות להגיר נוזלים בזמן הבישול כך שהתבשיל לא אמור להיות יבש. אם במקרה זה מתייבש אז יש להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס מים לפי הצורך.

avatar
שושי (18:30 8.02.2020)

כתבו פה על מינון מופחת של סויה וכלל לא ראיתי שכתבת סויה במתכון.
האם להוסיף? וכמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 8.02.2020)

היי שושי,
זה רלוונטי למי שאין רוטב טריאקי.
אפשר להמיר את הטריאקי ב 2-3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני + 2-3 כפות סילאן.

avatar
דבי (10:11 21.07.2019)

מעולות שבמעולות!

שמתי כחצי כף סילאן, אולי פחות וגם הסויה הרבה פחות.

בישול ארוך יחסית

בלי בצל ירוק ופשוט מעדן ומראה מקסים.

מתפרק לי, בגלל הבישול הארוך?

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 21.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
לדעתי זה בגלל הבישול הארוך.

avatar
דבי (21:20 18.07.2019)

אני מבשלת פרגיות הרבה מאד זמן,

מתאים לבשל מלכתחילה הכל ביחד, כמובן אחרי שהבצל מטוגן?

מניחה שאפשר לוותר על הבצל? אפשר להוריד מכמות הסילאן?

תודות וברכות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 18.07.2019)

כן, אפשר לבשל הכל ביחד.
אפשר לוותר על הבצל ולהתחיל בחצי כף סילאן (רשמתי לך בתגובה הקודמת).

avatar
דבי (16:32 18.07.2019)

תודה על התשובה המהירה!

אני מחפשת מתכון ללא סוכר, ללא מתוק. מה עושים?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 18.07.2019)

סליחה שאני עונה רק עכשיו. הכנת כבר?
אפשר לשים פשוט פחות סילאן, לפי הטעם. להתחיל בחצי כף ולטעום (הסילאן פשוט מאזן קצת את הסויה ולכן כדאי לשים לפחות חצי כף).

avatar
דבי (15:30 18.07.2019)

שוב שלום!

אפשר לעשות את זה עם סויה בסגנון סיני סיני?

תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 18.07.2019)

במקום רוטב טריאקי אפשר להכין עם 2-3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני + 2-3 כפות סילאן.

avatar
שירן (15:31 6.06.2019)

פשוט וואו! מתכון מעולה! יצא מתקתק וטעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 9.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אושרת (14:33 4.06.2019)

היי האם צריך לנקות את הפרגיות מן הסיבים הלבנים שלה? אם כן איך אני עושה זאת? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 4.06.2019)

אם יש סחוס או גידים לבנים אז אפשר להסיר בעזרת סכין (ואפשר גם לא להסיר ופשוט לחתוך את זה לאחר הבישול).

avatar
נעמה (13:01 4.06.2019)

היי, אם אני רוצה לחתוך את הפרגיות לקוביות האם תהליך הבישול שונה או נשאר אותו דבר? תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 4.06.2019)

אותו דבר.

avatar
לאה אלכביר (12:12 21.05.2019)

ואוו פשוט ואוו !! ממליצה לכל מי שמתלבט. להכין את זה.
שקראתי את התיבלון אמרתי מזה רק טריאקי מה כבר מיוחד בזה. אבל זה פשוט מעדן אני ובעלי חיסלנו את זה ממליצה בחום.
(עשיתי אם פטריות טריות.)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 21.05.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה לאה 🌺

avatar
ליאת אלכביר (10:58 5.08.2020)

היי אשמח לתשובה מהירה 🙂
מכינה את זה תמיד עם פטריות טריות.
הפעם אין לי יש לי רק שימורים פשטידות שלמות.
רציתי לדעת אם אני עושה אם השימורים / בלי עד כמה זה פוגם בטעם?? (הכוונה האם הטעם הטעים של זה מגיע גם מהפטריות?) תודה ⁦♥️⁩

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 5.08.2020)

אין בעיה, תכיני עם השימורים. זה עדיין ייצא טעים.

avatar
יפעת (22:43 23.04.2019)

היי, מה אפשר לשים במקום בצל ירוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.04.2019)

אפשר לוותר על הבצל הירוק.

avatar
ענת (15:16 22.03.2019)

יצא מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 22.03.2019)

תודה ענת 🙂

avatar
שירה (08:26 1.02.2019)

אפשר להחליף לרוטב שזיפים במקום טריאקי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 1.02.2019)

אני ממליצה לשלב עם סילאן ולשים כרבע כוס סילאן וכ-2 כפות רוטב שזיפים.

avatar
שיליההינדןדוקנקן (15:55 22.01.2019)

אפשר בלי פיטריות???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 22.01.2019)

כן.

avatar
הדס (20:17 10.01.2019)

ערב טוב,
תודה על המתכון הנהדר!
אין לי רוטב טריאקי/סויה/סילאן…. איזה תבלינים אפשר לשים כתחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 10.01.2019)

היי הדס,
במקרה הזה דווקא מתאימים כל הרטבים שאין לך 🙂
אם את מאוד רוצה להכין את זה אז תתבלי בכפית פפריקה מתוקה, כפית מלח וקצת פלפל שחור. אם התבשיל מתייבש יש להוסיף קצת מים.

avatar
שושי (10:26 3.12.2018)

יצא פצצה!
הכנתי כמות כפולה והתחסל.
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 3.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

avatar
שושי (11:59 2.12.2018)

מקווה שתצליחי לראות בדקות הקרובות פשוט אתמול ניסיתי לשלוח תגובה ולא הצלחתי
לא יודעת למה.
אם אני מכינה מקילו ארבע מאות האם להכפיל את כמו הטריאקי?
והאם להכין משתי קופסאות שימורים של פטריות?
אם אני מוסיפה בטטה נוספת אבל שניהם לא גדלוים האם זה גם בסדר?
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 2.12.2018)

היי שושי,
כן, תכפילי את כמות הטריאקי ולגבי הפטריות – לפי הכמות שאת אוהבת. אפשר להכין עם קופסה אחת או שתיים.
לגבי הבטטה- זה בסדר.

avatar
רונית (15:19 11.10.2018)

היי, המתכון קל פשוט וכיף… רק שאלב קטנה. בתמונה נראה שהפרגיות שלך ממש נהיו חומות ויפות מהרוטב ואצלי הפרגיץ נשארה בהירה. יש לך רעיון למה? השתמשתי בטריאקי של חברת יאמאסה. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 11.10.2018)

כנראה שזה בגלל שהשתמשת ברוטב טריאקי שהוא דליל יותר ממה שאני השתמשתי (אסם).

avatar
ברכה (14:51 4.09.2018)

האם אפשר להכין מראש לחג ולהקפיא? הבטטה והפטריות ישרדו או זה רעיון גרוע?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 4.09.2018)

היי ברכה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שנה טובה 💕

avatar
ברכה (20:40 17.09.2018)

הכנתי והקפאתי. היה מדהיםם בחג! פשוט נגמר עד התחתית! ממש אהבו וזה מאד שימח!תודה רבה. שנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 18.09.2018)

שמחה לשמוע!
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

avatar
גל (20:53 19.06.2018)

ערב טוב,
האם ניתן לעשות יום לפני ולחמם בסיר לפני ההגשה ? יש מספיק נוזלים בסיר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 19.06.2018)

אפשר. כדאי להוסיף כחצי כוס מים כדי שיהיו מספיק נוזלים.

avatar
נעמה (14:46 7.06.2018)

מה לעשות אם לא רוצה טריאקי ולא בא לי מתוק מאוד מהסילאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 7.06.2018)

אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף בין רבע לחצי כוס מים.

avatar
Orit (15:11 14.04.2018)

Hi, I am not sure when to add the Teriyaki sauce,than you

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 14.04.2018)

Add the teriyaki sauce about 3 minutes before the end of cooking

avatar
ורד (09:09 15.03.2018)

היי,
אני רוצה להכין קילו פרגיות בלי הבצל והבטטה (לא אוהבים) אלא רק עם הפטריות, כמה זמן אני צריכה לבשל?
ומה כמות הטריאקי שאצטרך לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 15.03.2018)

היי ורד,
את יכולה להכין את הפרגיות עם פטריות בלבד. שימי שליש כוס טריאקי.
תתחילי עם בישול הפטריות כ-10 דקות ולאחר מכן תוסיפי את הפרגיות לבישול של עוד רבע שעה.

avatar
חגית פוליקר (10:37 16.01.2018)

אפשר לפרוס את הבטטות לעיגולים גדולים וכשכל המרכיבים מבעבעים. להנייח מעל הכל את עיגוליי הבטטה בשלמותם .להנמיך את האש. תוך כדיי אידויי הכל מתבשל. הבטטות נשארות שלמות ורכות לא מתפרקות כפירה. הפרגיות והפטריות מקבלות את הטעם המתוק של הבטטה אפשרי לפזר מעל עיגוליי הבטטה קורט קינמון.
אפשר להגיש את המנה בליווי קוסקוס
בתיאבון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 16.01.2018)

תודה חגית 🙂
יום מקסים

avatar
הניה קורן (14:06 24.11.2017)

מתכון מעולה טעים טעים לא היה רוטב טריאקי אז הוספתי רוטב צ’ילי מתוק סילאן ורוטב סויה תודה רבה על מתכונים טעימים😄 סופ”ש נעים לכולם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 24.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
חוה (23:48 19.09.2017)

היי
אם אין לי טריאקי, סילאן יתאים למתכון?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 20.09.2017)

כן, אפשר לשים כשליש כוס סילאן ולתבל במלח ובפלפל שחור.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
עדי (13:43 15.09.2017)

היי , אם אני משתמשת בפטריות שימורים (פטריות שלמות) להכניס אותם אחרי הבטטות או ביחד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 15.09.2017)

תוסיפי אחרי הבטטות.

avatar
שמואל ספרוני (14:15 18.08.2017)

שלום. מאחר ולא היה לי רוטב טריאקי,הוספתי כף חרדל דיז’ון עם גרגרים ושלש כפות רוטב צ’ילי מתוק.כן תיבלתי בחצי כפית טימין טחון וארבע כפית אגוז מוסקט מגורד. יצא מעולה וקבל תשבחות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 18.08.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נופר (21:14 20.07.2017)

היי, לא הבנתי במתכון איך מבשלים את הבטטה והפטריות? לא מוסיפים מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 20.07.2017)

היי נופר,
אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. הפטריות אמורות להגיר נוזלים בזמן הבישול כך שהתבשיל לא אמור להיות יבש. אם במקרה זה מתייבש אז יש להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס מים לפי הצורך.

avatar
ליטל (11:47 8.06.2017)

בוקר אור, האם ניתן לעשות זאת גם ללא הבטטות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 8.06.2017)

כן, אפשר.

avatar
שרה (22:30 19.04.2017)

אפשר לשים תפו”א במקום בטטה? הילדים לא אוהבים בטטה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 19.04.2017)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
אביאל (22:13 6.04.2017)

איזו כמות של פרגיות אני צריך ל15 איש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:20 6.04.2017)

היי אביאל,
ל-15 איש אני ממליצה להכין 2.5 קילו פרגיות.

avatar
שולי (09:51 17.03.2017)

היי,
האם אםשר לעשות את המתכון עם שוקיים במקום פרגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 17.03.2017)

כן. את השוקיים מומלץ לטגן כדקה מכל צד (לאחר טיגון הבצל) ואז להוסיף את הפטריות והבטטות, להוסיף כחצי כוס מים, לתבל ולבשל על אש בינונית נמוכה (עם מכסה) במשך כשעה ורבע. את הבטטה יש לחתוך גס ואין לערבב יותר מידי את התבשיל בזמן הבישול אחרת הבטטות עלולות להתפרק. יש לבדוק שהנוזלים לא מתאדים במהלך הבישול.
שבת שלום 🙂

avatar
חני (16:49 3.02.2017)

היי, אני מתה על האתר שלך!
שאלה כללית, יש לך מתכונים נהדרים עם פרגיות וזה חלק שהוא טיפה יקר, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפרגיות? אולי כנפיים? תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:42 3.02.2017)

היי חני,
אפשר להחליף פרגיות בחזה עוף.
שבת שלום 🙂

avatar
ליטל (12:43 26.01.2017)

היי, זה יכול ללכת טוב עם טופו במקום חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 26.01.2017)

כן ליטל, יכול ללכת מצוין.

avatar
מור (21:20 11.01.2017)

היי, הבטטה הפכה לי לפירה איפה טעיתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 11.01.2017)

היי מור,
יכול להיות שערבבת יותר מידי?

avatar
נאוה (15:22 4.11.2016)

המתכון של הפרגיות עם בטטה ופטריות מעולה.
ניסיתי להכניס הכל יחד לסיר מכיוון שזמן הבישול דומה.
כל המשפחה אוהבת.
בכלל המתכונים באתר מעולים ומהירים וזה נהדקץר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 4.11.2016)

תודה נאוה 🙂
שבת שלום!

avatar
אילנה (18:39 26.10.2016)

אני מכורה למתכונים כל מתכון יוצא אליפות !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:48 27.10.2016)

תודה אילנה 🙂

avatar
דורית (15:46 27.09.2016)

היי תודה רבה המתכון יצא מוצלח כבר עבר לעוד כמה משפחות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 27.09.2016)

תודה דורית ושנה טובה 🙂

avatar
רונית (07:44 25.08.2016)

יצא טעים מאוד. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 25.08.2016)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!

avatar
דגנית (13:10 6.01.2017)

יצא מדהים מתכון קבוע ליום ששי בערב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 6.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

avatar
דור (11:12 5.08.2016)

אפשר לוותר על הבצל הירוק..?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 5.08.2016)

כן דור, אפשר.

avatar
דבי (22:30 23.07.2016)

שבוע טוב!

תודה רבה אפרת! יצא מאד טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 23.07.2016)

שבוע טוב דבי!
אין עליך, תמיד חוזרת לעדכן 🙂

avatar
דבי (00:18 22.07.2016)

למחר,

האם הפטריות משמעותיות? אפשר משמורים?

בצל ירוק חובה?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:42 22.07.2016)

היי דבי,
אפשר לוותר על הפטריות או לשים פטריות משימורים אבל שלמות (לא חתוכות).
את יכולה לוותר על הבצל הירוק.

avatar
דבי (12:09 22.07.2016)

בכמה מנות מדובר אצלך?

אני חוששת מטעם טריקי מודגש? ביחוד שאין גם דבש או משהו. להפחית מהכמות?

שוב תודה!

avatar
דבי (12:12 22.07.2016)

סליחה על ההטרדות.

אפשר לבשל עם תפוחי אדמה או שזה יוריד מהטעם?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 22.07.2016)

זה יוצא בסביבות 3 מנות (אם מגישים רק את זה).
אפשר לבשל עם תפוח אדמה אבל אז משך זמן הבישול יתארך קצת, כי לתפו”א לוקח יותר זמן להתרכך.
הטריאקי הוא קצת מתקתק אז אין צורך בתוספת דבש (למרות שאם את טועמת ומרגישה שחסר, אין בעיה להוסיף דבש).
יש לו טעם דומיננטי אבל טעים. למי שאוהב את הטעם כמובן.
את יכולה בהתחלה לשים פחות טריאקי ואח”כ להוסיף יותר לפי הטעם.

avatar
רבקה (17:18 20.10.2016)

האם חייב לשים את רוטב הטריאקיב מה טעמו? פשוט יש לי בעל שמאוד קשה לי להוסיף תבלין שאינני מכירה האם יש לו טעם מיוחד? מפני שהמתכון נשמע נפלא ועוד יותר התגובות החמות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 20.10.2016)

היי רבקה,
רוטב הטריאקי נותן את הטעם. זה טעם מתקתק מעושן. אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים את הרוטב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם ואני חושבת שכדאי לנסות על מנה קטנה ולבדוק אם אוהבים. לאחר שאת מכינה את התבשיל ולפני שאת מתבלת, תעבירי כמות קטנה למחבת ותבלי אותה בכף רוטב טריאקי ובשלי כדקה. אם בכל זאת לא אהבתם, אפשר לתבל את יתר התבשיל ב 3-4 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה 🙂

avatar
שמעון (00:44 7.07.2016)

היי נראה פצצה ,רציתי לדעת מה כמות השמן לטגן גם את הבצל בטטה פרגיות ופטריות האם מס כפות של שמן זה מספיק כדי שלא ישרף??תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 7.07.2016)

היי שמעון,
חשוב להשתמש בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון) ואז אין בעיה לטגן עם 2-3 כפות שמן. מומלץ לבשל על אש בינונית נמוכה ולערבב מידי פעם.
בהצלחה 🙂

avatar
חן (14:59 17.03.2016)

מתכון מעולה ! ממש טעים!!
הוספתי שום וצ’ילי חריף, פשוט מושלם! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 17.03.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה חן והמשך יום נפלא

avatar
מרים (21:27 2.02.2016)

פשוט מעולה! כמו כל המתכונים שלך!
תודה על האתר הזה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:50 2.02.2016)

תודה מרים! שמחה לשמוע 🙂

avatar
ריטה (15:53 27.01.2016)

עשינו ויצא מעולה, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 27.01.2016)

שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מירה (21:49 14.01.2016)

נראה טוב.
לכמה אנשים הכמות מתאימה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:20 14.01.2016)

היי מירה,
כ-3 אנשים.

avatar
אלה (14:17 7.01.2016)

שלום אפרת, האם אפשר להקפיא את המנה הזאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 7.01.2016)

היי אלה,
אני מניחה שכן.
המשך יום נפלא 🙂

avatar
מאיה (11:09 13.12.2015)

הכנתי בשישי האחרון, יצא מעולה! כולם אהבו, התחסל מהר. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 13.12.2015)

מעולה! תודה מאיה ושבוע נפלא 🙂

avatar
יוסי (22:22 31.10.2015)

בטעות הכנסתי את הפריות מאוחר 7 דקות אחרונות יצא מעולה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 31.10.2015)

תודה על העדכון יוסי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!

avatar
מיטל (21:58 14.10.2015)

הי
נהנית מאווד מהמתכונים שלך
הייתי שמחה לדעת באיזה רוטב טריאקי את משתמשת..תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 14.10.2015)

היי מיטל,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה הפשוטה שהוא אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט שיש בסוגים אחרים.
ערב נעים 🙂

avatar
תמי (14:54 9.10.2015)

הי, אם אני עושה עם פטריות מקופסא, כמה קופסאות צריך?

avatar
תמי (15:01 9.10.2015)

ובכלל, האם אפשר גם בלי הפטריות כלל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 9.10.2015)

היי תמי,
קופסא אחת של פטריות (אם יש לך פטריות שלמות עדיף). יותר טעים עם פטריות אבל אפשר גם לוותר עליהן.
שבת שלום 🙂

avatar
אלונה (18:25 27.09.2015)

אפשר בלי בטטה(לא אוהבת) רק עם פטריות או שיש תחליף לבטטה שמתאים?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 27.09.2015)

כן אלונה, אפשר להכין רק עם פטריות.
חג שמח 🙂

avatar
ניב (03:10 22.09.2015)

אפשר לשים גם תפו”א/דלעת? זמן ההתרככות שלהם דומה לבטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 22.09.2015)

היי ניב,
לדעתי אם מוסיפים יותר מידי ירקות הם עלולים להדבק אחד לשני ולהפוך לעיסה.
בכל מקרה, לתפוח אדמה לוקח יותר זמן להתרכך לכן אם בכל זאת רוצים להוסיף- מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולבשל אותו עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את הבטטות ולהמשיך כמו שרשום במתכון. לגבי הדלעת- הזמן הוא כמו הבטטה.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
שני (22:27 28.08.2015)

היי אפרת,
תוכלי בבקשה לשלוח לי את האימייל שלך למייל הזה shani9900@gmail.com?
הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי כמה מהמתכונים שלך שדרך אגב נראים מעולה

avatar
קארין (12:44 23.08.2015)

היי אפרת,
מהי כמות המים שיש להוסיף למנה זו על מנת שהבטטה והפרגית יתבשלו ,
והאם אפשר במקום טריאקי לשים רוטב מרינדה שום ודבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 23.08.2015)

היי קארין,
הבטטות הפטריות והפרגיות כולן מפרישות נוזלים לכן לא בטוח שיהיה צורך להוסיף מים. אם בכל זאת את רואה שהתבשיל יבש תוסיפי בין רבע לשליש כוס מים.
וכן את יכולה להשתמש במרינדה.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

avatar
מורן (09:28 20.08.2015)

היי אפרת ,
איזה אתר משגע ! תודה
שנית האם אפשר במקום רוטב טריאקי להחליף ברוטב צילי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 20.08.2015)

תודה מורן 🙂
אפשר להשתמש ברוטב צילי מתוק והתבשיל ייצא פיקנטי אבל אני ממליצה להוסיף לו 2-3 כפות סילאן אם יש לך.
בהצלחה ויום נפלא!

avatar
מירי (08:56 20.08.2015)

היי אפרת
האתר שלך פשוט נכתב בשבילי, בחיים לא מצאתי מקסץ מתכונים כל כך מתאים לי
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 20.08.2015)

היי מירי,
כיף גדול לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
שמחה שמצאת את האתר.
תודה רבה ויום מקסים!

avatar
משה (15:48 16.08.2015)

היי,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין פטריות טריות? או שזה הורס את המתכון?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 16.08.2015)

היי משה,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים ועדיין זה ייצא טעים 🙂 פשוט עם פטריות טריות זה יוצא יותר טעים. ועדיף פטריות שלמות משימורים אם יש לך.

avatar
משנ (11:10 17.08.2015)

מה כמות השימורים שצריך לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:16 17.08.2015)

היי משה,
קופסת שימורים אחת מספיקה.
יום נפלא 🙂

avatar
קריסטינה (01:46 14.08.2015)

התבשיל יצא טעים למרות שאיני אוהבת אוכל מתוק.
גם הסרבן(הקטן), טעם ואמר כי טעים לו וגם בן זוגי נהנה.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:01 14.08.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שנהנתם 🙂
תודה ושבת שלום:)

avatar
קריסטינה (11:05 13.08.2015)

שלום יקירה. לא עדכנתי, כי לא הכנתי.
היום הולכת להכין. אעדכן בהמשך. רק ששכחתי לקנות בצל ירוק, באך בטוחה שהטעם עדיין יהיה מעדן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 13.08.2015)

מעולה, בהצלחה!
אפשר גם בלי בצל ירוק 🙂

avatar
שרית (10:05 9.07.2015)

מה מומלץ להוסיף במקום פרגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 9.07.2015)

היי שרית,
במקום פרגיות אפשר להשתמש בחזה עוף ואפשר להכין רק עם בטטה (בלי הפטריות).

avatar
שרית (10:04 9.07.2015)

מה מומלץ להוסיף במקום פיטריות?

avatar
אנה (22:40 4.07.2015)

היי, צריך לבשל את הבטטה לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:06 4.07.2015)

היי אנה,
לפני הבישול לא. הבטטות מתרככות במהלך הבישול (10-15 דקות מספיקות לקוביות הבטטה להתרכך).
שבוע טוב 🙂

avatar
יובל (16:03 28.06.2015)

היי, אפשר להוסיף משו אחר במקום הטריאקי? דבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 28.06.2015)

היי יובל,
אפשר להכין את זה עם רבע כוס סילאן אבל אז זה ייצא מעט מתוק (מי שאוהב זה טעים).

avatar
שרון (17:05 10.06.2015)

היי, נראה אחלה. אני נשואה טרייה עם עבודה תובענית,ונעזרת באתר הנפלא שלך המון 🙂
יש אולי חלופה לבצל הלבן למי שלא סובל בצל מטוגן? האם זה יכול ללכת עם קישואים או ירק שורש אחר? תודה על המענה ויישר כח על האתר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 10.06.2015)

תודה שרון! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
את יכולה לוותר על הבצל ולהוסיף קישואים אם את אוהבת.

avatar
יעל (00:48 27.05.2015)

צריך להוסיף מים לסיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 27.05.2015)

לא יעל, אין צורך.

avatar
שולמית (13:32 26.05.2015)

האם חצי כוס טריאקי זה לא יותר מדי מתוק? אפשר לערבב קצת טריאקי עם סויה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 26.05.2015)

היי שולמית,
לטעמי זה לא יוצא מתוק מידי אבל אם את רוצה את יכולה לשים פחות טריאקי או להוסיף סויה כדי לאזן את הטעמים.
יום נעים 🙂

avatar
קובי (15:26 21.05.2015)

גם מלח וגם טריאקי? יצא מלוח מדי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 21.05.2015)

היי קובי,
ממליחים ממש מעט רק אחרי שמוסיפים את הבטטה והפטריות (מספיק לשפוך פעם אחת עם המלחייה). זה עוזר לרכך את הבטטה. מעבר לזה אין צורך להוסיף עוד מלח.
חג שמח 🙂

avatar
עידו (18:25 10.05.2015)

הכנתי לערב שישי, יצא פגז!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 10.05.2015)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירה (23:13 9.05.2015)

היי
שצי שאלות:
1. אפשר חזה עוף במקום פרגיות?
2. חייבים בצל ירוק?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 9.05.2015)

היי שירה,
אפשר להכין עם חזה עוף ואפשר לוותר על הבצל הירוק.
שבוע טוב 🙂

avatar
קריסטינה (13:48 7.05.2015)

אופס…צודקת, טעות שלי.
כן, התכוונתי לקציצות הודו . 🙂

avatar
קריסטינה (12:31 7.05.2015)

היי. הרגע הכנתי.
הקציצות נראות מעולה. טיפ: להרטיב ידיים בזמן יצירת כדורים, כיוון שהעיסה מעט דביקה.
יש לי רק חשש אחד, שהטעם של הכמון לא ישתלט על הקציצות.בן זוגי לא כ״כ אוהב את התבלין.
טוב…אדווח בערב 🙂
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 7.05.2015)

היי,
בטח התכוונת לקציצות האורז והבשר, נכון? הוספתי את הטיפ שלך למתכון 🙂
מחכה לעדכון איך יצא.. 😉

avatar
ליאור (23:50 6.05.2015)

מממ נראה טעים מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 7.05.2015)

תודה ליאור 🙂

avatar
קריסטינה (23:13 6.05.2015)

היי. עם מה את ממליצה להגיש את המנה?
בסופ״ש הולכת להכין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 7.05.2015)

היי קריסטינה,
מומלץ להגיש עם אורז לבן. משתלב מעולה ביחד 🙂
סופשבוע נעים!

לקריאת כל התגובות