שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 33-38 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות (סטייקים או פרגיות חתוכות)

1 בצל גדול קצוץ גס

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

סלסלת פטריות טריות חצויות

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חצי כוס רוטב טריאקי, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר רחב את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה והפטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ 10-15 דקות עד שהבטטות מעט מתרככות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.

-מוסיפים בצל ירוק, רוטב טריאקי ומעט פלפל שחור, מערבבים 2-3 דקות ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפה ירקות וגבינות
קינוח קרם גבינה ולוטוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ורד (14:27 14.05.2021)

היי אפרת
תודה רבה
אני עושה עם חזה עוף קילו וחותכת לקוביות
איך לטבל אותם? והאם לטגן לפני
שבת
שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:38 14.05.2021)

היי ורד,
אם את מכינה קילו- תכפילי את הכמויות במתכון פי 2. את יכולה להכין לפני שבת, ולפני ההגשה לחמם.😊

מירב (15:03 14.04.2021)

האם אפשר במקום פרגיות לבשל עם ירכיים עוף? אם כן, לכמה יחידות ירכיים הכמות מתאימה?תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (15:49 14.04.2021)

היי מירב,
אפשר ירכיים🙂
כמות היחידות תלויה בגודלן, אבל חושבת שרצוי לשים כ-4 יחידות.

דפנה (11:11 12.03.2021)

מתכון מעולה כמו עוד הרבה באתר 😍

מתכונים ב-10 דקות (11:59 12.03.2021)

תודה דפנה! שבת שלום

ארי (13:39 6.03.2020)

לא כתוב כמה מים לשים לבישול.
באיזה נוזלים מבשלים את הבטטות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 6.03.2020)

אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. הפטריות אמורות להגיר נוזלים בזמן הבישול כך שהתבשיל לא אמור להיות יבש. אם במקרה זה מתייבש אז יש להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס מים לפי הצורך.

שושי (18:30 8.02.2020)

כתבו פה על מינון מופחת של סויה וכלל לא ראיתי שכתבת סויה במתכון.
האם להוסיף? וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 8.02.2020)

היי שושי,
זה רלוונטי למי שאין רוטב טריאקי.
אפשר להמיר את הטריאקי ב 2-3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני + 2-3 כפות סילאן.

דבי (10:11 21.07.2019)

מעולות שבמעולות!

שמתי כחצי כף סילאן, אולי פחות וגם הסויה הרבה פחות.

בישול ארוך יחסית

בלי בצל ירוק ופשוט מעדן ומראה מקסים.

מתפרק לי, בגלל הבישול הארוך?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 21.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
לדעתי זה בגלל הבישול הארוך.

דבי (21:20 18.07.2019)

אני מבשלת פרגיות הרבה מאד זמן,

מתאים לבשל מלכתחילה הכל ביחד, כמובן אחרי שהבצל מטוגן?

מניחה שאפשר לוותר על הבצל? אפשר להוריד מכמות הסילאן?

תודות וברכות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 18.07.2019)

כן, אפשר לבשל הכל ביחד.
אפשר לוותר על הבצל ולהתחיל בחצי כף סילאן (רשמתי לך בתגובה הקודמת).

דבי (16:32 18.07.2019)

תודה על התשובה המהירה!

אני מחפשת מתכון ללא סוכר, ללא מתוק. מה עושים?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 18.07.2019)

סליחה שאני עונה רק עכשיו. הכנת כבר?
אפשר לשים פשוט פחות סילאן, לפי הטעם. להתחיל בחצי כף ולטעום (הסילאן פשוט מאזן קצת את הסויה ולכן כדאי לשים לפחות חצי כף).

דבי (15:30 18.07.2019)

שוב שלום!

אפשר לעשות את זה עם סויה בסגנון סיני סיני?

תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 18.07.2019)

במקום רוטב טריאקי אפשר להכין עם 2-3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני + 2-3 כפות סילאן.

שירן (15:31 6.06.2019)

פשוט וואו! מתכון מעולה! יצא מתקתק וטעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 9.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אושרת (14:33 4.06.2019)

היי האם צריך לנקות את הפרגיות מן הסיבים הלבנים שלה? אם כן איך אני עושה זאת? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 4.06.2019)

אם יש סחוס או גידים לבנים אז אפשר להסיר בעזרת סכין (ואפשר גם לא להסיר ופשוט לחתוך את זה לאחר הבישול).

נעמה (13:01 4.06.2019)

היי, אם אני רוצה לחתוך את הפרגיות לקוביות האם תהליך הבישול שונה או נשאר אותו דבר? תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 4.06.2019)

אותו דבר.

לאה אלכביר (12:12 21.05.2019)

ואוו פשוט ואוו !! ממליצה לכל מי שמתלבט. להכין את זה.
שקראתי את התיבלון אמרתי מזה רק טריאקי מה כבר מיוחד בזה. אבל זה פשוט מעדן אני ובעלי חיסלנו את זה ממליצה בחום.
(עשיתי אם פטריות טריות.)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 21.05.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה לאה 🌺

ליאת אלכביר (10:58 5.08.2020)

היי אשמח לתשובה מהירה 🙂
מכינה את זה תמיד עם פטריות טריות.
הפעם אין לי יש לי רק שימורים פשטידות שלמות.
רציתי לדעת אם אני עושה אם השימורים / בלי עד כמה זה פוגם בטעם?? (הכוונה האם הטעם הטעים של זה מגיע גם מהפטריות?) תודה ⁦♥️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 5.08.2020)

אין בעיה, תכיני עם השימורים. זה עדיין ייצא טעים.

יפעת (22:43 23.04.2019)

היי, מה אפשר לשים במקום בצל ירוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.04.2019)

אפשר לוותר על הבצל הירוק.

ענת (15:16 22.03.2019)

יצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 22.03.2019)

תודה ענת 🙂

שירה (08:26 1.02.2019)

אפשר להחליף לרוטב שזיפים במקום טריאקי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 1.02.2019)

אני ממליצה לשלב עם סילאן ולשים כרבע כוס סילאן וכ-2 כפות רוטב שזיפים.

שיליההינדןדוקנקן (15:55 22.01.2019)

אפשר בלי פיטריות???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 22.01.2019)

כן.

הדס (20:17 10.01.2019)

ערב טוב,
תודה על המתכון הנהדר!
אין לי רוטב טריאקי/סויה/סילאן…. איזה תבלינים אפשר לשים כתחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 10.01.2019)

היי הדס,
במקרה הזה דווקא מתאימים כל הרטבים שאין לך 🙂
אם את מאוד רוצה להכין את זה אז תתבלי בכפית פפריקה מתוקה, כפית מלח וקצת פלפל שחור. אם התבשיל מתייבש יש להוסיף קצת מים.

שושי (10:26 3.12.2018)

יצא פצצה!
הכנתי כמות כפולה והתחסל.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 3.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

שושי (11:59 2.12.2018)

מקווה שתצליחי לראות בדקות הקרובות פשוט אתמול ניסיתי לשלוח תגובה ולא הצלחתי
לא יודעת למה.
אם אני מכינה מקילו ארבע מאות האם להכפיל את כמו הטריאקי?
והאם להכין משתי קופסאות שימורים של פטריות?
אם אני מוסיפה בטטה נוספת אבל שניהם לא גדלוים האם זה גם בסדר?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 2.12.2018)

היי שושי,
כן, תכפילי את כמות הטריאקי ולגבי הפטריות – לפי הכמות שאת אוהבת. אפשר להכין עם קופסה אחת או שתיים.
לגבי הבטטה- זה בסדר.

רונית (15:19 11.10.2018)

היי, המתכון קל פשוט וכיף… רק שאלב קטנה. בתמונה נראה שהפרגיות שלך ממש נהיו חומות ויפות מהרוטב ואצלי הפרגיץ נשארה בהירה. יש לך רעיון למה? השתמשתי בטריאקי של חברת יאמאסה. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 11.10.2018)

כנראה שזה בגלל שהשתמשת ברוטב טריאקי שהוא דליל יותר ממה שאני השתמשתי (אסם).

ברכה (14:51 4.09.2018)

האם אפשר להכין מראש לחג ולהקפיא? הבטטה והפטריות ישרדו או זה רעיון גרוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 4.09.2018)

היי ברכה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שנה טובה 💕

ברכה (20:40 17.09.2018)

הכנתי והקפאתי. היה מדהיםם בחג! פשוט נגמר עד התחתית! ממש אהבו וזה מאד שימח!תודה רבה. שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 18.09.2018)

שמחה לשמוע!
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

גל (20:53 19.06.2018)

ערב טוב,
האם ניתן לעשות יום לפני ולחמם בסיר לפני ההגשה ? יש מספיק נוזלים בסיר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 19.06.2018)

אפשר. כדאי להוסיף כחצי כוס מים כדי שיהיו מספיק נוזלים.

נעמה (14:46 7.06.2018)

מה לעשות אם לא רוצה טריאקי ולא בא לי מתוק מאוד מהסילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 7.06.2018)

אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף בין רבע לחצי כוס מים.

Orit (15:11 14.04.2018)

Hi, I am not sure when to add the Teriyaki sauce,than you

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 14.04.2018)

Add the teriyaki sauce about 3 minutes before the end of cooking

ורד (09:09 15.03.2018)

היי,
אני רוצה להכין קילו פרגיות בלי הבצל והבטטה (לא אוהבים) אלא רק עם הפטריות, כמה זמן אני צריכה לבשל?
ומה כמות הטריאקי שאצטרך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 15.03.2018)

היי ורד,
את יכולה להכין את הפרגיות עם פטריות בלבד. שימי שליש כוס טריאקי.
תתחילי עם בישול הפטריות כ-10 דקות ולאחר מכן תוסיפי את הפרגיות לבישול של עוד רבע שעה.

חגית פוליקר (10:37 16.01.2018)

אפשר לפרוס את הבטטות לעיגולים גדולים וכשכל המרכיבים מבעבעים. להנייח מעל הכל את עיגוליי הבטטה בשלמותם .להנמיך את האש. תוך כדיי אידויי הכל מתבשל. הבטטות נשארות שלמות ורכות לא מתפרקות כפירה. הפרגיות והפטריות מקבלות את הטעם המתוק של הבטטה אפשרי לפזר מעל עיגוליי הבטטה קורט קינמון.
אפשר להגיש את המנה בליווי קוסקוס
בתיאבון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 16.01.2018)

תודה חגית 🙂
יום מקסים

הניה קורן (14:06 24.11.2017)

מתכון מעולה טעים טעים לא היה רוטב טריאקי אז הוספתי רוטב צ’ילי מתוק סילאן ורוטב סויה תודה רבה על מתכונים טעימים😄 סופ”ש נעים לכולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 24.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חוה (23:48 19.09.2017)

היי
אם אין לי טריאקי, סילאן יתאים למתכון?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 20.09.2017)

כן, אפשר לשים כשליש כוס סילאן ולתבל במלח ובפלפל שחור.
חג שמח ושנה טובה 🙂

עדי (13:43 15.09.2017)

היי , אם אני משתמשת בפטריות שימורים (פטריות שלמות) להכניס אותם אחרי הבטטות או ביחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 15.09.2017)

תוסיפי אחרי הבטטות.

שמואל ספרוני (14:15 18.08.2017)

שלום. מאחר ולא היה לי רוטב טריאקי,הוספתי כף חרדל דיז’ון עם גרגרים ושלש כפות רוטב צ’ילי מתוק.כן תיבלתי בחצי כפית טימין טחון וארבע כפית אגוז מוסקט מגורד. יצא מעולה וקבל תשבחות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 18.08.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נופר (21:14 20.07.2017)

היי, לא הבנתי במתכון איך מבשלים את הבטטה והפטריות? לא מוסיפים מים?

מתכונים ב-10 דקות (22:42 20.07.2017)

היי נופר,
אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. הפטריות אמורות להגיר נוזלים בזמן הבישול כך שהתבשיל לא אמור להיות יבש. אם במקרה זה מתייבש אז יש להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס מים לפי הצורך.

ליטל (11:47 8.06.2017)

בוקר אור, האם ניתן לעשות זאת גם ללא הבטטות?

מתכונים ב-10 דקות (14:26 8.06.2017)

כן, אפשר.

שרה (22:30 19.04.2017)

אפשר לשים תפו”א במקום בטטה? הילדים לא אוהבים בטטה..

מתכונים ב-10 דקות (23:05 19.04.2017)

כן, אפשר בהחלט.

אביאל (22:13 6.04.2017)

איזו כמות של פרגיות אני צריך ל15 איש?

מתכונים ב-10 דקות (22:20 6.04.2017)

היי אביאל,
ל-15 איש אני ממליצה להכין 2.5 קילו פרגיות.

שולי (09:51 17.03.2017)

היי,
האם אםשר לעשות את המתכון עם שוקיים במקום פרגיות?

מתכונים ב-10 דקות (09:56 17.03.2017)

כן. את השוקיים מומלץ לטגן כדקה מכל צד (לאחר טיגון הבצל) ואז להוסיף את הפטריות והבטטות, להוסיף כחצי כוס מים, לתבל ולבשל על אש בינונית נמוכה (עם מכסה) במשך כשעה ורבע. את הבטטה יש לחתוך גס ואין לערבב יותר מידי את התבשיל בזמן הבישול אחרת הבטטות עלולות להתפרק. יש לבדוק שהנוזלים לא מתאדים במהלך הבישול.
שבת שלום 🙂

חני (16:49 3.02.2017)

היי, אני מתה על האתר שלך!
שאלה כללית, יש לך מתכונים נהדרים עם פרגיות וזה חלק שהוא טיפה יקר, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפרגיות? אולי כנפיים? תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:42 3.02.2017)

היי חני,
אפשר להחליף פרגיות בחזה עוף.
שבת שלום 🙂

ליטל (12:43 26.01.2017)

היי, זה יכול ללכת טוב עם טופו במקום חזה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (13:23 26.01.2017)

כן ליטל, יכול ללכת מצוין.

מור (21:20 11.01.2017)

היי, הבטטה הפכה לי לפירה איפה טעיתי?

מתכונים ב-10 דקות (21:59 11.01.2017)

היי מור,
יכול להיות שערבבת יותר מידי?

נאוה (15:22 4.11.2016)

המתכון של הפרגיות עם בטטה ופטריות מעולה.
ניסיתי להכניס הכל יחד לסיר מכיוון שזמן הבישול דומה.
כל המשפחה אוהבת.
בכלל המתכונים באתר מעולים ומהירים וזה נהדקץר

מתכונים ב-10 דקות (15:36 4.11.2016)

תודה נאוה 🙂
שבת שלום!

אילנה (18:39 26.10.2016)

אני מכורה למתכונים כל מתכון יוצא אליפות !!

מתכונים ב-10 דקות (01:48 27.10.2016)

תודה אילנה 🙂

דורית (15:46 27.09.2016)

היי תודה רבה המתכון יצא מוצלח כבר עבר לעוד כמה משפחות

מתכונים ב-10 דקות (16:03 27.09.2016)

תודה דורית ושנה טובה 🙂

רונית (07:44 25.08.2016)

יצא טעים מאוד. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:22 25.08.2016)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!

דגנית (13:10 6.01.2017)

יצא מדהים מתכון קבוע ליום ששי בערב

מתכונים ב-10 דקות (13:53 6.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

דור (11:12 5.08.2016)

אפשר לוותר על הבצל הירוק..?

מתכונים ב-10 דקות (11:23 5.08.2016)

כן דור, אפשר.

דבי (22:30 23.07.2016)

שבוע טוב!

תודה רבה אפרת! יצא מאד טעים!

מתכונים ב-10 דקות (23:01 23.07.2016)

שבוע טוב דבי!
אין עליך, תמיד חוזרת לעדכן 🙂

דבי (00:18 22.07.2016)

למחר,

האם הפטריות משמעותיות? אפשר משמורים?

בצל ירוק חובה?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:42 22.07.2016)

היי דבי,
אפשר לוותר על הפטריות או לשים פטריות משימורים אבל שלמות (לא חתוכות).
את יכולה לוותר על הבצל הירוק.

דבי (12:09 22.07.2016)

בכמה מנות מדובר אצלך?

אני חוששת מטעם טריקי מודגש? ביחוד שאין גם דבש או משהו. להפחית מהכמות?

שוב תודה!

דבי (12:12 22.07.2016)

סליחה על ההטרדות.

אפשר לבשל עם תפוחי אדמה או שזה יוריד מהטעם?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:31 22.07.2016)

זה יוצא בסביבות 3 מנות (אם מגישים רק את זה).
אפשר לבשל עם תפוח אדמה אבל אז משך זמן הבישול יתארך קצת, כי לתפו”א לוקח יותר זמן להתרכך.
הטריאקי הוא קצת מתקתק אז אין צורך בתוספת דבש (למרות שאם את טועמת ומרגישה שחסר, אין בעיה להוסיף דבש).
יש לו טעם דומיננטי אבל טעים. למי שאוהב את הטעם כמובן.
את יכולה בהתחלה לשים פחות טריאקי ואח”כ להוסיף יותר לפי הטעם.

רבקה (17:18 20.10.2016)

האם חייב לשים את רוטב הטריאקיב מה טעמו? פשוט יש לי בעל שמאוד קשה לי להוסיף תבלין שאינני מכירה האם יש לו טעם מיוחד? מפני שהמתכון נשמע נפלא ועוד יותר התגובות החמות

מתכונים ב-10 דקות (17:44 20.10.2016)

היי רבקה,
רוטב הטריאקי נותן את הטעם. זה טעם מתקתק מעושן. אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים את הרוטב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם ואני חושבת שכדאי לנסות על מנה קטנה ולבדוק אם אוהבים. לאחר שאת מכינה את התבשיל ולפני שאת מתבלת, תעבירי כמות קטנה למחבת ותבלי אותה בכף רוטב טריאקי ובשלי כדקה. אם בכל זאת לא אהבתם, אפשר לתבל את יתר התבשיל ב 3-4 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה 🙂

שמעון (00:44 7.07.2016)

היי נראה פצצה ,רציתי לדעת מה כמות השמן לטגן גם את הבצל בטטה פרגיות ופטריות האם מס כפות של שמן זה מספיק כדי שלא ישרף??תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:01 7.07.2016)

היי שמעון,
חשוב להשתמש בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון) ואז אין בעיה לטגן עם 2-3 כפות שמן. מומלץ לבשל על אש בינונית נמוכה ולערבב מידי פעם.
בהצלחה 🙂

חן (14:59 17.03.2016)

מתכון מעולה ! ממש טעים!!
הוספתי שום וצ’ילי חריף, פשוט מושלם! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:13 17.03.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה חן והמשך יום נפלא

מרים (21:27 2.02.2016)

פשוט מעולה! כמו כל המתכונים שלך!
תודה על האתר הזה!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:50 2.02.2016)

תודה מרים! שמחה לשמוע 🙂

ריטה (15:53 27.01.2016)

עשינו ויצא מעולה, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:04 27.01.2016)

שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

מירה (21:49 14.01.2016)

נראה טוב.
לכמה אנשים הכמות מתאימה ?

מתכונים ב-10 דקות (22:20 14.01.2016)

היי מירה,
כ-3 אנשים.

אלה (14:17 7.01.2016)

שלום אפרת, האם אפשר להקפיא את המנה הזאת?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 7.01.2016)

היי אלה,
אני מניחה שכן.
המשך יום נפלא 🙂

מאיה (11:09 13.12.2015)

הכנתי בשישי האחרון, יצא מעולה! כולם אהבו, התחסל מהר. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:34 13.12.2015)

מעולה! תודה מאיה ושבוע נפלא 🙂

יוסי (22:22 31.10.2015)

בטעות הכנסתי את הפריות מאוחר 7 דקות אחרונות יצא מעולה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:46 31.10.2015)

תודה על העדכון יוסי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב!

מיטל (21:58 14.10.2015)

הי
נהנית מאווד מהמתכונים שלך
הייתי שמחה לדעת באיזה רוטב טריאקי את משתמשת..תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:18 14.10.2015)

היי מיטל,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה הפשוטה שהוא אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט שיש בסוגים אחרים.
ערב נעים 🙂

תמי (14:54 9.10.2015)

הי, אם אני עושה עם פטריות מקופסא, כמה קופסאות צריך?

תמי (15:01 9.10.2015)

ובכלל, האם אפשר גם בלי הפטריות כלל?

מתכונים ב-10 דקות (15:10 9.10.2015)

היי תמי,
קופסא אחת של פטריות (אם יש לך פטריות שלמות עדיף). יותר טעים עם פטריות אבל אפשר גם לוותר עליהן.
שבת שלום 🙂

אלונה (18:25 27.09.2015)

אפשר בלי בטטה(לא אוהבת) רק עם פטריות או שיש תחליף לבטטה שמתאים?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:09 27.09.2015)

כן אלונה, אפשר להכין רק עם פטריות.
חג שמח 🙂

ניב (03:10 22.09.2015)

אפשר לשים גם תפו”א/דלעת? זמן ההתרככות שלהם דומה לבטטה?

מתכונים ב-10 דקות (10:00 22.09.2015)

היי ניב,
לדעתי אם מוסיפים יותר מידי ירקות הם עלולים להדבק אחד לשני ולהפוך לעיסה.
בכל מקרה, לתפוח אדמה לוקח יותר זמן להתרכך לכן אם בכל זאת רוצים להוסיף- מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולבשל אותו עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את הבטטות ולהמשיך כמו שרשום במתכון. לגבי הדלעת- הזמן הוא כמו הבטטה.
גמר חתימה טובה 🙂

שני (22:27 28.08.2015)

היי אפרת,
תוכלי בבקשה לשלוח לי את האימייל שלך למייל הזה [email protected]?
הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי כמה מהמתכונים שלך שדרך אגב נראים מעולה

קארין (12:44 23.08.2015)

היי אפרת,
מהי כמות המים שיש להוסיף למנה זו על מנת שהבטטה והפרגית יתבשלו ,
והאם אפשר במקום טריאקי לשים רוטב מרינדה שום ודבש?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 23.08.2015)

היי קארין,
הבטטות הפטריות והפרגיות כולן מפרישות נוזלים לכן לא בטוח שיהיה צורך להוסיף מים. אם בכל זאת את רואה שהתבשיל יבש תוסיפי בין רבע לשליש כוס מים.
וכן את יכולה להשתמש במרינדה.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

מורן (09:28 20.08.2015)

היי אפרת ,
איזה אתר משגע ! תודה
שנית האם אפשר במקום רוטב טריאקי להחליף ברוטב צילי ?

מתכונים ב-10 דקות (10:56 20.08.2015)

תודה מורן 🙂
אפשר להשתמש ברוטב צילי מתוק והתבשיל ייצא פיקנטי אבל אני ממליצה להוסיף לו 2-3 כפות סילאן אם יש לך.
בהצלחה ויום נפלא!

מירי (08:56 20.08.2015)

היי אפרת
האתר שלך פשוט נכתב בשבילי, בחיים לא מצאתי מקסץ מתכונים כל כך מתאים לי
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:07 20.08.2015)

היי מירי,
כיף גדול לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
שמחה שמצאת את האתר.
תודה רבה ויום מקסים!

משה (15:48 16.08.2015)

היי,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין פטריות טריות? או שזה הורס את המתכון?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:41 16.08.2015)

היי משה,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים ועדיין זה ייצא טעים 🙂 פשוט עם פטריות טריות זה יוצא יותר טעים. ועדיף פטריות שלמות משימורים אם יש לך.

משנ (11:10 17.08.2015)

מה כמות השימורים שצריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (11:16 17.08.2015)

היי משה,
קופסת שימורים אחת מספיקה.
יום נפלא 🙂

קריסטינה (01:46 14.08.2015)

התבשיל יצא טעים למרות שאיני אוהבת אוכל מתוק.
גם הסרבן(הקטן), טעם ואמר כי טעים לו וגם בן זוגי נהנה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:01 14.08.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שנהנתם 🙂
תודה ושבת שלום:)

קריסטינה (11:05 13.08.2015)

שלום יקירה. לא עדכנתי, כי לא הכנתי.
היום הולכת להכין. אעדכן בהמשך. רק ששכחתי לקנות בצל ירוק, באך בטוחה שהטעם עדיין יהיה מעדן.

מתכונים ב-10 דקות (11:20 13.08.2015)

מעולה, בהצלחה!
אפשר גם בלי בצל ירוק 🙂

שרית (10:05 9.07.2015)

מה מומלץ להוסיף במקום פרגיות?

מתכונים ב-10 דקות (11:09 9.07.2015)

היי שרית,
במקום פרגיות אפשר להשתמש בחזה עוף ואפשר להכין רק עם בטטה (בלי הפטריות).

שרית (10:04 9.07.2015)

מה מומלץ להוסיף במקום פיטריות?

אנה (22:40 4.07.2015)

היי, צריך לבשל את הבטטה לפני?

מתכונים ב-10 דקות (23:06 4.07.2015)

היי אנה,
לפני הבישול לא. הבטטות מתרככות במהלך הבישול (10-15 דקות מספיקות לקוביות הבטטה להתרכך).
שבוע טוב 🙂

יובל (16:03 28.06.2015)

היי, אפשר להוסיף משו אחר במקום הטריאקי? דבש?

מתכונים ב-10 דקות (18:38 28.06.2015)

היי יובל,
אפשר להכין את זה עם רבע כוס סילאן אבל אז זה ייצא מעט מתוק (מי שאוהב זה טעים).

שרון (17:05 10.06.2015)

היי, נראה אחלה. אני נשואה טרייה עם עבודה תובענית,ונעזרת באתר הנפלא שלך המון 🙂
יש אולי חלופה לבצל הלבן למי שלא סובל בצל מטוגן? האם זה יכול ללכת עם קישואים או ירק שורש אחר? תודה על המענה ויישר כח על האתר!

מתכונים ב-10 דקות (17:31 10.06.2015)

תודה שרון! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
את יכולה לוותר על הבצל ולהוסיף קישואים אם את אוהבת.

יעל (00:48 27.05.2015)

צריך להוסיף מים לסיר?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 27.05.2015)

לא יעל, אין צורך.

שולמית (13:32 26.05.2015)

האם חצי כוס טריאקי זה לא יותר מדי מתוק? אפשר לערבב קצת טריאקי עם סויה.

מתכונים ב-10 דקות (13:39 26.05.2015)

היי שולמית,
לטעמי זה לא יוצא מתוק מידי אבל אם את רוצה את יכולה לשים פחות טריאקי או להוסיף סויה כדי לאזן את הטעמים.
יום נעים 🙂

קובי (15:26 21.05.2015)

גם מלח וגם טריאקי? יצא מלוח מדי.

מתכונים ב-10 דקות (15:40 21.05.2015)

היי קובי,
ממליחים ממש מעט רק אחרי שמוסיפים את הבטטה והפטריות (מספיק לשפוך פעם אחת עם המלחייה). זה עוזר לרכך את הבטטה. מעבר לזה אין צורך להוסיף עוד מלח.
חג שמח 🙂

עידו (18:25 10.05.2015)

הכנתי לערב שישי, יצא פגז!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:53 10.05.2015)

שמחה שאהבת 🙂

שירה (23:13 9.05.2015)

היי
שצי שאלות:
1. אפשר חזה עוף במקום פרגיות?
2. חייבים בצל ירוק?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:28 9.05.2015)

היי שירה,
אפשר להכין עם חזה עוף ואפשר לוותר על הבצל הירוק.
שבוע טוב 🙂

קריסטינה (13:48 7.05.2015)

אופס…צודקת, טעות שלי.
כן, התכוונתי לקציצות הודו . 🙂

קריסטינה (12:31 7.05.2015)

היי. הרגע הכנתי.
הקציצות נראות מעולה. טיפ: להרטיב ידיים בזמן יצירת כדורים, כיוון שהעיסה מעט דביקה.
יש לי רק חשש אחד, שהטעם של הכמון לא ישתלט על הקציצות.בן זוגי לא כ״כ אוהב את התבלין.
טוב…אדווח בערב 🙂
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:39 7.05.2015)

היי,
בטח התכוונת לקציצות האורז והבשר, נכון? הוספתי את הטיפ שלך למתכון 🙂
מחכה לעדכון איך יצא.. 😉

ליאור (23:50 6.05.2015)

מממ נראה טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (10:04 7.05.2015)

תודה ליאור 🙂

קריסטינה (23:13 6.05.2015)

היי. עם מה את ממליצה להגיש את המנה?
בסופ״ש הולכת להכין.

מתכונים ב-10 דקות (10:04 7.05.2015)

היי קריסטינה,
מומלץ להגיש עם אורז לבן. משתלב מעולה ביחד 🙂
סופשבוע נעים!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.