זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 3-4 דקות
מס’ מנות: 7-9 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
1/2 כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב רותח / חם מאוד
2 ביצים
2 כפיות שמן
4 כפות חלב קר
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה קמח מצה, אבקת אפיה, סוכר, קורט מלח ותמצית וניל. שופכים כוס חלב חם על התערובת ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לתערובת אחידה. מניחים את בצד ל-5 דקות להתגבשות התערובת.
-לאחר 5 דקות, מוסיפים לתערובת את הביצים, 2 כפיות השמן ו-4 כפות חלב קר ומערבבים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ללא גושים).
-מחממים מחבת, משמנים במעט שמן/חמאה וכשהמחבת חמה יוצקים בעזרת מצקת עיגולים למחבת. משאירים 2-3 דקות עד שמופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייקים והם נפרדים בקלות מהמחבת, הופכים צד ומשאירים עוד כדקה.
*מומלץ להגיש עם סירופ מייפל/ שוקולד או ממרח שוקולד.
ואווו ! יצא מעולה וממש טעים. תודה רבה על המתכון
שמחה שאהבת💜
היי
אפשר להכין יום מראש ולחמם על הפלטה?
הזדמנות להגיד תודה על מתכונים קלים, ברורים וסופר טעימים 😘
אני חושבת שכן.
חג שמח❤️
הפנקייק נדבק מאוד למחבת, עשיתי כמו שכתוב, מלבד הכפלת כמויות. לא יודעת מה הבעיה. מה אפשר לעשות?
היי,
האם דייקת בכמויות הכפולות והשתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
זו מחבת ללא ציפוי נון סטיק?
היי אפרת, אני לא אוכלת שרויה יש לך מתכונים לפסח רק עם קמח תפוחי אדמה? אשמח מאוד
היי,
יש מתכון לעוגיות מקמח תפוחי אדמה וכן לעוגת שקדים וכדורי תמרים.
אפשר להכין את התערובת יום לפני ולשמור במקרר?
פחות מומלץ, אפשר להשהות במקרר לשעתיים-שלוש.
הכנתי היום (פסח) ויצא מעולה!
הוספתי דבש לבלילה וגם מעל הפנקייק בצלחת בשביל המתיקות (מייפל פחות זרם).
תודה רבה על המתכון 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
שלום,
במידה ואני רוצה לעשות פנקייק פרווה. מה כדאי לי לשים בימקום החלב. תודה.
חג שמח!
היי,
אפשר לשים חלב סויה או נוזל קוקוס.
מתכון פגזזז
תודה רבה רבה על מתכונים מעולים.
מאוהבת באתר שלך😍
נראה מושלם!
תודה על השיתוף וחג שמח❤️
במה אפשר להחליף את הקמח מצה?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
האם אפשר לשים מים במקום החלב?
כדי שיצא חלבי
היי,
אפשר להמיר את החלב במים.
אפשר לטבען? כמו הפנקייק בננה…
ראיתי את התשובה באחת השאלות. אנסה ואעדכן. תודה על המתכונים
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא טעים בטירוף !!! חוסל במהירות, אם הייתי יודעת מראש שזה כזה טעים, הייתי מכינה כפול 🙂 לא מרגישים שעשוי מקמח מצה. המון תודות על עוד מתכון מוצלח !
כיף לשמוע! תודה יקירה😊
הכנתי עם קמח תופח לפסח ויצא אחלה!! הגדלתי קצת את הכמות של הקמח ולא הוספתי אבקת אפייה. תודה על מתכון נהדר!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
הכנתי אתמול וכולם התלהבו ממש וביקשו עוד סיבוב
שמחה שאהבתם! חג שמח🌺
את פשוט גאון! אני מכינה רק את המתכונים שלך, ועם המון בטחון כי אני יודעת שתמיד יוצא מושלם! תודה רבה לך על עוד מתכון מוצלח מאוד לפסח!
הילדים חיסלו ולא הרגישו שזה כשלפ 🙂
איזה כיף, נראה מעולה! חג שמח😊
הבלילה יצאה מאוד נוזלית, אבל הבנתי מהתגובות פה שהיה ניתן לוותר על הכפות חלב הקרות. (אני משתמשת בכוסות מדידה)
בכל מקרה, נטרף 🙂
תודה על השיתוף מעיין😊
הכנתי עכשיו ויצא מעולה… הכנתי גם את המתכון שלך לפיתות מהירות במחבת ויצא פצצה. את עוזרת לי להתפטר מהחמץ 🙂
היי אסתר,
איזה כיף לשמוע:)
וואוו יצא מושלללללם
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
יצא טעים מאד!!! אצלי הבלילה יצאה די נוזלית אז פשוט לא הוספתי את החלב הקר בסוף.
תודה נילי וחג שמח 🌺
אפשר להמיר את החלב במים?
כן.
הי אפרת,
אפשר להוריד אבקת אפיה? אין לי…
היי שירה,
בלי אבקת אפיה הפנקייק ייצא שטוח לגמרי ולא יתפח.
הבלילה יצאה נוזלית, זה מה שאמור לצאת?
לא אמור לצאת מאוד נוזלי. השתמשת במקרה בכוס חד”פ לשתיה קרה? כי יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח של אסם? (כמובן שאז אין צורך להוסיף אבקת אפייה)
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם את מנסה שימי בין 3/4 כוס לכוס קמח תופח לפסח ואשמח אם תחזרי לעדכן לטובת כל השואלים 🙂
אני ניסיתי עם הקמח של אסם.. הבלילה יצאה צמיגית מה שהקשה על הטיגון ולא יצא אסטטי במיוחד. אבל התוצאה יצאה טעימה!!!
תודה על השיתוף יפעת:)
היי אפרת אין טעטת במתכון? רק חצי כוס קמח מצה?
כן. זו לא טעות.
אפשר להמיר את הקמח מצה בקמח תפוחי אדמה?
פחות מומלץ. זה יכול לגרום למרקם לצאת צמיגי.
תודה רבה על המתכון. הכנתי אותו כלשונו ויצא מעולה. אפילו לא יורד ברמתו מפנקייק רגיל. שוב תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עמוס
מעולה ומצוין
תודה אלעאי 🙂
יצא מעולה,מתכון מומלץ!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
האם ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בננות?
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.
במה ניתן להחליף את הביצים?
לא ניסיתי אבל אולי במה שתהל הציעה.
את הביצים אפשר להחליף בבננה מעוכה. חצי בננה לכל ביצה אחת. ניסיתי ויצא טעים אבל קצת קשה להפוך את הפנקייק
אפרת
יצא פצצה!!! ממש טעים!!
הבנות שלי בכלל לא אכלניות והן טרפו וביקשו עוד! גם אני ובעלי ממש אהבנו! כל המתכונים שלך פשוט נפלאים!!! תודה
שמלה שכולכם אהבתם ❤️
היי אפרת!!!!!!!!!!
הכנתי את הפנקייקים בגרסה פרווה עם חלב קוקוס ואין לי מילים לתאר את גודל שמחתי מהתוצאה.
הם טעימים אוריריים ופשוט עונג צרוף!!!!!!!!!!
תודה!!!!!!!
ואציין שבמקפיא יש לי כבר את כל העוגות לפסח ממתכונייך.
את אלופה!!!!!!!!!!
תודה צביה ❤️
חג שמח והמון בריאות!
היי.. אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה במקום קמח מצות?
פחות מומלץ. זה יכול לגרום למרקם לצאת צמיגי.
חג שמח, פשוט מתכון מנצח, תודה רבה לך על האתר המהמם
נראה מעולה 😍
תודה שרון
אפרת היקרה,
למרות החשש שלי בהכנה יצא – מדהים!!!
הסתיימו מהר מאד, תודה!!!!
נראה מעולה 🙂
תודה מיכל
אני עשיתי בבית שלי אופק ילדה בת 6
כל הכבוד לך! 🙂
ממש טעים תודה אלייה
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה. אפילו הבת הסרבנית ביקשה עוד ועוד. הכל חוסל תוך כמה רגעים! תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שמחה
אין לי תמצית וניל יש תחליף
במקום כף אחת של סוכר אפשר לשים שקית סוכר וניל. אם אין סוכר וניל אפשר להכין בלי.
היי האם אפשר להשאיר את הבלילה שיצאה לילה במקרר?
פחות מומלץ.
היי
אפשר להחליף את החלב במים.
כדי שזה יהיה פרווה?
כן.
מתכון מעולה קל פשוט וטעיםםםם !!!
גם לפסח וגם ל”שאריות” של פסח.
תודה רבה 😋
תודה ורד 🙂
יום מקסים
שלום וחג שמח אפרת
מתכון מעולה לפנקייק.
יש אפשרות להישתמש בקמח תופח של אוסם,ואם כן
אייך לעשות זאת-האם יהיו שינויים במתכון
תודה
חג שמח איציק,
אין לי מושג, לא ניסיתי. אם אתה מנסה לדעתי כדאי לשים בין 3/4 כוס לכוס קמח תופח לפסח.
היי,
האם ניתן להכין גם מקמח תופח כשל”פ?
תודה וחג שמח
מיקי
לא יודעת, לא ניסיתי.
חג שמח 🙂
יצא אליפות!! הילדים רצו פנקייק אז חיפשתי כמובן באתר שלך…
מהמם!
תודה אודליה 🙂
יצא טעים בטירוף!!!
מאז שהכרתי את האתר שלך הפכת למחברת המתכונים שלי 🙂
תודה רבה על האתר המושקע!!
כל כך כיף שכל אוכל שאני מכינה מהמתכונים שלך מקבל אינסוףף מחמאות!😋
חג שמח 😊
תודה רבה אפרת!
חג שמח 🙂
יצא פשוט מעולה! נטרף ברגע שיצא מהמחבת.
הרגע גמרנו והייתי חייבת לעדכן 🙂
שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
פשוט מעולההה
וואו אחדהמתכונים! יצא פשוט נפלא, סוף סוף לא מרגישים שזה קמח מצה. תודה 💓
תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂
נהדר!!!!
תודה עמיחי 🙂
הכנתי עם חלב סויה וניל יצא סוווווף(:
תודה שחזרת לעדכן 🙂
פשוט נדיר
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי וזה יוצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תפארת.
צהרים טובים
אפשר להוסיף בננות?
ועד כמה חשוב חלב חם דוקא?
תודה!!!!
היי ענת,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף בננה אחת.
לגבי חלב חם, מומלץ אבל לא קריטי.
מעולה!
נראה מעולה 🙂
הילדים עפו על הפנקייק.. פשוט מעולה. תעשו כמות כפולה.
נראה מעולה!
תודה אורי
מתכון מעולה!!
הכנתי כבר פעמיים את המתכון בפסח הזה וכל פעם הכפלתי כמויות.
הילדים עומדים ליד המחבת ומחכים לפנקייק..
הכל מתחסל והכי חשוב טעים!!
מומלץ בחום!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורלי וחג שמח
במקום חלב אפשר להשתמש במים?
כן, אפשר.
אני הכנתי את הפנקייק עם מים .רבע כוס קמח תופח כשר לפסח ורבע כוס קמח מצות והוספתי עוד ביצה בלילה יצא מאוד טעים
הכנתי עכשיו, יצא טעים מאוד! קל ומהיר להכנה. הילדים אהבו! תודה על המתכון הנהדר 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאורה וחג שמח
היי , אם אין לי תמצית וניל מה אני יכולה לשים במקום ?
במקום 3 כפות סוכר אפשר לשים שקית סוכר וניל + 2 כפות סוכר.
אם אין לך סוכר וניל פשוט תכיני בלי.
הרגע גיליתי את האתר שחיפשתי מתכונים לפסח..
נראה מתכונים שווים במיוחד עושה חשק להתחיל לבשל,
מעולה 🙂
חג שמח!
אין לי אבקת אפייה בבית אפשר ללא אבקת אפייה??
היי מאי,
בלי אבקת אפיה הפנקייק ייצא שטוח לגמרי ולא יתפח.
לי זה לקח שעה…
הי אפרת מועדים לשמחה!
הכנתי את הפנקייקים במתכונת של פנקייקים אישיים קטנים לילדים ויצא מעולה! רך וטעים לא מורגש שזה של פסח.
אתמול הכנתי את הלזניה ממצות לפי המתכון שלך וגם יצא מעולה, בגלל ההשקעה ברוטב ובגבינות בקושי מרגישים את המצות.
אז הפסח הזה לא היינו רעבים וגילינו מטעמים חדשים בזכותך:) המון תודה וחג שמח!!
איזה כיף לשמוע!!
תודה הילה וחג שמח 🙂
ויש לי קמח תפוחי אדמה במקום זה בסדר?? זה יצאא ליי טובב??
היי לאה,
סורי אבל אני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח בלי המרכיבים החסרים.
חג שמח 🙂
היושש אז אין לי אבקת אפייה ותמצית ונילל אפשר להשתמש במשהו אחר במקום
היי
אם יש לי רק ביצה אחת כרגע… זה יצא עדיין טוב? יש תחליף?
לשנות משהו בכמויות ?
היי אוריאן,
שימי ביצה אחת ובמקום ביצה נוספת שימי כ-5 כפות חלב קר (סה”כ 9 כפות חלב קר).
פשוט מדהים, הילדים משגעים אותי עם זה, אבל זה נהדר !!!
שמחה שהילדים נהנים!
תודה ענת וחג שמח 🙂
אכן טעים! תודה רבה על המתכון.
תודה זואי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי יצא ממש טעים תודה
שמחה לשמוע אסתר 🙂
תודה וחג שמח!
עשיתי לפני כמה דקות יצא מדהים!!!!!!!!!!
ממליצה בחום לכולם
יש לציין שבכלל הילדים לא הרגישו שזהות מתכון לפסח
שמחה לשמוע רוני 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
אפשר להכין מקמח מצה לעוגות?
בטח 🙂
אפשר גרסה פרווה?
היי,
במקום חלב אפשר לשים מים (כוס מים חמים + 4 כפות מים קרים).
חג שמח 🙂
הכנתי.ממש טעים וקל להכנה
מצוין! תודה שרית 🙂
את הבלילה שיצאה אפשר לשמור לערב או ליום למחורת במקרר??
היי יולי,
כן, לא אמורה להיות בעיה.
האם אפשר להכין יום לפני ורק לחמם במיקרו בערב החג ולהגיש?
היי מיכל,
פחות מומלץ להכין יום לפני ולחמם. פנקייק הכי טעים לאכול מיד לאחר ההכנה.
חג שמח 🙂