שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 3-4 דקות

מס’ מנות: 7-9 יחידות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1/2 כוס קמח מצה

1 כפית אבקת אפיה

3 כפות סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כוס חלב רותח / חם מאוד

2 ביצים

2 כפיות שמן

4 כפות חלב קר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה קמח מצה, אבקת אפיה, סוכר, קורט מלח ותמצית וניל. שופכים כוס חלב חם על התערובת ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לתערובת אחידה. מניחים את בצד ל-5 דקות להתגבשות התערובת.

-לאחר 5 דקות, מוסיפים לתערובת את הביצים, 2 כפיות השמן ו-4 כפות חלב קר ומערבבים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ללא גושים).

-מחממים מחבת, משמנים במעט שמן/חמאה וכשהמחבת חמה יוצקים בעזרת מצקת עיגולים למחבת. משאירים 2-3 דקות עד שמופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייקים והם נפרדים בקלות מהמחבת, הופכים צד ומשאירים עוד כדקה.

*מומלץ להגיש עם סירופ מייפל/ שוקולד או ממרח שוקולד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לזניה כשרה לפסח
שניצלונים לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיגי (15:29 3.04.2021)

הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא טעים בטירוף !!! חוסל במהירות, אם הייתי יודעת מראש שזה כזה טעים, הייתי מכינה כפול 🙂 לא מרגישים שעשוי מקמח מצה. המון תודות על עוד מתכון מוצלח !

מתכונים ב-10 דקות (18:51 3.04.2021)

כיף לשמוע! תודה יקירה😊

לירון (07:51 1.04.2021)

הכנתי עם קמח תופח לפסח ויצא אחלה!! הגדלתי קצת את הכמות של הקמח ולא הוספתי אבקת אפייה. תודה על מתכון נהדר!

מתכונים ב-10 דקות (08:38 1.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

לידור (21:59 30.03.2021)

הכנתי אתמול וכולם התלהבו ממש וביקשו עוד סיבוב

מתכונים ב-10 דקות (22:16 30.03.2021)

שמחה שאהבתם! חג שמח🌺

Shitrit Hana (10:21 30.03.2021)

את פשוט גאון! אני מכינה רק את המתכונים שלך, ועם המון בטחון כי אני יודעת שתמיד יוצא מושלם! תודה רבה לך על עוד מתכון מוצלח מאוד לפסח!
הילדים חיסלו ולא הרגישו שזה כשלפ 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:41 30.03.2021)

איזה כיף, נראה מעולה! חג שמח😊

מעיין (19:54 29.03.2021)

הבלילה יצאה מאוד נוזלית, אבל הבנתי מהתגובות פה שהיה ניתן לוותר על הכפות חלב הקרות. (אני משתמשת בכוסות מדידה)

בכל מקרה, נטרף 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:00 29.03.2021)

תודה על השיתוף מעיין😊

אסתר (19:53 15.03.2021)

הכנתי עכשיו ויצא מעולה… הכנתי גם את המתכון שלך לפיתות מהירות במחבת ויצא פצצה. את עוזרת לי להתפטר מהחמץ 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:15 15.03.2021)

היי אסתר,
איזה כיף לשמוע:)

Raaya Hoffman (15:35 17.04.2020)

וואוו יצא מושלללללם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:55 17.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

נילי (22:53 13.04.2020)

יצא טעים מאד!!! אצלי הבלילה יצאה די נוזלית אז פשוט לא הוספתי את החלב הקר בסוף.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 14.04.2020)

תודה נילי וחג שמח 🌺

אביטל (18:51 13.04.2020)

אפשר להמיר את החלב במים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 13.04.2020)

כן.

שירה (18:22 13.04.2020)

הי אפרת,
אפשר להוריד אבקת אפיה? אין לי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 13.04.2020)

היי שירה,
בלי אבקת אפיה הפנקייק ייצא שטוח לגמרי ולא יתפח.

עדן (16:54 12.04.2020)

הבלילה יצאה נוזלית, זה מה שאמור לצאת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 12.04.2020)

לא אמור לצאת מאוד נוזלי. השתמשת במקרה בכוס חד”פ לשתיה קרה? כי יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

גלית (19:50 12.04.2020)

אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח של אסם? (כמובן שאז אין צורך להוסיף אבקת אפייה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם את מנסה שימי בין 3/4 כוס לכוס קמח תופח לפסח ואשמח אם תחזרי לעדכן לטובת כל השואלים 🙂

יפעת (09:24 1.04.2021)

אני ניסיתי עם הקמח של אסם.. הבלילה יצאה צמיגית מה שהקשה על הטיגון ולא יצא אסטטי במיוחד. אבל התוצאה יצאה טעימה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:14 1.04.2021)

תודה על השיתוף יפעת:)

אביה (14:27 12.04.2020)

היי אפרת אין טעטת במתכון? רק חצי כוס קמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 12.04.2020)

כן. זו לא טעות.

יהודית (10:45 12.04.2020)

אפשר להמיר את הקמח מצה בקמח תפוחי אדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 12.04.2020)

פחות מומלץ. זה יכול לגרום למרקם לצאת צמיגי.

עמוס (11:39 11.04.2020)

תודה רבה על המתכון. הכנתי אותו כלשונו ויצא מעולה. אפילו לא יורד ברמתו מפנקייק רגיל. שוב תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עמוס

אלעאי (11:29 11.04.2020)

מעולה ומצוין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.04.2020)

תודה אלעאי 🙂

איילת (12:34 10.04.2020)

יצא מעולה,מתכון מומלץ!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

תהל (12:18 10.04.2020)

היי
האם ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בננות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 11.04.2020)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.

אוסנת (23:07 11.04.2020)

במה ניתן להחליף את הביצים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אולי במה שתהל הציעה.

עדן (22:34 12.04.2020)

את הביצים אפשר להחליף בבננה מעוכה. חצי בננה לכל ביצה אחת. ניסיתי ויצא טעים אבל קצת קשה להפוך את הפנקייק

ים (22:02 9.04.2020)

אפרת
יצא פצצה!!! ממש טעים!!
הבנות שלי בכלל לא אכלניות והן טרפו וביקשו עוד! גם אני ובעלי ממש אהבנו! כל המתכונים שלך פשוט נפלאים!!! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 9.04.2020)

שמלה שכולכם אהבתם ❤️

לוי צביה (12:55 6.04.2020)

היי אפרת!!!!!!!!!!
הכנתי את הפנקייקים בגרסה פרווה עם חלב קוקוס ואין לי מילים לתאר את גודל שמחתי מהתוצאה.
הם טעימים אוריריים ופשוט עונג צרוף!!!!!!!!!!
תודה!!!!!!!
ואציין שבמקפיא יש לי כבר את כל העוגות לפסח ממתכונייך.
את אלופה!!!!!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 6.04.2020)

תודה צביה ❤️
חג שמח והמון בריאות!

דבורה (12:01 9.05.2019)

היי.. אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה במקום קמח מצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 9.05.2019)

פחות מומלץ. זה יכול לגרום למרקם לצאת צמיגי.

שרון (08:59 27.04.2019)

חג שמח, פשוט מתכון מנצח, תודה רבה לך על האתר המהמם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 27.04.2019)

נראה מעולה 😍
תודה שרון

מיכל (12:54 24.04.2019)

אפרת היקרה,
למרות החשש שלי בהכנה יצא – מדהים!!!
הסתיימו מהר מאד, תודה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 24.04.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה מיכל

אופק (09:11 24.04.2019)

אני עשיתי בבית שלי אופק ילדה בת 6

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 24.04.2019)

כל הכבוד לך! 🙂

אלייה (08:59 24.04.2019)

ממש טעים תודה אלייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 24.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

שמחה (12:16 22.04.2019)

מתכון מעולה. אפילו הבת הסרבנית ביקשה עוד ועוד. הכל חוסל תוך כמה רגעים! תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 22.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שמחה

מוש (11:51 22.04.2019)

אין לי תמצית וניל יש תחליף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 22.04.2019)

במקום כף אחת של סוכר אפשר לשים שקית סוכר וניל. אם אין סוכר וניל אפשר להכין בלי.

ים (00:20 22.04.2019)

היי האם אפשר להשאיר את הבלילה שיצאה לילה במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 22.04.2019)

פחות מומלץ.

בתאל (09:24 21.04.2019)

היי
אפשר להחליף את החלב במים.
כדי שזה יהיה פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 21.04.2019)

כן.

ורד (20:40 9.04.2018)

מתכון מעולה קל פשוט וטעיםםםם !!!
גם לפסח וגם ל”שאריות” של פסח.
תודה רבה 😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 10.04.2018)

תודה ורד 🙂
יום מקסים

איציק אלגזה (13:01 6.04.2018)

שלום וחג שמח אפרת
מתכון מעולה לפנקייק.
יש אפשרות להישתמש בקמח תופח של אוסם,ואם כן
אייך לעשות זאת-האם יהיו שינויים במתכון
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 6.04.2018)

חג שמח איציק,
אין לי מושג, לא ניסיתי. אם אתה מנסה לדעתי כדאי לשים בין 3/4 כוס לכוס קמח תופח לפסח.

מיקי (12:54 6.04.2018)

היי,
האם ניתן להכין גם מקמח תופח כשל”פ?
תודה וחג שמח
מיקי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 6.04.2018)

לא יודעת, לא ניסיתי.
חג שמח 🙂

אודליה (21:48 5.04.2018)

יצא אליפות!! הילדים רצו פנקייק אז חיפשתי כמובן באתר שלך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 6.04.2018)

מהמם!
תודה אודליה 🙂

אפרת (16:05 5.04.2018)

יצא טעים בטירוף!!!
מאז שהכרתי את האתר שלך הפכת למחברת המתכונים שלי 🙂
תודה רבה על האתר המושקע!!
כל כך כיף שכל אוכל שאני מכינה מהמתכונים שלך מקבל אינסוףף מחמאות!😋
חג שמח 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 5.04.2018)

תודה רבה אפרת!
חג שמח 🙂

שושי (23:28 4.04.2018)

יצא פשוט מעולה! נטרף ברגע שיצא מהמחבת.
הרגע גמרנו והייתי חייבת לעדכן 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:45 4.04.2018)

שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

לילך (11:01 4.04.2018)

פשוט מעולההה

לילך (10:58 4.04.2018)

וואו אחדהמתכונים! יצא פשוט נפלא, סוף סוף לא מרגישים שזה קמח מצה. תודה 💓

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 4.04.2018)

תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂

עמיחי (10:50 4.04.2018)

נהדר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 4.04.2018)

תודה עמיחי 🙂

ליטל (15:37 3.04.2018)

הכנתי עם חלב סויה וניל יצא סוווווף(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 3.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

עמיחי (11:03 3.04.2018)

פשוט נדיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 3.04.2018)

שמחה שאהבת 🙂

תפארת (09:41 3.04.2018)

הכנתי וזה יוצא מושלם!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 3.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תפארת.

ענת (15:27 2.04.2018)

צהרים טובים
אפשר להוסיף בננות?
ועד כמה חשוב חלב חם דוקא?
תודה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 2.04.2018)

היי ענת,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף בננה אחת.
לגבי חלב חם, מומלץ אבל לא קריטי.

דנית (00:53 2.04.2018)

מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 2.04.2018)

נראה מעולה 🙂

אורי (19:57 1.04.2018)

הילדים עפו על הפנקייק.. פשוט מעולה. תעשו כמות כפולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 1.04.2018)

נראה מעולה!
תודה אורי

אורלי (09:12 15.04.2017)

מתכון מעולה!!
הכנתי כבר פעמיים את המתכון בפסח הזה וכל פעם הכפלתי כמויות.
הילדים עומדים ליד המחבת ומחכים לפנקייק..
הכל מתחסל והכי חשוב טעים!!
מומלץ בחום!

מתכונים ב-10 דקות (10:53 15.04.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורלי וחג שמח

אנה (06:38 13.04.2017)

במקום חלב אפשר להשתמש במים?

מתכונים ב-10 דקות (10:03 13.04.2017)

כן, אפשר.

סיגל (14:40 12.04.2020)

אני הכנתי את הפנקייק עם מים .רבע כוס קמח תופח כשר לפסח ורבע כוס קמח מצות והוספתי עוד ביצה בלילה יצא מאוד טעים

ליאורה ב. (22:26 12.04.2017)

הכנתי עכשיו, יצא טעים מאוד! קל ומהיר להכנה. הילדים אהבו! תודה על המתכון הנהדר 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:54 13.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאורה וחג שמח

רויטל (18:37 11.04.2017)

היי , אם אין לי תמצית וניל מה אני יכולה לשים במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (18:40 11.04.2017)

במקום 3 כפות סוכר אפשר לשים שקית סוכר וניל + 2 כפות סוכר.
אם אין לך סוכר וניל פשוט תכיני בלי.

עדינה (00:32 9.04.2017)

הרגע גיליתי את האתר שחיפשתי מתכונים לפסח..
נראה מתכונים שווים במיוחד עושה חשק להתחיל לבשל,

מתכונים ב-10 דקות (08:18 9.04.2017)

מעולה 🙂
חג שמח!

מאי (11:24 29.04.2016)

אין לי אבקת אפייה בבית אפשר ללא אבקת אפייה??

מתכונים ב-10 דקות (11:33 29.04.2016)

היי מאי,
בלי אבקת אפיה הפנקייק ייצא שטוח לגמרי ולא יתפח.

שקד (01:16 29.04.2016)

לי זה לקח שעה…

הילה (14:40 28.04.2016)

הי אפרת מועדים לשמחה!
הכנתי את הפנקייקים במתכונת של פנקייקים אישיים קטנים לילדים ויצא מעולה! רך וטעים לא מורגש שזה של פסח.
אתמול הכנתי את הלזניה ממצות לפי המתכון שלך וגם יצא מעולה, בגלל ההשקעה ברוטב ובגבינות בקושי מרגישים את המצות.
אז הפסח הזה לא היינו רעבים וגילינו מטעמים חדשים בזכותך:) המון תודה וחג שמח!!

מתכונים ב-10 דקות (15:09 28.04.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה הילה וחג שמח 🙂

לאה (13:04 28.04.2016)

ויש לי קמח תפוחי אדמה במקום זה בסדר?? זה יצאא ליי טובב??

מתכונים ב-10 דקות (13:13 28.04.2016)

היי לאה,
סורי אבל אני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח בלי המרכיבים החסרים.
חג שמח 🙂

לאה (13:01 28.04.2016)

היושש אז אין לי אבקת אפייה ותמצית ונילל אפשר להשתמש במשהו אחר במקום

אוריאן (17:48 27.04.2016)

היי
אם יש לי רק ביצה אחת כרגע… זה יצא עדיין טוב? יש תחליף?
לשנות משהו בכמויות ?

מתכונים ב-10 דקות (18:34 27.04.2016)

היי אוריאן,
שימי ביצה אחת ובמקום ביצה נוספת שימי כ-5 כפות חלב קר (סה”כ 9 כפות חלב קר).

ענת (10:56 27.04.2016)

פשוט מדהים, הילדים משגעים אותי עם זה, אבל זה נהדר !!!

מתכונים ב-10 דקות (11:11 27.04.2016)

שמחה שהילדים נהנים!
תודה ענת וחג שמח 🙂

זואי (10:14 27.04.2016)

אכן טעים! תודה רבה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (10:17 27.04.2016)

תודה זואי, שמחה שאהבת 🙂

אסתר (15:31 26.04.2016)

הכנתי יצא ממש טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:27 26.04.2016)

שמחה לשמוע אסתר 🙂
תודה וחג שמח!

רוני (21:31 25.04.2016)

עשיתי לפני כמה דקות יצא מדהים!!!!!!!!!!
ממליצה בחום לכולם
יש לציין שבכלל הילדים לא הרגישו שזהות מתכון לפסח

מתכונים ב-10 דקות (21:38 25.04.2016)

שמחה לשמוע רוני 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

בר (18:40 25.04.2016)

אפשר להכין מקמח מצה לעוגות?

מתכונים ב-10 דקות (19:09 25.04.2016)

בטח 🙂

קרן-אור (17:40 20.04.2016)

אפשר גרסה פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (18:18 20.04.2016)

היי,
במקום חלב אפשר לשים מים (כוס מים חמים + 4 כפות מים קרים).
חג שמח 🙂

שרית ק (11:02 7.04.2015)

הכנתי.ממש טעים וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות (12:12 7.04.2015)

מצוין! תודה שרית 🙂

יולי (11:27 6.04.2015)

את הבלילה שיצאה אפשר לשמור לערב או ליום למחורת במקרר??

מתכונים ב-10 דקות (12:18 6.04.2015)

היי יולי,
כן, לא אמורה להיות בעיה.

מיכל (14:06 29.03.2015)

האם אפשר להכין יום לפני ורק לחמם במיקרו בערב החג ולהגיש?

מתכונים ב-10 דקות (14:58 29.03.2015)

היי מיכל,
פחות מומלץ להכין יום לפני ולחמם. פנקייק הכי טעים לאכול מיד לאחר ההכנה.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.