זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות עלי סלרי קצוצים דק
3 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כוסות עלי כוסברה קצוצים דק
חצי כוס עלי נענע קצוצים דק (לא חובה)
תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות (אפשר להוסיף תפוח נוסף אם אוהבים)
שליש כוס חמוציות מיובשות
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
רוטב לסלט עשבי תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, כף מלאה דבש או מייפל, מלח (שליש-חצי כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מניחים את כל העשבים הקצוצים בקערה.
-מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית קטנה.
-לפני ההגשה- מוסיפים חמוציות, אגוזי מלך ומתבלים.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום,
האם ניתן לוותר על הדבש?
תודה רבה על כל המתכונים!
הדבש מאזן קצת את הטעמים אבל אפשר להכין גם בלי🙂
אני לא אוהבת כוסברה – האם אפשר לשים בפנים גבעולי סלרי
היי
אפשר(:
שמיר ילך פה טוב במקום כוסברה וסלרי?
אפשר לשים שמיר ולוותר על הכוסברה וסלרי, אבל מומלץ להשאיר לפחות אחד מהם.
הוספתי תפוח עץ ירוק , ויצא מדהים
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
איך זה יהיה בלי עלי סלרי ונענע? יש לי הכל חוץ מאלו.
היי,
אפשר לוותר עליהם.
עוד שאלה- האם ניתן להשתמש במיץ לימון מבקבוק קנוי? ולגבי החמוציות- יש רגיל ויש ממותק, מה מהם?
אפשר מיץ לימון קנוי. עדיף חמוציות לא ממותקות (לטעמי הממותקות יהיו מתוקות מדי לסלט).
עדיין לא הכנתי אבל אני חוששת שהתפוחים ישחירו מההכנה ועד לארוחה, מה ניתן לעשות?
אפשר להוסיף את התפוחים לסלט סמוך להגשה(: